Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλήψεις και υποψίες για σχέση με Αλ Κάιντα
  • [02] Έπεσε μονοκινητήριο στην Κοζάνη
  • [03] Αρνείται η Τουρκία την αποζημίωση στη Λοϊζίδου
  • [04] Πυρκαγιές σε Σέιχ-Σου και Κρήτη
  • [05] Στη δημοσιότητα την Τετάρτη το ν/σ για τα δάση
  • [06] Συνάντηση Χριστόδουλου με Αννα Διαμαντοπούλου
  • [07] Παπαντωνίου για Ασφάλεια Αγώνων - Τουρκία - Κυπριακό
  • [08] Συλλήψεις για κοκαΐνη στη Λάρισα
  • [09] Νέα στοιχεία για τον Γκουσίνσκι απέστειλε η Ρωσία
  • [10] Παραίτηση του Πορτογάλου ΥΠΕΞ
  • [11] Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών στην Αθήνα
  • [12] Μπάγεβιτς: ''Σκέφτηκα να παραιτηθώ''

    [01] Συλλήψεις και υποψίες για σχέση με Αλ Κάιντα

    Πηγή: ΝΕΤ 7/10/2003 9:54:00 μμ

    Με μεγάλη μυστικότητα και σε συνεργασία με άλλες χώρες, οι ελληνικές αρχές ασφαλείας πραγματοποιούν έρευνα για την ταυτότητα ενός ή δυο ατόμων, οι οποίοι πιθανότατα να συνδέονται με το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα. Τόσο, οι ελληνικές αρχές, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας δεν επιβεβαιώνουν οποιαδήποτε πληροφορία. Ωστόσο έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αλλοδαπούς που έχουν συλληφθεί με τις κατηγορίες κοινού ποινικού Δικαίου. Ο ένας μάλιστα λέγεται ότι είναι αραβικής καταγωγής και έχει συλληφθεί για δουλεμπόριο στη χώρα μας.

    Με μυστικότητα οι έρευνες

    Ειδικότερα, αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας ανέφεραν ότι έχουν πράγματι συλληφθεί αρκετά άτομα αραβικής καταγωγής για διακίνηση λαθρομεταναστών κατά διαστήματα και πρόσφατα ένας Πακιστανός, που ήδη είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.

    Όμως τονίζουν ότι για κανέναν από τους συλληφθέντες δεν υπάρχει πληροφορία ή υπόδειξη, από οποιαδήποτε υπηρεσία, που να αναφέρει ότι ενδεχομένως έχει σχέση με την Αλ Κάιντα.

    Εξάλλου, πηγή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ανέφερε ότι πάντα εξετάζονται και για άλλου είδους δράση τα άτομα ειδικά αραβικής καταγωγής που συλλαμβάνονται, αλλά δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο ή ένδειξη που να εμπλέκει κάποιον από αυτούς με την διεθνή τρομοκρατική οργάνωση.

    [02] Έπεσε μονοκινητήριο στην Κοζάνη

    7/10/2003 9:33:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε αργά το απόγευμα της Τρίτης στο αεροδρόμιο της αερολέσχης Εορδαίας, στο χωριό Ολυμπιάδα, κοντά στην Πτολεμαϊδα, την ώρα που ο πιλότος προσπαθούσε να απογειωθεί, αλλά λόγω του δυνατού ανέμου έχασε τον έλεγχο. Από την πτώση τραυματίστηκε σοβαρά ο Δημήτριος Σάββας, 45 ετών, ιδιοκτήτης του αεροσκάφους, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ενώ ελαφρά τραυματίστηκε ακόμη ένα άτομο, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

    [03] Αρνείται η Τουρκία την αποζημίωση στη Λοϊζίδου

    7/10/2003 9:54:00 μμ

    Σε αδιέξοδο περιήλθε το θέμα της καταβολής αποζημιώσεων στην Τιτίνα Λοϊζίδου, η οποία φαίνεται να παίρνει ευρωπαϊκή διάσταση. Το αδιέξοδο επήλθε ύστερα από επιμονή της Τουρκίας να θέτει όρους και να αρνείται να καταβάλει τις αποζημιώσεις που επιδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην επιτροπή αναπληρωτών υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία συνήλθε την Τρίτη έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις για το περιεχόμενο του ψηφίσματος που θα εξέδιδε η επιτροπή.

    Η Τουρκία ζήτησε αναβολή της συζήτησης

    Η Τουρκία κυκλοφόρησε παρασκηνιακώς επτά τουλάχιστον προσχέδια ψηφίσματος, αλλά η ομάδα των αντιπροσώπων των 25 χωρών - μελών της Ευρώπης, συμφώνησε επί ενός κειμένου που προνοεί την καταβολή των αποζημιώσεων άνευ όρων. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας προσπάθησε να πετύχει αναφορά για αναβολή στη συζήτηση του δεύτερου σκέλους της απόφασης, που προνοεί αποκατάσταση του δικαιώματος της Τιτίνας Λοϊζίδου να μπορεί να απολαμβάνει ειρηνικά την περιουσία της, ως το 2006. Ζήτησε, ακόμη, συμπερίληψη μνημονίου ότι ανάλογες υποθέσεις ατομικών προσφυγών θα παραπέμπονται πρώτα στα λεγόμενα εσωτερικά ένδικα μέσα του ψευδοκράτους.

    [04] Πυρκαγιές σε Σέιχ-Σου και Κρήτη

    7/10/2003 9:03:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στις παρυφές του Σέιχ-Σου, κατά μήκος της περιφερειακής οδού. Ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και της αστυνομίας θα παραμείνουν για περιφρούρηση στο χώρο, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για έργο εμπρηστή. Σημειώνεται ότι, μικροεστίες φωτιάς ξέσπασαν σε 7 σημεία κατά μήκος 5 χιλιομέτρων της περιφερειακής οδού με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με 13 οχήματα και 30 άνδρες ενώ δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και βρέθηκαν στο σημείο για προληπτικούς λόγους.

    Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα πυρκαγιά που απείλησε τον οικισμό Ζούρβα του δήμου Μουσούρων στα Χανιά. Τη μάχη με τις φλόγες έδωσαν 35 πυροσβέστες από τα Χανιά καθώς και το πεζοπόρο τμήμα της περιφερειακής διοίκησης Κρήτης. Στην προσπάθεια κατάσβεσης μετείχαν και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά αποτέφρωσε κυρίως αγροτολιβαδικές εκτάσεις.

    [05] Στη δημοσιότητα την Τετάρτη το ν/σ για τα δάση

    7/10/2003 8:20:00 μμ

    Δίνεται την Τετάρτη το μεσημέρι στη δημοσιότητα από τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ το νομοσχέδιο για τα δάση. Σύμφωνα με τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου που είχε παρουσιάσει πριν από 10 μέρες ο υπουργός, δίνεται η δυνατότητα στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς που κατέχουν δασικές εκτάσεις να τις ανταλλάξουν με μή δασικές.

    Επίσης παρέχεται η δυνατότητα σε όσους έχουν χτίσει σε δάσος να γκρεμίσουν το κτίσμα τους μέσα σε έξι μήνες από τη δημοσίευση του νόμου χωρίς να επιβαρυνθούν τα σχετικά πρόστιμα. Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, οποιοδήποτε κτίσμα βρίσκεται σε δασική έκταση θεωρείται αυθαίρετο.

    [06] Συνάντηση Χριστόδουλου με Αννα Διαμαντοπούλου

    7/10/2003 11:38:00 μμ

    Αποδεκτή έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, την πρόταση της Επιτρόπου Αννας Διαμαντοπούλου να συνεργασθεί η Εκκλησία με την πολιτεία για την πάταξη της φτώχειας. Δήλωσε μάλιστα, ότι η Εκκλησία πρόκειται να επεκτείνει το δίκτυο των βρεφονηπιακών σταθμών, που λειτουργούν με επιτυχία σε διάφορες μητροπόλεις. Ο Αρχιεπίσκοπος που πραγματοποιεί επίσκεψη στις Βρυξέλλες, θα παραμείνει στη βελγική πρωτεύουσα μέχρι και την Τετάρτη οπότε θα παραστεί και στις εργασίες της Ολομέλειας του Λαϊκού Κόμματος.

    Κρίσιμη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την Πέμπτη

    Την Τετάρτη το βράδυ θα επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ το πρωί της Πέμπτη θα προεδρεύσει της Συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

    Η συνεδρίαση αυτή θεωρείται κρίσιμη, καθώς θα συζητηθεί η απάντηση στην πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για συνάντηση με τον κ. Χριστόδουλο στις 18 ή στις 24 Οκτωβρίου.

    Την ίδια ώρα, ο κ. Χριστόδουλος, θα αναμένει και πρόσκληση συνάντησης από τον πρωθυπουργό, η οποία επιθυμεί να πραγματοποιηθεί πριν από τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

    [07] Παπαντωνίου για Ασφάλεια Αγώνων - Τουρκία - Κυπριακό

    7/10/2003 11:30:00 μμ

    Τη σημασία που έχει για την Ελλάδα ο τομέας της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, υπογράμμισε ο Γιάννος Παπαντωνίου, κατά την ομιλία του στο συνέδριο για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις που πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον. ''Θα δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο θέμα της ασφάλειας' τόνισε ο υπουργός Αμυνας και αναφέρθηκε στην ευρεία συνεργασία επτά χωρών στο πρόγραμμα ασφάλειας. Από την πλευρά του, με εγκωμιαστικά σχόλια για τον Γιάννο Παπαντωνίου, αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής Τόμας Μίλερ τονίζοντας ότι συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας.

    Για κυπριακό και ελληνοτουρκικά

    Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο υπ. Εθνικής Αμυνας παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Ελλάδας και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και ασφάλειας και τα προβλήματα με την Τουρκία.

    Διαπίστωσε βελτίωση του κλίματος αλλά ταυτόχρονα και στασιμότητα σε κρίσιμα θέματα.

    "Η τουρκική και η τουρκοκυπριακή πλευρά παραμένουν στις αδιάλλακτες θέσεις τους, προβάλλοντας διαρκώς προσκόμματα" τόνισε ο κ. Παπαντωνίου και πρόσθεσε ότι ανάλογα αδιάλλακτη στάση τηρεί η τουρκική πλευρά εξακολουθώντας να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο.

    Για Ευρωστρατό

    Ενημέρωσε επίσης το ακροατήριο για τα σχέδια ανάπτυξης του Ευρωστρατού, στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου Ευρωπαϊκού Συντάγματος.

    "Ο ευρωστρατός, θα αναπτυχθεί περισσότερο, διευρύνοντας το πεδίο των δυνατοτήτων του, ενώ παράλληλα θα αποκτήσει δομές διοίκησης, που θα είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την αυτόνομη διεξαγωγή επιχειρήσεων, στο πλαίσιο συνεργασίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ" τόνισε χαρακτηριστικά.

    [08] Συλλήψεις για κοκαΐνη στη Λάρισα

    7/10/2003 9:02:00 μμ

    Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης μέσω Λάρισας προσπάθησαν να διακινήσουν δύο Σερραίοι που συνελήφθησαν από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ραντεβού που είχε ορισθεί στην Λάρισα οι δύο Σερραίοι θα παρέδιδαν ποσότητα κοκαΐνης ενός κιλού και 40 γραμμαρίων την οποία μετέφεραν σε λεωφορείο ''Εξπρές'' που εκτελούσε το δρομολόγιο Σέρρες-Γερμανία, μέσω Ηγουμενίτσας. Οι δύο συλληφθέντες είναι ο οδηγός και ο συνοδηγός του λεωφορείου 40 και 42 ετών αντίστοιχα. Το τουριστικό λεωφορείο ήταν υπό παρακολούθηση και στο σημείο παραλαβής αντί του παραλήπτη εμφανίσθηκε αστυνομικός. Το λεωφορείο κατασχέθηκε και παραδόθηκε στο Τελωνείο Λάρισας και οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

    [09] Νέα στοιχεία για τον Γκουσίνσκι απέστειλε η Ρωσία

    7/10/2003 8:32:00 μμ

    Το γραφείο του Ρώσου γενικού εισαγγελέα απέστειλε στην Ελλάδα νέα στοιχεία, τα οποία είχαν ζητηθεί από το Συμβούλιο Εφετών της Ελλάδας για την υπόθεση του Βλαντιμίρ Γκουσίνσκι, που κατηγορείται από τις ρωσικές αρχές για απάτη και ξέπλυμα χρήματος. Ο Γκουσίνσκι συνελήφθη τον Αύγουστο από τις ελληνικές αρχές στο αεροδρόμιο της Αθήνας και κρατείται με βάση το διεθνές ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον του. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου το Συμβούλιο Εφετών της Ελλάδας ανέβαλε τη συζήτηση ικανοποίησης του ρωσικού αιτήματος, ζητώντας από τη Μόσχα να σταλούν στις ελληνικές αρχές περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση Γκουσίνσκι εντός 15 ημερών.

    [10] Παραίτηση του Πορτογάλου ΥΠΕΞ

    7/10/2003 9:13:00 μμ

    Αντόνιο ντα Κρουζ

    Ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών, κ. Αντόνιο Μαρτίνς ντα Κρουζ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι παραιτείται από τα καθήκοντά του, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έκανε τίποτε το αξιόμεμπτο στην υπόθεση της εισαγωγής της κόρης του στο Πανεπιστήμιο. Ο ίδιος διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι πήρε την απόφαση να παραιτηθεί, παρά το γεγονός ότι είναι αθώος, επειδή οι κατηγορίες εναντίον του έκαναν την οικογένειά του να υποφέρει και η αξιοπρέπειά του θίχτηκε ανεπανόρθωτα.

    Υπενθυμίζουμε ότι, την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Ντα Κρουζ δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι δε ζήτησε ποτέ από τον υπουργό Ανώτερης Παιδείας, κ. Πέδρο Λίνσε, ειδική μεταχείριση απέναντι στην κόρη του για να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου παρά την ανεπαρκή βαθμολογία της. Την παραίτησή του υπέβαλε επίσης και ο Λίνσε. Ωστόσο, ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν ότι υπήρξαν πολλές επαφές μεταξύ των υπουργείων του Ντα Κρουζ και του Λίνσε για να γίνει εξαίρεση για την κόρη του υπουργού.

    [11] Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών στην Αθήνα

    7/10/2003 11:44:00 μμ

    Οι αθλητικές επιδόσεις, η πρόληψη των τραυματισμών και άλλων παθήσεων των αθλητών σε όλα τα σπορ, η φυσική διατροφή των αθλητών, θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων τις εργασίες του 7ου Διεθνούς Ολυμπιακού Συνεδρίου Αθλητικών Επιστημών που άνοιξε τις πύλες του στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, την καλύτερη απάντηση σε όλους όσοι αμφισβητούν την ελληνική ολυμπιακή προετοιμασία έδωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ. Στο μεταξύ, επαφές με τον επικεφαλής της CIA στην Ουάσινγκτον αλλά και με παράγοντες της ελληνικής κοινότητας είχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ιωάννης Σπανουδάκης.

    Ζακ Ρογκ: Πάτε καλά

    Από τη μακρινή Νιγηρία, όπου βρίσκεται για τους παναφρικανικούς αγώνες, ο Ζακ Ρογκ, ξεκαθάρισε ότι:

    "Καμία χώρα, δεν ήταν έτοιμη έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό είναι το διάστημα που απομένει μέχρι τη διοργάνωση της Αθήνας"

    Παράλληλα, απαντώντας στους επικριτές της ελληνικής ολυμπιακής προσπάθειας, τόνισε

    "Οι Έλληνες θα είναι έτοιμοι".

    Συνέδριο για τον Αθλητισμό και την Ιατρική στην Αθήνα

    Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, άνοιξε την Τρίτη τις πύλες του το 7ο Διεθνές Ολυμπιακό Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών.

    Το συνέδριο, στο οποίο λαμβάνουν μέρος κορυφαίοι επιστήμονες από όλον τον κόσμο, διοργανώνουν από κοινού η Αθήνα 2004 και η Ιατρική Επιτροπή της ΔΟΕ.

    Το συνέδριο που θα έχει διάρκεια τέσσερις ημέρες, είναι αφιερωμένο στη "Φυσική διατροφή και στην ψυχολογική φροντίδα των αθλητών τον 21ο αιώνα"

    Στο πλαίσιο αυτού, θα γίνουν περισσότερες από 400 επιστημονικές ανακοινώσεις, εξαιρετικά χρήσιμες για ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο, ενώ παράλληλα, θα παρουσιαστούν πέντε ενότητες που θα αφορούν την αθλητιατρική, τη βιολογία της άσκησης, τη ψυχολογία, την εμβιομηχανική και την τεχνολογία της πληροφορικής.

    Παράλληλα, θα επιχειρηθεί να δοθεί απάντηση στο ερώτημα "τα γονίδια προκαθορίζουν τους μελλοντικούς ολυμπιονίκες;"

    Απευθυνόμενη προς τους συνέδρους, μέλη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, η πρόεδρος της Αθήνα 2004 εξήρε το ρόλο τους στην ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών.

    " Με την φροντίδα σας βοηθάτε τους αθλητές να επεκτείνουν τα όρια της ανθρώπινης προσπάθειας" τόνισε χαρακτηριστικά η κα Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Παρών και ο Μαγκντί Γιακούμπ

    Μεταξύ των 1.000 διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημόνων που μετέχουν στο συνέδριο, είναι και ο διάσημος καθηγητής καρδιοχειρουργικής, σερ Μαγκντί Γιακούμπ.

    Ο κ. Γιακούμπ, ο οποίος πριν μερικούς μήνες, δήλωσε εθελοντής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, θα μιλήσει την Παρασκευή με θέμα "η αθλητική καρδιά".

    Επαφές Σπανουδάκη στην Ουάσινγκτον

    Στο μεταξύ, συνάντηση με τον ελληνικής καταγωγής αρχηγό της CIA Τζορτζ Τένετ, είχε στην Ουασινγκτον ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΘΗΝΑ 2004 Γιάννης Σπανουδάκης.

    Σε καλό κλίμα, οι δύο άνδρες συζήτησαν γύρω από την ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων, στον απόηχο μάλιστα των πρόσφατων αρνητικών δημοσιευμάτων.

    Ο κύριος Σπανουδάκης συναντήθηκε και με τον υφυπουργό εξωτερικών των Ηνωμένων πολιτειών Μαρκ Γκρόσμαν.

    Λίγο αργότερα, μιλώντας στο δεύτερο ετήσιο συνέδριο ελληνοαμερικανικών σχέσεων, έδωσε απάντηση στο πρόσφατο άρθρο της Ουάσινγκτον Ποστ, τονίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται με τις αρχές άλλων χωρών για την ασφάλεια, των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο Τόμας Μίλερ, ενώ κληθείς να σχολιάσει το πρόσφατο άρθρο της ''Ουάσιγκτον Ποστ'' σημείωσε ότι καθόλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος έως τον επόμενο Αύγουστο η ασφαλής διοργάνωση των Αγώνων θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και θα απασχολεί την επικοινωνία των δυο κυβερνήσεων.

    [12] Μπάγεβιτς: ''Σκέφτηκα να παραιτηθώ''

    7/10/2003 8:41:00 μμ

    Διευκρινίσεις για τα όσα είπε περί "χωρισμού" του με την ΑΕΚ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το kυριακάτικο ματς με τη Χαλκηδόνα, έδωσε την Τρίτη, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Με δήλωσή του, που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ο Σερβοέλληνας τεχνικός παραδέχεται ότι μετά την ήττα από τη Χαλκηδόνα σκέφτηκε να παραιτηθεί, τονίζει όμως ότι δεν το έκανε ποτέ. Αφήνει πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ενωση, αν δεν καταφέρει να πετύχει όσα θέλει.

    ''Δεν υπέβαλα καμία παραίτηση στη Διοίκηση''

    Η δήλωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ως εξής:

    "Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν υπέβαλα καμία παραίτηση στη Διοίκηση. Πραγματικά μου πέρασε από το μυαλό αυτή η σκέψη, συζήτησα με τον κ. Πέτρο Στάθη και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε εξέφρασα τις ίδιες σκέψεις μου προς τους δημοσιογράφους. Οτι δηλαδή είμαι στη διάθεση της Διοίκησης να το κάνω, αν δεν μπορέσω να αλλάξω αυτά που θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν στην ομάδα και που κρίνω ότι θα είναι για το καλό της ΑΕΚ στο μέλλον".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 7 October 2003 - 20:56:11 UTC