Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-02-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηλιος με δόντια και πολικές θερμοκρασίες
  • [02] Αισιοδοξία Ντε Σότο για επίλυση στο θέμα ασφάλειας
  • [03] Ανάσα σωτηρίας για τον Ιωνικό
  • [04] Ξάνθη - Προοδευτική: 1-0
  • [05] Είκοσι δυο χρόνια μετά την τραγωδία της Θύρας 7
  • [06] Γκορμπατσόφ - Κλίντον - Λόρεν: Απίστευτη συνεργασία!
  • [07] Γυμνή ...διαμαρτυρία κατά του πολέμου

    [01] Ηλιος με δόντια και πολικές θερμοκρασίες

    8/2/2003 8:46:00 μμ

    Υφεση των καιρικών φαινομένων παρατηρείται σε ολόκληρη τη χώρα, όπου παραμένουν όμως οι χαμηλές θερμοκρασίες. Στην Αττική, το πρωί ο δρόμος προς την Πάρνηθα ήταν κλειστός από το τελεφερίκ και πάνω, λόγω του παγετού. Στο Σχιστό, στο ρεύμα προς Σκαραμαγκά, έγινε καραμπόλα δέκα αυτοκινήτων και τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι. Η τροχαία αποδίδει το ατύχημα στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος από τον πάγο.Ο ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, την Κυριακή.

    Η κακοκαιρία έφυγε...αλλά άφησε πίσω της συντρίμμια

    Πολλά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χθες και προχθές τη νοτιο-ανατολική Ελλάδα.

    Πάγωσε η ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Το θερμόμετρο στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και στα 17 χωριά και οικισμούς της ίδιας περιοχής κατέβηκε στους -12 βαθμούς τις πρωινές ώρες, ενώ τα χιόνια που είχαν πέσει τις προηγούμενες μέρες στο βουνό Ορβηλος μετατράπηκαν σε πάγο.

    Συνεργεία της Νομαρχίας Δράμας άνοιξαν τους δρόμους προς το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού για να μπορέσουν να μεταβούν εκδρομείς, φυσιολάτρες και χιονοδρόμοι.

    Παρά την ηλιοφάνεια που επικρατούσε από τις Σέρρες και μέχρι τον Εβρο η παγωνιά ήταν αισθητή, ενώ σε εθνικά οδικά δίκτυα αλλά και σε επαρχιακά δημιουργήθηκαν παγίδες από πάγους σε σημεία κυρίως που δεν τα βλέπει ο ήλιος. Με ευθύνη των νομαρχιακών υπηρεσιών ρίχθηκαν ποσότητες αλατιού σε δρόμους που υπήρχαν παγίδες με πάγο για να αποφευχθούν ατυχήματα από διερχόμενα οχήματα.

    Στον Εβρο, η στάθμη του ποταμού ξεπέρασε χθες το όριο επιφυλακής ενώ σήμερα Σάββατο βρίσκεται στο όριο επιφυλακής.

    Σε λευκό κλοιό εξακολουθούν να βρίσκονται οι νομοί Ηλείας, Αχαΐας και Αρκαδίας, όπου έχουν σημειωθεί εκτεταμένες κατολισθήσεις.

    Στη Φθιώτιδα υπερχείλισε ο Σπερχειός και έχουν υποστεί ζημιές τέσσερις γέφυρες, ενώ στη Σάμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από τις πλημμύρες, κηρύχθηκε ο δήμος Μαραθόκαμπου.

    Σε ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και του υπουργού Εργασίας, που έγινε στην Τρίπολη, εξετάστηκαν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο νομό Αρκαδίας από την κακοκαιρία.

    Ο καιρός την Κυριακή

    Ο ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, την Κυριακή.

    Αναλυτικά στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις.

    Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα νότια παραθαλάσσια τμήματα και χιονόνερο ή χιόνι και στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, μέτριοι και στα πελάγη τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 8 βαθμούς και στα νησιά από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά αργότερα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα παροδικών ασθενών χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

    [02] Αισιοδοξία Ντε Σότο για επίλυση στο θέμα ασφάλειας

    8/2/2003 9:35:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές εξεύρεσης λύσης μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας, στο θέμα της ασφάλειας, εξέφρασε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για το Κυπριακό Αλβάρο Ντε Σότο. Οι δυο πλευρές, έχουν επίγνωση του επείγοντος του θέματος, δήλωσε χαρακτηριστικά, μετά από συνάντηση που είχε με τον μόνιμο Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ουγούρ Ζιγιάλ.Την ίδια ώρα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, φαίνεται να επικαλείται την προεκλογική περίοδο στην Κύπρο, για να δικαιολογήσει τη δική του άρνηση να συζητήσει τα ουσιαστικά θέματα στις απευθείας συνομιλίες. Μιλώντας σε αντιπροσωπεία που τον επισκέφθηκε, ο Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου είναι αδύνατο, να περιμένει κανείς οποιαδήποτε εξέλιξη. Χαρακτήρισε κωμωδία το γεγονός ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες κατά την προεκλογική περίοδο και εξέφρασε ικανοποίηση για τις συνομιλίες Ελλάδας και Τουρκία για τα θέματα ασφάλειας.

    [03] Ανάσα σωτηρίας για τον Ιωνικό

    8/2/2003 8:24:00 μμ

    Στιγμιότυπο από το παιχνίδι με τον ΑΡΗ

    Βαθμολογική ανάσα, στην προσπάθεια που κάνει για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, "πήρε", η ομάδα του Γιάτσεκ Γκμόχ. Μετά από τρεις μήνες, σε αγώνα για την 18η μέρα της Α Εθνικής που έγινε στη Νεάπολη, η ομάδα, επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννενα με 2-0. Για τους γηπεδούχους, που πέτυχαν την πρώτη τους φετινή εντός έδρας νίκη, σκόραρε ο Μαρκομιχάλης στο 14ο και 85ο λεπτό της συνάντησης.

    [04] Ξάνθη - Προοδευτική: 1-0

    8/2/2003 8:13:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Επιστροφή στις εντός έδρας νίκες μετά από 48 ημέρες (η πρώτη μέσα στο 2003) για τη Ξάνθη. Με τέρμα του Πρίτα στο 82ο λεπτό, η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 της Προοδευτικής. Η ομάδα του Καραγεωργίου είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και την πρωτοβουλία των κινήσεων και στα δυο ημίχρονα του αγώνα.

    [05] Είκοσι δυο χρόνια μετά την τραγωδία της Θύρας 7

    8/2/2003 8:08:00 μμ

    Μέρα μνήμης η σημερινή για τον κόσμο του Ολυμπιακού καθώς συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από την τραγωδία της θύρας 7. Στο Στάδιο Καραϊσκάκη έγινε το ετήσιο μνημόσυνο για τους 21 φιλάθλους που έχασαν τη ζωή τους την 8η Φεβρουαρίου του 1981. Παρόντες ο πρόεδρος της ΠΑΕ, οι συγγενείς των θυμάτων, η ομάδα των ερυθρολεύκων και πολλοί φίλαθλοι.

    [06] Γκορμπατσόφ - Κλίντον - Λόρεν: Απίστευτη συνεργασία!

    8/2/2003 9:31:00 μμ

    " Ο Πέτρος και ο λύκος " είναι ένα μουσικό παραμύθι γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους, σε όλη την υφήλιο. Σίγουρα όμως κανείς δεν φαντάστηκε ότι θα το άκουγε από τους πρώην ηγέτες των δύο υπερδυνάμεων. Κι όμως, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο Μπιλ Κλίντον πρόκειται να συνεργαστούν , για την ηχογράφηση του παραμυθιού. Στην αφήγηση μάλιστα θα βοηθήσει και η διάσημη ιταλίδα ηθοποιός, Σοφία Λόρεν.

    [07] Γυμνή ...διαμαρτυρία κατά του πολέμου

    8/2/2003 7:57:00 μμ

    Έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας, για να εκδηλώσουν την αντίθεση τους στην απόφαση της Αυστραλίας, να στείλει στρατιώτες στον Περσικό Κόλπο, επέλεξαν 750 γυναίκες στο Bayron Bay της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ξάπλωσαν γυμνές, σε έναν λόφο καλυμμένο από χορτάρι και σχημάτισαν με το σώμα τους μία καρδιά, γύρω από τις λέξεις "Οχι Πόλεμος".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 February 2003 - 22:27:56 UTC