Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο "εδώλιο" το Τείχος της Δυτικής Όχθης
  • [02] Λαγάνα για το βιβλίο Γκίνες
  • [03] Τραγωδία σε ανθρακωρυχείο της Αλβανίας
  • [04] Περιπέτεια για μονοκινητήριο αεροσκάφος
  • [05] Δέκα νεκροί στο Καπ-Αϊτιέν Αϊτή: Εξετάζεται η πιθανότητα απομάκρυνσης
  • [06] Επικριτική η Αλέκα Παπαρήγα
  • [07] "'Ελλειψη δημοκρατικής ισονομίας και αναλογικής ισοτιμίας"
  • [08] Περίσσεψε η καλή διάθεση... Κούλουμα με άστατο καιρό και πολύ κέφι
  • [09] Από το απόγευμα η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων Επιστροφή στο κλεινόν
  • [10] Φωτιά σε αποθήκη παιχνιδιών στην Παλιά Κοκκινιά

    [01] Διεθνή

    Στο "εδώλιο" το Τείχος της Δυτικής Όχθης

    (23/2/2004 12:18:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Με την Ιερουσαλήμ να θρηνεί τα θύματα της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας και τα εδάφη της Δυτικής Οχθης να δονούνται από τις διαμαρτυρίες περίπου Παλαιστινίων διαδηλωτών, άρχισε σήμερα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η εκδίκαση της παλαιστινιακής προσφυγής για την υπόθεση του Τείχους, που χτίζει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη. Έπειτα από τρεις ημέρες συνεδριάσεων, το δικαστήριο θα κληθεί να αποφανθεί για τη νομιμότητα ή μη του "φράχτη ασφαλείας". Οι Ισραηλινοί, χαρακτηρίζουν την κατασκευή του ως αποτρεπτικό μέτρο προς τις παλαιστινιακές επιθέσεις. Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν αρπαγή της γης τους. Μάλιστα, ο πρόεδρος τους Γιάσερ Αραφάτ σε σημερινές του δηλώσεις το ονόμασε "Τείχος του Βερολίνου", ενώ έκανε λόγο για απόπειρα παρεμπόδισης της δημιουργίας του παλαιστινιακού κράτους. Και οι δύο πλευρές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις στη Χάγη, τις οποίες η ολλανδική αστυνομία ζήτησε να γίνουν σε διαφορετικές ώρες, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

    Δυναμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

    Και οι δύο πλευρές έχουν ετοιμάσει δυναμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

    Οι Ισραηλινοί τοποθέτησαν έξω από το μπαρόκ Μέγαρο της Ειρήνης, όπου οι 15 δικαστές εξετάζουν την υπόθεση, τα απομεινάρια ενός λεωφορείου, μέσα στο οποίο ένας Παλαιστίνιος καμικάζι ανατινάχτηκε τον περασμένο μήνα σπέρνοντας τον θάνατο σε έντεκα ανθρώπους. Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών έχει στείλει μια ομάδα ειδικών που θα ενημερώνουν τους δημοσιογράφους, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και συγγενείς θυμάτων βομβιστικών επιθέσεων, έχουν συγκεντρωθεί στη Χάγη.

    Από την πλευρά τους, Παλαιστίνιοι διαδηλωτές σκοπεύουν να χτίσουν ένα τείχος έξω από το δικαστήριο και στη συνέχεια να το κατεδαφίσουν.

    Στη Δυτική Όχθη, οι Παλαιστίνιοι έχουν κηρύξει τη σημερινή ημέρα "Ημέρα Οργής " και κανείς δεν πήγε στην εργασία του. Ήδη περίπου 2.500 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στο σημείο της ανέγερσης του τείχους στο χωριό Ντεϊρ Γκσουν, κοντά στην Τουλκάρεμ. Ισραηλινοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να τους απομακρύνουν. Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός νωρίς το πρωί προχώρησε στο γκρέμισμα της οικίας του Παλαιστίνιου που πραγματοποίησε χθες την αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας Ισραηλινοί στρατιώτες σε διάφορες εφόδους στη Δυτική Όχθη συνέλαβαν 18 καταζητούμενους Παλαιστίνιους.

    Πολλαπλή η σημασία της επικείμενης απόφασης

    Οι ισραηλινές αρχές σκοπεύουν να χτίσουν ένα τείχος συνολικού μήκους 730 χιλιομέτρων. Ήδη ορθώνεται κατά μήκος 180 χιλιομέτρων, κόβοντας μέχρι και χωριά στα δύο.

    Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο κατόπιν αιτήματος της παλαιστινιακής πλευράς, που υποστηρίχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η σημερινή συνεδρίαση άνοιξε με τη δήλωση του μόνιμου παρατηρητή των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ, Νάσερ Αλ-Κιντάουα, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση του Τείχους θα καταστήσει αδύνατη την ίδρυση ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους.

    Το Ισραήλ σχεδιάζει να μποϊκοτάρει τις συνεδριάσεις υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση είναι πολιτική και ότι το δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία να αποφανθεί αν πρέπει να κατεδαφιστεί το τείχος. Εξάλλου, επιμένει ότι μετά και τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας σε λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ, που είχε ως συνέπεια το θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό 50, αποδεικνύεται η ανάγκη της δημιουργίας τειχών ασφαλείας. Μάλιστα, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας διατείνονται ότι διαθέτουν πληροφορίες για 50 μελλοντικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων.

    Οι Παλαιστίνιοι δικηγόροι αναμένεται να υποστηρίξουν ότι το Ισραήλ παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία γιατί με την κατασκευή του τείχους αποκόπτονται τμήματα των κατεχομένων εδαφών και επιπλέον προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στον παλαιστινιακό πληθυσμό.

    Η απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική, όμως το Ισραήλ φοβάται πως αν είναι καταδικαστική, ενδεχομένως να ανοίξει ο δρόμος για την επιβολή διεθνών κυρώσεων εις βάρος του. Σημειώνεται ότι το 1971 το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι η κατοχή της Ναμίμπια από τη Νότια Αφρική ήταν παράνομη, με αποτέλεσμα ο ΟΗΕ να επιβάλει κυρώσεις στο Γιοχάνεσμπουργκ.

    [02] Διάφορα

    Λαγάνα για το βιβλίο Γκίνες

    (23/2/2004 1:22:00 μμ)

    Μια λαγάνα μήκους 84,85 μέτρων κατασκεύασαν τέσσερις σεφ και τέσσερις μάγειροι στο Ηράκλειο Κρήτης, διεκδικώντας μία θέση στο βιβλίο Γκίνες. Για την κατασκευή της λαγάνας διατέθηκαν 600 κιλά αλεύρι και χρειάστηκαν 37 ώρες κατασκευής. Η λαγάνα εκτίθεται στην περιοχή Χερσονήσου στο ξενοδοχείο "Ερη" και θα μοιραστεί το απόγευμα σε εκδήλωση του Σωματείου Σερβιτόρων, που με πρωτοβουλία δική του και του Εργατικού Κέντρου δημιουργήθηκε η τεράστια λαγάνα.

    [03] Διεθνή

    Τραγωδία σε ανθρακωρυχείο της Αλβανίας

    (23/2/2004 5:10:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Βλόρα στη νότιο Αλβανία. Έξι ανθρακωρύχοι βρήκαν τον θάνατο, άλλοι επτά τραυματίσθηκαν σοβαρά. Αλλοι 20 που εγκλωβίστηκαν μέσα στις στοές ορυχείου στις οποίες σημειώθηκαν εκρήξεις, απελευθερώθηκαν σώοι πριν από λίγο. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Λεοντίντ Σόλις, οι αρχές των Τιράνων έχουν αποστείλει ελικόπτερα για να βοηθήσουν στη διακομιδή των τραυματιών. Τέσσερις από τους επτά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Μπρίντιζι στην Ιταλία. Το ορυχείο ανήκει στον γαλλικό όμιλο Siorat. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διεύθυνσης Πατρίκ Πασκάλ, η έκρηξη οφείλεται στην "στιγμιαία διαρροή αερίου, κι ουδόλως οφείλεται σε τεχνική αμέλεια". Η εισαγγελία της πόλης Βλόρα ανακοίνωσε την έναρξη ερευνών και πως θα κληθούν να καταθέσουν ο Πασκάλ κι ο Αλβανός διευθυντής Τομόρ Μπεκίρι.

    [04] Εσωτερικά

    Περιπέτεια για μονοκινητήριο αεροσκάφος

    (23/2/2004 2:16:00 μμ)

    Αίσιο τέλος είχε η επεισοδιακή απογείωση μονοκινητήριου αεροσκάφους, τύπου Πάϊπερ, με τέσσερις επιβάτες, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση έπειτα από πρόσκρουση των τροχών προσγείωσης με... δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Το όλο επεισόδιο έλαβε χώρα στο μικρό αεροδρόμιο του Άργους.

    Τέλος καλό, όλα καλά

    Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το μικρό αεροσκάφος, στη διάρκεια της απογείωσής του από το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Άργους, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές στον ένα τροχό, στο φτερό και σε άλλα σημεία της ατράκτου.

    Ο πιλότος, κατάφερε να το διατηρήσει εν πτήσει, ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και πήρε εντολή να κατευθυνθεί στο πλησιέστερο οργανωμένο αεροδρόμιο, που ήταν αυτό της Τριπόλεως.

    Εκεί, είχαν τεθεί σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου και είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα που διέθετε, για ενδεχόμενη ανώμαλη προσγείωση. Τελικά, το μικρό αεροσκάφος κατάφερε να προσγειωθεί επιτυχώς, χωρίς να σημειωθεί τίποτα το απρόβλεπτο, η δυσάρεστο.

    Τα αίτια του ατυχήματος θα διερευνήσει ομάδα εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

    [05] Διεθνή

    Δέκα νεκροί στο Καπ-Αϊτιέν Αϊτή: Εξετάζεται η πιθανότητα απομάκρυνσης του προέδρου

    (23/2/2004 4:49:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα ΒαλαούραΠηγή: ΑΠΕ

    Οι διεθνείς μεσολαβητές εξετάζουν σήμερα για πρώτη φορά, από το ξέσπασμα της κρίσης στην Αϊτή, το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του προέδρου Ζαν Μπερτράντ Αριστίντ, καθώς πλέον οι δυνάμεις των ανταρτών ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ανακοίνωσαν διπλωματικοί κύκλοι από την πρωτεύουσα Πορτ Ο Πρενς. Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Εθνικού Επαναστατικού Μετώπου για την απελευθέρωση της Αϊτής, Γκι Φιλίπ, υποστήριξε σήμερα ότι απέχει δύο ή τρεις ημέρες από την πρωτεύουσα και ότι σκοπεύει "να απελευθερώσει ολόκληρη τη χώρα μέσα σε δεκαπέντε ημέρες". Πάντως, η επίθεση των ανταρτών στο Καπ-Αϊτιέν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, κόστισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους.

    "Ραντεβού" στην πρωτεύουσα δίνει ο επικεφαλής των ανταρτών

    "Δεν έχουμε πολιτικούς στόχους, την εξουσία θα αναλάβει δικαστής του Ακυρωτικού (Ανώτατου) Δικαστηρίου" δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των ανταρτών Γκι Φιλίπ .

    Ερωτώμενος για το μελλοντικό ρόλο των ανδρών του και τον πιθανό αφοπλισμό τους, ο Φιλίπ είπε ότι θα εξαρτηθεί από τον επόμενο πρόεδρο της Αϊτής. "Αν μας χρειάζεται, θα δεχτούμε με ευχαρίστηση, διαφορετικά θα επιστρέψω στο Πεστέλ (λιμάνι της νοτιοδυτικής Αϊτής), τη γενέτειρά μου όπου βρίσκεται η οικογένειά μου" είπε.

    Σε διακήρυξή του από το Καπ Αϊτιέν ο Φιλίπ απάντησε και στο ερώτημα τι θα κάνει με τους πρώην συναδέλφους του της εθνικής αστυνομίας της Αϊτής. "Ξέρουν τι να κάνουν, αν θα υπηρετήσουν το λαό ή την τυραννία θα το αποφασίσουν οι ίδιοι" τόνισε.

    Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ο Φιλίπ συνοδευόταν στο Καπ Αϊτιέν από περίπου 150 άνδρες, καλά οπλισμένους. Οι αντάρτες επέστρεψαν νωρίς το βράδυ της Κυριακής στο Καπ Αϊτιέν, απ όπου είχαν υποχωρήσει νωρίτερα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλα επεισόδια στην πόλη αυτή.

    [06] Εκλογές

    Επικριτική η Αλέκα Παπαρήγα

    (23/2/2004 3:37:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Το ερώτημα εάν η ελληνική κυβέρνηση έστειλε σημείωμα υπεράσπισης των Παλαιστινίων στο θέμα της ανέγερσης του τείχους στα παλαιστινιακά εδάφη, το οποίο εκδικάζεται σήμερα στη Χάγη, απηύθυνε η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, κατά τη της διάρκεια περιοδείας της στην Καισαριανή. Να μην καλυφθεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, πίσω από τη στάση της Ε.Ε. η οποία επίσης εποίησε τη νήσσα, ζήτησε η γραμματέας του ΚΚΕ και εξέφρασε τη βεβαιότητα της για την απάντηση επί του ερωτήματος που έθεσε. "Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι το σύνθημα "θα τα αλλάξουμε όλα" σημαίνει θα τα ξεπουλήσουμε όλα, ακόμα και το δίκαιο των λαών, που προ πολλού το υπερασπιζόταν και ο ΟΗΕ" τόνισε η κ. Παπαρήγα. Τέλος, δήλωσε ότι και ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να τοποθετηθεί επ΄αυτού.

    Περσσότερη αυστηρότητα από το ΕΣΡ

    Σε άλλη δήλωση της με αφορμή πρόστιμα που έχει επιβάλλει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε τηλεοπτικούς σταθμούς, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι τα πρόστιμα που επιβάλλει πρέπει να είναι πολύ περισσότερα και ζήτησε να "αφήσουν την κοροϊδία" τα περί αυτολογοκρισίας των καναλιών , γιατί όπως είπε τα κανάλια κάνουν λογοκρισία "σε ό,τι προοδευτικό, ανατρεπτικό και ριζοσπαστικό υπάρχει".

    Το ΕΣΡ κατέληξε, πρέπει να είναι πιο αυστηρό απέναντι και στα ιδιωτικά και στο κρατικό κανάλι διότι η ισοτιμία είναι πιο σημαντικό θέμα.

    [07] Εκλογές

    "'Ελλειψη δημοκρατικής ισονομίας και αναλογικής ισοτιμίας"

    (23/2/2004 3:52:00 μμ)

    Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από την έλλειψη δημοκρατικής ισονομίας και την έλλειψη αναλογικής ισοτιμίας ως προς την λειτουργία όλων των κομμάτων, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος από τα Καλύβια Αττικής, όπου πήρε μέρος στις εκδηλώσεις για την Καθαρή Δευτέρα, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους βουλευτές.

    Σήμερα κυριαρχεί η δύναμη των ισχυρών, επιβάλλεται η θέληση των δύο μεγάλων κομμάτων και όλοι οι άλλοι υφιστάμεθα τις συνέπειες, δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος στην μη διεξαγωγή κοινού διαλόγου των αρχηγών των κομμάτων. Χαριτολογώντας ο πρόεδρος του ΣΥΝ διερωτήθηκε αν θα γίνονταν δεκτή μία πρόταση να πετάξουν χαρταετό όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί για να γιορτάσουν τα κούλουμα.

    Αναφερόμενος στο θέμα της παραλίας του Λαγονησίου ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι παρά το γεγονός πως η σημερινή ημέρα είναι μέρα της συγχώρεσης και της συγνώμης, ο ΣΥΝ δεν πρόκειται να συγχωρήσει το έγκλημα της ΕΤΑ Α.Ε και κάλεσε τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, να δεσμευτούν ότι η ΕΤΑ , ως εργαλείο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, θα καταργηθεί.

    [08] Εσωτερικά

    Περίσσεψε η καλή διάθεση... Κούλουμα με άστατο καιρό και πολύ κέφι

    (23/2/2004 5:48:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Μπορεί ο καιρός να θέλησε να παραμείνει δύστροπος σήμερα, αλλά αυτό δεν πτόησε τους Έλληνες, που με κέφι σε παραδοσιακούς τόνους, γιόρτασαν τα κούλουμα σε όλες τις γωνιές της χώρας. Σε αρκετές ελληνικές πόλεις και σε δήμους του Λεκανοπεδίου πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις, με νηστίσιμα εδέσματα, άφθονο κρασί και λαγάνα. Ο καιρός επέμεινε με συννεφιά, τσουχτερό κρύο και βροχές, δυσκολεύοντας το πέταγμα του χαρταετού. Στην Αθήνα, κέντρο αναφοράς, όπως κάθε χρόνο ήταν ο λόφος του Φιλοπάππου και το Αλσος Βεΐκου και στη Θεσσαλονίκη το Δάσος του Σεϊχ Σου. Στην Αθήνα γιόρτασε τα Κούλουμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και στη Ραφήνα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    Χαμηλές θερμοκρασίες πρόβλεψε η ΕΜΥ, τις ανέβασαν οι εορτασμοί

    Η "γκρίνια" του καιρού δεν εμπόδισε τους Έλληνες να γιορτάσουν κατά πως πρέπει τη σημερινή ημέρα.

    Οι ουρανοί γέμισαν πολύχρωμους χαρταετούς, ενώ λαγάνες και καθιερωμένα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας γέμισαν τα αυτοσχέδια στρωμένα τραπέζια στο γρασίδι.

    Οι Αθηναίοι που βρέθηκαν στο Λόφο του Φιλοπάππου χόρεψαν, τραγούδησαν και γεύτηκαν λαγάνες, χαλβά και ελιές, που μοίρασαν οι άνθρωποι του Δήμου. Παρούσα στη γιορτή και ήταν η δήμαρχος Αθηναίων κα. Ντόρα Μπακογιάννη, που χόρεψε Κρητικούς χορούς και αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες.

    Στον Λόφο του Φιλοπάππου βρέθηκε και η επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου η οποία πέρασε από τα δύο βαν που έστησαν μέλη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ μοιράζοντας φυλλάδια ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία. "Συμμετέχουμε όλοι ενεργά, κάνουμε το εγώ εμείς" τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

    Με λίγο αεράκι παραπάνω οι χαρταετοί τα κατάφεραν καλύτερα στο Αλσος Βεΐκου. Και εκεί η γιορτινή ατμόσφαιρα πλαισιώθηκε από την προσφορά σε λαγάνες και σαρακοστιανά του Δήμου Γαλατσίου, αλλά και την παρουσία ξυλοπόδαρων και κλόουν, παραδοσιακής μουσικής και χορευτικών συγκροτημάτων που διασκέδαζαν μεγάλους και παιδιά.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίμησε να γιορτάσει τα κούλουμα, με μια βόλτα με το ποδήλατο του. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή σαρακοστή, ενώ δήλωσε έτοιμος ενόψει του ντιμπέϊτ με τον πρόεδρο της Νεας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.

    Στη Ραφήνα, έμεινε για να γιορτάσει τα κούλουμα, μαζί με την οικογένειά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κώστας Καραμανλής και η σύζυγος του Νατάσσα, πήραν τα δίδυμα μωρά τους και βγήκαν για μια βόλτα στους δρόμους της Ραφήνας.

    [09] Εσωτερικά

    Από το απόγευμα η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων Επιστροφή στο κλεινόν άστυ

    (23/2/2004 5:48:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Με συντροφιά ασθενείς βροχές και τοπικές καταιγίδες επιστρέφουν στη "βάση" τους οι Αθηναίοι, έπειτα από ένα τριήμερο στην εξοχή. Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα είναι αυτή την ώρα η κίνηση των οχημάτων και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα. Η Τροχαία προχώρησε ήδη σε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, ενώ παραχώρησε μία επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, προκειμένου να διευκολύνει την επιστροφή των χιλιάδων εκδρομέων.

    Επί ποδός η Τροχαία

    Στο μεταξύ, η Τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς κορυφώνεται σταδιακά από το μεσημέρι αρχίζει η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.

    Γίνεται έκκληση προς τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί, να φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

    Οι υπηρεσίες της Τροχαίας έχουν ήδη προχωρήσει σε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα. Ανάλογα μέτρα θα εφαρμοστούν στις λεωφόρους Βάρης-Κορωπίου, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Πέραμα και στη Σαλαμίνα. Επίσης παραχωρήθηκε μία επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, από το 53ο έως το 46ο χλμ στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα, καθώς στην περιοχή πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης.

    Υπενθυμίζεται ότι δεν θα σταματήσουν οι εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας για παραβάσεις που οδηγούν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα, όπως η υπερβολική ταχύτητα, το αντικανονικό προσπέρασμα, η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η μη τήρηση της προτεραιότητας και κυρίως τα αλκοτέστ.

    Για τη διευκόλυνση της επιστροφής απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στους εθνικούς δρόμους από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ.

    Τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ ανοιχτές είναι όλες οι πορθμειακές γραμμές της χώρας.

    [10] Εσωτερικά

    Φωτιά σε αποθήκη παιχνιδιών στην Παλιά Κοκκινιά

    (23/2/2004 4:34:00 μμ)

    Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 2.30 το μεσημέρι σε κτήριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη παιχνιδιών στη διασταύρωση Θηβών και Αγίων Αναργύρων στην Παλιά Κοκκινιά. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο υπόγειο του κτηρίου και αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες για την κατάσβεσή της από 50 πυροσβέστες, που έχουν σπεύσει εκεί, με 16 οχήματα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 23 February 2004 - 17:51:39 UTC