Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αστυνομικός συνελήφθη για δωροδοκία
  • [02] Με καθυστέρηση άρχισε η δίκη - Αγόρευση Βασίλη Καρύδη
  • [03] Β.Κορέα: Επεξεργασία 8.000 ράβδων πυρηνικού καυσίμου
  • [04] Νέα καταδίκη για την βομβιστική επίθεση στην Ινδονησία
  • [05] Ξένους παρατηρητές ζητά ο Αραφάτ
  • [06] Σκότωσαν τον δήμαρχο της πόλης Σάλι στην Τσετσενία
  • [07] Πακιστάν: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό μελών της ''Αλ-Κάιντα''
  • [08] Στα Σκόπια ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ
  • [09] Νέες επιθέσεις κατά Αμερικανών στρατιωτών
  • [10] Σύσκεψη για την προστασία των καταναλωτών
  • [11] Πρόστιμα σε Sex Form και Informatics
  • [12] Δύσκολο ''χ'' για τον Παναθηναϊκό
  • [13] Ανανέωσε ο Ντελ Πιέρο με Γιουβέντους
  • [14] Οι απειλές μείωσαν τις επισκέψεις στο Kazaa

    [01] Αστυνομικός συνελήφθη για δωροδοκία

    2/10/2003 11:43:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Ενας Ανθυπαστυνόμος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας συνελήφθη από συναδέλφους του χθες βράδυ στην περιοχή Περάματος στην Κέρκυρα με την κατηγορία παράβασης καθήκοντος και συγκεκριμένα της παθητικής δωροδοκίας και δωροληψίας. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο Υπαστυνόμος ζήτησε από μια 36χρονη καταστηματάρχη να του δώσει χρηματικό ποσό προκειμένου να τη βοηθήσει σε ποινική της υπόθεση.

    Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας ήρθαν σε επαφή με την 36χρονη και αφού προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα των 900 ευρώ, που είχε ζητήσει ο αστυνομικός, έκλεισαν ραντεβού μαζί του, στο κατάστημά της. Η 36χρονη μπήκε στο αυτοκίνητό του και στην κονσόλα άφησε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

    Αμέσως επενέβησαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Κέρκυρας, όπου και τον συνέλαβαν. Ενεργείται προανάκριση από την υποδιέυθυνση ασφαλείας Κέρκυρας ενώ ο ανθυπαστυνόμος με την εις βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

    [02] Με καθυστέρηση άρχισε η δίκη - Αγόρευση Βασίλη Καρύδη

    2/10/2003 10:10:00 πμ

    Με 20 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της δίκης των κατηγορουμένων της 17 Νοέμβρη, εξαιτίας της απουσίας από τη δικαστική αίθουσα των συνηγόρων υπεράσπισης. Το γεγονός, που συμβαίνει τρίτη φορά από την έναρξη των αγορεύσεων, προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα έδρας, αλλά και του προέδρου του δικαστηρίου. Ο πρόεδρος Μιχάλης Μαργαρίτης, με έκδηλη τη δυσαρέσκειά του, ζήτησε να μην ξαναγίνει και ευχήθηκε η απουσία των συνηγόρων υπεράσπισης να μην γίνεται σκόπιμα. Η διαδικασία συνεχίζεται με την αγόρευση του κ. Βασίλη Καρύδη, συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Ο κ. Καρύδης αναφέρθηκε σε επιθέσεις που είχε δεχθεί όταν ανέλαβε τον κατηγορούμενο, οι οποίες αφορούσαν την ιδιότητά του ως μέλους του επιστημονικού συμβούλιου των φυλακών και αυτής του συμβούλου του (πρωην) υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

    Ο κ. Καρύδης υποστήριξε ότι με τη στάση τους οι δικαστές συνέβαλαν στο να αποφορτιστεί το κλίμα και να μετριαστούν οι επιθέσεις που δεχόταν.

    [03] Β.Κορέα: Επεξεργασία 8.000 ράβδων πυρηνικού καυσίμου

    2/10/2003 9:55:00 πμ

    Η Βόρεια Κορέα ολοκλήρωσε την επεξεργασία 8.000 ράβδων πυρηνικού καυσίμου, στον πυρηνικό αντιδραστήρα Γιονγκμπιόν. "Η Πιονγιάνγκ θα συνεχίσει να ενισχύει το αποτρεπτικό πυρηνικό της δυναμικό, γιατί δεν έχει άλλη επιλογή, αφού οι ΗΠΑ απειλούν τη χώρα με πυρηνικά όπλα", δήλωσε ο βορειοκορεάτης υφυπουργός Εξωτερικών, Τσόε Σου χον στο Κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Βόρειος Κορέα προβαίνει δημοσίως σε τέτοιες δηλώσεις.

    Η επεξεργασία πυρηνικών γινόταν για ''ειρηνικούς σκοπούς''

    Ο Τσόε Σου Χον τόνισε ότι η χώρα θα συνεχίσει να αναπτύσσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο για να ενισχύσει την άμυνά της.

    Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της Γιονγκμπιόν στη Βόρειο Κορέα, οι οποίες είχαν κλείσει έπειτα από συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1994, άρχισαν πρόσφατα να λειτουργούν και πάλι.

    Η επεξεργασία των πυρηνικών ράβδων θα επιτρέψει στη Βόρειο Κορέα να αποσπάσει από αυτές πλουτόνιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή πυρηνικών όπλων.

    Το ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι αρχικώς η επεξεργασία των πυρηνικών ράβδων γινόταν για "ειρηνικούς σκοπούς", αλλά μετά τις απειλές των Ηνωμένων Πολιτειών η χώρα άλλαξε τη στάση της.

    O κ. Τσόε δήλωσε ότι η χώρα του δεν έχει πρόθεση να μεταφέρει την τεχνολογία πυρηνικών όπλων σε άλλες χώρες.

    Στα τέλη Αυγούστου είχαν πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο συνομιλίες με εκπροσώπους έξι χωρών (ΗΠΑ, Βόρεια και Νότια Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία), οι οποίες δεν κατέληξαν σε αποτελέσματα, ενώ η Πιόνγκγιαγκ τις είχε χαρακτηρίσει "άσκοπες".

    Πηγή: ΑΠΕ - BBC Greek

    [04] Νέα καταδίκη για την βομβιστική επίθεση στην Ινδονησία

    2/10/2003 9:53:00 πμ

    Στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκε την Πέμπτη από δικαστήριο της Ινδονησίας ο ισλαμιστής ηγέτης Μουκλάς ή Αλι Γκουφρόν, 43 ετών, που είχε κατηγορηθεί ότι βοήθησε και έδωσε το τελικό πράσινο φως για την βομβιστική επίθεση εναντίον ξένων τουριστών στο Μπαλί τον Οκτώβριο του 2002, που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 202 άνθρωποι. Ο Μουκλάς, είναι ο τρίτος από τους κατηγορούμενους, που καταδικάζεται σε θάνατο. Οι δικαστές απεφάνθησαν ότι οι καταγγελίες εναντίον του ήταν "απολύτως αποδεδειγμένες" γι' αυτό και του επεβλήθη η θανατική ποινή.

    Παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στις επιθέσεις

    Η κατηγορούσα αρχή ισχυρίσθηκε ότι ο 43χρονος ισλαμιστής δάσκαλος ήταν ο συντονιστής των επιθέσεων, καθώς προετοίμασε τις επιθέσεις, βρήκε χρηματοδότες και ενέκρινε τους στόχους.

    Ο ίδιος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στις επιθέσεις, αλλά αρνήθηκε ότι έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο.

    Θρησκευτική καθοδήγηση στους βομβιστές, υποστήριξε ο Μουκλάς.

    Ο ισλαμιστής ηγέτης Μουκλάς θα ασκήσει έφεση μία διαδικασία που θεωρείται εξαιρετικά πολύπλοκη και χρονοβόρα στην Ινδονησία, σύμφωνα με τους ανταποκριτές.

    Ο Μουκλάς είχε πει σε δικαστήριο της Ινδονησίας τον περασμένο μήνα ότι ο ίδιος ήταν ένας "ασήμαντος τρομοκράτης" σε σχέση με τους Τζορτζ Μπους, Αριέλ Σαρόν και Τόνι Μπλερ.

    Ένοχοι έχουν κριθεί τρεις ακόμη άνδρες, ο ένας από τους οποίους είναι ο αδελφός του Μουκλάς, γνωστός και ως Αμρόζι.

    Πηγή: ΑΠΕ - BBC Greek

    [05] Ξένους παρατηρητές ζητά ο Αραφάτ

    2/10/2003 11:17:00 πμ

    Την αποστολή ξένων παρατηρητών για την επίβλεψη της εκεχειρίας ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, με συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια, κατηγορώντας παράλληλα το Ισραήλ, ότι "παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τους όρους του οδικού χάρτη" για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Την ίδια ώρα, οκτώ Παλαιστίνιοι τραυματίζονταν ελαφρά από έκρηξη στον οικισμό Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στη λωρίδα της Γάζας ,μετά από επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, που είχαν εισβάλει τα ξημερώματα κατεδαφίζοντας ένα σπίτι. Στόχος της επιχείρησης, ήταν η σύλληψη ενός παλαιστινίου υπόπτου για επιθέσεις στο Ισραήλ. Οι στρατιώτες ανακάλυψαν επίσης ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στην Νάμπλους το οποίο και ανατίναξαν.

    [06] Σκότωσαν τον δήμαρχο της πόλης Σάλι στην Τσετσενία

    2/10/2003 10:33:00 πμ

    Ένοπλοι αυτονομιστές αντάρτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον φιλορώσο δήμαρχο της πόλης Σάλι στην Τσετσενία, Μούσα Ντουκάγιεφ και τον γιο του, στήνοντας ενέδρα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ Τας η επίθεση εκδηλώθηκε αργά τη Τετάρτη το βράδυ σε κεντρικό σταυροδρόμι της πόλης που βρίσκεται νότια του Γκρόζνι. Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο γιος του, Σάιντ Σελίμ Ντουκάγιεφ που ήταν αστυνομικός υπέκυψαν στα τραύματά τους κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Η επίθεση έγινε μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις προγραμματισμένες για την Κυριακή εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της Τσετσενίας. Ο Ντακάγιεφ είναι ο τέταρτος δήμαρχος που δολοφονείται στην Τσετσενία τους τελευταίους έξι μήνες.

    [07] Πακιστάν: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό μελών της ''Αλ-Κάιντα''

    2/10/2003 10:30:00 πμ

    Πακιστανοί στρατιώτες εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό μελών του δικτύου Αλ-Κάιντα στο δυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε ο Πακιστανικός στρατός. Η επιχείρηση έχει στόχο τον εντοπισμό ξένων στοιχείων που πολύ πιθανόν εμπλέκονται σε επιθέσεις κατά των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού στο Αφγανιστάν, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του στρατού, στρατηγός Σοκάτ Σουλτάν. ''Αυτά τα ξένα στοιχεία προκαλούσαν προβλήματα στον τοπικό πληθυσμό'', πρόσθεσε.

    ''Λάβαμε στη διάρκεια της νύχτας αξιόπιστες πληροφορίες για πιθανά κρησφύγετα της αλ-Κάιντα, ο στρατός αντέδρασε άμεσα και ξεκίνησε την επιχείρηση'', είπε πεί νωρίτερα άλλος εκπρόσωπος του στρατού.

    ''Η επιχείρηση άρχισε τη Πέμπτη το πρωί και συνεχίστηκε κανονικά'' στην περιοχή του νοτίου Ουαζιριστάν (300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ισλαμαμπάντ) που συνορεύει με την αφγανική επαρχία Πάκτικα.

    Περίπου 25.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε επτά περιοχές της ζώνης αυτής του Πακιστάν, που εκτείνεται κατά μήκος 1.250 χιλιομέτρων των αφγανικών συνόρων.

    [08] Στα Σκόπια ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

    2/10/2003 8:32:00 πμ

    Επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ καθώς και με αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα έχει την Πέμπτη κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Τζόρτς Ρόμπερτσον. Στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Ρόμπερτσον θα βρεθεί η κατάσταση ασφαλείας στην χώρα και στην περιοχή γενικότερα, καθώς και οι προετοιμασίες της ΠΓΔΜ για το ενδεχόμενο να καταστεί μελλοντικά χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, θα επισκεφθεί ακόμη το επιτελείο της στρατιωτικής δύναμης της ΕΕ στα Σκόπια ενώ θα έχει επαφές και με τους εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας στην χώρα. Η επίσκεψη αυτή του κ. Ρόμπερτσον στην ΠΓΔΜ έχει και "αποχεραιτιστήριο" χαρακτήρα, καθώς τον Δεκέμβριο εγκαταλείπει την θέση του ΓΓ του ΝΑΤΟ.

    [09] Νέες επιθέσεις κατά Αμερικανών στρατιωτών

    2/10/2003 8:55:00 πμ

    Tρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Ιράκ το τελευταίο 24ωρο, την ώρα που η Ουάσινγκτον προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση των επικριτών της πολιτικής της στο Συμβούλιο Ασφαλείας, για να ψηφισθεί νέα απόφαση, που θα δίνει το πράσινο φως για την αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων από τρίτες χώρες. Ο Κούρδος ηγέτης Μασούντ Μπαρζανί, μέλος του μεταβατικού Κυβερνητικού Συμβουλίου του Ιράκ, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες που είχε στη Δαμασκό με τον Σύρο αντιπρόεδρο, Αμπντέλ Χαλίμ Χαντάμ χαρακτήρισε ως ''τρομοκρατικές'' τις επιθέσεις που δέχονται οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ. Υποστήριξε δε ότι ''ξένοι έχουν διεισδύσει στο Ιράκ για να δημιουργήσουν προβλήματα στον ιρακινό λαό''.

    Αλλαγές στο σχέδιο απόφασης των ΗΠΑ

    Μία Αμερικανίδα στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις άνδρες του αμερικανικού στρατού τραυματίσθηκαν την Τετάρτη, από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε σημείο απ΄όπου περνούσε αυτοκινητοπομπή του στρατού, στο Τικρίτ. Αλλος ένας σκοτώθηκε και ένας τραυματίσθηκε, το βράδυ, όταν δέχθηκαν επίθεση ανταρτών περιπολώντας στη συνοικία Αλ Μανσούρ της Βαγδάτης, ενώ το πρωί της Πέμπτης ένας Αμερικανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του σε επίθεση ιρακινών ενόπλων με αντιαρματικές ρουκέτες βόρεια της Βαγδάτης.

    Από την 1η Μαϊου, όταν ο πρόεδρος Μπους διακήρυξε ότι οι βασικές στρατιωτικές επιχειρήσεις τερματίσθηκαν, έχουν σκοτωθεί 84 Αμερικανοί στρατιώτες από εχθρικά πυρά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει το Πεντάγωνο.

    Την ίδια ώρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωνε ότι ο Κόλιν Πάουελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με ομολόγους του των κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, για τις αλλαγές που θα γίνουν στο σχέδιο απόφασης που προωθείται προς ψήφιση από τους Αμερικανούς.

    Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ δήλωσε ότι η νέα εκδοχή του σχεδίου απόφασης καθορίζει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια το ρόλο της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στο Ιράκ, απαντώντας έτσι στις επικρίσεις που είχαν διατυπωθεί αρχικώς ότι το αμερικανικό σχέδιο ήταν πολύ ασαφές ως προς την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών.

    [10] Σύσκεψη για την προστασία των καταναλωτών

    2/10/2003 9:10:00 πμ

    Ευρεία σύσκεψη φορέων με θέμα ''Πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν την πολιτική στήριξης της λειτουργίας της αγοράς και της προστασίας των καταναλωτών'' συγκαλεί ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος στη 1 μετά το μεσημέρι στο υπουργείο Εμπορίου. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμωνας Κουλούρης, σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη, με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, επανέλαβε οτι προτίθεται να συγκρουσθεί κατά μέτωπο με το παρεμπόριο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ''μπει από το παράθυρο'' η απελευθέρωση του ωραρίου με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ χαρακτήρισε θετική για την αγορά την εφαρμογή της κοινοτικής απόφασης για τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων και μηχανών.

    [11] Πρόστιμα σε Sex Form και Informatics

    1/10/2003 11:54:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Την επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Sex Form, σε τρεις βασικούς μετόχους της και σε τέσσερις χρηματιστηριακές για παραβάσεις σε συναλλαγές στη μετοχή της Informatics AE, αποκομίζοντας κέρδη πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά. Οπως προέκυψε από τον έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά το διάστημα από 13 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου η μετοχή της Informatics σημείωσε μεγάλη και απότομη άνοδο της τιμής της, καθώς και του όγκου συναλλαγών σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο.

    [12] Δύσκολο ''χ'' για τον Παναθηναϊκό

    2/10/2003 7:42:00 πμ

    Με γκολ του Παντελή Κωνσταντινίδη στο 88ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός "έσωσε" έναν βαθμό εναντίον της Ρέιντζερς, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στο "Απόστολος Νικολαΐδης" στη 2η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ (5ος όμιλος). Παρότι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 57', λόγω αποβολής του Γιάννη Γκούμα, οι "πράσινοι" έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν το γκολ του Εμερσον με το οποίο οι πρωταθλητές Σκοτίας προηγούνταν από το 35΄. Με απόντα τον Ρενέ Χένρικσεν και στον πάγκο τους Μπασινά, Σανμαρτεάν, Παπαδόπουλο, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με έντεκα παίκτες που για πρώτη φορά θα "συνυπήρχαν".

    Επιλογές που σηκώνουν πολύ... συζήτηση από τον Ιτζάκ Σουμ και σε μια περίοδο δύσκολη, κατά την οποία οι "πράσινοι" δεν έχουν βρει ακόμη το καλό τους πρόσωπο. Η Ρέιντζερς ήταν ομάδα που ήξερε τί ζητούσε μέσα στο γήπεδο. Με έναν παίκτη που θα αφήσει εποχή, τον Μίκελ Αρτέτα, και με τους Μολς, Καπούτσο, Αρβελάτζε, που δεν διάθετε ο Παναθηναϊκός, έφερε εύκολα το ματς στα μέτρα της. Εχασε μια καλή ευκαιρία στο 4' με το σουτ (άουτ) του Αρβελάτζε, στην οποία οι γηπεδούχοι απάντησαν όταν στο 12' ο Αρτέτα (το έκανε και αυτό) απέκρουσε στη γραμμή το σουτ του Ζουτάτουτας.

    Η ομάδα του Σουμ ήταν ακίνδυνη και οι Σκωτσέζοι (τρόπος του λέγειν βέβαια, αφού υπήρχαν 9 ξένοι στην ενδεκάδα της) περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να "χτυπήσουν". Κι αυτό έγινε στο 35', όταν ο Χιζανισβίλι πέρασε τη μπάλα στον Καπούτσο, που καλυπτόταν οριακά από την άμυνα των "πρασίνων", ο Πορτογάλος σέντραρε παράλληλα και ο Εμερσον απλώς έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

    Σα να μην έφτανε αυτό, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Σωτήρης Κυργιάκος τραυματίστηκε σε μία εναέρια μονομαχία με τον Κλος και αποχώρησε με φορείο. Και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να αναπτυχθεί ορθόδοξα.

    Με βολέ του Χαλκιά και βαθιές μπαλιές του Μορίς ξεκινούσαν οι "επιθέσεις" των γηπεδούχων και φυσικά οι πρωταθλητές Σκοτίας είχαν εύκολη δουλειά... Τα πάντα φάνηκαν να τελειώνουν στο 57' όταν οι "πράσινοι" έμειναν με 10 παίκτες, λόγω της (επιεικώς) ανόητη αποβολής του Γκούμα. Ο διεθνής αμυντικός κρατούσε από τη φανέλα τον επελαύνοντα από δεξιά Αρβελάτζε και συνέχιζε μέχρι να τον... δει ο Ιμπάνιεθ.

    Τελικά, καταλόγισε την παράβαση, τιμώρησε απόλυτα σωστά τον Ελληνα παίκτη με κίτρινη που ήταν η δεύτερη (είχε κλαδέψει τον Μολς στο 47') κι έτσι η συμμετοχή του Γκούμα περιορίστηκε σε μόλις 12 λεπτά. Στο σημείο εκείνο η συγκλονιστική παρουσία των 14.000 οπαδών του "τριφυλλιού" ξύπνησε τον εγωισμό των παικτών που για ένα διάστημα είχαν καλή απόδοση, πλησίασαν στο γκολ με τον Φύσσα (60') και γενικά αναστάτωσαν την άμυνα της Ρέιντζερς, κάτι που δεν είχαν κάνει στην προηγούμενη μία ώρα αγώνα.

    Στο 72' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν ο Μπεργκ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Παπαδόπουλό που ήταν έτοιμος να σκοράρει. Τελικά, ο Παναθηναϊκός ανταμείφθηκε για αυτήν την υπερπροσπάθεια, δύο λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας, όταν ο Παντελής Κωνσταντινίδης εκμεταλλεύθηκε σύγχυση στην περιοχή της Ρέιντζερς και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

    Διαιτητής: Αρτούρο Νταουντέν Ιμπάνιεθ (Ισπανία)

    Κίτρινες: Μάριτς,Βλάοβιτς, Γκούμας, Επαλέ, Αρτέτα

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαλκιάς, Μορίς, Φύσσας, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος (46' Γκούμας), Μάριτς, Ζουτάουτας, Μικάελσεν, Επαλέ (79' Κωνσταντινίδης), Βλάοβιτς (64' Παπαδόπουλος), Κωνσταντίνου

    ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: Κλος, Μουρ, Μπολ, Χιζανισβίλι, Μπεργκ, Εμερσον, Αρτέτα, Καπούτσο, Λόβενκραντς (77' Βανόλι), Αρβελάτζε (85' Νέρλινγκερ), Μολς.

    [13] Ανανέωσε ο Ντελ Πιέρο με Γιουβέντους

    2/10/2003 11:34:00 πμ

    Παίκτης της Γιουβέντους θα παραμείνει έως το καλοκαίρι του 2008, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ο 28χρονος σούπερ σταρ ανανέωσε το συμβόλαιο του με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, όπως ανακοινώθηκε τη Πέμπτη, στο Τορίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ετήσιες αποδοχές του διεθνή άσου θα φθάνουν τα 7.9 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που τον καθιστά ως έναν από τους πλέον ακριβοπληρωμένους παίκτες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

    [14] Οι απειλές μείωσαν τις επισκέψεις στο Kazaa

    2/10/2003 8:50:00 πμ

    Μείωση κατά 41%, στο ποσοστό των χρηστών που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα του Kazaa, του γνωστότερου δικτύου δωρεάν ανταλλαγής μουσικής, παρουσιάστηκε από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε οι δισκογραφικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα πάρουν ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματα των δημιουργών. Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Νίλσεν, που ειδικεύεται στην καταμέτρηση των επισκέψεων στον Ιντερνετ, την 3η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ο αριθμός των επισκεπτών της ιστοσελίδας του Kazaa έπεσε στα 3,9 εκατομμύρια από 6,5 εκατομμύρια που ήταν την τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου.

    Ανακοινώθηκαν οι πρώτες αγωγές

    Το ινστιτούτο χρησιμοποίησε ως μέτρο σύγκρισης την εβδομάδα του Ιουνίου κατά την οποία το RIAA, το συνδικάτο των δισκογραφικών εταιρειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι στο εξής θα κάνει αγωγές σε βάρος των χρηστών που κατεβάζουν μουσική από το Ιντερνετ.

    Στις 8 Σεπτεμβρίου, αφού συνέλεξε τα στοιχεία τους χάρη στη συνδρομή των παροχέων πρόσβασης, το RIAA ανακοίνωσε τις πρώτες 261 αγωγές εναντίον ατόμων που ''κατά μέσο όρο είχαν μοιράσει παράνομα περισσότερα από 1.000 μουσικά κομμάτια''.

    ''Το RIAA στέλνει σαφώς ένα ισχυρό μήνυμα στους χρήστες και αυτό το μήνυμα φαίνεται ότι πέρασε. Δεδομένου ότι εκατοντάδες άτομα κινδυνεύουν να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, η απειλή για τους ερασιτέχνες της ανταλλαγής μουσικών κομματιών είναι πολύ σοβαρή'' σχολίασε ο υπεύθυνος του ινστιτούτου, Γκρεγκ Μπλουμ.

    Παρά την πτώση κατά 41% το Kazaa παραμένει το δίκτυο που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι οι Αμερικανοί για να ''κατεβάζουν'' μουσική. Ακολουθεί το Morpheus που την ίδια εβδομάδα του Σεπτεμβρίου δέχτηκε 261.000 επισκέψεις, δηλαδή 11.000 λιγότερους σε σχέση με τον Ιούνιο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 2 October 2003 - 9:45:21 UTC