Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αλλικ Μάλλι νέος Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ
  • [02] Συνάντηση Βαρθολομαίου με Αμπντουλάχ Γκιουλ
  • [03] Αυξήθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας λόγω της μετανάστευσης
  • [04] ΗΠΑ: Κατηγορίες κατά Πακιστανού για βοήθεια στην Αλ Κάιντα
  • [05] Καταπλακώθηκαν εργάτες σε ορυχείο στην Τουρκία
  • [06] Ιρανοί δημοσιογράφοι ζητούν ελευθερία του Τύπου
  • [07] Κολομβία: Τέσσερις νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου
  • [08] Σαχάρα: Τέσσερις όμηροι τουρίστες είναι σοβαρά άρρωστοι
  • [09] Κάρλα ντελ Πόντε: ''Θέλω να ολοκληρώσω τη δίκη Μιλόσεβιτς''
  • [10] Αναταράξεις στη Βουλγαρία από την παραίτηση υπουργού
  • [11] Μπους: Οι ΗΠΑ σημειώνουν πρόοδο στο Ιράκ
  • [12] Νίκη της Σερβίας επί της Αυστραλίας στο τουρνουά Αλεξάνδρεια

    [01] Ο Αλλικ Μάλλι νέος Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ

    8/8/2003 9:26:00 μμ

    Ενας έμπειρος περί τα ελληνικά και βαλκανικά πράγματα διπλωμάτης τοποθετείται στη θέση του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη σε αντικατάσταση του κ. Τζον Κενινγκ που μετατέθηκε στις Βρυξέλλες. Ο κ. Αλικ Μάλλι, που πρόκειται εντός των ημερών να αναλάβει και επισήμως τα νέα του καθήκοντα, ήρθε στη Θεσσαλονίκη από την Πρίστινα όπου υπηρέτησε τα δυο τελευταία χρόνια ως επιτετραμμένος της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής. Νωρίτερα είχε διατελέσει επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδας του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ενώ εργάστηκε παλαιότερα και στο Πολιτικό και Οικονομικό Τμήμα της πρεσβείας της χώρας του στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ο κ. Μάλλι υπηρέτησε στο γραφείο Νοτιο-Κεντρικής Ευρώπης του Στέιτ Ντιπαρτμεντ ως υπεύθυνος της ομάδας εργασίας που ασχολήθηκε με οικονομικά θέματα της περιοχής. Ο νέος πρόξενος είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα ηθοποιό Ιωάννα Γκαβάκου.

    [02] Συνάντηση Βαρθολομαίου με Αμπντουλάχ Γκιουλ

    8/8/2003 7:58:00 μμ

    "Θετική και ικανοποιητική" χαρακτήρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που απασχολούν την ελληνική ομογένεια και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ο κ. Βαρθολομαίος σημείωσε ότι τα θέματα αντιμετωπίστηκαν με καλή διάθεση και θετική προσέγγιση. Από την πλευρά του, ο κ. Γκιουλ διαβεβαίωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι όλοι οι πολίτες της Τουρκίας, ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, πρέπει να ζουν εν ειρήνη και ευτυχία και πως η κυβέρνηση της χώρας του εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

    [03] Αυξήθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας λόγω της μετανάστευσης

    8/8/2003 9:29:00 μμ

    Δημογραφική μείωση εμφανίζει η Ελλάδα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, ενώ η πληθυσμιακή της αύξηση οφείλεται αποκλειστικά στη μετανάστευση.

    Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των δημογραφικών δεδομένων για το έτος 2002 που παρουσίασαν από κοινού η Eurostat και το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην Ελλάδα παρατηρούνται αρνητικοί ρυθμοί φυσικής αύξησης της τάξης του -0,2 ανά χίλιους κατοίκους. Ο πληθυσμός της Ελλάδας αυξήθηκε το 2002 σε 11.018.400 από 10.018.400 το 2001. Η αύξηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στη μετανάστευση, καθώς η φυσική αύξηση του πληθυσμού είχε αρνητικό πρόσιμο (102.500 γεννήσεις-104.200 θάνατοι).

    Τα υψηλότερα ποσοστά φυσικής πληθυσμιακής αύξησης παρατηρήθηκαν στην Ιρλανδία (7,9/1000), τη Γαλλία και την Ολλανδία (3,7/1000), ενώ αρνητικούς ρυθμούς καταγράφουν επίσης η Γερμανία (-1,5/1000) και η Ιταλία (-0,5/1000).

    Οσον αφορά ειδικότερους δημογραφικούς δείκτες από την έκθεση συνάγεται ότι η Ελλάδα διατηρεί το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των "15" στη βρεφική θνησιμότητα και μάλιστα αυξημένο σε σχέση με το 2001 (5,9/1000 έναντι 5,1/1000 το 2001).

    Συνεχίζεται εξάλλου, όπως και σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε και στην Ελλάδα η πτωτική τάση στον αριθμό των γάμων με διαρκή αύξηση των διαζυγίων.

    Τα ποσοστά των γάμων μειώθηκαν το 2002 στη χώρα μας σε 5,2/1000 από 6,5/1000 το 1980, ενώ τα διαζύγια αυξήθηκαν σε 1,1/1000 από 0,7/1000 το 1980.

    Το υψηλότερο ποσοστό γάμων καταγράφεται στη Δανία (6,9/1000), ενώ το υψηλότερο ποσοστό διαζυγίων στο Βέλγιο (3/1000).

    Τα ποσοστά γονιμότητας στην Ε.Ε παρέμειναν κατ' ουσίαν αμετάβλητα σε σχέση με την προηγούμενη διετία (1,47 παιδιά ανά γυναίκα) με ανώτατο όριο στην Ιρλανδία (2,01 παιδιά ανά γυναίκα) και κατώτατο στην Ελλάδα και την Ισπανία (1,25 παιδιά ανά γυναίκα).

    Τέλος η μέση προσδοκώμενη διάρκεια ζωής το 2002 ήταν στην Ελλάδα για τους άνδρες 75,4 έτη και τις γυναίκες 80,7 έτη, με κοινοτικό μέσο όρο τα 75,5 και 81,6 έτη αντιστοίχως.

    Το 1980 τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ε.Ε ήταν 77,2 για τις γυναίκες και 70,5 έτη για τους άνδρες.

    Στις υπό ένταξη χώρες τη μεγαλύτερη προσδοκώμενη διάρκεια ζωής είχαν άνδρες και γυναίκες στην Κύπρο (76,1 και 81 έτη αντίστοιχα).

    [04] ΗΠΑ: Κατηγορίες κατά Πακιστανού για βοήθεια στην Αλ Κάιντα

    8/8/2003 11:07:00 μμ

    Την κατηγορία της συνομωσίας, προκειμένου να παράσχει χρήματα και βοήθεια στην Αλ Κάιντα, αντιμετωπίζει ένας Πακιστανός. Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ στο Μανχάταν απήγγειλε την Παρασκευή την κατηγορία για συνωμοσία στον Ουζάιρ Παράτσα, προκειμένου να βοηθήσει ένα μέλος της Αλ Κάιντα να εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ. Ο Πακιστανός κρατείται ως ουσιώδης μάρτυρας από τότε που συνελήφθη μυστικά στη Νέα Υόρκη, στα τέλη Μαρτίου. Σε περίπτωση που καταδικαστεί, ο Παράτσα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνων και πρόστιμο έως και 250.000 δολαρίων.

    [05] Καταπλακώθηκαν εργάτες σε ορυχείο στην Τουρκία

    8/8/2003 8:30:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Δέκα πέντε εργάτες ορυχείου ασβεστούχου θείου στην Τουρκία καταπλακώθηκαν από τόνους χωμάτων σε μεγάλο βάθος ύστερα από έκρηξη σε στοά του ορυχείου τους στην ευρύτερη περιοχή του Ερζερούμ, ενώ 16 συνάδελφοί τους ανασύρθηκαν τραυματισμένοι ή με βαρειά εγκαύματα, ανέφεραν τα συνεργεία διάσωσης. Η τουρκική κρατική τηλεόραση έδειξε πλάνα από την έξοδο του ορυχείου, όπου έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς των εγκλωβισμένων εργατών του ορυχείου και εκτυλίσσονται δραματικές σκηνές, καθώς μεγαλώνει ώρα με την ώρα η αγωνία τους για τους δικούς τους ανθρώπους.

    Στην Τουρκία έχουν σημειωθεί κατά τα τελευταία έτη πολλά δυστυχήματα σε διάφορα ορυχεία.

    Σε ένα απο τα πλέον πολύνεκρα απο αυτά, που οφείλεται επίσης σε έκρηξη σε στοά μεγάλου ανθρακωρυχείου, στην περιοχή του Ζονγκουλντάκ στη διάρκεια του 1992, περίπου 260 ανθρακωρύχοι βρήκαν τραγικό θάνατο.

    [06] Ιρανοί δημοσιογράφοι ζητούν ελευθερία του Τύπου

    8/8/2003 11:11:00 μμ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή στην Τεχεράνη περίπου 800 δημοσιογράφοι, ζητώντας ελευθερία του Τύπου και την απελευθέρωση 21 συναδέλφων τους, πολλοί από τους οποίους συνελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες στο Ιράν. Σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, που εδρεύει στη Γαλλία, το Ιράν έχει τους περισσότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους από κάθε άλλη χώρα στη Μέση Ανατολή. Τουλάχιστον 14 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες με κατηγορίες που κυμαίνονταν από ''προπαγάνδα κατά του καθεστώτος'' ως ''δημοσίευση ακατάλληλης φωτογραφίας''.

    Φόρος τιμής στην Ιρανοκαναδή φωτορεπόρτερ Ζάχρα Καζεμί

    Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Ιρανικής Ένωσης για την Ελευθερία του Τύπου (IAPF) έγινε με αφορμή την Ημέρα Τύπου. Διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχιζόμενα μέτρα καταστολής εναντίον του Τύπου, η IAPF εξέδωσε ειδικό 12σέλιδο δελτίο, με όλες τις σελίδες του λευκές.

    Οι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν για την φυλάκιση ορισμένων συναδέλφων τους, ενώ απέτισαν φόρο τιμής στην ιρανοκαναδή φωτορεπόρτερ Ζάχρα Καζεμί που σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα ενώ κρατείτο από την ιρανική Αστυνομία.

    "Κάθε πρωί που θέλω να πάω στη δουλειά αισθάνομαι ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία μου μέρα και ότι θα με συλλάβουν. Και όταν πάω στο γραφείο μπορώ να δω τα ίδια αισθήματα στα μάτια των συναδέλφων μου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Ακμπαρ Μοντατζέμπι κατά την καθιστική διαμαρτυρία που διοργανώθηκε από το Συνδικάτο των Ιρανών Δημοσιογράφων.

    Ο βουλευτής Μοχσίν Αρμίν τόνισε ότι οι εχθροί της ελευθεροτυπίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ιρανοί δημοσιογράφοι θα σπάσουν με τις πέννες τους όλα τα φράγματα καταστολής και βίας

    "Δεν αποτελεί σαφώς πηγή περηφάνιας για το καθεστώς ότι το Ιράν χαρακτηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα η μεγαλύτερη φυλακή για δημοσιογράφους", κατέληξε ο Αρμίν.

    [07] Κολομβία: Τέσσερις νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

    8/8/2003 10:12:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Μία επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό τριών στη Σαραβένα (βορειοανατολική Κολομβία), στην επαρχία Αράουκα. Οπως δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της επαρχίας, Λουίς Αλσίδες Μοράλες, τα τέσσερα θύματα είναι όλοι πολίτες, δύο ανήλικοι και δύο ενήλικοι. Μία επίθεση με χειροβομβίδα είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό επτά στις 17 Ιουλίου στην ίδια πόλη, η οποία βρίσκεται 300 χλμ. βορειοανατολικά της Μπογκοτά, μερικές ώρες μετά την επίσκεψη του προέδρου Αλβάρο Ουρίμπε στην επαρχία Αράουκα.

    [08] Σαχάρα: Τέσσερις όμηροι τουρίστες είναι σοβαρά άρρωστοι

    8/8/2003 11:41:00 μμ

    Τέσσερις από τους τουρίστες που απήχθησαν στις αρχές του χρόνου στη Σαχάρα είναι βαριά άρρωστοι και οι μεσολαβητές προσπαθούν να πετύχουν την άμεση απελευθέρωσή τους. Πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, τόνισε πως ο άμεσος σκοπός της τριάδας των μεσολαβητών των Αρχών του Μαλί και της Γερμανίας είναι να εξασφαλίσουν από τους απαγωγείς καταρχήν την απελευθέρωση αυτών των ομήρων. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνηση για την εθνικότητα των τεσσάρων ομήρων, την αρρώστια από την οποία πάσχουν, την ηλικία ή το φύλο τους.

    [09] Κάρλα ντελ Πόντε: ''Θέλω να ολοκληρώσω τη δίκη Μιλόσεβιτς''

    8/8/2003 10:01:00 μμ

    Η Γενική Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα ντελ Πόντε, δήλωσε την Παρασκευή σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι ακόμα και αν δεν αντικατασταθεί στα εισαγγελικά καθήκοντά της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη Ρουάντα, θα επιθυμούσε να ολοκληρώσει τη νομική αποστολή της στο ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

    Η τελική απόφαση θα παρθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας

    Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενος ενώπιον του ΔΠΔ του ΟΗΕ για την πρώην Γιουγκοσλαβία είναι αυτό το χρονικό διάστημα ο Γιουγκοσλάβος πρώην πρόεδρος, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    Η ''παράλληλη'' άσκηση των εισαγγελικών καθηκόντων είναι πρόταση του ίδιου του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Η Εισαγγελέας Ντελ Πόντε εξέθεσε προφορικά στο Συμβούλιο τους λόγους για τους οποίους θα επιθυμούσε να ολοκληρώσει την αποστολή της στη δίκη με κατηγορούμενο τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στο 15μελές Συμβούλιο Ασφάλειας.

    Υπενθυμίζεται ότι το ΔΠΔ για τη Ρουάντα εδρεύει στην Αρούσα της Τανζανίας και εκδικάζει υποθέσεις σχετικές με τη γενοκτονία χιλιάδων μελών των φυλών Τούτσι και Χούτου στη Ρουάντα μετά το 1980.

    [10] Αναταράξεις στη Βουλγαρία από την παραίτηση υπουργού

    8/8/2003 7:43:00 μμ

    Ο Μιλέν Βέλτσεφ

    Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με την ξαφνική παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Μιλέν Βέλτσεφ την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον ίδιο την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός Συμεών Σαξκομπουργκότσκι εντός της ημέρας, με τον οποίο ο κ. Βέλτσεφ είχε την Παρασκευή και δεύτερη συνάντηση και που συζητήθηκαν οι λόγοι της παραίτησης του, η οποία τάραξε την πολιτική σκηνή της χώρας, ενώ προκάλεσε και προσωρινές διακυμάνσεις των τιμών των βουλγαρικών ομολόγων στα διεθνή χρηματιστήρια.

    Από τα σημαντικότερα στελέχη της βουλγαρικής κυβέρνησης

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Βέλτσεφ δήλωσε, ότι συνεχίζει να μην γνωρίζει εάν ο πρωθυπουργός θα δεχτεί ή όχι την παραίτηση του.

    Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήταρ Τσόνεφ είπε, ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την απόφαση του είτε την Παρασκευή είτε στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Οι τελευταίες εξελίξεις εγκυμονούν κίνδυνο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος Γεώργι Παρβάνοφ, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει επί της ουσίας την παραίτηση του κ. Βέλτσεφ, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να λάβει όλα τα μέτρα για τη σταθερότητα της κυβέρνησης.

    Ο Μίλεν Βέλτσεφ στο κείμενο παραίτησης τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η συντηρητική πολιτική οικονομικών στη Βουλγαρία. Μεταξύ των λόγων που τον οδήγησαν σε παραίτηση, ο κ. Βέλτσεφ ανέφερε την μή υποστήριξη για τη συνέχιση της συντηρητικής πολιτικής οικονομικών και της πολιτικής για περαιτέρω μείωση του δημόσιου τομέα της Οικονομίας.

    Έκανε λόγο για "αδράνεια", του υπουργείου Εσωτερικών στην αποκάλυψη των υπευθύνων για τη συκοφαντική δυσφήμηση του στις σελίδες του βουλγαρικού Τύπου για επαφές του με ύποπτα πρόσωπα και οικονομικά συμφέροντα.

    Ο 37χρονος Μιλέν Βέλτσεφ, θεωρείται από τα σημαντικότερα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Εδώ και ένα μήνα περίπου είχε ζητήσει από τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο να περιορίσουν δραστικά τα αιτήματά τους για πρόσθετη χρηματοδότηση των αντίστοιχων τομέων τους στον προϋπολογισμό για το 2004, προειδοποιώντας, ότι τα οικονομικά της χώρας μπορούν να καταρρεύσουν σε περίπτωση ικανοποίησης υπερβολικών απαιτήσεων.

    Ο κ. Βέλτσεφ έδωσε στη δημοσιότητα την είδηση για την παραίτηση του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη, το οποίο συζήτησε τον νέο προϋπολογισμό, "πολύ δυναμικά και σε πνεύμα ομοφωνίας" όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πλάμεν Παναγιότοφ.

    Αντιδράσεις βουλευτών

    Σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, κυβερνητικά στελέχη εξέφρασαν ελπίδες, ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να δεχτεί την παραίτηση του κ. Βέλτσεφ τον οποίο ο υπουργός Εξωτερικών Σολομόν Πασί χαρακτήρισε "τον καλύτερο υπουργό Οικονομικών που είχε η Βουλγαρία στα τελευταία δώδεκα χρόνια".

    Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι της δεξιάς αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν την παραίτηση ως ένδειξη για "το χάος και την ανικανότητα που επικρατούν στην κυβέρνηση".

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μουραβέι Ράντεφ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβερνητικής κρίσης και πρόωρων εκλογών. Αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και πολιτική κρίση δεν απέκλεισε και ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ, σύμφωνα με τον οποίο πάντως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός Συμεών Σαξκομπουργκότσκι να μην δεχθεί την παραίτηση του κ. Βέλτσεφ. Οριστική απόφαση επί του θέματος αναμένεται να λάβει ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον κ. Βέλτσεφ.

    [11] Μπους: Οι ΗΠΑ σημειώνουν πρόοδο στο Ιράκ

    8/8/2003 9:35:00 μμ

    Οι ΗΠΑ σημειώνουν αργά αλλά σταθερά πρόοδο στην σταθεροποίηση του Ιράκ, όπως υποστήριξε την Παρασκευή ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, εκατό ημέρες μετά από τότε που ο ίδιος κήρυξε τη λήξη των επιχειρήσεων στη χώρα. Μετά τις συνομιλίες που είχε στο ράντζο του στο Κρόφορντ του Τέξας με τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσέινι και τον υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο Αμερικανός Πρόεδρος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχουν κάνει, ωστόσο αναγνώρισε ότι έχει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά. ''Έχουμε πολλούς γενναίους στρατιώτες οι οποίοι αργά αλλά σταθερά καταστρέφουν τα στοιχεία του Μπααθικού καθεστώτος, αυτούς τους ξένους τρομοκράτες που αισθάνονται ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Ιράκ για να προκαλέσουν απώλειες ή πιθανώς να πάρουν δύναμη για να έρθουν και να επιτεθούν σε Αμερικανούς σε άλλα μέρη'', κατέληξε ο Τζορτζ Μπους.

    [12] Νίκη της Σερβίας επί της Αυστραλίας στο τουρνουά Αλεξάνδρεια

    8/8/2003 9:48:00 μμ

    Με νίκη της Σερβίας/Μαυροβουνίου επί της Αυστραλίας με 89-68 άνοιξε την Παρασκευή η αυλαία του τουρνουά Αλεξάνδρεια, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς και η παρέα του χρειάστηκαν ένα ημίχρονο, το δεύτερο, για να φθάσουν σε μία άνετη νίκη. Τα "καγκουρώ" πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση στο πρώτο μέρος, κάτι που αποδεικνύει και το σκορ του εικοσαλέπτου, 32-35 υπέρ των Σέρβων. Στογιάκοβιτς και Κοτούροβιτς έδωσαν το έναυσμα για τη νίκη στην επανάληψη. Η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά, στο 34' έφτασε τους 21 πόντους, 57-78, για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα, μέχρι να ηχήσει η κόρνα της γραμματείας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 8 August 2003 - 20:55:36 UTC