Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο διεθνές μίτινγκ του Αμστερνταμ Δύο ασημένια στην κολύμβηση
  • [02] Το ΝΑΤΟ υποδέχτηκε τα νέα του μέλη
  • [03] Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά Άστατος ο καιρός το Πάσχα
  • [04] Εξουδετερώθηκαν εγκαίρως από τις Αρχές Επίσημη ανακοίνωση για τις
  • [05] Δωρεάν η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο Επίσκεψη Τατούλη στο Ακρωτήρι
  • [06] Δυσαρέσκεια από το Μπάκινχαμ Οργή για τις "αποκαλυπτικές" φωτογραφίες
  • [07] "Στόχοι μέσα στις πόλεις" Νέες απειλές της Αλ Κάιντα
  • [08] Δίαυλος επικοινωνίας Εκκλησίας -ΣΥΝ Στα γραφεία του ΣΥΝ ο Αρχιεπίσκοπος
  • [09] Ζητούν βιομετρικά στοιχεία Ψηφιακή "βίζα" για τις ΗΠΑ
  • [10] Για τα παιδιά του κόσμου Με επιτυχία στέφθηκε ο ραδιομαραθώνιος

    [01] Αθλητισμός

    Στο διεθνές μίτινγκ του Αμστερνταμ Δύο ασημένια στην κολύμβηση

    2/4/2004 7:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Δύο ασημένια μετάλλια και τρεις ακόμη συμμετοχές σε τελικούς, ήταν ο απολογισμός των κολυμβητών και κολυμβητριών μας στην πρεμιέρα του διεθνούς μίτινγκ, που διεξάγεται στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας. Στο βάθρο ανέβηκαν ο Γιάννης Δρυμωνάκος στα 200μ. μικτή ατομική με χρόνο 2:05.09 και ο Δημήτρης Μαγγανάς στα 400μ. ελεύθερο με χρόνο 3:51.14. Τρεις ήταν οι ελληνικές συμμετοχές σε τελικούς, με τη Ζωή Δημοσχάκη να παίρνει την 6η θέση, στα 200μ. ελεύθερο με 2:03.98, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, επίσης 6ος στα 100μ. πεταλούδα με 55.98 και η Μαριάννα Λυμπερτά, που πήρε την 7η θέση στα 200μ. ελεύθερο με 2:04.98. Τέλος, η Εύη Τσάγκα ήταν 11η(3η στο μικρό τελικό) στα 200μ. ελεύθερο 2:05.47.

    [02] Διεθνή

    Το ΝΑΤΟ υποδέχτηκε τα νέα του μέλη

    2/4/2004 8:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/4/2004 9:09:46 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με μια επίσημη τελετή στην έδρα του στις Βρυξέλλες, το ΝΑΤΟ υποδέχθηκε την Παρασκευή τις επτά νέες χώρες-μέλη από την Ανατολική Ευρώπη, παρουσία των περισσοτέρων υπουργών Εξωτερικών της Ατλαντικής Συμμαχίας, μεταξύ των οποίων και των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ. Στη διάρκεια της τελετής έγινε η έπαρση των σημαιών των επτά νέων χωρών (Βουλγαρίας, Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Ρουμανίας, Σλοβακίας και Σλοβενίας) ενώ ανακρούονταν οι εθνικοί τους ύμνοι. Μετά την τελετή πραγματοποιήθηκε σύνοδος του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου, πολιτικού φορέα του ΝΑΤΟ, και ακολούθησε άτυπη σύσκεψη εργασίας των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών. Η Ρωσία έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια για το νέο αυτό κύμα διεύρυνσης, τελικά όμως ύστερα από πολλές διαβουλεύσεις αποφάσισε να αποστείλει τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, για τη σύσκεψη του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

    Πιέζουν για το Ιράκ οι ΗΠΑ

    Μετά τη συνάντησή του με τους Υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Κόλιν Πάουελ παρότρυνε τη Συμμαχία να αναλάβει έναν ευρύτερο ρόλο στη σταθεροποίηση του Ιράκ, μετά την παράδοση της εξουσίας στους Ιρακινούς. Μάλιστα, ο κ. Πάουελ εκτίμησε ότι η μεταβατική ιρακινή κυβέρνηση που θα εγκατασταθεί επισήμως την 1η Ιουλίου "θα επιθυμούσε αυτού του τύπου τη βοήθεια από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας". Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γιάαπ ντε Χουπ Σέφερ δήλωσε ότι οι υπουργοί είχαν μόνο μια σύντομη συζήτηση πάνω στο θέμα του Ιράκ και ότι χρειάζεται να υποβληθεί ανάλογο αίτημα από μια κυρίαρχη ιρακινή κυβέρνηση και μια νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προτού οι σύμμαχοι μπορέσουν να εξετάσουν έναν ρόλο της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Ιράκ.

    Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Γιόσκα Φίσερ, επανέλαβε ότι η χώρα του δε θα μπλοκάρει, αλλά ούτε θα μετάσχει στρατιωτικά σε οποιονδήποτε ρόλο του ΝΑΤΟ στο Ιράκ, ενώ εκτίμησε ότι η Συμμαχία έχει αναλάβει ήδη πολλές αποστολές και θα πρέπει να επικεντρωθεί στις αποστολές που αποτελούν προτεραιότητά του στο Αφγανιστάν και στα Βαλκάνια, όπως και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    Οι επτά νέες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης του πρώην "υπαρκτού σοσιαλισμού" εντάχθηκαν επίσημα την περασμένη Δευτέρα στους κόλπους του ΝΑΤΟ, το οποίο τώρα αριθμεί 26 μέλη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μεγάλωσε η οικογένεια του ΝΑΤΟ

    [03] Εσωτερικά

    Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά Άστατος ο καιρός το Πάσχα

    2/4/2004 9:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/4/2004 11:35:27 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Θυελλώδεις άνεμοι επικρατούν από το απόγευμα στα πελάγη και τα πλοία για το Βόρειο, το Ανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είναι δεμένα στο λιμάνι τού Πειραιά από τις 18:00, ενώ τα πλοία για τις Κυκλάδες αποπλέουν μόνο για Μύκονο, Πάρο και Μήλο. Από τη Ραφήνα τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά. Έκτακτα μέτρα στα λιμάνια παίρνει από το Σάββατο το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Πάσχα. Το απαγορευτικό ισχύει μέχρι τις 6 το πρωί και όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν πρώτα με το λιμεναρχείο. Ο καιρός πάντως, δεν ευνοεί τους ταξιδιώτες, καθώς από το Σάββατο αναμένονται βροχές, θυελλώδεις άνεμοι, που θα φτάνουν τα εννέα μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας. Μικρή βελτίωση αναμένεται από τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ οι μετεωρολόγοι δηλώνουν αισιόδοξοι για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Την Πέμπτη το βράδυ, λασποβροχή έπεσε στη Ρόδο, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους του νησιού.

    Άρχιζει η έξοδος των Αθηναίων

    Οι πρώτοι εκδρομείς έχουν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ και οδεύουν προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα. Η "μεγάλη" έξοδος αναμένεται την Μεγάλη Πέμπτη. Η τροχαία θα παραχωρήσει μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην Κακιά Σκάλα και θα κάνει παρεμβάσεις σε βασικούς κόμβους, όπως στο Δαφνί, στη Μαγούλα, στη Ν. Κηφισιά, στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου, για τη διευκόλυνση των οδηγών.

    [04] Διεθνή

    Εξουδετερώθηκαν εγκαίρως από τις Αρχές Επίσημη ανακοίνωση για τις ισπανικές παγιδευμένες επιστολές

    2/4/2004 9:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/4/2004 9:39:53 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο εκρηκτικός μηχανισμός των τριών παγιδευμένων επιστολών, που απευθύνονταν σε τρεις δημοσιογράφους της Μαδρίτης, αλλά εντοπίστηκαν εγκαίρως και εξουδετερώθηκαν από τις αρχές ασφάλειας στο ταχυδρομικό κέντρο της Σαραγόσα, είναι παραπλήσιος με εκείνους που χρησιμοποιούνταν από τους Ισπανούς αναρχικούς στη διάρκεια του έτους 2000, ανακοινώθηκε την Παρασκευή στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μαδρίτη από τον απερχόμενο υπουργό Εσωτερικών, Άνχελ Αθέμπες. Οι επιστολές είχαν παγιδευτεί με 60 γραμμάρια εκρηκτικής σκόνης η καθεμία και έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό ενεργοποίησης συναποτελούμενο από μία μπαταρία, μία αμπούλα και μία μικρή τσιμπίδα. Ανάληψη της ευθύνης για τις παγιδευμένες επιστολές δεν έχει γίνει έως τώρα.

    Ομάδα αναρχικών πίσω από τις επιστολές;

    Το Μάιο του 2000 οργάνωση με την επωνυμία "Οι Αναρχικοί" είχε αναλάβει την ευθύνη για ένα παγιδευμένο δέμα που είχε σταλεί στον δημοσιογράφο της εφημερίδας "La Razon ", Ζεζί Μαρία Θουλοάγκα. Χτες εστάλη στον πρόεδρο-ιδρυτή της ίδιας εφημερίδας Λουί Μαρία Άνσον, η μία από τις τρεις παγιδευμένες επιστολές.

    Οι άλλες δύο επιστολές, που εξουδετερώθηκαν, απευθύνονταν η πρώτη στο στέλεχος του ραδιοσταθμού της καθολικής εκκλησίας "Cadena Cope " Φεντέρικο Χιμένες Λοσάντος, ενώ η δεύτερη στη διευθύντρια του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου Αντένα 3, Γκλόρια Λομάνα.

    Πρόκειται για δημοσιογράφους που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του ισπανού απερχόμενου πρωθυπουργού, Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βρέθηκε βόμβα σε ισπανικό σιδηρόδρομο

    Παγιδευμένες επιστολές στην Ισπανία

    [05] Πολιτισμός

    Δωρεάν η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο Επίσκεψη Τατούλη στο Ακρωτήρι Θήρας

    2/4/2004 9:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/4/2004 10:22:49 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Δωρεάν θα μπορεί να επισκέπτεται το κοινό τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, στη Σαντορίνη, για το καλοκαίρι του 2004, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός πολιτισμού, κ. Πέτρος Τατούλης. Πάντως, το κοινό θα ενημερώνεται κατά την είσοδό του, ότι ο χώρος δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, λόγω των εργασιών, που γίνονται για τη δημιουργία βιοκλιματικού στεγάστρου. Ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και δήλωσε πρέπει να είναι ανοικτός ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον καθηγητή, Χρήστο Ντούμα, επικεφαλής των εργασιών ανασκαφής, και έλυσαν επιτόπου διάφορα μικροπροβλήματα, σχετικά με την επισκεψιμότητα, ενώ ζήτησε να διαμορφωθεί ο χώρος μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, ώστε να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από το κοινό. "Η ανασκαφή προχωράει και εξελίσσεται και σε πολύ μικρό διάστημα, με την επίβλεψη του κ. Ντούμα, θα έχουμε μπροστά μας ένα εξαιρετικό έργο" δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού

    [06] Διάφορα

    Δυσαρέσκεια από το Μπάκινχαμ Οργή για τις "αποκαλυπτικές" φωτογραφίες του Γουίλιαμ

    2/4/2004 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters - Sun

    Τη δυσφορία της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, προκάλεσε η δημοσίευση φωτογραφιών του πρίγκιπα Γουίλιαμ σε ελβετικό θέρετρο, με τη νέα του κοπέλα. "Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι με τη στάση της Sun" δήλωσε εκπρόσωπος του Μπάκινχαμ, τονίζοντας ότι από τώρα και στο εξής, η Sun και ο φωτογράφος της Άρθουρ Εντουαρντς αποκλείονται από τις επίσημες φωτογραφήσεις του Γουίλιαμ και του μικρότερου του αδελφού Χάρι. Όπως τονίζουν, για πρώτη φορά, βρετανική εφημερίδα, αγνόησε τη συμφωνία που υπήρξε με τη βασιλική οικογένεια για σεβασμό των προσωπικών στιγμών του πρίγκιπα Γουίλιαμ το διάστημα που είναι ακόμα φοιτητής.

    "Σοβαρή σχέση"

    "Είναι πλέον ένας ώριμος ενήλικας. Μία από τις κοπέλες του, θα μπορούσε κάλλιστα μία μέρα να γίνει η νέα βασίλισσα της χώρας. Πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα για αυτή " απαντά η εφημερίδα.

    Από την πλευρά του, παιδαριώδη χαρακτήριζει τη στάση του παλατιού να τον αποκλείσει από τις επίσημες φωτογραφήσεις του Γουίλιαμ, ο φωτογράφος της Sun, Αρθουρ Εντουαρτνς.

    Η Sun, δημοσίευσε σειρά φωτογραφιών του πρίγκιπα Γουίλιαμ, με τη νέα του κοπέλα στο ελβετικό θέρετρο Κλόστερς.

    Η κοπέλα, όπως έγραφε η Sun, είναι συμφοιτήτρια του πρίγκιπα και ακούει στο όνομα Κέιτ Μίντλετον . Η σχέση τους είναι διάρκειας τεσσάρων μηνών και σύμφωνα με τη Sun είναι σοβαρή.

    [07] Διεθνή

    "Στόχοι μέσα στις πόλεις" Νέες απειλές της Αλ Κάιντα

    2/4/2004 10:16:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κείμενο που πιθανολογείται ότι έχει συνταχθεί από υψηλό στέλεχος της Αλ Κάιντα, δόθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στη δημοσιότητα από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Το 50σέλιδο κείμενο, που τιτλοφορείται "Στόχοι μέσα στις πόλεις", μιλάει για τις προηγούμενες επιθέσεις της οργάνωσης και καλεί όλα τα μέλη της να μετατρέψουν σε "κόλαση" τις "γαίες των απίστων", Εβραίων και Χριστιανών. Οι στόχοι που αναφέρονται είναι οι Αμερικανοί και ακολουθούν οι Βρετανοί, οι Ισπανοί, οι Αυστραλοί, οι Καναδοί και οι Ιταλοί. Το κείμενο, που θεωρείται από τους ειδικούς σε θέματα τρομοκρατίας ως αυθεντικό, δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα που είναι γνωστή στους πράκτορες και τους αγωνιστές της Αλ Κάιντα και υπογράφεται από τον Αμπντέλ Αζίζ αλ Μουκρίν, ένα ηγέτη της Αλ Κάιντα στην Σαουδική Αραβία.

    Στόχοι ακόμη και μεμονωμένα άτομα

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, το κείμενο δίνει οδηγίες στα μέλη της οργάνωσης για το πώς θα επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να γίνονται αντιληπτά από τις υπηρεσίες πληροφοριών και τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ καλεί τους Ισλαμιστές μαχητές να χτυπούν όχι μόνο εναντίον οικονομικών και θρησκευτικών στόχων αλλά και εναντίον προσώπων, όπως επιχειρηματιών, διπλωματών, διανοούμενων, ακόμη και Ισλαμιστών αξιωματούχων που "συνεργάζονται με τον εχθρό".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τρομοαπειλή πανω από την Ιταλία

    Απειλεί και τον Πάπα η Αλ Κάιντα

    [08] Εσωτερικά

    Δίαυλος επικοινωνίας Εκκλησίας -ΣΥΝ Στα γραφεία του ΣΥΝ ο Αρχιεπίσκοπος

    2/4/2004 10:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/4/2004 10:24:57 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Σε ατμόσφαιρα εγκαρδιότητας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο, στα γραφεία του Κόμματος, στην Πλατεία Κουμουνδούρου. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για περισσότερο από μία ώρα, χωρίς, όμως, να αναφερθούν στη θέση του Συνασπισμού, περί διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους. Πάντως, αμφότεροι τόνισαν ότι σημαντικότερο όλων είναι ότι ανοίγει μεταξύ τους δίαυλος επικοινωνίας και διαλόγου. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χριστόδουλος δήλωσε μεταξύ άλλων "είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε έναν ευρύτατο διάλογο καθώς παρουσίαζα στον κ. Πρόεδρο τις δραστηριότητες της Εκκλησίας μας, ιδίως στον κοινωνικό τομέα και οφείλω να πω ότι σε αυτόν τον τομέα διαπιστώσαμε, ότι και ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει όλη τη διάθεση να συμπαρασταθεί στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας".

    Εποικοδομητική συνάντηση

    Ενώ και ο κ. Κωνσταντόπουλος, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με τη συνάντηση και τη συζήτηση αυτή, η οποία, όπως είπε κινήθηκε γύρω από τα ζητήματα, που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως, "τα κοινωνικά ελλείμματα και η ανάγκη για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας της αλληλεγγύης, με πολιτικές, οι οποίες θα στηρίζουν την πραγματική συνοχή, την προστασία, την κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση όλων".

    Ο. κ. Χριστόδουλος, δε δίστασε να αστειευτεί, όταν είπε τη φράση "δόξα σοι ο Θεός". "Δεν πρέπει να λέω τέτοιες φράσεις" είπε χαριτωλογόντας ο Αρχιεπίσκοπος.

    [09] Διεθνή

    Ζητούν βιομετρικά στοιχεία Ψηφιακή "βίζα" για τις ΗΠΑ

    2/4/2004 11:12:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Τα δακτυλικά αποτυπώματα και τις φωτογραφίες τους θα πρέπει από εδώ και στο εξής να "δίνουν" οι πολίτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ από τις 27 χώρες για τις οποίες οι αμερικανικές αρχές δεν απαιτούν βίζα. Από το νέο αυτό μέτρο δεν εξαιρούνται ούτε οι στενοί και παραδοσιακοί σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως είναι η Βρετανία, η Αυστραλία και η Ιαπωνία. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και θα απαιτεί από τους πολίτες των χωρών αυτών να παρέχουν "δύο ψηφιακές αναλύσεις του δείκτη και μια ψηφιακή φωτογραφία" προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά τους.

    Παράταση δύο ετών για τα βιομετρικά δεδομένα στα διαβατήρια

    Το ίδιο μέτρο ισχύει ήδη και για πολίτες άλλων χωρών για τις οποίες οι ΗΠΑ απαιτούν βίζα.

    Ο νόμος των ΗΠΑ προβλέπει ότι οι 27 χώρες θα πρέπει να εισάγουν στα διαβατήρια βιομετρικά δεδομένα έως τις 26 Οκτωβρίου, ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ζήτησαν από το Κογκρέσο να εγκρίνει μία παράταση δύο ετών επειδή οι περισσότερες δεν αναμένεται να προλάβουν την προθεσμία.

    Οι 27 χώρες για τις οποίες θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το νέο μέτρο είναι η Ανδόρα, η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Ελβετία, η Ιαπωνία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Λίχτενσταϊν, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, το Μπρουνέι, η Νέα Ζηλανδία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, το Σαν Μαρίνο, η Σιγκαπούρη, η Σλοβενία, η Σουηδία και η Φινλανδία.

    [10] Διάφορα

    Για τα παιδιά του κόσμου Με επιτυχία στέφθηκε ο ραδιομαραθώνιος

    2/4/2004 11:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/4/2004 11:25:09 μμ)

    Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Ραδιομαραθώνιος αλληλεγγύης για τον εμβολιασμό των παιδιών του κόσμου, που διοργάνωσε η ΝΕΤ 105,8 και οι περιφερειακοί σταθμοί της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σε συνεργασία με τους ANTENNA, FLASH, PLANET, ALPHA RADIO, ΑΘΗΝΑ 9,84 και δεκάδες άλλους ραδιοσταθμούς. Χιλιάδες Έλληνες, ανεξαρτήτου ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της UNICEF. Με συνεντεύξεις, ενημέρωση, μουσική για τα παιδιά από όλον τον κόσμο, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που συμμετείχαν, άπλωσαν από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ - μία ραδιοφωνική αλυσίδα αλληλεγγύης στην ελληνική κοινή γνώμη, ζητώντας τη δική της συμβολή.

    Ακόμα μπορείτε να προσφέρετε αγάπη

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF, συγκεντρώθηκε το ποσό των 351.264 ευρώ. Ποσό, που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί που ανοίχτηκαν χθες γι αυτό το σκοπό, ενώ οι πολίτες θα μπορούν ακόμα να επικοινωνούν με τη UNICEF, στο τηλέφωνο 210-7784184, ή στην ιστοσελίδα www.unicef.gr για να κάνουν τις δωρεές τους.

    Συγκεκριμένα, όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει, μπορεί να το κάνει στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών Στις τράπεζες: ΕΘΝΙΚΗ: 169/48002064 ΕΜΠΟΡΙΚΗ: 031/80191081 ΑΓΡΟΤΙΚΗ: 017 04 004416-70 ALPHA BANK: 115 00 202 017649 (διαδικασία Κ03) ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-001837-211 CITΙBANK: 55 02 346484 NOVA BANK: 519829 HSBC: 002-066694-130 ΑΤΤΙΚΗΣ: 069 / 54799691 Και σε όλα τα μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ραδιομαραθώνιος αγάπης της UNICEF

    Ραδιομαραθώνιος για τα παιδιά

    Σχετικά Links:

    UNICEF


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 2 April 2004 - 21:50:59 UTC