Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καίγεται εργοστάσιο πλαστικών στον Πειραιά
  • [02] Καταδίκη Ανάν για το φόνο των Παλαιστινίων

    [01] Καίγεται εργοστάσιο πλαστικών στον Πειραιά

    Πηγή: ΝΕΤ 11/10/2003 11:32:00 πμ

    Μαίνεται μέχρι αυτή την ώρα, η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 7.20 το πρωί, στο εργοστάσιο πλαστικών Χάλαρη, στην οδό Ρετσίνα 44 στον Πειραιά. Είκοσι πέντε πυροσβεστικά οχήματα με εκατό πυροσβέστες, καταβάλλουν προσπάθειες, για την κατάσβεσή της, η οποία προς το παρόν είναι ανεξέλεγκτη. Η πυρκαγιά είχε τεθεί κατ αρχήν υπό έλεγχο ωστόσο περίπου στις 9 π.μ αναζωπυρώθηκε και από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο και να κατασβεστεί. Από την φωτιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές ενώ στους γύρω δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

    Τα εύφλεκτα υλικά δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης

    φωτό Αρχείου

    Τα εύφλεκτα υλικά, που έχουν παραδοθεί στις φλόγες, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν λένε να σβήσουν. Η οδός Ρετσίνα αλλά και όλο το οικοδομικό τετράγωνο, που βρίσκεται η αποθήκη και το εργοστάσιο πλαστικών έχει περικυκλωθεί από πυροσβέστες, που καταφέρνουν να μπουν στο εσωτερικό του εργοστασίου στην προσπάθειά τους να θέσουν την φωτιά έστω υπό μερικό έλεγχο. Οι πολίτες, βοηθώντας τους πυροσβέστες απομακρύνουν οτι μπορούν.

    Δεν είναι η πρώτη φορά, που στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο ξεσπά φωτιά και λόγω των υλικών δεν είναι εύκολο να τεθεί υπό έλεγχο.

    "Την στιγμή, που ξέσπασε η πυρκαγιά στο εσωτερικό υπήρχαν εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν κατάλαβαν την φωτιά από τον θόρυβο των μηχανών. Τα σωστικά συνεργία κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν χωρίς κανείς τους να πάθει το παραμικρό", ανάφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

    Λίγο πριν από τις 10 το πρωί στην μάχη της κατάσβεσης μπήκε και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Η φωτιά είναι ορατή απο την Αγ. Παρασκευή και τον Λυκαβηττό.

    [02] Καταδίκη Ανάν για το φόνο των Παλαιστινίων

    11/10/2003 11:09:00 πμ

    "Υπερβολική χρήση βίας" χαρακτήρισε ο γ.γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν το φόνο των Παλαιστινίων αμάχων κατά τη διάρκεια της ισραηλινής εισβολής στον προσφυγικό καταυλισμό Ράφα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, που είχε ως τραγικό απολογισμό το θάνατο επτά Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά ηλικίας 8 και 15 ετών και των τραυματισμό εξήντα. Περισσότερα από 40 ισραηλινά άρματα μάχης υποστηριζόμενα από ελικόπτερα εισέβαλαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα. Ο Ανάν καταδίκασε την επιχείρηση, στην οποία έλαβαν μέρος 40 ισραηλινά άρματα μάχης υποστηριζόμενα από ελικόπτερα, υποστηρίζοντας, ότι η "υπερβολική χρήση βίας"» σε πυκνοκατοικημένες περιοχές δεν συμβιβάζεται με το Διεθνές Δίκαιο και ζήτησε και από τις δύο πλευρές να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού.

    Βρήκαν τις στοές αλλά όχι και τα όπλα

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ένα ελικόπτερο εκτόξευσε ρουκέτες κατά κτηρίου στο οποίο βρίσκονταν Παλαιστίνιοι ένοπλοι. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό η επιχείρηση είχε στόχο την καταστροφή των τούνελ, που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι για να μεταφέρουν όπλα από την Αίγυπτο και μπορεί να κρατήσει αρκετές μέρες. Ισχυρίζονται δε, ότι έχουν ήδη ανακαλύψει δύο υπόγειες στοές αλλά όχι όπλα, στον καταυλισμό που βρίσκεται στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

    Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλλε στον καταυλισμό από δύο σημεία τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Παλαιστίνιοι ένοπλοι αντιστάθηκαν με ελαφρά όπλα και χειροβομβίδες και σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίσθηκε ένας Ισραηλινός. Πάντως παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν, ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί προκλήθηκαν όταν ελικόπτερο έπληξε με ρουκέτα κτίριο μέσα στον καταυλισμό.

    Στο Συμβούλιο Ασφαλείας το ''Τείχος Ασφαλείας''

    Στο μεταξύ το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποδέχτηκε το αίτημα της Συρίας να συζητήσει το θέμα του Τείχους Ασφαλείας, που κατασκευάζει το Ισραήλ κατά μήκος της Δυτικής Όχθης, και στο οποίο συμπεριλαμβάνει και παλαιστινιακές περιοχές, όπου έχουν "ξεφυτρώσει" οικισμοί εποίκων. Η συζήτηση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη.

    Το σχέδιο ψηφίσματος της Συρίας καταδικάζει το Ισραήλ και ζητά τον άμεσο τερματισμό των εργασιών για την ανέγερση του Τείχους.

    Ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη, Νασέρ Αλ- Κίντγουα κατηγόρησε το Ισραήλ ότι το τείχος είναι μια πρόφαση για την προσάρτηση περισσότερης παλαιστινιακής γης.

    ''Πέφτει'' η δημοτικόητα του Σαρόν

    Κατρακυλάει εξάλλου εδώ και περίπου ένα μήνα η δημοτίκότητα του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν. Δημοσκόπηση που δημοσιεύει η ισραηλινή εφημερίδα Μααρίβ, δείχενι ότι μόλις το 36% των Ισραηλινών έχει θετική γνώμη για τη διακυβέρνηση Σαρόν ενώ το 54% των ερωτηθέντων είναι αρνητικό. Ένα ποσοστό 10% δεν εκφράζει γνώμη.

    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πάνω από το 50% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κυβέρνηση Σαρόν "δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία" των Παλαιστινίων, έναντι ποσοστού 34%, που έχει αντίθετη άποψη.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Την Τρίτη η συζήτηση στον ΟΗΕ για το ''τείχος ασφαλείας''


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 11 October 2003 - 8:54:36 UTC