Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-12-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις Δωρεά οργάνων του 22χρονου Μαραγκάκη
  • [02] Σταθερές οι θέσεις εργασίας στις τηλεπικοινωνίες Κερδισμένοι οι Έλληνες
  • [03] Σε αντεπίθεση καλεί ο Θ. Πάγκαλος Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι
  • [04] Πλασματικοί οι δύο τελευταίοι προϋπολογισμοί "Υπερχρεωμένη η ελληνική
  • [05] Μείωση του τέλους για το Κτηματολόγιο Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις
  • [06] Επεκτείνονται οι περιπτώσεις των υπόχρεων σε δήλωση "Πόθεν Έσχες"
  • [07] Απέλαση 5.000 Μουτζαχεντίν από το Ιράκ

    [01] Εσωτερικά

    Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις Δωρεά οργάνων του 22χρονου Μαραγκάκη

    (9/12/2003 10:16:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας, προφυλακίστηκαν το βράδυ της Τρίτης οι δύο άνδρες των τμημάτων αστυνομικών επιχειρήσεων και ο επικεφαλής αστυνομικός, οι οποίοι κατηγορούνται για το θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου Ηρακλή Μαραγκάκη. Οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και παράβαση του νόμου περί χρήσης όπλων. Από την πλευρά τους, οι γονείς του Μαραγκάκη έδωσαν τη συγκατάθεση τους για τη δωρεά οργάνων του, λίγο μετά την ενημέρωση που τους έγινε από τον διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζελείου, Γιώργο Βρούχο. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον βαρύτατο τραυματισμό του 22χρόνου, ομάδα νεαρών πραγματοποίησε απόψε συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

    Κλινικά νεκρός

    Πάντως, η απάντηση για το πιο από τα όπλα των τριών ήταν αυτό με το οποίο χτυπήθηκε ο 22χρόνος αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της βαλλιστικής εξέτασης.

    Στο μεταξύ, στον οδηγό του αυτοκινήτου Νίκο Γιαλυτάκη ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του ΚΟΚ επειδή δεν συμμορφώθηκε σε σήμα ελέγχου, καθώς και δίωξη για προμήθεια και χρήση ναρκωτικών ουσιών και στο συνεπιβάτη του Ευάγγελο Παπουτσάκη ασκήθηκε δίωξη για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

    Νωρίτερα, ως μη αναστρέψιμη χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας του 22χρονου, ο ιατροδικαστής, Γιάννης Στειακάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο Μαραγκάκης φέρει διαμπερές τραύμα στο κεφάλι το οποίο προκάλεσε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Επιπλέον, ο ιατροδικαστής έθιξε το γεγονός της μη εξέτασης του αυτοκινήτου που επέβαινε ο άτυχος 22χρονος προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες συγκριτικές μελέτες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν για μεταμόσχευση η καρδιά, οι πνεύμονες, το συκώτι και οι νεφροί του άτυχου νεαρού. Η διαδικασία για την αφαίρεση οργάνων αναμένεται να ξεκινήσει αργά απόψε.

    [02] Τεχνολογία

    Σταθερές οι θέσεις εργασίας στις τηλεπικοινωνίες Κερδισμένοι οι Έλληνες από τις "απελευθέρωμενες τηλεπικοινωνίες"

    (9/12/2003 9:47:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στα οφέλη που προκύπτουν για τον καταναλωτή, από την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών, αναφέρθηκε ο υπουργός μεταφορών και επικοινωνιών Χρίστος Βερελής, σε εκδήλωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Ο Υπουργός στην ομιλία του στάθηκε στα οφέλη που προέκυψαν για τους χρήστες τα τρία αυτά χρόνια τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό , ενώ αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο που έχε επωμιστεί χώρα μας, αναφορικά με την τηλεπικοινωνιακή κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Συνεχής και ραγδαία η ανάπτυξη του κλάδου

    Ειδικότερα ο κ. Βερελής δήλωσε πως στη διάρκεια αυτών των τριών χρόνων, προέκυψαν μία σειρά από ορατά οφέλη για τους καταναλωτές, καθώς μειώθηκαν τα τιμολόγια και στην σταθερή και στην κινητή τηλεφωνία, και γεφυρώθηκε το χάσμα ανάμεσα στους έχοντες και τους μη έχοντες μέσα από μία σειρά ρυθμίσεων που αφορούν αυτό που ονομάζουμε Καθολική Υπηρεσία.

    Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες έχουν αναπτυχθεί την τελευταία τριετία σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο καταθέτοντας ως ενδεικτικό τέτοιο στοιχείο το γεγονός, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης η αγοράς των τηλεπικοινωνιών κινείται με ρυθμό ανάπτυξης υπερδιπλάσιο από αυτόν του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

    Ανακοίνωσε, δε πως οι επενδύσεις για το τρέχον έτος να ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ με τις θέσεις εργασίας να παραμένουν σταθερές, διαψεύδοντας τους φόβους για μείωση που υπήρχαν πριν το 2002. "Είναι η πλέον ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, η οποία έχει και ποσοστιαία τον μεγαλύτερο δείκτη κεφαλαίων που επενδύονται κάθε χρόνο", υπογράμμισε ο Υπουργός.

    Έτοιμη τηλεπικοινωνιακά η χώρα ενόψει 2004

    Αναφερόμενος στη μεγάλη πρόκληση που έχει ν αντιμετωπίσει στον τηλεπικοινωνιακό τομέα η χώρα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, χαρακτήρισε τις απαιτήσεις που θ ανακύψουν "εξαιρετικά υψηλές" και διαβεβαίωσε πως το κράτος έχει λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για τη διασφάλιση της παροχή ασφαλούς και αξιόπιστου περιβάλλοντος ραδιοεπικοινωνιών κατά τη διάρκεια της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης.

    Τέλος ανακοίνωσε την επικείμενη ψήφιση στη Βουλή, νέου ρυθμιστικού πλαισίου για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες το οποίο θα προωθεί τις επενδύσεις σε δίκτυα και υπηρεσίες

    [03] Εσωτερικά

    Σε αντεπίθεση καλεί ο Θ. Πάγκαλος Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι

    (9/12/2003 10:13:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Νέα αντιπαράθεση είχαν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα των πτυχίων των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, ενώ οξύτατη επίθεση στη Ν.Δ. εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας δηλώσεις του γραμματέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα των πτυχίων μίλησε για ευθεία επίθεση της Ν.Δ. κατά της δημόσιας παιδείας. Στον κ. Πρωτόπαπα απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης, καταλογίζοντας στείρα άρνηση στην κυβέρνηση. Στο μεταξύ, ο συντονιστής του εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ, Θ.Πάγκαλος, σε δηλώσεις του μετά από συνεδριάσεις κομματικών επιτροπών του κόμματος σχετικά με το προβάδισμα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στη Ν.Δ. είπε ότι "δεν θα επιτρέψουμε στη δεξιά παλινόρθωση να ακυρώσει τις κατακτήσεις τους λαού" και πρόσθεσε "θα τους πολεμήσουμε παντού, στους δρόμους, στα χωριά, στα μέσα ενημέρωσης, στη Βουλή". Απαντώντας, ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. χαρακτήρισε "πολέμαρχο " τον κ. Πάγκαλο.

    "Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογές"

    Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ακόμη ότι "είμαστε υποχρεωμένοι, αν θέλουμε να κάνουμε μία σωστή προεκλογική εκστρατεία, να κάνουμε τρία πράγματα που τα προδιέγραψε και ο Πρωθυπουργός στην τελευταία του ομιλία:

    Να προωθήσουμε ακόμη παραπέρα την παρουσίαση και την αιτιολόγηση του έργου μας και να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό όπου ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση πάνω στην προγραμματική μας χάρτα, αυτό που ονομάζουμε κοινωνική χάρτα, χάρτα σύγκλισης, γιατί η επόμενη 4ετία θα είναι 4ετία κοινωνικής δικαιοσύνης και λαϊκής συμμετοχής. Και το τρίτο, είναι να απαντήσουμε στο πρόβλημα της αξιοπιστίας που δεν έχει τίποτα το παραπολιτικό ή το άηθες. Ο κόσμος δικαιούται να ξέρει ποιοι είναι αυτοί που ζητάνε να τον κυβερνήσουν, τι έχουν κάνει στο παρελθόν και τι υπόσχονται ως εκ τούτου να κάνουν στο μέλλον".

    Τέλος, ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι αυτές "πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, αλλά δεν είναι οι εκλογές".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίθεση Πρωτόπαπα στην MRB

    [04] Οικονομία

    Πλασματικοί οι δύο τελευταίοι προϋπολογισμοί "Υπερχρεωμένη η ελληνική οικονομία"

    (9/12/2003 10:35:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ 105,8

    Για δημοσιονομικό εκτροχιασμό κατηγόρησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής, την κυβέρνηση μιλώντας την Τρίτη στο ετήσιο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η ελληνική οικονομία είναι υπερχρεωμένη, υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για πλασματικούς προϋπολογισμούς τις δύο προηγούμενες χρονιές, γεγονός που έχει βεβαιώσει και επισήμως το ελεγκτικό συνέδριο. Ο κ. Καραμανλής κατήγγειλε την κυβέρνηση για κρυφές δαπάνες ύψους 4,8 δισ ευρώ "που αυξάνουν το δημόσιο χρέος αλλά δεν αποτυπώνονται στα μεγέθη του προϋπολογισμού".

    Ανεπαρκής η κυβέρνηση

    Μιλώντας για το κοινωνικό κράτος, τόνισε πως η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανεπαρκής σε καίριους τομείς όπως η παιδεία και η υγεία, ενώ για την ανεργία ανέφερε πως η κυβέρνηση που φεύγει εκτός από τα κρυφά ελλείμματα και τα κρυφά χρέη θα αφήσει και μια απροσδιόριστης έκτασης κρυφή ανεργία.

    Ο κ. Καραμανλής, κλείνοντας την ομιλία του προς τους Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες στη χώρα μας, μίλησε για την προοπτική της πολιτικής του κόμματός του ως το 2010, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη η εισαγωγή ενός νέου αναπτυξιακού νόμου, η θέσπιση ενός ριζικά διαφορετικού φορολογικού καθεστώτος και η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.

    Τέλος, υποσχέθηκε τη χάραξη εθνικής στρατηγικής περιφερειακής ανάπτυξης, νέα πολιτική για την τουριστική βιομηχανία με την επανασυγκρότηση του υπουργείου Τουρισμού και την αναδιοργάνωση του ΕΟΤ και νέα αγροτική πολιτική.

    [05] Εσωτερικά

    Μείωση του τέλους για το Κτηματολόγιο Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις πολεοδομικές διατάξεις

    (9/12/2003 10:47:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα στον τομέα της Πολεοδομίας και ειδικότερα στον τομέα της αυθαίρετης δόμησης δίνει το νομοσχέδιο για τους όρους δόμησης και τη σύνδεση των αυθαιρέτων με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, τόνισε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου την Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Αναφερόμενη στη μείωση του τέλους για το Κτηματολόγιο, η υπουργός τόνισε ότι "αυτό κατέστη δυνατό, καθώς το κόστος του έργου μειώθηκε κατά 50%" και διαβεβαίωσε ότι "δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος στη χρηματοδότησή του". Ο εισηγητής της Ν.Δ. Γιώργος Τρυφωνίδης ανέφερε ότι "με το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν σταματά η αυθαίρετη δόμηση, αλλά ετοιμάζεται η επόμενη γενιά των αυθαιρέτων". Ψηφοθηρικό και εισπρακτικής σκοπιμότητας χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο ΚΚΕ και ΣΥΝ .

    Αυστηρότερες κυρώσεις

    Το σχέδιο νόμου τροποποιεί επί το αυστηρότερο τις κυρώσεις προς τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων, απλοποιεί τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας και συγκεκριμενοποιεί τις ευθύνες των μελετητών και επιβλεπόντων μηχανικών, με ποινές για τους παραβάτες του νόμου, που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση της επαγγελματικής άδειας.

    [06] Εσωτερικά

    Επεκτείνονται οι περιπτώσεις των υπόχρεων σε δήλωση "Πόθεν Έσχες"

    (9/12/2003 11:00:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Με τροποποίηση που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, κατά τη συζήτηση την Τρίτη στη Βουλή του νομοσχεδίου για το "Πόθεν έσχες", υπόχρεοι είναι και οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς Υπουργείων και της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, οι γενικοί γραμματείς Περιφερειών καθώς και οι σύμβουλοι που διορίζονται με πράξη της κυβέρνησης. Σχετικό αίτημα είχαν υποβάλει κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κατά τη συζήτηση επί της αρχής στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι κατά τη διακομματική, που θα συγκληθεί στις 18 Δεκεμβρίου για τα εκλογικά, ο ίδιος θα θέσει το θέμα της προεκλογικής συμπεριφοράς των υποψηφίων και θα είναι ανοιχτός, σε αποφάσεις, που θα υλοποιηθούν από 1/1/2004 μέχρι τον Απρίλιο - Μάιο. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι 120 άτομα πρόκειται να διοριστούν στο ελεγκτικό συνέδριο για τον καλύτερο έλεγχο των οικονομικών των ΟΤΑ.

    [07] Ιράκ

    Απέλαση 5.000 Μουτζαχεντίν από το Ιράκ

    (9/12/2003 11:13:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Από τώρα και έως το τέλος του χρόνου, θα απελαθούν τα περίπου 5.000 μέλη των Ιρανών Μουτζαχεντίν του Λαού που βρίσκονται στο ιρακινό έδαφος, αποφάσισε το ιρακινό προσωρινό κυβερνητικό Συμβούλιο, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική οργάνωση. "Το Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την απέλαση από τώρα και έως τα τέλη του χρόνου των Μουτζαχεντίν του Λαού που βρίσκονται στο ιρακινό έδαφος, λόγω της μαύρης ιστορίας που κουβαλάει αυτή η τρομοκρατική οργάνωση, κύρια ένοπλη οργάνωση της αντιπολίτευσης στο καθεστώς της Τεχεράνης", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου.

    Κατάσχεση όπλων και περιουσιακών στοιχείων

    Το Συμβούλιο αποφάσισε ''να κλείσει τα γραφεία παρουσίας τους και να παρεμποδίσει τα μέλη του από το να επιδίδονται σε κάθε δραστηριότητα από τώρα μέχρι την απέλασή τους''.

    Αποφασίστηκε, επίσης, να κατασχεθούν ''τα όπλα και τα περιουσιακά στοιχεία της οργάνωσης αυτής που πρόκειται να δοθούν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση των θυμάτων του πρώην φασιστικού καθεστώτος'', σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση.

    Υπενθυμίζεται ότι οι Μουτζαχεντίν του Λαού φιλοξενούνταν στο Ιράκ επί καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν σε περιοχές κοντά στα σύνορα με το Ιράν και έκαναν συχνά επιθέσεις κατά του ισλαμικού καθεστώτος της Τεχεράνης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 December 2003 - 21:52:06 UTC