Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-04-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδήλωση για τη μετανάστευση στις χώρες της Ε.Ε
  • [02] Απέρριψε τις κατηγορίες των ΗΠΑ η Συρία
  • [03] Νίκη-πρόκριση για την Εθνική πόλο ανδρών
  • [04] Ποδόσφαιρο: Α' Εθνική (26η ημέρα)
  • [05] Μπάσκετ: Α2 ανδρών (22η ημέρα)
  • [06] Πυγμαχία: Την Κυριακή οι τελικοί
  • [07] Μπάσκετ: Α1 ανδρών (21η ημέρα)
  • [08] Στίβος: Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000 μ.

    [01] Εκδήλωση για τη μετανάστευση στις χώρες της Ε.Ε

    12/4/2003 11:14:00 μμ

    ''Ο Ευρωπαϊκός ενιαίος χώρος ελευθερίας, ασφάλειας, δικαιοσύνης και η μετανάστευση'', ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα στην Καστοριά. Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του γραφείου Γιώργος Κασιμάτης. Στην εκδήλωση από τους ομιλητές τονίστηκε ότι το ζήτημα της μετανάστευσης και κυρίως της λαθρομετανάστευσης, είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και που θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει στο προσεχές μέλλον, με οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

    Θέματα μετανάστευσης

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η Ελλάδα, η οποία είχε κατά το παρελθόν την εμπειρία υποστήριξης δικών της μεταναστών στην αλλοδαπή, για πρώτη φορά στην ιστορία της φιλοξενεί περί τους 900.000 οικονομικούς μετανάστες, επισημαίνοντας πως μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση σε θέματα μετανάστευσης θα πρέπει να περιέχει:

    το συντονισμό της πολιτικής για την προστασία των συνόρων και την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης τη χάραξη ορισμένων κοινών κριτηρίων ως προς τους όρους αποδοχής νέων μεταναστών και νομιμοποίηση όσων παρανόμως έχουν εισέλθει στην ευρωπαϊκή επικράτεια η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίζει την απουσία αθέμιτων διακρίσεων σε βάρος των μεταναστών και να προστατεύει την άσκηση των ελευθεριών τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.

    Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική προεδρία, είπε, έθεσε ως βασική της προτεραιότητα την προώθηση της θέσπισης ενός ελάχιστου πλαισίου προστασίας των δικαιωμάτων υπόπτων και κατηγορουμένων.

    Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην κοινή πολιτική για την μετανάστευση που ισχύει για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε ότι η ιδέα μιας πραγματικής κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα αυτό πρέπει να προβλέπει τον καταμερισμό των οικονομικών βαρών της μετανάστευσης σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε ότι το 2000 συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα 164.000 μετανάστες και το πρώτο 8μηνο του 2001 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 132.000.

    Ο κ. Κασιμάτης, στην ομιλία του τόνισε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζεται ότι διαβιούν περίπου 3 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, ενώ περίπου 400.000 άτομα υπολογίζεται ότι ζητούν άσυλο από κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Τέλος, αναφέρθηκε και στα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξάρθρωση του φαινομένου, αλλά και των δικτύων των δουλεμπόρων, που το συντηρούν.

    [02] Απέρριψε τις κατηγορίες των ΗΠΑ η Συρία

    12/4/2003 9:15:00 μμ

    Ο υπουργός Εξωτερικών

    της Συρίας

    Φαρούκ αλ-Σάρα

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φαρούκ αλ-Σάρα, απέρριψε τις αμερικανικές κατηγορίες για αποθήκευση στη Συρία των ιρακινών όπλων μαζικής καταστροφής και αποστολή στρατιωτικού υλικού στο Ιράκ. ''Δεν βρήκαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ. Πώς μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τη Συρία ότι έχει αυτό που ακόμα και οι Αμερικανοί δεν βρήκαν στο ιρακινό έδαφος'', δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό με το γάλλο ομόλογό του, Ντομινίκ ντε Βιλπέν.

    ''Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι κατηγορίες αυτές είναι αβάσιμες'', πρόσθεσε, αναφερόμενος στις επίσημες κατηγορίες που διατύπωσαν υψηλόβαθμοι αμερικανοί αξιωματούχοι εναντίον της Συρίας εδώ και δύο εβδομάδες.

    Αναφερόμενος στην προώθηση στρατιωτικού υλικού στο Ιράκ από τη Συρία, ο ίδιος εκτίμησε ότι πρόκειται για ''προσχήματα''.

    [03] Νίκη-πρόκριση για την Εθνική πόλο ανδρών

    12/4/2003 8:16:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν στο Κράνι της Σλοβενίας στο διάστημα 6-15 Ιουνίου, εξασφάλισε το Σάββατο, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέτριψε με 18-3 την Τουρκία στον προκριματικό όμιλο της Μπρατσιλάβα και "σφράγισε" το εισιτήριο για τα τελικά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα με τη Σλοβακία. Τα επτάλεπτα: 5-1, 3-1, 5-0, 5-1. Τα γκολ της Εθνικής πέτυχαν οι: Χατζηθεοδώρου 4, Σάντα 4, Μάζης 3, Θεοδωρόπουλος 2, Καλακόνας 2, Αφρουδάκης Χρ. 1, Αφρουδάκης Γ. 1, Βλοντάκης 1.

    [04] Ποδόσφαιρο: Α' Εθνική (26η ημέρα)

    12/4/2003 7:40:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    "Τρίποντο" που μπορεί ν' αποδειχθεί χρυσό στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία, πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το ηπειρωτικό συγκρότημα, σε αγώνα για την 26η ημέρα της Α' Εθνικής που έγινε στο ουδέτερο γήπεδο της Κοζάνης, επικράτησε 1-0 της Καλλιθέας και έκανε σημαντικό βήμα για τη σωτηρία, εφόσον φυσικά μπορέσει να πάρει πίσω τους 56 βαθμούς που της έχουν αφαιρεθεί λόγω χρεών. Ισόπαλο χωρίς τέρματα τελείωσε το πειραϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην Προοδευτική και τον Ιωνικό 0-0, που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο της Νίκαιας. Ο Ακράτητος επικράτησε 3-0 της Παναχαϊκής, που εδώ και καιρό έχει χάσει το τρένο της παραμονής στην κατηγορία.

    Γιάννινα-Καλλιθέα 1-0

    Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Κυπαρίσσης στο 58'. Ο "Αγιαξ της Ηπείρου" ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή με τον Κρζίσνικ στο 4', αλλά η κεφαλιά του Σλοβένου πέρασε άουτ. Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του ΠΑΣ αύξαναν την πίεση προς την εστία του Σουλογάνη, χωρίς να μπορούν όμως να διασπάσουν την άμυνα της Καλλιθέας.

    Το φάουλ του Νικολαϊδη στο 22' μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, ενώ η κεφαλιά του Τζούμπα έντεκα λεπτά αργότερα πέρασε λίγο άουτ.

    Όμως, η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκει στην Καλλιθέα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Τσιμπλίδης ξεκίνησε ατομική προσπάθεια από τον χώρου του κέντρου, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

    Η Καλλιθέα ήταν αυτή που ξεκίνησε περισσότερο δυνατά το δεύτερο ημίχρονο και πλησίασε στο γκολ στο 46', αλλά η κεφαλιά του Γκέκα μέσα από την περιοχή, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γκίτκου.

    Όμως, γρήγορα η εικόνα του αγώνα επανήλθε στα ίδια επίπεδα με αυτά του πρώτου ημιχρόνου.

    Ο ΠΑΣ ανέβασε και πάλι την πίεση στην εστία του Σουλογάνη και αυτή την φορά στάθηκε πιο τυχερός, καθώς άνοιξε το σκορ στην πρώτη του ευκαιρία. Ο Κυπαρίσσης έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Καλλιθέας στο 58` και δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει στο τετ α τετ τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΣ. Το γκολ αυτό άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, καθώς η Καλλιθέα αναγκάστηκε να βγει μπροστά για να ψάξει την ισοφάριση, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι. Γήπεδο: Κοζάνης Διαιτητής: Μποροβήλος Κίτρινες κάρτες: Ντομορό, Τάτσης

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

    ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γκίτκος, Κρζνίσνικ, Μπλέτσας, Τζούμπα, Νικολαϊδης, Δέδες, Κάκος, Ντομορό (86' Ντάσιος), Γκόσεφ (75' Βιντόγεβιτς), Γκαβαλόφσκι (83' Γκαρόζης), Κυπαρίσσης.

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογάνης, Δημητρίου, Νταμπρόφσκι, Κουτσουπιάς, Κυριάκος (75' Καούνος), Ντραγκίσεβιτς, Σαββίδης, Τσαλίκης, Τάτσης, Τσιμπλίδης (75' Πέτκοβιτς), Γκέκας.

    Προοδευτική-Ιωνικός 0-0

    Ισόπαλο χωρίς τέρματα τελείωσε το πειραϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην Προοδευτική και τον Ιωνικό που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο της Νίκαιας. Μια ισοπαλία, που μπορεί να μην δημιουργεί άμεσα σοβαρό πρόβλημα στους "βυσινί", αλλά σίγουρα φέρνει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση την ομάδα του Γκμοχ, η οποία, εφόσον ο ΠΑΣ Γιάννινα πάρει πίσω τους 78 βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί λόγω χρεών, τότε θα βρεθεί αυτόματα στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

    Η συνάντηση δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού το θέαμα... θυσιάστηκε στο βωμό της ουσίας με τις δύο ομάδες να ψάχνουν απεγνωσμένα τους βαθμούς της νίκης.

    Στο 12' o Mακόρ βρέθηκε τετ α τετ με τον Κόη, σούταρε δυνατά, αλλά ο τερματοφύλακας της Προοδευτικής με τη βοήθεια και του Ανδράλα στη συνέχεια, έσωσαν την εστία τους από βέβαιη παραβίαση. Ενα λεπτό αργότερα (13'), κεφαλιά του Μαρκομιχάλη από πλεονεκτική θέση πέρασε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το 25', αλλά τόσο η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, όσο και αυτή του Γιάτσεκ Γκμοχ, αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές στην τελική τους προσπάθεια.

    Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους, ήταν ένα σουτ του Τάτση στο 37', που πέρασε άουτ.

    Ο Ιωνικός στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο και μάλισε είχε τις ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Στο 70` ο Κόης έδιωξε πλασέ του Ξανθόπουλου, πάνω στη γραμμή και ένα λεπτό αργότερα από το διαγώνιο σουτ του Μακόρ, η μπάλα "έγλειψε" το δοκάρι και πέρασε άουτ. Γήπεδο: Νίκαιας Διαιτητής: Κεμπαρίδης Κίτρινες κάρτες: Μαρκομιχάλης, Ανδράλας, Αντωνόπουλος, Πάντος, Ετορί.

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Κόης, Καλλιμάνης, Πουλόπουλος, Ανδράλας, Αγγελόπουλος, Σιδηρόπουλος, Αντωνόπουλος, Μάγγος (80' Γιαννενάκης), Πάντος, Τάτσης (46' Προβίδας), Ζαϊμι (46' Αλμανίδης).

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Πάριζεκ, Ξανθόπουλος, Νταρακλίτσας, Γυριχίδης (85' Γκούντμαν), Ετορί, Κινγκ Φερέιρα, Εριβέλτο (75' Βιλανάκης), Κονέ, Μαρκομιχάλης, Μακόρ, Ροντρίγκες.

    Ακράτητος-Παναχαϊκή 3-0

    Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τον αγώνα με την Παναχαϊκή ο Ακράτητος.

    Η ομάδα των Ανω Λιοσίων, σε αγώνα για την 26η ημέρα της Α' Εθνικής, επικράτησε 3-0 της Παναχαϊκής που εδώ και καιρό έχει χάσει το τρένο της παραμονής στην κατηγορία.

    Ο Γκίτσης μόλις στο 7' άνοιξε το σκορ για τους "πράσινους", ενώ τα άλλα δύο τέρματα της συνάντησης σημείωσαν οι Παγιαζίτ (60') και Ζιάκας (78'). Οι ποδοσφαιριστές του Ακράτητου, πιστοί στις εντολές του Ντουμιτρίου που τους είχε ζητήσει ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να αποβάλουν το άγχος, μόλις στο 7' και στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

    Δράστης ένας πρώην παίκτης της Παναχαϊκής, ο Παναγιώτης Γκίτσης, ο οποίος με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, απέφυγε με ωραίο τρόπο τον Κωστή και με σουτ έκανε το 1-0.

    Η ομάδα των Ανω Λιοσίων θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ από καλή θέση που έκανε στο 41' ο Ζιάκας πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπαλτιμά.

    Το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου δεν διασφάλιζε τη νίκη στον Ακράτητο, ο οποίος ήθελε και ένα δεύτερο γκολ για να σιγουρέψει τους τρεις βαθμούς.

    Έτσι, ο Ντουμιτρίου μπροστά στο κίνδυνο μιας πιθανής ισοφάρισης, αποφάσισε να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες απέδωσαν καρπούς στο 60ο λεπτό, οπότε και οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους.

    Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν ο Παγιαζίτ, ο οποίος αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή.

    Ο Σύρος μετά από ασταθή απόκρουση του Μπαλτιμά σε κεφαλιά του Γκίτση, σε κενή εστία με σουτ έκανε το 2-0 για τον Ακράτητο.

    Ο Ακράτητος πίεσε για τρίτο γκολ και αυτό ήρθε στο 78'.

    Ο Γκίτσης, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, έκανε τη σέντρα, ο Παγιαζίτ έπιασε την κεφαλιά και ο Ζιάκας, μετά την ασταθή απόκρουση του Μπαλτιμά, από κοντά σε σουτ έκανε το 3-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

    Γήπεδο: Ανω Λιοσίων

    Διαιτητής: Τακίδης Κίτρινες κάρτες: Καραμιάν, Μπονάνι

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

    ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Ράπτης, Ποζαπαλίδης, Ευθυμιάδης, Τζιωρτζόπουλος, Δαμίγος, Γκίτσης, Ζιάκας, Κάφαλης (59' Ραζανάουσκας), Ιορδανίδης (59' Παγιαζίντ), Στεφανίδης (65' Μπάρκογλου), Κουτσοκώστας

    ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μπαλτιμάς, Μουστάκης, Ιωάννου Δ., Ιωάννου Γ., Σκαρμούτσος, Κωστής, Ιστιόλ, Κωνσταντινίδης, Μπονάνι, Βετούλας, Καραμιάν Α (65' Μορίνι).

    Αποτελέσματα 26ης ημέρας

    Σε αγώνες για την 26η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Προοδευτική-Ιωνικός 0-0 Γιάννινα-Καλλιθέα 1-0 Ακράτητος-Παναχαϊκή 3-0 ΠΑΟΚ-Αρης 13/4 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 13/4 Αιγάλεω-ΟΦΗ 13/4 ΑΕΚ-Ηρακλής 13/4 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 13/4

    Βαθμολογία (σε 25 αγώνες):

    Παναθηναϊκός 58 Ολυμπιακός 57 ΑΕΚ 53 Πανιώνιος 48 ΠΑΟΚ 43 Αρης 42 Ηρακλής 40 ΟΦΗ 35 Ξάνθη 32 Αιγάλεω 27 Προοδευτική (26αγ.) 26 Καλλιθέα (26αγ.) 23 Ακράτητος (26αγ.) 22 Ιωνικός (26αγ.) 21 Παναχαϊκή (26αγ.) 8 ΠΑΣ Γιάννινα (26αγ.) -56

    [05] Μπάσκετ: Α2 ανδρών (22η ημέρα)

    Πηγή: ΑΠΕ 12/4/2003 10:19:00 μμ

    Μία από τις 14 ομάδες του επόμενου πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 είναι και τυπικά από σήμερα, ο Απόλλωνας Πατρών. Η ομάδα του Ντάρκο Ρoύσο συνέτριψε 87-62 εκτός έδρας τη ΜΕΝΤ και απέχει πλέον έξι βαθμούς βαθμούς από την τρίτη θέση (ακόμη κι αν νικήσει ο Ηλυσιακός τη Λάρισα, η διαφορά μειώνεται στους πέντε), τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στην Α2. Η Λάρισα νίκησε 99-82 τον Ηλυσιακό και απέφυγε οριστικά τον υποβιβασμό.

    Αποτελέσματα-Βαθμολογία

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα και βαθμολογία της 22ης αγωνιστικής:

    Λάρισα-Hλυσιακός 99-82 Iωνικός N.-Πανελλήνιος 87-76 Δάφνη-Aλιμος 72-78 MENT-Aπόλλων Π. 62-87 AΓE Xαλκίδας-Παπάγου 96-80 Πειραϊκός-Π. Φάληρο 68-72 Mίλων-KAO Δράμας 91-86

    Βαθμολογία (σε 22 αγώνες)

    Απόλλων Πατρών 41 Π. Φάληρο 38 Πανελλήνιος 35 Ιωνικός Ν. 35 Ηλυσιακός 35 Παπάγου 33 Χαλκίδα 33 Δάφνη 32 ΚΑΟ Δράμας 32 ΜΕΝΤ 32 Λάρισα 32 Αλιμος 30 Πειραϊκός 27 Μίλωνας 27

    [06] Πυγμαχία: Την Κυριακή οι τελικοί

    12/4/2003 9:55:00 μμ

    Με τη διεξαγωγή 10 τελικών σε ισάριθμες κατηγορίες, θα πέσει τη Κυριακή στη Σίνδο, η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων. Από τους συνολικά είκοσι πυγμάχους που θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο, περισσότεροι από τους μισούς, οι 13, είναι οι αθλητές που "μοιράστηκαν" τα μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων που έγινε πριν από περίπου δύο εβδομάδες στη Δραπετσώνα. Από τα ζευγάρια των τελικών ξεχωρίζει αυτό στα 69 κιλά, μεταξύ του Κώστα Πετρόπουλου του Ολυμπιακού και του Πουλίκου Τσαγκράκου του Λεωνίδα.

    Τα ζευγάρια των τελικών

    Ο πρωταθλητής των ερυθρολεύκων κατέβηκε κατηγορία (στο Πανελλήνιο εφήβων έπαιξε στα 75κ.) και θα συναντηθεί με τον πρωταθλητή εφήβων στα 69κ., Τσαγκράκο. Στα 60κ. θα έχουμε επανάληψη του τελικού μεταξύ των Δημήτρη Πριονά (Μαλεβιζόπουλος) και Αριστοτέλη Δεληζήση (Εθνικός Κοζάνης). Στη διοργάνωση των εφήβων είχε κερδίσει ο πρώτος.

    Το πρόγραμμα των τελικών θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και οι αγώνες θα γίνουν παρουσία του Δημάρχου Εχεδώρου, Γιώργου Αρβανιτίδη και του προεδρείου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιώργο Μακρυνό.

    Τα ζευγάρια των τελικών

    51κ. Στέφανος Γκιώνης (Αλέξανδρος Κορυδαλλού) - Αντώνιος Τουφεξής (Πανελλήνιος) 54κ. Ηλίας Τουφεξής (Πανελλήνιος) - Αλέξιος Ζιώγας (ΠΟΕΘ) 57κ. Παντελής Τσάμης (Παναχαϊκή) - Γεώργιος Τσοποζίδης (Αίολος) 60κ. Δημήτριος Πριονάς (Μαλεβιζόπουλος) - Αριστοτέλης Δεληζήσης (Εθνικός Κοζάνης) 64κ. Ιωάννης Πετρόπουλος (Εθνικός) - Γκεβόργκ Γκαλστιάν (ΠΑΟΚ) 69κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος (Ολυμπιακός) - Πουλίκος Τσαγκράκος (Λεωνίδας) 75κ. Ηρώδικος Ραντσίδης (Εθνικός Κοζάνης) - Χρήστος Αρβανίτης (Ελευσίνα) 81κ. Βασίλειος Δώρης (Χαϊδάρι) - Εμμανουήλ Αρμάγος (Αίολος) 91κ. Γεώργιος Χοτζ (Εθνικός Κοζάνης) - Λάμπρος Βλαχόπουλος (Αλέξανδρος) +91κ. Γεώργιος Σκυφτός (Πανελλήνιος) - Αρθούρος Οβακιμιάν (Χαϊδάρι)

    [07] Μπάσκετ: Α1 ανδρών (21η ημέρα)

    12/4/2003 9:03:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Δυναμικά στη διεκδίκηση της 4ης θέσης του πρωταθλήματος της Α1, μπήκε ξανά ο Αρης. Οι "κίτρινοι" νίκησαν 81-74 τον Ηρακλή στο Αλεξάνδρειο, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής και έφτασαν τους 33 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον 4ο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό, που όμως αγωνίζεται την Κυριακή. Εκεί που δεν τα κατάφεραν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και ο Αρης, πέρασε νικηφόρα ο ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" επικράτησε 95-93 του Περιστερίου στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου" και μετά από 21 αγωνιστικές, διατηρεί στο ακέραιο τις ελπίδες του για μια θέση στην 4άδα του πρωταθλήματος. Η Νήαρ Ηστ νίκησε στη Λάρισα την Ολύμπια με 97-80. Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην Α1 κατηγορία έκανε σήμερα το Ηράκλειο, που επικράτησε στο Λίντο 78-67 του Αμαρουσίου. Ετσι, οι Κρητικοί παρέμειναν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έναν βαθμό μπροστά από τη Νήαρ Ηστ.

    Αρης-Ηρακλής 81-74 / Περιστέρι-ΠΑΟΚ 93-95

    Αρης-Ηρακλής 81-74

    Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-37, 61-55, 81-74

    Από την αρχή, το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, μέχρι που ο Αρης με διαδοχικά τρίποντα ξέφυγε 35-28 στο 26', ενώ λίγο αργότερα δημιούργησε τη μεγαλύτερη διαφορά με 43-35, πριν διαμορφωθεί το σκορ ημιχρόνου (43-37) από καλάθι του Κούβελα.

    Τα τρίποντα του Σόλομον (αλλά κι ένα καθοριστικό του Λάππα), έφεραν ξανά σε θέση ισχύος τον Αρη, που προηγήθηκε 70-61, πέντε λεπτά πριν το τέλος.

    Ο Ηρακλής κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν μείωσε σε 76-73, 1:30 πριν το τέλος, όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ράιαν Στακ με τρίποντο, στο τέλος της επίθεσης του Αρη, επανέφερε τη διαφορά στους 6 πόντους.

    Ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να αντιδράσει κι έτσι η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή έφτασε στη νίκη με το τελικό 81-74

    Διαιτητές: Tανατζής-Hλιόπουλος

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

    ΑΡΗΣ: Σόλομον 27 (3), Γκρεγκόφ, Ραϊτσεβιτς 4, Λάππας 6 (2), Προδρ. Νικολαϊδης 14 (2), Γκαγκαλούδης 7 (1), Αγκέλοφ, Λιχολίτοφ 5, Στακ 11 (1), Γκργκατ 7

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπάκναλ 8, Σφέικος, Ηλιάδης 5, Σωτ. Νικολαϊδης 11 (2), Τσιριγωτάκης 5 (1), Παυλίδης 22 (2), Σχορτσιανίτης 9, Διαμαντίδης 10, Ψωμάς-Λυμπάρης 2, Κούβελας 2.

    Περιστέρι-ΠΑΟΚ 93-95

    Ο "Δικέφαλος του Βορρά" επικράτησε 95-93 του Περιστερίου στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου" και μετά από 21 αγωνιστικές, διατηρεί στο ακέραιο τις ελπίδες του για μια θέση στην τετράδα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1.

    Τα δεκάλεπτα: 28-23, 50-46, 75-75, 93-95.

    Στο ξεκίνημα του αγώνα, οι γηπεδούχοι έπιασαν στον... ύπνο τον ΠΑΟΚ και προηγήθηκε 15-6 και 21-11. Σιγά σιγά, οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να "ροκανίζουν" τη διαφορά, μείωσαν σε 40-38 στο 17:30 και λίγο αργότερα πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά 45-44.

    Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό, αφού ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με διαφορά πέντε πόντων (93-88) στο 39', όμως με σερί 5-0 το Περιστέρι ισοφάρισε, 12 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

    Ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 93-95 κι ενώ το χρονόμετρο έδειχνε 39:58!

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Κούρτοβιτς 15 (4), Παπαμακάριος 34 (3), Πελεκάνος 11, Γιοβανόφσκι 3 (1), Γλυνιαδάκης 2, Ιμπέζα, Χάτσον 21, Δορκοφίκης 7

    ΠΑΟΚ: Μιλισάβλιεβιτς 26 (4), Λημνιάτης, Βασιλειάδης 16 (4), Βασιλόπουλος, Κόμματος 27 (3), Αλέξις 6, Σκοτ 20.

    Ολύμπια Λάρισας-Νήαρ Ηστ 80-97

    Η Νήαρ Ηστ αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή στην Α1 κατηγορία του μπάσκετ, καθώς νίκησε στη Λάρισα την Ολύμπια με 97-80 στο ντέρμπι των ουραγών της 21ης ημέρας.

    Αντίθετα, η θεσσαλική ομάδα είναι πλέον πολύ δύσκολο να αποφύγει τον υποβιβασμό. Τα δεκάλεπτα: 22-25, 37-46, 53-65, 80-97 Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, αλλά σύντομα υποχώρησαν μπροστά στον οίστρο του Φράνκο Νάκιτς.

    Ο ομογενής φόργουορντ πέτυχε 15 πόντους στην πρώτη περίοδο, οδηγώντας την ομάδα της Νήαρ Ηστ σε προβάδισμα τριών πόντων (25-22). Στη συνέχεια, τη σκυτάλη από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού πήρε ο Κώστας Μάγλος που αξιοποίησε τη δύναμή του και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους ψηλούς της Ολύμπια.

    Έτσι, η Νήαρ Ηστ προηγήθηκε 34-26 στο 15' και έκλεισε το ημίχρονο με 46-37, καθώς από την άλλη πλευρά μόνο ο Τζέιμς Φόρεστ έδινε λύσεις στην επίθεση.

    Η ομάδα του Νίκου Σταυρόπουλου έπρεπε να βελτιώσει κατά πολύ την άμυνά της για να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντίθετα, οι Καισαριανιώτες παρουσιάσαν αξιοζήλευτο πλουραλισμό και ανέβασαν τη διαφορά ακόμα και στους 14 πόντους (63-49) λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια ανατροπής, η Ολύμπια μείωσε σε 80-74 2.5 λεπτά πριν τη λήξη, χάρη στην άνοδο του Νέσμπι και την καλή παρουσία του Νάνη.

    Όμως, οι φιλοξενούμενοι ήταν ψύχραιμοι και εύστοχοι στις βολές (10/10 ο Σοφογιάννης) και ανέκτησαν διαφορά ασφαλείας, φτάνοντας τελικά στο θρίαμβο με 97-80.

    Πλέον, οι Λαρισινοί πρέπει να κάνουν σχέδια για την Α2, ενώ η Νήαρ Ηστ, παρά τη νίκη της, παραμένει στην προτελευταία θέση και χρειάζεται υπερπροσπάθεια για να ξεπεράσει το Ηράκλειο και να σωθεί.

    Διαιτητές: Βορεάδης, Ταβουλαρέας

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

    ΟΛΥΜΠΙΑ Λ.: Λεπενιώτης 6, Νέσμπι 17 (1), Τότσιος 4, Χούμπαυλης, Οικονόμου 6 (2), Χαραλαμπίδης 6, Νάνης 11, Γκιουλέκας, Μπίγκους 3, Φόρεστ 27

    ΝΗΑΡ ΗΣΤ: Χρυσανθόπουλος, Σοφογιάννης 17 (1), Κουράσοφ 2, Μάγλος 13, Παπανικολόπουλος 9, Νάκιτς 28 (2), Καϊμακόγλου 8, Ξανθόπουλος 6, Καράγκουτης 14.

    Ηράκλειο-Μαρούσι 78-67

    Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην Α1 κατηγορία έκανε σήμερα το Ηράκλειο, που επικράτησε στο Λίντο 78-67 του Αμαρουσίου σε αγώνα για την 21η ημέρα του πρωταθλήματος.

    Ετσι, οι Κρητικοί παρέμειναν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έναν βαθμό μπροστά από τη Νήαρ Ηστ.

    Τα δεκάλεπτα: 15-17, 34-35, 52-50, 78-67

    Οι δύο ομάδες ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους, και φυσιολογικά το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι.

    Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά το ρυθμό και το σκορ, ενώ αντέδρασαν σωστά όταν η ομάδα του Γιώργου Μακράκη προηγήθηκε με 23-17.

    Με καλύτερο τον Σπανούλη το Μαρούσι έφερε γρήγορα το ματς στα ίσα και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός πόντου, 35-34. Η μάχη συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και να προδιαθέτουν τους φιλάθλους για μια μάχη μέχρις εσχάτων. Ομως, ο Ντορέμους Μπένερμαν είχε διαφορετική άποψη.

    Ο Αμερικανός πλέι-μέικερ, που ήταν καλά κλεισμένος στο πρώτο μέρος, έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ, "πυροβολώντας" ακατάπαυστα έξω από τη γραμμή των 6.25 (7/11 τρίποντα). Οι Κρητικοί προηγήθηκαν 62-54 στο 33' και 78-64 λίγο πριν τη λήξη και έφτασαν στο τελικό 78-67 που ισοδυναμεί με... μισή σωτηρία.

    Οι προσπάθειες του Κένιον Τζόουνς δεν αποδείχθηκαν αρκετές για τους Αθηναίους, που έχασαν έδαφος στην προσπάθειά τους για κατάληψη της τέταρτης θέσης στην κανονική περίοδο. Διαιτητές: Σχινάς, Χατζής.

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Σιούτης 11 (1), Μπάτσικ 12, Μακρής 4, Οστιν 10 (1), Κούβαρης, Μπένερμαν 30 (7), Χόρβατ 8 (1), Μπαρμπαρης, Γκαλένκιν 2, Κρίτσαλος 1

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Λιακόπουλος, Κορωνιός 12 (1), Μανωλόπουλος 3 (1), Νόλαν 13 (1), Γκρουμ 2, Σπανούλης 8, Δανιήλ 2, Ολιβερ 5, Τζόουνς 14, Μαρμαρινός 8

    Αποτελέσματα-Βαθμολογία

    Σε αγώνες για την 21η ημέρα της Α1 μπάσκετ των ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Hράκλειο-Mαρούσι 78-67 Oλύμπια Λ.-Nήαρ Hστ 80-97 Περιστέρι-ΠAOK 93-95 Αρης-Hρακλής 81-74 Παναθηναϊκός-Mακεδονικός 13/4 Iωνικός NΦ-Πανιώνιος 13/4 Oλυμπιακός-AEK 13/4

    Βαθμολογία (σε 20 αγώνες)

    Παναθηναϊκός 36 -20αγ AEK 35 -20αγ Αρης 33 Ολυμπιακός 32 -20αγ ΠΑΟΚ 32 Μαρούσι 32 Ιωνικός Ν.Φ. 30 -20αγ Περιστέρι 31 Ηρακλής 30 Μακεδονικός 29 -20αγ Πανιώνιος 29 -20αγ Ηράκλειο 28 Νήαρ Ηστ 27 Ολύμπια Λαρ. 26

    Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν με -2 βαθμούς, λόγω τιμωρίας από την περσινή περίοδο.

    [08] Στίβος: Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000 μ.

    12/4/2003 8:44:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ. που διεξήχθη στον Αγιο Κοσμά, ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς ο Γιάννης Κανελλόπουλος. Ο νεαρός αθλητής βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με 28.55.62, χρόνος που του έδωσε τη 14η θέση, επιβεβαιώνοντας το όριο για ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Από τους υπόλοιπους Έλληνες ο Χρήστος Ζαρκάδας ήταν 30ος με 30.43.43, ενώ εγκατέλειψε ο Αντώνης Παπαντώνης. Εκτός συναγωνισμού πήραν μέρος ο Λάμπρος Ζάραγκας που τερμάτισε σε 29.07.03, ο Μιχάλης Γελασάκης με 29.14.19 και ο Παναγιώτης Παπούλιας με 29.18.85. Νικητής ήταν ο Ισμαϊλ Σγκιρ από τη Γαλλία με 27.45.14. Στις γυναίκες η Μαρία Πρωτόπαπα στην πρώτη της εμφάνιση στα 10.000μ. τερμάτισε 18η με 33.13.78, ενώ η Χρυσοστομία Ιακώβου στο μέσο της διαδρομής εγκατέλειψε. Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Φερνάντα Ριμπέιρο με 31.13.42.

    Αποτελέσματα γυναικών

    Αποτελέσματα γυναικών 10.000μ:

    Φερνάντα Ριμπέιρο (Πορτογαλία) 31.13.42 Ιρινα Μικιτένκο (Γερμανία) 31.37.15 Ανα Ντίας (Πορτογαλία) 31.38.48 Ελενα Γιάβορνικ (Σλοβενία) 31.56.90 Ρότσιο Ρίος (Ισπανία) 32.03.99 Μαρία Αμπελ (Ισπανία) 32.20.12 Ελισάμπεθ Γιέλινγκ (Βρετανία) 32.22.21 Αμάια Πιέντρα (Ισπανία) 32.23.08 Γκλόρια Μαρκόνι (Ιταλία) 32.28.65 Μπεατρίς Σαντιάγο (Ισπανια) 32.33.34 Χέιλι Γιέλινγκ (Βρετανία) 32.37.12 Ροντίκα Βορεάνου (Γαλλία) 32.40.70 Αλεσάντρα Αγκιλάρ (Ισπανία) 32.42.49 Ντόρτε Βίμπγιεργκ (Δανία) 32.42.73 Αγκάτα Μπάλσαμο (Ιταλία) 32.49.06 Σαρλότ Ντέιλ (Βρετανία) 32.52.60 Σίλβια Βαινστάινερ (Ιταλία) 32.56.43 Μαρία Πρωτόπαπα (Ελλάδα) 33.13.72 Μπέντε Λαντόεϊ (Νορβηγία) 33.14.75 Ανάλια Ρόζα (Πορτογαλία) 33.26.23 Λουίζ Ντέιμεν (Βρετανία) 33.28.61 Ιέρα Νοτζ Ουμπερέι (Ελβετία) 33.46.69 Πατρίτσια Τίσι (Ιταλία) 33.47.8 Φατίμα Καμπράλ (Πορτογαλία) 33.50.9

    Εγκατέλειψαν: Μάουρι (Γαλλία), Μοκενάουπτ (Γερμανία), Ιακώβου (Ελλάδα), Τσέπντο (Κένια), Ρόζα (Πορτογαλία), Ουμπούχου (Γαλλία), Οχρν (Σουηδία).

    Ομαδικό:

    Πορτογαλία 1ωρ.36.18.13 Ισπανία 1ωρ.36.47.19 Βρετανία 1ωρ.37.11.93 Ιταλία 1ωρ.37.34.14

    Αποτελέσματα ανδρών

    Αποτελέσματα ανδρών 10.000μ.

    Ισμαϊλ Σγκιρ (Γαλλία) 27.45.14 Εντουάρντο Ενρίκες (Πορτογαλία) 28.05.09 Χουάν Κάρλος Ντε Λα Όσα (Ισπανία) 28.07.19 Χοσέ Ράμος (Πορτογαλία) 28.15.03 Μάρκο Μάτσα (Ιταλία) 28.15.66 Έλντερ Ομέλας (Πορτογαλία) 28.23.73 Ενρίκε Μολίνα (Ισπανία) 28.26.11 Έρικ Σόοβιστ (Σουηδία) 28.32.45 Αλεξάντρ Βασίλιεφ (Ρωσία) 28.38.57 Ελισέο Μάρτιν (Ισπανία) 28.42.90 Ντένις Γένσεν (Δανία) 28.52.74 Γιούρι Αμπράμοφ (Ρωσία) 28.54.44 Σλάβκο Πέτροβιτς (Κροατία) 28.55.12 Γιάννης Κανελλόπουλος (Ελλάδα) 28.55.62 Τζιοβάνι Γκουάλντι (Ιταλία) 29.01.30 Μάρκο Στέλα Μπαρτολέτι (Ιταλία) 29.09.31 Μουσταφά Ελ Αμάντι (Γαλλία) 29.15.60 Ισαάκ Βιτσιόσα (Ισπανία) 29.25.14 Κρίστιαν Νέμεθ (Βέλγιο) 29.30.12 Γκλίνε Τρόμανς (Βρετανία) 29.31.44 Ματία Μακανιάν (Ιταλία) 29.32.64 Σίμο Ουάνας (Φινλανδία) 29.42.31 Μάθιου Σμιθ (Βρετανία) 29.42.45 Γιόακιμ Γιόχανσον (Σουηδία) 29.48.49 Όλιβερ Μπόντορ (Ουγγαρία) 29.56.89 Μάρκο Κοτίλα (Φινλανδία) 30.08.03 Ντιμίτρι Σεμένοφ (Ρωσία) 30.14.41 Γιάρι Ματινουάρι (Φινλανδία) 30.24.42 Σβέιν Μαργκέισον (Ισλανδία) 30.37.78 Χρήστος Ζαρκάδας (Ελλάδα) 30.43.43

    Εγκατέλειψαν: Μπραζ (Πορτογαλία), Μοχάμεντ (Σουηδία), Κλέισον (Σουηδία), Παπαντώνης (Ελλάδα), Κολινιόν (Βέλγιο), Κάστρο (Πορτογαλία), Μόστομπ (Κένια), Μπουσέντις (Κένια).

    Εκτός συναγωνισμού: Λάμπρος Ζάραγκας (Ελλάδα) 29.07.03 Μιχάλης Γελασάκης (Ελλάδα) 29.14.19 Παναγιώτης Παπούλιας (Ελλάδα) 29.18.85 Ρόμπερτ Μπίρσαλ (Βρετανία) 30.32.58

    Ομαδικό:

    Πορτογαλία 1ωρ.24.43.85 Ισπανία 1ωρ.25.16.20 Ιταλία 1ωρ.26.26.27 Ρωσία 1ωρ.27.07.42 Φινλανδία 1ωρ.30.14.76


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 April 2003 - 20:55:05 UTC