Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον ανακριτή σήμερα η Αγγελοπούλου
  • [02] Ανοίγουν τα πανεπιστήμια
  • [03] Επιδείνωση του καιρού αναμένει η ΕΜΥ
  • [04] Αιματηρές επιθέσεις στην Κολομβία
  • [05] Στην UNESCO και πάλι οι ΗΠΑ

    [01] Στον ανακριτή σήμερα η Αγγελοπούλου

    14/9/2002 10:34:00 πμ

    Απολογείται στις 6 το απόγευμα στον ειδικό εφέτη-ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο η Αγγελική Σωτηροπούλου, η οποία αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται για συμμετοχή της στη 17 Νοέμβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες στα χέρια των αστυνομικών, εκτός των τριών αποτυπωμάτων της Σωτηροπούλου, βρίσκονται άλλα δύο αποτυπώματα γυναικών, καθώς και δείγμα βιολογικού υλικού από μια ακόμα γυναίκα στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως. Ταυτόχρονα, φαίνεται να έχουν προκύψει στοιχεία και για δυο γυναίκες από τον κύκλο επαφών του Κουφοντίνα στην Αίγινα.

    Χθες το μεσημέρι, μέλη τηλεοπτικών συνεργείων δέχτηκαν επίθεση περίπου 20 κουκουλοφόρων, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η δικηγόρος της, Ιωάννα Κούρτοβικ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε έκκληση στους τηλεοπτικούς σταθμούς να σεβαστούν τους συγγενείς, και ιδίως τα παιδιά, των ενεχομένων στην υπόθεση, έκανε αυστηρές συστάσεις, μιλώντας για "παραμυθάδες" των τηλεοπτικών παραθύρων.

    Παράλληλα, δήλωσε πως συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που, τον τελευταίο καιρό, εμφανίζονται ως ανενεργείς.

    Το ενδεχόμενο ενίσχυσης των μετρων ασφαλείας στον Κορυδαλλό συζήτησε, χθες, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Στέλιος Σύρος με τη διοίκηση των φυλακών ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε και με τον Σάββα Ξηρό.

    [02] Ανοίγουν τα πανεπιστήμια

    14/9/2002 11:26:00 πμ

    Επανέρχονται στους κανονικούς τους ρυθμούς τα πανεπιστήμια, μετά την θετική έκβαση που είχε η νέα συνάντηση του υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπεία των καθηγητών την Πέμπτη. Αύριο, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικού Προσωπικού για να αποφασίσει και τυπικά την αναστολή των κινητοποιήσεων. Ο υπουργός Πέτρος Ευθυμίου επανέλαβε ότι τα προβλήματα επιλύονται μόνο με διάλογο.

    [03] Επιδείνωση του καιρού αναμένει η ΕΜΥ

    14/9/2002 11:19:00 πμ

    Γενική επιδείνωση του καιρού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το Σαββατοκύριακο. Μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8 ο μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αντρέας Λαγουβάρδος, συνέστησε προσοχή στους εκδρομείς και έκανε λόγο για προχωρημένο φθινόπωρο με εκτεταμένες βροχοπτώσεις. Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόνησο και σταδιακά θα επεκταθεί σε Αττική, Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. .

    Σε ετοιμότητα το ΥΕΝ

    Σε άμεση ετοιμότητα τέθηκαν όλες οι Λιμενικές Αρχές της χώρας, μετά από σήμα που απέστειλε τις πρώτες πρωινές ώρες το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ, για επικράτηση έντονων καιρικών φαινομένων. Eπίσης το υπουργείο προειδοποιεί τους ερασιτέχνες αλιείς να λάβουν υπόψη τους τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες

    [04] Αιματηρές επιθέσεις στην Κολομβία

    14/9/2002 11:13:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 36 τραυματίστηκαν χθες στο χωριό Σαραβένα της επαρχίας Αράουκα στην ανατολική Κολομβία, όταν μια ομάδα ανδρών εκτόξευσαν φιάλες υγραερίου γεμάτες με εκρηκτικά εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος. Σύμφωνα με αξιωματούχους της τοπικής αστυνομίας, είναι πολύ πιθανό ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς άλλοι τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Από τους 36 τραυματίες, οι πέντε είναι ανήλικοι, δύο είναι στρατιωτικοί και άλλοι δύο αστυνομικοί.

    Συχνές οι επιθέσεις

    Ο διοικητής Μάριο Γκουτιερέσα είπε ότι στην περιοχή σημειώνονται "συχνά" επιθέσεις από τους αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) ή από το Εθνικοαπελευθερωτικό Στρατό (ELN), προσθέτοντας ότι "δυστυχώς οι πολίτες υποφέρουν περισσότερο από την τρομοκρατία".

    Ο δήμαρχος της Σαραβένα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, ανέφερε ότι μια ομάδα παρανόμων εκτόξευσε τις φιάλες εναντίον της αστυνομίας. Μία από αυτές εξερράγη σε μια γωνιά του πάρκου ενώ μια δεύτερη σε ένα σπίτι. Η κατάσταση είναι ανησυχητική, πρόσθεσε, καθώς από τις εκρήξεις προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά και το χωριό δεν διαθέτει πυροσβεστική υπηρεσία.

    [05] Στην UNESCO και πάλι οι ΗΠΑ

    14/9/2002 11:31:00 πμ

    Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιστρέψουν στους κόλπους της UNESCO, του πολιτιστικού οργανισμού του ΟΗΕ ύστερα απο απουσία 18 ετών, επειδή πιστεύουν οτι τα 60 εκατομμύρια δολάρια που θα απαιτηθούν για την επανένταξή τους "θα πιάσουν πραγματικά τόπο" και θα βοηθήσουν στην εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας. Οπως παρατηρεί η New York Sun είναι γεγονός ότι ορισμένες μουσουλμανικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, το Πακιστάν και η Αλγερία, ζήτησαν πρόσφατα τη βοήθεια της UNESCO για την πρόταξη μιας αμυντικής πολιτικής, που έχει για στόχο την αποσύνδεση του ισλαμισμού από το φαινόμενο της τρομοκρατίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 14 September 2002 - 9:24:56 UTC