Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα επιδείνωση του καιρού
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Σρέντερ
  • [03] Επίσκεψη Ανωμερίτη στην Κύπρο
  • [04] Επίσκεψη Καραμανλή στον Κηφισό
  • [05] Στη Σχολή Ικάρων ο Στεφανόπουλος
  • [06] Ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών
  • [07] Θεσσαλονίκη: Ληστεία στην Εγνατία Τράπεζα
  • [08] Θεσ/νίκη: Εργασίες για θέματα Νεολαίας
  • [09] Σήμερα το σχέδιο απόφασης για το Ιράκ
  • [10] Συναίνεση Τουρκοκυπρίων για σχέδιο επίλυσης
  • [11] Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών
  • [12] Κλειστά τα πρατήρια βενζίνης την Δευτέρα

    [01] Νέα επιδείνωση του καιρού

    8/11/2002 8:07:00 πμ

    Πρόσκαιρη υποχώρηση παρουσιάζουν σήμερα τα καιρικά φαινόμενα στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Νέα επιδείνωση από το βράδυ στα δυτικά, με έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Προβλήματα παρουσιάστηκαν χθες από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις σε πολλά σημεία του Λεκανοπεδίου. Σε ετοιμότητα παραμένει ο κρατικός μηχανισμός, τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας και το ΕΚΑΒ.

    Ο Κηφισός παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αρμοδίων υπηρεσιών ξεχύλισε, καθώς μερικές μεταλλικές μπάρες που είχαν τοποθετηθεί δεν άντεξαν τον μεγάλο όγκο των υδάτων, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά πολλά σακκιά με άμμο.

    Επί τόπου έσπευσαν ο υπουργός Εσωτερικών, καθώς και η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κα Παπανδρέου η οποία επέπληξε τους μηχανικούς που προϊστανται της κατασκευής των έργων, υποστηρίζοντας οτι έχουν ευθύνες γιατί καθυστέρησαν να βάλουν σακκιά, στα σημεία που διέφευγαν νερά από τις μεταλλικές μπάρες.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 200 κλήσεις για άντληση υδάτων από τα σπίτια.

    Κανονικά γίνεται από χθες το απόγευμα η διαδικασία εφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'', η οποία είχε διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας, ενώ από τις 6 σήμερα το πρωί επετράπη ο απόπλους από τον Πειραιά και τη Ραφήνα για τη νησιωτική χώρα, που είχε απαγορευθεί χθες.

    Στη Βόρεια Ελλάδα έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά των νομών Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών, Ημαθίας και Πέλλας.

    Σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες, ενώ η θερμοκρασία σημείωσε κάθετη πτώση και στην Κοζάνη και τη Φλώρινα το θερμόμετρο έδειχνε 3 και 2 βαθμούς αντίστοιχα.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Σρέντερ

    8/11/2002 8:31:00 πμ

    Στο Βερολίνο βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστα Σημίτης ο οποίος θα συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο, Γκέρχαρντ Σρέντερ, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ΕΕ, με αφορμή την ελληνική προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2003. Οι Γερμανοί διπλωμάτες θεωρούν δεδομένη τη διαβεβαίωση Σρέντερ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και ότι η απόφαση που αναμένεται να ληφθεί στην Κοπεγχάγη στα μέσα Δεκεμβρίου για το σύνολο των 10 υποψηφίων χωρών απολαμβάνει τη στήριξη της Γερμανίας.

    Ο κ. Σημίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση που διατύπωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, ο οποίος αποσυνέδεσε την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ από την πολιτική επίλυση του προβλήματος.

    Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για το Κυπριακό, ζήτησε το ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι έχουν δημιουργηθεί αρνητικές εξελίξεις για το μέλλον της Κύπρου στο επόμενο διάστημα, που δεν βρίσκονται στα πλαίσια αποφάσεων του ΟΗΕ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό ότι μόλις κυκλοφορήσει το σχέδιο του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

    [03] Επίσκεψη Ανωμερίτη στην Κύπρο

    8/11/2002 11:30:00 πμ

    Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελλάδας Γιώργος Ανωμερίτης. Κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο κ. Ανωμερίτης θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Νεοφύτου και θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή καθέλκυσης του ομοιώματος του αρχαίου πλοίου "Κερύνεια-Ελευθερία". Επίσης, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Χριστόφια και θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο πρέσβης της Ελλάδας Χρίστος Παναγόπουλος.

    [04] Επίσκεψη Καραμανλή στον Κηφισό

    8/11/2002 11:09:00 πμ

    Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στον ποταμό Κηφισό ο Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ανέβαλε προς τούτο την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι χθεσινές πλημμύρες. Ο κ.Καραμανλής επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση τονίζοντας οτι για τέταρτη φορά μέσα σε δύο μήνες πλημμύρισε ο ποταμός Κηφισός "διασύροντας την αξιοπιστία της κυβέρνησης και παρασύροντας τα κούφια λόγια οτι έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα".

    Επίσης, ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σπαταλά χρονο και χρήμα χωρίς αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι και πάλι επιχειρεί να μετακυλήσει τις ελπίδες της χωρίς να βλέπει και να ακούει τίποτα.

    '' Κανείς δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, το ανάστημα και το φιλότιμο να παραιτηθεί. Δεν τους νοιάζει τίποτα, έχουν πάθει ανοσία. Δεν μπορούν οι κυβερνώντες να κρύψουν την ακραία ανεπάρκειά τους επικαλούμενοι ακραία καιρικά φαινόμενα. Είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες με την πρώτη δυνατή βροχή και τις τριτοκοσμικές εικόνες οι οποίες διασύρουν διεθνώς τη χώρα'', τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Τέλος, ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου για τα έργα στον Κηφισό, ο οποίος τόνισε πως ήταν λάθος ο σχεδιασμός, αφού το έργο, όπως είπε, ξεκίνησε ανάποδα.

    Ακόμα, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε πλημμυρισμένους χώρους και παρακολούθησε τις διαδικασίες απάντλησης των υδάτων από το υπόγειο μιας επιχείρησης.

    [05] Στη Σχολή Ικάρων ο Στεφανόπουλος

    8/11/2002 8:44:00 πμ

    Στον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, στις 11.00 το πρωί στη Σχολή Ικάρων.

    [06] Ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών

    8/11/2002 11:17:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Λίγο πριν τις 11.00 το πρωί, τρεις άντρες μπήκαν σε υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας στην Καλλιθέα, που βρίσκεται στην οδό Δαβάκη 50, ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν τρέχοντας. Επίσης, άλλη μια ληστεία σημειώθηκε στις 8:50 το πρωί στο υποκατάστημα της NOVA BANK στην Παλλήνη, στη λεωφόρο Μαραθώνος 38. Ο Ευάγγελος Στεφανάτος 33 ετών με την απειλή όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος της και αφού απέσπασε 3.000 ευρώ τράπηκε σε φυγή. Συνελήφθη όμως από αστυνομικούς που εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή και εκείνη τη στιγμή περνούσαν έξω από την τράπεζα.

    [07] Θεσσαλονίκη: Ληστεία στην Εγνατία Τράπεζα

    8/11/2002 11:15:00 πμ

    Ληστεία σε υποκατάστημα της ''Εγνατίας Τράπεζας'' σημειώθηκε σήμερα στις 10 το πρωί. Το υποκατάστημα βρίσκεται στην περιφερειακή οδό Ευόσμου, Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Λεύκης και Τρίτση. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στην τράπεζα εισέβαλε ένα άτομο και αφαίρεσε από τα ταμεία άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

    [08] Θεσ/νίκη: Εργασίες για θέματα Νεολαίας

    8/11/2002 9:15:00 πμ

    Aρχισαν χθες το απόγευμα οι εργασίες της 6ης Συνόδου υπουργών αρμόδιων για θέματα Νεολαίας στη Θεσσαλονίκη. Τους τριάντα υπουργούς και εκπροσώπους των υπουργείων από 45 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της νοτιανατολικής Ευρώπης που μετέχουν στη σύνοδο υποδέχτηκε η υφυπουργός Παιδείας Ελένη Κούρκουλα. Οι εργασίες της 6ης Συνόδου θα ολοκληρωθούν αύριο με την υπογραφή Ολυμπιακής εκεχειρίας παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου.

    Στην ομιλία της η κ. Κούρκουλα επισήμανε την 30χρονη πορεία του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη συμβολή του στα θέματα που αφορούν τους νέους.

    Επίσης, τόνισε ότι για το μέλλον και τη δημιουργία μιας νέας Ευρώπης είναι απαραίτητη η συμμετοχή των νέων σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες.

    Αναφερόμενη στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει πρόληψη για την καταπολέμηση της βίας στην καθημερινή ζωή.

    Ο γγ της Νέας Γενιάς Γιώργος Σακελλιών απηύθυνε πρόσκληση προς τους υπουργούς να δώσουν την ευκαιρία στους νέους να συμμετάσχουν στο ''χτίσιμο της νέας μεγάλης Ευρώπης''.

    [09] Σήμερα το σχέδιο απόφασης για το Ιράκ

    8/11/2002 10:18:00 πμ

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται σήμερα στις 17:00 να ψηφίσει, το σχέδιο απόφασης για το Ιράκ, που είχαν καταθέσει οι Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο θα αξιώνει από τη Βαγδάτη να σταματήσει την ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής και θα θέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Γαλλίας και το σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί από τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου.

    Μπους: ''Θα κάνουμε ότι χρειαστεί από στρατιωτικής πλευράς για να επιτύχουμε''

    H Γαλλία, η Κίνα και η Ρωσία φαίνεται ότι έχουν άρει τις αντιρρήσεις τους, αφού έλαβαν διαβεβαιώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ενδεχόμενη μη συμμόρφωση του Σαντάμ Χουσέιν, με τις επιταγές της διεθνούς κοινότητας δεν θα σημάνει αυτομάτως και την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Βαγδάτης.

    Πάντως, η Μόσχα δεν έχει κάνει σαφές τί ακριβώς στάση θα τηρήσει,καθώς άφησε να εννοηθεί ότι ουδείς μπορεί να είναι απολύτως ικανοποιημένος με το περιεχόμενο του ψηφίσματος.

    Η μόνη χώρα του Συμβουλίου Ασφαλείας που αναμένεται να μην λάβει μέρος στη σχετική ψηφοφορία είναι η Συρία. Με την επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας το Ιράκ θα πρέπει μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες να παραδώσει κατάλογο με τα όπλα μαζικής καταστροφής που διαθέτει.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε ''αισιόδοξος'' για την υιοθέτηση απόφασης για το Ιράκ απο τα Ηνωμένα Εθνη και πρόσθεσε ότι: ''είναι μια σκληρή απόφαση στην οποία γίνεται λόγος για σοβαρές συνέπειες, αν ο Σαντάμ Χουσέιν συνεχίσει να περιφρονεί τον κόσμο και δεν αφοπλίζεται...πρέπει να δείξει στον κόσμο ότι αφοπλίζεται''.

    Επίσης, ο κ. Μπους επανέλαβε πάντως για μια ακόμα φορά ότι δεν θα διαστάσει να διατάξει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράκ αν αυτό καταστεί αναγκαίο από τις εξελίξεις.

    ''Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε στρατεύματα, αν καταστεί αναγκαίο για να αφοπλίσουμε τον Σαντάμ, οι Ηνωμένες Πολιτείες με τους φίλους τους θα κινηθούν γρήγορα. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί από στρατιωτικής πλευράς για να επιτύχουμε'', τόνισε ο Μπους.

    Επιθέσεις στο Ιράκ έπληξαν συμμαχικά αεροσκάφη

    Αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη έπληξαν το περασμένο 24ωρο στόχους της ιρακινής αντιαεροπορικής άμυνας στο νότιο Ιράκ.

    Οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν σε απάντηση στις ''εχθρικές ενέργειες'' που έγιναν από την πλευρά των Ιρακινών εναντίον των συμμαχικών αεροσκαφών και επλήγησαν στόχοι κοντά στο Αλ Κουτ, 160 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βαγδάτης, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης.

    Η Βαγδάτη υποστήριξε από την πλευρά της ότι επιθέσεις είχαν στόχο ''πολιτικές εγκαταστάσεις'' και είχαν ως συνέπεια να τραυματισθούν τέσσερις πολίτες στην επαρχία Ουασέτ.

    Ο ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσέιν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να λάβει μια ''δίκαιη'' στάση για να αποτραπεί η αμερικανική επίθεση.

    ''Αν οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας κατορθώσουν να επιτύχουν αυτά που θέλουν, ο κόσμος θα επιστρέψει σε ένα νέο δίκαιο, το νόμου του κακού που βασίζεται στην δύναμη και στην ευκαιρία αντί στο νόμο της αγάπης και της δικαιοσύνης'', τόνισε ο Σαντάμ Χουσέιν.

    [10] Συναίνεση Τουρκοκυπρίων για σχέδιο επίλυσης

    8/11/2002 11:34:00 πμ

    Το πράσινο φως για την υποβολή σχεδίου λύσης του Κυπριακού άναψε η τουρκοκυπριακή πλευρά, στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Ο ανώτερος σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, Εργκιούν Ολγκιούν, σε συνέντευξή που έδωσε στη Νέα Υόρκη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε ότι είναι δυνατή η συμφωνία μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, "αν ικανοποιεί τις ανησυχίες των δύο πλευρών". Την επιθυμία το σχέδιο Ανάν να κατατεθεί μετά τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο τον Φεβρουάριο, εξέφρασε για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης. Δικαιολογημένο το αίτημα της παράτασης για να μην γίνει το σχέδιο αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, δηλώνει στη ΝΕΤ 105,8 ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου Αλέκος Μαρκίδης.

    Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος του Γ. Γ. δήλωσε ότι δεν έχει αποφασισθεί αν θα υποβληθεί σχέδιο στα δύο μέρη, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έτοιμο, αποτελείται από 150 σελίδες και έχει κυκλοφορήσει μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, πλην της Ρωσίας και της Κίνας.

    "Αν το σχέδιο μπορεί να ικανοποιήσει και να απαντήσει τις βασικές ανησυχίες αμφοτέρων των πλευρών, είναι ισοζυγισμένο και εντός των ορίων ελαστικότητας, όχι μόνο για τη μία, αλλά και τις δύο πλευρές, υπάρχει πιθανότητα πως ίσως μπορέσουμε να φτάσουμε σε συμφωνία'', δήλωσε ο κ. Ολγκιούν.

    "Υπάρχει ανάγκη λήψης θαρραλέων αποφάσεων κι από τις δύο πλευρές", τόνισε στη συνέχεια ο κ. Ολγκιούν υπογραμμίζοντας επίσης πως για να βρεθεί λύση πρέπει να γίνει δεκτή η διαφορετικότητα που υπάρχει στο νησί, δύο λαοί που μιλούν διαφορετικές γλώσσες και δηλώνουν ως ταυτότητα ότι είναι Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι.

    Σε ερώτηση για τις επιπτώσεις της εκλογής του Ταγίπ Ερτογάν, ο κ. Ολγκιούν ήταν σαφής πως, παρά τις φραστικές αλλαγές, η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας σε σχέση με το Κυπριακό παραμένει η ίδια.

    [11] Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών

    8/11/2002 11:40:00 πμ

    Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν Παλαιστίνιο στον προσφυγικό καταυλισμό της Τουλκάρεμ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές στην Ιερουσαλήμ. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο παλαιστίνιος ήταν μέλος της Φατάχ-της οργάνωσης του Γιάσερ Αραφάτ και καταζητείτο από τις ισραηλινές αρχές για συμμετοχή σε αντι-ισραηλινές επιθέσεις.

    "Προσπάθησε να διαφύγει τη στιγμή της σύλληψής του και οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του", δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

    Από την έναρξη της Ιντιφάντα τον Σεπτέμβριο του 2000 έχουν χάσει τη ζωή τους 2.651 άνθρωποι, εκ των οποίων 1961 Παλαιστίνιοι και 641 Ισραηλινοί.

    [12] Κλειστά τα πρατήρια βενζίνης την Δευτέρα

    8/11/2002 9:45:00 πμ

    Λουκέτο στα πρατήρια τους βάζουν την Δευτέρα οι βενζινοπώλες, διαμαρτυρόμενοι για την χρήση ταμειακών μηχανών στις αντλίες του πετρελαίου κίνησης. "Το πρωί της Δευτέρας θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα αποφασίσουμε εαν θα παραμείνουν ανοιχτά κάποια πρατήρια", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της Ομοσπανδίας Βενζινοπωλών Δημήτρης Μακρυβέλιος, ο οποίος, αναφερόμενος στη διαφωνία του κλάδου με το υπουργείο είπε πως συμφωνούν με τις ταμειακές μηχανές, αλλά ζητούν και επιμένουν στο σφράγισμα των δεξαμενών.

    Από 1-1-2003 η έκδοση αποδείξεων στα πρατήρια

    Υποχρεωτική είναι για το υπουργείο Οικονομικών η έκδοση αποδείξεων από τα πρατήρια υγρών καυσίμων για τις πωλήσεις πετρελαίου που θα πραγματοποιούν από 1.1.2003, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου μετά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος.

    Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι για την ομαλή εφαρμογή του νέου μέτρου και τη διευκόλυνση της αγοράς αναφορικά με την προμήθεια και εγκατάσταση ταμειακών φορολογικών μηχανών, προβλέπεται παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2003 της δυνατότητας, που θα έχουν τα πρατήρια των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης να εκδίδουν αποδείξεις για το πετρέλαιο που πωλούν με θεωρημένες χειρόγραφες αποδείξεις.

    Η δυνατότητα αυτή για τα πρατήρια των άλλων νομών της χώρας θα ισχύσει μέχρι 31 Αυγούστου 2003.

    Από τις ημερομηνίες αυτές και μετά οι αποδείξεις θα εκδίδονται με φορολογικές ταμειακές μηχανές.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 8 November 2002 - 11:34:23 UTC