Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 1 εκατομμύριο δολάρια το έπαθλο Αγώνες ράλι για ρομπότ
  • [02] Αποκαλύφθηκε την ώρα της πληρωμής Ξυπόλητος "πρίγκιπας"
  • [03] Πρώτοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες Αρχίζει η υποβολή των δηλώσεων
  • [04] Συνομιλίες Αλογοσκούφη- Γκαργκάνα Συναντήσεις για την οικονομία
  • [05] Σύσκεψη για το έργο τη Δευτέρα Δεσμεύσεις Σουφλιά για τη Μαραθώνια
  • [06] Αίτημα της κυβέρνησης. Σύμφωνο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. "Ομπρέλα" του ΝΑΤΟ για
  • [07] Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα Παράδοση - παραλαβή στο υπ. Αιγαίου
  • [08] Στις 26 Μαΐου ο μεγάλος τελικός Ντέρμπι στο Champions League
  • [09] Δεν μετατίθεται η αργία Κανονικά την Πέμπτη ο εορτασμός της 25ης
  • [10] Δέσμευση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια Στη ΔΕΗ ο Σιούφας
  • [11] Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα Στους δρόμους για την ειρήνη
  • [12] Μεγάλες διαδηλώσεις στην Ισπανία Πένθος και οργή
  • [13] Ο Αλβάρο Ντε Σότο μπροστά σε αδιέξοδο Χωριστές διαβουλεύσεις πλέον για
  • [14] Πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικό Έμπορος ναρκωτικών ο δράστης
  • [15] Συνεδρίαση του Ε.Γ του ΠΑΣΟΚ "Ξεκινάμε πρωτοβουλίες"

    [01] Τεχνολογία

    1 εκατομμύριο δολάρια το έπαθλο Αγώνες ράλι για ρομπότ

    (12/3/2004 12:43:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: BBC

    Είκοσι ρομποτικά οχήματα θα διαγωνιστούν σε αγώνες ταχύτητας στην έρημο Mojave της Νεβάδα, αυτό το Σαββατοκύριακο. Η "Μεγάλη Πρόκληση" διοργανώνεται από την Αμερικανική Υπηρεσία Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA) και σε αυτήν παίρνουν μέρος ερασιτέχνες, σπουδαστές, αλλά και τεχνολογικές εταιρίες. Τα οχήματα καλούνται να διανύσουν μια απόσταση άνω των 200 χιλιομέτρων, στο συντομότερο δυνατό χρόνο, ενώ ο νικητής θα πάρει χρηματικό έπαθλο, ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Μεταξύ των διαγωνιζόμενων είναι ένα Humvee, μια τροποποιημένη Honda Acura και μια μοτοσικλέτα ρομπότ. Στα προημιτελικά πήραν μέρος 25 ομάδες, όμως τέσσερις αποκλείστηκαν, καθώς τα οχήματά τους δεν κατόρθωσαν να περάσουν όλες τις δοκιμασίες. Μεγάλα φαβορί θεωρούνται η "Αμμοθύελλα", το μόνο όχημα που διένυσε επιτυχώς το 1,5 χιλιόμετρο των προκριματικών, αλλά και μια μηχανή, ο "Κυβερνο- αναβάτης".

    Σκληρές δοκιμασίες

    Τα ρομπότ είναι εφοδιασμένα με αισθητήρες, για να επεξεργάζονται το περιβάλλον και ό,τι βρίσκεται μπροστά τους, καθώς και με ένα σύστημα προσδιορισμού θέσης (GPS), που βοηθά στην πλοήγηση.

    Η ακριβής πορεία που θα ακολουθηθεί, θα γίνει γνωστή λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ οι διοργανωτές θα δώσουν στους συμμετέχοντες ένα ψηφιακό δίσκο με τις αναγκαίες πληροφορίες. Στη διαδρομή, τα οχήματα θα "συναντήσουν" διάφορα φυσικά εμπόδια (π.χ. σωρούς άμμου), αλλά και τεχνητά, όπως τούβλα και μεταλλικές ράβδους.

    Η διαδρομή, που το μήκος της θα κυμανθεί από 241 έως 338 χιλιόμετρα, πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 10 ωρών , ενώ οι κατασκευαστές δεν μπορούν να βοηθήσουν τα ρομπότ τους.

    "Συνταξιδιώτες" των διαγωνιζομένων θα είναι άνθρωποι της DARPA, οι οποίοι θα οδηγούν ένα τζιπ και θα "σκοτώνουν" όποιο ρομπότ τρέχει ανεξέλεγκτα.

    Αν κανένα όχημα δεν καταφέρει να τερματίσει, ο αγώνας θα επαναληφθεί το 2006. Επίσης, στα άμεσα σχέδια της Υπηρεσίας είναι να διεξαχθεί ένας αγώνας μεταξύ των επικρατέστερων το 2015. Οι αγώνες γίνονται προκειμένου η DARPA να ερευνήσει το ενδεχόμενο δημιουργίας αυτόνομων οχημάτων, τα οποία θα ανατροφοδοτούν τα αμερικανικά στρατεύματα στο πεδίο της μάχης.

    Σημειώνεται πως, παρόμοιος αγώνας, αλλά με ρομποτικά αεροπλάνα, έγινε τον Απρίλιο του 2001. Νικητής αναδείχθηκε το «Global Hawk Unmanned Aerial Vehicle», που διένυσε σε 22 ώρες μια απόσταση 8.600 μιλίων (από την Καλιφόρνια στην Αυστραλία).

    Σχετικά Links:

    "Μεγάλη Πρόκληση"

    Όχημα "Αμμοθύελλα"

    Όχημα "Κυβερνο-αναβάτης"

    [02] Διάφορα

    Αποκαλύφθηκε την ώρα της πληρωμής Ξυπόλητος "πρίγκιπας"

    (12/3/2004 1:25:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Βασιλική εμφάνιση έκαναν στο ξενοδοχείο "Χίλτον" της Λευκωσίας τρεις άνδρες, που, όμως, ήταν κοινοί θνητοί. Οι τρεις έγχρωμοι άνδρες, ηλικίας 41, 55 και 38 χρονών, έφθασαν στο ξενοδοχείο πριν από περίπου μια εβδομάδα και, αφού ο πρώτος δήλωσε την πριγκιπική του ιδιότητα, τους παραχωρήθηκε η προβλεπόμενη σουίτα και τα σχετικά βασιλικά φαγητά και ποτά. Το "Χίλτον" είχε την εντύπωση πως, φιλοξενεί τον πρίγκιπα του Κονγκό και άρχισε να υποψιάζεται την απάτη, μόνο όταν έφθασε η στιγμή της πληρωμής. Ο "πρίγκιπας" αρνήθηκε να πληρώσει το λογαριασμό, ύψους 7,866 λιρών Αγγλίας, και οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Μετά τις σχετικές έρευνες, διαπιστώθηκε πως, ο ένας πελάτης ήταν κάτοικος Βελγίου. Οι τρεις συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν, ενώ το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας ζήτησε την κράτησή τους.

    [03] Οικονομία

    Πρώτοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες Αρχίζει η υποβολή των δηλώσεων

    (12/3/2004 1:39:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Πρεμιέρα τη Δευτέρα στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Για μισθωτούς και συνταξιούχους η ώρα της εφορίας φθάνει στις 4 Μαΐου, εκτός και αν επιλέξουν το διαδίκτυο, οπότε μπορούν να το κάνουν και απ αυτή τη στιγμή. Οι φορολογούμενοι μπορούν να επιλέξουν πέντε διαφορετικούς τρόπους προκειμένου να αποστείλουν τη φετινή φορολογική δήλωση: α) το γκισέ της Εφορίας, β) το διαδίκτυο, γ) το ταχυδρομείο, δ) το λογιστή και ε) τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

    Για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

    Ραντεβού με την εφορία από την Δευτέρα για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Στις 15 του μήνα θα πρέπει να καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2003 όσοι:

    - έχουν ατομική επιχείρηση,

    - οι ελεύθεροι επαγγελματίες που τηρούν βιβλία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων,

    - όσοι δεν τηρούν βιβλία,

    - οι εταίροι Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ),

    - όσοι έχουν εισοδήματα μόνο από ενοίκια

    - και όσων ο Αριθμός Φορολογικού τους Μητρώου λήγει σε 1.

    Οι ημερομηνίες λήγουν σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

    - Όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 2 στις 16 Μαρτίου,

    - όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 3 θα πρέπει να καταθέσουν τις δηλώσεις τους έως τις 17 Μαρτίου κ.λ.π.

    [04] Οικονομία

    Συνομιλίες Αλογοσκούφη- Γκαργκάνα Συναντήσεις για την οικονομία

    (12/3/2004 4:10:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι νομοθετικές εκκρεμότητες, για την ενίσχυση των εποπτικών αρμοδιοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, με τον διοικητή της Τράπεζας, Νίκο Γκαργκάνα. Επίσης, ο υπουργός τόνισε πως, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή ή όχι του κ. Γκαργκάνα στη θέση του. Οι δύο άνδρες επεσήμαναν με δηλώσεις τους ότι, υπήρξε μια πολύ καλή συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί για όλα τα θέματα που εκκρεμούν. Το πρωί, ο κ. Αλογοσκούφης επισκέφθηκε το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομίας, Χρήστος Φώλιας, συζήτησε για την πορεία υλοποίησης του Γ Πλαισίου Στήριξης με τον προκάτοχό του, Χρήστο Πάχτα.

    Συνομιλίες για το Πλαίσιο Στήριξης

    "Εθνική υπόθεση" χαρακτήρισε το Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ο απερχόμενος υφυπουργός Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας.

    Στη συνάντησή του με τον νυν υφυπουργό, Χρήστο Φώλια, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ποιότητα των δημόσιων έργων και οι μηχανισμοί για τον έλεγχό της, την εποπτεία των οποίων έχει το υπουργείο Οικονομίας.

    Σημειώνεται πως, την ερχόμενη Πέμπτη, η νέα κυβέρνηση θα κάνει τις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή, μετά από τις οποίες πρέπει να υποβληθεί η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

    [05] Αθλητισμός

    Σύσκεψη για το έργο τη Δευτέρα Δεσμεύσεις Σουφλιά για τη Μαραθώνια Διαδρομή

    (12/3/2004 2:07:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Απαράδεκτη χαρακτήρισε την κατάσταση στη Μαραθώνια Διαδρομή, πέντε μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Γιώργος Σουφλιάς και ανακοίνωσε την απόφασή του να ολοκληρωθεί το έργο έγκαιρα. Στην επί τόπου επίσκεψή του, ο κ. Σουφλιάς εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία κυρίως για την ολοκλήρωση των έργων και την ανάπλαση της αφετηρίας της Διαδρομής. Σε ό,τι αφορά στο τμήμα Νέας Μάκρης- Παλλήνης, στο οποίο ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος και αναδείχθηκε νέα εταιρεία, ο υπουργός απηύθυνε έκκληση να εγκατασταθεί αύριο ο νέος εργολάβος και κάλεσε τις άλλες τρεις εταιρείες που συμμετέχουν, να μην υποβάλουν ενστάσεις. Παράλληλα, δεσμεύθηκε προσωπικά για την πληρωμή των εργαζομένων της έκπτωτης εταιρίας, εντός τεσσάρων μηνών. Τη Δευτέρα, θα γίνει σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ μεταξύ του εργολάβου, των μελετητών, των αρμοδίων υπηρεσιών και του δημάρχου Μαραθώνα, για να εξεταστεί το όλο θέμα και οι αλλαγές που θα χρειαστεί να γίνουν, ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα.

    [06] Εσωτερικά

    Αίτημα της κυβέρνησης. Σύμφωνο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. "Ομπρέλα" του ΝΑΤΟ για τους Ολυμπιακούς

    (12/3/2004 2:21:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Υπό την σκιά του χθεσινού τρομοκρατικού χτυπήματος στη Μαδρίτη, προληπτικά μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται στην Αθήνα, σε αεροδρόμια, ΟΣΕ, ΗΣΑΠ και λιμάνια. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε, από το πρωί, συσκέψεις με συνεργάτες του, στο Μέγαρο Μαξίμου, για την Ολυμπιακή προετοιμασία και την ασφάλεια των Αγώνων. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπ. Σπηλιοτόπουλος δήλωσε ότι δεν συντρέχει λόγος για έκτακτα μέτρα. Παρόλα αυτά, η ΑΘήνα ζήτησε σήμερα τη συνδρομή του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, "... κυρίως στους τομείς της εναέριας επαγρύπνησης, της από κοινού επίβλεψης του θαλάσσιου χώρου και της προστασίας από χημικό, βιολογικό και ραδιολογικό επεισόδιο". Το σχετικό αίτημα θα υποβάλει η Ελλάδα στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. "Μας ενδιαφέρει η ουσιαστική βοήθεια στο χώρο της ασφάλειας, από όπου κι αν προέλθει", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εξωτερικών. "Η προετοιμασία γι΄ αυτό έγινε και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου. Την αντίθεση τους στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για συνδρομή του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων εκφράζουν ΚΚΕ και ΣΥΝ.

    Σε επαγρύπνηση η Αθήνα

    Η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία και το ενδεχόμενο λήψης ειδικών μέτρων στην Ελλάδα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, συζητήθηκε στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε το πρωί, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο Μέγαρο Μαξίμου , με μέλη της κυβέρνησης.

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιοτόπουλος δήλωσε ότι δεν συντρέχει λόγος για έκτακτα μέτρα.

    Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε πως αυξάνονται τα κονδύλια για την ασφάλεια της Ολυμπιάδας.

    Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα οργανώσει τους πλέον ασφαλείς Αγώνες εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού Δ. Αβραμόπουλος.

    Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, που συναντήθηκε το μεσημέρι με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη, δήλωσε πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την ελληνική κυβέρνηση για ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες. "Κάνουμε ό,τι μπορούμε, είχαμε άριστη συνεργασία με την προηγούμενη κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να έχουμε και με την σημερινή στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας", τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ και παράλληλα σημείωσε πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να υπάρξει κάποιο χτύπημα στην Ελλάδα.

    Αυξημένα μέτρα ασφαλεία στα ΜΜΜ

    Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί σε τομείς των μέσων μαζικής μεταφοράς στη χώρα μας, μετά το πρωτοφανές πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Μαδρίτης. Με απόφαση της διοίκησης του ΟΣΕ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλο το δίκτυο του Οργανισμού και κυρίως στους χώρους στάθμευσης των τρένων, αλλά και στα κτήρια του ΟΣΕ.

    Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, ενώ αυξημένες περιπολίες γίνονται στους σταθμούς των ΗΣΑΠ και ελέγχονται οι στοές, οι οποίες, παρακολουθούνται επί 24ώρου βάσεως από κλειστό κύκλωμα.

    Σε ό,τι αφορά στο Μετρό της Αθήνας, τα μέτρα είναι τα συνήθη, καθώς, όπως είναι γνωστό, το θέμα της ασφάλειας μέσα στους συρμούς, αλλά και στους σταθμούς, έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία.

    Προς το παρόν δεν κρίνεται αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων, αλλά, σε κάθε περίπτωση, υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση, ενώ από χθες το απόγευμα έχει ενισχυθεί η φρούρηση της ισπανικής πρεσβείας και άλλων πιθανών στόχων.

    Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ή υπόνοια για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

    [07] Εσωτερικά

    Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα Παράδοση - παραλαβή στο υπ. Αιγαίου

    (12/3/2004 3:36:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Στον προαύλιο χώρο του ιστορικού κτηρίου της Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η τελετή παραλαβής του υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, από το νέο υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη. Θα σχεδιαστεί μια ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική τόνισε ο νέος υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης, που παρέλαβε σήμερα από τον Νίκο Σηφουνάκη. Ο απερχόμενος υπουργός αναφέρθηκε στο έργο του, με έμφαση στην οικιστική θωράκιση των νησιών. Ο Νίκος Σηφουνάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια διατήρησης του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος στο Αρχιπέλαγος, στην προσπάθεια δρομολόγησης νέων και ασφαλών πλοίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

    Σε συνεργασία

    "Ελπίζω ότι θα διατηρήσετε ότι καταφέραμε με κόπο και κόντρα σε συμφέροντα", σημείωσε ο κ. Σηφουνάκης τονίζοντας ότι θα "είμαστε μπροστά σε κάθε τι που θα γίνει απόπειρα να ανατραπεί".

    Ο κ. Παυλίδης απαντώντας τόνισε ότι "δεν θα αλλάξει ό,τι έγινε και βρίσκει σύμφωνη τη νέα κυβερνητική πολιτική, αλλά με ό,τι δε συμφωνεί θα υπάρξουν παρεμβάσεις".

    Ο νέος υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε, επίσης, στην εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής, η οποία θα αποτελέσει προτεραιότητα στη διάρκεια της θητείας του και σημείωσε την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων σε θέματα υγείας στα νησιά.

    [08] Champions League

    Στις 26 Μαΐου ο μεγάλος τελικός Ντέρμπι στο Champions League

    (12/3/2004 3:45:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Έγινε στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά της μεγάλης διοργάνωσης. Τα προημιτελικά θα ξεκινήσουν στις 23 Μαρτίου με τους αγώνες Πόρτο- Λυών και Μίλαν- Λα Κορούνια, ενώ στις 24 Μαρτίου, η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τη Μονακό και η Τσέλσι την Αρσεναλ. Στη δεύτερη φάση, η Μονακό θα αναμετρηθεί με την Ρεάλ και η Αρσεναλ με την Τσέλσι (6 Απριλίου). Στους δεύτερους αγώνες, στις 7 Απριλίου, η Λυών παίζει με την Πόρτο και η Λα Κορούνια με την Μίλαν. Τα πρώτα ματς για τους ημιτελικούς θα γίνουν στις 20 και 21 Απριλίου, ενώ οι δεύτεροι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Μαΐου. Το μεγάλο ντέρμπι του τελικού θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου στο Γκελσενκίρχεν της Γερμανίας.

    Το πρόγραμμα των αγώνων

    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (Α Αγώνες) Τρίτη 23 Μαρτίου Πόρτο- Λυών Μίλαν- Λα Κορούνια

    Τετάρτη 24 Μαρτίου Ρεάλ Μαδρίτης- Μονακό Τσέλσι- Αρσεναλ

    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (Β Αγώνες) Τρίτη 6 Απριλίου Μονακό- Ρεάλ Μαδρίτης Αρσεναλ- Τσέλσι Τετάρτη 7 Απριλίου Λυών- Πόρτο Λα Κορούνια- Μίλαν

    ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (Α Αγώνες) Τρίτη 20 Απριλίου Ρεάλ Μαδρίτης ή Μονακό- Τσέλσι ή Αρσεναλ Τετάρτη 21 Απριλίου Πόρτο ή Λυών- Μίλαν ή Λα Κορούνια

    ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (Β Αγώνες) Τρίτη 4 Μαΐου Μίλαν ή Λα Κορούνια- Πόρτο ή Λυών Τετάρτη 5 Μαΐου Τσέλσι ή Αρσεναλ- Ρεάλ Μαδρίτης ή Μονακό ΤΕΛΙΚΟΣ Τετάρτη 26 Μαΐου (Γκελσενκίρχεν, Γερμανία)

    [09] Εσωτερικά

    Δεν μετατίθεται η αργία Κανονικά την Πέμπτη ο εορτασμός της 25ης

    (12/3/2004 3:59:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Δεν μετατίθεται η αργία της 25ης Μαρτίου και ο εορτασμός θα γίνει κανονικά. Αυτό αποφασίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο σε συνεννόηση με την προεδρία της Δημοκρατίας και τα υπουργεία Αμυνας και Παιδείας. Αναμένεται πάντως, την 25η να καθυστερήσει η παρέλαση και να γίνει αργά το μεσημέρι, προκειμένου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος να επιστρέψει από την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Αρχικά, υπήρχε το σενάριο οι παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου να γίνουν την επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 26 Μαρτίου, οπότε και θα μεταφερόταν η αργία.

    [10] Οικονομία

    Δέσμευση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια Στη ΔΕΗ ο Σιούφας

    (12/3/2004 4:18:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Τη διαβεβαίωση ότι, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα είναι κάτω του πληθωρισμού, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας. Ο υπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ, Δημήτρη Παπούλια, ενώ η περίπτωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Επιχείρησης, Στέργιου Νέζη, θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, ο κ. Σιούφας συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, το οποίο τον διαβεβαίωσε πως, θα υπάρξει επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος την προσεχή περίοδο ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων. Όσον αφορά στις αιτιάσεις της συνδικαλιστικής παράταξης ΠΑΣΚΕ, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της για τις απόψεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γιώργου Σαλαγκούδη, για το μέλλον της ΔΕΗ, δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και το θέμα θεωρείται λήξαν.

    [11] Διεθνή

    Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα Στους δρόμους για την ειρήνη

    (12/3/2004 4:21:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα ΠασχαλινούΠηγή: El Mundo - ABC

    Με συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, οι Ισπανοί πολίτες θα απαντήσουν σήμερα με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο στην παράλογη λογική της τρομοκρατίας. Στις 12 το μεσημέρι, περισσότεροι από 1000 Μαδριλένοι, έκαναν στάση εργασίας στη μνήμη των θυμάτων, ενώ μετά από πρωτοβουλία των συνδικάτων, τηρήθηκε 15 λεπτών σιγή. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα κορυφωθούν στις επτά σήμερα το απόγευμα, με μεγάλο αντιτρομοκρατικό συλλαλητήριο στην ισπανική πρωτεύουσα. Το δυναμικό τους παρόν, πέρα από τους απλούς Ισπανούς πολίτες, αναμένεται να δώσουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Πιέρ Ραφαερέν, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Χοσέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόσο. Στην Αθήνα, ο Ισπανός πρέσβης, κάλεσε τους Αθηναίους να συγκεντρωθούν στις οκτώ το βράδυ, έξω από την ισπανική πρεσβεία, στη μνήμη των θυμάτων του χθεσινού μακελειού.

    Στη Μαδρίτη

    Σε βαρύ πένθος είναι βυθισμένη η Ισπανία.

    Ένα εικοσιτετράωρο μετά το πρωτοφανές μακελειό, οι Ισπανοί πολίτες, κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν υπέρ της ειρήνης.

    Με κεντρικό σύνθημα "Με τα θύματα, με το Σύνταγμα για την εξάλειψη της τρομοκρατίας" το ραντεβού ειρήνης των Μαδριλένων στην πλατεία Puerta de Sol, είναι για τις επτά σήμερα το βράδυ,

    Για τη διευκόλυνση των πολιτών, όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες θα είναι δωρεάν από τις τέσσερις το απόγευμα ως τις 11 το βράδι.

    Η πορεία θα περάσει και από το σταθμό της Ατότσα, όπου έγιναν οι εκρήξεις στα δυο τρένα.

    Επικεφαλής της πορείας, θα είναι ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ, όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί, και όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, Χοσέ Λουίς Σαπατέρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Μαριάνο Ραχόι του Λαϊκού Κόμματος, ο Γάσπαρ Γιαμαρέζ της Ενωμένης Αριστεράς, ο Δήμαρχος αλλά και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Στο συλλαλητήριο θα λάβουν μέρος επίσης, όλα τα συνδικάτα, οργανώσεις, αλλά και όλοι οι Δήμοι της πρωτεύουσας.

    Συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις

    Με το σύνθημα "Καταλονία, με τα θύματα της Μαδρίτης, ενάντια στην τρομοκρατία, για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα" στους δρόμους θα κατέβουν και οι Καταλονοί.

    Στη Βαρκελώνη το ραντεβού ειρήνης είναι στις επτά το βράδυ, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν την ίδια ώρα και στις πόλεις, Ταραγόνια, Χιρόνα, Γιείδα

    Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθούν επίσης συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας των Βάσκων, στη Βιτόρια, το Μπιλμπάο, το Σαν Σεμπαστιάν αλλά και στη Γαλικία, την Ανδαλουσία, την περιφέρεια των Καναρίων νησιών, την Εξτραμαδούρα.

    [12] Διεθνή

    Μεγάλες διαδηλώσεις στην Ισπανία Πένθος και οργή

    (12/3/2004 3:31:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Βαρύ το πένθος στην Ισπανία, ενώ συγκλονισμένη και μουδιασμένη είναι η διεθνής κοινότητα, καθώς ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 199 και των τραυματιών τους 1462. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ στις προσόψεις όλων των κτηρίων της ισπανικής πρωτεύουσας έχουν αναρτηθεί μαύρες κορδέλες. Τα θέατρα, τα μουσεία, οι αίθουσες συναυλιών της χώρας παραμένουν κλειστά, σε ένδειξη πένθους. Οι Ισπανοί πολίτες πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα μεγάλες διαδηλώσεις κατά της τρομοκρατίας, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που παρέμειναν όλη τη νύχτα στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ στο κέντρο της Μαδρίτης με αναμμένα κεριά. Στο πλευρό των Μαδριλένων και πολιτικοί ηγέτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Την ίδια ώρα, αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά για το ποιος κρύβεται πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Η ισπανική κυβέρνηση αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αν και επίσημα δηλώνει ότι η ΕΤΑ κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις. Ωστόσο, το μυστήριο πυκνώνει μετά και τη δημοσιοποίηση επιστολής που αποδίδεται στην Αλ Κάιντα και στην οποία αναφέρεται ότι αναλαμβάνει την ευθύνη.

    ΕΤΑ ή Αλ Κάιντα;

    Ο Iσπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα δήλωσε στην Μαδρίτη ότι δεν αποκλείει καμία εκδοχή όσον αφορά τους δράστες των χθεσινών επιθέσεων. ''Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η έρευνα θα στραφεί προς κάθε κατεύθυνση'' , δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνησή του ''επέδειξε πάντα διαφάνεια'' για την τρομοκρατία τα τελευταία οχτώ χρόνια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Μπατασούνα Αρνάλντο Οτέγκι , ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο οι επιθέσεις να είναι έργο της αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων ETA. Ο κ. Αθνάρ δήλωσε χαρακτηριστικά: ''πρέπει επίσης να πω ότι η κυβέρνηση δεν θα προσδώσει καμία αξιοπιστία σε δηλώσεις εκπροσώπων παράνομων οργανώσεων που αθωώνουν ή μιλούν για λογαριασμό τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν ήδη προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων''. Και υπογράμμισε ότι η εκδοχή αυτή εξακολουθεί να θεωρείται η πιθανότερη από την αστυνομία. Εξάλλου, επεσήμανε ότι καμία "φανατική μειονότητα" δεν θα εμποδίσει τους Ισπανούς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή. Ο Αθνάρ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν σε κλίμα "υψίστης δυνατής ομαλότητας".

    Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η αραβική εφημερίδα "Αλ Κουντς Αλ Αραμπί" που εκδίδεται στο Λονδίνο ανέφερε ότι υπάρχει επιστολή της Αλ Κάιντα που αναλαμβάνει την ευθύνη των επιθέσεων. Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι επιθέσεις αυτές είναι πλήγματα κατά των σταυροφόρων. "Κατορθώσαμε να διεισδύσουμε στην καρδιά της Ευρώπης των σταυροφόρων και να πλήξουμε μια από τις βάσεις της συμμαχίας των σταυροφόρων", αναφέρεται στην επιστολή η οποία χαρακτηρίζει τις επιστολές "Επιχείρηση θανάτου των Τρένων". Δεν υπάρχει τρόπος για να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα της επιστολής, αντίγραφο της οποίας εστάλη και στα γραφεία του πρακτορείου Ρόιτερ στο Ντουμπάι. Την επιστολή υπογράφουν οι "Ταξιαρχίες του Αμπου Χαφς Αλ Μάσρι". Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι ετοιμάζεται μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται κατά 90% έτοιμη. Η εφημερίδα είχε λάβει και στο παρελθόν παρόμοια επιστολή από την ίδια ταξιαρχία, η οποία ανελάμβανε την ευθύνη εκ μέρους της Αλ Κάιντα για την επίθεση του Νοεμβρίου σε δύο συναγωγές στην Τουρκία και για τη βομβιστική επίθεση του Αυγούστου στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Βαγδάτη.

    Πάντως, ο σεΐχης Ομάρ Μπάκρι, ηγέτης της ισλαμικής οργάνωσης Αλ-Μουχατζιρούν, δήλωσε, σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα "La Repubblica", πως είναι "αυθεντική" η επιστολή για την ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις από την Αλ Κάιντα. "Ο τρόπος δράσης παραπέμπει στην Αλ Κάιντα και δεν με εκπλήσσει η επιλογή του στόχου. Μην ξεχνάτε ότι στο μήνυμά του τον Οκτώβριο ο Μπιν Λάντεν, μεταξύ των εχθρών του Ιράκ ή του δικτύου του είχε αναφέρει την Ισπανία", επεσήμανε. Ο σεΐχης Μπάκρι, επίσης, δήλωσε πως δε θα του προξενούσε καμία εντύπωση εάν ο επόμενος στόχος της Αλ Κάιντα είναι η Ιταλία, ενώ προσέθεσε πως ο λαός πληρώνει τα λάθη των κυβερνήσεών τους. "Σε σας, όπως και στους άλλους, δε μένει παρά να αλλάξετε κυβέρνηση για να αποφύγετε να αποτελέσετε στόχο", τόνισε ο Μπάκρι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ένα μωρό επτά μηνών το 199ο θύμα

    Στους δρόμους για την ειρήνη

    Αλ Κάιντα ή ΕΤΑ;

    Συλλαλητήριο σιωπής

    Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στα νοσοκομεία

    Η δράση της ΕΤΑ

    H μέρα που συγκλόνισε την Ευρώπη

    Εκατόμβη φρίκης στη Μαδρίτη

    [13] Εσωτερικά

    Ο Αλβάρο Ντε Σότο μπροστά σε αδιέξοδο Χωριστές διαβουλεύσεις πλέον για Κυπριακό

    (12/3/2004 5:02:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Σε δηλώσεις του, νωρίς το απόγευμα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο Ντε Σότο δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε χωριστές διαβουλεύσεις στην Κύπρο καθώς αναγνωρίζει ότι έχουν προκύψει σοβαρές δυσκολίες. Την ίδια ώρα, αρνητικός παραμένει ως προς τη συζήτηση του θέματος των εποίκων ο Ραούφ Ντενκτάς, στο βαθμό που η τουρκοκυπριακή πλευρά θεωρεί ότι "όλοι οι έποικοι είναι υπήκοοι του ψευδοκράτους". Ο Κύπριος πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών συνομιλιών στη Λευκωσία, όπου συζητήθηκαν το θέμα των περιουσιών και η επιστροφή των εκτοπισμένων, προειδοποίησε ότι εάν ο Ντενκτάς επιμείνει στην ενισχυμένη διζωνικότητα, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα εγείρει θέμα άρσης όλων των περιορισμών για επιστροφή των εκτοπισμένων. Αύριο, ο κ. Παπαδόπουλος αναμένεται στην Αθήνα για επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

    [14] Εσωτερικά

    Πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικό Έμπορος ναρκωτικών ο δράστης

    (12/3/2004 5:21:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών ασχολείτο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν οι αστυνομικοί, ο 35χρονος Αλβανός υπήκοος Χρήστος Νάκος, που έπεσε νεκρός χθες, κατά την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στα Σεπόλια. Ο Νάκος είχε συλληφθεί το 1996 από το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων για κατοχή ενός κιλού ηρωίνης και αντίσταση κατά της αρχής, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και αποφυλακίστηκε πρόσφατα. Στη φυλακή είχε γνωριστεί με τον γιο της 50χρονης Αλβανίδας που απειλούσε χθες στα Σεπόλια και για το λόγο αυτό είχαν πάει στο σημείο οι αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί από κάτοικο της περιοχής. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας εκτιμούν ότι οι απειλές είχαν σχέση με το γιο της γυναίκας, τον οποίο πιθανότατα ο δράστης ήθελε να ελέγχει μετά την αποφυλάκισή του.

    Σε σοβαρή κατάσταση η υγεία του αστυνομικού

    Στο μεταξύ, σοβαρή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση του 28χρονου αστυφύλακα Ανδρέα Κωτσικογιάννη, ο οποίος δέχθηκε μία σφαίρα από τον Αλβανό πριν αυτός πέσει νεκρός από τις σφαίρες των υπολοίπων αστυνομικών.

    Ο Κωτσικογιάννης νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και όπως λένε οι γιατροί, η σφαίρα έχει πλήξει τη σπλήνα, το στομάχι και το πάγκρεας.

    Σήμερα επισκέφθηκε το νοσοκομείο και ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Μαρκογιαννάκης, για να ενημερωθεί σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του αστυνομικού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό

    [15] Εσωτερικά

    Συνεδρίαση του Ε.Γ του ΠΑΣΟΚ "Ξεκινάμε πρωτοβουλίες"

    (12/3/2004 5:15:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τη διαβεβαίωση ότι το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση εξέφρασε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, στην οποία έγινε μια πρώτη συζήτηση για τα επόμενα βήματα του κόμματος. Μάλιστα, συγκροτήθηκε μια τριμελής ομάδα από μέλη του Ε.Γ, η οποία θα ετοιμάσει μια ανάλυση για τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος. Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε το 40,6% του ελληνικού λαού που εμπιστεύτηκε το ΠΑΣΟΚ και τόνισε πως το ποσοστό αυτό αποδεικνύει ότι η δημοκρατική παράταξη είναι μια μεγάλη παράταξη και εν δυνάμει πλειοψηφική. Επίσης, υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι ανατροπές που έχουν ανακοινωθεί από το κόμμα προεκλογικά θα γίνουν πράξη, ενώ επεσήμανε πως το ΠΑΣΟΚ, όπου συμφωνεί με επιλογές εθνικής σημασίας με την κυβέρνηση, θα προτάσσει το εθνικό συμφέρον.

    Περιοδείες Παπανδρέου σε όλη τη χώρα

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ακόμη πως "για κάθε πολιτική πράξη της κυβέρνησης θα υπάρχει δική μας απάντηση, με γνώμονα την υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων και τον ισχυρό πολίτη. Ο τρόπος που θα αντιπολιτευόμαστε είναι σημαντικός, γιατί συνδέεται με τον τρόπο που θα κυβερνήσουμε αύριο". Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε επίσης, ότι ξεκινά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με αφετηρία την Κρήτη, προκειμένου να ακούσει "τη φωνή του λαού", ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στις αρχές φθινοπώρου. Και όπως ανέφερε σύντομα θα ξεκινήσουν οι προσυνεδριακές διαδικασίες με στόχο την ανανέωση και την μετεξέλιξη του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου θα ξεκινήσει την περιοδεία από αύριο στο Λασίθι, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο.

    Ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται από αρκετά στελέχη προς τον κ. Σημίτη για ευθύνες του στο κακό εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αντιτίθεται στη λογική των εξιλαστήριων θυμάτων. Αυτό, είπε, δεν βοηθάει στο να αποτυπώσουμε το μήνυμα, να το αξιολογήσουμε και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.

    Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη βουλευτική έδρα που πρόκειται να κρατήσει, είπε ότι θα κρατήσει αυτή της Θεσσαλονίκης.

    Τέλος, ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ την Τετάρτη ο κ. Παπανδρέου θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν των βουλευτών του κόμματός του. Επίσης, πριν το Πάσχα θα συνέλθει το εθνικό συμβούλιο για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ μετά το Πάσχα θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή για να αποφασίσει για τη διεξαγωγή του συνεδρίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 12 March 2004 - 17:51:15 UTC