Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανελλαδικές εξετάσεις και σήμερα
  • [02] Η Ελλάδα στηρίζει το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα
  • [03] Κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό
  • [04] Γενική συνέλευση του ΣΕΒ
  • [05] Βρυξέλλες:Εκθεση με τα Γλυπτά του Παρθενώνα

    [01] Πανελλαδικές εξετάσεις και σήμερα

    28/5/2002 9:15:00 πμ

    Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τους μαθητές της Β' Λυκείου να διαγωνίζονται στα Αρχαία Ελληνικά, Κείμενα και στη Φυσική, μαθήματα κατευθύνσεων, ενώ οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα διαγωνισθούν στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Γενικής Παιδείας.

    [02] Η Ελλάδα στηρίζει το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα

    Πηγή: ΑΠΕ 28/5/2002 10:06:00 πμ

    Την ετοιμότητα της χώρας μας να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο, επανέλαβε ο υπουργός Αμύνης Γιάννος Παπαντωνίου, με αφορμή την κάθοδο του τουρκικού ωκεανογραφικού σκάφους Σισμίκ στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου και την περίπτωση θερμού επεισοδίου. Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων, ο κ. Παπαντωνίου διεμήνυσε ότι παραμένουν ενεργά ο ενιαίος αμυντικός χώρος και το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, βάσει του οποίου η Ελλάδα θα θεωρήσει επίθεση στο δικό της έδαφος κάθε επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Παπαντωνίου προανήγγειλε πως σε σύντομο χρονικό διάτημα θα επισκεφθεί την Κύπρο, ενώ σήμερα αρχίζει διήμερη περιοδεία σε στρατιωτικές μονάδες της Κρήτης.

    [03] Κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό

    28/5/2002 10:02:00 πμ

    Η ΑΔΕΔΥ απορρίπτει τα μέτρα της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και με ομόφωνη απόφαση προχωρά αύριο Τετάρτη σε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας κ. Παπασπύρος, προειδοποίησε την κυβέρνηση με ''τοπικές συγκρούσεις τον Ιούνιο'' και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το φθινόπωρο. Σήμερα το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντάται για το θέμα με τον γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη. Χθες οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος εκτίμησε ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

    [04] Γενική συνέλευση του ΣΕΒ

    28/5/2002 10:21:00 πμ

    Πραγματοποιείται σήμερα η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, όπου το πρωί θα γίνει απολογισμός των πεπραγμένων και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή της νέας διοίκησης. Η συνεδρίαση θα κλείσει με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    Στην απογευματινή συνεδρίαση, βασικοί ομιλητές θα είναι ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλου, ενώ θα αναγνωστεί και μήνυμα του πρωθυπουργού ο οποίος βρίσκεται στη Ρώμη για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Η απογευματινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

    [05] Βρυξέλλες:Εκθεση με τα Γλυπτά του Παρθενώνα

    28/5/2002 9:24:00 πμ

    ''Γλυπτά στην εξορία", είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από την επίτροπο της ΕΕ για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, Βίβιαν Ρέντιγκ. Πρόκειται για μια εικονική φωτογραφική ενοποίηση των διαμελισμένων γλυπτών του Παρθενώνα. Η έκθεση διοργανώνεται από τους ευρωβουλευτές κ.κ. Αλαβάνο, Τσάτσο, Ξαρχάκο, Κλεγκ και Αχερν, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και το Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη.

    Διεθνής ημερίδα παρουσία προσωπικοτήτων

    Λίγο νωρίτερα, στις 5 το απόγευμα, θα γίνει και διεθνής ημερίδα με το ίδιο θέμα, στην οποία θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκές προσωπικότητες και υποστηρικτές της επιστροφής των Γλυπτών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

    Με την ευκαιρία της έκθεσης, έστειλαν μηνύματα ο ηθοποιός Σον Κόνερι και ο σκηνοθέτης αρχαίου δράματος Πίτερ Χολ.

    Ο Σον Κόνερι στο μήνυμά του αναφέρει μεταξύ άλλων υποστηρίζει χωρίς κανένα δισταγμό το Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη στις προσπάθειές του να επιστραφούν τα Γλυπτά στη σωστή τους πατρίδα, την Ελλάδα. "Εφόσον η Ελλάδα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, μια τέτοια χειρονομία θα ήταν ένα μήνυμα στο σωστό πνεύμα, στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων''.

    Ο Πίτερ Χολ εκφράζει την πεποίθηση ότι τα Γλυπτά πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα. "Η λογική μου εξήγηση είναι απλή: η Αθήνα είναι ο τόπος που ανήκουν και δημιουργήθηκαν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα κρατήσουν στο Λονδίνο εκτός από μια αμφισβητούμενη αίσθηση ιδιοκτησίας. Οι συναισθηματικοί μου λόγοι είναι πιο σύνθετοι: Θέλω ο κόσμος να δει τα Γλυπτά σαν μέρος της εμπειρίας του να βλέπει κανείς τον Παρθενώνα. Ο τόπος, το φως, ακόμη και το κλίμα είναι όλα μέρος αυτής της εμπειρίας παρ' όλο που τα Γλυπτά βρίσκονται τώρα για λόγους προστασίας στοιβαγμένα με ασφάλεια σε ένα μουσείο. Ελπίζω ότι θα επιστραφούν''.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 28 May 2002 - 9:40:50 UTC