Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-04-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι επιδοτήσεις της Ολυμπιακής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [02] Πρωτόπαπας: Συκοφαντικό το δημοσίευμα της ''Αυριανής''
  • [03] ΕΝΑΕ: ''Καμπάνια'' για την πρόληψη τροχαίων
  • [04] Συνάντηση Μπακογιάννη-Καραμανλή
  • [05] Το Αγιο Φως στην Ελλάδα
  • [06] Κύπρος: Επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος ότι δεν βρέθηκε φάκελοι στο Μέγαρο
  • [07] Στην Κοπεγχάγη ο Σημίτης
  • [08] Με την υπόθεση Περατικού συνεχίζεται η δίκη της 17Ν
  • [09] Αυστραλία: Αρνητικό δημοσίευμα για το 2004
  • [10] Πάουελ: Ακλόνητη εμπιστοσύνη στον Μαχμούντ Αμπάς
  • [11] Κυκλώνας ''σάρωσε'' το ινδικό κρατίδιο Ασαμ - 30 νεκροί
  • [12] Σιίτες μετέτρεψαν προσκύνημά σε αντιαμερικανική διαδήλωση
  • [13] Με κυρώσεις απειλεί τη Γαλλία ο Πάουελ
  • [14] Παγκόσμια ανησυχία για τον ιό της πνευμονίας
  • [15] Παρουσιάστρια τηλεπαιχνιδιού η Μόνικα Λιουίνσκι
  • [16] Η Ελισάβετ έκλεισε τα 77 της χρόνια

    [01] Οι επιδοτήσεις της Ολυμπιακής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    23/4/2003 10:37:00 πμ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το αν θα παραπέμψει την χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, διεκδικώντας την επιστροφή των επιδοτήσεων, που θεωρεί οτι έδωσε η ελληνική κυβέρνηση προς την Ολυμπιακή Αεροπορεία. Πληροφορίες απο τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεκδικεί την επιστροφή 194.000.000 ευρώ, ποσό, που αμφισβητεί στο σύνολο του η Ολυμπιακή Αεροπορεία.

    [02] Πρωτόπαπας: Συκοφαντικό το δημοσίευμα της ''Αυριανής''

    23/4/2003 10:10:00 πμ

    Ανυπόστατο και συκοφαντικό, χαρακτήρισε ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας, το δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυριανής", για εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών σε χρηματιστηριακά παιχνίδια και περί σχέσεων τους με επιχειρηματικά συμφέροντα. Την Τρίτη το μεσημέρι ο κ. Πρωτόπαπας πέρασε στην αντεπίθεση και κατήγγειλε τον εκδότη της εφημερίδας "Αυριανή" Γιώργο Κουρή ως ψεύτη και συκοφάντη, μετά το δημοσίευμα της Τρίτης, εναντίον του, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός έλαβε 200 εκατομμύρια δρχ από τον επιχειρηματία Αθανάσιο Αθανασούλη για την προεκλογική του εκστρατεία το 1996. Ο κ. Πρωτόπαπας είπε ότι θα καταθέσει άμεσα μήνυση και αγωγή κατά του εκδότη Γιώργου Κουρή, ενώ έκανε λόγο για "πόλεμο λάσπης για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών σκοπών".

    Ο ''αυριανισμός'' είναι πολύ γνωστός

    Στις απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο του Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας, θα προβεί σήμερα Τετάρτη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Κρουσταλάκης, μετά τη χθεσινή επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης.

    Ο Υπουργός Τύπου επεσήμανε ότι ο εκλογικός του αγώνας ήταν πλήρως διαφανής και ότι όλα τα παραστατικά του έχουν κατατεθεί από το Νοέμβριο του '96 στη Βουλή και έχουν ελεγχθεί.

    Ο κ. Πρωτόπαπας δήλωσε ότι ουδέποτε είχε λάβει οικονομική συμβολή από τον κ. Αθανασούλη ή την ALTEC ή άλλους επιχειρηματίες.

    Ο κ. Πρωτόπαπας ξεκαθάρισε ότι η κα Λίλη Ξυναδιανού, που κατά το δημοσίευμα φέρεται να είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος του προεκλογικού αγώνα του κ. Πρωτόπαπα, είναι πρόσωπο άγνωστο στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ποτέ δεν συζήτησε με αυτήν, ούτε είχε αναλάβει προεκλογικό έργο επ' ονόματί του.

    Ο υπουργός δήλωσε ότι τα στοιχεία και τα παραστατικά του προεκλογικού αγώνα του '96 αποδεικνύουν πως όλα τα έξοδα είχαν πληρωθεί από τον ίδιο.

    ''Ο κ. Κουρής επιχειρεί τη σπίλωση δεκάδων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποτελεί μέρος μιας συνολικής, συκοφαντικής επίθεσης κατά της κυβέρνησης και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και εμφορείται από επιχειρηματικούς και ιδιοτελείς σκοπούς", επισήμανε και τόνισε πως ''ο κ. Κουρής είναι ψεύτης και συκοφάντης'' και ως εκ τούτου καταθέτει μήνυση και αγωγή σε βάρος του.

    ''Θα πάω την υπόθεση μέχρι τέλους, το οφείλω στο ΠΑΣΟΚ, στους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν, στην οικογένειά μου. Δεν θα υποκύψω στον ηθικό και πολιτικό εκβιασμό του κ. Κουρή που γνωρίζω ότι θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο της λάσπης. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το κάνει, ο "αυριανισμός" είναι πολύ γνωστός και ο κ. Κουρής έχει 17 καταδίκες'', υπογράμμισε ο υπουργός Τύπου Χ. Πρωτόπαπας και πρόσθεσε πως για την αντίδρασή του αυτή ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό μέσω του κ. Χυτήρη και του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Σωκράτη Κοσμίδη.

    "O Γ. Κουρής εξυπηρετεί ιδιοτελή, προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντα", δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας Στέφανος Μανίκας σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυριανή" σχετικά με τον Υπουργό Τύπου, προσθέτοντας ότι ο πραγματικός στόχος του είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Κ. Σημίτης.

    Στο δημοσίευμα της "Αυριανής", απάντησε με ανακοίνωσή της και η Altec , κατηγορώντας τον εκδότη Γ. Κουρή για συκοφαντικό παραλήρημα χωρίς όρια.

    "Ο καθένας μπορεί πλέον να αντιληφθεί τα προφανή κίνητρα αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας. Σχετικά με τους σημερινούς κακοήθεις και χυδαίους ισχυρισμούς του, δηλώνουμε ότι είναι παντελώς ανυπόστατοι", συμπληρώνει η Altec στην ανακοίνωση της.

    Στη Δικαιοσύνη σχεδιάζουν να προσφύγουν και ο υπουργός Επικρατείας Στέφανος Μανίκας, ο Μιχάλης Νεονάκης και ο Βαγγέλης Μαλέσιος, οι οποίοι υπήρξαν στόχοι άλλων δημοσιευμάτων της εφημερίδας "Αυριανή", που τους εμπλέκει σε χρηματιστηριακά παιχνίδια και τους κατηγορεί για παράνομες σχέσεις με τον επιχειρηματία κ. Αθανασούλη.

    Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ τα δημοσιεύματα αυτά εκπορεύονται από οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους που επιδιώκουν να πλήξουν τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση συνολικά με σκοπό την επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα μας.

    Ο υπουργός Επικρατείας Στέφανος Μανίκας, το όνομα του οποίου ενεπλάκη από την ίδια εφημερίδα για το αυτό θέμα, δήλωσε ότι η ενέργεια του εκδότη Γιώργου Κουρή έχει πραγματικό στόχο το ΠΑΣΟΚ και τον Κώστα Σημίτη.

    "Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί καθημερινά νέα επεισόδια από τα έργα και τις ημέρες μιας διαπλεκόμενης και διεφθαρμένης Κυβέρνησης. Ο κ. Σημίτης ας πάψει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και ας αποδεχθεί την πρόταση που έχει υποβάλει η Νέα Δημοκρατία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Με μεγάλα λόγια και χωρίς έργα, τα σκάνδαλα στην αυλή του δεν αντιμετωπίζονται", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

    Την δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα αυτό, ζήτησε και ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αλογοσκούφης, κατηγορώντας τους κυβερνητικούς παράγοντες για προνομιακή πρόσβαση στο ΧΑΑ με σκοπό την κερδοσκοπία.

    Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις, τόνισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [03] ΕΝΑΕ: ''Καμπάνια'' για την πρόληψη τροχαίων

    23/4/2003 11:35:00 πμ

    Εκστρατεία ενημέρωσης με θέμα την οδική ασφάλεια και τίτλο: "Υποχρεωτική επιστροφή", ξεκινά από την Τετάρτη η ΕΝΑΕ, ενόψει της πασχαλινής εξόδου, αλλά και της επιστροφής των εκδρομέων. Η ΕΝΑΕ θα μοιράζει σε όλες τις εξόδους από τα μεγάλα αστικά κέντρα εκατοντάδες χιλιάδες φυλλάδια και αυτοκόλλητα, ενώ θα μεταδίδονται και αναλόγου περιεχομένου ραδιοφωνικά μηνύματα. Στα φυλλάδια που διανέμονται απεικονίζεται σε στρογγυλή πινακίδα της Τροχαίας ένα χαμογελαστό πρόσωπο που όπως δήλωσε η υπερνομάρχης Φωφή Γεννηματά "μπορεί να μην υπάρχει στους δρόμους, υπάρχει όμως στις καρδιές μας".

    Έξι άτομα σκοτώνονται την ημέρα

    Στο φυλλάδιο υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία 800.000 περίπου άτομα βγαίνουν από τα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο, το Πάσχα.

    Ωστόσο στοιχεία των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών καταγράφουν 2200 θανατηφόρα ατυχήματα σε ετήσια βάση, δηλαδή ανά μέσο όρο, 6 άτομα σκοτώνονται την ημέρα, εκ των οποίων τα περισσότερα νέοι.

    Πράγματι, η πρώτη αιτία θανάτου για νέους 20-25 ετών είναι τα τροχαία. Οι αιτίες ατυχημάτων, σε ποσοστό 32,7% οφείλονται στη μη τήρηση της προτεραιότητας, κατά 25,1% στην απώλεια ελέγχου του αυτοκίνητου και κατά 8,4% στη λανθασμένη θέση του αυτοκινήτου στο οδόστρωμα.

    Τα μέτρα που προτείνονται για τον περιορισμό των οδικών ατυχημάτων είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη αστυνόμευση των Εθνικών οδών, ο λεπτομερής έλεγχος του οχήματος, η βελτίωση του οδικού δικτύου και η συνειδητοποίηση από τους ίδιους τους οδηγούς της υπευθυνότητάς τους όταν οδηγούν.

    [04] Συνάντηση Μπακογιάννη-Καραμανλή

    23/4/2003 11:29:00 πμ

    Συνάντηση μιας ώρας είχε το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, στη Ρηγίλλης και συζήτησαν για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις, ενώ η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε και τον Μιλτιάδη Εβερτ στο γραφείο του. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ επισκέφθηκε την Τροχαία Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτρα, που έχουν ληφθεί για την πασχαλινή έξοδο.

    [05] Το Αγιο Φως στην Ελλάδα

    23/4/2003 11:01:00 πμ

    Κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα μεταφέρει με έκτακτη πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, από το Τελ-Αβίβ στην Αθήνα, το Αγιο Φως του οποίου η Αφή θα έχει πραγματοποιηθεί λίγο νωρίτερα από τον Πανάγιο Τάφο της Ιερουσαλήμ. Το Αγιο Φως θα μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Θεόκτιστος. Στην επίσημη αποστολή ως εκπρόσωποι της Κυβέρνησης μετέχουν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Μαγκριώτης. Η έκτακτη πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα φτάσει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας το Μεγάλο Σάββατο στις 6 το απόγευμα, όπου Μικτός Λόχος Αποδόσεως Τιμών με μπάντα θα αποδώσει τιμές.

    Από το ''Ελευθέριος Βενιζέλος'', το Αγιο Φως θα μεταφερθεί με πομπή και με συνοδεία μοτοσικλετιστών της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ναό της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, όπου θα το παραλάβει εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ενώ θα μεταδίδεται τόσο στους πιστούς όσο και στον κλήρο που θα το μεταφέρει στις εκκλησίες της Αθήνας για την Αναστάσιμο ακολουθία τα μεσάνυκτα.

    Επίσης, το Αγιο Φως θα μεταφερθεί στις Ιερές Μητροπόλεις όλης της χώρας το βράδυ του Μ. Σαββάτου με πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας στις οποίες θα γίνουν μικρές αλλαγές στις ώρες αναχώρησής τους για Ηράκλειο, Χανιά, Καβάλα, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Αλεξανδρούπολη, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο.

    [06] Κύπρος: Επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος ότι δεν βρέθηκε φάκελοι στο Μέγαρο

    22/4/2003 11:51:00 μμ

    Επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, με αποψινή δήλωσή του ότι στο Προεδρικό Μέγαρο δεν βρήκε ούτε φάκελο, ούτε έγγραφο για οποιοδήποτε θέμα και κυρίως για ό,τι σχετίζεται με το Κυπριακό. Επισημαίνει παράλληλα ότι το όλο ζήτημα διέπεται από συγκεκριμένο νόμο, με τον οποίο μπορεί και να ρυθμιστεί. Σε γραπτή δήλωση του, ο Πρόεδρος Τ.Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι στο αρχείο του Προεδρικού Μεγάρου πρέπει να περιλαμβάνονται όλα τα έγγραφα που αφορούν σε εμπιστευτικές και υπηρεσιακές ενέργειες, επαφές και συναντήσεις του Προέδρου, οι οποίες σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων που του αναθέτουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Αυτό το αρχείο, προσθέτει, ασφαλώς και δεν είναι προσωπικό του εκάστοτε Προέδρου.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αναφέρει επίσης ότι ούτε στο Υπουργείο Εξωτερικών ούτε στην Υπηρεσία Μελετών υπάρχει πλήρες αντίγραφο εγγράφων που σχετίζονται με τις συνομιλίες, όπως είχε δηλώσει ο τέως υφυπουργός παρά τω προέδρω Παντελής Κούρος.

    Αυτή η αναφορά, σημειώνει ο Πρόεδρος Τ.Παπαδόπουλος, είναι παραπλανητική και λανθασμένη. Σε ό,τι αφορά τις κατ' ιδίαν συναντήσεις του τέως Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς, παρουσία του Αλβαρο ντε Σότο, που ο Τάσσος Παπαδόπουλος θεωρεί και τις πλέον σημαντικές, επίσης δεν φαίνεται να υπάρχουν μνημόνια, πρακτικά ή εκθέσεις. Για να εξασφαλίσει αντίγραφο των πρακτικών από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αναφέρει ότι χρειάστηκε να προστρέξει στο γενικό εισαγγελέα.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος τονίζει ακόμη ότι από αβρότητα και για να μη διαταραχθεί η ομαλή διαδοχή και οι άριστες σχέσεις με τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν ήγειρε θέμα ούτε ζήτησε εφαρμογή του νόμου, ούτε και τέτοιο σκοπό είχε, εάν δεν υπήρχε η πρόκληση, όπως αναφέρει, ότι τάχα χρειάστηκε κηδεμόνα τον κ. Χριστόφια. Επισημαίνει επίσης ότι το όλο ζήτημα είναι μεν σοβαρό, αλλά έχει αχρείαστα αναχθεί σε θέμα αντιδικίας και αντιπολιτευτικής αντιπαράθεσης, που είναι, όπως τονίζει, μειωτικό για το Κράτος.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος τονίζει ότι δεν προτίθεται να δώσει περαιτέρω συνέχεια στο θέμα, γιατί αυτό διέπεται από νόμο, ο οποίος εφαρμοζόμενος, προσφέρει τη λύση. Αναφορικά με το θέμα της οικονομικής κατάστασης στα Υπουργεία, που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση, ο κύριος Παπαδόπουλος διαβεβαιώνει, ότι ο λαός θα ενημερωθεί επίσημα και με απόλυτη διαφάνεια, όταν συμπληρωθεί η έκθεση που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών.

    [07] Στην Κοπεγχάγη ο Σημίτης

    23/4/2003 10:24:00 πμ

    Την άνοιξη του 2004 θα διεξαχθούν οι εκλογές, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από το Ελσίνκι, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του σε Σκανδιναβικές χώρες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής είναι η ευρωπαϊκή συνέλευση, η μετανάστευση και οι εξελίξεις στο Ιράκ. Σήμερα ο Έλληνας Πρωθυποργός θα μεταβεί στην Κοπεγχάγη, ενώ το απόγευμα θα επιστρέψει στην Αθήνα. Την Τρίτη το βράδυ ο κ. Σημίτης συναντήθηκε στη Στοκχόλμη με τον Σουηδό ομόλογό του, Γκόραν Πέρσον, ενώ στη συνάντηση που είχε με τη Φιλανδή ομόλογό του Ανελί Γιετεενμέκι, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Συνέλευση στη μετανάστευση καθώς οι εξελίξεις γύρω από το Ιράκ.

    Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, καθώς και θέματα της Ε.Ε..

    [08] Με την υπόθεση Περατικού συνεχίζεται η δίκη της 17Ν

    23/4/2003 10:23:00 πμ

    Με καταθέσεις μαρτύρων για τη δολοφονία του εφοπλιστή Κωστή Περατικού, στις 28 Μαΐου του 1996, συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17Ν. Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε η χήρα του Κωστή Περατικού, Βασιλική Ρόκα - Περατικού, η οποία τόνισε ότι δε μπορεί ακόμη και τώρα να εξηγήσει το λόγο, για τον οποίο επελέγη ο σύζυγός της ως στόχος της 17Ν. "Το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να πω στα παιδιά μου με πιο τρόπο σκοτώθηκε ο πατέρας τους. Ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβουν το γιατί. Ο Κωστής ήταν πολύ ζεστός πατέρας, απλός άνθρωπος και φιλικός", ανέφερε, μεταξύ άλλων, η μάρτυρας. Στο δικαστήριο αναγνώστηκε η κατάθεση, που είχε δώσει η μητέρα του εφοπλιστή, Σοφία Περατικού, η οποία δε μπόρεσε να προσέλθει στο δικαστήριο για να καταθέσει, αφού ζει στο Λονδίνο, είναι ηλικιωμένη και γι αυτό είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθεί.

    Στην κατάθεσή της, η κυρία Περατικού υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο εφοπλιστής είχε δεχθεί απειλές πριν τη δολοφονία του. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε, πως είναι στη διάθεση των παραγόντων της δίκης τα πειστήρια της υπόθεσης.

    Σχετικό αίτημα είχε υποβάλλει ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Γιάννης Ραχιώτης.

    [09] Αυστραλία: Αρνητικό δημοσίευμα για το 2004

    23/4/2003 9:46:00 πμ

    "Με σπασμένο ρολόϊ" συνεχίζουν τα έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφέρει η εφημερίδα "Herald Sun" της Μελβούρνης, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ημερήσια εφημερίδα της Αυστραλίας, σ' ενα αρνητικό δημοσίευμα για την Αθήνα. Στο ολοσέλιδο κείμενο, που συνοδεύεται από πέντε, ειδικά επιλεγμένες έγχρωμες φωτογραφίες, η εφημερίδα δίνει την εντύπωση στους αναγνώστες της ότι στην ελληνική πρωτεύουσα κυριαρχεί το χάος.

    Απομένουν μόνο 478 ημέρες

    "Σε μια χώρα, διάσημη για τα ετοιμόρροπα ερείπια της, τα μεγάλα έργα που θα θαμβώσουν τους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι ακόμα ατελείωτα, παρουσιάζουν τεράστια κενά και οι χώροι τους είναι ερειπωμένοι, χορταριασμένοι ή σκονισμένοι", γράφει η εφημερίδα.

    "Απομένουν μόνο 478 ημέρες για την εναρκτήρια τελετή και οι δείκτες του ρολογιού γυρίζουν γοργά ή θα γύριζαν αν το ρολόϊ δεν είναι σπασμένο και κάπου πεταγμένο στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Αθήνας", αναφέρει η "Herald Sun".

    Επίσης, η εφημερίδα γράφει πως το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας είναι σε άθλια κατάσταση και ο στίβος του γεμάτος σπασμένα καθίσματα.

    "Στην ίδια ή και χειρότερη κατάσταση είναι και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις", γράφει η αυστραλιανή εφημερίδα η οποία φιλοξενεί δηλώσεις της Χέλεν Μπρόϋλιν, μέλους της Αυστραλιανής και Ολυμπιακής Επιτροπής.

    "Στο Σίδνεϊ, σ' αυτή τη φάση όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις ήταν έτοιμες και οι αθλητές τις χρησιμοποιούσαν. Η Αθήνα είχε υπέροχα σχέδια αλλά τώρα δεν βλέπω τίποτα μέσα από τις οικοδομές", τόνισε η Χέλεν Μπρόϋλιν.

    Ένας από τους εργάτες σε κάποιο έργο φέρεται να λέει: "Αν χρειαζόταν να στοιχηματίσω για το αν θα είναι έτοιμα τα έργα στην ώρα τους, θα το απέφευγα".

    Αναλυτικά η ''πρόοδος'' των έργων

    Η εφημερίδα "Herald Sun" παρουσιάζει αναλυτικά την "πρόοδο" των έργων σημειώνοντας χαρακτηριστικά "να πως ξετυλίγεται η ελληνική τραγωδία" και αναφέρει, μεταξύ άλλων:

    ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ: Θα ήταν ένα καταπληκτικό γήπεδο για τον τελικό του ποδοσφαίρου. Μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα. ΣΤΑΔΙΟ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ: Ούτε ένας τοπικός αστυνομικός στο Περιστέρι δεν ξέρει που βρίσκεται. Όταν φθάσαμε στο σημείο που θα αναγερθεί το στάδιο, χωρητικότητας 8.000 θεατών, βρήκαμε μόνο μια τρύπα στο έδαφος. ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΛΗΣ: Βρίσκεται στα Ανω Λιόσια και για την ώρα θυμίζει πισίνα. ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΙΣ: Είναι ατελείωτο γεμάτο βουνά από χώμα και σωλήνες. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ: Ακόμα και το έμβλημά του είναι σκουριασμένο. Οι Αλβανοί εργαζόμενοι παραπονούνται ότι δουλεύουν για ψίχουλα. Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Ολόκληρη η ιστορική διαδρομή των 20 χιλιομέτρων είναι σκαμμένη. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ: Είναι κατά 80% έτοιμο αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν υπάρχουν ακόμα δρόμοι προς το χωριό.

    [10] Πάουελ: Ακλόνητη εμπιστοσύνη στον Μαχμούντ Αμπάς

    23/4/2003 9:21:00 πμ

    Την ακλόνητη εμπιστοσύνη του στον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μαχμούντ Αμπάς (Αμπού Μάζεν), εξέφρασε ο αμερικανός ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ, στη διάστασή του με τον πρόεδρο Γιάσερ Αραφάτ, όσον αφορά τη σύνθεση της νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης. Ο Αραφάτ "βρίσκεται πάντοτε εκεί και δεν επιδεικνύει το είδος της εξουσίας που θα αναμέναμε από έναν παλαιστίνιο πρόεδρο", τόνισε ο Πάουελ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δίκτυο PBS.

    "Εάν ο Αραφάτ δεν επιτρέψει στον Αμπού Μάζεν να συνθέσει την κυβέρνηση που είναι αναγκαία στον ίδιο, μία τεράστιας σημασίας ευκαιρία θα έχει χαθεί ξανά εξαιτίας του Αραφάτ", τόνισε κ Πάουελ.

    "Εκείνοι που θα υποφέρουν περισσότερο θα είναι οι Παλαιστίνιοι και οι αθώες ζωές που ενδέχεται να χαθούν εάν αυτή η κρίση συνεχισθεί", δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

    "Ο Αμπού Μάζεν δεν έχει κανένα λόγο να γίνει πρωθυπουργός και να επιχειρήσει να βγάλει τον παλαιστινιακό λαό από το αδιέξοδο εάν δεν διαθέτει την αναγκαία εξουσία και την κυβέρνηση που χρειάζεται", είπε.

    Ο Αμπού Μάζεν διέκοψε την Τρίτη τις διαπραγματεύσεις του με τον Αραφάτ για τον σχηματισμό της παλαιστινιακής κυβέρνησης. Η νόμιμη διορία των πέντε εβδομάδων για τη σύσταση του νέου κυβερνητικού σχήματος εκπνέει σήμερα τα μεσάνυχτα.

    Ο Αμπάς έβαλε νερό στο κρασί του όσον αφορά πολλά υπουργεία, επιμένει όμως στον διορισμό του πρώην διοικητή ασφαλείας της Γάζας, Μοχάμεντ Νταλάν, στη θέση του υπουργού Εσωτερικών, κάτι που αρνείται ο Αραφάτ.

    [11] Κυκλώνας ''σάρωσε'' το ινδικό κρατίδιο Ασαμ - 30 νεκροί

    23/4/2003 9:15:00 πμ

    Τουλάχιστον 30 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 300 τραυματίστηκαν από κυκλώνα που σάρωσε το ινδικό κρατίδιο Ασαμ, στην βορειοανατολική Ινδία, ανακοίνωσε η αστυμομία. Από τον κυκλώνα μετατράπηκαν σε ερείπια πολλά σπίτια στην περιοχή Ντούμπρι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν αρκετοί από τους ενοίκους, ανέφερε η ίδια πηγή. Η πληγείσα περιοχή βρίσκεται 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του κρατιδίου Ασαμ, Γκουγουαχάτι, κοντά στα σύνορα με το Μπαγκλαντές.

    [12] Σιίτες μετέτρεψαν προσκύνημά σε αντιαμερικανική διαδήλωση

    23/4/2003 11:19:00 πμ

    Εκατοντάδες χιλιάδες Σιίτες μετέτρεψαν το προσκύνημά τους στην Καρμπάλα σε αντιαμερικανική διαδήλωση. ''Οχι στην αποικιοκρατία, όχι στην κατοχή, όχι στον ιμπεριαλισμό'' ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στο προσκύνημα στην ιερή για τους Σιίτες πόλη της Καρμπάλα, στο κεντρικό Ιράκ, όπου για πρώτη φορά μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσέιν τιμήθηκε μαζικά η μνλημη του εγγονού του Μωάμεθ, ιμάμη Χουσέιν, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε μάχη για τη διαδοχή του προφήτη το 680 μ.Χ.

    Tην αποχώρηση των Αμερικανών και του Αχμαντ Σάλαμπι

    Οι Σιίτες που αποτελούν το 60% των 25 εκατομμυρίων ιρακινών πολιτών, διεκδικούν ακόμη την θρησκευτική ελευθερία που τους είχε στερήσει το καθεστώς του Σαντάμ.

    Επίσης, οι Σιίτες συγκρότησαν την Τετάρτη και νέα διαδήλωση στο κέντρο της Καρμπάλα ζητώντας την ''αποχώρηση των Αμερικανών και του Αχμαντ Σάλαμπι'' του ηγέτη του Ιρακινού Εθνικού Κογκρέσσου που προαλείφεται να αναλάβει μελλοντικά την ηγεσία του Ιράκ.

    Στην υπόθεση ενεπλάκη και ο ηγέτης της λιβανικής Σιϊτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, σεΐχης Χασάν Νασράλα, που υποστήριξε ότι οι σιιτικές διαδηλώσεις στην Καρμπάλα προαναγγέλουν το τέλος της αμερικανικής επιρροής στη χώρα.

    ''Αύριο είναι το απαρχή του τέλους της αμερικανικής εποχής στο Ιράκ και στην περιοχή'', τόνισε ο σιίτης ηγέτης ενώπιον χιλιάδων πιστών του, που συγκεντρώθηκαν σε προάστιο της Βηρυττού για να τιμήσουν επίσης τη μνήμη του ιμάμη Χουσέιν.

    ''Τα εκατομμύρια των πιστών που συρρέουν στην Καρμπάλα έρχονται για να μάθουν από τον μάρτυρα Χουσέιν την άρνηση στην αδικία, στην κατοχή, στην ταπείνωση'', πρόσθεσε ο λιβανέζος σιίτης ηγέτης.

    [13] Με κυρώσεις απειλεί τη Γαλλία ο Πάουελ

    23/4/2003 10:00:00 πμ

    Η Γαλλία θα υποστεί τις συνέπειες από την αντιπαράθεσή της με την Ουάσινγκτον στην κρίση του Ιράκ, προειδοποίησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS. Ερωτηθείς αν γνωρίζει κατά πόσο θα υπάρξουν επιπτώσεις για την αντίθεση της Γαλλίας στην αμερικανική πολιτική στο Ιράκ ο Πάουελ απάντησε μονολεκτικά: "Ναι", δίχως να διευκρινίσει ποιες θα είναι οι συνέπειες. "Θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις πλευρές της σχέσης μας με τη Γαλλία υπό το φως αυτής της κρίσης", τόνισε ο Πάουελ. Ο επικεφαλής του Στέητ Ντιπάρτμεντ τόνισε, ότι λόγω της απειλής της άσκησης βέτο από τη Γαλλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας μια σειρά χώρες αρνήθηκαν να αποδεχθούν το αμερικανικό σχέδιο για τη χρήση βίας κατά της Βαγδάτης. Η Γαλλία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη διεθνή νομιμότητα, απαντά ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ ντε Βιλπέν.

    ''Δεν συγκεντρώσαμε τις απαραίτητες ψήφους λόγω του σίγουρου βέτο της Γαλλίας και πιθανότατα της Ρωσίας'', πρόσθεσε ο Πάουελ υπενθυμίζοντας ότι χρειάστηκε να αγωνιστεί σκληρά κατά του Γάλλου ομολόγου του ντε Βιλπέν, που πραγματοποίησε περιοδεία στις τρεις αφρικανικές χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τη Γουινέα, το Καμερούν και την Αγκόλα, προκειμένου να τις πείσει να μην συνταχθούν με την Ουάσινγκτον.

    Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αμερικανικό Πεντάγωνο με επικεφαλής τον υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ αλλά και ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι υποστηρίζουν ένθερμα την επιβολή κυρώσεων κατά του Παρισιού.

    Μεταξύ των μέτρων, που εξετάζονται είναι η ελαχιστοποίηση της επιρροής της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ μέσω της ενίσχυσης της λήψης των αποφάσεων από τις στρατιωτικές δομές της Συμμαχίας στις οποίες δεν μετέχει η Γαλλία.

    Αμερικανικές πηγές εκτιμούν ακόμη, ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να μην προσκαλεί τη Γαλλία σε φόρουμ ή οργανωμένες συναντήσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται ακόμη να αποκλείσουν τη Γαλλία από την επιχείρηση ανοικοδόμησης του Ιράκ, στην οποία η Ουάσινγκτον έχει το πάνω χέρι.

    Η γαλλική απάντηση

    Στο μεταξύ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ ντε Βιλπέν προειδοποίησε σήμερα ότι το Παρίσι θα συνεχίσει "να υπερασπίζεται τη διεθνή νομιμότητα" στην ιρακινή κρίση ,απαντώντας έμμεσα στον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ.

    "Η Γαλλία, μαζί με μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας, λειτούργησε στη διάρκεια της ιρακινής κρίσης με βάση τις πεποιθήσεις και τις αρχές της για την υπεράσπιση της διεθνούς νομιμότητας. Θα συνεχίσει να το κάνει σε όλες τις περιπτώσεις", τόνισε ο ντε Βιλπέν, που έφτασε χθες το βράδυ στην Αγκυρα, πρώτο σταθμό στην περιοδεία του στην Μέση Ανατολή. Μετά την Αγκυρα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί το Ιράν και την Ιορδανία.

    [14] Παγκόσμια ανησυχία για τον ιό της πνευμονίας

    23/4/2003 8:55:00 πμ

    Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η επιδημία της άτυπης πνευμονίας που πλήττει τουλάχιστον 25 χώρες στον κόσμο, καθώς 230 άτομα έχουν χάσει στη ζωή τους, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 4.000. Στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, η κατάσταση ΔΕΝ ελέγχεται, αφού καθημερινά προστίθενται νέα θύματα και κρούσματα: 2.160 είναι οι ασθενείς και 97 οι νεκροί στο Πεκίνο και την κινεζική ενδοχώρα. Στο Χονγκ Κονγκ πέθαναν 99 και νοσηλεύονται άλλοι 1.435. Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 39 κρούσματα, αλλά κανένας θάνατος. Στον Καναδά υπάρχουν 14 θάνατοι και 316 ασθενείς. Σε διεθνές επίπεδο αναφέρονται ακόμα 3 ύποπτες περιπτώσεις στην Ιταλία, από 2 στην Ιαπωνία και την Ινδία. Στην Ελλάδα, οι Αρχές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα. Εξι πιθανά περιστατικά της άτυπης πνευμονίας στην Σουηδία. Η Αλβανία διέψευσε πληροφορίες για κρούσματα της ασθένειας στο έδαφός της.

    Καμμία υποχώρηση της άτυπης πνευμονίας

    Στην Ευρώπη η ανησυχία επικεντρώνεται στον προσεχή χειμώνα, οπότε αυξάνονται τα κρούσματα γρίπης και αναπνευστικών προβλημάτων.

    Στην Ελλάδα έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την έγκαιρη διάγνωση του ιού της άτυπης πνευμονίας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής.

    Απηύθυνε έκκληση στους Έλληνες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην περιοχή της Απω Ανατολής.

    Το ΓΕΣ διέψευσε δημοσίευμα εφημερίδας ότι πέθανε ένας 24χρονος στρατιώτης από την νόσο.

    Ο εν λόγω στρατιώτης πέθανε από καρδιοπάθεια, τονίζει το ΓΕΣ.

    Το Πεκίνο ανακοίνωσε πως θα διακοπούν τα μαθήματα στα σχολεία απο αύριο και για δύο εβδομάδες, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των μαθητών.

    Εκτιμάται ότι στην κινεζική πρωτεύουσα φοιτούν 1,7 εκατομμύρια μαθητές.

    Στην Κίνα θα βρεθεί την Παρασκευή και το Σάββατο ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Πιερ Ραφαρέν, επικεφαλής αντιπροσωπείας 120 μελών, αποτελούμενη από υπουργούς, διευθυντές επιχειρήσεων, διπλωμάτες, δημοσιογράφους.

    Η αντιπροσωπεία θα λάβει μάσκες, απολυμαντικά μαντηλάκια και ειδικά απολυμαντικά τζελ με οινόπνευμα.

    Οι αρχές του Καναδά ζήτησαν τη βοήθεια των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του ιού και για το λόγο αυτό, φθάνουν στο Τορόντο ειδικευμένοι επιστημονες απο Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών.

    "Καμμία υποχώρηση της άτυπης πνευμονίας παρά τις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσής της", τονίζουν οι αμερικανικές υπηρεσίες υγείας, που σκιαγράφησαν μία ζοφερή εικόνα σχετικά με το Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο.

    [15] Παρουσιάστρια τηλεπαιχνιδιού η Μόνικα Λιουίνσκι

    23/4/2003 9:16:00 πμ

    Η πρώην μαθητευόμενη του Λευκού Οίκου Μόνικα Λιουίνσκι επέστρεψε στους αμερικανικούς δέκτες την Δευτέρα το βράδυ, αυτή τη φορά ως παρουσιάστρια τηλεπαιχνιδιού στο οποίο αναζητείται ο μεγάλος έρωτας. Η τηλεοπτική παρουσία της Λιουίνσκι ήταν διακριτική, καθώς η ίδια περιορίστηκε στο να ορίσει τους κανόνες του παιχνιδιού που μεταδίδεται από το κανάλι Fox, βάζοντας στο παιχνίδι αρκετές υποψήφιες, με καλυμένο το πρόσωπο. Υπό τις οδηγίες της Μόνικας, οι διαγωνιζόμενες πρέπει να διαλέξουν τους υποψήφιους μνηστήρες βασιζόμενες περισσότερο στην προσωπικότητα παρά στην εμφάνιση.

    Σύμφωνα με συνέντευξή της στην εφημερίδα USA Today, ομολόγησε ότι σκεφτόταν τη δική της ιστορία ενόσω γυριζόταν η εκπομπή, παρότι ουδεμία νύξη δεν έγινε από την πλευρά της για τη σχέση της με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον.

    ''Υπήρξε αυτή η στιγμή'' όταν ένας από τους διαγωνιζόμενους είπε: ''Πρέπει να κάνω κάποιο κουτό τέχνασμα και να βγει στην τηλεόραση σε όλο τον κόσμο'' και εγώ απάντησα: ''Καλώς ήρθες στη λέσχη''.

    Όταν ρωτήθηκε γιατί δέχτηκε να μετέχει σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ πάντα διαβεβαίωνε ότι θέλει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είπε ότι έπρεπε να δεχτεί αυτό που πράγματι είναι, δηλαδή ένα δημόσιο πρόσωπο.

    Το 1998 ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον παίζοντας με τις λέξεις αρνείτο επί μήνες ότι είχε σχέση με τη Μόνικα Λιουίνσκι.

    Τελικά, αρκετά αργότερα παραδέχτηκε ότι είχε προχωρήσει σε μια ''ανάρμοστη σχέση''.

    [16] Η Ελισάβετ έκλεισε τα 77 της χρόνια

    23/4/2003 9:15:00 πμ

    Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας γιόρτασε την Δευτέρα τα 77 της χρόνια, κάνοντας μια από τις συνήθεις βόλτες με το άλογό της στο πάρκο του πύργου του Ουίνδσορ, 80 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου, σύμφωνα με πηγή των Ανακτόρων. Με ένα φουλάρι στο κεφάλι και συνοδευόμενη από έναν ακόλουθό της, η Ελισάβετ συναντήθηκε μέσα στο πάρκο με την εγγονή της Ζάρα Φίλιπς που επέστρεφε με το άλογο της από βόλτα μαζί με τη μητέρα της και κόρη της βασίλισσας, πριγκίπισσα Αννα.

    Ταυτόχρονα 21 κανονιοβολισμοί ήχησαν στις 11:00 ώρα Γκρίνουιτς στο Χάιντ Πάρκ, στο κέντρο του Λονδίνου, καθώς και στους πύργους του Στίρλινγκ και του Εδιμβούργου στη Σκοτία, με την ευκαιρία των γενεθλίων της βρετανής εστεμμένης.

    Την Κυριακή, η Ελισάβετ χαιρέτισε μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς της τον κόσμο που την περίμενε μετά το τέλος της λειτουργίας του Πάσχα στο προαύλιο του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ.

    Τότε ένα εξάχρονο κοριτσάκι από το Σεντ Οστελ της Κορνουάλης, στη νοτιοδυτική Αγγλία, της πρόσφερε ένα μπουκέτο με λουλούδια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 April 2003 - 8:56:59 UTC