Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η νεολαία θα ανοίξει το δρόμο για τη Νέα Εποχή" Κοντά στη νέα γενιά
  • [02] Το "μπλε" παρελθόν του Κόκκινου Πλανήτη
  • [03] Η Δημόσια Διοίκηση στο επίκεντρο Κόντρες για τα "δικά μας παιδιά"
  • [04] Στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα "Σούπερ" νίκη του Κέρι
  • [05] Κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, απαντά ο Σκανδαλίδης Δέσμευση Καραμανλή
  • [06] Δεκατρείς νεκροί από τρoμο-πανικό
  • [07] Νέος γύρος επαφών υπό τον Αλβάρο ντε Σότο Αδιάλλακτος ο Ντενκτάς
  • [08] Πυρετός στα κομματικά επιτελεία Προεκλογικό πρόγραμμα των αρχηγών
  • [09] Στις 21.30, στη Λεωφόρο, κόντρα στη Γαλλική Οσέρ Ο ΠΑΟ απόψε στη μάχη
  • [10] Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες Βαρύ πένθος στο Ιράκ
  • [11] Από τις 6 το πρωί Εκλογικός Μαραθώνιος από τη ΝΕΤ
  • [12] Ενοχλημένος μαζί τους ο Ολεγκ Προτάσοφ Πρόστιμα σε Μαυρογενίδη και
  • [13] Στον αποψινό αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας Αμφίβολη η συμμετοχή του

    [01] Εκλογές

    "Η νεολαία θα ανοίξει το δρόμο για τη Νέα Εποχή" Κοντά στη νέα γενιά

    (2/3/2004 10:44:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Σε συγκέντρωση της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος δεσμεύτηκε να αφουγκραστεί τις απόψεις της νέας γενιάς και υπογράμμισε την ανάγκη συμμετοχής όλων των νέων στην πολιτική ζωή. Το συγκεντρωμένο πλήθος υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και συνθήματα τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος αντιπαρέθεσε το δυναμισμό της νεολαίας με τον συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, όπως υποστήριξε, φοβάται τη νεολαία. Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη ΝΔ για ξενοφοβία, ρατσισμό, κοινωνικές προκαταλήψεις και αποστροφή προς το καινούργιο και το διαφορετικό ενώ τόνισε ότι όπως η νεολαία άνοιξε το δρόμο του ΠΑΣΟΚ το 1974 έτσι και σε αυτές τις εκλογές η νεολαία θα ανοίξει το δρόμο για τη Νέα Εποχή.

    "Η νεολαία μπροστάρης της νέας κυβέρνησης"

    "Από τις 8 Μαρτίου γίνεται η νεολαία μπροστάρης στη νέα κυβέρνηση της χώρας που κάνουμε" είπε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε ότι το κόμμα του θέλει "μια παιδεία να ετοιμάζει το νέο για τις πραγματικές προκλήσεις, τις προκλήσεις της ζωής του, για τη δουλειά".

    "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό γιατί η νεολαία, η σημερινή νεολαία έχει ενώσει όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ. Έχει ανοίξει το δρόμο της ενότητας και του δυναμισμού", τόνισε ο κ. Παπανδρέου και είπε ότι η ΝΔ οραματίζεται την επανίδρυση του κράτους της Δεξιάς η οποία βρίσκεται "πιο κοντά στο παρελθόν παρά στο μέλλον".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη ΝΔ για συντηρητισμό λέγοντας ότι "έχει στελέχη που αντί να διαβάζουν βιβλία, τα καίνε" ενώ αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των χρηστών χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συντηρητική νοοτροπία που αντιμετωπίζει τον εξαρτημένο νέο ως μίασμα και τον ξένο με ρατσισμό και αποκλεισμό.

    Νέα μέτρα για την ενίσχυση των νέων

    Στις εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της εκπαίδευσης προστέθηκαν και αυτές για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας σε 100.000 φτωχές οικογένειες για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή και σύνδεση με το Διαδίκτυο, νέο πλαίσιο για τη λειτουργία των internet caf&#233;, συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Πληροφόρησης Νέων που θα συνδέεται με τα ήδη λειτουργούντα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και τα όσα άλλα μέτρα περιλαμβάνονταν ήδη στη Χάρτα Σύγκλισης.

    Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας στο σύνθημα "Ήρθε το τέλος του Καραμανλή", ένα από τα πολλά συνθήματα του νεανικού ακροατηρίου που έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στη σημερινή συγκέντρωση, είπε: "Δε νομίζω να είναι στο τέλος του. Τον χρειαζόμαστε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Μία ακόμα θητεία φροντιστήριο".

    Την ομιλία του κ. Παπανδρέου, παρακολούθησαν, προσκεκλημένοι της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και του γραμματέα της, Παντελή Καμά, ο γ.γ. της νεολαίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Νικόλοφ, ο πρόεδρος των Βέλγων νέων σοσιαλιστών Λώρεντ Ουίνοκ και ο ομογενής γραμματέας διεθνών σχέσεων των σοσιαλιστών φοιτητών της Σουηδίας, Αλέξανδρος Σοφρωνίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κίνητρα για την τεχνολογία

    Πριμ σε μικρούς του Αθλητισμού

    [02] Τεχνολογία

    Το "μπλε" παρελθόν του Κόκκινου Πλανήτη

    (3/3/2004 1:38:00 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα ΒαλαούραΠηγή: BBC REUTERS

    Οι συνθήκες που επικρατούσαν κάποτε στον πλανήτη Άρη ήταν κατάλληλες για τη διατήρηση ζωής. Αυτό υποστηρίζουν επιστήμονες της ΝΑΣΑ μελετώντας τα στοιχεία που ήρθαν από ρομπότ "Opportunity", το οποίο προσεδαφίστηκε πριν από περίπου δύο μήνες στον Κόκκινο Πλανήτη. Η περιοχή, όπου διεξάγει αναλύσεις το "Opportunity", εκτιμάται ότι κάποτε καλύπτονταν από νερό. Οι αρειανοί βράχοι, τις εικόνες των οποίων έχουν στα χέρια τους, μαρτυρούν σαφή διάβρωση από το υγρό στοιχείο. Πάντως, οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι στην εν λόγω τοποθεσία, ναι μεν ενδέχεται να υπήρξε ζωή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν εκεί ίχνη που να το αποδεικνύουν.

    Ο αξιωματούχος της ΝΑΣΑ Εντ Ουάιλερ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ανάμεσα στους βράχους της τοποθεσίας, που βρίσκεται υπό μελέτη, της Meridiani Planum, "κυλούσε κάποτε νερό", επισημαίνοντας ότι η εν λόγω περιοχή "θα μπορούσε να είναι ένα κατοικήσιμο περιβάλλον".

    Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Δρ. Σκουάιρς σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, εξήγησε το πώς οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα αυτό.

    Κατ αρχήν, η φυσική όψη των βράχων δείχνει ότι έχουν διαβρωθεί από νερό. Έπειτα τα όργανα του "Opportunity" εντόπισαν υψηλές συγκεντρώσεις θειικού άλατος, που στη γη προκαλούνται από την μακροχρόνια έκθεση στο νερό. Επιπλέον, διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας ανόργανης ουσίας που υποδεικνύει ότι στην περιοχή είτε υπήρχε λίμνη πλούσια σε οξέα, είτε υπήρχαν θερμές πηγές.

    Πάντως οι επιστήμονες δηλώνουν αδυναμία για τον προσδιορισμό της χρονικής περιόδου, που επικρατούσαν αυτές οι συνθήκες, μια και ο εξοπλισμός των ρομπότ που βρίσκονται στον Άρη, δηλαδή του Opportunity και του Spirit, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

    Τα ευρήματα των επιστημόνων δίνουν πλέον το "πράσινο φως" για το σχεδιασμό πιο φιλόδοξων, ακόμα και επανδρωμένων, αποστολών στον αφιλόξενο πλανήτη.

    [03] Εκλογές

    Η Δημόσια Διοίκηση στο επίκεντρο Κόντρες για τα "δικά μας παιδιά"

    (3/3/2004 10:15:00 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα στο ραδιοσταθμό Σκάι για την απομάκρυνση 10.000 ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ από τον κρατικό μηχανισμό την επομένη των εκλογών. Ο Γιώργος Παπανδρέου από το Μετς, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επανασύσταση του κομματικού κράτους και επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι Κίνημα του αποκλεισμού, αλλά της προσφοράς, όχι για να βολευτούν οι λίγοι, αλλά για να δώσει δουλειά σε όλα τα παιδιά. Νωρίτερα η Άννα Διαμαντοπούλου σχολίασε πως η ΝΔ υποκρίνεται το κεντρώο και μετριοπαθές κόμμα. H ΝΔ με ανακοίνωσή της κάλυψε τον κ. Πολύδωρα λέγοντας ότι αναφέρθηκε σ΄ ειδική κατηγορία στενών συνεργατών υπουργών και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για παραποίηση των δηλώσεών του. "Βασικό κριτήριο για τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης δεν είναι η πολιτική προτίμηση αλλά η ικανότητα", η απάντηση του Κώστα Καραμανλή σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό Alter.

    Έντονες αντιδράσεις ΑΔΕΔΥ και ΑΣΕΠ

    Ο κ. Πολύδωρας επανερχόμενος με δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό και απαντώντας στην Αννα Διαμαντοπούλου υποστήριξε τις δηλώσεις του διευκρινίζοντας ότι '' μίλησα καθαρά και δεν επιτρέπω σε κανέναν να διαστρεβλώνει τα λόγια μου.Μίλησα για τους αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι σε παραδιοίκηση δίπλα από τα υπουργικά γραφεία. Με το καλημέρα αυτοί οι κύριοι θα φύγουν''.

    Η δήλωση του κ. Πολύδωρα έγινε μία μέρα μετά, τις δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτού της ΝΔ κυρίας Τζοβάνας Φραγκούλη που έκανε λόγο για κατάργηση του ΑΣΕΠ και διορισμό των δικών μας παιδιών, παρά το γεγονός ότι λίγο αργότερα τις χαρακτήρισε ατυχείς και ότι έγιναν υπό καθεστώς πίεσης και κούρασης από τον προεκλογικό αγώνα.

    Το παραπάτημα Πολύδωρα ακουλούθησε δήλωση του πρώην Δημάρχου Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος σε χθεσινοβραδινή εκπομπή ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, υποστήριξε, ότι το ΑΣΕΠ είναι κομματικό όργανο και ότι λειτούργησε ως τέτοιο.

    Άμεση ήταν η παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ και του ΑΣΕΠ.

    ''Δηλώσεις πολιτικών στελεχών για θέματα της Δημόσιας Διοίκησης, την λειτουργία της, τον τρόπο επιλογής και πρόσληψης (ΑΣΕΠ) ή τον τρόπο εξέλιξης (όπως η δήλωση του κ. Πολύδωρα για απομάκρυνση 10.000 ''αξιωματούχων'' όταν τα στελέχη που ορίζονται από την κυβέρνηση δεν ξεπερνούν τα 2.500 άτομα στη Δημόσια Διοίκηση-σύμβουλοι, πρόεδροι κλπ) δημιουργούν κλίμα ανησυχίας και εμπλέκουν την Δημόσια Διοίκηση και τους εργαζόμενους με αρνητικό τρόπο στην προεκλογική αναμέτρηση'', τόνισε με δήλωση του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

    ''Η Δημόσια Διοίκηση δεν αποτελεί πεδίο σύγκρουσης, ρεβανσιστικών επιχειρήσεων ή αντίθετα εφόδων, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κομματικό λάφυρο, αντίθετα επιβάλλεται να είναι αντικειμενική και αμερόληπτη προς τον πολίτη, ανεξάρτητη για την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας'', κατέληξε.

    Η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ από την πλευρά της με χθεσινή της ανακοίνωση αφού εξέφρασε την λύπη της για τις δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου, ότι οι απόψεις αυτές πλήττουν αδίκως έναν καταξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών και του πολιτικού κόσμου συνταγματικό θεσμό, καθώς και τα μέλη του, των οποίων η επιλογή ως γνωστόν δεν γίνεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

    Οι δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ πάντως, έρχονται σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του Alter, ότι δεν θα διστάσει να κρατήσει ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις ΔΕΚΟ αρκεί να είναι έντιμοι και ικανοί.

    Καυστικός ο Κώστας Σκανδαλίδης

    Ιδιαίτερα καυστικός στις δηλώσεις Πολύδωρα εμφανίστηκε σήμερα από την ΝΕΤ και ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, που σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ακραία έκφραση ακροδεξιάς αντίληψης, επικίνδυνη για τη δημοκρατία. "Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι πιόνια για δημαγωγία", τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης, προσθέτοντας: "Οι μετακλητοί στα υπουργεία είναι λιγότεροι από 400. Έτσι και αλλιώς την ημέρα που φεύγει ένας υπουργός παύει ο διορισμός τους. Αν ο κ. Πολύδωρας εννοεί όλους τους διορισμένους στις ΔΕΚΟ, σε νοσοκομεία κτλ,(συνολικά 2.000), αυτό είναι πογκρόμ αναξιοκρατίας".

    Απάντηση στον κ. Σκανδαλίδη έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής κ. Ιωάννης Παπαθανασίου που δήλωσε στη ΝΕΤ ότι "ο κ. Πολύδωρας με εξαίρεση το νούμερο που είναι λάθος είπε το αυτονόητο, μίλησε για συμβούλους και συνεργάτες υπουργών. Τα κομματικά στελέχη δεν μπορούν να περιμένουν ότι θα παραμείνουν και επί κυβέρνησης ΝΔ. Αυτοί δεν είναι 400, αλλά 2.000 . Η γραμμή του κόμματος είναι συγκεκριμένη και την εκφράζει ο πρόεδρος".

    [04] Διεθνή

    Στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα "Σούπερ" νίκη του Κέρι

    (3/3/2004 8:55:00 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα ΧριστοπούλουΠηγή: ΑΠΕ, BBC

    Και το όνομα του επόμενου αντίπαλου του Τζόρτζ Μπους: Τζον Κέρι. Σχεδόν σαρωτική αναμένεται η νίκη του Κέρι για το χρίσμα των Δημοκρατικών, στο επερχόμενο Συνέδριο των Δημοκρατικών, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 26 έως τις 29 Ιουλίου στη Βοστόνη. Οι Αμερικανοί ονόμασαν τις χθεσινές προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δημοκρατικού επικεφαλής "Σούπερ Τρίτη". Η ψηφοφορία της Τρίτης διεξήχθη σε δέκα πολιτείες και αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα, ήταν όντως "σούπερ" για τον Κέρι, εφόσον κέρδισε στις εννέα. Η πρώτη πολιτεία, η οποία έδωσε το "πράσινο φως" στον 60χρονο γερουσιαστή από τη Μασαχουσέτη, ήταν το Οχάιο, όπου ήρθε πρώτος με μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του Τζον Έντουαρντς και ακολούθησαν το Μέριλαντ, το Κονέκτικατ, η Μασαχουσέτη, η Τζόρτζια, το Ρόουντ Άιλαντ, η Νέα Υόρκη, η Μινεσότα και η Καλιφόρνια. Οι πολιτείες στις οποίες βασίζονταν ο κυριότερος αντίπαλος του Κέρι, ο Έντουαρντς ήταν το Οχάιο και η Τζόρτζια, στην οποία η μάχη διεξήχθη στήθος με στήθος, αλλά τις απώλεσε και τις δύο.

    O νέος επικεφαλής

    Μοναδική "παραφωνία" στη νίκη του Κέρι ήταν η πολιτεία του Βερμόντ, η οποία επέλεξε τον ήδη αποσυρθέντα υποψήφιο Χάουαρντ Ντιν . Ο Ντιν ήταν πρώην κυβερνήτης του Βερμόντ και παρόλο που είχε εγκαταλείψει την κούρσα για την ανάδειξη του εκλεκτού του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κέρδισε εκεί τον προκριματικό γύρο. Η νίκη του Ντιν δεν αλλάζει τίποτα στο προσκήνιο, απλά στέρησε από τον Κέρι μία απόλυτα σαρωτική νίκη και στις δέκα πολιτείες.

    Πριν τη "Σούπερ Τρίτη", ο Κέρι είχε κερδίσει τις προκριματικές εκλογές σε άλλες 18, από 20, πολιτείες, ενώ ο Έντουαρντς μόνο σε μία, στη Νότια Καρολίνα, από όπου κατάγεται.

    Η χθεσινή ψηφοφορία ανέδειξε 1.151 εκλέκτορες για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο Συνέδριο της παράταξης τον ερχόμενο Ιούλιο. Ο Τζον Κέρι πλειοψήφησε με 686 εκλέκτορες, ενώ ο Τζον Έντουαρντς ακολούθησε με 206.

    Αναμένεται να αποσυρθεί ο Έντουαρντς

    Τα νέα όμως δεν είναι και τόσο ευχάριστα για τον Έντουαρντς, από την Καρολίνα, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την απόσυρσή του από τη διεκδίκηση του χρίσματος. Την Τετάρτη το απόγευμα θα εκφωνήσει λόγο στο σχολείο, όπου παρακολουθούν μαθήματα τα παιδιά του, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του και τα μέσα ενημέρωσης προδικάζουν, πως θα ανακοινώσει εκεί την απόσυρσή του.

    Νωρίτερα είχε απορρίψει πρόταση να γίνει ο αντιπρόεδρος του αντιπάλου του.

    Ο Κέρι, πάντως, δήλωσε ότι σέβεται τον Έντουαρντς, γιατί διεξήγαγε μία "καταπληκτική προεκλογική εκστρατεία και δεν παρέδωσε ποτέ τα όπλα".

    Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Γερουσιαστή της Μασαχουσέτης, προκειμένου να τον συγχαρεί "για τη νίκη του σε ένα σκληρό γήπεδο για το χρίσμα", όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Μπους, Σκοτ Στάντζελ.

    Μάλιστα ο Μπους δήλωσε πως ανυπομονεί για μία πνευματική αντιπαράθεση στην προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου. "Είχαμε μία πολύ καλή συνομιλία", τόνισε ο Κέρι στους δημοσιογράφους για τη συνδιάλεξη του με τον Μπους, "Μου τηλεφώνησε για να με συγχαρεί".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε εξέλιξη οι προκριματικές της "Σούπερ Τρίτης"

    [05] Εκλογές

    Κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, απαντά ο Σκανδαλίδης Δέσμευση Καραμανλή για συμβασιούχους

    (3/3/2004 11:30:00 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανοιχτό παράθυρο για την μονιμοποίηση των 250.000 συμβασιούχων του Δημοσίου άφησε σε χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alter o πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κώστας Καραμανλής, δεσμεύτηκε για λύση της ομηρίας, τονίζοντας ότι, θα σεβαστεί την Oδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όσοι καλύπτουν πραγματικές και πάγιες ανάγκες θα γίνουν μόνιμοι. Αντιδρώντας ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, "γιατί μονιμοποίηση 230 χιλιάδων συμβασιούχων σημαίνει αυτόματα ότι, παραβιάζεται το Σύνταγμα. Καμία σύμβαση ορισμένου χρόνου και έργου δεν μπορεί να μετατραπεί σε αορίστου χρόνου. Από τη στιγμή, που υπάρχει συνταγματική διάταξη, αυτό δεν μπορεί να ισχύσει και, μάλιστα, σε τόσο μαζική κλίμακα. Κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό".

    Φταίμε και εμείς

    Ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε ότι στη δημιουργία του προβλήματος συνέβαλε και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "κανένας, στην Ελλάδα, δεν είναι αναμάρτητος, αλλά επιτρέψτε μου να πω, ότι υπάρχει και ποιοτική και ποσοτική διαφορά... Είναι αμαρτωλή ιστορία που έχει να κάνει με προεκλογικούς εκβιασμούς και οδηγεί σε ευτελισμό ανθρώπους", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    "Το μεγαλύτερο ποσοστό καλύπτει πάγιες ανάγκες και θα μονιμοποιηθεί, ενώ για τους υπόλοιπους θα υπάρξει σχετική ρύθμιση για αυξημένη μοριοδότηση, ώστε να ξεκινούν από μία θέση ευνοϊκή, στους επόμενους διαγωνισμούς", κατέληξε.

    [06] Διεθνή

    Δεκατρείς νεκροί από τρoμο-πανικό

    (3/3/2004 9:36:00 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Δε σταματά να μετρά νεκρούς το Πακιστάν από την Τρίτη. Ο νέος τραγικός απολογισμός είναι 13 άνθρωποι, οκτώ γυναίκες και πέντε παιδιά, αυτή τη φορά, όμως, όχι από κάποια τρομοκρατική επίθεση, αλλά από το συνωστισμό, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής σε απομακρυσμένη περιοχή στο Πακιστάν. Η αιτία του συνωστισμού, ο πανικός που προκάλεσε μία διακοπή ρεύματος. Χιλιάδες Σιίτες, γυναίκες και παιδιά, είχαν συγκεντρωθεί την Τρίτη στην πόλη Πάρα Σινάρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, για να γιορτάσουν την Ασούρα, μία από τις πιο ιερές ημέρες του μουσουλμανικού δόγματος. Η διακοπή ρεύματος πανικόβαλε τους πιστούς επειδή θεώρησαν πως επρόκειτο για νέα επίθεση. Στην προσπάθειά τους να φύγουν από το διώροφο κτήριο, προκάλεσαν την κατάρρευση μίας σκάλας. Το δυστύχημα προκλήθηκε λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον Σιιτών στην Κουέτα.

    Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κουέτα

    Στο μεταξύ, την απαγόρευση της κυκλοφορίας επέβαλαν σήμερα οι πακιστανικές αρχές στην πόλη Κουέτα μετά τη χθεσινή επίθεση. Εκατοντάδες στρατιώτες περιπολούν στους δρόμους της πόλης, ενώ ελικόπτερα του στρατού και της αστυνομίας πετούν συνεχώς πάνω από την πόλη, όπου κατοικούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Οι αρχές έκλεισαν τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες , τα οποία θα παραμείνουν κλειστά ως το τέλος της εβδομάδας και συνέστησαν στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Μετά την αιματηρή επίθεση η αστυνομία συνέλαβε περίπου 30 άτομα, χωρίς να ανακοινώσει την ταυτότητά τους. Σιίτες ηγέτες, πάντως, επιρρίπτουν την ευθύνη των επιθέσεων εξτρεμιστές σουνίτες.

    [07] Εσωτερικά

    Νέος γύρος επαφών υπό τον Αλβάρο ντε Σότο Αδιάλλακτος ο Ντενκτάς

    (3/3/2004 10:31:00 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Σε στασιμότητα φαίνεται να παραμένει το Κυπριακό, καθώς ο κατοχικός ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, εμμένει στις προτάσεις του για δύο έθνη. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση μη παραγωγική, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι, όλες οι πρωτοβουλίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προέρχονται από την κυπριακή πλευρά. Παράλληλα, ο κ. Ντενκτάς αρνήθηκε να συζητήσει για τη διοίκηση των εδαφών, τα οποία θα επιστραφούν στο ελληνοκυπριακό κράτος και ισχυρίστηκε πως, οι Ελληνοκύπριοι είναι αυτοί που θέτουν θέματα εκτός του σχεδίου Ανάν. Στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος συνομίλησε με τον Αμερικανό αξιωματούχο, Τόμας Γουέστον, έκανε λόγο για "περίοδο λεπτών διαπραγματεύσεων", ενώ ο κ. Γουέστον εκτίμησε ότι, "η διαδικασία εξελίσσεται θετικά". Στο μεταξύ, ερωτηματικά προκαλεί η παρουσία του συμβούλου του κατοχικού ηγέτη, Μουμτάζ Σοϋσάλ, στις συζητήσεις, αφού ο κ. Σοϋσάλ έχει επικριθεί έντονα από τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, ως ένας από τους αδιάλλακτους συμβούλους του Ραούφ Ντενκτάς. Αυτή την ώρα, εξελίσσεται στη Λευκωσία ο όγδοος γύρος διαπραγματεύσεων Παπαδόπουλου- Ντενκτάς, υπό τον Αλβάρο ντε Σότο.

    [08] Εκλογές

    Πυρετός στα κομματικά επιτελεία Προεκλογικό πρόγραμμα των αρχηγών

    (3/3/2004 11:42:00 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στα Ιωάννινα θα μιλήσει απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στη Ζάκυνθο ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ενώ στη Λάρισα θα βρεθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος θα επισκεφτεί το νομό Ηλείας, όπου το βράδυ θα μιλήσει στον Πύργο ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας επισκέπτεται αυτή την ώρα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και το απόγευμα, θα περιοδεύσει στην Αχαΐα.

    [09] Αθλητισμός

    Στις 21.30, στη Λεωφόρο, κόντρα στη Γαλλική Οσέρ Ο ΠΑΟ απόψε στη μάχη για πρόκριση στους "16"

    (3/3/2004 10:58:00 πμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Την αισιοδοξία του ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί στους "16" του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, εξέφρασε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟ Γιτζάκ Σουμ, o oποίος τόνισε πως ο ίδιος θέλει να βλέπει ως τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την αποψινή επαναληπτική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Οσέρ, δίνοντας έτσι το στίγμα της σπουδαιότητας του αγώνα. Οι Πράσινοι επιζητούν την πρώτη τους φετινή εντός έδρας ευρωπαϊκή νίκη, και μαζί της την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ποντάρουν πολύ στην καυτή έδρα της Λεωφόρου και στη μέτρια αγωνιστική κατάσταση που δείχνουν να βρίσκονται οι Γάλλοι. Ο αγώνας θα μεταδοθεί "ζωντανά", στις 21.30, από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

    Με φουλ επίθεση

    Mετά την ολοκλήρωση της χθεσινής απογευματινής προπόνησης, ο Σουμ καταστάλαξε στους 18 παίκτες για τον αποψινό αγώνα. Εκτός αποστολής έμειναν οι: Γκονζάλεζ, Ντέμπα-Νιρέν, Μάριτς, Παπαδόπουλος, Σανμαρτεάν, Μικάελσεν, Κώτσιος, Κοτσόλης, Τζόρβας, Οξύζογλου.

    Ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γήπεδο με φουλ επίθεση, έχοντας δύο επιθετικούς μπροστά, τον Ε. Ολιζαντέμπε και τον Μ. Κωνσταντίνου .

    Στα δοκάρια θα καθίσει και πάλι ο Κ. Χαλκιάς αντί του Α. Νικοπολίδη, καθώς ο Σουμ θεωρεί πως ο πρώτος είναι καταλληλότερος τερματοφύλακας για το στυλ με το οποίο παίζει η Οσέρ.

    Πρωταρχικός στόχος των Πρασίνων θα είναι το μηδέν στην άμυνα .

    Από την πλευρά του, ο προπονητής της Οσέρ Γκι Ρου επέμεινε στα προγνωστικά του υπέρ των Πρασίνων και επισήμανε ότι δεν τον προβληματίζει η καυτή ατμόσφαιρα στις κερκίδες της Λεωφόρου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πάθος στον ΠΑΟ για τη μεγάλη πρόκριση

    [10] Ιράκ

    Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες Βαρύ πένθος στο Ιράκ

    (3/3/2004 11:35:00 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα ΧριστοπούλουΠηγή: ΑΠΕ, BBC

    Την πιο αιματηρή ημέρα, μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν γνώρισε την Τρίτη το Ιράκ και μάλιστα κατά τη θρησκευτική τελετή των Σιιτών, Ασούρα, την ιερότερη ημέρα για τους Σιίτες μουσουλμάνους. Δέκα επιθέσεις εναντίον χιλιάδων πιστών, που μετείχαν σε θρησκευτικές τελετές σε τεμένη στην Καρμπάλα και τη Βαγδάτη, είχαν ως τραγικό απολογισμό 112 νεκρούς και 235 τραυματίες στην Καρμπάλα και 70 νεκρούς και 321 τραυματίες στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με την ιρακινή αστυνομία, οι εκρήξεις στην Καρμπάλα προκλήθηκαν από εκτόξευση ρουκετών, ενώ φρουροί του τεμένους της Βαγδάτης αποδίδουν την επίθεση σε καμικάζι. Μετά τις επιθέσεις, οι Σιίτες ηγέτες κατηγόρησαν τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής ότι δεν παρέχουν ασφάλεια στον πληθυσμό. Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης των Σιιτών, Αγιατολάχ Αλί Σιστανί, κατηγόρησε τα ξένα στρατεύματα ότι δεν έχουν πράξει αρκετά, ώστε να αποτρέψουν την είσοδο ξένων μαχητών στο Ιράκ και πρόσθεσε ότι δεν έχει παρασχεθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας. Στην τρίτη επίθεση της ημέρας, στην πόλη Κουέτα του Πακιστάν, τους 47 έφτασαν οι νεκροί και πάνω από 150 οι τραυματίες από επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι.

    Επιρρίπτουν ευθύνες

    Οι Ιρακινοί κατηγορούν τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής, ότι δεν τους παρέχουν ασφάλεια.

    "Οι δυνάμεις κατοχής είναι άμεσα και έμμεσα υπεύθυνες για τις επιθέσεις" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμεντ Σάφι , εκπρόσωπος του Αγιατολάχ Σιστανί.

    "Η κακή πολιτική ασφαλείας των δυνάμεων κατοχής ευθύνεται για τις σφαγές" πρόσθεσε και ο Άμπντελ Αζίζ Χακίμ , μέλος της ανώτατης ηγεσίας των Σιϊτών.

    Από την πλευρά τους, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι και ο Αμερικανός υποδιοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Μαρκ Κίμιτ, επέρριψαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στον Ιορδανό Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκαουί, τον οποίο κατηγορούν ότι διατηρεί δεσμούς με την Αλ Κάιντα . "Οι επιθέσεις αυτές ήταν σύνθετες και πολύ καλά συντονισμένες, γεγονός που δείχνει ότι προήλθαν από διεθνή οργάνωση" τόνισε ο στρατηγός Κίμιτ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας καμικάζι, δύο βόμβες και βλήματα όλμων σκόρπισαν το θάνατο στην Καρμπάλα, ενώ στην επίθεση της Βαγδάτης μετείχαν τέσσερις καμικάζι.

    Ο Λάιθ Κούμπα, ιδρυτικό μέλος του Ιρακινού Εθνικού Κογκρέσου και πρώην σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε στο BBC ότι δεν εφαρμόσθηκε κανένα από τα σχέδια για το μεταπολεμικό σκηνικό . "Το μεγαλύτερο λάθος ήταν η διάλυση των ιρακινών σωμάτων ασφαλείας και η απομόνωση ορισμένων κοινοτήτων της χώρας. Οι συνθήκες που προέκυψαν ήταν ιδανικές για την ανάληψη δράσης από την Αλ Κάιντα. Φοβάμαι ότι οι χθεσινές επιθέσεις ήταν προβλέψιμες" υποστήριξε ο Κούμπα.

    Μάλιστα, Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι γνώριζαν για την ύπαρξη ενός γράμματος, δια χειρός Ζαρκαουί, με το οποίο υπέθαλπε επιθέσεις εναντίων Σιιτών.

    Προχωρούν σε συλλήψεις

    Δεκαπέντε συλλήψεις έγιναν στην Καρμπάλα. Εννέα άτομα κρατούνται από την ιρακινή αστυνομία και έξι από τις συμμαχικές δυνάμεις. Οι συμμαχικές δυνάμεις πιστεύουν ότι οι τέσσερις από αυτούς είναι Ιρανοί.

    Επίσης, διαψεύδονται οι πληροφορίες ότι την Τρίτη συνελήφθη στη Βαγδάτη ένας από τους καμικάζι. Οι αρχές, όμως, έχουν συλλάβει δύο άτομα, τα οποία ανακρίνονται.

    Το ιρακινό προσωρινό κυβερνητικό συμβούλιο, αφού εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών, κήρυξε χθες τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη των θυμάτων.

    Ο Αμερικανός διοικητής στο Ιράκ, Πολ Μπρέμερ, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μέχρις ότου περάσει η περίοδος πένθους, θα καθυστερήσει η υπογραφή του νέου συντάγματος της χώρας .

    Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καταδίκασε τις επιθέσεις . Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι οι δράστες προσπαθούν να "εκτροχιάσουν τη δημοκρατία στο Ιράκ".

    Στο Κάιρο, εκπρόσωπος του Αραβικού Συνδέσμου καταδίκασε με σφοδρότητα "τις βάρβαρες αυτές πράξεις που δεν έλαβαν υπόψη τον ιερό χαρακτήρα της Ασούρα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Λουτρό αίματος με 182 νεκρούς

    [11] Εκλογές

    Από τις 6 το πρωί Εκλογικός Μαραθώνιος από τη ΝΕΤ

    (3/3/2004 10:58:00 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πανέτοιμη είναι η ΝΕΤ για την κάλυψη της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Μαρτίου. Ο εκλογικός Μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί με όλο το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΡΤ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί, να μεταφέρει τον παλμό των εκλογών και να μεταδώσει, κατά τον πληρέστερο τρόπο, τ αποτελέσματα σε κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και δορυφορικά, όπου υπάρχουν Έλληνες. Το πρόγραμμα θα ανοίξουν στις 6 το πρωί οι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου, οι οποίοι θα σχολιάζουν το κλίμα της ημέρας με τους προσκεκλημένους της εκπομπής. Παράλληλα, οι ανταποκριτές της ΕΡΤ απ όλη την Ελλάδα, με απευθείας συνδέσεις θα μεταδίδουν τα όσα διαδραματίζονται στην περιφέρεια. Η ΕΡΤ θα καλύψει επίσης την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών.

    Στις 7 μ.μ ακριβώς το Exit Poll

    Αμέσως μετά, στις 10 το πρωί, τη σκυτάλη παίρνει ο Κώστας Αρβανίτης. Με πολλούς προσκεκλημένους στο στούντιο και με απευθείας συνδέσεις θα ενημερώνει τους τηλεθεατές για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας. Επίσης σε σύνδεση με την Kαπα Research θα αναλυθεί ο τρόπος διεξαγωγής του Exit Poll.

    Στο δελτίο ειδήσεων των 12 μ.μ η Λένα Αργύρη θα μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, ενώ μία ώρα αργότερα ο Αντώνης Αλαφογιώργος και οι καλεσμένοι του θα μιλήσουν για τις πολιτικές εξελίξεις. Στη συνέχεια, ο Φάνης Παπαθανασίου θα ενημερώσει τους τηλεθεατές για τα τελευταία νέα από τη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά και για άλλα θέματα της επικαιρότητας.

    Στις 5 μ.μ στο κεντρικό στούντιο της ΝΕΤ μπαίνουν ο Παύλος Τσίμας και η Μαρία Χούκλη, οι οποίοι θα φιλοξενούν προσωπικότητες απ όλους τους χώρους, που θα σχολιάζουν και θα διατυπώνουν τις προσωπικές τους απόψεις. Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 7 μ.μ ακριβώς η ΝΕΤ, θα παρουσιάσει την εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κάπα Research, με τη μέθοδο exit poll.

    Καθ' όλη τη διάρκεια του πολύωρου αυτού προγράμματος θα υπάρχουν απευθείας συνδέσεις με τα επιτελεία των κομμάτων, τα εκλογικά κέντρα, το Υπουργείο Εσωτερικών και με όλες τις πρωτεύουσες των Νομών της Χώρας.

    [12] Αθλητισμός

    Ενοχλημένος μαζί τους ο Ολεγκ Προτάσοφ Πρόστιμα σε Μαυρογενίδη και Κωστούλα

    (3/3/2004 11:22:00 πμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Κάτι που είχε ενοχλήσει πάρα πολύ τον Ολεγκ Προτάσοφ στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την Καλλιθέα, ήταν ο εκνευρισμός που έδειξαν εντός γηπέδου οι παίκτες του και οι διαμαρτυρίες προς το διαιτητή. Έτσι, στη χθεσινή προπόνηση αποφάσισε να πάρει μέτρα και επέβαλε πρόστιμο από 2.500 ευρώ στο Δημήτρη Μαυρογενίδη και το Θανάση Κωστούλα, που πήραν κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ανακοίνωσε και "ταρίφα" στα πρόστιμα για τέτοιου είδους συμπεριφορά. Στη δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, το πρόστιμο θα γίνεται 5.000 ευρώ και στην τρίτη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία το πρόστιμο θα ανεβαίνει στα 10.000 ευρώ.

    Επιπλήξεις για τα λάθη στο αγωνιστικό μέρος

    Αντίθετα, στον Τζιοβάνι και στον Καστίγιο, που επίσης πήραν κίτρινη κάρτα στην Καλλιθέα, δεν επέβαλε πρόστιμο, γιατί δεν ήταν για διαμαρτυρία, αλλά για σκληρό μαρκάρισμα.

    Χθες, ο Προτάσοφ μίλησε στους ποδοσφαιριστές του και για την αγωνιστική συμπεριφορά τους στον αγώνα με την Καλλιθέα. Τους μάζεψε όλους και τους έδειξε το βίντεο του αγώνα και κάθε τρεις και λίγο σταματούσε για να κάνει παρατηρήσεις για τα πολλά λάθη που έγιναν.

    [13] Αθλητισμός

    Στον αποψινό αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας Αμφίβολη η συμμετοχή του Καρεμπέ με Πανιώνιο

    (3/3/2004 11:32:00 πμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Τη χθεσινή προπόνηση περίμενε ο Ολεγκ Προτάσοφ για να δει αν θα μπορεί να υπολογίζει στον Κριστιάν Καρεμπέ, όμως και πάλι δεν κατάφερε να βγάλει άκρη. Αυτό που είδε ο Ουκρανός τεχνικός είναι ότι ο Γάλλος μέσος συνέχισε και πάλι να είναι επιφυλακτικός με το πόδι του, κι αυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη συμμετοχή του στο σημερινό παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Εκεί όπου οι "ερυθρόλευκοι" θα μπουν με αποκλειστικό στόχο τη διαφύλαξη του "εύθραυστου" 1-0, που πέτυχαν στον πρώτο αγώνα, ώστε να πάρουν την πρόκριση. Ο Προτάσοφ σκοπεύει να μιλήσει και πάλι με τον Καρεμπέ, πριν από τον αγώνα και ανάλογα θα αποφασίσει αν θα τον βάλει να αγωνιστεί η όχι. Πάντως, όλα δείχνουν πως η επιστροφή του Γάλλου στην ενεργό δράση θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Κοινώς θα κλείσει δίμηνο η αποχή του από τα γήπεδα.

    Η ενδεκάδα και το "σύστημα"

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατηρηθεί ο Καφές στην αρχική ενδεκάδα, στην οποία όμως αναμένεται να γίνουν αλλαγές. Κατ΄ αρχήν, επιστρέφει ο Γεωργάτος που εξέτισε την ποινή του και θα παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Κατ΄ επέκταση θα περάσει δεξιά ο Πάντος και θα μείνει στον πάγκο ένας εκ των Μαυρογενίδη, Γεωργιάδη.

    Από εκεί και πέρα, ο Ουκρανός τεχνικός ενδέχεται να κάνει και μία ή δύο ακόμη αλλαγές . Να περάσει δηλαδή τον Ανατολάκη στη θέση του Κωστούλα και ακόμη τον Κούζμπα στη θέση του Καστίγιο.

    Στις υπόλοιπες θέσεις τα πράγματα είναι δεδομένα. Ο Γιάννου θα διατηρηθεί κάτω από τα γκολπόστ, ο Βάλλας στο κέντρο της άμυνας, ο Στολτίδης στο κέντρο του γηπέδου, ο Τζόρτζεβιτς αριστερά και ο Τζιοβάνι στην επίθεση.

    Στην αποστολή μετέχουν 20 ποδοσφαιριστές: Γιάννου, Κατεργιαννάκης, Μαυρογενίδης, Πάντος, Γεωργάτος, Ανατολάκης, Βάλλας, Κουλουχέρης, Κωστούλας, Στολτίδης, Καρεμπέ, Ταραλίδης, Νινιάδης, Γκώνιας, Καφές, Γεωργιάδης, Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι, Κούζμπα. Αποκλείστηκαν οι τραυματίες Μπούτσεκ, Βενετίδης, οι ανέτοιμοι Πατσατζόγλου, Τάτσης και οι Ελευθερόπουλος, Χούτος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 March 2004 - 9:51:05 UTC