Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλημμύρισε ξανά ο Κηφισός
  • [02] Τραγωδία με λαθρομετανάστες στην Κυπαρισσία
  • [03] Κατάργηση ορίου ηλικίας για το δημόσιο
  • [04] 11 Σεπτεμβρίου: Ημέρα μνήμης για τους Αμερικανούς
  • [05] Λιβερία:Ελεύθερες 5 νοσοκόμες όμηροι ανταρτών
  • [06] Λιάνης: ''Οι αθλητές πρώτη προτεραιότητα''

    [01] Πλημμύρισε ξανά ο Κηφισός

    Nίκος Μπορμπαντωνάκης 3/9/2002 11:48:00 μμ

    Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε για μία ακόμα φορά η νεροποντή που έπληξε το λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο Κηφισός υπερχείλισε, με αποτέλεσμα τα νερά να παρασύρουν τα πρόχειρα φράγματα από σακιά, που είχαν τοποθετηθεί στις όχθες του. Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στους δρόμους που βρίσκονται κοντά και γύρω από τον Κηφισό. Επί τόπου βρίσκονται άνδρες της Πυροσβεστικής, του στρατού, της αστυνομίας αλλά και εθελοντές.

    Στον Κηφισό υπάρχουν αυτή την ώρα 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 άνδρες, ενώ έχει δεχτεί περισσότερες από 200 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια, αλλά και απεγκλωβισμό ατόμων, κυρίως από τις περιοχές του Μενιδίου, Ίλιον, Αγ. Αναργύρων, Νέας Ιωνίας, Μοσχάτου και Ρέντη.

    Από τις οκτώ το βράδυ βρίσκονται στον Κηφισό, μετά από σχετική ειδοποίηση, ομάδα 80 ειδικευμένων στρατιωτών για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Με εντολή του υφυπουργού Aμυνας Λουκά Αποστολίδη, άρχισαν να ενισχύουν τις δυνάμεις και άλλοι 90 στρατιώτες, σμηνίτες και ναύτες. Η όλη επιχείρηση τελεί υπό την καθοδήγηση του στρατηγού Ρούσου, ενώ ο κ. Αποστολίδης βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων, απ' όπου και συντονίζει τις κινήσεις των στρατιωτών.

    Η Τροχαία έχει απαγορεύσει την διέλευση των οχημάτων στους δρόμους που βρίσκονται κοντά στον Κηφισό. Μιλώντας στην ΕΡΤonline, ο διοικητής της Τροχαίας Αττικής κ. Κωνσταντίνος Τσέκης καλεί όλους τους οδηγούς να αποφύγουν οποιεσδήποτε άσκοπες μετακινήσεις και κυρίως να μην κινηθούν κοντά στο ποτάμι.

    Από τις οκτώ απόψε δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ από τον Ταύρο μέχρι τον Πειραιά, καθώς τα νερά προκάλεσαν ζημιές στις γραμμές. Όλη τη νύχτα τα συνεργεία του ηλεκτρικού θα εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών προκειμένου τα δρομολόγια να πραγματοποιούνται κανονικά και πάλι σε όλο το δίκτυο από αύριο το πρωί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η ΕΜΥ δεν είχε προβλέψει την καταιγίδα αλλά μόνο ελαφρά βροχόπτωση.

    Αποπέμφθηκε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

    Απομακρύνθηκε από τη θέση του ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Παπανικολάου και στη θέση του, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, τοποθετείται αύριο ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννης Γεωργακόπουλος.

    Ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι έχει πέσει η στάθμη του νερού στον Κηφισό και ότι εκεί βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις του στρατού, της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας αλλά και εθελοντές, οι οποίοι και θα παραμείνουν εκεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος και συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, υποστήριξε ότι η υψηλή ετοιμότητα των προηγούμενων ημερών δόθηκε εντολή να χαλαρώσει στις έξι σήμερα το απόγευμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

    Πολιτικές αντιδράσεις

    Ντροπή χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει απόψε ο υπεύθυνος του Τομέα ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββας Τσιτουρίδης, καθώς για τρίτη φορά μέσα στο καλοκαίρι η Αθήνα πλημμυρίζει στην πρώτη βροχόπτωση. Ο κ. Τσιτουρίδης τόνισε ότι για ό,τι συνέβη και απόψε οι ευθύνες είναι αποκλειστικώς του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του και η Νέα Δημοκρατία τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες αυτές.

    Ο βουλευτής του Συνασπισμού κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι για τρίτη συνεχή φορά μέσα σε δύο μήνες η μισή σχεδόν Αθήνα πνίγηκε μετά από μια συνηθισμένη φθινοπωρινή νεροποντή και ότι οι κάτοικοι του Ρέντη, του Φαλήρου και του Μοσχάτου έχουν υποστεί ανεπίστρεπτες πλέον καταστροφές σπιτιών, περιουσιών και οικοδομών.

    Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πλέον, κάτι παραπάνω από εγκληματικές, ενώ η ανικανότητα των αρμοδίων δεν έχει προηγούμενο στη νεότερη ιστορία αυτής της χώρας.

    [02] Τραγωδία με λαθρομετανάστες στην Κυπαρισσία

    3/9/2002 8:07:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Τα πτώματα τριών Πακιστανών λαθρομεταναστών εντοπίσθηκαν το πρωί στην περιοχή Καλού Νερού Κυπαρισσίας, από άνδρες του λιμεναρχείου της περιοχής. Το ένα από τα δύο τουρκικά αλιευτικά που μετέφεραν του λαθρομετανάστες βυθίστηκε από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Όπως δήλωσαν διασωθέντες ναυαγοί αγνοούνται πέντε περίπου ακόμα άτομα, τα οποία μαζί με άλλα 28 απέπλευσαν πριν πέντε ημέρες από λιμάνι της Τουρκίας. Στην περιοχή έχουν σπεύσει σκάφη του Λιμενικού και ένα ναυαγοσωστικό για τον εντοπισμό και άλλων λαθρομεταναστών.

    [03] Κατάργηση ορίου ηλικίας για το δημόσιο

    3/9/2002 7:54:00 μμ

    Ο περιορισμός της ηλικίας για προσλήψεις στο Δημόσιο καταργείται σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή, ενώ αυξάνεται το ποσοστό αυτών που θα προσλαμβάνονται χωρίς προϋπηρεσία. Ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε στη Βουλή ότι θα προωθήσει διάταξη με την οποία όσοι θα διορίζονται σε πόλεις κάτω των δέκα χιλιάδων κατοίκων και σε παραμεθόριες περιοχές δεν θα μπορούν να μετατίθενται για μία δεκαετία.

    [04] 11 Σεπτεμβρίου: Ημέρα μνήμης για τους Αμερικανούς

    3/9/2002 7:58:00 μμ

    Το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους θα απευθυνθεί στους συμπατριώτες του από την πόλη της Νέας Υόρκης αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου. Ο κ.Μπους θα περιγράψει στην ομιλία του μεταξύ όλων ''το έργο που απομένει να συντελεστεί'' για την αποτελεσματική προάσπιση της ελευθερίας όπως ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλίλαν

    Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το προεδρικό ζεύγος όλη την 11η του μηνός θα συμμετάσχει σε επετειακές εκδηλώσεις για το τραγικό συμβάν, που προκάλεσε τον θάνατο 3.052 ανθρώπων, από τους οποίους 2.819 στη Νέα Υόρκη, 189 στο Πεντάγωνο και άλλων 44 στην πολιτεία της Πενσυλβάνια.

    Στο μεταξύ εκπρόσωποι των Επιτροπών Συναλλαγών των χρηματιστηρίων της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι ανακοίνωσαν σήμερα ότι ελήφθη η απόφαση για δίλεπτη παύση των συναλλαγών την 11η Σεπτεμβρίου ώστε να τιμηθούν τα θύματα των τρομοκρατικών πληγμάτων.

    Στη μεν Στοκχόλμη η δίλεπτη σιγή θα ξεκινήσει στις 14.46 τοπική ώρα (15.46 ώρα Ελλάδας) στο δε Ελσίνκι στις 15.46 τοπική (και Ελλάδας) ώρα. Ανάλογη θα είναι η διακοπή των συναλλαγών στα διεθνή χρηματιστήρια του Όσλο, του Παρισιού, του Αμστερνταμ, των Βρυξελλών, του Λονδίνου, του Μιλάνου και στην αγορά Euronext της Λισσαβόνας.

    [05] Λιβερία:Ελεύθερες 5 νοσοκόμες όμηροι ανταρτών

    3/9/2002 9:38:00 μμ

    Ελεύθερες είναι από χθες το βράδυ οι πέντε λιβεριανές νοσοκόμες που είχαν απαχθεί από αντάρτες της Λιβερίας στις 20 Ιουνίου. Η απαγωγή έγινε μετά από επίθεση ανταρτών, που επονομάζονται "Ενωμένοι Λιβεριανοί για τη Συμφιλίωση και τη Δημοκρατία", σε προσφυγικό καταυλισμό, όπου οι νοσοκόμες εργάζονταν ως μέλη ιατρικής ομάδας, που υποστηρίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Στον προσφυγικό αυτό καταυλισμό, που βρίσκεται στα βόρεια της Μονροβίας, διαβιούν 20.000 πρόσφυγες από τη Σιέρα Λεόνε και εκτοπισμένοι κάτοικοι της Λιβερίας. Οι αντάρτες, μετά από διαπραγματεύσεις εβδομάδων, παρέδωσαν τις νοσοκόμες σε εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας.

    [06] Λιάνης: ''Οι αθλητές πρώτη προτεραιότητα''

    3/9/2002 10:43:00 μμ

    Η προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Λιάνη. Στην πρώτη επαφή του με τους δημοσιογράφους μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για δεύτερη φορά, ο κ. Λιάνης τόνισε πως είναι η ώρα των αθλητών και πως το υφυπουργείο θα σταθεί αρωγός στην μεγάλη τους προσπάθεια να φέρουν επιτυχίες στην Ελλάδα. O νέος υφυπουργός χαρακτήρισε λυπηρά τα επεισόδια που έγιναν στις δυο πρώτες αγωνιστικές του ποδοσφαίρου , επεσήμανε όμως ότι με το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό γίνονται τολμηρά βήματα για την καταπολέμηση της βίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 3 September 2002 - 20:54:15 UTC