Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκρηξη χειροβομβίδας σε ΔΟΥ στο Κερατσίνι
  • [02] Οκτω τα θύματα του ελεύθερου σκοπευτή
  • [03] Νέα ήττα της εθνικής από την Ουκρανία
  • [04] Το λεμόνι ως αντισυλληπτικό & φάρμακο για Aids

    [01] Εκρηξη χειροβομβίδας σε ΔΟΥ στο Κερατσίνι

    12/10/2002 9:14:00 μμ

    Εκρηξη χειροβομβίδας σημειώθηκε στις 20.30 έξω από τα γραφεία της Εφορίας Κερατσινίου στην οδό 25ης Μαρτίου 130. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές.

    [02] Οκτω τα θύματα του ελεύθερου σκοπευτή

    12/10/2002 8:41:00 μμ

    Στους οκτώ έφτασαν τα θύματα του μυστηριώδη ελεύθερου σκοπευτή, που έχει σκορπίσει τον τρόμο στην περιοχή της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ. Τελευταίο θύμα του, ένας 53-χρονος Κένεθ Μπρίτζες, επιχειρηματίας και πατέρας έξι παιδιών. Που πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα χθες σε πρατήριο της Εξον σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο της Βιρτζίνια. Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι από τη βαλλιστική έρευνα προέκυψε ότι η σφαίρα ήταν του ιδίου τύπου με αυτές που είχαν χρησιμοποιηθεί στους προηγούμενους φόνους. Ολα τα θύματα πυροβολήθηκαν με σφαίρα διαμετρήματος 5,56 χιλιοστών.

    Ο δράστης, που χρησιμοποιεί όπως φαίνεται καραμπίνα ακριβείας, σημαδεύει τα θύματά του από μακριά και τα εκτελεί με μία μόνο σφαίρα, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα την αστυνομία ότι είναι δεινός σκοπευτής.

    Ο ελεύθερος σκοπευτής ξεκίνησε τη δράση του στις 2 Οκτωβρίου στη κομητεία Μοντγκόμερι του Μέριλαντ. Αυτοί που επέζησαν τραυματισμένοι είναι μία γυναίκα στη Βιρτζίνια και ένα 13-χρονο αγόρι που πυροβολήθηκε έξω από το σχολείο του στο Μέριλαντ. Δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες να έχουν δει το δράστη παρά το γεγονός ότι δρα σε πολυσύχναστα μέρη. Οι επιθέσεις έγιναν όλες, εκτός από δύο, ημέρα.

    Εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι πιθανόν να είναι μεταξύ 20 και 30 ετών να έχει μεγαλώσει με όπλα να έμαθε να τα χρησιμοποιεί στο στρατό και είναι εξαιρετικά δύσκολο να συλληφθεί.

    [03] Νέα ήττα της εθνικής από την Ουκρανία

    12/10/2002 9:06:00 μμ

    Δεν τα κατάφερε η Εθνική ποδοσφαίρου των ανδρών στο Κίεβο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε από το αντίστοιχο της Ουκρανίας με 2-0 στο στάδιο "Ολιμπίνσκι", με αποτέλεσμα να μετρά πλέον δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια του 6ου ομίλου για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004. Τα γκολ των Ουκρανών, οι οποίοι με την σημερινή τους επικράτηση πήραν προβάδισμα για την δεύτερη προνομιούχο θέση, σημείωσε οι Βορομπέι (51΄) και Βορόνιν στις καθυστερήσεις.

    Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν κάνοντας αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η πολύ μεγάλη φάση. Η Ουκρανία είχε μια καλή ευκαιρία για να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Νικοπολίδη στο 15΄, αλλά το σουτ του Σερεμπρένικοφ έφυγε ψηλά πάνω από την ελληνική εστία. Στην αμέσως επόμενη επίθεση της Εθνικής, ο Νικολαϊδης έπιασε σουτ στην κίνηση, αλλά ο Ρέβα έκλεισε την δεξιά του γωνία και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Η ευκαιρία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβει η ψυχολογία των διεθνών μας, με αποτέλεσμα να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάσουν δύο ακόμη ευκαιρίες για γκολ. Η πρώτη ήταν στο 17΄, όταν ο Χαριστέας βρήκε με σέντρα τον Νικολαϊδη, αλλά ο επιθετικός της ΑΕΚ δεν βρήκε στόχο. Ενα λεπτό αργότερα, ο Καραγκούνης επιχείρησε σουτ από μακριά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ουκρανού τερματοφύλακα.

    Λίγο πριν το ημίωρο, και ενώ ο προπονητής της Ουκρανίας, Λεονίντ Μπούριακ, έκανε από το 25΄ τις δύο από τις τρεις αλλαγές του (η μια αναγκαστική), οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία, έγιναν πιο επικίνδυνοι επιθετικά και έφτασαν δύο φορές απειλητικά στην εστία του Νικοπολίδη.

    Στο 3΄, ο Βορομπέι εκμεταλλεύθηκε λάθος της ελληνικής άμυνας και πάσαρε στον Βορόνιν, ο οποίος επιχείρησε να "κεραυνοβολήσει" τον Ελληνα τερματοφύλακα, αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ. Λίγο αργότερα, η μπάλα στρώθηκε στον Ραντσένκο, μετά το κόρνερ του Ζούμποφ, αλλά το σουτ του έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη. Στο 38΄, οι Ουκρανοί είχαν την πιο μεγάλη ευκαιρία για να "ανοίξουν" το σκορ, αλλά η 'βολίδα" του Βορόνιν τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο του Παναθηναϊκού.

    Απέναντι στην πίεση των Ουκρανών, οι διεθνείς μας "απάντησαν' με την πολύ μεγάλη ευκαιρία του Νταμπίζα στο 43΄. Ο αμυντικός της Νιουκάστλ έγινε αποδέκτης της μπάλας από το κόρνερ του Καραγκούνη, αλλά η κεφαλιά του -και ενώ ο Ρέβα ήταν εξουδετερωμένος- έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ουκρανικής εστίας. Αυτή ήταν και η σημαντικότερη φάση του πρώτου ημιχρόνου (0-0), καθώς το σουτ του Βορομπέι, λίγο πριν την ανάπαυλα, δεν βρήκε στόχο.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Εθνική μας. Στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Βορομπέι "τροφοδοτήθηκε" στην "καρδιά" της ελληνικής άμυνας, έκανε το κοντρόλ με το στήθος και, αφού γύρισε προς την ελληνική εστία, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Νικοπολίδη, ανοίγοντας το σκορ.

    Η εξέλιξη αυτή "βάρυνε' τα πόδια των διεθνών μας, ενώ οι Ουκρανοί, με ανεβασμένη την ψυχολογία και διπλή ζώνη άμυνας, πήραν την πρωτοβουλία και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 61΄. Ο Βορομπέι έγινε αποδέκτης της πάσας του Βορόνιν και βγήκε τετ α τετ με τον Νικοπολίδη, αλλά ο τερματοφύλακας της Εθνικής αποσώβησε τον κίνδυνο του 2-0 με το πόδι.

    Κάπου εκεί ο Οτο Ρεχάγκελ πέρασε στον αγώνα τους Γιαννακόπουλο και Βρύζα, προκειμένου να τονώσει την ελληνική επίθεση, για να φτάσουν οι διεθνείς μας στην ισοφάριση. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέρασε στην επίθεση, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάτι ουσιαστικό, πέρα από το σουτ του Βρύζα στο 78΄ (δέχτηκε την πάσα από τον Γιαννακόπουλο) από την καρδιά της ουκρανικής περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο Ρέβα.

    Και ενώ η Εθνική μας προσπαθούσε να πετύχει το 1-1, ο Βορόνιν βρήκε "ανοιχτή" την ελληνική άμυνα στις καθυστερήσεις και διπλασίασε τα τέρματα της Ουκρανίας (2-0), σκορ που ήταν και το τελικό.

    Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ρενέ Τέμινκ (Ολλανδία), ο οποίος "κιτρίνισε" τους Μορόζ, Δέλλα, Καραγκούνη.

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ρέβα, Λούζνι, Σταρόστιακ, Μορόζ (25΄ Ραντσένκο), Ζούμποφ, Τίμοστσουκ, Χούσιν (72΄ Ρεμπρόφ), Καλινιτσένκο, Κορμίλτσεφ, Σερεμπρένικοφ (25΄ λ. τρ. Βορόνιν), Βορομπέι.

    ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Βενετίδης, Δέλλας, Ζαγοράκης (69΄ Μπασινάς), Καραγκούνης, Λάκης (65΄ Γιαννακόπουλος), Νικολαϊδης (68΄ Βρύζας), Νταμπίζας, Σεϊταρίδης, Τσάρτας, Χαριστέας.

    [04] Το λεμόνι ως αντισυλληπτικό & φάρμακο για Aids

    12/10/2002 8:58:00 μμ

    Ενας παλιός τρόπος που χρησιμοποιείται ως μέθοδος αντισύλληψης από πολλές γυναίκες στην Ασία και την Αφρική μπορεί να αποδειχθεί το πιο αποτελεσματικό φάρμακο αντιμετώπισης της θανατηφόρας ασθένειας του Aids. Ο Αυστραλός καθηγητής Ρότζερ Σιορτ επικεφαλής της Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Μελβούρνης και αυθεντία σε θέματα αναπαραγωγής υποστηρίζει ότι μετά από πειράματα που έκανε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο χυμός του λεμονιού σκοτώνει το σπέρμα και περιορίζει σημαντικά τον ιό του HIV που προκαλεί το Aids.

    Μιλώντας στην εκπομπή Catalyst του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου του ABC ο Αυστραλός επιστήμονας ανάφερε ότι τα περασμένα Χριστούγεννα του ήρθε "ως θεία έμπνευση" η ιδέα ότι ο χυμός λεμονιού μπορεί να σκοτώνει το HIV.

    Ο καθηγητής Σιορτ ανέφερε ότι είναι από παλιά γνωστό πως τα οξέα συγκρατούν το HIV και πρόσθεσε ότι το λεμόνι έχει οξέα.

    "Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το λεμόνι από αρχαιοτάτων χρόνων το χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες, σε πολλές χώρες και ως αντισυλληπτική μέθοδο, στύβοντάς το στον κόλπο τους πριν κάνουν έρωτα' είπε ο κ. Σιορτ. "Σε πολλές υπανάπτυκτες χώρες", συνέχισε, "είναι δύσκολο να πεισθούν οι άνδρες να χρησιμοποιούν προφυλακτικά. Οι γυναίκες μπορούν, με λίγο μπαμπάκι, να αλείφουν τον κόλπο τους με χυμό λεμονιού, πριν κάνουν έρωτα. Αυτό ήδη συμβαίνει και εκατομμύρια γυναίκες γλιτώνουν από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αλλά και από το Aids". «

    "Εκτιμώ ότι στα επόμενα δέκα χρόνια το λεμόνι θα σώσει εκατομμύρια ζωές", είπε ο καθηγητής Σιορτ.

    Ορισμένοι ειδικοί απορρίπτουν πάντως τους ισχυρισμούς του καθηγητή Σιορτ λέγοντας ότι τα οξέα του λεμονιού μπορούν να δημιουργήσουν πληγή στο γυναικείο κόλπο και να τον κάνουν πιο επιρρεπή προς το Aids. Ένας απ αυτούς είναι ο πανεπιστημιακός καθηγητής Αντριου Γκρούλιτς, που ειδικεύεται στην πρόληψη του Aids. "Πριν φθάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τους ισχυρισμούς του καθηγητή Σιορτ και να αναλύσουμε τις υποθέσεις του γιατί υπάρχει κίνδυνος τα οξέα του λεμονιού να κάνουν μεγαλύτερο κακό στις γυναίκες από καλό", ειπε ο Αντριου Γκρούλιτς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 October 2002 - 20:54:38 UTC