Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επρόκειτο να απελαθεί Θάνατος Πολωνού σε κρατητήριο
  • [02] Φονική κατολίσθηση στο νότιο Καζακστάν
  • [03] Πιο κοντά στο UEFA η Χαλκηδόνα
  • [04] Ισόπαλο το ματς Άρη-Ιωνικού

    [01] Εσωτερικά

    Επρόκειτο να απελαθεί Θάνατος Πολωνού σε κρατητήριο

    (14/3/2004 7:31:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Ενας 36χρονος Πολωνός πέθανε το πρωί της Κυριακής στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα όπου εκρατείτο προκειμένου να απελαθεί επειδή βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας. Πρόκειται για τον Γιαντέους Κότσεβα που συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στις 10 το βράδυ αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου διαπιστώθηκε ότι έπασχε από χρόνιο αλκοολισμό. Εκεί αρνήθηκε επίμονα να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα και λίγο μετά τα μεσάνυχτα τον μετέφεραν και πάλι στο κρατητήριο. Γύρω στις 6 το πρωί αισθάνθηκε νέα αδιαθεσία και λιποθυμική τάση μεταφέρθηκε και πάλι εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τα αίτια του θανάτου παραγγέλθηκε νεκροτομία και διενεργείται προανάκριση ενώ ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας.

    [02] Διεθνή

    Φονική κατολίσθηση στο νότιο Καζακστάν

    (14/3/2004 8:04:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Κατολίσθηση εδάφους που σημειώθηκε την Κυριακή στο νότιο Καζακστάν είχε ως αποτέλεσμα να ταφούν ζωντανοί κάτω από όγκους λάσπης και βράχων τουλάχιστον 17 άνθρωποι, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Ήδη, σύμφωνα με εκπρόσωπο των σωστικών συνεργείων, έχουν ανασυρθεί 17 νεκροί, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, ενώ ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

    [03] Αθλητισμός

    Πιο κοντά στο UEFA η Χαλκηδόνα

    (14/3/2004 8:22:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ακόμη ένα βήμα για την έξοδο της στο κύπελλο UEFA έκανε σήμερα η Χαλκηδόνα. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε 1-0 στη Νεάπολη του Ηρακλή στο πλαίσιο της 23ης ημέρας της Α' Εθνικής και πλέον βλέπει το όνειρο της να απέχει μόλις... επτά ματς από το να γίνει πραγματικότητα. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο "συνήθης ύποπτος" της Χαλκηδόνας, ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος με εκπληκτική ενέργεια στο 5' έδωσε το "τρίποντο" στην ομάδα του. Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς με την ήττα αυτή μένουν μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

    Η Χαλκηδόνα ξεκίνησε το παιχνίδι με γκολ από τα αποδυτήρια. Μόλις στο 5' ο συνήθης ύποπτος της ομάδας του Γιώργου Παράσχου, ο Ζαχαρόπουλος, βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς και με εξαιρετική τεχνική άνοιξε το σκορ για τους "κυανοκίτρινους".

    Το γκολ του έμπειρου φορ ουσιαστικά ξεκλείδωσε την άμυνα του Ηρακλή, αφού οι Θεσσαλονικείς στην συνέχεια βγήκαν μαζικά στην επίθεση για την ισοφάριση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά. Οι "κυανόλευκοι", πάντως, έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ με τον Νίκο Μαχλά. Στο 27' και στο 35' ο διεθνής φορ αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Η απάντηση της Χαλκηδόνας ήρθε δύο λεπτά αργότερα με τον Κόγιογλου να αναγκάζει τον Κελπέκη σε εκπληκτική επέμβαση.

    Στο β' ημίχρονο η αρμάδα του Παράσχου προσπάθησε με το ενισχυμένο κέντρο να κερδίσει τις διεκδικούμενες μπαλιές και με την τακτική των αντεπιθέσεων να "καθαρίσει" το ματς. Από την άλλη ο Ηρακλής πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά όλες οι απόπειρες πήγαν χαμένες. Στο 68' ο Μαχλάς με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 69' ο Νεμπεγλέρας αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Το σφυροκόπημα του "γηραιού" συνεχίστηκε, με τους Νικαιώτες να κρατούν, ωστόσο με νύχια και δόντια το προβάδισμα. Στο 77' ο Ζαχαρόπουλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κελπέκη, αλλά έστειλε άουτ την μπάλα σε κενή εστία.

    Διαιτητής: Σωμαρακάκης Κίτρινες κάρτες: Αντερσον, Σελάντερ, Μαχλάς

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπέντε, Ντάγκας, Σίμος, Δήμος, Παππάς, Κατεμής, Κόγιογλου (60` Αλ Τζάχερ), Κορακάκης (89` Χάλαρης), Αντερσον, Ζαχαρόπουλος, Μακρής (67` Μικές). ΗΡΑΚΛΗΣ: Κελπέκης, Νεμπεγλέρας, Μουράτι, Πουρσανίδης, Κιάσσος, Ιωάννου, Δρούγας (46` Κατσαμπής), Σελάντερ, Καπετάνος Π. (63` Μίετσελ), Μπακιρτζίογλου (46` Καπετάνος Κ.), Μαχλάς.

    [04] Αθλητισμός

    Ισόπαλο το ματς Άρη-Ιωνικού

    (14/3/2004 8:21:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται πλέον ο Άρης, που άφησε βαθμούς εναντίον του Ιωνικού, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στο γήπεδο της Πολίχνης. Ο Καμπάνταης ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ, πέντε λεπτά πριν το τέλος της συνάντησης, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 65΄ με τον Ολιβερ Μακόρ. Επτά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, οι "κίτρινοι" βρίσκονται στη 12 θέση με 20 βαθμούς και έχουν πολύ δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Από την άλλη πλευρά, με τον πολύτιμο βαθμό που κατέκτησε η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, έχει ήδη "αγκαλιάσει" την παραμονή της στην κατηγορία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 14 March 2004 - 21:51:12 UTC