Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευχές σε πολιτειακή και πολιτική ηγεσία
  • [02] Αλλάζει μορφή ο λογαριασμός του ΟΤΕ
  • [03] Αλλαγές στη νομοθεσία για τους ανυπότακτους
  • [04] Σε απεργία προχωρούν οι ναυτικοί
  • [05] Για βλάβη μιλάει ο πιλότος του μοιραίου Φάλκον
  • [06] Tο πιο φονικό έτος της τρομοκρατίας
  • [07] Kαμία πρόοδος στη νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [08] Επίσκεψη Μπους στην Ευρώπη
  • [09] Με ψηλά το κεφάλι χαιρέτησε η Εθνική Ελπίδων
  • [10] Μαθητές πήραν συνέντευξη στην Γ. Αγγελοπούλου
  • [11] Θηλασμός: αναγκαίος όσο τίποτα για το μωρό
  • [12] Το μυστικό του Μάρτιν Σκορτσέζε στις Κάννες
  • [13] Σαμοθράκη: Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο

    [01] Ευχές σε πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

    Nίκος Μπορμπαντωνάκης 21/5/2002 9:57:00 μμ

    Τις ευχές για την ονομαστική τους εορτή, από βουλευτές και φίλους, δέχονται από το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος στην Κέρκυρα και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής και ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δέχτηκαν τα "Χρόνια πολλά" σε Ρηγίλλης και Αραβαντινού αντίστοιχα.

    Ευχές στον Κώστα Σημίτη

    Το Μέγαρο Μαξίμου άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του για τους επίσημους προσκεκλημένους αλλά και για τον απλό κόσμο που θέλησαν να τιμήσουν τον Κώστα Σημίτη.

    Ευχές έδωσαν πολλοί υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είτε στέλνοντας λουλούδια, είτε με κατ ιδίαν επίσκεψη. Πρώτος υπουργός που ευχήθηκε στον κ. Σημίτη, ήταν ο Νίκος Χριστοδουλάκης. Αμέσως μετά έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου η Πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου και αργότερα ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον Πρωθυπουργό οι υπουργοί Εσωτερικών και Μεταφορών.

    Στα. . ''καλά της'' και η Ρηγίλλης

    Στα γραφεία της ΝΔ, στην οδό Ρηγίλλης, ο Κώστας Καραμανλής δεχόταν επισκέψεις, λουλούδια και δώρα από τα στελέχη του κόμματος και τους στενούς του φίλους, από νωρίς το πρωί. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ευχήθηκε "Χρόνια Πολλά".

    Ενα από τα πρώτα τηλεφωνήματα που δέχτηκε ο κύριος Καραμανλής ήταν από τον επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος δέχτηκε και αυτός ευχές με την σειρά του για την ονομαστική του εορτή στο γραφείο του, στην οδό Αραβαντινού.

    [02] Αλλάζει μορφή ο λογαριασμός του ΟΤΕ

    21/5/2002 11:02:00 μμ

    Νέα μορφή αποκτά σύντομα ο γνωστός σε όλους μας λογαριασμός του ΟΤΕ με στόχο να είναι πιο «φιλικός» στον καταναλωτή. Στη νέα εκσυγχρονισμένη μορφή του, ο λογαριασμός, σε όσους έχουν ψηφιακή τηλεφωνική σύνδεση (απλή ή ISDN), θα είναι πιο πλήρης και εύχρηστος, προσφέροντας σε κάθε πελάτη αναλυτικότερη και λεπτομερέστερη ενημέρωση για τη χρήση των υπηρεσιών που κάνει, αποτέλεσμα της πρόσφατης λειτουργίας του Νέου Συστήματος Έκδοσης Λογαριασμών.

    Οι αλλαγές στο έντυπο του λογαριασμού

    Μια σημαντική ανανέωση στο νέο έντυπο του λογαριασμού είναι ότι οι χρεώσεις θα παρουσιάζονται συγκεντρωτικά ανά κατηγορία κλήσεων, π.χ. αστικές, υπεραστικές, διεθνείς κλήσεις, κλήσεις προς κινητά κ.α. αντικαθιστώντας τις πληροφορίες που αναγράφονται κάτω από τον τίτλο «Ενδείξεις Μετρητή».

    Επιπλέον, όπως ήδη ενημερώθηκαν όλοι οι πελάτες του ΟΤΕ με επιστολή σε προηγούμενο λογαριασμό, παρέχεται η δυνατότητα μετά από σχετική αίτηση σε κατάστημα του ΟΤΕ, να λαμβάνουν δωρεάν αναλυτική κατάσταση των κλήσεών τους, έτσι ώστε να έχουν λεπτομερή εικόνα για τη χρέωσή τους.

    Η μεταβατική περίοδος

    Για τεχνικούς λόγους θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο, κατά το οποίο οι λογαριασμοί που θα εκδοθούν μέσα στο Μάιο στο γνωστό έντυπο θα έχουν την ακόλουθη μορφή:

    Κάτω από τον τίτλο «Ενδείξεις Μετρητή» θα εμφανίζονται μόνο οι συνολικές μονάδες συνδιαλέξεων Κάτω από το τμήμα «Ανάλυση Λογαριασμού» η τηλεφωνική κίνηση θα εμφανίζεται ως εξής:

    «Ποσό Μονάδων μέχρι 31/03/02»-όπου οι εμφανιζόμενες Μονάδες Χρέωσης (Μ.Χ.) προκύπτουν από το Παλαιό Σύστημα Έκδοσης Λογαριασμών

    «Ποσό Μονάδων από 01/04/02»-όπου οι εμφανιζόμενες Μονάδες Χρέωσης (Μ.Χ.) προκύπτουν από το Νέο Σύστημα Έκδοσης Λογαριασμών.

    [03] Αλλαγές στη νομοθεσία για τους ανυπότακτους

    21/5/2002 9:04:00 μμ

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την "τροποποίηση διατάξεων στρατολογικής νομοθεσίας, ρύθμιση στρατιωτικών υποχρεώσεων ορισμένων κατηγοριών στρατευσίμων, ανυπότακτων και οπλιτών, θέματα επαγγελματιών οπλιτών και άλλες διατάξεις". Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι "καταργείται η υφιστάμενη διάταξη χορήγησης ή θεώρησης διαβατηρίου στους ανυπότακτους και λιποτάκτες εξωτερικού, για ταξίδια τους σε χώρες του εξωτερικού και για την είσοδό τους στην Ελλάδα, προς σκοπό εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων".

    [04] Σε απεργία προχωρούν οι ναυτικοί

    21/5/2002 11:00:00 μμ

    Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες θα προχωρήσουν από τις 11 Ιουνίου οι ναυτικοί στα πλοία όλων των κατηγοριών. Αυτό αποφάσισε σε συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, κατά πλειοψηφία. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ζητάει από την κυβέρνηση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για αύξηση των συντάξεων μέχρι το 80% των εν ενεργεία μισθών, διπλασιασμό των εφάπαξ παροχών, αύξηση της επικουρικής ασφάλισης και τέλος δημιουργία Ταμείου Ανεργίας.

    [05] Για βλάβη μιλάει ο πιλότος του μοιραίου Φάλκον

    21/5/2002 10:18:00 μμ

    Σε βλάβη του αυτόματου πιλότου απέδωσε την τραγωδία του πρωθυπουργικού Φάλκον ο πιλότος Γεράσιμος Αλεξανδράτος, που κατέθεσε στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Σε ανακοίνωση της Ολυμπιακής, εν τω μεταξύ, τονίζεται πως η ασφαλιστική σύμβαση που έχει υπογραφεί με την εταιρεία "Εθνική Ασφαλιστική ΑΕΔΑ", καλύπτει πλήρως τις όποιες απαιτήσεις των συγγενών των θυμάτων.

    [06] Tο πιο φονικό έτος της τρομοκρατίας

    21/5/2002 11:08:00 μμ

    Το έτος 2001 ήταν το πιο φονικό που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στα χρονικά της παγκόσμιας τρομοκρατίας, λόγω των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου κατά του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και το Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον. Συνολικά 3.547 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή φέρονται ως αγνοούμενοι σε όλον τον κόσμο από τρομοκρατικές ενέργειες, σε σχέση με 409 την προηγούμενη χρονιά, αναφέρεται σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ''Στοιχεία για την παγκόσμια τρομοκρατία το 2001''.

    Περίπου 3.000 οι αγνοούμενοι της 11ης Σεπτεμβρίου

    Στην έκθεση εκτιμώνται σε περίπου 3.000, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη οριστικά στοιχεία, οι νεκροί και οι αγνοούμενοι μόνο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    ''Πρόκειται για τον υψηλότερο απολογισμό θυμάτων από τρομοκρατικές επιθέσεις που έχει μέχρι σήμερα ανακοινωθεί'', υπογραμμίζεται στην έκθεση αυτή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία αναφέρεται, επίσης, ότι η υποτροπή των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Μέση Ανατολή και τη νότια Ασία συνεισφέρει, επίσης, στην αύξηση αυτή.

    Ο αριθμός των τραυματιών που καταγράφηκαν την περασμένη χρονιά είναι 1.080 σε σχέση με τους 796 που ήταν το 2000.

    Ο αριθμός των τρομοκρατικών επιθέσεων αντίθετα μειώθηκε με 346 το 2001, σε σχέση με τις 426 το 2000. Περίπου οι μισές (178) από αυτές τις επιθέσεις έγιναν από τους Κολομβιανούς αντάρτες κατά των διεθνών αγωγών πετρελαίου στη χώρα αυτή.

    [07] Kαμία πρόοδος στη νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς

    21/5/2002 9:16:00 μμ

    Καμία διαφοροποίηση στην αδιάλλακτη στάση του Ραούφ Ντενκτάς δεν υπήρξε ούτε και κατά τη σημερινή πέμπτη συνάντηση, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου των απευθείας συνομιλιών. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Αλβάρο Ντε Σότο, διήρκησε μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά. Ο πρόεδρος Κληρίδης προσήλθε στις συνομιλίες συνοδευόμενος από τους συμβούλους του Αλέκο Μαρκίδη, Μιχάλη Παπαπέτρου και Παντελή Κούρο. Η επόμενη συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί.

    [08] Επίσκεψη Μπους στην Ευρώπη

    21/5/2002 8:42:00 μμ

    Περιοδεία σε Ευρωπαϊκές χώρες αρχίζει από αύριο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Τζωρτζ Μπους θα επισκεφθεί κατά σειρά τη Γερμανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια των επαφών που θα έχει με τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών θα επιδιώξει να τους πείσει να συμπαραταχθούν μαζί του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα σχέδια της Ουάσιγκτον για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράκ.

    Ο Μπους στο Βερολίνο

    Ο κ. Μπους αναμένεται στο Βερολίνο το απόγευμα της Τετάρτης και θα έχει συνομιλίες με τον καγκελάριο Σρέντερ, ενώ την Πέμπτη θα μιλήσει στο Κοινοβούλιο, όπου θα αναπτύξει το όραμά του για μια ενωμένη και ειρηνική Ευρώπη. Το κλίμα που επικρατεί πάντως εν όψει της επισκέψεως του Αμερικανού προέδρου είναι ιδιαιτέρως αρνητικό.

    Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι περίπου 10.000 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για να προστατέψουν τον Αμερικανό πρόεδρο από διαμαρτυρίες εναντίον του. Την αντίδρασή τους στην έλευση του Μπους εξέφρασαν με μία δυναμική συγκέντρωση την Τρίτη το μεσημέρι, χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο, όπου έγιναν τρεις συλλήψεις.

    Συνάντηση και με Πούτιν

    Σημαντικότερος σταθμός της περιοδείας του Αμερικανού προέδρου είναι η Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον οποίο θα υπογράψει συμφωνία για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων, ενώ αναμένεται να επαναλάβει την προσήλωσή του στη βελτίωση των διμερών σχέσεων. Ο κ. Μπους θα συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο τις σχέσεις Μόσχας-Τεχεράνης, οι οποίες ανησυχούν την Ουάσιγκτον, καθώς και το θέμα της ελευθερίας του Τύπου, για το οποίο ο Ρώσος πρόεδρος έχει συχνά επικριθεί.

    Στη Γαλλία, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Ζακ Σιράκ, στο Παρίσι, και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Νορμανδία, όπου θα περάσει την αργία της 27ης Μαΐου. Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του θα είναι η Ιταλία, όπου θα παραστεί στη σύνοδο ΝΑΤΟ-Ρωσίας και θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β'.

    [09] Με ψηλά το κεφάλι χαιρέτησε η Εθνική Ελπίδων

    21/5/2002 11:41:00 μμ

    Μέχρι το τελευταίο λεπτό πάλεψε η εθνική μας ομάδα των ελπίδων, όμως αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ελβετίας, μετά το ισόπαλο 1-1 με την Τσεχία στη Λοζάνη. Το σκορ άνοιξε με (αμφισβητούμενο) πέναλτι ο Γκρίγκερα στο 36'', ενώ ο Κυριαζής ισοφάρισε στο 68' για την ελληνική ομάδα που στη συνέχεια "έψαχνε" που θα της χάριζε την πρόκριση. Δυστυχώς, όμως, χωρίς αποτέλεσμα, αφού η εθνική μας με δύο ήττες και μία ισοπαλία κατέλαβε την τέταρτη θέση στον Β΄ όμιλο και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

    [10] Μαθητές πήραν συνέντευξη στην Γ. Αγγελοπούλου

    21/5/2002 8:20:00 μμ

    Συνέντευξη. . σε 25 μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου, Μυτιλήνης, έδωσε η πρόεδρος του ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής. Οι ερωτήσεις που τέθηκαν στην κα Αγγελοπούλου αφορούσαν στη σημασία της επιστροφής των Αγώνων στην Ελλάδα, στο έργο της Οργανωτικής Επιτροπής, στο συνολικό αριθμό των ανθρώπων που απασχολούνται τώρα και σε όσους πρόκειται να απασχοληθούν την περίοδο των Αγώνων, στον Εθελοντισμό και στην Ολυμπιακή Παιδεία, στην ασφάλεια, στη φροντίδα για το περιβάλλον, στην έγκαιρη παράδοση των έργων, στις τιμές των εισιτηρίων, στη ζωή των πολιτών της Αθήνας την εποχή των Αγώνων κ.α.

    Αναγκαίες ρυθμίσεις στη ζωή μας για την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων

    Τα ερωτήματα των παιδιών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής, απαντήθηκαν αναλυτικά από την κα Αγγελοπούλου, η οποία τόνισε για μία ακόμη φορά την ανάγκη να αποδεχθούν όλοι οι Ελληνες τις αναγκαίες ρυθμίσεις για την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων.

    Οι μαθητές του σχολείου μετέχουν στην εκπόνηση μιας ομαδικής εργασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με σκοπό να ενημερωθούν για όλες τις πτυχές της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας. Παράλληλα, πραγματοποιούν σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

    [11] Θηλασμός: αναγκαίος όσο τίποτα για το μωρό

    21/5/2002 8:58:00 μμ

    Οι μητέρες που θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο του αιφνίδιου θανάτου των παιδιών τους πρέπει να τα θηλάζουν γιατί, όπως επισημαίνουν Σουηδοί ερευνητές, ο θηλασμός προστατεύει από το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου. Αν και οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι για τα αίτια του θανάτου υγιών βρεφών την ώρα που κοιμούνται, οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Υγείας Γυναικών και Παιδιών στο Γκέτενμποργκ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα βρέφη που θηλάζουν για διάστημα τεσσάρων μηνών ή και περισσότερο έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από το σύνδρομο αυτό.

    Μία σημαντικότατη ασπίδα προστασίας του οργανισμού

    ''Τα αποτελέσματα των ερευνών ενισχύουν την υπόθεση που έχουν διατυπώσει πολλοί επιστήμονες, ότι ο θηλασμός μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου'', επισήμανε ο επικεφαλής των ερευνών Μπερντ Αλμ, σε άρθρο που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση ''The Archives of Disease in Childhood''.

    Ο Δρ. Αλμ και οι συνεργάτες του ρώτησαν γονείς 244 βρεφών που πέθαναν από το σύνδρομο αυτό, πόσο καιρό θήλαζαν τα παιδιά τους, και συνέκριναν τις απαντήσεις τους με αυτές των γονιών 800 υγιών παιδιών. Ανακάλυψαν πως τα βρέφη που θήλαζαν για διάστημα μικρότερο των οκτώ εβδομάδων είχαν τρεις ως πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου σε σχέση με τα βρέφη που τρέφονταν με μητρικό γάλα για μεγαλύτερο διάστημα.

    ''Είναι πολύ πιθανό ο θηλασμός και η στενότερη επαφή που αναπτύσσεται ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί να μειώνει τον κίνδυνο'', τόνισε ο Σουηδός επιστήμονας και πρόσθεσε πως ο θηλασμός μειώνει, επίσης, τον κίνδυνο μολύνσεων των αυτιών, αλλεργιών, διάρροιας αλλά και παχυσαρκίας.

    [12] Το μυστικό του Μάρτιν Σκορτσέζε στις Κάννες

    Τζένη Χαραλαμπίδου 21/5/2002 11:52:00 μμ

    Τα φλας στις Κάννες άστραψαν για τον Μάρτιν Σκορτσέζε. Τα μάτια άνοιξαν για να θαυμάσουν την-εδώ και πολύ καιρό-αναμενόμενη ταινία του "Συμμορίες της Νέας Υόρκης". Οι λαμπερές παρουσίες διασκέδασαν με τα βλέμματα και τις κάμερες στραμμένες επάνω τους. Και οι κακές γλώσσες βγήκαν για να "δαγκώσουν" σκηνοθέτη, πρωταγωνιστές και παραγωγούς. Κι όλα αυτά, επειδή ο Ιταλός δημιουργός δεν έστειλε στο Φεστιβάλ ολόκληρη την ταινία, παρά ένα κλιπ της ταινίας, διάρκειας μόλις 20 λεπτών.

    Κέρδισε τις εντυπώσεις- όχι πάντως λόγω της συνολικής εικόνας

    Η ταινία διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του 1863. Εμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις συμμορίες των μεταναστών που ζουν στην πόλη. Από τη μία πλευρά, οι φτωχοί Ιρλανδοί με αρχηγό το Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Από την άλλη, οι ήδη εγκατεστημένοι Αγγλοι-Ουαλοί-Γερμανοί, με αρχηγό τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις. Και στη μέση αυτής της μονομαχίας, η πανέμορφη Κάμερον Ντίαζ.

    Το ποιός κερδίζει στο τέλος τον πόλεμο και την καρδιά της γοητευτικής πρωταγωνίστριας κανείς δεν ξέρει, καθώς η ταινία ολόκληρη δεν προβλήθηκε ποτέ και πουθενά.

    Κωμικοτραγική η ιστορία της κυκλοφορίας της ταινίας

    Η ιστορία με την κυκλοφορία της τελευταίας αυτής ταινίας του Σκορτσέζε, έχει λάβει κωμικοτραγικές διαστάσεις.

    Αρχικά, αναμενόταν στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2001, και ακολούθως τον Απρίλιο του 2002. Τελικά, ορίστηκαν ως ημερομηνία εξόδου τα Χριστούγεννα του 2002.

    Οι κακές γλώσσες λένε πως η διαδικασία του μοντάζ φαίνεται να διαρκεί σχεδόν μία. . αιωνιότητα και οι σχέσεις ανάμεσα στο σκηνοθέτη και τον διευθυντή της εταιρίας παραγωγής Χάρβεϋ Γουάινστιν δεν είναι και στα καλύτερά τους.

    Στη συνέντευξη Τύπου, πάντως, φάνηκαν αγαπημένοι. Κατά τα άλλα, η Κάμερον Ντίαζ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απόλαυσαν τη δημοσιότητα και μάλιστα φάνηκαν να διασκεδάζουν με τα βλέμματα και τις κάμερες στραμμένες επάνω τους.

    [13] Σαμοθράκη: Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο

    Πηγή: ΑΠΕ 21/5/2002 9:20:00 μμ

    Από τις 27-30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Σαμοθράκη το 10ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο με τα επίκαιρα θέματα ''Το νέο τοπίο στα ΜΜΕ'' - ''Ευρώπη και ΜΜΕ''. Στο φετινό συνέδριο θα συμμετάσχουν 400 σύνεδροι-δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων, πανεπιστημιακοί λειτουργοί-από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις και ξενάγηση στις ομορφιές του ακριτικού νησιού. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Εβρου και το Δήμο Σαμοθράκης σε συνεργασία με την ΠΟΕΣΥ, την ΕΣΗΕΑ, την ΕΣΗΕΜ-Θ, την ΕΣΗΕΠΕΗΝ, την ΕΣΗΕΘΣΕΕ, την ΕΣΠΤ και τη συμπαράσταση του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Εβρου. Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει από τον Υπουργό Τύπου και ΜΜΕ Χρήστο Πρωτόπαπα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 21 May 2002 - 21:00:41 UTC