Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήσεις στο Κρεμλίνο για την υπόθεση Yukos
  • [02] Συναγερμός χωρίς συνέχεια στο Καπιτώλιο
  • [03] ΑΕΚ: Τραυματίας και ο Αμπονσά
  • [04] Μπαμπάς και πάλι ο Πολ Μακάρντεϊ

    [01] Παραιτήσεις στο Κρεμλίνο για την υπόθεση Yukos

    Αννίτα Πασχαλινού 30/10/2003 11:26:00 μμ

    Δραματικές διαστάσεις προσλαμβάνει στη Ρωσία η ρήξη του Κρεμλίνου με τους μεγαλοεπιχειρηματίες του ενεργειακού τομέα. Μετά τη δέσμευση του 44% των μετοχών της πετρελαϊκής YUKOS από τις δικαστικές αρχές, ο επιτελάρχης του Κρεμλίνου Αλεξάντερ Βολοσίν, που θεωρείται φιλικά προσκείμενος στον Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, υπέβαλε την παραίτηση του, που έκανε αμέσως αποδεκτή ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η κίνηση της δέσμευσης των μετοχών, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους ξένους επιχειρηματίες που βλέπουν πίσω από αυτήν, μία προσπάθεια κρατικής παρέμβασης στο ρωσικό επιχερείν. Τα γεγονότα στη Yukos, έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν και την οικονομία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν, ενώ σε σύσκεψη στο Κρεμλίνο, ο Ρώσος προέδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσπάθησε να καθησυχάσει τους ξένους επενδυτές.

    Βουτιά 12% της μετοχής της Yukos

    Η πετρελαϊκή Yukos βρισκόταν στο στόχαστρο των ρωσικών αρχών από τον Ιούλιο.

    Μετά τη σύλληψη του προέδρου της εταιρείας Μικαέλ Χοντορκόφσκι, το Σαββατοκύριακο, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φοροδιαφυγή και απάτη, οι δικαστικές αρχές προχώρησαν νωρίτερα την Πέμπτη στη δέσμευση του 44% του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Παρόλα αυτά, τα δικαιώματα ψήφου και μερισμάτων διατηρούνται.

    Νωρίτερα η εταιρεία, σε μία κίνηση σταθεροποίησης, πρόσφερε στους μετόχους της μέρισμα 2 δις δολαρίων.

    Παρά όμως την κίνηση αυτή, η τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο, έκανε βουτιά 12% ενώ μικρή πτώση σημείωσαν και οι μετοχές των άλλων πετρελαϊκών εταιρειών.

    Ο Χοντορκόφσκι, που έχει το 36,6% των μετοχών της εταιρείας θα εισπράξει μέσα από την κίνηση το ποσό των 730 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ανησυχία στους ξένους επενδυτές

    Στο μεταξύ, δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν πολιτικά κίνητρα πίσω από τον έλεγχο της Yukos και τη σύλληψη του προέδρου της Μίκαελ Χοντορκόφσκι.

    Ο κ. Χοντορκόφκσι, ο πλουσιότερος άνδρας της χώρας, είναι ο βασικός χρηματοδότης του αντιπολιτευόμενου μεταρρυθμιστικού κόμματος Γιάμπλοκο.

    Την ίδια ώρα, έκδηλη είναι η ανησυχία των ξένων επενδυτών, που μεταφράζουν την κίνηση Πούτιν, ως προσπάθεια κρατικής παρέμβασης των επιχειρήσεων και αμφισβητούν την οικονομική πολιτική του Κρεμλίνου.

    Σε συνάντηση που είχε με ξένους επενδυτές ο Ρώσος προέδρος τους διαβεβαίωσε για το αντίθετο.

    [02] Συναγερμός χωρίς συνέχεια στο Καπιτώλιο

    30/10/2003 10:11:00 μμ

    Φάρσα αποδείχθηκε ο συναγερμός που σήμανε την Πέμπτη στο αμερικανικό Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, όταν αστυνομικοί εντόπισαν σε τσάντα που κρατούσε ένας νεαρός άνδρας ένα πιστόλι. Ο νεαρός που αμέσως μετά εξαφανίστηκε στο κτήριο, βρέθηκε και όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο τελικά για ένα ψεύτικο πλαστικό πιστόλι και για ένα κοστούμι αποκριάτικο που φορούσε ο ίδιος. Νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός και είχε εκκενωθεί κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο έληξε η έρευνα και σε φορτηγό που βρισκόταν παρκαρισμένο κοντά στο Πεντάγωνο.

    Όλα άρχισαν όταν οι αστυνομικοί στον καθιερωμένο έλεγχο που κάνουν με ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων σε όσους εισέρχονται στο Καπιτώλιο διαπίστωσαν ότι ο άνδρας είχε στην τσάντα που κρατούσε, ένα όπλο.

    Πριν προλάβουν να αντιδράσουν, ο άνδρας που συνοδευόταν από μια νεαρή λευκή γυναίκα 20-25 χρόνων, άρπαξε την τσάντα του και εξαφανίστηκε στο εσωτερικό του κτηρίου.

    Η αστυνομία του Καπιτωλίου αμέσως διέταξε το κλείσιμο των υπηρεσιών του Αμερικανικού Κογκρέσου και την άμεση εκκενωσή του.

    Κατά την έξοδο, ερεύνησε όλους τους υπαλλήλους και επισκέπτες, ενώ προχώρησε την έρευνα και σε όλα τα γραφεία και τα κτήρια για τον εντοπισμό του αγνώστου.

    [03] ΑΕΚ: Τραυματίας και ο Αμπονσά

    Πηγή: ΑΠΕ 30/10/2003 9:31:00 μμ

    Με... άμυνα ανάγκης θα υποδεχθεί το Σάββατο η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ στα Ανω Λιόσια, για την 9η ημέρα της Α΄ Εθνικής. Στην ήδη δεδομένη απουσία του χειρουργημένου χθες Μιχάλη Καψή, ήρθαν να προστεθούν αυτές των Μπορμπόκη και Κασάπη, (που δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν), αλλά και του Κόφι Αμπονσά, που χτύπησε στη σημερινή προπόνηση. Αν συνυπολογίσει κανείς και την απουσία του επίσης τραυματία Κρέικ, συνειοδητοποιεί ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ένα γρίφο να λύσει αναφορικά με την αμυντική σύνθεση του "Δικεφάλου".

    Ο Σέρβος τεχνικός συμπεριέλαβε 20 παίκτες στην αποστολή για τον αγώνα με τους Θεσσαλονικείς, ανάμεσα στους οποίους τρεις τερματοφύλακες. Στην αποστολή επιστρέφει μετά από καιρό ο Μίλεν Πέτκοφ, ενώ στη διάθεση του προπονητή της Ενωσης βρίσκονται ακόμη οι Γεωργάτος, Γεωργέας, Ζαγοράκης, Ίβιτς, Κάππος, Κατσουράνης, Κωνσταντινίδης, Κωστένογλου, Λάκης, Λυμπερόπουλος Ν., Λυμπερόπουλος Σωτ., Μαλαδένης, Μιχαηλίδης, Μόρας, Ναλιτζής, Οκκάς, Πέτκοφ, Ρούσεφ, Τσιάρτας και Χιώτης.

    Μία ακόμη συμφωνία χορηγίας ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΚ, με την εταιρία Pepsico-ΗΒΗ. Η συμφωνία αφορά το ισοτονικό ποτό Gatorade και, εκτός των χρημάτων, περιλαμβάνει και την προμήθεια του προϊόντος για τα επόμενα τρία χρόνια.

    Εξάλλου οι "κιτρινόμαυροι" παρέλαβαν σήμερα τα εισιτήρια για τον εκτός έδρας αγώνα με την Αϊντχόβεν, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Τα εισιτήρια τιμώνται προς 30 ευρώ το καθένα και θα διατίθενται από τα γραφεία της ΠΑΕ αύριο και τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη οι φίλοι της ομάδας θα μπορούν να αποταθούν στο ξενοδοχείο "Holiday Inn Eindhoven".

    [04] Μπαμπάς και πάλι ο Πολ Μακάρντεϊ

    30/10/2003 12:30:00 μμ

    Μπαμπάς ενός χαριτωμένου κοριτσιού έγινε ο πρώην "Μπίτλ" Σερ Πολ Μακάρντεϊ, καθώς η σύζυγος του Χίδερ Μιλς γέννησε το πρώτο τους παιδί σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Όπως γράφει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Ντέιλι Μίρορ, ο ανιψιός του Μακάρντεϊ και κύκλοι του νοσοκομείου επιβεβαίωσαν τη γέννηση του μωρού, το οποίο γεννήθηκε πρόωρο κατά ένα μήνα και με καισαρική. Οι εκπρόσωποι του ζεύγους δεν σχολίασαν το θέμα. Ο 61χρονος Μακάρντεϊ έχει ακόμα τρία, ενήλικα, παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του με την Λίντα Μακάρντεϊ, η οποία πέθανε από καρκίνο του μαστού το 1998.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 October 2003 - 21:53:43 UTC