Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική επιτροπή για τον εκλογικό νόμο
  • [02] Συνάντηση Γεννηματά με τον Πρωθυπουργό
  • [03] Επίσκεψη Κωνσταντόπουλου στην Πεντέλη
  • [04] Στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [05] Μάρτυρες υπεράσπισης Γιωτόπουλου
  • [06] Σφοδρές βροχοπτώσεις στη Γερμανία
  • [07] Συνάντηση Μπους - Μπλερ στο Λευκό Οίκο
  • [08] Η CIA καλύπτει τον Μπους για το Ιράκ
  • [09] Επεισόδιο στα σύνορα Βόρειας-Νότιας Κορέας
  • [10] Τρομοκρατική επίθεση στο Νταγκεστάν
  • [11] Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Φιλιππίνες
  • [12] Τραγικό ατύχημα στο Λος Αντζελες
  • [13] Ο ανταρτοπόλεμος εμπόδιο των ΗΠΑ στο Ιράκ
  • [14] Αισιοδοξία Κουλούρη για συγκράτηση των τιμών
  • [15] Στο φάιναλ φορ η Εθνική Εφήβων
  • [16] Παραμένει στη Μπαρτσελόνα ο Κλάιφερτ
  • [17] Εφυγε η ερμηνεύτρια της σάλσα Σέλια Κρουζ

    [01] Κυβερνητική επιτροπή για τον εκλογικό νόμο

    17/7/2003 10:52:00 πμ

    Τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός συναντάται με τον υπουργό Εσωτερικών, Κώστα Σκανδαλίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος εκλογικός νόμος θα προβλέπει την εκλογή βουλευτών περιφερείας και βουλευτών νομών, θα διασφαλίζει την κυβερνητική σταθερότητα και θα αυξάνει το ποσοστό αναλογικότητας.

    Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επενδύει πολλά στην τύχη των προτάσεών του και στο διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά βάση της αριστεράς, εκτιμώντας ότι θα κριθεί το σύνολο του εγχειρήματος του για τον εκσυγχρονισμό του συνόλου του πολιτικού κόσμου.

    Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να παραστούν, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Η διευρυμένη κυβερνητική επιτροπή θα οριστικοποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο των αλλαγών, ενώ στη συνέχεια ο Υπουργός Εσωτερικών, θα κοινοποιήσει ο ίδιος τις προτάσεις στους αρχηγούς των κομμάτων και θα τους απευθύνει πρόσκληση σε διάλογο.

    [02] Συνάντηση Γεννηματά με τον Πρωθυπουργό

    17/7/2003 10:58:00 πμ

    Συνάντηση με την πρόεδρο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας Φώφη Γεννηματά, είχε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Η κ. Γεννηματά εξέθεσε στον Πρωθυπουργό, τους προβληματισμούς της για την πορεία του θεσμού ενώ μετά τη συνάντηση έκανε λόγο για σοβαρά προβλήματα επιβίωσης των Νομαρχιών. Στη συνάντηση αποφασίστηκε το προεδρείο της ΕΝΑΕ να συναντηθεί με τον κ. Σημίτη στις 30 Ιουλίου ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ.

    [03] Επίσκεψη Κωνσταντόπουλου στην Πεντέλη

    17/7/2003 11:04:00 πμ

    Περιοδεία στην Πεντέλη για την προστασία των δασών και την πυροπροστασία, πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος. Συνάντηση θα έχει στις 11.30 με τον πρόεδρο και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Ν. Πεντέλης, ενώ στις 12 θα επισκεφθεί τα πυροφυλάκια στις τοποθεσίες Νταβέλη και Προφήτη Ηλία. Τα γραφεία της εθελοντικής ομάδας "Ρομπέν των Δασών" στο Πνευματικό Κέντρο της Κοινότητας θα επισκεφθεί στις 1 το μεσημέρι. Στη 1.30 θα επισκεφθεί τα γραφεία του Συλλόγου Προστασίας και Ανάπτυξης της Πεντέλης στη Ν. Πεντέλη και θα συναντηθεί με τον κοινοτάρχη της Παλαιάς Πεντέλης και στις 2 θα συζητήσει με εθελοντές πολίτες στην πλατεία της Ν. Πεντέλης.

    [04] Στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

    17/7/2003 9:31:00 πμ

    Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, προκήρυξε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για την εφαρμογή της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο, προγραμματίζει στις 12:00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

    [05] Μάρτυρες υπεράσπισης Γιωτόπουλου

    17/7/2003 9:49:00 πμ

    Με τη κατάθεση του Αντώνη Σκορδίλη, ως μάρτυρα υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στην Τρομοκρατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη. Ο κ. Σκορδίλης στην κατάθεσή του μίλησε περί σκευωρίας και κατασκευασμένων στοιχείων σε βάρος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και εξέφρασε την άποψη οτι πρέπει να αθωωθεί. ''Τα στοιχεία έχουν επιλεγεί για να πηγαίνουν... ''πακέτο'' με τη σκευωρία. Το ότι υπάρχουν στοιχεία δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει σκευωρία, γιατί αλλιώς θα ήταν βλακεία. Τα στοιχεία όμως είναι κατασκευασμένα'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας.

    [06] Σφοδρές βροχοπτώσεις στη Γερμανία

    17/7/2003 11:40:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά την Πέμπτη τα ξημερώματα στην κεντρική και νότια Γερμανία, περιοχές που επλήγησαν από σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ανακοίνωσε η αστυνομία. Στην περιοχή Κίνζιγκ της Εσσης στην κεντροδυτική Γερμανία, πέντε αλεξιπτωτιστές που πραγματοποιούσαν ελεύθερη πτώση τραυματίστηκαν σοβαρά, όπως και αρκετοί άλλοι συναδελφοί τους, καθώς παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους. Στο Σανκτ Πέτερ, στη νοτιοδυτική Γερμανία, ένας 32χρονος άνδρας επλήγη από κεραυνό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα. Ένας άνδρας και μια γυναίκα τραυματίστηκαν επίσης σοβαρά σε τροχαίο, λόγω της ολισθηρότητας δρόμου ταχείας κυκλοφορίας κοντά στο Βισμπάντεν.

    Σε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α3 στο Νίντερνχάουζεν, κοντά στη Φρανκφούρτη διακόπηκε η κυκλοφορία, ύστερα από τροχαίο με φορτηγό που μετέφερε χημικά προϊόντα.

    Σε αρκετές περιοχές προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια από πτώση δένδρων και κεραυνούς.

    Μόνο στην Ανω Βαυαρία το ύψος των ζημιών ανέρχεται σε περίπου 800.000 ευρώ.

    [07] Συνάντηση Μπους - Μπλερ στο Λευκό Οίκο

    17/7/2003 9:58:00 πμ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, αρχιτέκτονες του πολέμου στο Ιράκ, θα συναντηθούν την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, για να εξετάσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βαγδάτη, σε μιά περίοδο που και οι δύο ηγέτες δέχονται επικρίσεις για το μεταπολεμικό χάος, αλλά και τα χαλκευμένα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών για το οπλοστάσιο του Σαντάμ Χουσέιν. Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξακολουθεί να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ. Ενώ, ο πρόεδρος Μπους δέχεται έντονες επικρίσεις από τους Δημοκρατικούς για τους καθημερινούς θανάτους αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ, αλλά και τις χαλκευμένες πληροφορίες που περιέλαβε στην ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσσου τον περασμένο Ιανουάριο, για την δήθεν απόκτηση από τον Σαντάμ ουρανίου από την Αφρική.

    Ο Σον ΜακΚόρμακ,εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις εξελίξεις στο Ιράκ,στο μέτωπο της τρομοκρατίας, το Μεσανατολικό και τις σχέσδεις ΗΠΑ-ΕΕ.

    ''Θα συζητήσουν την πρόοδο που επετεύχθη στην απελευθέρωση 20 εκατομμυρίων ανθρώπων από έναν στυγερό δικτάτορα'', τόνισε ο ΜακΚόρμακ.

    Πριν την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο θα μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσσου.

    Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Κίνα.

    [08] Η CIA καλύπτει τον Μπους για το Ιράκ

    17/7/2003 9:26:00 πμ

    Την ευθύνη για τον αβάσιμο ισχυρισμό που περιλήφθηκε στην ομιλία του Τζορτζ Μπους ότι το Ιράκ προσπάθησε να αγοράσει ουράνιο από την Αφρική, ανέλαβε εκ νέου την Πέμπτη ο διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας. Την περασμένη εβδομάδα είχε παραδεχτεί και δημοσίως ότι ευθυνόταν για τη λανθασμένη πληροφορία. Μετά την κατάθεση του, διάρκειας 4,5 ωρών, η μοναδική δήλωση του ίδιου του Τένετ ήταν ότι επρόκειτο για ''μια εμψυχωτική εμπειρία''.

    Οι Ρεμπουλικανοί είχαν εκφράσει το ερώτημα γιατί ο διευθυντής της CIA, ο οποίος δεν είχε διαβάσει την ομιλία προτού την εκφωνήσει ο Μπους, τον περασμένο Ιανουάριο, δεν κατάφερε να προλάβει το λάθος.

    Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους επιρρίπτουν ευθύνες στο Λευκό Οίκο διερωτώμενοι μήπως κάποιος συμπεριέλαβε σκόπιμα την πληροφορία αυτή προκειμένου να υποστηρίξει τον πόλεμο στο Ιράκ.

    Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα Τζον Εντουαρντς από τη Βόρεια Καρολίνα είπε ότι ο ίδιος ο Μπους θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη. ''Η ευθύνη δεν είναι της CIA, δεν είναι κανενός άλλου, είναι του προέδρου'' είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο Τζον Ροκφέλερ από τη Δυτική Βιρτζίνια τόνισε ότι εκτός του Τένετ ''πολλοί άλλοι'' θα έπρεπε να αναλάβουν την ευθύνη.

    [09] Επεισόδιο στα σύνορα Βόρειας-Νότιας Κορέας

    17/7/2003 11:32:00 πμ

    Πυρά στην Αποστρατικοποιημένη Ζώνη που εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών της κορεατικής χερσονήσου, αντάλλαξαν την Πέμπτη οι στρατιωτικές δυνάμεις της Βόρειας και της Νότιας Κορέας. όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας από τη Σεούλ. Στις 06:10 τοπική ώρα (μεσάνυχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη ώρα Ελλάδας) ερίφθησαν τέσσερις πυροβολισμοί από την πλευρά της Βόρειας Κορέας, εναντίον μιας στρατιωτικής θέσης της Νότιας Κορέας. Οι στρατιώτες της Νότιας Κορέας απάντησαν με ένα προειδοποιητικό σήμα και ανταπέδωσαν τα πυρά. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Επεισόδια αυτού του είδους σπάνια καταγράφονται κατά μήκος της Αποστρατικοποιημένης Ζώνης.

    Εν τω μεταξύ, η Κίνα ζήτησε την Πέμπτη από τη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ να επιστρέψουν στη συμφωνία-πλαίσιο του 1994 για να ξεπεραστεί η κρίση που προκλήθηκε από την επανάληψη του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ.

    Με τη συμφωνία αυτή, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δέχθηκαν να προμηθεύουν με 500.000 τόνους πετρελαίου ετησίως τη Βόρεια Κορέα, όπου δεσμεύθηκαν να κατασκευάσουν δυο πυρηνικούς αντιδραστήρες ελαφρού ύδατος, με αντάλλαγμα το κλείσιμο ενός αντιδραστήρα βαρέος ύδατος και την εγκατάλειψη από την Πιονγιάνγκ κάθε στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος.

    [10] Τρομοκρατική επίθεση στο Νταγκεστάν

    17/7/2003 10:37:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη και πέντε τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της πόλης Χασαβιούρτ της Ρωσικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν, που συνορεύει με την Τσετσενία. Νεκροί είναι μια γυναίκα και το παιδί της, που περνούσαν τυχαία τη μοιραία στιγμή από το σημείο της έκρηξης. Από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου τύπου Λάντα προκλήθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν κι άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στο Χασαβιούρτ είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 1996 από τη Μόσχα και τους τσετσένους αυτονομιστές η συμφωνία για την παραχώρηση ευρύτερης αυτονομίας στην Τσετσενία.

    [11] Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Φιλιππίνες

    17/7/2003 9:14:00 πμ

    Ο Φατούρ Ροχμάν Αλ-Γκόζι

    Οι ΗΠΑ συνέστησαν στους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στις Φιλιππίνες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επιθέσεων μετά τη δραπέτευση τριών τρομοκρατών, μεταξύ των οποίων και ο ειδικός στα εκρηκτικά της οργάνωσης Τζαμάα Ισλαμίγια. "Οι Αμερικανοί που ταξιδεύουν ή διαμένουν στις Φιλιππίνες θα πρέπει να επιδείξουν μεγάλη προσοχή και να είναι σε επιφυλακή" αναφέρεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου σημειώνεται ότι "ο κίνδυνος επιθέσεων ή απαγωγών σε βάρος Αμερικανών παραμένει υψηλός και η πρεσβεία (των ΗΠΑ στη Μανίλα) έχει ενδείξεις για τη δραστηριότητα των γνωστών τρομοκρατικών ομάδων". Ο Φατούρ Ροχμάν Αλ-Γκόζι, ένας Ινδονήσιος που παραδέχτηκε ότι ήταν ένας από τους ειδικούς στα εκρηκτικά της Τζαμάα Ισλαμίγια, δραπέτευσε την Δευτέρα μαζί με τουλάχιστον άλλους δύο ισλαμιστές που κρατούνταν στις Φιλιππίνες.

    [12] Τραγικό ατύχημα στο Λος Αντζελες

    17/7/2003 8:46:00 πμ

    Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν (ανάμεσά τους και ένα δίχρονο παιδί) και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 80χρονος, εισέβαλε εκτός ελέγχου, σε κεντρική αγορά στην Σάντα Μόνικα του Λος Αντζελες. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο οδηγός οδηγούσε με μέτρια ταχύτητα όταν εισέβαλε στην αγορά. '' Ήμουν στον δρόμο για το γραφείο όταν άκουσα ανθρώπους να ουρλιάζουν, να τρέχουν και να πέφτουν στο έδαφος", περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Σαντα Μόνικα δήλωσε ότι ''υπάρχουν τραγικές απώλειες ζωής και η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ συνεχίζουμε να φροντίζουμε τους τραυματίες. Είναι η πιο απελπιστική εικόνα που έχω αντικρίσει εδώ και 30 χρόνια''.

    [13] Ο ανταρτοπόλεμος εμπόδιο των ΗΠΑ στο Ιράκ

    17/7/2003 9:37:00 πμ

    Οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ βρίσκονται αντιμέτωπες με κλασσικό ανταρτοπόλεμο, στον οποίον πρωτοστατούν οι πιστοί στο καθεστώς του Σαντάμ Χουσέιν, δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων, στρατηγός Τζον Αμπιζάϊντ, επισημαίνοντας ότι γι΄αυτόν τον λόγο οι Αμερικανοί είναι υποχρεωμένοι να προσαρμόσουν την τακτική τους για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.

    Την βοήθεια του ΟΗΕ ζητούν οι ΗΠΑ

    Μεσαία στελέχη της κυβέρνησης του Σαντάμ και πρώην αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών και της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς ''έχουν οργανώσει σε περιφερειακό επίπεδο δομές πυρήνων... και διεξάγουν αυτό που θα περιέγραφα ως κλασικό ανταρτοπόλεμο. Οπως και αν τον περιγράψεις πρόκειται για ένα πόλεμο'', δήλωσε ο αμερικανός σταρτηγός.

    ''Ως προς το επίπεδο της αντίστασης, δεν είμαι βέβαιος ότι θα πρέπει να χαρακτηρισθεί ως κλιμακούμενη, με βάση τον αριθμό των περιστατικών. Ομως γίνονται πιο οργανωμένα. Προσαρμόζονται στις τακτικές, τις τεχνικές και τις διαδικασίες μας. Και εμείς οφείλουμε να προσαρμοσθούμε στις δικές τους τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες'', επισήμανε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

    Από την 1η Μαΐου που ο πρόεδρος Μπους κήρυξε επισήμως το τέλος του πολέμου στο Ιράκ, 82 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ, εκ των οποίων οι 33 στη διάρκεια επιθέσεων.

    Λόγω της κατάστασης αυτής το Πεντάγωνο αποφάσισε να καθυστερήσει ως το φθινόπωρο την επιστροφή στην Αμερική της 3ης μεραρχίας Πεζικού από το Ιράκ, γεγονός που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των στρατιωτών.

    Ο στρατηγός Αμπιζέιντ προειδοποίησε μάλιστα με κυρώσεις όσους στρατιώτες δυσφημίζουν δημοσίως τις αμερικανικές αρχές.

    Η κατάσταση αυτή φαίνεται να οδηγεί πάντως την Ουάσινγκτον στην σκέψη να διευρύνει τον ρόλο του ΟΗΕ στο Ιράκ.

    ''Ορισμένες χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να υπάρξει μία πιο διευρυμένη εντολή του ΟΗΕ στο'' τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, προσθέτοντας ότι συζήτησε το θέμα με κάποιους ομολόγους του αλλά και τον ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν.

    Ανάν: ''Εξετάζονται οι τρόποι''

    Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, δήλωσε μάλιστα ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και άλλες χώρες-μέλη του ΟΗΕ συζητούν τρόπους για την παροχή βοήθειας στις ΗΠΑ ώστε να αντιμετωπισθούν οι επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων.

    Ο Αναν επισήμανε πως δεν γνωρίζει τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας στο θέμα του Ιράκ, αλλά πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει έκθεση για τις ενέργειες των υπηρεσιών του ΟΗΕ στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, την επόμενη εβδομάδα.

    Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα ενημερωθούν από τον Σέρζιο Βιέιρα ντε Μέλο, ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στο Ιράκ, την προσεχή Τρίτη.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει ήδη τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην προσπάθεια σταθεροποίησης της κατάστασης, αλλά αξιωματούχοι της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι θα περιμένουν πρώτα την ανάπτυξη της πολωνο-ισπανικής δύναμης στο Ιράκ πριν εξετάσουν το αμερικανικό αίτημα.

    Το θέμα θα συζητήσει ο πρόεδρος Μπους με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλέρ που φτάνει σήμερα στην Ουάσινγκτον.

    [14] Αισιοδοξία Κουλούρη για συγκράτηση των τιμών

    17/7/2003 9:55:00 πμ

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην κεντρική αγορά του Ρέντη, πραγματοποίησε την Πέμπτη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμων Κουλούρης, ζητώντας τη συναίνεση για την συγκράτηση των τιμών από τους κρεοπώλες και τους πωλητές οπωροκηπευτικών. ''Δεν είμαστε κυνηγοί κεφαλών, ζητώ τη συνεργασία σας, αν με στηρίξετε θα είμαι δίπλα σας σε όλα τα θέματα που σας απασχολούν, φεύγω αισιόδοξος ότι θα υλοποιηθούν όσα είπαμε'', επεσήμανε ο υφυπουργός προς τους εμπόρους, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι τιμές θα συγκρατηθούν, δεδομένου ότι υπάρχει και από την πλευρά της κυβέρνησης η διάθεση να μην υπάρξουν επιβαρύνσεις στο κοστολόγιο, όπως είναι τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

    Τη Δευτέρα ο υφυπουργός θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της κεντρικής κρεαταγοράς και της αγοράς φρούτων και κηπευτικών.

    Γνωστοποίησε ότι την Τρίτη θα βρίσκονται στη χώρα μας οι ελεγκτές της Ε.Ε. για να ενημερωθούν για την εξέλιξη σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό της κεντρικής αγοράς του Ρέντη και ανέφερε ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου υπολογίζεται να αναλάβει εργολάβος το έργο αυτό.

    Τέλος, ο υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη βοήθεια που θα προσφέρει στη συγκράτηση των τιμών αλλά και την εξυγίανση της αγοράς το σχέδιο νόμου που προωθείται στη Βουλή για ψήφιση εντός των προσεχών ημερών και αφορά τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών και το παραεμπόριο.

    Μέχρι τότε ζήτησε να αναφέρεται σαφώς στις πινακίδες των προϊόντων εκτός από την τιμή και η ποιότητα που σχετίζεται με αυτήν, ενώ τόνισε με ιδιαίτερο τρόπο ότι θα πρέπει να αποφεύγονται η διαμόρφωση πλασματικά υψηλών τιμών διότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς.

    [15] Στο φάιναλ φορ η Εθνική Εφήβων

    17/7/2003 8:33:00 πμ

    "Παρόντες" στο φάιναλ φορ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εφήβων της Θεσσαλονίκης βροντοφώναξαν οι έφηβοι του Νίκου Σταυρόπουλου, έστω κι αν αποχαιρέτησαν με ανώδυνη ήττα (73-72) από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κροατία, τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Η Ελλάδα, που τερμάτισε πρώτη στον 6ο όμιλο, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τη Λιθουανία, ενώ το δεύτερο ζευγάρι συγκροτούν η Κροατία με την Αυστραλία. Ελλάδα: Σουρλής, Ξανθόπουλος 10, Βασιλειάδης 16, Αποστολίδης 2, Θέος 8, Σάκοτα, Περπέρογλου 5, Μαυροκεφαλίδης 3, Βασιλόπουλος 12, Σχορτσιανίτης 16. Νιγηρία: Πέριτς, Φιλίποβιτς 2, Κέντζο 2, Ομέρχοντζιτς 7, Τόμας 15, Ούκιτς 19, Πάσαλιτς 20, Μπάνιτς 8.

    [16] Παραμένει στη Μπαρτσελόνα ο Κλάιφερτ

    17/7/2003 9:46:00 πμ

    Μπορεί η μείωση των αποδοχών που του πρότεινε η διοίκηση της Μπαρτσελόνα να του κακοφάνηκε, ωστόσο ο Πάτρικ Κλάιφερτ, αποφάσισε να μην εγκαταλείψει την πρωτεύουσα της Καταλονίας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισπανικού συλλόγου, ο Ολλανδός διεθνής φορ, απάντησε θετικά στην πρόταση της Μπαρτσελόνα για να παραμείνει στο δυναμικό της ομάδας για δύο ακόμη χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι το καλοκαίρι του 2005. Αρχικά ο Κλάιφερτ ήταν αντίθετος με τη νέα πολιτική του συλλόγου περί μείωση των αποδοχών και γι΄αυτό άλλωστε το λόγο, συζητούσε με ομάδες της πρέμιερ λιγκ (Τσέλσι κ.α.) για να αλλάξει χώρα και ομάδα. Πριν από λίγες ημέρες όμως αποφάσισε ν` αλλάξει στάση απέναντι στην «Μπάρτσα τονίζοντας ότι οι Ισπανοί έχουν τον πρώτο λόγο, κάτι που επιβεβαίωσε λέγοντας το "ναι", έστω και με καθυστέρηση.

    [17] Εφυγε η ερμηνεύτρια της σάλσα Σέλια Κρουζ

    17/7/2003 9:29:00 πμ

    Η θρυλική ερμηνεύτρια της σάλσα Σέλια Κρουζ, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 78 ετών την Πέμπτη, στο σπίτι της στο Νιου Τζέρσεϊ. Την ανακοίνωση του θανάτου της έκανε η δισκογραφική εταιρεία Sony, με την οποία συνεργαζόταν και επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπός της στο Μεξικό, Σίλβια Κανταρέλ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 17 July 2003 - 9:36:08 UTC