Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράνομη η απεργία των πιλότων
  • [02] Χρήσιμες οδηγίες προς ψηφοφόρους
  • [03] Εκδήλωση για την 58η επέτειο της απελευθέρωσης των Αθηνών
  • [04] Σενάρια για τη μετα-Σαντάμ εποχή
  • [05] Φοιτητής ο δράστης της έκρηξης στη Φινλανδία
  • [06] Σύλληψη Παλαιστίνιου καμικάζι στο Ισραήλ
  • [07] Ρωσία-Βραζιλία στο τελικό του βόλεϊ
  • [08] Ηττα από Αργεντινή μάχη για την έβδομη θέση

    [01] Παράνομη η απεργία των πιλότων

    12/10/2002 4:01:00 μμ

    Παράνομη και καταχρηστική κηρύχθηκε απο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η 4ωρη στάση εργασίας, την οποία είχαν εξαγγείλει για την προσεχή Τρίτη οι χειριστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ετσι, θα διεξαχθούν κανονικά τα δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    [02] Χρήσιμες οδηγίες προς ψηφοφόρους

    12/10/2002 2:13:00 μμ

    Από τις 7 έως τις 19:00, αύριο, Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 9.932.865 εκλογείς αλλά και 3500 πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οι "κοινοτικοί εκλογείς", θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν υπερνομάρχες, νομάρχες, δημάρχους και κοινοτάρχες σε 3 υπερνομαρχίες, 54 νομαρχίες, 901 Δήμους και 132 Κοινότητες. Οι νέοι εκλογείς, λόγω ηλικίας, είναι 425.166. Στο σύνολο της χώρας παίρνουν μέρος 3.115 συνδυασμοί, επικεφαλής των οποίων είναι 2.979 άνδρες και 138 γυναίκες. Οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι είναι 136.066, από τους οποίους 89.646 άνδρες και 46.420 γυναίκες.

    Πληροφορηθείτε που ψηφίζετε

    Η πρόσφατη ανασύνταξη μετά από 40 χρόνια των εκλογικών καταλόγων και η ταύτισή τους με τα δημοτολόγια επέφερε μία σειρά από σημαντικές αλλαγές στην εκλογική διαδικασία. Ως εκ τούτου, υπάρχει ένας αριθμός ψηφοφόρων που είτε τα ονόματά τους δεν βρίσκονται σε κανένα κατάλογο, είτε βρίσκονται εγγεγραμμένοι σε δύο Δήμους.

    Για να πληροφορηθείτε την περιοχή και την ακριβή διεύθυνση του εκλογικού τμήματος που ανήκετε:

    καλέστε στο "1464", επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, και κάνοντας "κλικ" στο "Μάθε που ψηφίζεις", ειδικά για τους δήμους της Αθήνας, μπορείτε να καλέσετε το 010-6917328 και 010-6915376, καθώς και στο τετραψήφιο "1561", στείλτε μήνυμα από το κινητό σας τηλέφωνο στο "1520", γράφοντας το ονοματεπώνυμο και τη χρονολογία γέννησης τους και θα λάβετε άμεσα γραπτό μήνυμα πού ακριβώς ψηφίζετε, επισκεφθείτε το πλησιέστερο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, ή ένα από τα κιόσκια που έχει τοποθετήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Ηρακλείου, ή επικοινωνήστε με το δήμο σας.

    Στην περίπτωση που ο πολίτης δεν βρίσκει το όνομά του πουθενά, θα μπορεί ακόμη και αύριο Κυριακή, να ζητήσει από το Δήμο στον οποίο διαμένει, βεβαίωση ότι ανήκει στα δημοτολόγια ή τα μητρώα αρρένων του Δήμου και με αυτό το πιστοποιητικό να προσέλθει στην κάλπη.

    Στο Δήμο Αθηναίων, κυρίως, όπου παρουσιάζεται το πρόβλημα με τους περίπου 160.000 εκλογείς, που κατανεμήθηκαν αυθαίρετα σε εκλογικά τμήματα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, το ΥΠΕΣΔΔΑ έχει εγκαταστήσει προς διευκόλυνσή τους περίπτερα στα 142 εκλογικά συγκροτήματα με ειδικό σύστημα πληροφόρησης.

    Μεταφορές και πρόγραμμα αστικών συγκοινωνιών

    Για όσους προσέρχονται σε λάθος εκλογικό τμήμα, το υπουργείο Εσωτερικών θα έχει στη διάθεσή τους στα περίπτερα ειδικό απόσπασμα χάρτη που θα απεικονίζει τη θέση του σωστού εκλογικού τμήματος και τη διαδρομή που θα πρέπει να κάνει ο ψηφοφόρος για να φθάσει σ΄αυτό. Ειδικότερα για τα ηλικιωμένα άτομα ή τα άτομα με ειδικές ανάγκες, θα υπάρχει ειδικό σύστημα μεταφοράς με ναυλωμένα 400 ταξί και 137 μικρά λεωφορεία στα 142 εκλογικά συγκροτήματα. Το κόστος της μετακίνησης θα καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΥΠΕΣΔΔΑ.

    Επιπλέον, οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα θα κινούνται με ωράρια εργάσιμων ημερών. Τα λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Μετρό θα λειτουργήσουν με πυκνότερα δρομολόγια σε σχέση με τις άλλες Κυριακές, ενώ ο ΟΑΣΑ έχει ενισχύσει το προσωπικό του στο τηλεφωνικό κέντρο 185, στην υπηρεσία ενημέρωσης πολιτών.

    Οι εκλογείς που θα διακινηθούν με τα ΚΤΕΛ για να ψηφίσουν θα έχουν έκπτωση 25%, ενώ οι διακινούμενοι με τον ΟΣΕ (εκτός του Ιντερσίτι) έκπτωση 30%. Στα πλοία η έκπτωση είναι 20%.

    Ποιοί απαλλάσσονται της ψηφοφορίας

    Τονίζεται ότι σε κανέναν δεν επιτρέπεται να ψηφίσει αν δεν είναι εγγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο ή στον πρόσθετο κατάλογο παραληφθέντων. Μπορούν εγγραφούν σε ειδικές καταστάσεις ακόμη και την ημέρα της ψηφοφορίας (13 Οκτωβρίου) όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια ή Μητρώα Αρρένων και έχουν παραληφθεί από τους εκλογικούς καταλόγους. Ο Δήμος θα χορηγεί σχετικό πιστοποιητικό ώστε να μπορούν να ψηφίσουν.

    Εάν μπαίνοντας στο εκλογικό τμήμα ο δικαστικός αντιπρόσωπος σας ενημερώσει ότι είστε διπλοεγγεγραμμένος, τότε θα υπογράψετε μία υπεύθυνη δήλωση ότι λάβατε γνώση πως είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν προτίθεστε να ψηφίσετε σε άλλο εκλογικό τμήμα της χώρας. Όποιος ψηφίσει πάνω από μία φορά αντιμετωπίζει κατά το άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα ποινή φυλάκισης ως 5 χρόνια.

    Προτεραιότητα στην ψηφοφορία έχουν οι ανάπηροι, οι υπερήλικες, οι ασθενείς και οι κυοφορούσες, ενώ εξαιρούνται αυτής όσοι έχουν υπερβεί την ημέρα της ψηφοφορίας το 70ό έτος της ηλικίας τους, όσοι βρίσκονται σε απόσταση πάνω από 200 χιλμ. από το εκλογικό τους κέντρο, όσοι λείπουν στο εξωτερικό, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί και έχουν σοβαρή υπηρεσιακή απασχόληση. Όλοι, ωστόσο, εκτός από τους υπερήλικες, οφείλουν να εφοδιαστούν με βεβαιώσεις από τις αρμόδιες αρχές για να αποφύγουν τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο.

    Σχετικά με τον αριθμό των ''σταυρών''

    Στο εξής, ψηφίζουμε μόνο με την ταυτότητά μας ή το διαβατήριο ή το βιβλιάριο ασφαλιστικού οργανισμού ή οποιοδήποτε άλλο δηλωτικό της ταυτότητας μας έγγραφο. Τα εκλογικά βιβλιάρια καταργήθηκαν και αντικαταστάθηκαν από την εκλογική κάρτα που ισχύει δια βίου, ωστόσο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμισή της κατά την ψηφοφορία.

    Ο τρόπος ψηφοφορίας έχει ως εξής:

    Ο υποψήφιος δήμαρχος ή νομάρχης ή υπερνομάρχης δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης. Προτιμήστε το στυλό που υπάρχει μέσα στο παραβάν (μπλε ή μαύρο) και βάλτε το σταυρό δίπλα στο ονοματεπώνυμο για να μην υπάρξει πρόβλημα. Θυμηθείτε πως αν υπερβείτε τον προβλεπόμενο αριθμό σταυρών ή δεν βάλετε κανέναν, δεν υπάρχει πρόβλημα εγκυρότητας του ψηφοδελτίου. Απλώς δεν μετράνε στην πρώτη περίπτωση οι σταυροί αλλά μόνο το ψηφοδέλτιο. Αν ψηφίζετε σε μία από τις τρεις υπερνομαρχίες στο "σεντόνι" που θα παραλάβετε (74 υποψήφιοι σύμβουλοι για την Αθηνών-Πειραιώς, 75 για την Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης και 50 για την Έβρου-Ροδόπης) δικαιούστε να βάλετε μέχρι 4 σταυρούς προτίμησης ανεξαρτήτως του σε ποιο νομαρχιακό διαμέρισμα (π.χ. Αθηνών ή Πειραιώς) βρίσκονται οι εκλεκτοί σας. Τον ίδιο αριθμό σταυρών, τέσσερις (4) δικαιούστε να βάλετε στους συμβούλους των νομαρχιών Αιτωλοακαρνανίας, Ανατολικής Αττικής, Αχαϊας, Λάρισας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης και κυκλάδων. Μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης δικαιούστε στους συμβούλους των νομαρχιών Ηλείας, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Σερρών, Φθιώτιδας. Μέχρι δύο (2) σταυρούς επιτρέπεται να βάλετε στους συμβούλους των υπολοίπων νομαρχιών: Αργολίδας, Αρκαδίας, Aρτας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δυτικής Αττικής, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Λακωνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Σάμου, Τρικάλων, Φωκίδας, Φλώρινας, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου.

    Όσον αφορά τους δήμους, έχετε στη διάθεσή σας τρεις (3) σταυρούς προτίμησης για υποψηφίους συμβούλους των Δήμων Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, και Πειραιά ενώ σε όλους τους άλλους δήμους έχετε στη διάθεσή σας μέχρι (2) σταυρούς.

    Από έναν (1) σταυρό προτίμησης δικαιούστε για υποψηφίους στα διαμερισματικά και στα 3μελή, 5μελή ή 7μελή τοπικά συμβούλια.

    [03] Εκδήλωση για την 58η επέτειο της απελευθέρωσης των Αθηνών

    12/10/2002 2:17:00 μμ

    Στην εκδήλωση για την 58η επέτειο της απελευθέρωσης των Αθηνών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, παραβρέθηκαν σήμερα ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών και Πειραιώς Θανάσης Παφίλης και ο υποψήφιος δήμαρχος αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και η ΚΝΕ.

    [04] Σενάρια για τη μετα-Σαντάμ εποχή

    12/10/2002 7:27:00 μμ

    Μετά την εξουσιοδότηση που έδωσε η Αμερικανική Βουλή και η Γερουσία στον Τζορτζ Μπους να επιτεθεί στο Ιράκ- αν βεβαίως αυτό κριθεί αναγκαίο- το θέμα που κυριαρχεί τώρα, είναι το μεταπολεμικό σκηνικό στο Ιράκ, η εποχή δηλαδή μετά τον Σαντάμ Χουσείν, εφόσον επιτευχθεί η απομάκρυνσή του από την εξουσία. Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είχε επιβεβαίωσει το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Νιου Γιορκ Τάϊμς", σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν σχέδια στρατιωτικής κατοχής του Ιράκ, προκειμένου να αποτραπεί ο διαμελισμός της χώρας.

    Σχέδιο μεταβατικής κυβέρνησης

    Το δημοσίευμα των "Νιου Γιορκ Τάϊμς", επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, υπογραμμίζοντας όμως ότι, "τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί, έστω και αν το άρθρο παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο μοντέλο".

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες μελετούν πολλά "μοντέλα" για την περίπτωση που θα έπρεπε να εγκαταστήσουν μια μεταβατική κυβέρνηση στο Ιράκ μετά τη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα και θα μπορούσαν να βασιστούν στο πρότυπο της Ιαπωνίας και της Γερμανίας του 1945, υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα το σχέδιο της Αμερικανικής κυβέρνησης, που είναι ακόμη υπό συζήτηση, προβλέπει μια μεταβατική περίοδο μηνών ή και ετών πριν από την εκλογή πολιτικής κυβέρνησης στο Ιράκ. Στη φάση αυτή, κατά την οποία οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους θα καταστρέφουν τα όπλα μαζικής καταστροφής, το Ιράκ θα κυβερνάται από Αμερικανό στρατιωτικό διοικητή.

    Την ίδια ώρα η Ιρακινή αντιπολίτευση προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα, με τον Αχμάντ Τσαλάμπι, ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Ιρακινού Κογκρέσου, να εκφράζει την υποστήριξή του την υποστήριξη του στο αμερικανικό σχέδιο περί εγκατάστασης μιας στρατιωτικής κυβέρνησης κατοχής στο Ιράκ εάν παραστεί ανάγκη να ανατραπεί δια της βίας ο Σαντάμ Χουσέιν, όπως γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν".

    Ο Αχμάντ Τσαλάμπι, είπε επίσης στην εφημερίδα ότι θα προτιμούσε μια προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση όμως θα αποδεχόταν και μία μεταβατική ξένη κυβέρνηση.

    Νέες στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στο Κουβέιτ

    Παράλληλα με τα σχέδια της μετά-Σανταμ εποχής, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται και για την ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση ενισχύοντας τη στρατιωτική τους διάταξη κοντά στο Ιράκ.

    Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τη μεταφορά στο Κουβέιτ των αρχηγείων του 5ου Σώματος του αμερικανικού στρατού ξηράς στην Ευρώπη και της 1ης εκστρατευτικής Δύναμης Πεζοναυτών που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Σκοπός της μετακίνησης των νέων δυνάμεων, είναι να μπορούν να προετοιμάσουν την άφιξη μιας πολύ πιο σημαντικής δύναμης ξηράς αν ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους αποφασίσει μιαν επέμβαση στο Ιράκ, δήλωσε αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

    Το Ιράκ από την πλευρά του, κι ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να αποφασίσει την ερχόμενη βδομάδα για το αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος, μέσω επιστολής που απέστειλε τόσο στον επικεφαλή των επιθεωρητών Χανς Μπλιξ, όσο και στον Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, επικεφαλή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας των Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζει ότι η Βαγδάτη είναι έτοιμη να άρει όλα τα εμπόδια για την επιστροφή των διεθνών επιθεωρητών μετά από περίπου τέσσερα χρόνια

    [05] Φοιτητής ο δράστης της έκρηξης στη Φινλανδία

    12/10/2002 6:00:00 μμ

    Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτηρίζουν οι Φιλανδικές αρχές την χθεσινοβραδινή έκρηξη στο εμπορικό κέντρο της πόλης Βάντα, που προκάλεσε το θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων ογδόντα. Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται και ο δράστης, που είναι ένα νεαρό άτομο περίπου 20 ετών, φοιτητής του Πανεπιστήμιου του Ελσίνσκι. Η αστυνομία έχει επικεντρώσει τώρα τις έρευνές της τόσο στον εντοπισμό τυχόν συνεργατών του νεαρού, όσο και στα κίνητρα που τον οδήγησαν στη πράξη αυτή.

    Ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Πάβο Λιπόνεν, που συγκάλεσε εκτάκτως σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε ότι "τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα υποδεικνύουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν έτσι κατασκευασμένος, ώστε να σημειώσει την μεγαλύτερη δυνατή καταστροφή", και σημείωσε ότι "στην Φινλανδία δεν έχει συμβεί τίποτα παρόμοιο στο παρελθόν". Δεσμεύτηκε μάλιστα η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης.

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν απέστειλε σήμερα συλλυπητήριο τηλεγράφημα στη Φιλανδή ομόλογό του Τάρια Χάλονεν, στο οποίο εκφράζει τα αισθήματα φιλίας και λύπης του ίδιου και του ρωσικού λαού για την βομβιστική επίθεση.

    [06] Σύλληψη Παλαιστίνιου καμικάζι στο Ισραήλ

    12/10/2002 4:17:00 μμ

    Στο Τελ Αβίβ, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, συνέλαβαν παλαιστίνιο που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, κοντά στην αμερικανική πρεσβεία.Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν, ότι ο επίδοξος καμικάζι θέλησε να μπει σε καφετερία, όταν τα εκρηκτικά που έφερε στη ζώνη του, ενεργοποίησαν τον ανιχνευτή μετάλλων που υπήρχε στην είσοδο του καταστήματος. Οι ειδικοί φρουροί πυροβόλησαν στον αέρα και στη συνέχεια τον ακινητοποίησαν, με την βοήθεια πολιτών, πριν προλάβει να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό.

    [07] Ρωσία-Βραζιλία στο τελικό του βόλεϊ

    12/10/2002 3:21:00 μμ

    Η Ρωσία και η Βραζιλία θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών που διεξάγεται στην Αργεντινή. Οι Ρώσοι, μετά από έναν συναρπαστικό ημιτελικό που διήρκεσε κάτι λιγότερο από δύο ώρες (1.49), επικράτησε 3-2 της Γαλλίας, ενώ χθες, ως γνωστόν, η Βραζιλία είχε νικήσει 3-1 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκοσλαβία. Για την 5η θέση της διοργάνωσης, θα "κονταροχτυπηθούν" η οικοδέσποινα Αργεντινή με την Ιταλία.

    [08] Ηττα από Αργεντινή μάχη για την έβδομη θέση

    12/10/2002 2:46:00 μμ

    Την έβδομη θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεκδικήσει τελικά απόψε (23.30-ΕΤ1 μαγνητοσκοπημένο), η εθνική μας ομάδα βόλεϊ κόντρα στην Πορτογαλία, αφού δεν κατάφερε να νικήσει την "πληγωμένη" Αργεντινή. Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα καταβεβλημένοι από τον αποκλεισμό τους στα προημιτελικά από τους Γάλλους, οι διεθνείς μας δεν άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά και για μία ακόμα φορά έφτασαν κοντά στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό.

    Κάλλιστα, τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο σετ θα μπορούσε να λήξει υπέρ μας, αλλά και πάλι οι λεπτομέρειες στην κρίσιμη στιγμή μας "πρόδωσαν" και το καθαρό προβάδισμα πήγε στους γηπεδούχους που τελικά έφτασαν και στο 3-0 (25-23, 25-23, 25-20) με αποτέλεσμα να παίξουν αύριο με τους Ιταλούς για την 5η θέση.

    Ο Μάρκο Μιλίνκοβιτς μαζί με τον Χόρχε Ελγκέτα ήταν οι παίκτες που έκαναν τη διαφορά στα κρίσιμα σημεία και έγειραν την πλάστιγγα προς το πλευρό των Αργεντίνων, με αποτέλεσμα να πάει στράφι η εκπληκτική εμφάνιση του Νίκου Ρουμελιώτη (που θύμισε τη μεγάλη αξία αυτού του παιδιού, που είχε την ατυχία να αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα τραυματισμού).

    Συμπαραστάτες του Ελληνα διαγώνιου ήταν ο αρχηγός Μάριος Γκιούρδας και ο Χρύσανθος Κυριαζής, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Στην ομάδα έλειψαν οι πόντοι του Μπάεφ, ενώ πληρώσαμε και πάλι τα αρκετά χαμένα σερβίς (14) αλλά και τα πολλά λάθη (24) που έφεραν ισάριθμους πόντους στους αντιπάλους μας.

    "Αν είχαμε πάρει το πρώτο σετ θα είχε αλλάξει όλη η εικόνα του παιχνιδιού και η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική. Τώρα θα πρέπει πάντως να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να νικήσουμε τουλάχιστον την Πορτογαλία και να μην χαλάσουμε την καλή εικόνα που δημιουργήσαμε όλες αυτές τις μέρες εδώ στην Αργεντινή", τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Προσαλίκας.

    Οι συνθέσεις:

    ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Γκετσέλεβιτς): Μιλίνκοβιτς 18, Ελγκέτα 10, Βέμπερ 1, Κόντε 3, Σπάγιτς 8, Μπίντεγκαϊν 2, Μεάνα (λίμπερο)/ Αλλαγές: Νταράιντου, Πορποράτο 5, Πάτι 2, Χιάνι 2.

    ΕΛΛΑΔΑ (Προσαλίκας): Γκιούρδας 10, Κουρνέτας 1, Τσακιρόπουλος 5, Ρουμελιώτης 16, Πανταλέων 1, Μπάεφ 2, Δημητρακόπουλος (Λίμπερο)/ Αλλαγές: Χατζηαντωνίου 2, Κυριαζής 8, Μποζίδης, Ντράγκοβιτς, Λάππας 1.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 October 2002 - 17:27:43 UTC