Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Κ. Καραμανλή Πανίσχυρο μήνυμα από το Ηράκλειο
  • [02] Έστειλε μήνυμα νίκης Με το βλέμμα στην πρόοδο
  • [03] Δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης Βυθίστηκε πλοίο με Έλληνες ναυτικούς
  • [04] Συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής "Θα κυβερνήσω με ανθρώπους της

    [01] Εκλογές

    Ομιλία Κ. Καραμανλή Πανίσχυρο μήνυμα από το Ηράκλειο

    (28/2/2004 10:33:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στο Ηράκλειο της Κρήτης μίλησε το Σάββατο ο Κώστας Καραμανλής. Στην πλατεία Ελευθερίας, οι κάτοικοι της κρητικής πόλης επιφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή στον πρόεδρο της ΝΔ. Από εκεί, όπως ανέφερε ο ίδιος, έστειλε ένα πανίσχυρο μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, ενώ δεσμεύτηκε να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Έλληνες στο πρόσωπό του. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση του δε θα χωρίζει, δε θα διχάζει, δε θα ανέχεται διακρίσεις και διαχωρισμούς και θα είναι μια κυβέρνηση που θα χαρακτηρίζεται από εργατικότητα, αξιοσύνη και αποτελεσματικότητα, σεμνότητα, ταπεινότητα και μετριοπάθεια, χωρίς την αλαζονεία του παρελθόντος. Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής, έκανε λόγο για την Ελλάδα των κοινών προσδοκιών και την εποχή που υπαγορεύει σχέση συμμετοχής του πολίτη και αξιοπιστίας της πολιτικής. Οι κυριότεροι άξονες στους οποίους αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν η παιδεία, η επανίδρυση του κράτους, η οικονομία και η αγροτική πολιτική, ο τουρισμός και το κοινωνικό κράτος.

    Παιδεία και επανίδρυση του κράτους

    Την επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στη νέα γενιά και στις νέες τεχνολογίες χαρακτήρισε ο κ. Καραμανλής, ως το "μεγάλο, προσωπικό του όραμα" και την πρώτη επιλογή της παράταξης. Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι η δωρεάν παιδεία, δεν ήταν παρά ένα "μεγάλο ψέμα", με την Ελλάδα να είναι, μαζί με το Ιράν, παγκοσμίως πρώτη στην εξαγωγή φοιτητών. Οι προτάσεις της ΝΔ για την παιδεία είναι: αύξηση των κρατικών δαπανών στο 5% του ΑΕΠ, ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, κατάργηση των εξετάσεων της Β Λυκείου, περισσότερες ευκαιρίες στα ΤΕΙ , σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός στα σχολεία.

    Η επανίδρυση του κράτους, είναι ο δεύτερος άξονας της στρατηγικής πολιτικής της ΝΔ. Η πάταξη της οικονομικής διαφθοράς, είναι ένα από τα κυριότερα σημεία του σχεδίου της. "Οραματιζόμαστε, σχεδιάσαμε και εγγυούμαστε ένα κράτος αυξημένων δυνατοτήτων" ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής, με πρώτο μέλημα το σεβασμό στον πολίτη, κάτι δεν αποτελεί απλά υποχρέωση, αλλά δέσμευση. Εξίσου βασικό μέλημα αποτελούν η διασφάλιση της διαφάνειας και της εντιμότητας, η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, η αναβάθμιση του ΑΣΕΠ για να εξασφαλιστεί η αξιοκρατία, η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. "Εμπιστευόμαστε τις τοπικές κοινωνίες. Είναι η ώρα να πάρουν οι πολίτες στα χέρια τους, τις αποφάσεις που αφορούν την ποιότητα ζωής, στην πόλη, το χωριό, τη γειτονιά" τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Οικονομικά ισχυρή Ελλάδα

    Όσον αφορά στην οικονομική πολιτική, ο κ. Καραμανλής ανέφερε: "Σκοπός μας είναι η ισχυρή ανάπτυξη σε όλη τη Χώρα, για όλη την κοινωνία. Στόχος μας είναι να πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από το 5%". Επίσης, εξήγγειλε τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, την κατάργηση του ΣΔΟΕ, την αποκατάσταση του κύρους του Χρηματιστηρίου, τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, και μάλιστα ως άμεση προτεραιότητα, ενώ ανήγγειλε την απλούστευση ίδρυσης νέων επιχειρήσεων.

    Στο σημείο αυτό, ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι παρουσιάζεται ανεύθυνο στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ευθύνες για τους δυσμενείς όρους που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για μία ισχυρή αγροτική πολιτική ο κ. Καραμανλής προτείνει οριστικό διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων αγροτικών χρεών, τη δημιουργία Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, νέα κίνητρα για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και στήριξη των βιολογικών καλλιεργειών. Ενώ, τόνισε πως ξεχωριστή θέση στη Νέα Οικονομική Πολιτική που παρουσιάζει η ΝΔ κατέχει και ο τουρισμός .

    Καινούριο ξεκίνημα

    Το ισχυρό κοινωνικά κράτος, αποτελεί έναν επιπλέον στρατηγικό στόχο της ΝΔ. Βασικοί άξονες του: η υγεία, με τη δημιουργία ενιαίου Φορέα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, η ενίσχυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, η αύξηση των συντάξεων στα 330 ευρώ η αγροτική- χωρίς, όμως να αυξάνονται τα όρια ηλικίας, ούτε και οι εισφορές των εργαζομένων. Επιπλέον στόχος του κ. Καραμανλή είναι η μείωση της ανεργίας κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2008. "Στόχος μας είναι: Δουλειές, δουλειές, δουλειές " τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Τρόποι για να επιτευχθεί αυτό: ο διπλασιασμός της επιδότησης, που δίδεται σε ειδικές κατηγορίες ανέργων για την έναρξη μιας δικής τους δουλειάς, η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να απασχολήσουν μακροχρόνια άνεργους, πρόσφυγες, μετανάστες και παλιννοστούντες και η ένταξη σε ειδικό Πρόγραμμα στήριξης του ΟΑΕΔ, όσων νέων απόφοιτων ΤΕΙ και ΑΕΙ είναι άνεργοι.

    Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής, ζήτησε, για μια ακόμη φορά, από τους παρευρισκομένους, να κατεβάσουν τις κομματικές σημαίες και να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας: "Πάμε όλοι μαζί , πάμε όλες και όλοι μαζί για ένα καινούριο ξεκίνημα. Πάμε μαζί, για μια νέα, καλύτερη Ελλάδα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Μυτιλήνη ο Καραμανλής

    [02] Εκλογές

    Έστειλε μήνυμα νίκης Με το βλέμμα στην πρόοδο

    (29/2/2004 8:43:00 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Το δίλημμα για οπισθοδρόμηση ή ρήξη για ανατροπή ή αναχρονισμό έθεσε χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στο πλήθος των πολιτών, που τον υποδέχθηκε θερμά στην πλατεία Βαλιάνου, στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. "Βαδίζουμε σταθερά στη νέα εποχή ή θα μείνουμε προσηλωμένοι σε παλιές συνταγές, σε παλιές αντιλήψεις;", είπε χαρακτηριστικά. Ο κ Παπανδρέου εμφανίστηκε σίγουρος για νίκη του κόμματος του στις επερχόμενες εκλογές και επιτέθηκε έντονα στην αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε για προσκόλληση στο παρελθόν και καταστροφολογία. Αντιτάχθηκε στους χαρακτηρισμούς της ΝΔ, που θέλουν την εκλογή του στη θέση του προέδρου ως επικοινωνιακό τρικ, κάνοντας λόγο για πανηγυρισμό του καινούριου και εντολή για ουσιαστική αρχή. Αναφέρθηκε στα μεγάλα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ και στην πορεία της χώρας από το 1981 έως και σήμερα, ενώ επανέλαβε τις προγραμματικές του θέσεις για την υγεία, την παιδεία, την τρίτη ηλικία αλλά και τον τουρισμό. Τέλος, από το βήμα της Κεφαλονιάς απευθύνθηκε στο σύνολο των Ελλήνων του Εξωτερικού ζητώντας τους να στηρίξουν την Ελλάδα, στο μεγάλο φορτίο, που έχει αναλάβει με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Σήμερα, λίγο πριν το μεσημέρι, ο κ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε εκδήλωση που θα γίνει στον Πειραιά, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στη Σάμο.

    Δριμεία επίθεση στην αντιπολίτευση

    "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και φτιάξαμε μια Ελλάδα, που εμείς οι Έλληνες κυβερνάμε τη χώρα μας", Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    Ειδικότερα ο πρόεδρος του σοσιαλιστικού κινήματος σ ένα μεγάλo τμήμα της ομιλίας του άσκησε δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία καταγγέλλοντάς την για οπισθοδρόμηση και καταστροφολογία. Την κατηγόρησε, ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να ασκεί κριτική, να κινδυνολογεί και να προφητεύει Κασσάνδρες. Από την πλευρά του αντέταξε τα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια των τελευταίων τετραετιών, σημειώνοντας ως κύριους σταθμούς την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, την εξωτερική πολιτική και την βήμα προς βήμα προσέγγιση με την Τουρκία, την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    Αρνήθηκε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, ότι η εκλογή του ήταν επικοινωνιακό τέχνασμα λέγοντας πως αυτή είναι η θέληση της νεολαίας, "που θα σαρώσει καθετί αναχρονιστικό", συμπληρώνοντας: "οδηγούμε μπροστά σ΄ αυτή την νέα εποχή και τίποτε δεν θα μας εμποδίσει, γιατί εμείς είμαστε οι κληρονόμοι των οραμάτων γενιών και γενιών".

    Εντούτοις, παραδέχθηκε, ότι έχουν γίνει λάθη και ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης, που του αναλογεί δηλώνοντας συνυπεύθυνος γι αυτά, δηλώνοντας, ωστόσο περήφανος για το έργο που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε για ενίσχυση του πολιτιστικού συστήματος με θεσμών κοινωνικής διαβούλευσης και δημοκρατίας, όπως η ριζική αποκέντρωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα τοπικά και περιφερειακά δημοψηφίσματα. "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και φτιάξαμε μια Ελλάδα, που εμείς οι Έλληνες κυβερνάμε τη χώρα μας" .

    Το έργο και οι δεσμεύσεις

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κατακτήσεις κόμματός του και στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής. Μιλώντας για την υγεία, τόνισε, ότι το κόμμα του είναι εκείνο που κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την υγεία. Στάθηκε, δε, στο έργο του ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο τομέα λέγοντας πως: "την τελευταία μόνο τετραετία έχουμε λειτουργήσει 15 σύγχρονα περιφερειακά νοσοκομεία και στη νέα τετραετία όχι μόνο θα τα εξοπλίζουμε, όχι μόνο βάζουμε νοσηλευτές, αλλά θα εφαρμόσουμε το θεσμό του Οικογενειακού και Προσωπικού Γιατρού για να συμβουλεύει την οικογένεια, να είναι αυτός που θα προλαμβάνει τις αρρώστιες και τις ασθένειες".

    Στον τομέα της παιδείας, επεσήμανε, πως το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τις υποδομές για να μπορούμε "να κάνουμε το σχολείο κύτταρο της γειτονιάς", ενώ τόνισε τη ανάγκη για δημιουργία μιας κοινωνίας γνώσης, υποσχόμενος ολοήμερα σχολεία, ολοήμερο γυμνάσιο και σχολεία δεύτερης ευκαιρίας. Δεσμεύτηκε πως το 5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος θα πάει στην παιδεία, διευκρινίζοντας, ότι, τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από "την εξωτερική μας πολιτική της ειρήνης και της συνεργασίας".

    Όσον αφορά την τρίτη ηλικία υπενθύμισε, ότι το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τα ΚΑΠΗ, τη Βοήθεια στο Σπίτι, τον κοινωνικό μισθό, δεσμευόμενος για μια δημόσια διοίκηση με τομές, που θα αντιμετωπίζει την τρίτη ηλικία με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

    Αναφερόμενος, στους αγρότες, επεσήμανε το σημαντικό ρόλο της Ελληνικής Προεδρίας, η οποία συνέβαλε στη διασφάλιση των τιμών και του αγροτικού εισοδήματος μέχρι το 2013, ενώ έδωσε εγγυήσεις για διεύρυνση των επενδύσεων τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

    Σχετικά με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τον τουρισμό, ο κ. Παπανδρέου, τόνισε, πως θα δοθεί έμφαση στον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία επανερχόμενος στα μέτρα, που έχει εξαγγείλει με στόχο την ανακούφιση της κατηγορίας αυτής των επαγγελματιών. Υποσχέθηκε, τέλος, ότι θα παλέψει ως νέα κυβέρνηση να συμπεριληφθεί στο νέο Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ρήτρα για τα νησιά και η οποία θα εξασφαλίσει ειδική βοήθεια για τα νησιά όλων των περιοχών που έχουν ανάγκη.

    Ωστόσο, επεσήμανε, πως η ανάπτυξη του τουρισμού χρειάζεται ένα πλαίσιο σταθερότητας τόσο στην οικονομία όσο και στην εξωτερική πολιτική το οποίο μόνο το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, μπορεί να διασφαλίσει.

    Κάλεσμα για συσπείρωση

    Κάνοντας ειδική αναφορά στην Κεφαλονιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε χαρακτηριστικά : "χρωστάμε πολλά σ αυτό το νησί" , συμπληρώνοντας «εδώ βρίσκονται οι ρίζες μας, εδώ γεννήθηκε ο ριζοσπαστισμός». Στάθηκε στη μεγάλη πρόοδο, που έχει σημειωθεί στο νησί από τη δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα, εξαίρωντας τη συμβολή του Γεράσιμου Αρσένη και του Αντώνη Τρίτση στην προσπάθεια αυτή του των Κεφαλλονιτών, την οποία χαρακτήρισε εποποιία. Χαρακτηριστικά ανέφερε, πως το 1981 η Κεφαλονιά ήταν ο δεύτερος νομός της χώρας σε μείωση πληθυσμού μετά το Άγιο Όρος, ενώ τώρα σημειώνει ραγδαία ανάπτυξη.

    Τέλος, κάλεσε τους απόδημους της Κεφαλονιάς αλλά και όλης της Ελλάδας σε συσπείρωση με την πατρίδα. Τους προέτρεψε να έρθουν και να συμβάλουν στον τόπο με επενδύσεις, αλλά και να ζήσουν ενωμένοι με την Ελλάδα "τους μεγάλους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, της ειρήνης και της εκεχειρίας".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Απάντηση στη συντήρηση"

    [03] Διεθνή

    Δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης Βυθίστηκε πλοίο με Έλληνες ναυτικούς

    (29/2/2004 9:39:00 πμ)

    Ειδήσεις > Διεθνή)&body=Μετέφερε χημικά και βυθίστηκε κοντά στις ακτές της Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Τρεις οι νεκροί και 18 οι αγνοούμενοι.Το πλήρωμα αποτελούσαν Έλληνες και Φιλιππινέζοι ναυτικοί.

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Νεκροί είναι μέχρι στιγμής τρεις ναυτικοί, ενώ ακόμη 18 αγνοούνται ύστερα από την έκρηξη και τη βύθιση δεξαμενόπλοιου μεταφοράς χημικών ουσιών, το οποίο ήταν φορτωμένο με 11.000 τόνους αιθανόλης, σε απόσταση 50 μιλίων από τις ακτές της Βιρτζίνια. Άγνωστη παραμένη προς το παρόν η ταυτότητα των θυμάτων. Ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 6 ναυτικοί και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης Νόρφολκ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής ακτοφυλακής, πρόκειται για το πλοίο Bow Mariner, σημαίας Σιγκαπούρης, στο επέβαιναν 27 ναυτικοί, εκ των οποίων οι 3 Ελληνες και οι 24 Φιλιππινέζοι. Ήδη, οι αμερικανικές αρχές έχουν ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων. "Μας δυσκολεύει το σκοτάδι και φυσικά τα χημικά στο νερό, όμως οι συνθήκες στη θάλασσα δεν είναι και τόσο κακές" ανέφερε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, Μπόμπι Ντάι. Στην επιχείρηση μετέχουν δύο ελικόπτερα, ένα αεροπλάνο c 130 και πολλά πλοία.

    Προτεραιότητα η διάσωση των ναυτών

    Το δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει από τη Νέα Υόρκη και κατευθυνόταν στο Χιούστον του Τέξας όταν έπιασε φωτιά και εξερράγη στα ανοιχτά του Τσινκοτίγκ της βόρειας Βιρτζίνια, περίπου στη 01:00 σήμερα τα ξημερώματα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού FOX η φωτιά ξεκίνησε από το κατάστρωμα του πλοίου. Οι αρχές ανησυχούν πολύ για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το δυστύχημα, άλλα, όπως τονίστηκε προτεραιότητα της ακτοφυλακής είναι να βρεθούν και να σωθούν οι ναυτικοί.

    [04] Εκλογές

    Συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής "Θα κυβερνήσω με ανθρώπους της γενιάς μου"

    (29/2/2004 10:40:00 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει ανθρώπους της δικής του γενιάς στο κυβερνητικό σχήμα, εφόσον η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, τόνισε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής. "Είμαι πεπεισμένος ότι είναι η ώρα να πάρουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν βιώματα από εποχές δύσκολες, εποχές διχασμών, βίαιων αντιπαραθέσεων", τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης στις προτεραιότητες του κυβερνητικού του προγράμματος, προτάσσοντας τη θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι στη διαφθορά και στη διαπλοκή και την αναζήτηση νέων δρόμων και νέων θεσμών διαλόγου, σύνθεσης και συναίνεσης.

    Σίγουρος για τη νίκη

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι θα χρειαστεί να μείνει για καιρό στην αντιπολίτευση για να μπορέσει ν ασκήσει γόνιμη κριτική στον εαυτό του σχετικά με τα λάθη και της παραλείψεις στην πολιτική του για να παρουσιαστεί, όπως ανέφερε, με ένα πραγματικά νέο πρόσωπο ενώπιον το ελληνικού λαού.

    Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση για την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών εμφανίστηκε ικανοποιημένος, γιατί πιστεύει, ότι δικαιώθηκαν οι θέσεις του κόμματος του για ένα διάλογο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Άφησε ευθείες αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας, ότι "προσπάθησε να αποφύγει τον μεταξύ μας διάλογο, αλλά σύρθηκε τελικά σε κάτι που εξαρχής είχε αρνηθεί" και επανέλαβε την προθυμία του για έναν ελεύθερο διάλογο εφ όλης της ύλης μεταξύ τους, σημειώνοντας, ότι τα χρονικά περιθώρια επιτρέπουν ακόμη ένα τέτοιο debate.

    Τέλος, μιλώντας για την επόμενη μέρα των εκλογών δηλώνει ότι "στις 8 του Μάρτη δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι", τονίζοντας τις συσπειρωτικές προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έρχεται "να ενώσει όλους τους Έλληνες". "Όλες και όλοι πάμε μαζί για ένα νέο ξεκίνημα. Μαζί για την Ελλάδα, που θέλουμε" κατέληξε.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 February 2004 - 9:50:48 UTC