Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ημέρα μνήμης για την απελευθέρωση των Αθηνών
  • [02] Νέες κατηγορίες για την Σωτηροπούλου
  • [03] Σύσφιγξη σχέσεων Ουκρανίας-Ελλάδας
  • [04] Στεφανής: Η υγεία χρειάζεται διαρκώς πόρους
  • [05] Βολές Ευθυμίου κατά Αβραμόπουλου
  • [06] Αιματηρή ληστεία στη Νίκαια
  • [07] Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού
  • [08] Εργασίες στον σταθμό ηλεκτρικού Ν. Ιωνίας
  • [09] Στο νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας ο Χατζηφώτης
  • [10] Διεργασίες ενόψει του β΄γύρου
  • [11] Επώνυμοι και γυναίκες μπροστά σε σταυρούς
  • [12] Στον Αρχιεπίσκοπο Βεζυργιάννης-Τσανάκη
  • [13] Αισιοδοξούν Γεννηματά - Τζανετάκος
  • [14] Μπαλί: Ερευνες και προσαγωγές υπόπτων
  • [15] Ξαναχτύπησε ο ελεύθερος σκοπευτής στις ΗΠΑ
  • [16] Πολύνεκρη τραγωδία σοκάρει την Ιταλία
  • [17] Διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία
  • [18] Φάρσα η βόμβα στην Αμερικανική πρεσβεία Παρισίου
  • [19] Επίθεση εναντίον λεωφορείου στο Ισραήλ
  • [20] Απεργία των βενζινοπωλών στις 11 Νοεμβρίου
  • [21] Συνάντηση Χριστοδουλάκη-Γκαργκάνα
  • [22] Αυξάνει τα επιτόκια η Alpha Bank
  • [23] Οι Βρετανοί υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων

    [01] Ημέρα μνήμης για την απελευθέρωση των Αθηνών

    15/10/2002 5:03:00 μμ

    Τελετή μνήμης για την 58η επέτειο της απελευθέρωσης των Αθηνών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο βράχο της Ακρόπολης, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη, του δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου και των υποψηφίων υπερνομαρχών Αθηνών-Πειραιώς Φώφης Γεννηματά και Γιάννη Τζαννετάκου. Παρόντες ήταν επίσης αντιστασιακοί και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της εκκλησίας και των στρατιωτικών αρχών. Αισθητή έγινε η απουσία του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος μαζί με τον Λάκη Σάντα το 1941 κατέβασε τη σημαία με τη σβάστικα και ύψωσε τη γαλανόλευκη.

    Συναρπαστικό ταξίδι χαρακτήρισε τις περιόδους από την απελευθέρωση στον εμφύλιο, τη διάρκεια της δικτατορίας αλλά και τη μεταπολίτευση, ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, που επισήμανε ότι ο ιστορικός αυτός κύκλος κλείνει βρίσκοντας την Ελλάδα έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στην ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., καθώς επίσης και να υποδεχτεί την Ολυμπιάδα.

    Χρέος όλων μας, η μνήμη, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος για τη σημερινή επέτειο και παράλληλα αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, λέγοντας πως είναι υποχρέωση της Ελλάδας η προστασία των δικαιωμάτων της Μεγαλονήσου αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων.

    Μέρα μνήμης, τιμής και γιορτής χαρακτήρισε τη σημερινή η υποψήφια υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι το αύριο μπορούμε να το σχεδιάζουμε με ασφάλεια, μόνο όταν θυμόμαστε και γνωρίζουμε την ιστορία μας.

    Από την πλευρά του, ο συνυποψήφιός της για την υπερνομαρχία κ. Γιάννης Τζαννετάκος σημείωσε ότι η περίοδος του εμφυλίου πολέμου αλλά και οι μέρες της απελευθέρωσης θα πρέπει να μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων των Ελλήνων και να μεταφέρονται από γενιά σε γενιά τα μηνύματα της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

    [02] Νέες κατηγορίες για την Σωτηροπούλου

    15/10/2002 6:40:00 μμ

    Συμπληρωματικές ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα εις βάρος της Αγγελικής Σωτηροπούλου, αναμένεται να απαγγείλει ο εφέτης ανακριτής Λεωνίδας Ζερβομπεάκος, που θα μεταβεί για αυτό το λόγο στις φυλακές Κορυδαλλού. Τα κακουργήματα αφορούν συνέργια της Σωτηροπούλου σε δύο ανθρωποκτονίες και τη συμμετοχή της σε μία έκρηξη. Εν τω μεταξύ, ο κ. Ζερβομπεάκος θα πάρει συμπληρωματικές απολογίες από τους Νίκο Παπαναστασίου, Πάτροκλο Τσελέντη και Κώστα Τέλιο, ενώ δεν αποκλείεται να ασκήσει και διώξεις. Στο Γενικό Κρατικό μεταφέρθηκε ο Θεολόγος Ψαραδέλης.

    Την ίδια ώρα, φέρεται να χάθηκε το χειρόγραφο προσχέδιο της συμπληρωματικής απολογίας του Σάββα Ξηρού, το οποίο είχε στην κατοχή του ο εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού κ. Αριστείδης Φραγκιαδάκης. Στην περίπτωση που δεν βρεθεί, ο δικηγόρος του κ. Αγιοστρατίτης θα συντάξει νέο και θα το προωθήσει στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

    Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών μεταφέρθηκε στις 5.20 το απόγευμα ο φερόμενος ως μέλος της "17Ν" Θεολόγος Ψαραδέλλης, καθώς έπασχε από αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, η οποία αντιμετωπίστηκε από τους οφθαλμίατρους της πανεπιστημιακής κλινικής. Ο Ψαραδέλης λίγο μετά τις 6.00 αναχώρησε για τις φυλακές Κορυδαλλού.

    Εν τω μεταξύ, στις 5 Νοεμβρίου, αναμένεται να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα των ΕΛΤΑ για την προσημείωση της ακίνητης περιουσίας της Αλίσια Ρομέρο Κορτέζ, της Αγγελικής Σωτηροπούλου και της Μαρί Τερέζ Πεϊνό.

    [03] Σύσφιγξη σχέσεων Ουκρανίας-Ελλάδας

    15/10/2002 6:15:00 μμ

    Σειρά θεμάτων που αφορούν τις σχέσεις της Ουκρανίας με την ΕΕ καθώς και την προοπτική της ελληνικής προεδρίας, συζήτησαν το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και ο Ουκρανός ομόλογός του Ολεξάντρ Σαλί. Αντικείμενο της συζήτησης των δυο υπουργών ήταν, όπως εξήγησε αργότερα σε δηλώσεις του ο κ. Γιαννίτσης, το πώς η ελληνική προεδρία θα μπορέσει να συμβάλει προς την κατεύθυνση της σύσφιγξης των σχέσεων Ουκρανίας και ΕΕ και πώς οι δυο πλευρές - Ουκρανία και Ελλάδα - θα μπορέσουν να συνεργαστούν περισσότερο στο να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα.

    Οπως ανέφερε ο κ. Γιαννίτσης, έχει ήδη αρχίσει μια συζήτηση στην Ευρώπη, με τον τίτλο ''ευρύτερη Ευρώπη'' ή ''Νέοι γείτονες'', που εστιάζεται στο πώς θα προχωρήσει η Ευρώπη μετά τη διεύρυνση προς μια κατεύθυνση όπως η προαναφερόμενη.

    Οι πολιτικές εξελίξεις, βεβαίως, στην Ουκρανία και στην ΕΕ, τόνισε ο κ. Γιαννίτσης, θα προσδιορίσουν και την εξέλιξη της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής μέσα στους επόμενους μήνες. Απο πλευράς δικής μου, σημείωσε ο κ. Γιαννίτσης, επισήμανα το ενδιαφέρον της Ελλάδας η οποία κατ' αρχήν έχει πολύ σημαντικές και θετικές σχέσεις με την Ουκρανία σε διμερές επίπεδο και η χώρα μας ενδιαφέρεται να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, στο να υπάρξει δηλαδή μια νέα στρατηγική σχέση μεταξύ της ΕΕ και Ουκρανίας.

    Η ήδη υφιστάμενη συμφωνία, συμπλήρωσε ο κ. Γιαννίτσης, λήγει επί ιταλικής προεδρίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2003, αλλά όλη η προγενέστερη δουλειά θα γίνει επί ελληνικής προεδρίας.

    Από την πλευρά του ο Ουκρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι για τη χώρα του έχει πολύ μεγάλη σημασία στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας να προωθηθούν οι ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών και να ενισχυθεί η ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην ΕΕ.

    Αυτό το οποίο επιθυμούμε να γίνει στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, συμπλήρωσε, είναι μερικά βήματα έτσι ώστε οι σχέσεις συνεργασίας που υπάρχουν με την ΕΕ να μετατραπούν σε σχέσεις ενσωμάτωσης στην ΕΕ και η υφιστάμενη συμφωνία μεταξύ μας, είπε, να μετατραπεί σε συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [04] Στεφανής: Η υγεία χρειάζεται διαρκώς πόρους

    15/10/2002 2:37:00 μμ

    Τα μέτρα της υγείας θα πρέπει να συνοδεύονται από τη σύνταξη νομοσχεδίων, με κύριο στόχο να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα της παροχής υγείας προς τον πολίτη. Την άποψη αυτή εξέθεσε στον πρωθυπουργό, ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής, σε συνάντηση που είχε νωρίτερα μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ο κ. Στεφανής υπογράμμισε τη διαρκή ανάγκη επιχορηγήσεων στον τομέα της Υγείας και άφησε να εννοηθεί ότι θα διεκδικήσει άμεσους ή έμμεσους πόρους από τον προϋπολογισμό.

    Ικανοποίηση για τον τομέα υγείας στην Ελλάδα

    Εξήγησε επίσης ότι η κατάσταση του τομέα υγείας στην Ελλάδα, δεν είναι τόσο άσχημη και παρέθεσε κάποια στοιχεία που δικαιολογούν αυτήν του την άποψη.

    Όπως είπε, το προσδόκιμο επιβίωσης στην Ελλάδα έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια κατά 17%, το όριο ηλικίας στις γυναίκες έχει φθάσει τα 85 έτη, ενώ έχει μειωθεί σημαντικά η περιγεννητική θνησιμότητα.

    [05] Βολές Ευθυμίου κατά Αβραμόπουλου

    15/10/2002 2:23:00 μμ

    Ευθύνες στο Δήμαρχο της Αθήνας Δημήτρη Αβραμόπουλο για το πρόβλημα της διπλοβάρδιας στα σχολεία επέρριψε ευθέως ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, ο κ. Ευθυμίου δήλωσε ότι εξαιτίας του κύριου Αβραμόπουλου το πρόβλημα της διπλοβάρδιας στα σχολεία της Αθήνας εξακολουθεί να υφίσταται και επεσήμανε ότι ο Δήμαρχος έφερε μεγάλες δυσκολίες για τη δέσμευση σχολικών χώρων στην Αθήνα.

    Με τη δήλωσή του αυτή, ο υπουργός Παιδείας απάντησε στην υποψήφια Δήμαρχο Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση και υποστήριξε ότι το πρόβλημα της διπλοβάρδιας πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα.

    Ο υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ακόμα ότι την Κυριακή ψηφίζουμε για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με δύναμη και σθένος, η οποία θα πρέπει να δώσει λύσεις και στα προβλήματα των σχολικών χώρων, καθώς, όπως επεσήμανε, το θέμα αυτό είναι μία από τις βασικές αρμοδιότητές της.

    [06] Αιματηρή ληστεία στη Νίκαια

    15/10/2002 12:00:00 μμ

    Επίθεση από δυο αγνώστους δέχθηκε μέσα στο μαγαζί του στη Νίκαια, ο αρτοποιός Θεόδωρος Σπυριδόπουλος. Το θύμα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας, με τραύμα από μαχαίρι στο επιγάστριο της νεφρικής χώρας. Οι δράστες μπήκαν στο φούρνο του επί της οδού Κ. Γεμέλου και προσπάθησαν να του αποσπάσουν χρήματα. Όταν ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να υπακούσει στη διαταγή τους ο ένας από αυτούς τον χτύπησε με τη λαβή του περιστρόφου στο κεφάλι και ο δεύτερος τον μαχαίρωσε. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό τους.

    [07] Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού

    15/10/2002 7:00:00 μμ

    Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού, όταν περίπου 20 αλλοδαποί κρατούμενοι της Ε' πτέρυγας αναρριχήθηκαν στην ταράτσα του κτιρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες κράτησης των, ενώ κάποιοι από αυτούς ζητούσαν να μην απελαθούν, αφού έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στις φυλακές ως λαθρομετανάστες. Έξω από τις φυλακές είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες αστυνομικοί και μονάδες των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να επέμβουν.

    [08] Εργασίες στον σταθμό ηλεκτρικού Ν. Ιωνίας

    15/10/2002 5:52:00 μμ

    Κλείνει από αύριο και ωσότου ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης ο σταθμός του ηλεκτρικού στη Νέα Ιωνία, στην κατεύθυνση προς Πειραιά. Οι επιβάτες που θέλουν να αποβιβασθούν στη Νέα Ιωνία θα κατεβαίνουν στον επόμενο σταθμό, θα περνούν απέναντι, θα επιβιβάζονται με το ίδιο εισιτήριο σε τρένο με κατεύθυνση προς Κηφισιά και θα κατεβαίνουν στο σταθμό της Νέας Ιωνίας.

    [09] Στο νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας ο Χατζηφώτης

    15/10/2002 5:47:00 μμ

    Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη το πρωί, ο συγγραφέας και επί σειρά ετών εκπρόσωπος Τύπου της αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηφώτης. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν", όπου νοσηλεύεται, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, αλλά δεν μπορεί ακόμη, να εκτιμηθεί η έκταση των επιπτώσεων του επεισοδίου.

    [10] Διεργασίες ενόψει του β΄γύρου

    15/10/2002 7:32:00 μμ

    Κορυφώνεται ο εκλογικός πυρετός ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών, με τα κομματικά επιτελεία να πραγματοποιούν συνεχείς συσκέψεις για την χάραξη της στρατηγική τους. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε αισιόδοξος για τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών, καθώς οι πολίτες θα ψηφίσουν για το παρόν και το μέλλον της Τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Επαφές για την εκλογή των προοδευτικών υποψηφίων

    Ο κ. Λαλιώτης ανέφερε επίσης ότι με την ενεργοποίηση όλων είναι δυνατή η δημιουργία ενός σύγχρονου προοδευτικού πολυφωνικού και πολύχρωμου ρεύματος που θα δώσει τη μάχη και θα νικήσει στο δεύτερο γύρο, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ ότι το ίδιο θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο συνδυασμούς που προέρχονται από τον προοδευτικό χώρο.

    Για το ίδιο θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας έκανε λόγο για επαφές με τα κόμματα της Αριστεράς σε όλα τα επίπεδα, διευκρινίζοντας όμως ότι τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι προοδευτικοί πολίτες των τοπικών κοινωνιών.

    Οσον αφορά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ο κ. Λαλιώτης τόνισε ότι τα μηνύματα ήταν πολλαπλά επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει η νηφαλιότητα και ψυχραιμία που απαιτείται ώστε να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα.

    Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στη ΝΔ, τονίζοντας ότι πήρε το δικό της μήνυμα παρόλη την προσπάθεια που κατέβαλε να επιβάλλει ένα κλίμα πόλωσης και διχασμού.

    "Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών ανέδειξαν το στρατηγικό πολιτικό αδιέξοδο της ΝΔ καθώς και την έλλειψη προγράμματος και προσανατολισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

    Η θέση των υπολοίπων κομμάτων

    Κινητικότητα ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών επικρατεί και στη ΝΔ, με τα στελέχη της να καλούν τους ψηφοφόρους τους σε συσπείρωση και συστράτευση για την υπερψήφιση των κομματικών υποψηφίων την επόμενη Κυριακή.

    Συσπείρωση των ευρύτερων δυνάμεων ώστε να δημιουργηθεί ρεύμα κατά του δικομματισμού ζήτησε η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Οι υποψήφιοι του κόμματος και οι συνδυασμοί τους θα καθορίσουν τη θέση τους με αυτοδιοικητικά κριτήρια, ανακοίνωσε ο ΣΥΝ.

    Στην αποψινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εκλογικού αγώνα θα αποφασίσει το ΔΗΚΚΙ τη στάση του για το δεύτερο γύρο των εκλογών, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος χαρακτήρισε θετικά τα εκλογικά αποτελέσματα για το κόμμα του.

    [11] Επώνυμοι και γυναίκες μπροστά σε σταυρούς

    15/10/2002 6:19:00 μμ

    Οι επώνυμοι οδηγούν την κούρσα των υποψηφίων και σε αυτές τις εκλογές για τη Νομαρχιακή και Δημοτική Αυτοδιοίκηση, ενώ ικανοποιητική είναι και η παρουσία των γυναικών στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, δεδομένης της αναλογικής συμμετοχής τους. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της καταμέτρησης των ψήφων είναι φανερό ότι στη μάχη για το σταυρό κέρδισε η αναγνωρισιμότητα, με ενδεικτικό ότι υπερψηφίστηκαν καλλιτέχνες κατά πολύ άλλων, με πλούσια βιογραφικά, εμπειρία και προοπτικές.

    Οι πρώτες καταμετρήσεις φέρουν μπροστά γνωστά ονόματα.

    Από το συνδυασμό της κ. Ντόρας Μπακογιάννη ''Αθήνα αύριο'' πρώτη σε σταυρούς έρχεται η γνωστή δημοσιογράφος Φωτεινή Πιπιλή. Κοντά της βρίσκονται οι ηθοποιοί Νίκος Απέργης και Μαρία Τζομπανάκη, η κ. Νίτσα Λουλέ, ο δημοσιογράφος Αρης Σταθάκης.

    Στο συνδυασμό του Χρήστου Παπουτσή ''Ομορφη Πόλη'' μεταξύ των πρώτων είναι ο μπασκετμπολίστας Κώστας Παταβούκας, η Βούλα Γείτονα και η ηθοποιός Πέμη Ζούνη. Σε ικανοποιητικές θέσεις εμφανίζονται ο ηθοποιός Δημ. Πιατάς, το γνωστό μοντέλο Υβέτ, η Αννα Ροκόφυλλου, ο Παν. Μπέης, ο Στ. Τούντος, η Κατ. Μαρούδα, κ.α.

    Στο συνδυασμό της Φώφης Γεννηματά για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων κέρδισαν η ολυμπιονίκης Αννα Βερούλη, και ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, ενώ στο συνδυασμό του Γιάννη Τζαννετάκου προηγείται ο δημοσιογράφος Δημ. Κωνσταντάρας.

    [12] Στον Αρχιεπίσκοπο Βεζυργιάννης-Τσανάκη

    15/10/2002 5:38:00 μμ

    Συνάντηση σαράντα πέντε λεπτών με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο είχαν στη μία το μεσημέρι οι υποψήφιοι νομάρχες της ΝΔ Αθηνών κύριος Βεζυργιάννης και Πειραιώς κυρία Τσανάκη, χωρίς την παρουσία του επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννη Τζαννετάκου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλαν το πρωί στην Αρχιεπισκοπή. Βγαίνοντας από την Αρχιεπισκοπή, ο κύριος Βεζυργιάννης δήλωσε πως είναι φίλος με τον Αρχιεπίσκοπο υπογραμμίζοντας ότι δεν μίλησαν για πολιτική, ενώ η κυρία Τσανάκη ανέφερε ότι ζήτησαν την ευλογία του Αρχιεπισκόπου, κάτι το οποίο όπως είπε, ζητούν πάντα.

    Σχολιάζοντας τη συνάντηση, ο Κώστας Λαλιώτης έκανε λόγο για εγκατάλειψη του αρχηγού από τους δύο υποψήφιους νομάρχες, οι οποίοι- όπως είπε- πανικόβλητοι πάνε να πάρουν την ευχή του Αρχιεπισκόπου και πρόσθεσε ότι πρόκειται για κατευθυνόμενη κομματική επιλογή σε κατάσταση πανικού.

    Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος διέψευσε τις πληροφορίες που τον φέρουν να δήλωσε πως οι ψηφοφόροι του κ. Καρατζαφερη δεν είναι ακροδεξιοί, αλλά καλοί χριστιανοί, που αντέδρασαν στην υποψηφιότητα Τζαννετάκου για τη στάση του στο θέμα των ταυτοτήτων. "Η εκκλησία δεν αναμιγνύεται στην πολιτική ζωή ποτέ, ιδιαίτερα τώρα που είναι προεκλογική περίοδος", δήλωσε ο κ. Χριστόδουλος.

    "Από τις στάνες των κομμάτων, προτιμώ το ποίμνιο της Εκκλησίας", σχολιάσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο Γιάννης Τζανετάκος, από την πλευρά του αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου.

    Ο Υπουργός Τύπου παρεμβαίνοντας στο θέμα , δήλωσε ότι οι ρόλοι Εκκλησίας και Κράτους είναι διακριτοί και δεν παρεμβαίνουμε ο ένας στον άλλον και υπογράμμισε ότι ο κύριος Χριστόδουλος ως πολίτης μπορεί να έχει ελεύθερα διάλογο και δεν έχουμε κανένα λόγο να το σχολιάσουμε.

    Οι δηλώσεις Χριστόδουλου εάν αληθεύουν συνιστούν παρέμβαση στα εσωτερικά της παράταξης, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε "Μακριά η Εκκλησία από τις πολιτικές διαμάχες".

    [13] Αισιοδοξούν Γεννηματά - Τζανετάκος

    15/10/2002 4:44:00 μμ

    Αισιόδοξη για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των νομαρχιακών εκλογών δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Βράχο της Ακρόπολης για τα 58 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας. Στην ίδια εκδήλωση, ο Γιάννης Τζανετάκος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η μάχη του δεύτερου γύρου θα λήξει νικηφόρα για το συνδυασμό του και αρνήθηκε να σχολιάσει την αντίδραση της ΝΔ για τα αποτέλεσμα του πρώτου γύρου στην υπερνομαρχία.

    Στο Δήμο Αθηναίων, η Ντόρα Μπακογιάννη, επισκέφθηκε σήμερα το Πεδίον του Αρεως και ζήτησε να αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα της διπλοβάρδιας στα σχολεία.

    Απαντώντας ο υπουργός Παιδείας επέρριψε ευθύνες στο Δημήτρη Αβραμόπουλο «Εμείς μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή», δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής.

    Η σιγουριά κι η αλαζονεία του κ. Αγραπίδη διαψεύστηκαν δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Μανώλης Μπεντενιώτης.

    Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγωργόπουλος δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,πως το επόμενο βήμα του θα είναι η πίεση προς την κεντρική εξουσία για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων και των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα ολοκληρωθεί ως την Πέμπτη, ενώ η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης για τους δημοτικούς και νομαρχιακούς συμβούλους δεν θα αρχίσει πριν την Παρασκευή.

    [14] Μπαλί: Ερευνες και προσαγωγές υπόπτων

    15/10/2002 6:25:00 μμ

    Στην Ινδονησία, Αμερικανοί και Αυστραλοί ειδικοί, συνεχίζουν μαζί με τις τοπικές αρχές τις έρευνες για τους δράστες αλλά και για επιζώντες, του τρομοκρατικού χτυπήματος του περασμένου Σαββάτου, στο Μπαλί. ''Ανακρίνουμε εντατικά δύο άτομα. Ο ένας ομολόγησε ότι ήταν παρών στον τόπο της επίθεσης'', δήλωσε ο Ντάι Μπαχτιάρ αρχηγός της αστυνομίας της Ινδονησίας προσθέτοντας ότι και οι δύο ανακρινόμενοι είναι Ινδονήσιοι. Από τα συντρίμμια της ντισκοτέκ και των γύρω κτισμάτων, στην παραλία της Κούτα, έχουν ως τώρα ανασυρθεί περισσότεροι από 200 νεκροί και 300 τραυματίες.

    Την ίδια ώρα στο Μπαλί, η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να καλέσει για ανάκριση 10 Πακιστανούς, που είχαν απασχολήσει τις αρχές και τον προηγούμενο μήνα.

    Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Μπαλί, Γιατίμ Σουγιάτμο δήλωσε ότι οι 10 Πακιστανοί είχαν ανακριθεί με αφορμή μία ομιλία που είχαν οργανώσει στην περιοχή Νούσα Ντούα, που βρίσκεται κοντά στα σημεία όπου έγιναν οι εκρήξεις βομβών το Σάββατο, που στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 180 ανθρώπων. Ο Σουγιάτμο δεν αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της ομιλίας των 10 Πακιστανών. Ωστόσο επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις διασύνδεσης αυτών των 10 ατόμων με τις βομβιστικές επιθέσεις.

    Επιπλέον ο Γιατίμ Σουγιάτμο ανέφερε ότι δεν γνωρίζει εάν οι 10 Πακιστανοί εξακολουθούν να βρίσκονται στο Μπαλί.

    Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μπαλί, αλλά οι ΗΠΑ και ορισμένοι αναλυτές αφήνουν να εννοηθεί ότι πίσω από τις ενέργειες αυτές βρίσκεται το δίκτυο της Αλ Κάιντα.

    [15] Ξαναχτύπησε ο ελεύθερος σκοπευτής στις ΗΠΑ

    15/10/2002 7:08:00 μμ

    Τους εννιά έφτασαν τα θύματα του μυστηριώδη ελεύθερου σκοπευτή που έχει τρομοκρατήσει με την δράση του τους Αμερικανούς πολίτες, μετά και τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας 47χρονης γυναίκας στο χώρο στάθμευσης ενός εμπορικού κέντρου, χθες το βράδυ, στη Βιρτζίνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Πολιτείας. Στο συμπέρασμα αυτό έφτασε η τοπική αστυνομία όταν από τη βαλλιστική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η σφαίρα που χρησιμοποιήθηκε ήταν του ιδίου τύπου με τις άλλες που χρησιμοποιήθηκαν στις προηγούμενες δολοφονικές επιθέσεις.

    Οπως ανακοίνωσε ο Τομ Μέϊντζερ, διοικητής της αστυνομίας στη κομητεία Φέρφαξ, της Βιρτζίνιας, οι αρχές αναζητούν ένα φορτηγάκι χρώματος κρεμ μάρκας Σεβρολέτ, του ίδιου τύπου που αυτόπτες μάρτύρες ανέφεραν ότι είχαν δει στη προηγούμενη δολοφονική επίθεση τη περασμένη Παρασκευή. Οι μάρτυρες είπαν ακόμη ότι το φορτηγάκι ήταν σταματημένο στο χώρο στάθμευσης από νωρίτερα και άκουσαν ένα πυροβολισμό.

    Ο δράστης, που άρχισε τις επιθέσεις του στις 2 Οκτωβρίου, χρησιμοποιεί όπως φαίνεται καραμπίνα ακριβείας και πυροβολεί από απόσταση μία μόνο φορά τα θύματά του, γεγονός που οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι είναι εξαιρετικά δεινός σκοπευτής. Τα θύματά του ήταν από 13 μέχρι 72 ετών.

    Οι κάτοικοι στη περιοχή έχουν περιορίσει τις καθημερινές τους δραστηριότητες, όπως τα ψώνια και η κίνηση στα καταστήματα έχει μειωθεί σημαντικά. Τα σχολεία δεν επιτρέπουν στους μαθητές να εξέρχονται στα διαλείμματα ενώ έχουν ματαιωθεί οι αθλητικές εκδηλώσεις.

    [16] Πολύνεκρη τραγωδία σοκάρει την Ιταλία

    15/10/2002 6:15:00 μμ

    Ένας άνδρας 40 ετών κατελήφθη σήμερα από αμόκ στη βορειοδυτική Ιταλία, με αποτέλεσμα να σκοτώσει επτά άτομα, μεταξύ των οποίων την πρώην γυναίκα του και γείτονές του, πριν θέσει τέρμα στη ζωή του. Οι φόνοι έγιναν στη πόλη Τσιέρι, περίπου 20 χιλιόμετρα έξω από το Τορίνο, με δράστη τον 40χρονο Μάουρο Αντονέλο, τα κίνητρά του οποίου δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί. Τα θύματά του είναι πέντε γυναίκες και δύο άνδρες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι σχέσεις του Μάουρο με τη γυναίκα του είχαν οξυνθεί μετά από το χωρισμό τους πριν από δύο χρόνια. Η επτάχρονη κόρη του ζευγαριού μπόρεσε να γλιτώσει γιατί λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αναχωρήσει για το σχολείο της.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μάουρο εισήλθε στο σπίτι της πρώην γυναίκας του Κάρλα Μπέργκαμιν, λίγο πριν τις 9 το πρωί, τοπική ώρα, κρατώντας διάφορα όπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός πιστολιού και ενός μικρού αυτόματου και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Νεκροί έπεσαν η πρώην γυναίκα του, η μητέρα της και οι γείτονες του διπλανού σπιτιού.

    "Κανένας δεν εθεάθη να απομακρύνεται τρέχοντας από το σημείο του μακελειού, για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι ο Μάουρο Αντονέλο είναι ο μόνος που ευθύνεται για τη σφαγή'', δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο αξιωματικός της αστυνομίας Νίκολο Παρατόρε.

    Το πρακτορείο ΑΝΣΑ μετέδωσε ότι τα διαζύγια και οι οικογενειακές διαμάχες στην Ιταλία είχαν αποτέλεσμα να σημειωθούν πέρυσι στην Ιταλία 761 φόνοι και 70 αυτοκτονίες.

    [17] Διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

    15/10/2002 5:02:00 μμ

    Αύριο πρόκειται να παρουσιαστεί επισήμως το "Σύμφωνο Συνεργασίας" των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και των Πρασίνων από τις ηγεσίες των κομμάτων. Απόψε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων για την τελική μορφή του προγράμματος του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον υπουργό Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ. Το "Σύμφωνο" θα περιλαμβάνει συγχωνεύσεις υπουργείων, μετακινήσεις τομέων και αρμοδιοτήτων, αλλά και αλλαγές προσώπων.

    Αλλαγές σε υπουργεία και πρόσωπα

    Οι κκ Σρέντερ-Κλέμεντ

    Οι διαρθρωτικές αλλαγές στο νέο κυβερνητικό σχήμα -ορισμένες εκ των οποίων είναι ήδη "δεδομένες", ενώ άλλες αναμένονται "μετά βεβαιότητας" - είναι συνδεδεμένες με πρόσωπα, με βασικότερη εξ αυτών τη δημιουργία ενός "υπερυπουργείου". Σε αυτό συγχωνεύονται το μέχρι τώρα "αδύναμο" υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, το επιτελικό Τμήμα Προγράμματος του υπουργείου οικονομικών και ο βασικός ομώνυμος τομέας του υπουργείου Εργασίας, με επικεφαλής τον μέχρι τώρα πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Βόλφγκανγκ Κλέμεντ.

    Στο επίκεντρο της πολιτικής της νέας κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, για την οποία πρόκειται να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια της "επιτροπής Χαρτς", για εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας, υπολογίζοντας στη συνεργασία με τους οικονομικούς παράγοντες και συνυπολογίζοντας τα συμφέροντά τους.

    Επίσης, απομακρύνονται από την κυβέρνηση ο μέχρι τώρα υπουργός Εθνικής Οικονομίας -ανεξάρτητος, μη κομματικός, μη κοινοβουλευτικός - Βέρνερ Μίλλερ και ο υπουργός Εργασίας, Βέρνερ Ρίστερ, ο οποίος άνοιξε το δρόμο προς μία δύσκολη "μεταρρύθμιση" στο συνταξιοδοτικό.

    Η απομάκρυνση του Ρίστερ -που διετέλεσε αντιπρόεδρος του συνδικάτου IG-Metall- σηματοδοτεί τον "απεγκλωβισμό" του Σρέντερ από τις δεσμεύσεις έναντι των συνδικάτων, που υποστήριξαν μεν στις εκλογές ανοικτά το SPD, αλλά μερίδα των οποίων αντιμετωπίζει καχύποπτα ορισμένες επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική και "δυστροπεί" έναντι της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.

    Οι κκ. Σρέντερ-Φίσερ

    Ο Φίσερ, με την άτυπη ιδιότητα του επικεφαλής του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, είναι και θα παραμείνει ως αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών τυπικά και σε μεγάλο βαθμό, ο δεύτερος τη τάξει στο υπουργικό συμβούλιο. Ωστόσο, ο υπερυπουργός Κλέμεντ μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Χανς Αϊχελ, τον ισχυρότατο υπουργό Εσωτερικών Οττο Σίλι, αλλά και τον υπουργό Αμυνας Πέτερ Στρουκ, θα έχουν τον πρώτο λόγο στο πεδίο των κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν τη γερμανική κοινωνία.

    Στο υπουργείο Εξωτερικών ως αναπληρωτής υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα αναλάβει ο -μέχρι τώρα υφυπουργός παρά τη καγκελαρία και στενός συνεργάτης του Σρέντερ, Μάρτιν Μπούρι.

    Το καλό εκλογικό αποτέλεσμα των Πράσινων μπορεί να ματαίωσε την πρόθεση του Σρέντερ να εγκαταστήσει στην καγκελαρία έναν υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αλλά η γραμμή της νέας γερμανικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση -και γενικότερα στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής - καθορίζεται όλο και περισσότερο από τον ίδιο τον Σρέντερ και τους συνεργάτες του.

    [18] Φάρσα η βόμβα στην Αμερικανική πρεσβεία Παρισίου

    15/10/2002 2:58:00 μμ

    Φάρσα τελικά αποδείχτηκε το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στην Αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι αφού η Γαλλική αστυνομία, μετά από έρευνα που έκανε η ειδική ομάδα πυροτεχνουργών ανακοίνωσε ότι δεν βρήκε τίποτα ύποπτο στο κτίριο.

    [19] Επίθεση εναντίον λεωφορείου στο Ισραήλ

    15/10/2002 2:19:00 μμ

    Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου που κινείτο κοντά στην πόλη Μπέιτ Σεάν, στην κοιλάδα της Ιουδαίας, στο βόρειο Ισραήλ. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες πριν την πολυαναμενόμενη συνάντηση Σαρόν -Μπους στην Ουάσινγκτον.

    Νωρίτερα, η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε στην κατοικία του τον Παλαιστίνιο Μουφτή της Ιερουσαλήμ Σεχ Ικρίμα Σάντι.

    Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να καταστεί εφικτή η αποχώρηση κάποιων στρατιωτικών δυνάμεων από τη Βηθλεέμ, η οποία είχε ανακαταληφθεί με αφορμή μια σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας.

    [20] Απεργία των βενζινοπωλών στις 11 Νοεμβρίου

    15/10/2002 3:13:00 μμ

    Πανελλαδικό κλείσιμο στις 11 Νοεμβρίου των πρατηρίων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος σε έκτακτη χθεσινή του συνεδρίαση, διαμαρτυρόμενο για την άρνηση του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, να προχωρήσει σε ταυτόχρονη σφράγιση των δεξαμενών απο τις εταιρίες και τους προμηθευτές με τη μετάταξη του πετρελαίου στη Β' κατηγορία βιβλίων. Οι βενζινοπώλες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μετατραπεί η απεργία σε διαρκείας σε περίπτωση εμμονής της κυβέρνησης στις θέσεις της και ζητά την επέκταση της σφράγισης που κάνουν οι εταιρίες στα βυτιοφόρο μεταφοράς μέχρι και τις δεξαμενές των πρατηρίων για να παταχθεί πραγματικά το λαθρεμπόριο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

    [21] Συνάντηση Χριστοδουλάκη-Γκαργκάνα

    15/10/2002 3:12:00 μμ

    Οι εξελίξεις στην εγχώρια και τη διεθνή οικονομία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάναντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκο Γκαργκάνα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος, στην ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής που θα υποβληθεί στη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, θα διατυπώνει λιγότερο αισιόδοξες προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό έναντι των αντίστοιχων του οικονομικού επιτελείου. Το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, για να το ίδιο θέμα, ενόψει και της συζήτησης του προσχεδίου του προϋπολογισμού την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

    [22] Αυξάνει τα επιτόκια η Alpha Bank

    15/10/2002 12:08:00 μμ

    Σε αύξηση του κυμαινόμενου επιτοκίου των στεγαστικών της δανείων καθώς και του επιτοκίου των προσωπικών δανείων, προχώρησε χθες η Alpha Bank. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η αντίδραση και των άλλων τραπεζών. Η ενδεχόμενη αύξηση του κυμαινόμενου επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια και από τις υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες θα επιβαρύνει τους δανειολήπτες, καθώς είναι το επιτόκιο εκείνο που καθορίζει την δόση για τα περισσότερα έτη σε ένα στεγαστικό δάνειο.

    [23] Οι Βρετανοί υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων

    15/10/2002 4:29:00 μμ

    Νέα θετική τροπή φαίνεται να παίρνει το ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το 2004, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση που έγινε στην Αγγλία, μετά από παραγγελία της Βρετανικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Μαρμάρων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 40% είναι υπέρ της επιστροφής, και μόνο το 16% των Βρετανών πολιτών τάσσεται κατά της επιστροφής. Στα θετικά της έρευνας ότι το 54% των πολιτών που ρωτήθηκαν, γνώριζαν για το θέμα και το ότι σε ερωτήσεις που αφορούσαν την επιστροφή υπό προϋποθέσεις, το 56% των Βρετανών πολιτών τοποθετήθηκαν υπέρ της επιστροφής, ενώ μειώθηκε κατά 7% το ποσοστό αυτών που θέλουν την παραμονή στο Βρετανικό Μουσείο.

    Ικανοποίηση Βενιζέλου από το αποτέλεσμα

    Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της έρευνας, εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την παρουσίαση της δημοσκόπησης, τονίζοντας ότι στην Βρετανική κοινωνία υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές του αιτήματος για ενοποίηση των Γλυπτών στο νέο Μουσείο.

    Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε θερμά την Επιτροπή για την έρευνα και για τις προσπάθειες που καταβάλει, ενώ όπως τόνισε γίνονται πολλά πράγματα για το θέμα αυτό, χωρίς να ανακοινώνονται.

    Σύμφωνα με τον Ελληνα υπουργό Πολιτισμού κ. Βενιζέλο , εντυπωσιακή είναι και η διαστρωμάτωση του επιπέδου υποστήριξης, καθώς όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα τόσο οι συντηρητικές ομάδες, όσο και οι πτυχιούχοι, οι προοοδευτικοι , οι όσοι δεν έχουν τίτλους σπουδών επιθυμούν την επιστροφή.

    Στις 12 Νοεμβρίου , ο κ. Μπερνάρ Τσουμί, ο αρχιτέκτονας του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως θα παρουσιάσει σε αίθουσα στο Λονδίνο τα σχέδια του Μουσείου με την παρουσία του Ελληνα υπουργού Πολιτισμού κ. Βενιζέλου και του καθηγητή κ. Παντερμαλή, προέδρου του Οργανισμού Μουσείου Ακροπόλεως.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 October 2002 - 16:56:22 UTC