Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-06-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελπίδες γεννά το νέο σχήμα μεταλλείων Χαλκιδικής
  • [02] Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους ΧΥΤΑ
  • [03] Ληστεία σε κοσμηματοπολείο
  • [04] Επίσκεψη Καραμανλή στη Νίκαια
  • [05] Απανθρακώθηκε 61χρονη στην Κομοτηνή
  • [06] Κλειστά την Κυριακή μουσεία αρχαιολογικοί χώροι
  • [07] Ψηφίζουν για ένταξη στην Ε.Ε. οι Πολωνοί
  • [08] Προσπάθειες Αμπάς για προσέγγιση Χαμάς - Τζιχάντ
  • [09] Ο Αμπάς θα συνομιλήσει με όλες τις παλαιστινιακές ομάδες
  • [10] Έκρηξη στο κέντρο της Πρίστινα
  • [11] Πανικός στο Χόλιγουντ από συντριβή μονοκινητήριου
  • [12] Βρέθηκε ομαδικός τάφος κοντά στη Βαγδάτη
  • [13] Συνελήφθη πρώην υπαρχηγός της ιρακινής αστυνομίας
  • [14] Νεκρός Αμερικανός στρατιώτης στην πόλη Τικρίτ
  • [15] Η Ενίν νικήτρια του Ρολάν Γκαρός
  • [16] Στην Κύπρο ο Ζακ Ρογκ
  • [17] Πόλο γυναικών: Με ήττα άρχισε η εθνική
  • [18] Μπύρα ''ΘΡΥΛΟΣ'' για τους πρωταθλητές!

    [01] Ελπίδες γεννά το νέο σχήμα μεταλλείων Χαλκιδικής

    7/6/2003 2:37:00 μμ

    Η αχτίδα αισιοδοξίας που άφησε να διαφανεί την Παρασκευή για τους εργαζόμενους στα ορυχεία της Χαλκιδικής ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, δεν άλλαξε την εικόνα, ούτε και τις αποφάσεις των 100 απεργών οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία πείνας αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία "Μαύρης Πέτρας", που παραμένουν απλήρωτοι, εδώ και πέντε μήνες, από την πολυεθνική εταιρεία Kinross Gold Corporation, μητρικής της TVX, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τη συνέχιση της επένδυσης από άλλη εταιρεία.

    Πρωτοβουλίες του Δημοσίου για αρση του αδιεξόδου

    Στην είσοδο της στοάς βρίσκονται δεκάδες συνάδελφοι, συγγενείς και συγχωριανοί τους, οι οποίοι κατά διαστήματα μπαίνουν μέσα για να τους εφοδιάσουν με νερό και φάρμακα, ενώ τις τελευταίες μέρες προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε αρκετούς απεργούς που αισθάνθηκαν αδιαθεσία από την εξάντληση.

    Την Παρασκευή, ελπίδες για λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί άρχισαν να διαφαίνονται μετά τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τη συμμετοχή των υφυπουργών Ανάπτυξης και Οικονομίας, Αλέξανδρου Καλαφάτη και Χρήστου Πάχτη.

    Το Δημόσιο αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός νέου βιώσιμου διαδόχου σχήματος στα μεταλλεία της Στρατονίκης, αφού η σημερινή διάδοχος εταιρεία, Kinross Gold Corporation, δεν μπόρεσε να προχωρήσει μόνη της στις εργασίες στην περιοχή.

    Αισιοδοξία Τσοχατζόπουλου

    "Στόχος μας είναι" είπε ο υπουργός Ανάπτυξης "η μετάβαση των μεταλλείων σε ένα αξιόπιστο και βιώσιμο επιχειρηματικό σχήμα, το οποίο θα διασφαλίζει όλες τις θέσεις των εργαζομένων στο μεταλλείο.

    Κατανοώ τις αντιδράσεις των εργαζομένων", είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος, "οι διαπραγματεύσεις όμως βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και από τη Δευτέρα, εκτιμώ όπως είπε, ότι θα έχουμε εξελίξεις".

    Όσον αφορά τους φορείς που θα συμμετάσχουν στο νέο σχήμα, ο κ.Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι θα είναι οπωσδήποτε η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ στις διαπραγματεύσεις συμμετέχουν επίσης μια σειρά φορέων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

    Προβλέπεται ακόμα και η μερική συμμετοχή της Kinross στο νέο σχήμα, εφόσον τελικά ευοδωθούν οι συνεννοήσεις.

    [02] Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους ΧΥΤΑ

    7/6/2003 2:09:00 μμ

    Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της ΒΑ Αττικής, μετά τη ψήφιση της τροπολογίας του ΥΠΕΧΩΔΕ για τον ορισμό των νέων χώρων υγειονομικής ταφής και επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Αττική. Στις 7 το απόγευμα διοργανώνεται συγκέντρωση στην Πλατεία Κορωπίου και την ίδια ώρα συναυλία του Β. Παπακωνσταντίνου στην Κερατέα, στον κόμβο της Κακιάς Θάλασσας. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το πρωί της Κυριακής όταν κάτοικοι και φορείς θα αποκλείσουν για δυο ώρες τη διασταύρωση Ζούρα προς Πολυδένδρι, στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας και την Λ. Μαραθώνος στο ύψος της Λίμνης.

    [03] Ληστεία σε κοσμηματοπολείο

    7/6/2003 7:00:00 μμ

    Επεισοδιακή ληστεία έγινε στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Τζόν Κέννεντι 129 στο Περιστέρι. Δυο άγνωστοι, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν αλλοδαποί, εισέβαλαν στο κατάστημα και αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη με την απειλή πιστολιού, άρπαξαν μεγάλο αριθμό χρυσαφικών και άλλων τιμαλφών. Οι δύο κακοποιοί δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον ενός 17χρονου νεαρού, που προσπάθησε να τους καταδιώξει, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσουν. Στη συνέχεια, οι δράστες απομακρύνθηκαν με τα πόδια, αλλά, καθώς έτρεχαν, σκόρπισαν στο δρόμο τα περισσότερα από τα κοσμήματα που είχαν αρπάξει. Τελικά, κατάφεραν να διαφύγουν με πολύ μικρό μέρος από τη λεία που αποκόμισαν αρχικά.

    [04] Επίσκεψη Καραμανλή στη Νίκαια

    7/6/2003 6:44:00 μμ

    Στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αλλά και στα περιβαλλοντικά προβλήματα επικεντρώθηκε το Σάββατο η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο δημαρχείο της Νίκαιας. Ο κ. Καραμανλής μιλώντας στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και φορέων της πόλης τόνισε ότι χρειάζεται συστράτευση όλων, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, για την επίλυση των προβλημάτων.

    Έμφαση και σε θέματα ποιότητας ζωής

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι η πραγματική ανεργία φτάνει το 14%, σημειώνοντας ότι το 1/3 αφορά νέους στις ηλικίες 18 με 24, ενώ πρόσθεσε ότι η ανεργία στους άνδρες φτάνει το 10%, ενώ στις γυναίκες είναι διπλάσια.

    Ο Κώστας Καραμανλής επανέλαβε ότι το κόμμα του διαμορφώνει έναν χάρτη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα είδος συμβολαίου με τους πολίτες.

    Επίσης, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδωσε έμφαση στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, παρουσιάζοντας στοιχεία διεθνούς οργανισμού, σύμφωνα με τα οποία η Αθήνα βρίσκεται στην 79η θέση σε θέματα ποιότητας ζωής σε σύνολο 215 πρωτευουσών.

    Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι 195 πόλεις ξεπερνούν την Αθήνα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανάμεσά τους είναι πόλεις όπως τα Τίρανα, η Βηρυτός, το Λάγος και η Μανίλα.

    Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τις έχει θέσει υπό διωγμό, ενώ έκανε λόγο για επιλεκτικούς ελέγχους επιχειρήσεων από το ΣΔΟΕ.

    Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Καραμανλη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας τον κάλεσε να υποβάλλει τις προτάσεις του κόμματός του για την επίλυση των προβλημάτων και να μην εμφανίζεται ως δημοσιογράφος πρωινής ζώνης, απλά διαπιστώνοντας την ατζέντα της ημέρας.

    [05] Απανθρακώθηκε 61χρονη στην Κομοτηνή

    7/6/2003 2:02:00 μμ

    Απανθρακωμένη βρέθηκε στο διαμέρισμα της στην Κομοτηνή, η Φωτεινή Παπαδοπούλου, 61 χρόνων. Η γυναίκα δεν κατάφερε να βγει από το σπίτι της που τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η 61χρονη πνίγηκε από τους καπνούς και έχασε τις αισθήσεις της με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Εντοπίστηκε στο διαμέρισμα, από άνδρες της πυροσβεστικής, που με επικεφαλής το διοικητή τους Στ. Δαλτζόγλου έσπευσαν επί τόπου για να σβήσουν τη φωτιά.

    [06] Κλειστά την Κυριακή μουσεία αρχαιολογικοί χώροι

    7/6/2003 4:04:00 μμ

    Κλειστοί θα παραμείνουν την Κυριακοί, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία όλης της χώρας, λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει οι φύλακες αρχαιοτήτων. Τα αιτήματά τους, είναι θεσμικά και οικονομικά.

    [07] Ψηφίζουν για ένταξη στην Ε.Ε. οι Πολωνοί

    7/6/2003 12:54:00 μμ

    Στις κάλπες προσέρχονται το Σάββατο και την Κυριακή, περίπου 29,5 εκατομμύρια Πολωνοί πολίτες για να αποφασίσουν με δημοψήφισμα αν είναι σύμφωνοι με την ένταξη της χώρας τους στην Ε.Ε. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί και τις δυο μέρες από τις 6.00 το πρωί (τοπική ώρα) μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Τελευταία δημοσκόπηση, τρεις ημέρες πριν το δημοψήφισμα, έδειξε ότι σε ποσοστό 80,9% οι Πολωνοί τάσσονται υπέρ της ένταξης στην Ε.Ε. και ότι μάλιστα προτίθενται να το αποδείξουν δια της κάλπης αφού σε ποσοστό 68% δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

    Θα ξεπεράσει το 50% η συμμετοχή;

    Παρόλα αυτά, πολιτικοί αναλυτές, αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το ποσοστό συμμετοχής, καθώς στο παρελθόν η προσέλευση των Πολωνών στις κάλπες υπήρξε πολύ μικρότερη.

    Το ποσοστό συμμετοχής θα πρέπει να ξεπεράσει το 50% για να θεωρηθεί έγκυρη η διαδικασία.

    Σε αντίθετη περίπτωση η απόφαση θα ληφθεί από το Κοινοβούλιο.

    [08] Προσπάθειες Αμπάς για προσέγγιση Χαμάς - Τζιχάντ

    7/6/2003 4:03:00 μμ

    Συνάντηση με εκπροσώπους όλων των παλαιστινιακών παρατάξεων, θα έχει ο Μαχμούντ Αμπάς, μέσα στις επόμενες δυο μέρες. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού των Παλαιστινίων, Ζιαντ Αμπού Αμρ, τονίζοντας ότι σε αυτήν θα πάρει μέρος και η Χαμάς. Την Παρασκευή, κορυφαίο στέλεχος της Χαμάς, ο Αλ Ραντίσι, χαρακτήρισε "απαράδεκτες" τις δεσμεύσεις του Μαχμούντ Αμπάς προς τον Αριέλ Σαρόν κατά τη Σύνοδο της Ακαμπα και ανακοίνωσε ότι η Χαμάς διακόπτει κάθε είδους επαφή μαζί του. Από την άλλη πλευρά, η ισλαμική Τζιχάντ, είχε ζητήσει διάλογο του πρωθυπουργού με όλες τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις, αίτημα, που από ότι φαίνεται έγινε αποδεκτό.

    Αρνείται το διάλογο με τον Αμπάς η Χαμάς

    Στη δυσκολότερη του φάση, περνά το ειρηνευτικό σχέδιο στη Μέση Ανατολή. Ο Μαχμούντ Αμπάς καλείται να πείσει τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις να το αποδεχθούν και να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός.

    Μία μέρα μετά την ανακοίνωση του Αλ Ραντίσι κορυφαίου στελέχους της Χαμάς περί διακοπής κάθε είδους επαφής με τον Μαχμούντ Αμπάς, η οργάνωση κατά τον υπουργό Πολιτισμού των Παλαιστινίων, φαίνεται ότι θα παρευρεθεί στη συνάντηση του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού με εκπροσώπους των ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

    Χθες μιλώντας στο BBC ο Αλ Ραντίσι μιλώντας εξ ονόματος της Χαμάς είχε δηλώσει :

    "Ο Αμπου Μάζεν δεν μας εκπροσωπεί. Αρνούμεθα να τον συναντήσουμε, καθώς δε συντρέχει λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο".

    Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για μαζικές διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αποτελέσματα της συνάντησης κορυφής της Ακαμπα.

    " Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει τις προσπάθειες για εξεύρεση λύση στο Μεσανατολικό" δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μετά την ανακοίνωση της Χαμάς.

    Από την πλευρά της η Τζιχάντ, ζήτησε συνάντηση όλων των οργανώσεων με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό αλλά και εξηγήσεις για ζητήματα που ενώ απασχόλησαν τη Σύνοδο της Ακαμπα, δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.

    [09] Ο Αμπάς θα συνομιλήσει με όλες τις παλαιστινιακές ομάδες

    7/6/2003 6:01:00 μμ

    Την πρόθεσή του να συνεχίσει τον διάλογο με όλες τις παλαιστινιακές ομάδες, εξέφρασε το Σάββατο ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη σύνοδο της κυβέρνησής του στη Ραμάλα, όπως δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης Ναμπίλ Αμρ. ''Ο παλαιστινιακός εθνικός διάλογος είναι μια στρατηγική απόφαση και θα τον συνεχίσουμε με όλες τις ομάδες'', τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμρ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι συνομιλίες με όλες τις ομάδες θα ξαναρχίσουν αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος υπουργός.

    Η Χαμάς αρνείται την οποιαδήποτε επαφή

    Ο Ναμπίλ Αμρ σημείωσε ότι η διακοπή του διαλόγου θα τους οδηγούσε σε μια κακή κατάσταση, η οποία δεν θα επέλυνε τα προβλήματά των Παλαιστινίων, ενώ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις φήμες για συνάντηση του Αμπάς με τους υπευθύνους της Χαμάς την Κυριακή στην Γάζα.

    Ωστόσο, ο Παλαιστίνιος υπουργός τόνισε ότι είναι αναγκαία μία συνάντηση με την Χαμάς, εκφράζοντας, παράλληλα, την αισιοδοξία του για την επανέναρξη του διαλόγου.

    Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι αρνείται την οποιαδήποτε επαφή με τον κ. Αμπάς αν δεν αποκηρύξει τις δηλώσεις του στην διάσκεψη κορυφής της Ακαμπα όπου δήλωσε ότι θέλει να ''αποστρατιωτικοποίηση την ιντιφάντα'' και να αγωνιστεί κατά της αντιισραηλινής τρομοκρατίας.

    [10] Έκρηξη στο κέντρο της Πρίστινα

    7/6/2003 1:14:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Δυο τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός έκρηξης που σημειώθηκε σε υποκατάστημα γερμανικής τράπεζας στο κέντρο της Πρίστινα. Η έκρηξη σημειώθηκε στις δέκα το πρωί και όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι RTK τραυματίσθηκαν δυο γυναίκες. Δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών απέκλεισαν αμέσως την περιοχή ενώ για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.

    [11] Πανικός στο Χόλιγουντ από συντριβή μονοκινητήριου

    7/6/2003 10:08:00 πμ

    Τετραθέσιο μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωση του από το τοπικό αεροδρόμιο της Σάντα Μόνικα, πάνω σε τριώροφο κτίριο στο Χόλιγουντ, με αποτέλεσμα δυο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και επτά να τραυματιστούν. Στο κτίριο εκδηλώθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους κατοίκους της γύρω περιοχής. Μέχρι στιγμής, άγνωστα παραμένουν τα αίτια της πτώσης του. Αυτόπτες μάρτυρες, ανέφεραν ότι το αεροπλάνο, ακολούθησε μία ελικοειδή πορεία πριν από τη συντριβή του πάνω στο κτίριο. Η αστυνομία εκτιμά ότι μάλλον πρόκειται για ένα αεροπορικό δυστύχημα, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ή μυστικές πληροφορίες που να συνδέουν το περιστατικό με τρομοκρατική ενέργεια.

    [12] Βρέθηκε ομαδικός τάφος κοντά στη Βαγδάτη

    7/6/2003 7:01:00 μμ

    Ομαδικός τάφος με τα πτώματα περίπου εκατό κρατουμένων, οι οποίοι εκτελέστηκαν τις τελευταίες ημέρες του πολέμου, βρέθηκε σε τοποθεσία των υπηρεσιών πληροφοριών του Σαντάμ Χουσεΐν, κοντά στο Μαντίν, σε απόσταση 30 χλμ. από τη Βαγδάτη. Το Σάββατο έγινε η εκταφή τουλάχιστον τεσσάρων πτωμάτων, εκ των οποίων τα τρία ήταν με στολή κρατουμένου, προκειμένου να ενταφιαστούν σε άλλη τοποθεσία, όπως διευκρίνισαν οι κάτοικοι της περιοχής.

    Ο ομαδικός τάφος βρέθηκε μερικές ημέρες μετά την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, στις 9 Απριλίου, όταν οι κάτοικοι είδαν σκυλιά να καταβροχθίζουν πτώματα που είχαν κατορθώσει να ξεθάψουν.

    Σύμφωνα με τους κατοίκους, δεκάδες κρατούμενοι μεταφέρθηκαν με δύο φορτηγά, στις 4 Απριλίου, στην τοποθεσία αυτή των υπηρεσιών πληροφοριών και εκτελέστηκαν.

    [13] Συνελήφθη πρώην υπαρχηγός της ιρακινής αστυνομίας

    7/6/2003 5:24:00 μμ

    Στα χέρια των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ βρίσκεται από τη νύχτα της Παρασκευής ο πρώην αναπληρωτής διοικητής της ιρακινής αστυνομίας, ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να ανασυστήσει θυλάκους του κόμματος Μπάαθ στους κόλπους της αστυνομίας. Ο στρατηγός Μοχάμεντ Χαμπίμπ αλ Μασαντάνι συνελήφθη στη διάρκεια της νύχτας και θα κρατηθεί, προκειμένου να υποβληθεί σε ανάκριση, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανοβρετανικής συμμαχίας. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ ζήτησαν πολλές φορές από τον στρατηγό Μασαντάνι να μείνει μακριά από τα αστυνομικά τμήματα που ξανανοίγουν στο Ιράκ.

    [14] Νεκρός Αμερικανός στρατιώτης στην πόλη Τικρίτ

    7/6/2003 4:35:00 μμ

    Ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίσθηκαν από επίθεση με χειροβομβίδα, κοντά στην πόλη Τικρίτ του Ιράκ, γενέτειρα του Σαντάμ Χουσείν. Οι τραυματίες, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα και ασθενοφόρα σε νοσοκομείο της περιοχής. Την είδηση επιβεβαίωσε και η Κεντρική Αμερικανική Διοίκηση (Centcom). Πρόκειται για το δεύτερο αιματηρό περιστατικό σε διάστημα μόλις λίγων ημερών. Την Πέμπτη, σε παρόμοια επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Φαλούτσα, ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίσθηκαν.

    Ανεπιθύμητοι οι Αμερικανοί

    Οι Αμερικανοί αποδίδουν τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στη δράση μίας μικρής μειοψηφίας εναπομεινάντων υποστηρικτών του Σαντάμ Χουσείν.

    Όπως επισημαίνει, ο ανταποκριτής του BBC στην περιοχή, Ρότζερ Χάρντι, οι περιοχές βορειοδυτικά της Βαγδάτης, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τους Αμερικανούς, καθώς οι κάτοικοί τους αποδίδουν και συνδέουν άμεσα την ευμάρεια που γνώρισαν επί εποχής Σαντάμ στο ίδιο το πρόσωπο του πρώην Ιρακινού προέδρου.

    [15] Η Ενίν νικήτρια του Ρολάν Γκαρός

    7/6/2003 5:45:00 μμ

    Με συνοπτικές διαδικασίες η Ζιστίν Ενίν-Αρντέν ήταν η θριαμβεύτρια του φετινού Ρολάν Γκαρός στο απλό γυναικών. Η 21χρονη Βελγίδα τενίστρια κυριάρχησε στον "εμφύλιο" τελικό, καθώς επικράτησε της Κιμ Κλάιστερς με 2-0 σετ (6-0, 6-4) και πανηγύρισε για πρώτη φορά την κατάκτηση του τίτλου σε ένα τουρνουά της σειράς γκραν-σλαμ. Η Ενίν, που βρίσκεται στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, στα ημιτελικά απέκλεισε την κορυφαία τενίστρια του κόσμου, την Αμερικανίδα Σερένα Ουίλιαμς. Να σημειωθεί ότι η Κλάιστερς χάνει για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία τελικό στο τουρνουά του Παρισιού.

    [16] Στην Κύπρο ο Ζακ Ρογκ

    7/6/2003 3:03:00 μμ

    Την Κύπρο θα επισκεφθεί το Φθινόπωρο o Ζακ Ρογκ, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλους της ΔΟΕ Κίκη Λαζαρίδη. Το "ραντεβού" κλείστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν οι δυο άντρες στη Μάλτα, στο πλαίσιο της έναρξης των 10ων αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, εξέφρασε στον Κίκη Λαζαρίδη την βεβαιότητα του για την επιτυχία που θα έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, το 2004.

    [17] Πόλο γυναικών: Με ήττα άρχισε η εθνική

    7/6/2003 7:11:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Με ήττα συνδυάστηκε η πρεμιέρα της εθνικής πόλο των γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στη Λιουμπλιάνα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε 7-5 από την Ιταλία σε αγώνα για τον Α' όμιλο. Το παιχνίδι χάθηκε για τα κορίτσια του Φώντα Μουδάτσιου στο τελευταίο επτάλεπτο, όπου δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Αντίθετα, οι Ιταλίδες πέτυχαν δύο γκολ και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Στο άλλο ματς του ομίλου η Ρωσία επικράτησε της Γερμανίας με 11-9.

    Τα 7λεπτα με πρώτη την Ιταλία: 2-0, 2-3, 1-2, 2-0.

    ΙΤΑΛΙΑ: Μικέλι 2, Τράνγκι 2, Γκρέγκο 1, Μαλάτο 1, Αράουζο 1

    ΕΛΛΑΔΑ: (Φ. Μουδάτσιος): Ασιλιάν 2, Αντωνάκου 1, Ρουμπέση 1, Οικονομοπούλου 1.

    Μετά τη λήξη του αγώνα, ο ομοσπονδιακός προπονητής Φώντας Μουδάτσιος σημείωσε ότι η ομάδα του είχε πολλά προβλήματα με την άμυνα στις δύο πρώτες περιόδους και αυτό κόστισε τον αγώνα.

    Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Ιταλίας, Πιερλουίτζι Φορμικόνι, δήλωσε ότι το πρώτο ματς είναι πάντα πολύ δύσκολο και ότι η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα. Τώρα πλέον, η ομάδα του ανυπομονεί για το επόμενο ματς κόντρα στη Ρωσία.

    [18] Μπύρα ''ΘΡΥΛΟΣ'' για τους πρωταθλητές!

    7/6/2003 12:20:00 μμ

    Η μπύρα για τους οπαδούς των Ερυθρολεύκων, είναι πια γεγονός. Όπως ανακοίνωσε, η Κυπριακή Εταιρεία Οίνων (ΚΕΟ), έχει επιτευχθεί συμφωνία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς για την παραγωγή, εμφιάλωση και διάθεση στην Κυπριακή αγορά της επίσημης μπύρας του Ολυμπιακού "Θρύλος". Η ΚΕΟ έχει ήδη αρχίσει διαφημιστική εκστρατεία για την μπύρα και με ανακοίνωσή της συγχαίρει τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του φετεινού πρωταθλήματος στην Ελλάδα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 7 June 2003 - 17:20:33 UTC