Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα παράταση από FIFA για διευθέτηση χρεών
  • [02] Πόλο-FINA Cup: Εκτός ημιτελικών η εθνική
  • [03] Ξεκίνησαν τα Πρέσπεια
  • [04] Μελετάται η επίδραση μετεωρίτη στην ιστορία της εξέλιξης
  • [05] Διαμάντι στην κυριολεξία ο... μακαρίτης!

    [01] Νέα παράταση από FIFA για διευθέτηση χρεών

    23/8/2002 11:39:00 μμ

    Η FIFA με σημερινό της έγγραφο ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι η εφαρμογή της ποινής αποβολής από το πρωτάθλημα που είχε επιβληθεί στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Λάρισα, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Πανελευσινιακός και Παναιγιάλειος αναστέλλεται έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 28.08.2002.

    Με την ίδια απόφασή της η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA ενημερώνει για την αποδοχή της συμφωνίας ΑΕΚ-Παλμέιρας.

    [02] Πόλο-FINA Cup: Εκτός ημιτελικών η εθνική

    23/8/2002 11:34:00 μμ

    Η εθνική Ελλάδος δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Ουγγαρίας και να προκριθεί στους "4" του FINA CUP. Η ομάδα του Τάκη Μίχαλου έχασε 10-7 σε ένα παιχνίδι όπου η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ πήρε απο τη αρχή το προβάδισμα και το κράτησε μέχρι το τέλος. Η ελληνική ομάδα αντέδρασε, έδειξε όμως κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια των τριών προηγουμένων ημερών. Ετσι 6.28 πριν το τέλος ο Χατζηθεοδώρου ισοφάρισε και έβαλε την ελληνική ομάδα ξανά στο παιχνίδι για να δεχθεί στη συνέχεια τρία γκολ στα τελευταία λεπτά.

    Τα επτάλεπτα: 4-1, 2-3, 1-2, 3-1 Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι: Θωμάκος (2), Σάντα (2), Καλακόνας (1), Θεοδωρόπουλος (1) και Σχίζας (1).

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Μίχαλος τόνισε ότι ενώ η ομάδα ισοφάρισε, οι παίκτες είχαν το μυαλό τους έξω απο το κεφάλι τους. "Η Ουγγαρία είναι μία υπερδύναμη και ήταν δύσκολο το κυνήγι στο σκορ. Η κούραση μας "έπνιξε" αφού η προετοιμασία της ομάδας είναι ελλειπής. Δεν μου άρεσε το γεγονός ότι δεν παίξαμε καλά μέχρι το τέλος" κατέληξε.

    [03] Ξεκίνησαν τα Πρέσπεια

    23/8/2002 9:16:00 μμ

    Με τη μουσικοθεατρική παράσταση ''Βαλκανικά Ποδήλατα'', του Διονύση Σαββόπουλου, ξεκίνησαν απόψε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στη λίμνη των Πρεσπών, οι εκδηλώσεις των φετινών ''Πρέσπειων''.

    Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος σημείωσε ότι ήταν υποχρέωση του υπουργείου Πολιτισμού να εντάξει τη φετινή διοργάνωση στο πλαίσιο της πολιτιστικής Ολυμπιάδας και της ενότητας ''Νέα Βαλκάνια''.

    Σημειώνεται ότι παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας Αρτα Ντάντε ενώ εκτάκτως αύριο θα συμμετέχει στα Πρέσπεια και η Ειρήνη Παππά η οποία θα απαγγείλει αποσπάσματα από το "Ασμα Ασμάτων".

    [04] Μελετάται η επίδραση μετεωρίτη στην ιστορία της εξέλιξης

    23/8/2002 10:24:00 μμ

    Γιγαντιαίος μετεωρίτης που συνετρίβη στη Γη πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια μπορεί να προκάλεσε τέτοια καταστροφή που να επηρέασε καθοριστικά την εξέλιξη της ζωής, δείχνει έρευνα Αμερικανών γεωλόγων που δημοσιεύεται στο τεύχος της επιθεώρησης Science. Διπλάσιος σε μέγεθος από τον αστεροειδή που πιστεύεται ότι εξαφάνισε τους δεινοσαύρους πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, ο μετεωρίτης αυτός θα πρέπει να ανασήκωσε ένα παχύ στρώμα από βράχους και σκόνη το οποίο κάλυψε ολόκληρο τον πλανήτη και προκάλεσε παλιρροϊκά κύμματα που άλλαξαν τη μορφή της γης, γράφουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια και του Πανεπιστημίου της Πολιτείας της Λουϊζιάνα.

    Εκτιμάται ότι έπληξε ταυτόχρονα την Αφρική και την Αυστραλία

    Η ομάδα των Αμερικανών γεωλόγων δεν εντόπισε τον κρατήρα που προκάλεσε ο μετεωρίτης, αλλά συγκέντρωσε σε δύο ηπείρους γεωλογικά στοιχεία που δείχνουν ότι η διάμετρός του ήταν περίπου 20 χιλιομέτρων, δηλαδή η διπλάσια από αυτή του αστεροειδούς που θεωρείται υπεύθυνος για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

    ''Μιλάμε για έναν μόνον μετεωρίτη που άφησε συντρίμμια ταυτόχρονα στην Αφρική και στην Αυστραλία. Δεν έχουμε ουδεμία ιδέα πού συνετρίβη'', διευκρίνισε ο γεωλόγος Ντόναλντ Λόου, του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και ένας από τους συντάκτες της μελέτης.

    Ο γεωλόγος του Πανεπιστημίου της Λουϊζιάνα Γκάρι Μπάιερλυ δήλωσε από την πλευρά του ότι ο μετεωρίτης που μελέτησαν ήταν ένας από διάφορους που θα πρέπει να είχαν συντριβεί στη Γη περίπου την ίδια εποχή, όταν ο πλανήτης μας ήταν νέος και σχετικά ζεστός και κατοικείτο μόνον από βακτήρια.

    ''Ηταν όλα μάλλον αντικείμενα διαμέτρου περίπου 20 ως 50 χιλιομέτρων. Δηλαδή μεγέθους δύο με πέντε φορές μεγαλύτερου από αυτό του αστεροειδούς που προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων'', πρόσθεσε ο Μπάιερλι. ''Ο αντίκτυπος των συντριβών αυτών ήταν πολύ μεγάλος. Πράγματι άλλαξαν την πορεία της εξέλιξης της Γης'', κατέληξε.

    Ωστόσο στην έρευνα δεν διευκρινίζεται ποιές ήταν οι αλλαγές αυτές που επηρέασαν την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη.

    [05] Διαμάντι στην κυριολεξία ο... μακαρίτης!

    23/8/2002 8:27:00 μμ

    Μια αμερικανική εταιρεία επινόησε έναν τρόπο για να μετατρέπουν οι τεθλιμμένοι συγγενείς την τέφρα του αγαπημένου τους προσώπου σε ...διαμάντια. Η εταιρεία εδρεύει στο Σικάγο και ισχυρίζεται ότι μπορεί να πάρει την τέφρα από ένα κρεματόριο, να τη συμπιέσει στους 3.000 βαθμούς Κελσίου και να κατασκευάσει ένα διαμάντι! Διευκρινίζει φυσικά ότι το κόστος είναι μεγάλο, ενημερώνοντας ότι το ενα τέταρτο του καρατιού κοστίζει 4.000 δολάρια, ενώ ένα καράτι κοστίζει 22.000 δολάρια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 23 August 2002 - 20:54:21 UTC