Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Υδρα ο Κ. Στεφανόπουλος
  • [02] Συνομιλίες για σχέσεις ΗΠΑ-Ιράκ στη Βιέννη

    [01] Στην Υδρα ο Κ. Στεφανόπουλος

    3/7/2002 9:26:00 μμ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος επιθεώρησε σήμερα εν πλω πλοία του Στόλου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ανοικτά της Υδρας, στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας. Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος επιβιβάσθηκε στη φρεγάτα ''Αδρίας'' συνόδευαν ο υπουργός Αμύνης Γιάννος Παπαντωνίου και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα 46 πλοία ήταν παρατεταγμένα σε δυο σειρές και διερχόμενα της φρεγάτας ''Αδρίας'' απέδιδαν τιμές προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος, φανερά ικανοποιημένος, απηύθυνε χαιρετισμό προς τα πληρώματα. Την ίδια ώρα πάνω από τη φρεγάτα πετούσαν σε άψογους σχηματισμούς τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion, καθώς και ελικόπτερα ΑΒ-212 και Χοκ.

    Ο κ. Στεφανόπουλος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του από την επιθεώρηση και τόνισε πως το Πολεμικό Ναυτικό ήταν πρωταγωνιστής της ιστορίας μας και σήμερα είναι το καμάρι του έθνους.

    [02] Συνομιλίες για σχέσεις ΗΠΑ-Ιράκ στη Βιέννη

    3/7/2002 8:39:00 μμ

    Καθοριστική για ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό χτύπημα των ΗΠΑ κατά του Ιράκ, θεωρείται η έκβαση των συνομιλιών που θα έχουν αύριο και την Παρασκευή στην τρίτη έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη, ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Κόφι Ανάν και ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Νατζί Σαμπρί. Κύριο αντικείμενο των συνομιλιών ΟΗΕ και Ιράκ θα είναι οι προϋποθέσεις για επιστροφή των διεθνών επιθεωρητών στο Ιράκ για τον έλεγχο πιθανολογούμενων μονάδων παραγωγής όπλων μαζικής καταστροφής.

    Συνάντηση Ανάν με Ντε Σότο για κυπριακό

    Ο κ. Αναν έφθασε σήμερα στην αυστριακή πρωτεύουσα, όπου το βράδυ επρόκειτο να ενημερωθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του για το Κυπριακό Αλβαρο Ντε Σότο ως προς τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου των άμεσων συνομιλιών του Κύπριου προέδρου Γλαύκου Κληρίδη με τον εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς.

    Σε δηλώσεις του πριν την άφιξή του προχθές βράδυ στη Βιέννη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, ο οποίος είχε διατελέσει παλιότερα πρεσβευτής της χώρας του στην Αυστρία, εξέφρασε την ελπίδα να γίνει στη διάρκεια αυτού του γύρου των διαπραγματεύσεων με τον ΟΗΕ ένα βήμα στο δρόμο για μια γενικότερη συμφωνία με το Διεθνή Οργανισμό.

    Οπως τόνισε ο κ. Σαμπρί, αυτή η συμφωνία θα πρέπει να ξεκινήσει με την πλήρη και τελεσίδικη άρση του "ανήθικου και εγκληματικού εμπάργκο" κατά του ιρακινού λαού. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η χώρα του δεν πρόκειται να δεχθεί μερική λύση.

    Σημειώνεται ότι από τον τερματισμό του Πολέμου του Κόλπου ισχύουν οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά του Ιράκ, των οποίων η συνέχιση στηρίζεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ενώ επικρίνεται ή απορρίπτεται από τη Ρωσία, την Κίνα και τη Γαλλία.

    Από την πλευρά του ΟΗΕ, προϋπόθεση για την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράκ αποτελεί η ολοκλήρωση των επιθεωρήσεων για ενδεχόμενη παραγωγή όπλων μαζικής καταστροφής, οι οποίες είχαν διακοπεί το 1998, όταν η τότε επιτροπή επιθεωρητών Unscom είχε κατηγορηθεί για κατασκοπεία και είχε αναγκασθεί έπειτα από απαίτηση της Βαγδάτης - να εγκαταλείψει το Ιράκ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 July 2002 - 20:54:58 UTC