Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτιά στα ανάκτορα του Μπάκινχαμ
  • [02] Νέες επιτυχίες της εφηβικής ομάδας αρσης βαρών
  • [03] Η ''Πολιορκία της Κορίνθου'' από τη Λυρική Σκηνή

    [01] Φωτιά στα ανάκτορα του Μπάκινχαμ

    3/6/2002 10:07:00 πμ

    Πυρκαγιά ξέσπασε χθες βράδυ σε διάδρομο των ανακτόρων του Μπάκινχαμ. Την ώρα εκείνη εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών οι αστέρες του ροκ Ερικ Κλάπτον και Φιλ Κόλινς, έκαναν πρόβα για μια συναυλία που θα έδιναν με την ευκαιρία του ιωβηλαίου της βασίλισσας. Η φωτιά ξεκίνησε, σε ένα διάδρομο ανάμεσα σε μια αίθουσα χορού και στα κρατικά διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται για επίσημες δεξιώσεις.

    [02] Νέες επιτυχίες της εφηβικής ομάδας αρσης βαρών

    3/6/2002 11:26:00 μμ

    Ακόμη ένα μετάλλιο, το έβδομο συνολικά, κατέκτησε η ελληνική Αρση Βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων του Χάβιροφ. Ο Κώστας Παπαδόπουλος δεν λύγισε από τη θλάση την οποία υπέστη και σηκώνοντας 202.5 κιλά στο ζετέ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 94κ.

    Ο πρωταθλητής του Πλάτωνα Σερρών τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κίνησης του αρασέ, όπου με 160 κιλά κατετάγη 4ος, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και στο σύνολο με 362,5.

    Τα επτά μετάλλια που έχει κατακτήσει έως τώρα η ελληνική αποστολή στην Τσεχία, στοιχειοθετούν την καλύτερη παρουσία σε παγκόσμιο εφήβων-νεανίδων, αφού ήδη ισοφαρίζετε ο αριθμός μεταλλίων που κατακτήθηκαν πέρσι στο παγκόσμιο της Θεσσαλονίκης ενώ απομένουν δύο ημέρες (και συνολικά πέντε ελληνικές συμμετοχές) για να ολοκληρωθεί η διοργάνωση.

    [03] Η ''Πολιορκία της Κορίνθου'' από τη Λυρική Σκηνή

    3/6/2002 8:03:00 μμ

    Mε φόντο του σκηνικού, τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Κορίνθου και το κάστρο της Ακροκορίνθου, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει στις 21 και 23 Ιουνίου την όπερα του Ροσίνι "Η Πολιορκία της Κορίνθου" σε μια μεγαλειώδη υπερπαραγωγή που φαίνεται να συγκεντρώνει τα βλέμματα των φίλων της Οπερας, διεθνώς. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Νίκος Πετρόπουλος.

    Ενα μεγαλειώδες εγχείρημα χωρίς προηγούμενο

    Χθες, ο διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Λουκάς Καρυτινός ξενάγησε τους δημοσιογράφους στον χώρο που θα ανέβει η παράσταση, στην Αρχαία Κόρινθο, και όπου σήμερα έχει στηθεί ένα προκατασκευασμένο σιδερένιο θέατρο.

    Η χωρητικότητα του θεάτρου ανέρχεται στις 2500 θέσεις.

    Ο κ. Νίκος Πετρόπουλος που υπογράφει τη σκηνοθεσία, τα κοστούμια και τα σκηνικά της παράστασης αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά και στις δυσκολίες της παραγωγής.

    Για "μοναδικό γεγονός" που συγκεντρώνει τα διασημότερα ονόματα του διεθνούς ρεπερτορίου έκανε λόγο ο κ. Καρυτινός, ενώ σημείωσε ότι "η ηχοληψία της παράστασης προβλέπεται να αποτελέσει ένα ντοκουμέντο στη φιλολογία της ηχοληψίας".

    Σήμερα, στους χώρους της Λυρικής Σκηνής και στις αποθήκες κατασκευάζονται τα σκηνικά και τα 300 κοστούμια, που σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της παράστασης "παρακολουθούν την εποχή-που γίνεται η Πολιορκία- όπως την έβλεπαν οι ζωγράφοι του 1700".

    Τα αγάλματα ύψους 4 μέτρων συντελούν στο μεγαλειώδες σκηνικό, "μιας ιδανικής πόλης έτσι όπως την ονειρεύτηκε ο Ροσίνι" και ένα κομμάτι του θα κατεδαφιστεί στο τέλος των δυο παραστάσεων, μπροστά στα μάτια των θεατών. Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο θα είναι η πρώτη φορά που το έργο ανεβαίνει σε εξωτερικό χώρο και ίσως η τελευταία, αφού η παραγωγή είναι δύσκολη και δαπανηρή.

    Να σημειώσουμε ότι το έργο διαθέτει πολλά στοιχεία της Ιταλικής Οπερας και της grand Opera. Παρούσα ήταν και η διευθύνουσα σύμβουλος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας κ. Μανουέλλα Παυλίδου.

    Η παράσταση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 3 June 2002 - 21:13:18 UTC