Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Βουλγαράκη Επαφές για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων
  • [02] Αφησε έξω τη "βασίλισσα" Εκπληκτική πρόκριση της Μονακό
  • [03] Ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά Πήρε την πρόκριση η Τσέλσι
  • [04] Αιματηρή ληστεία στην Καλλιθέα
  • [05] Αμερικανοί και Ιρακινοί νεκροί Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ
  • [06] Σεισμική δόνηση στα ελληνοαλβανικά σύνορα
  • [07] Παραλίες χωρίς καπνιστές
  • [08] Στα ανοιχτά της Μασσαλίας Βρέθηκε το αεροπλάνο του συγγραφέα του Μικρού
  • [09] Κατηγορίες για "κυνήγι μαγισσών". Στα χέρια των αστυνομικών πρώην

    [01] Αθήνα 2004

    Συναντήσεις Βουλγαράκη Επαφές για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

    6/4/2004 11:22:00 μμ

    Τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ενημέρωσε την Τρίτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης για θέματα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ιδιαίτερα γι' αυτά που σχετίζονται με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κ. Βουλγαράκης στη συνέχεια είχε συνεργασία με τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ της Πορτογαλίας κ. Αρνό για θέματα που επίσης σχετίζονται με την ασφάλεια του 2004 και τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία τον Ιούνιο με την συμμετοχή και της εθνικής Ελλάδος. Στη συνάντηση αυτή μετείχε η ηγεσία της Αστυνομίας αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ελλάδας.

    [02] Champions League

    Αφησε έξω τη "βασίλισσα" Εκπληκτική πρόκριση της Μονακό

    6/4/2004 11:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/4/2004 10:03:49 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Η εκπληκτική Μονακό του Ντιντιέ Ντεσάμπ νίκησε 3-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Λουΐ ΙΙ", ανέτρεψε (χάρη στον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ) το εις βάρος της 4-2 του πρώτου αγώνα και πέταξε τη "βασίλισσα" έξω από τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προημιτελικός έμοιαζε να τελειώνει από το 36, όταν ο Ραούλ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ρονάλντο και άνοιξε το σκορ. Η Μονακό χρειαζόταν πλέον τουλάχιστον τρία γκολ για να προκριθεί, κάτι που έμοιαζε απίστευτο. Όχι όμως και για τους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ... Ο αρχηγός Λουντοβίκ Ζιουλί με σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε στο τέλος του ημιχρόνου (45) κι αυτό το γκολ αποτέλεσε μια πανίσχυρη ψυχολογική ένεση για τους γηπεδούχους.

    Λίγες οι ευκαιρίες για τη Ρεάλ

    Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το ματς πήρε "φωτιά", όταν στο 48' ο Φερνάντο Μοριέντες έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας και έγραψε το 2-1, σκοράροντας για 7η φορά στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Η άμυνα της Ρεάλ έδειχνε να τα έχει χαμένα, καθώς η Μονακό είχε επιβάλει ολοκληρωτικά το ρυθμό της. Ετσι, στο 66' πάλι ο Ζιουλί , ο παίκτης-αποκάλυψη τόσο στη Γαλλία όσο και στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα του Ιμπάρα, σημείωσε το 3-1 και γύρισε... ανάποδα τον προημιτελικό. Στο 81' ο Σαμπανί Νοντά "τράνταξε" το δοκάρι του Κασίγιας (όπως και ο Αντεμπαγιόρ στις καθυστερήσεις ), τη στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης βρισκόταν πεσμένη στο καναβάτσο. Το ματς τελείωσε με τη Μονακό να έχει 19 τελικές προσπάθειες και την πρωταθλήτρια Ισπανίας μόλις εννέα. Η πρόκριση στους "4" ήταν πανάξια για τους Μονεγάσκους που θα αντιμετωπίσουν την Τσέλσι, ενώ η Ρεάλ έμεινε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια έξω από τους "4" της διοργάνωσης.

    Διαιτητής: Πιερλουΐτζι Κολίνα (Ιταλία) Κίτρινες: Ελγκέρα, Μπόρχα, Ρόμα

    Οι συνθέσεις: ΜΟΝΑΚΟ: Ρόμα, Γκιβέ, Ιμπάρα, Ροντρίγκες, Εβρά, Σισέ, Πλάσιλ, Ροτέν, Ζιουλί (82' Ζιουλί), Πρσο (61' Νοντά), Μοριέντες (85' Αντεμπαγιόρ) ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Σαλγκάδο (85' Ραούλ Μπράβο), Ελγκέρα, Μέχια, Ρομπέρτο Κάρλος, Φίγκο, Γκούτι (88' Πορτίγιο), Ζιντάν, Μπόρχα (72' Σολάρι), Ραούλ, Ρονάλντο

    [03] Champions League

    Ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά Πήρε την πρόκριση η Τσέλσι

    6/4/2004 11:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/4/2004 12:35:53 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Έκπληξη πρώτου μεγέθους σημειώθηκε στον αγγλικό εμφύλιο της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τσέλσι ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, νίκησε την Αρσεναλ με 2-1 μέσα στο "Χάιμπουρι" και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, παρά το γεγονός ότι οι "κανονιέρηδες" ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ακόμα και για την κατάκτηση του τίτλου. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με την Αρσεναλ να έχει ελαφριά υπεροχή. Η Τσέλσι έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Νταφ στο 21 όταν ο Ιρλανδός βρέθηκε τετ α τετ με το Λέμαν, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Αρσεναλ. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα έληγε 0-0, "μίλησε" ο Ρέγιες. Ο νεαρός Ισπανός, που φαίνεται ότι του πάει η Αρσεναλ, κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με δυνατό συρτό σουτ μετά από σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

    Δυνατό παίξιμο

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρανιέρι πέρασε στον αγώνα τον Γκρόνκιερ στη θέση του Πάρκερ, προσθέτοντας δύναμη στα άκρα της ομάδας του. Η Τσέλσι στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε και κατάφερε να ισοφαρίσει πολύ γρήγορα. Ηταν το 51ο λεπτό όταν το δυνατό σουτ του Μακελελέ απέκρουσε με υπερένταση ο Λέμαν για να πάρει το ριμπάουντ ο Λάμπαρντ και να ισοφαρίσει σε 1-1. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Βενγκέρ έδειξε να τα χάνει και η Τσέλσι πίεζε για το γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Τελικά αυτό ήρθε στο 87΄ όταν Μπριτζ και Κόουλ συνδυάστηκαν άψογα και ο πρώτος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων δίνοντας ταυτόχρονα και την πρόκριση στην ομάδα του.

    Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία) Κίτρινες: Γκαλάς, Χάσελμπαϊνκ, Λαουρέν, Κόουλ

    Οι συνθέσεις: ΑΡΣΕΝΑΛ: Λέμαν, Λαουρέν, Κάμπελ, Τουρέ, Κόουλ, Λιούνγκμπεργκ, Βιεϊρά, Εντου, Πιρές, Ανρί (81' Μπέρκαμπ), Ρέγιες ΤΣΕΛΣΙ: Αμπρόσιο, Μέλχιοτ, Γκαλάς, Τέρι, Μπριτζ, Πάρκερ (46' Γκρόνκιερ), Λάμπαρντ, Μακελελέ, Νταφ (83' Κόουλ), Χάσελμπαϊνκ (83' Κρέσπο), Γκούντγιονσεν

    [04] Εσωτερικά

    Αιματηρή ληστεία στην Καλλιθέα

    7/4/2004 8:14:00 πμ

    Αιματηρή απόπειρα ληστείας σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Λ. Συγγρού 232 στην Καλλιθέα. Ένας νεαρός αλλοδαπός προσπάθησε να αφαιρέσει τον χαρτοφύλακα επιχειρηματία με 50.000 ευρώ, την στιγμή που τον τοποθετούσε στο πόρτ- παγκάζ του αυτοκινήτου του. Το θύμα αντέδρασε με αποτέλεσμα ο δράστης να τον πυροβολήσει δύο φορές στο αριστερό πόδι και εν συνεχεία να επιβιβαστεί σε δίκυκλη μηχανή που οδηγούσε συνεργός του και να εξαφανιστούν. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.

    [05] Ιράκ

    Αμερικανοί και Ιρακινοί νεκροί Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Ιρακινών και δυνάμεων κατοχής

    7/4/2004 8:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/4/2004 11:48:04 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Επίθεση από δεκάδες Ιρακινούς αντάρτες δέχτηκαν την Τρίτη το βράδυ Αμερικανοί πεζοναύτες, στην πόλη Ραμάντι. Δώδεκα Αμερικανοί έπεσαν νεκροί, ενώ τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν. Από την ίδια επίθεση σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν αρκετοί από τους Ιρακινούς αντάρτες, αλλά ο ακριβής αριθμός δεν έχει γίνει γνωστός. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, δεκάδες Ιρακινοί επιτέθηκαν στους πεζοναύτες κοντά στο ανάκτορο του κυβερνήτη στο Ραμάντι, σε μικρή απόσταση από το προπύργιο των Σουνιτών, τη Φαλούτζα. Η περιοχή θεωρείται προπύργιο των υποστηρικτών του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν . Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το CNN, η επίθεση στο Ραμάντι ήταν έργο υποστηρικτών του Χουσεΐν, και όχι των οπαδών του ηγέτη των Σιιτών, Μοκτάντα Σαντρ, οι οποίοι είχαν νωρίτερα επιτεθεί σε Αμερικανούς στρατιώτες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

    Επεισόδια στη Φαλούτζα, τη Νασιρίγια και την Κερμπάλα

    Οι σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αμερικανικές δυνάμεις και σε Ιρακινούς, συνεχίστηκαν στη Φαλούτζα. Τουλάχιστον 30 Ιρακινοί σκοτώθηκαν και 25 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, όπως αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές.

    Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν, πως οι αμερικανικές δυνάμεις εισέβαλαν με κανόνια τεθωρακισμένων αρμάτων στις συνοικίες Τζουλάν και Ντουμπάτ, ενώ στην επίθεση έλαβαν μέρος και αεροσκάφη.

    Ενώ, και στη Νασιρίγια 15 Ιρακινοί, ανάμεσά τους τρία μέλη του Στρατού του Μέχντι, έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στις ομάδες των ενόπλων Σιιτών, υποστηρικτών του Μοκτάντα Σαντρ και τις δυνάμεις του συνασπισμού.

    Κατά τη διάρκεια επιχείρησης, για την απομάκρυνση ενόπλων Σιιτών, που είχαν καταλάβει τις γέφυρες της πόλης, έχασαν τη ζωή τους 12 Ιταλοί στρατιώτες.

    Στην Κερμπάλα οκτώ άνθρωποι, οι πέντε Ιρακινοί, έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στις ομάδες ενόπλων Σιιτών, υποστηρικτών του Μοκτάντα Σαντρ και στις δυνάμεις του συνασπισμού και της αστυνομίας. Από τις ίδιες συγκρούσεις άλλοι 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης μαίνονταν ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Αντίδραση Λευκού Οίκου

    Πάντως, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Σκοτ ΜακΛίλαν, δήλωσε, πως "θρηνεί την κάθε απώλεια", αλλά η αποφασιστικότητά του για το Ιράκ είναι "ακλόνητη". Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε, πως ο Αμερικανός Πρόεδρος ενημερώθηκε για τις σκληρές μάχες στο Ιράκ από υψηλόβαθμους συμβούλους του. "Η αποφασιστικότητά μας είναι σταθερή, η αποφασιστικότητά μας είναι ακλόνητη. Ο Πρόεδρος μας είπε πως τα στρατεύματά μας αποδίδουν καλά. Ο Πρόεδρος είναι περήφανος για τις δυνάμεις μας", τόνισε ο εκπρόσωπος.

    Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, υποσχέθηκε ενισχύσεις στις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Ιράκ, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Ο κ. Ράμσφελντ, πάντως, εκτιμά, πως οι 134.000 Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ είναι αρκετοί για να επιβάλουν την τάξη.

    Εν τω μεταξύ, ο Τζορτζ Μπους είχε διαβουλεύσεις την Τρίτη το βράδυ για την κατάσταση στο Ιράκ με την σύμβουλό του επί θεμάτων Εθνικής Ασφαλείας, Κοντολίζα Ράις και με τον υπουργό Αμύνης, Ντόναλντ Ράμσφελντ

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται στο ράντσο του στο Κρόφορντ του Τέξας, θα έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη με μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, στο οποίο συμμετέχουν η Ράις, ο Ράμσφελντ και ο υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ. Επίσης, θα συμμετέχουν από τη Βαγδάτη, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου αμερικανικών δυνάμεων στον Κόλπο (Centcom) στρατηγός, Τζον Αμπιζάιντ κι ο Αμερικανός διοικητής του Ιράκ Πολ Μπρέμερ . Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου η διάσκεψη είχε οριστεί πριν από τα χθεσινά επεισόδια.

    Στο Κατάρ ο Σαντάμ

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Independent, ο πρώην δικτάτορας του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, κρατείται σε αμερικανική βάση στο Κατάρ , στην αραβική χερσόνησο, κι όχι στο Ιράκ.

    Μετά τη σύλληψή του από τις αμερικανικές δυνάμεις τον περασμένο Δεκέμβριο είχε μεταφερθεί, αρχικά, σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο, το οποίο ελλιμενιζόταν στον Κόλπο. Κατόπιν, μεταφέρθηκε στο Κατάρ, με άκρα μυστικότητα , ώστε, όπως τονίζει η εφημερίδα, ούτε η βασιλική οικογένεια της χώρας δεν ήταν ενημερωμένη για την παρουσία του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πάνω από 100 νεκροί στο Ιράκ

    Έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράκ

    [06] Εσωτερικά

    Σεισμική δόνηση στα ελληνοαλβανικά σύνορα

    7/4/2004 8:25:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε στις 4.30 τα ξημερώματα τους κατοίκους της Φλώρινας και της Καστοριάς, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήρι Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων δυτικά της Φλώρινας, στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή θύματα.

    [07] Διάφορα

    Παραλίες χωρίς καπνιστές

    7/4/2004 9:22:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/4/2004 11:51:29 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Την απαγόρευση του καπνίσματος στις παραλίες του Λος Άντζελες, σκοπεύει να επεκτείνει η δημαρχία της πόλης, μετά την εφαρμογή της σε όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια της αμερικανικής μεγαλούπολης. Σε περίπτωση που η διαταγή της δημαρχίας εφαρμοσθεί μέσα σε δύο εβδομάδες, περίπου 21 χλμ παραλίας θα είναι απαγορευμένος τόπος για τους καπνιστές, τόνισε ο Τζακ Γουάις, μέλος του δημοτικού συμβουλίου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η πόλη Σολάνα Μπιτς στα νότια του Λος Άντζελες απαγόρευσε το κάπνισμα στις παραλίες της και το περασμένο μήνα κι η πόλη Σαν Κλεμέντε υιοθέτησε παρόμοια απόφαση. Η απόφαση της δημαρχίας του Λος Άντζελες αναμένεται να κυρωθεί στις 13 Απριλίου και να τεθεί σε εφαρμογή ένα μήνα αργότερα.

    ''Οι παραλίες μας συνιστούν τον πλέον πολύτιμο από τους φυσικούς μας πόρους και θα ήταν ένα καλό νέο για το Λος Άντζελες εάν ο κόσμος μάθαινε ότι οι παραλίες μας είναι καθαρότερες και απαγορευμένες στους καπνιστές'', τόνισε ο Γουάις.

    [08] Διάφορα

    Στα ανοιχτά της Μασσαλίας Βρέθηκε το αεροπλάνο του συγγραφέα του Μικρού Πρίγκιπα

    7/4/2004 11:14:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/4/2004 11:47:03 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Εξήντα ολόκληρα χρόνια μετά τη συντριβή του βρέθηκε το αεροπλάνο του συγγραφέα του Μικρού Πρίγκιπα, Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί. Ο συγγραφέας-αεροπόρος βρισκόταν σε αποστολή αναγνώρισης κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου για να συλλέξει στοιχεία για την προετοιμασία της συμμαχικής απόβασης στην Προβηγκία. Ο Σεντ Εξιπερί είχε απογειωθεί με ένα αεροσκάφος Lightning Ρ38 από το Μπόργκο της Κορσικής αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Το ημερολόγιο έδειχνε 31 Ιουλίου 1944. Η θάλασσα της Μασσαλίας κράτησε καλά κρυμμένο το μυστήριο του χαμένου αεροσκάφους μέχρι το περασμένο φθινόπωρο όταν ένα τμήμα του Ρ38 ανασύρθηκε ανατολικά του νησιού Ριού, στο ίδιο μέρος όπου ένας ψαράς είχε βρει μια ταυτότητα καρπού με το όνομα του συγγραφέα.

    Παραμένουν άγνωστα τα αίτια της πτώσης

    Αν και η αυθεντικότητα της ταυτότητας αμφισβητήθηκε έντονα, ο συντηρητής της εφορίας της περιοχής, Πατρίκ Γκρανζάν, φαίνεται ότι πλέον είναι βέβαιος ότι πρόκειται για το χαμένο επί δεκαετίες αεροσκάφος του Σεντ Εξιπερί. Μετά την ανακάλυψη της ταυτότητας στα δίκτυα του ψαρά, εντατικοποιήθηκαν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους του συγγραφέα των επίσης διάσημων βιβλίων "Πτήση του Μεσονυχτίου" και "Πολεμικός Πιλότος".

    Το Μάιο του 2000 ένας επαγγελματίας δύτης είχε επισημάνει στις αρχές της Μασσαλίας την ύπαρξη ενός Ρ38, τμήμα του οποίου είχε ανασύρει από 70 μ. βάθος.

    Μετά από συστηματική έρευνα στο χώρο, ανασύρθηκαν κι άλλα τμήματα του αεροσκάφους, πάνω σε ένα από τα οποία ανακαλύφθηκε τμήμα του αριθμού του, που συνηγορεί πως πρόκειται για το Ρ38 του συγγραφέα.

    Φαίνεται, όμως, ότι ο συγγραφέας πήρε μαζί του στον υγρό του τάφο τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους του, καθώς οι ερευνητές εκτιμούν ότι μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ γιατί κατέπεσε.

    Σχετικά Links:

    Το επίσημο site του Σεντ Εξιπερί

    [09] Διεθνή

    Κατηγορίες για "κυνήγι μαγισσών". Στα χέρια των αστυνομικών πρώην υπουργός της Αϊτης

    7/4/2004 11:09:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Τον Ζοσλέρμ Πριβέρ, πρώην υπουργό Εσωτερικών του έκπτωτου Προέδρου της Αϊτής, Ζαν Μπερτράν Αριστίντ, συνέλαβε η αϊτινή αστυνομία, με την κατηγορία του συντονισμού της σφαγής των αντιπάλων του πρώην Προέδρου. Οι σφαγές είχαν λάβει χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά την εξέγερση του Φεβρουαρίου, που οδήγησε στην ανατροπή του Αριστίντ. Η σύλληψη του Πριβέρ έγινε την Τρίτη το πρωί και είναι ο πρώτος πολιτικός της κυβέρνησης Αριστίντ, που αντιμετωπίζει επίσημες κατηγορίες. Ο κ. Πριβέρ, παραδόθηκε στους αστυνομικούς, στο σπίτι του στο Πορτ ο Πρενς.

    Αναμένονται και άλλες συλλήψεις

    Τα επεισόδια στην Αϊτή ξεκίνησαν μετά την εισβολή οπαδών της αντιπολίτευσης στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Σαν Μαρκ, στις 7 Φεβρουαρίου. Η αστυνομία και οι οπαδοί του Αριστίντ, κατηγορούνται ότι είχαν σκοτώσει 50 ανθρώπους στο προάστιο Λα Σιρί, πυρπολώντας τις κατοικίες τους, αν και δημοσιογράφοι, που βρίσκονταν στην περιοχή δήλωσαν ότι οι νεκροί ήταν λιγότεροι.

    Η σύλληψη του πρώην υπουργού γίνεται λίγες μέρες αφότου η νέα κυβέρνηση της Αϊτής, δήλωσε ότι θα εμποδίσει δεκάδες αξιωματούχους του πρώην καθεστώτος να εγκαταλείψουν τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού, Ιβόν Νεπτούν.

    Ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Μπερνάρντ Γκουσέ, είπε πως επιθυμούν να τους κρατήσουν στην Αϊτή για την πολιτική ασφαλείας της χώρας, ενώ εκκρεμούν ακόμα οι έρευνες για τα εγκλήματα που διέπραξε η πρώην κυβέρνηση.

    Πάντως, όπως προσέθεσε, αυτό δε σημαίνει ότι κρίνονται αυτομάτων ένοχοι. Η δικαιοσύνη είναι αυτή, που θα αποφασίσει.

    Όμως, ο πρώην πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι η νέα κυβέρνηση επιδίδεται σε "κυνήγι μαγισσών".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 7 April 2004 - 8:52:26 UTC