Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο "ΑΘΗΝΑ 2004" ο κ. Καραμανλής
  • [02] Επεκτείνεται η "αυτοκρατορία" του Google
  • [03] Έφυγε η Δέσπω Διαμαντίδου
  • [04] Ένας αξιοπρεπής... ζητιάνος!
  • [05] Πυρετός διαβουλεύσεων για το Κυπριακό Πιο κοντά από ποτέ σε λύση
  • [06] Αυξήσεις συντάξεων και κίνητρα συμμετοχής Μέτρα για την τρίτη ηλικία
  • [07] "Χτύπησε" ήδη σε 66 χώρες Bagle B: Ο τρίτος πιο ''δηλητηριώδης'' ιός
  • [08] Έλληνας καθηγητής ο "εμπνευστής" του σκευάσματος Ελληνικό φάρμακο κατά
  • [09] ''Πρώιμα βιαζόμαστε για την παραγραφή'' Απόρριψη ενστάσεων
  • [10] Στους 350 οι τραυματίες Δεκάδες νεκροί σε έκρηξη τρένου
  • [11] Συνάντηση Αθανασάκη - Ρουσόπουλου Συμφωνία για τα Debate
  • [12] 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Καταδύσεων
  • [13] Σταματούν οι δημοσκοπήσεις
  • [14] Έντονη επίθεση από Τσοβόλα
  • [15] Περιοδεία Παπαρήγα στο Πέραμα
  • [16] Νέο τείχος της "ντροπής" Καταδικάζει το τείχος ο Ερυθρός Σταυρός
  • [17] Διλεθεσαν το κλοπιμαία για αγορά ναρκωτικών Πιάστηκαν από το κλειστό

    [01] Εκλογές

    Στο "ΑΘΗΝΑ 2004" ο κ. Καραμανλής

    (18/2/2004 4:48:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζιλφρίντ Μαρτέν, υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής. Σε λίγο συνεδριάζει το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου θα συμμετάσχει και ο κος Καραμανλής, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι ευρωεκλογές και το ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε τα γραφεία του ΑΘΗΝΑ 2004, όπου συζήτησε με την Γιάννα Αγγελοπούλου την πορεία προετοιμασίας των ολυμπιακών αγώνων. Αμέσως μετά, τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πρόεδρος της ΝΔ, επισήμανε επίσης ότι παρά τις σοβαρότατες καθυστερήσεις που υπάρχουν και τα προβλήματα, η χώρα μας θα ανταποκριθεί στην ιστορική αύτή πρόκληση με επιτυχία.

    Θα πετύχουμε τον εθνικό στόχο

    Ο κ. Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά το πέρας της συνάντησης του με την κ. Αγγελοπούλου: «Συναντήθηκα με την κα Αγγελοπούλου, την Πρόεδρο του Αθήνα 2004, με την οποία έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Συζητήσαμε για την πορεία της ολυμπιακής προετοιμασίας.

    Μας χωρίζουν μόλις 177 ημέρες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Αυτόν τον χρόνο πρέπει να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο για να πετύχουμε.

    Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, από πλευράς Κυβέρνησης, σημειώθηκαν καθυστερήσεις, σοβαρές καθυστερήσεις. Και σήμερα ακόμα υπάρχουν προβλήματα. Όμως, τώρα δεν είναι η ώρα της κριτικής. Είναι η ώρα να διοργανώσουμε τους καλύτερους, τους ασφαλέστερους Αγώνες που έγιναν ποτέ, από την αναβίωσή τους και μετά.

    Πρέπει να πετύχουμε τον εθνικό στόχο. Και θα τον πετύχουμε όλοι μαζί, με σκληρή δουλειά, με συνέπεια, με υπευθυνότητα. Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι θα ανταποκριθούμε στην ιστορική αυτή πρόκληση, με απόλυτη επιτυχία.

    [02] Τεχνολογία

    Επεκτείνεται η "αυτοκρατορία" του Google

    (18/2/2004 11:35:00 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: BBC

    Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου έγινε ακόμη λίγο μεγαλύτερη. Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια δηλώσε ότι διεύρυνε τον κατάλογο περιεχομένων της έτσι ώστε να περιλαμβάνει πάνω από 6 δισεκατομμύρια στοιχεία. Τέσσερα δισεκατομμύρια από αυτά είναι ιστοσελίδες, ενώ στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση του μεγέθους της βάσης δεδομένων των εικόνων . "Η μηχανή αναζήτησης Google έχει αναβαθμιστεί σημαντικά", λέει ο Σεργκέι Μπριν, συν-ιδρυτής του Google. "Διπλασιάσαμε το εύρος του καταλόγου, ξεπερνώντας τις 880 εκατ. εικόνες".

    "Πρώτη Φίρμα"

    Το Google είναι το πιο δημοφιλές "ψαχτήρι" στον κόσμο. Η ανοδική του πορεία είναι θεαματική από την ημέρα της ίδρυσής του το 1998, από τον Λάρι Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν.

    Ελέγχει το 70% της παγκόσμιας αγοράς, κάτι που σημαίνει ότι 7 στους 10 χρήστες του ίντερνετ το χρησιμοποιούν για να εντοπίσουν στο διαδίκτυο τις πληροφορίες που χρειάζονται.

    Πρόσφατη έρευνα της Interbrand ανακήρυξε το Google σε πρώτο όνομα στο ίντερνετ για το 2003, με την Apple να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

    Ωστόσο, οι αντίπαλοι του Yahoo και του MSN επενδύουν πολλά για να το εκθρονίσουν, κερδίζοντας πάλι χρήστες του διαδικτύου.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι η λέξη Google, χρησιμοποιείται πλέον και ως... ρήμα!

    Σχετικά Links:

    BBC

    Google

    [03] Πολιτισμός

    Έφυγε η Δέσπω Διαμαντίδου

    (18/2/2004 11:53:00 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

    Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών η πολυβραβευμένη ηθοποιός Δέσπω Διαμαντίδου, σε ηλικία 88 ετών, η οποία τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο Αττικό Θεραπευτήριο. Η μεγάλη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου έκανε λαμπρή καριέρα τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, από τη δεκαετία του 60. Από το 1967 έως το 1974 παρέμεινε στις ΗΠΑ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο καθεστώς της δικτατορίας. H Δέσπω Διαμαντίδου συνεργάστηκε με τους περισσότερους Έλληνες σκηνοθέτες και έλαβε μέρος σε πάνω από 40 ελληνικές ταινίες.

    Λαμπρή καριέρα

    Η Δέσπω Διαμαντίδου γεννήθηκε σε ένα σπίτι στον Πειραιά ενώ η καταγωγή της ήταν από την Pωσία. Δεν φοίτησε ποτέ σε ελληνικό σχολείο και τελείωσε τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση σε Γερμανική σχολή.

    Όπως η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της αγάπησε το θέατρο εξαιτίας της ελευθερίας που αισθανόταν στο οικογενειακό της περιβάλλον.

    Aγάπησε τα βιβλία του Nτοστογιέφσκι απ' τα δεκατρία της χρόνια και ενώ είχε ήδη διαβάσει την ''Πρώτη αγάπη ''του Tουργκιένεφ , στα Γερμανικά.

    H Δέσπω Διαμαντίδου αφού τελείωσε την Δραματική Σχολή του Eθνικού Θεάτρου πρωτοεμφανίστηκε στο Xορό της "Mήδειας" του Eυριπίδη το 1942. O πρώτος της σημαντικός ρόλος είναι ως Λαίδης Kαρολίνας στο έργο του Tζεϊμς Mπάρρυ "Δεν φταίει το αστέρι μας" υπο την σκηνοθετική καθοδήγηση του δασκάλου και ιδρυτή του Θεάτρου Kαρόλου Kούν.

    Στο θέατρο συνεργάζεται με πολλούς θιάσους , όπως του Mουσούρη, του Aνδρεάδη, της Mανωλίδου-Aρώνη και του Xόρν. Aπο το 1946 εως το 1950 ήταν βασικό στέλεχος του Eθνικού Θεάτρου. Tο 1949 είναι η κορυφαία του Xορού στην "Oρέστεια" του Aισχύλου που παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία στο Hρώδειο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Pοντήρη. Στο Eθνικό επανέρχεται το 1954 και παραμένει μέχρι το 1963.

    Eμφανίζεται σε πολλά έργα, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τους ρόλους που ερμηνεύει ως κορυφαία στην "Eκάβη" του Eυρπίδη, στον "Γλάρο" του Tσέχωφ ως Πωλίνα και στις "Eκκλησιάζουσες" του Aριστοφάνη στον ρόλο του Kήρυκα

    Tο 1947 εμφανίζεται για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη στην ταινία "Tα παιδιά της Aθήνας", αλλά ο δρόμος για την διεθνή κινηματογραφική της καριέρα θα ξεκινήσει στη δεκαετία του εξήντα. Tο 1965 εμφανίζεται στην ταινία "No Mr Jonson" με παραγωγό τον Tζείμς Πάρις και σκηνοθέτη της ταινίας τον Γρηγόρη Γρηγορίου.

    Στις HΠA ταξιδεύει το 1967 και παραμένει μέχρι το τέλος της δικτατορίας, το 1974, εκφράζοντας την αντίθεση της στο καθεστώς. H διαμονή της στο εξωτερικό συνοδεύτηκε απο νέα δημιουργική εξέλιξη στην σταδιοδρομία της.

    Mε την αχώριστη φίλη της Mελίνα Mερκούρη πρωταγωνιστούν στο έργο του Zύλ Nτασέν "Iλια Nτάρλινγκ", στο θέατρο Mάρκ Xέλλιντζερ στο Mπροντγουεϊ της Nέας Yόρκης. Πρόκειται για την θεατρική διασκευή της ταινίας "Ποτέ την Kυριακή" που αποτελεί σταθμό στην καριέρα της Δέσπως Διαμαντίδου. Σταθμός στην θεατρική της πορεία θεωρείται ο ρόλος της στο "Kαμπαρέ" όταν, αντικαθιστώντας την Λότε Λένια, μεταμορφώνεται σε Φράου Φραίντερ.

    Tην ίδια περίοδο, γίνεται η κινηματογραφική μητέρα του Γούντυ Άλλεν, στον "Eιρηνοποιό".

    Στα "Mαύρα Tριαντάφυλλα" για τη νύφη η Δέσπω Διαμαντίδου, με σκηνοθέτη τον Xάλ Πρινς, ξεχωρίζει σ' έναν ακόμα ρόλο, όπως και στο "Yπόσχεση την αυγή" με φόντο το Παρίσι και σκηνοθέτη τον Zιλ Nτασέν. Eπίσης, συμμετέχει στους "Kαβαλλάρηδες" του Φράνκεχαϊμερ που γυρίζεται στην Iσπανία.

    Tο 1991 παίρνει το κρατικό βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ταινία του Θ. Σκρουμπέλου "O Tζώνης Kέλν κυρία μου".

    H Δέσπω Διαμαντίδου διακρίθηκε και για το πλούσιο μεταφραστικό της έργο.

    Σύζυγος της υπήρξε ο εκλεκτός ηθοποιός Aνδρέας Φιλιππίδης.

    Σχετικά Links:

    Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

    [04] Διάφορα

    Ένας αξιοπρεπής... ζητιάνος!

    (18/2/2004 12:50:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Ένας ζητιάνος στη νότιο Κίνα απειλεί να μηνύσει έναν άνθρωπο που τον ελέησε, γιατί όπως υποστηρίζει του πέταξε τα κέρματα τα οποία τον χτύπησαν στο πρόσωπο. Ο ζητιάνος καθόταν κοντά στην κεντρική είσοδο του αεροδρομίου Γκουαντζού όταν ο δωρητής του έριξε τα κέρματα, γράφει η εφημερίδα Τσάινα Ντέιλι, του Χονγκ Κονγκ. Εξαγριωμένος ο επαίτης, καταδίωξε τον άνδρα και συνεπλάκη μαζί του μέχρι που τους χώρισαν αστυνομικοί. Ο ζητιάνος δήλωσε ότι θα μηνύσει τον άγνωστο για προσβολή της αξιοπρέπειας του.

    [05] Εσωτερικά

    Πυρετός διαβουλεύσεων για το Κυπριακό Πιο κοντά από ποτέ σε λύση

    (18/2/2004 4:00:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Συνάντηση μίας περίπου ώρας είχε, το μεσημέρι, ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Αλβάρο ντε Σότο με τον Kύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, για ολοκλήρωση των προετοιμασιών ενόψει της έναρξης αύριο στη Λευκωσία των συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο κ. Ντε Σότο δήλωσε ότι συζήτησε με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο τα θέματα που εμπίπτουν στη διαδικασία των συνομιλιών. Σε ερώτηση αν συζήτησαν την ημερήσια διάταξη των συνομιλιών, ο Περουβιανός διπλωμάτης απάντησε ότι συζήτησαν τα πάντα που έχουν σχέση με τις συνομιλίες. Είπε, ωστόσο, πως δεν μπορεί να ανακοινώσει λεπτομέρειες, διότι πρέπει να συζητήσει τα ίδια θέματα και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται και η συνάντηση Ντε Σότο - Ντενκτάς. Πιο κοντά από ποτέ εκτιμούν οι Βρυξέλλες ότι βρίσκεται η λύση του Κυπριακού, ενώ ο αρμόδιος για την διεύρυνση επίτροπος Γκίντερ Φερχόϊγκεν, ο οποίος φθάνει απόψε στη Μεγαλόνησο, χαρακτήρισε θέμα ύψιστης προτεραιότητας για την ΕΕ την ένταξη μιας ενωμένης Κύπρου. Την ίδια ώρα, στροφή 180 μοιρών έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμ. Γκιούλ και συνδέει τώρα τη λύση του Κυπριακού με την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

    Η Αγκυρα συνδέει τώρα το Κυπριακό με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

    Ενώ στο παρελθόν η Τουρκία υποστήριζε ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του Κυπριακού και της ενταξιακής της πορείας, χθες ο κ. Γκιουλ δήλωσε, σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπο, πως αν η Τουρκία δεν καταστεί πλήρες μέλος της Ένωσης, τότε πολλές πρόνοιες του σχεδίου Ανάν δεν θα λειτουργήσουν. Είπε, ακόμα, πως εάν το σχέδιο που θα προκύψει από τις συνομιλίες για το Κυπριακό δεν ικανοποιεί την τουρκική και την τουρκοκυπριακή πλευρά, υπάρχει η δυνατότητα να απορριφθεί στο δημοψήφισμα και στην Εθνοσυνέλευση.

    Σε ομιλία του στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, η οποία συνήλθε για να συζητήσει το Κυπριακό, ο κ. Γκιουλ πρόσθεσε πως το τελικό έγγραφο για το Κυπριακό θα είναι το αποτέλεσμα των συνομιλιών που θα αρχίσουν αύριο στην Κύπρο. Οπως είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αυτό που οδήγησε την Τουρκία να δείξει πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού φέτος, είναι η ένταξη μόνο της ελληνοκυπριακής πλευράς στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το πρόβλημα, κατά την έκφρασή του, που θα προκύψει από αυτή την εξέλιξη. Ο κ. Γκιουλ αναγνώρισε ότι ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν είναι η ενσωμάτωση Τούρκων πολιτών στο ψευδοκράτος, προσθέτοντας ότι τα άλλα θέματα που θα προκύψουν αφορούν τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

    Για τη λύση του Κυπριακού, ο κ. Γκιουλ είπε ότι αν οι εγγυήσεις εδραιωθούν και η κατάσταση, κατά την έκφρασή του, στα σύνορα βελτιωθεί, τότε η ειρήνη θα είναι διαρκής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έφθασε στη Μεγαλόνησο ο Ντε Σότο

    [06] Εκλογές

    Αυξήσεις συντάξεων και κίνητρα συμμετοχής Μέτρα για την τρίτη ηλικία

    (18/2/2004 3:08:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Δεσμεύσεις, που αφορούν την "αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων", ανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ Ηλιούπολης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις δεσμεύτηκε ότι, με βάση τις αντοχές της οικονομίας κάθε χρόνο θα εξαντλούνται τα περιθώρια για μεγαλύτερη εισοδηματική ενίσχυση των συνταξιούχων και επανέλαβε ότι, οι συντάξεις θα αυξάνονται πάνω από τον πληθωρισμό για τα επόμενα 4 χρόνια. Τόνισε επίσης, πως οι κατώτατες συντάξεις θα αυξάνονται κατά 5% το χρόνο, ενώ υποσχέθηκε, πως η κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ θα φτάσει τα 700 ευρώ μαζί με το ΕΚΑΣ, που θα αυξηθεί στα 200 ευρώ. Όσον αφορά τους συνταξιούχους αγρότες υποσχέθηκε κατώτερη σύνταξη 300 ευρώ. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν περιορίστηκε μόνο στις συντάξεις. Εξήγγειλε προγράμματα εκμάθησης Ίντερνετ, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για την 3η ηλικία, στήριξη της ενδοοικογενειακής φροντίδας καθώς και τηλεβοήθεια.

    "Ενώνουμε την Ελλάδα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς"

    Με το σύνθημα "Έ-έρχεται", εκατοντάδες ηλικιωμένοι της Ηλιούπολης υποδέχθηκαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ ένας εξ αυτών, έσπευσε να του υπενθυμίσει πρωτοσέλιδο του ιστορικού θριάμβου της Ενώσεως Κέντρου του 1964, με φωτογραφία του Γέρου της Δημοκρατίας, Γεωργίου Παπανδρέου.

    Ο κ.Παπανδρέου έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα κατά την παρουσίαση του από τον δήμαρχο Θεόδωρο Γιωργάκης.

    "Εμείς με τα έργα μας, ενώνουμε την Ελλάδα. Την Ελλάδα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς", ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας την ανάγκη "να ξαναφτιάξουμε τη γειτονιά, τη ζεστασιά μέσα στην πόλη" και "να υπάρξει αβρότητα και ευγένεια μεταξύ του κράτους και του πολίτη".

    Αναφερόμενος στην σημερινή πραγματικότητα της φροντίδας για την τρίτη ηλικία, όπως η βοήθεια στο σπίτι, τα ΚΑΠΗ κλπ, ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε μεν ότι, οι συντάξεις δεν είναι υψηλές και πως η φροντίδα δεν είναι αρκετή, σημείωσε ωστόσο την ύπαρξη ενός "βασικού πλαισίου" το οποίο βελτιούμενο, παράλληλα με την "αλλαγή νοοτροπίας της κοινωνίας", θα οδηγήσει στην αντιμετώπιση του ηλικιωμένου, όχι ως απομάχου, αλλά ως ατόμου, "που μπορεί να έχει πλήρη ζωή": "Η κοινωνία της δημοκρατίας και της συμμετοχής, βγάζει τον άνθρωπο από το περιθώριο και τον αποκλεισμό", σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Συντάξεις, Ίντερνετ, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ενδοοικογενειακή φροντίδα

    Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κ. Παπανδρέου, παρουσίασε τις δεσμεύσεις του για την 3η ηλικία, που θεσμοθετούν, όπως ανέφερε, "αξιοπρεπή διαβίωση για τους ηλικιωμένους":

    Συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό εντός τεσσάρων ετών, με 5% αύξηση των συντάξεων ανά έτος. Επίδομα ΕΚΑΣ στα 200 ευρώ, βασική σύνταξη του ΟΓΑ στα 300 ευρώ , με χρόνο έκδοσής της τους 3 μήνες, βασική σύνταξη του ΙΚΑ μαζί με το ΕΚΑΣ στα 700 ευρώ. Στήριξη των οικογενειών, που αναλαμβάνουν τη φροντίδα των αδύναμων γονέων τους και ενθάρρυνση της αποφυγής της ιδρυματικής περίθαλψης. Προγράμματα για την τρίτη ηλικία στην τηλεόραση. Προγράμματα εκμάθησης Ιντερνέτ, σύνδεση των ΚΑΠΗ με το Διαδίκτυο. Δημιουργία Ανοιχτού Πανεπιστημίου 3ης Ηλικίας. Θεσμοθέτηση Βοηθού Συνηγόρου 3ης Ηλικίας. Δημιουργία ξενώνων ημιαυτόνομης διαβίωσης. Ανάπτυξη της τηλεβοήθειας, με κινητές μονάδες παροχής ιατρικών υπηρεσιών για τις απομακρυσμένες περιοχές. Καθιέρωση εθνικής εβδομάδας για τους ηλικιωμένους. Ένταξη των ΚΑΠΗ στις παράλληλες εκδηλώσεις για την Ολυμπιάδα και αξιοποίηση των ηλικιωμένων στον ολυμπιακό εθελοντισμό και στην προώθηση της ιδέας της ολυμπιακής εκεχειρίας.

    "Η μεγάλη μας διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία, είναι ότι, εμείς αντιμετωπίζουμε τον αδύναμο πολίτη, ως άτομο με δυνατότητες και δικαιώματα και όχι ως αντικείμενο ενδιαφέροντος και φιλανθρωπίας. Εμείς πιστεύουμε σε σας, επενδύουμε σε σας", κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [07] Τεχνολογία

    "Χτύπησε" ήδη σε 66 χώρες Bagle B: Ο τρίτος πιο ''δηλητηριώδης'' ιός

    (18/2/2004 4:21:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη ΧαραλαμπίδουΠηγή: ΑΠΕ

    Προγραμματισμένος να αυτοαδρανοποιηθεί στις 25-2

    Ακολουθεί η Βρετανία με ποσοστό 13% και η Γερμανία με ποσοστό 10%.

    ''Εξαπλώνεται πάντοτε γρήγορα. Πρόκειται για μία σοβαρή περίπτωση. Ωστόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ιού δεν είναι τόσο ιδιαίτερα'', τόνισε ο Μίκαελ Αλμπρεχτ, από την φιλανδική εταιρεία για την ασφάλεια της πληροφορικής F-Secure.

    O Βagle.B, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να αυτοαδρανοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου, φαίνεται ότι εντοπίστηκε αρχικά στη Γερμανία .

    Η διάδοσή του υπήρξε ιδιαιτέρως μεγάλη στην Πολωνία, στην Ιταλία και στη Βρετανία , χθες Τρίτη.

    [08] Υγεία

    Έλληνας καθηγητής ο "εμπνευστής" του σκευάσματος Ελληνικό φάρμακο κατά του AIDS

    (18/2/2004 4:27:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ελπίδες στους πάσχοντες από AIDS, φέρνει ένα καινούριο- ελληνικής παρασκευής- φάρμακο, το οποίο πιστεύεται, πως συγχορηγούμενο με άλλα αντιρετροικά φάρμακα μπορεί να βοηθήσει στην αναχαίτιση της πορείας της νόσου. Το φάρμακο αυτό, που κυκλοφορεί, εκτός από την Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου είναι "πνευματικό παιδί" του καθηγητή οργανικής χημείας του πανεπιστημίου Πατρών, Κλεομένη Μπάρλου. Σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε από κοινού την Τετάρτη, από τον κο Μπάρλο και τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας, Ιωάννη Κοσμίδη, τονίστηκε, πως το φάρμακο ελαχιστοποιεί την παρουσία του ιού του AIDS στο αίμα ακόμα και σε ασθενείς που έχουν εξαντλήσει τις υπάρχουσες θεραπευτικές επιλογές

    [09] Εσωτερικά

    ''Πρώιμα βιαζόμαστε για την παραγραφή'' Απόρριψη ενστάσεων κατηγορουμένων του ΕΛΑ

    (18/2/2004 4:34:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Οι εισαγγελείς του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ζήτησαν την απόρριψη όλων των ενστάσεων και των αιτημάτων, που υπέβαλαν σήμερα οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του ΕΛΑ. Για το θέμα της παραγραφής του αδικήματος της συμμετοχής, που υπεβλήθη από τον Χρήστο Τσιγαρίδα με σκεπτικό ότι ο ΕΛΑ αδρανοποιήθηκε από το 1995 οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι το δικαστήριο θα μελετήσει τα δεδομένα της δικογραφίας και τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ακροαματική διαδικασία. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα κ. Πατσή το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι φέρονται ως μέλη της Οργάνωσης, σύμφωνα με το βούλευμα μέχρι την ημέρα σύλληψής τους (Φεβρουάριος 2003) δεν σημαίνει ότι θεωρείται δεδομένο από το δικαστήριο το οποίο θα καταλήξει στην κρίση του, αφού μελετήσει και τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ακροαματική διαδικασία. Ο κ. Πατσής, συμπλήρωσε ''πρώιμα βιαζόμαστε για την παραγραφή''. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής που αγόρευσαν στη συνέχεια τάχθηκαν υπέρ της άποψης των εισαγγελικών λειτουργών για απόρριψη των ενστάσεων και αιτημάτων των κατηγορουμένων. Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί που αναμένεται να δευτερολογήσει η υπεράσπιση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με ενστάσεις συνεχίζεται η δίκη του ΕΛΑ

    [10] Διεθνή

    Στους 350 οι τραυματίες Δεκάδες νεκροί σε έκρηξη τρένου

    (18/2/2004 4:30:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Τους 182 έφτασαν οι νεκροί και τους 350 οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας, στην επαρχία Χορασάν, στο βορειοανατολικό Ιράν, την Τετάρτη το πρωί. Το τρένο μετέφερε βενζίνη, θείο και φωσφορικά λιπάσματα. Μετά τον εκτροχιασμό ακολούθησε η έκρηξη και τα 51 βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, από τις ισχυρές εκρήξεις καταστράφηκαν πέντε κοντινά χωριά. Στην αρχή οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών ήταν συγκεχυμένες. Το επίσημο πρακτορείο IRNA έκανε λόγο για 200 νεκρούς, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο για 60. Πάντως, ο Μοχαμάντ Μαγντόρι, αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Χορασάν, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι οι νεκροί είναι 182.

    Ο εκτροχιασμός προκλήθηκε από σεισμική δόνηση

    Το τρένο εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Νεϊσχαμπούρ και αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες. Επιτόπου έσπευσαν συνεργεία διάσωσης και δυνάμεις της πυροσβεστικής, που ρίχτηκαν στο έργο της κατάσβεσης. Τότε τα βαγόνια εξερράγησαν, ενώ η πυροσβεστική προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά για αυτό, μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται αρκετοί πυροσβέστες και διασώστες. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Χορασάν διευκρίνισε πως "ενώ η φωτιά είχε περιοριστεί κατά 90%, προκλήθηκε έκρηξη από τα αέρια με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 182 άνθρωποι, πυροσβέστες, διασώστες, αξιωματούχοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο τρένο".

    Τοπικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν, πως η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε εξαιτίας ασθενούς σεισμικής δόνησης, της τάξεως των 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και αμέσως πήρε φωτιά. Στη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς συνέβαλλε το εξαιρετικά εύφλεκτο φορτίο της αμαξοστοιχίας, η οποία συνολικά μετέφερε 17 βαγόνια φορτωμένα με θείο, έξι γεμάτα με πετρέλαιο, επτά με λιπάσματα και δέκα με βαμβάκι.

    [11] Εκλογές

    Συνάντηση Αθανασάκη - Ρουσόπουλου Συμφωνία για τα Debate

    (18/2/2004 6:31:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Σε κατ αρχήν συμφωνία κατέληξαν στην δεύτερη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τον τρόπο διεξαγωγής του Debate των πολιτικών αρχηγών. Οι κ.κ. Αθανασάκης και Ρουσόπουλος, καταφέραν να βρουν την "χρυσή τομή". Έτσι θα έχουμε την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, με ένα με δυο Debate την ερχόμενη εβδομάδα, με πέντε καθορισμένες ενότητες και μια ελεύθερη δυνατότητα σχολιασμού των απαντήσεων από τους δημοσιογράφους. Οι δύο εκπρόσωποι νωρίτερα μιλώντας στη ΝΕΤ 105, 8, είχαν μείνει σταθεροί στις θέσεις τους. "Να αδιαφορήσουν για τις τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους δύο μονομάχους" κάλεσε τους πολίτες η Α. Παπαρήγα. Με επιστολή του στον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών, ο Ν. Κωνσταντόπουλος ζητά την άμεση σύγκλιση της διακομματικής επιτροπής προκειμένου να συζητήσει πως θα διεξαχθούν οι τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

    Που διαφωνούσαν

    "Προτείναμε θεματικές ενότητες, ώστε να συζητηθούν όλα τα μεγάλα θέματα, να γίνει αναλυτική συζήτηση και να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση", τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, τονίζοντας ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει μεταξύ των δυο υποψήφιων πρωθυπουργών.

    "Η θέση της ΝΔ είναι το Debate να γίνει εφ όλης της ύλης και με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς", τόνισε Θοδωρής Ρουσόπουλος, εκφράζοντας την απορία του πώς η θέση του Γιώργου Παπανδρέου "από την ελεύθερη κοινωνία πάει στον κλειστό διάλογο".

    Στη χθεσινή συνάντησή πάντως που είχαν ο Νίκος Αθανασάκης και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος δεν βρέθηκε συμβιβαστική λύση , ενώ απορρίφθηκε από το ΠΑΣΟΚ η πρόταση και για μία τηλεοπτική συζήτηση όλων των πολιτικών αρχηγών.

    Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ πάντως, κάνοντας μια μικρή υποχώρηση συναίνεσαν καταρχήν σε δύο προτάσεις της ΝΔ. Συμφώνησαν οι δημοσιογράφοι να έχουν το δικαίωμα να επανέρχονται σε ένα θέμα αν νομίζουν ότι δεν καλύφθηκαν από την απάντηση και να ενταχθούν στις θεματικές ενότητες και άλλοι τομείς όπως η υγεία και το κοινωνικό κράτος.

    Στον αέρα βρίσκεται και το Debate μέσω Διαδικτύου, που πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διάσταση απόψεων για τα Debate

    [12] Αθλητισμός

    14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Καταδύσεων

    (18/2/2004 5:00:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ανοιξε η αυλαία του 14ου Παγκοσμίου Κυπέλλου καταδύσεων, στο ανακαινισμένο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, το οποίο αποτελεί το "Sport Event" για την Αθήνα 2004. Στο τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από βατήρα 10μ. γυναικών, που θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής, προκρίθηκε η ελληνική ομάδα που αποτελείται από τις Ευτυχία Πάππα και Φλωρεντία Σφακιανού. Οι δυο Ελληνίδες καταδύτριες κατέλαβαν την 15η θέση με 251,04 βαθμούς παραμένοντας έξω από την δωδεκάδα που πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Παρασκευής. Η παρουσία τους στον τελικό θα έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα, αφού η Ελλάδα έχει πάρει την απευθείας πρόκριση για όλα τα αγωνίσματα των συγχρονισμένων καταδύσεων. Πρόκειται για την τελευταία συνάντηση των μεγάλων αστεριών των καταδύσεων παγκοσμίως, πριν το κορυφαίο ραντεβού τους, στο ίδιο κολυμβητήριο τον προσεχή Αύγουστο, για να διεκδικήσουν τα ολυμπιακά μετάλλια. Αυτό το υπερθέαμα θα έχετε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε από την ΕΤ-1 με απευθείας μεταδόσεις από τις 19.00 έως τις 21.15 την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 του μήνα, και σε μαγνητοσκόπηση το βράδυ του Σαββάτου και της Δευτέρας.

    Οι 12 ομάδες που προκρίθηκαν

    "Ασφαλώς και αγωνιζόμαστε χωρίς άγχος στις συγκεκριμένες κατηγορίες. Όμως επιδιώκουμε την πρόκριση στην 12άδα και στον τελικό του αγωνίσματος και για λόγους πρεστίζ", τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Φυρίγος.

    Αναλυτικά οι 12 ομάδες που προκρίθηκαν είναι:

    1. Lao lishi- Li Ting (Κίνα) 327.54 2. Tourky Loudy-Michell Chantelle (Αυστραλία) 302.19 3. Gamm Annett-Subschinski Nora (Γερμανία) 287.58 4. Wilkinson Laura-Soldati Kimiko (ΗΠΑ) 282.96 5. Hartley Blythe-Heymans Emilie (Καναδάς) 281.82 6. Espinosa Paola-Luna Jashia (Μεξικό) 280.86 7. Reiff Marion- Richter Libiseller Anja (Αυστρία) 280.32 8. Saez de Ibarra Dolores-Sandos Leire (Ισπανία) 279.66 9. Jon Hyon Ju-Kim Kyong Ju (B.Κορέα) 275.82 10. Μccarroll Monique-Smith Karen (Μ. Βρετανία) 271.26 11. Miyazaki Takiri-Otsuki Emi (Ιαπωνία) 267.75 12. Olshevskaya Evgenia- Timoshinima Svetlana ((Ρωσία) 260.28

    [13] Εκλογές

    Σταματούν οι δημοσκοπήσεις

    (18/2/2004 5:03:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Για λίγα μόνο ακόμη 24ωρα, θα επιτρέπεται η διεξαγωγή δημοσκοπήσεων και η δημοσίευση ή αναμετάδοση των αποτελεσμάτων τους από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Τύπου η διενέργεια δημοσκοπήσεων θα επιτρέπεται μέχρι και τα μεσάνυχτα της 20ης Φεβρουαρίου. Ωστόσο, κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα καθιερωμένα ΕΧΙΤ POLLS την ημέρα της ψηφοφορίας, τα αποτελέσματα των οποίων- και πάλι- δε θα δημοσιοποιηθούν, παρά μόνο αφού κλείσουν οι κάλπες μετά τη δύση του ηλίου.

    [14] Εκλογές

    Έντονη επίθεση από Τσοβόλα

    (18/2/2004 5:54:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μηνυτήρια αναφορά κατά 5 τηλεοπτικών σταθμών και δύο εταιριών δημοσκοπήσεων κατέθεσε το μεσημέρι στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ για παράβαση καθήκοντος. Ο κος Τσοβόλας καταφέρθηκε κυρίως εναντίον ΜEGA, ΑΝΤ1 και ΕΤ3, γιατί, όπως τόνισε, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, παρουσιάζουν μηδενική του ΔΗΚΚΙ, "παρά το ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο". Σχετικά με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, ανέφερε ότι "παρ ότι ήταν αποκλεισμένοι οι δρόμοι και χωρισμένη στα τρία η Ελλάδα, εμφανίζονται να κάνουν δημοσκοπήσεις, χωρίς να παρουσιάζουν τα στοιχεία τα συγκεκριμένα". Τέλος, έκανε λόγο για στημένες δημοσκοπήσεις, που "δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και έχουν ως στόχο να εξαπατήσουν πολιτικά τους Έλληνες πολίτες, να τους εγκλωβίσουν στο κυβερνών κόμμα και έτσι να συντηρήσουν το νεοφιλελεύθερο αντιλαϊκό δικομματικό σύστημα"

    [15] Εκλογές

    Περιοδεία Παπαρήγα στο Πέραμα

    (18/2/2004 6:42:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Κάλεσμα στους εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης να τιμωρήσουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, ψηφίζοντας ΚΚΕ απηύθυνε το πρωί η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την περιοδεία της στο Πέραμα. Η κα Παπαρήγα κατηγόρησε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ ότι προβάλουν τη μερική απασχόληση ως μοναδική λύση για την ανεργία, ενώ στην πραγματικότητα η μόνιμη ανεργία θα συνυπάρχει με προσωρινές θέσεις μερικής απασχόλησης. Το απόγευμα στις 6.30 η κα. Παπαρήγα θα μιλήσει στην πλατεία Ηρώων του Περάματος.

    [16] Διεθνή

    Νέο τείχος της "ντροπής" Καταδικάζει το τείχος ο Ερυθρός Σταυρός

    (18/2/2004 6:41:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα ΧριστοπούλουΠηγή: BBC

    Σφοδρή επίκριση στο Ισραήλ έκανε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, για το τείχος ασφαλείας που έχτισε στη Δυτική Όχθη, το οποίος, όπως λέει η Επιτροπή, αντιβαίνει το διεθνή νόμο. Μάλιστα, ο Ερυθρός Σταυρός αναφέρει ότι αυτή τη φορά το Ισραήλ το "παράκανε". Το Ισραήλ από την άλλη ισχυρίζεται ότι το τείχος χτίστηκε προκειμένου να μην επιτρέψει την είσοδο σε βομβιστές-καμικάζι. Οι Παλαιστίνιοι αμφισβητούν τη νομιμότητα του τείχους και λένε πως δεν είναι τίποτε άλλο από μία "κατάληψη" γης. Τα σχόλια της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού έρχονται λίγες μέρες πριν την ακρόαση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη νομιμότητα του τείχους, την οποία ακρόαση αμφισβητεί το Ισραήλ.

    Παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα

    Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έχτισε το τείχος για να προστατευτεί από τους βομβιστές-καμικάζι

    Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού αναφέρει πως το τείχος στερεί από χιλιάδες Παλαιστίνιους πρόσβαση στο νερό και τις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης. Επίσης, έχει προκαλέσει ζημιές στη γη και τις περιουσίες των Παλαιστινίων. Στη δήλωσή της η Επιτροπή τονίζει πως το τείχος αντιβαίνει τη διεθνή ανθρωπιστική νομοθεσία, για αυτό καλεί το Ισραήλ να μη διατηρήσει το τείχος στην κατεχόμενη περιοχή. Βέβαια, η Επιτροπή επισημαίνει πως σέβεται το δικαίωμα του Ισραήλ να επιθυμεί την προστασία του από τους καμικάζι.

    Ο πρέσβης των διεθνών οργανώσεων του Ισραήλ στη Γενεύη, Γιάκοφ Λέβι, δήλωσε πως τον λυπεί η απόφαση της Επιτροπής να κρίνει το τείχος. "Η στάση αυτή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού μπορεί να αποτελέσει μέσο εναντίον της αυτοάμυνας Ισραήλ" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σε λίγες μέρες, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα εξετάσει τη νομιμότητα του τείχους.

    Δε θα καταθέσουν ΕΕ και ΗΠΑ

    Το Διεθνές δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ και οι χώρες της ΕΕ δεν θα μετάσχουν στην ακροαματική διαδικασία για τη νομιμότητα του τείχους, η οποία αρχίζει τη Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα το Δικαστήριο. Ωστόσο, οι χώρες της ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν ήδη καταθέσει γραπτές αναφορές στο Δικαστήριο. Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι δεν θα καταθέσει προφορικά τις απόψεις του ενώπιον του Δικαστηρίου.

    Προφορικά τις απόψεις τους θα καταθέσουν, εκτός από την Παλαιστίνη, η Νότια Αφρική, η Αλγερία, η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία, το Μπαγκλαντές, το Μπελίζε, η Κούβα, η Ινδονησία, η Μαδαγασκάρη, η Μαλαισία, η Σενεγάλη, το Σουδάν, η Τουρκία, ο Αραβικός Σύνδεσμος και ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παράνομο για τη Βρετανία το Τείχος των Ισραηλινών

    Μποϋκοτάζ για το "τείχος ασφαλείας"

    [17] Εσωτερικά

    Διλεθεσαν το κλοπιμαία για αγορά ναρκωτικών Πιάστηκαν από το κλειστό κύκλωμα

    (18/2/2004 7:13:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Από τις εικόνες του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης προδόθηκαν ένας 37χρονος, που μαζί με τη 31χρονη φίλη, κατηγορούνται ότι απέσπασαν συνολικά 55.000 ευρώ από τις τέσσερις ένοπλες ληστείες που διέπραξαν. Οι τρεις από τις ληστείες είχαν γίνει σε υποκαταστήματα της "Nova Bank", στη Νεάπολη, στην Καλαμαριά και στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 35 και η τέταρτη σ΄ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως από τον Οκτώβριο του 2003 έως τον Ιανουάριο του 2004, ενώ οι δυο τους είχαν αποπειραθεί ανεπιτυχώς να ληστέψουν και μια ακόμη τράπεζα. Σύμφωνα με τον διευθυντή ασφαλείας Θεσσαλονίκης Χρήστο Ραδόπουλο, οι δράστες, που είναι τοξικομανείς διέπραξαν τις ληστείες με την απειλή ψεύτικων πιστολιών, και όπως ισχυρίστηκαν, διέθεσαν όλα τα χρήματα για την αγορά ναρκωτικών ουσιών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 18 February 2004 - 17:52:04 UTC