Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] FIFA: " Εκατό χρόνια κέρδη"
  • [02] Ζητά ο Αφγανός πρόεδρος "Τζιχάντ" κατά των ναρκωτικών
  • [03] Τι τρέχει στο Κανέτο Ντι Κορόνια; Ιστορία για X-Files στη Σικελία
  • [04] Στην Καστοριά ο Ολυμπιακός

    [01] Αθλητισμός

    FIFA: " Εκατό χρόνια κέρδη"

    6/4/2004 7:31:00 μμ

    Με κέρδη 141 εκ. ελβετικά φράγκα τη χρονιά που πέρασε, υποδέχτηκε το 2004 η FIFA, χρονιά που θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. "Τα οικονομικά μας μεγέθη είναι υγιή σε όλα τα επίπεδα. Μπορούμε τώρα να γιορτάσουμε την εκατονταετηρίδα της FIFA. Εχουμε βάλει τις σωστές βάσεις για να εξασφαλίσουμε τις μελλοντικές επιτυχίες", δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ. Μετά από αυτό, η FIFA αναθεώρησε την αρχική εκτίμησή της για τα καθαρά κέρδη της τετραετίας, 2003-06, με στόχο από τα 170 εκ. ελβετικά φράγκα να ανέβει στα 186 εκ. ελβετικά φράγκα.

    712 εκ. ελβετικά φράγκα τα συνολικά έσοδα

    Με το κλείσιμο του οικονομικού έτους στις 31 Δεκεμβρίου, η FIFA κατέγραψε συνολικά έσοδα 712 εκ. ελβετικά φράγκα οι δαπάνες της FIFA ανήλθαν στα 571 εκ. ελβετικά φράγκα συνολικά.

    Η παγκόσμια ομοσπονδία ιδρύθηκε το 1904 όμως τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στο 4ο Συνέδριο της FIFA το 1907.

    Σε αυτό το συνέδριο οι παράγοντες της FIFA είχαν ανακοινώσει έσοδα της τάξης των 500 ελβετικών φράγκων για το 1906. Στα επόμενα 20 χρόνια ο μέσος όρος των εσόδων της παγκόσμιας ομοσπονδίας ανήλθε στα 1.300 ελβετικά φράγκα.

    Τη δεκαετία του '70 η FIFA πέρασε το φράγμα του εκατομμυρίου, συγκεκριμένα τα έσοδά της ήταν κατά μ.ο. 1.5 εκ. ελβετικά φράγκα, ενώ τη δεκαετία του '80 ο δείκτης εσόδων της FIFA εκτοξεύτηκε στα ύψη με την είσοδο των κανόνων του marketing και την αύξηση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

    [02] Διεθνή

    Ζητά ο Αφγανός πρόεδρος "Τζιχάντ" κατά των ναρκωτικών

    6/4/2004 7:12:00 μμ

    "Τα ναρκωτικά απειλούν τη βάση της ζωή μας. Πρέπει να απαλλάξουμε αυτή την χώρα από τις παπαρούνες του οπίου"

    Χαμίντ Καρζάι, πρόεδρος του Αφγανιστάν

    Έκκληση να κηρυχθεί "τζιχάντ" (ιερός πόλεμος) κατά των ναρκωτικών απηύθυνε ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, την ώρα που οι αγρότες προετοιμάζονται για τη συγκομιδή μίας ακόμη πολύ μεγάλης σοδειάς οπίου, σύμφωνα με Αμερικανούς και εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών. Σημειώνεται ότι το Αφγανιστάν είναι πρώτο στον κατάλογο με τις χώρες παραγωγής οπίου. "Τα ναρκωτικά απειλούν τη βάση της ζωή μας. Πρέπει να απαλλάξουμε αυτή την χώρα από τις παπαρούνες του οπίου", υπογράμμισε ο Καρζάι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο προεδρικό μέγαρο στην Καμπούλ. Κάλεσε τους Αφγανούς να αγωνιστούν κατά των ναρκωτικών με το ίδιο πάθος και προσήλωση, όπως στη τζιχάντ κατά της σοβιετικής κατοχής τη δεκαετία του '80 και κάλεσε τους μουσουλμάνους ηγέτες να πρωτοστατήσουν.

    Πρώτο το Αφγανιστάν σε παραγωγή όπιου

    Όπως ανέφερε, η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να καταστρέψει εφέτος το 25% των καλλιεργειών παπαρούνας, αλλά και μετά από αυτό το Αφγανιστάν θα έχει την μεγαλύτερη στον κόσμο παραγωγή ναρκωτικών.

    Ο Αφγανός πρόεδρος είπε ότι η χώρα έχει ανάγκη από βοήθεια από το εξωτερικό για τους φτωχούς αγρότες, που για 25 χρόνια δοκιμάστηκαν από πόλεμο και παρατεταμένη ξηρασία , ώστε να μπορέσουν να επιδοθούν σε άλλες καλλιέργειες.

    Χθες, περίπου 2.000 αγρότες διαδήλωσαν για δεύτερη ημέρα στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ κατά των σχεδίων του Καρζάι για καταστροφή των καλλιεργειών παπαρούνας και υποσχέθηκαν ότι θα αντισταθούν .

    [03] Διάφορα

    Τι τρέχει στο Κανέτο Ντι Κορόνια; Ιστορία για X-Files στη Σικελία

    6/4/2004 4:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/4/2004 8:04:46 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι ενός χωριού στη Σικελία από τις περίεργες φωτιές που ξεσπούν χωρίς λόγο στα σπίτια τους Η αστυνομία έχει αποκλείσει την είσοδο στο χωριό για τους περίεργους ενώ πάσης φύσεως ειδήμονες φθάνουν στην περιοχή για να λύσουν το μυστήριο Οι προσπάθειες τους είναι άκαρπες για την ώρα και οι αναφλέξεις κάθε είδους ηλεκτρικών συσκευών στα σπίτια συνεχίζονται, ακόμα και όταν οι αρχές αποφάσισαν να κόψουν το ρεύμα..

    Έργο του Διαβόλου; Φυσικό ή παραφυσικό φαινόμενο;

    Το χωριό Κανέτο Ντι Κορόνια στη Σικελία, θυμίζει απόρθητο φρούριο.

    Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν άδεια, ενώ οι λιγοστοί κάτοικοι είναι αναγκασμένοι μένουν προσωρινά σε ξενοδοχείο ενός διπλανού χωριού

    Στο χωριό έχουν φθάσει πάσης φύσεως ειδήμονες από επιστήμονες κύρους μέχρι εξορκιστές.

    "Κάθε φορά που ένας νέος επιστήμονας φθάνει στο χωριό μας, έρχεται με την εντύπωση ότι θα λύσει το μυστήριο σε δυο λεπτά, κάνει όμως λάθος" τονίζει ο Δήμαρχος Πέδρο Σπινάτο και προσθέτει "δυο μήνες αφότου άρχισαν οι φωτιές είμαστε ακόμα στο σκοτάδι"

    Οι κάτοικοι του χωριού δηλώνουν απελπισμένοι .

    Το χωριό τους κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τους τελευταίους δυο μήνες οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να ζουν σε ξενοδοχείο διπλανού χωριού.

    Τα έξοδα της διαμονής τους, έχει αναλάβει η ιταλική κυβέρνηση.

    "Είδα ένα μηχάνημα αιρ κοντίσιον να καίγεται μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Αυτά δεν είναι φυσιολογικά πράγματα. Πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε για διαφορετική είδους βοήθεια " τονίζει ο Αντόνιο Πεσίνο, του οποίου η κατοικία τυλίχθηκε πρώτη στις φλόγες

    Δεν είναι λίγοι όμως και αυτοί που πιστεύουν ότι οι φωτιές είναι έργο του διαβόλου

    "Έχω δει αντίστοιχα φαινόμενα και στο παρελθόν. Οι Δαίμονες καταλαμβάνουν σπίτια και εμφανίζονται βάζοντας σε λειτουργία ηλεκτρικές συσκευές " τονίζει ο Γκαμπριέλ Αμορθ, εξορκιστής της καθολικής εκκλησίας.

    Ο παπάς του χωριού όμως, Αντόνιο Κιπράνι, συνέστησε στους κατοίκους να αφήσουν πρώτα τους επιστήμονες να εξετάσουν το φαινόμενο πριν αναζητήσουν βοήθεια με άλλο μέσο.

    Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

    Οργάνωση για τον έλεγχο παραφυσικών φαινομένων, που μετέβη στην περιοχή, απέρριψε το ενδεχόμενο να υπάρχουν δαίμονες στο χωριό ή επικίνδυνα πνεύματα.

    "Το γεγονός ότι οι φωτιές ξεσπούν μόνο όταν στα σπίτια υπάρχουν άνθρωποι καθιστά αδύνατο να πιστέψουμε ότι πρόκειται για φυσικό ή παραφυσικό φαινόμενο" τονίζει ο επικεφαλής της οργάνωσης Μάσιμο Παλιντόρο.

    Η αστυνομία πάντως έχει απορρίψει το ενδεχόμενο πίσω από τις φωτιές να κρύβεται κάποιος πυρομανής .

    Στο χωριό έχουν καταφθάσει και ηφαιστειολόγοι , ενώ στις αυλές των σπιτιών έχουν τοποθετηθεί ειδικά μηχανήματα για την καταγραφή γεωμαγνητικών ηλεκτρομαγνητικών και ηλεκτροστατικών σημάτων.

    Οι υποθέσεις δίνουν και παίρνουν.

    Εξετάζεται και ένα σενάριο πιθανής υπέρτασης από βλάβη στο δίκτυο διανομής της ηλεκτρικής τάσης.

    [04] Αθλητισμός

    Στην Καστοριά ο Ολυμπιακός

    6/4/2004 8:37:00 μμ

    Στην Καστοριά βρίσκεται ο Ολυμπιακός και αύριο στις 4 μ.μ. θα αντιμετωπίσει εκεί την ομώνυμη ομάδα, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Οι "ερυθρόλευκοι" αναχώρησαν το μεσημέρι με πτήση τσάρτερ και σε λίγη ώρα θα προπονηθούν σ' ένα γήπεδο της περιοχής. Η αποστολή αποτελείται από 20 ποδοσφαιριστές και μέσα σ' αυτούς δεν βρίσκονται οι Τζιοβάνι, Στολτίδης, Γκώνιας, Πατσατζόγλου, Μπούτσεκ. Σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Νίκος Αλέφαντος, αναμένεται να υπάρξουν αρκετές αλλαγές και να χρησιμοποιηθούν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί τον τελευταίο καιρό, όπως οι Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Κωστούλας, Κουλουχέρης, Ταραλίδης, Κούζμπα, αλλά και οι Νινιάδης, Χούτος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 6 April 2004 - 20:51:11 UTC