Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η τηλεοπτική αντιπαράθεση Μονοπωλεί το ενδιαφέρον...
  • [02] Δυό ελληνοκύπριοι Ελεύθεροι για τα φυσίγγια στα κατεχόμενα

    [01] Εκλογές

    Η τηλεοπτική αντιπαράθεση Μονοπωλεί το ενδιαφέρον...

    (23/2/2004 10:15:00 μμ)

    Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται το debate μεταξύ των κ.κ. Παπανδρέου και Καραμανλή, που θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης. Στα κομματικά επιτελεία επικρατούν πυρετώδεις διεργασίες για την προετοιμασία της μεγάλης αναμέτρησης, που αναμένεται να καθηλώσει εκατομμύρια Έλληνες, μπροστά στις τηλεοράσεις τους. Τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετούνται επικριτικά απέναντι στο όλο ζήτημα. Στο μεταξύ, ανοιχτό παραμένει το θέμα της επιλογής των δημοσιογράφων και άλλα διαδικαστικά ζητήματα.

    Προς ρύθμιση οι λεπτομέρειες

    Σήμερα οι κ.κ. Αθανασάκης και Ρουσόπουλος δεν αποκλείεται να έχουν και νέα τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να καταλήξουν στα ονόματα των δημοσιογράφων, που θα πάρουν μέρος στη συζήτηση καθώς και σε άλλα επί μέρους διαδικαστικά ζητήματα.

    Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε σήμερα ότι το ντιμπειτ θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τους αναποφάσιστους .

    Επικριτικές ήταν οι δηλώσεις για τα τηλεοπτικά debate και τον αποκλεισμό των κομμάτων της αριστεράς του προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο δήμο Καλυβίων. Ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για έκπτωση του δημοκρατικού διαλόγου επισημαίνοντας ότι 14 ημέρες πριν τις εκλογές υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ισονομίας και ισοτιμίας.

    Η Αλέκα Παπαρήγα, που γιόρτασε τα Κούλουμα σε Καισαριανή και Νίκαια, ζήτησε από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο μεγαλύτερη αυστηρότητα στα ιδιωτικά κανάλια και το κρατικό, καθώς και μεγαλύτερα πρόστιμα.

    "Η άρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου να δεχθεί διάλογο, με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, αποδεικνύει ότι στη Νέα Εποχή, που εξαγγέλλει ότι έχει αρχίσει, ο διάλογος είναι περιττός", τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δημήτρης Τσοβόλας , σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στα ΜΜΕ της Θεσπρωτίας.

    Εξάλλου, την πεποίθηση του ότι ο ΛΑΟΣ θα είναι τρίτο κόμμα στη βουλή εξέφρασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τάχθηκε υπέρ των συμμαχικών κυβερνήσεων.

    Συνέχεια της συζήτησης στο διαδίκτυο

    Στην κρίση των πολιτών θα τεθεί ο διάλογος των πολιτικών αρχηγών, γνωστός και ως debate, το ίδιο βράδυ που θα συζητήσουν στην τηλεόραση οι κ. Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Καραμανλής. Η «Κοινωνία των Πολιτών" διοργανώνει το βράδυ της τηλεοπτικής αναμέτρησης και αμέσως μετά από τη συζήτηση, μια μεγάλη συζήτηση, μέσω διαδικτύου, στην οποία, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων από το διάλογο των πολιτικών αρχηγών. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Εθελοντικό Κίνημα «Κάθε μέρα Πολίτης", στο οποίο ανήκει και η εκστρατεία για την εθελοντική αιμοδοσία. Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο του Κινήματος το βράδυ της τηλεοπτικής αναμέτρησης των Προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, «πολίτες θα συγκεντρωθούν ταυτόχρονα σε εκατοντάδες σπίτια σε όλη την Ελλάδα για να αναδείξουν και να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν». Στο δελτίο σημειώνεται ότι «σημείο αναφοράς του διαλόγου θα είναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, η Προγραμματική διακήρυξη, οι προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Οι διοργανωτές της συζήτησης καλούν τους πολίτες σε συμμετοχή στο διάλογο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://e-polites.papandreou.gr.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συμφωνία για το debate

    [02] Εσωτερικά

    Δυό ελληνοκύπριοι Ελεύθεροι για τα φυσίγγια στα κατεχόμενα

    (23/2/2004 10:20:00 μμ)

    Ελεύθεροι αφέθηκαν από τις κατοχικές αρχές, οι δυο Ελληνοκύπριοι που είχαν συλληφθεί την Κυριακή στο Ριζοκάρπασο, ενώ κυνηγούσαν. Οι εκτοπισθέντες Γιαννάκης Ηλίας, 42 ετών και Ηλίας Κουμής, 53ετών, οι οποίοι διαμένουν στο Δασάκι της Άχνας, κατηγορήθηκαν από το ψευδοκράτος για παράνομη κατοχή φυσιγγίων. Οι δύο Ελληνοκύπριοι κυνηγούσαν με όπλα Τουρκοκύπριων φίλων τους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 23 February 2004 - 21:51:40 UTC