Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική φάση η ασφαλιστική μεταρρύθμιση
  • [02] Αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΝ για υποψηφιότητα Λουλέ
  • [03] Αύξηση ορίου ηλικίας για προσλήψεις στο δημόσιο
  • [04] Ριζικές αλλαγές στην αγορά των Ι.Χ.
  • [05] Λήξη προθεσμίας ειδικού σήματος επαγ. ΙΧ
  • [06] Ξανά ''στον αέρα'' το ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ
  • [07] Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τα έργα για το 2004
  • [08] Ευρωπαϊκό Ελπίδων: Βέλγιο-Ελλάς 2-1
  • [09] Στον Παναθηναϊκό ο Παντελής Κωνσταντινίδης
  • [10] Συνέδριο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

    [01] Στην τελική φάση η ασφαλιστική μεταρρύθμιση

    16/5/2002 9:19:00 μμ

    Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει εισέλθει στην τελική φάση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, διευκρινίζοντας ότι θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τους παραγωγικούς φορείς. Ο υπουργός Εργασίας μετά τη συνάντησή του με καθηγητές του Νομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι θα αναλάβουν τη σύνταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σημείωσε ότι οι σχεδιαζόμενες αλλαγές προωθούνται με τη συναίνεση της πλειοψηφίας των ασφαλισμένων.

    Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ που έχει κηρύξει απεργία στις 29 Μαΐου, ο κ.Ρέππας σημείωσε ότι τα προτεινόμενα μέτρα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των δημοσίων υπαλλήλων.

    Αύριο, αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη για το μοντέλο χρηματοδότησης του συστήματος ασφάλισης, ενώ από τη συνάντηση θα απέχουν οι συνδικαλιστές της αντιπολίτευσης.

    [02] Αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΝ για υποψηφιότητα Λουλέ

    16/5/2002 8:21:00 μμ

    Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ έδωσε με νέες δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, με αφορμή το θέμα της Νίτσας Λουλέ. Ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι οι δηλώσεις επωνύμων στελεχών και η επίσημη διαρροή της ηγεσίας της ΝΔ με την οποία καλύπτει την πρακτική της κας Μπακογιάννη συνιστούν ανησυχητική οπισθοδρόμηση στα πολιτικά ήθη της χώρας. Η συμμετοχή σε ένα ψηφοδέλτιο είναι βαθύτατα πολιτική υπόθεση, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι είναι δικαίωμα της κυρίας Λουλέ να κάνει τις επιλογές της. Αποκάλυψε ότι στο ψηφοδέλτιό του θα συμμετέχουν ο Νότης Μαυρουδής και ο καθηγητής Νίκος Καφούσιας. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Κωνσταντόπουλου ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Θόδωρος Ρουσσόπουλος τόνισε ότι η ΝΔ σέβεται και τιμά όλα τα κόμματα.

    [03] Αύξηση ορίου ηλικίας για προσλήψεις στο δημόσιο

    16/5/2002 8:04:00 μμ

    Αλλαγές στο σύστημα πρόσληψης στο δημόσιο προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή το 55ο έτος της ηλικίας θα αποτελεί πλέον το όριο για πρόσληψη στο στενό δημόσιο τομέα, την Αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ που παραμένουν υπό κρατικό έλεγχο, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία η οποία επιτάσσει κατάργηση των ορίων ηλικίας έως το Δεκέμβριο του 2003.

    Ειδική μοριοδότηση θα υπάρχει για τα μεταπτυχιακά, την εμπειρία, τις ξένες γλώσσες και την εντοπιότητα.

    Ειδικότερα, για την αξιολόγηση των υποψηφίων λαμβάνονται υπόψη αθροιστικά:

    οι τίτλοι σπουδών (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, βασικός τίτλος σπουδών, και άλλοι τίτλοι συναφείς με το αντικείμενο της θέσης), η εμπειρία των υποψηφίων που έχουν εργαστεί σε θέση της ίδιας ειδικότητας του φορέα που προκηρύσσει τη θέση, η γνώση ξένων γλωσσών και η εντοπιότητα.

    Η αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια συμπληρώνεται με τη βαθμολογία ειδικής γραπτής δοκιμασίας που θα διεξάγει σε τακτά χρονικά διαστήματα το ΑΣΕΠ.

    Ωστόσο, προκειμένου να μην αποκλεισθούν από τις διαδικασίες αξιολόγησης οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, το 25% των θέσεων κάθε προκήρυξης παραχωρείται γι' αυτή την κατηγορία υποψηφίων. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου οι προσλήψεις στο εξής σε μεγάλο ποσοστό θα διεξάγονται με τη διαδικασία των μορίων, αφού οι γραπτοί διαγωνισμοί περιορίζονται μόνο για θέσεις στον διοικητικό και οικονομικό κλάδο.

    Για τις προσλήψεις της κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης, τα κύρια κριτήρια είναι ο αριθμός των τέκνων, ο χρόνος ανεργίας, ο χρόνος εμπειρίας, η ηλικία και η εντοπιότητα. Στο νομοσχέδιο επίσης προβλέπεται πρόσθετη μοριοδότηση 40% στη βαθμολογία της εμπειρίας συμβασιούχων που από το 1994 μέχρι την ψήφιση του νόμου έχουν συμπληρώσει 24μηνη προϋπηρεσία σε υπηρεσίες του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης.

    [04] Ριζικές αλλαγές στην αγορά των Ι.Χ.

    16/5/2002 8:36:00 μμ

    Επί θύραις βρίσκονται ριζικές αλλαγές στην αγορά των Ι.Χ. Η πρώτη από αυτές είναι η μείωση των τελών ταξινόμησης για τα νέας γενιάς αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Ι.Χ. Σε αυτό έρχονται να προστεθούν και αντικίνητρα, που θα καθιστούν απαγορευτική την κατοχή των παλιών αυτοκινήτων μετά την ηλικία των 12 έως 15 χρόνων. Μάλιστα, την απόσυρση αυτών των αυτοκινήτων που θα έχουν δηλαδή συμπληρώσει 15 χρόνια ζωής προβλέπουν κοινοτικές οδηγίες που θα ισχύσουν από το 2007. "Δεν υπάρχει ούτε καν σκέψη για απόσυρση των παλιών ΙΧ" τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος των εισαγωγέων αυτοκινήτων Λουκάς Βασηλιάς.

    [05] Λήξη προθεσμίας ειδικού σήματος επαγ. ΙΧ

    16/5/2002 8:48:00 μμ

    Στις 31 Μαΐου 2002 λήγει η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας και την προμήθεια του ειδικού σήματος για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης. Μετά την ημερομηνία αυτή, όπως υπενθυμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η προμήθεια του σήματος θα είναι εκπρόθεσμη και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος. Για τα αυτοκίνητα οχήματα δημόσιας χρήσης η προμήθεια του ειδικού σήματος γίνεται μόνο από τις εφορίες (ΔΟΥ) με την προσκόμιση της άδειας κυκλοφορίας.

    Πότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στις ΔΟΥ για ΙΧ

    Για τα αυτοκίνητα οχήματα ιδιωτικής χρήσης η διάθεση των σημάτων πραγματοποιείται από τις τράπεζες Αγροτική, Εθνική, Alpha Bank και Κύπρου με την προσκόμιση του ειδοποιητηρίου. Σε περίπτωση που ο κάτοχος αυτοκινήτου οχήματος ιδιωτικής χρήσης δεν έχει λάβει ειδοποιητήριο ή το έχει απολέσει ή τα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτό είναι λανθασμένα η προμήθεια του σήματος θα γίνεται μόνο από τις ΔΟΥ με την προσκόμιση της άδειας κυκλοφορίας.

    [06] Ξανά ''στον αέρα'' το ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ

    16/5/2002 10:14:00 μμ

    Το αίνιγμα, όχι της "σφίγγας", αλλά των οπαδών ψάχνει ακόμα τη λύση του, δίνοντας ταυτόχρονα παράταση στη διεξαγωγή του "καταραμένου" δεύτερου ημιτελικού των πλέι οφ, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ετσι λοιπόν σήμερα ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Κουράκης, ο οποίος κλήθηκε να δώσει μία λύση για το αν θα υπάρχουν ή όχι οπαδοί του Παναθηναϊκού, δεν τα κατάφερε. Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του ΕΣΑΚΕ, που συγκροτούσαν οι Γιάννης Γρανίτσας και Φίλιππος Κώτσης, βγήκε από τα γραφεία του κ. Κουράκη, μετά από οκτώ περίπου ώρες, με την απορία "ζωγραφισμένη" στο πρόσωπο τους.

    Πιθανή και τρίτη αναβολή

    Απαντήσεις πάντως, δεν μπόρεσε να δώσει ούτε ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ, Αντώνης Αντωνιάδης. Την Παρασκευή το πρωί θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, ενώ αμέσως μετά θα υπάρξει συνάντηση με τον κ. Κουράκη, προκειμένου ο τελευταίος να επικυρώσει την όποια απόφαση πάρει η διοργανώτρια αρχή.

    Πάντως, το μέχρι τώρα κλίμα δείχνει ότι ο δεύτερος ημιτελικός πάει για τρίτη αναβολή.

    [07] Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τα έργα για το 2004

    16/5/2002 11:00:00 μμ

    Στη μεγάλη σημασία που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για την Ελλάδα αλλά και για το Ολυμπιακό Κίνημα αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος σε ομιλία του προς τους ξένους πρεσβευτές και μορφωτικούς ακόλουθους στην Αθήνα σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και τα έργα που γίνονται σε Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα ως το μοναδικό πρόγραμμα γνήσιου εκσυγχρονισμού της Ελλάδας. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται κυρίως στην Αθήνα τα οποία, όπως είπε, θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της και επισήμανε ότι το ''πρόσωπο της Αθήνας θα στραφεί προς το παραλιακό μέτωπο, ενώ μέχρι σήμερα ήταν στραμμένο προς τα βόρεια προάστια''.

    Η σημαντικότητα των Παραολυμπιακών και της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας

    Ο υπουργός Πολιτισμού μίλησε για όλα τα προγράμματα και κυρίως για τον τουρισμό και την ευκαιρία που παρουσιάζεται για την Ελλάδα, αλλά και για τον εθελοντισμό, όπου σημείωσε ότι είναι συγκινητική η προσφορά των αποδήμων και των Ελληνοκυπρίων.

    Χαρακτήρισε ίσης σημασίας για την κυβέρνηση τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων και υπογράμμισε τη σημασία των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το 2004. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και θα κορυφωθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Κώστας Καρτάλης παρουσίασε με διαφάνειες τα έργα που γίνονται αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα.

    [08] Ευρωπαϊκό Ελπίδων: Βέλγιο-Ελλάς 2-1

    16/5/2002 10:58:00 μμ

    Το όνειρο εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Η εθνική μας ομάδα των ελπίδων, ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ελβετίας, καθώς έχασε 2-1 από το Βέλγιο στη Λοζάνη, στην πρεμιέρα του Β ομίλου. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Ντερντέν (34 '), Σούτερς (83 '), ενώ για την εθνική μας μείωσε ο Γήττας στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

    [09] Στον Παναθηναϊκό ο Παντελής Κωνσταντινίδης

    16/5/2002 8:02:00 μμ

    O Π. Κωνσταντινίδης με τα χρώματα

    του ΠΑΟΚ

    Παίκτης του Παναθηναϊκού θα είναι μέχρι το 2005 ο 27χρονος μέσος του ΠΑΟΚ Παντελής Κωνσταντινίδης. Ο μέσος του ΠΑΟΚ συμφώνησε να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με την προοπτική ανανέωσής του για έναν ακόμη, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ με τη διοίκηση των "πρασίνων" παρουσία και του μάνατζέρ του.

    Η επισημοποίηση της μεταγραφής του θα γίνει πιθανότατα αύριο από τον (έκπτωτο) πρόεδρο της ΠΑΕ, στη Νέα Υόρκη κατά την εκδήλωση της ΠΑΛΕΦΙΠ, ενώ το συμβόλαιό του θα έχει ισχύ από την 1η Ιουλίου, αφού μέχρι τότε θα δεσμεύεται με τον "δικέφαλο του Βορρά".

    Οι ετήσιες απολαβές του διεθνή άσου θα ανέρχονται στα 586.500 ευρώ το χρόνο.

    Ο Κωνσταντινίδης ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕ Φλώρινας, ενώ την περίοδο 1993-94 ανήκε στο δυναμικό της ΑΕΚ.

    Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην Καβάλα, για να "μετακομίσει" το 1996 και πάλι στην Αθήνα και τον Απόλλωνα Αθηνών.

    Από το 1998 έως και φέτος έπαιξε στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

    Συνολικά στην Α' Εθνική έχει 182 συμμετοχές ενώ έχει σημειώσει 24 τέρματα.

    [10] Συνέδριο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

    16/5/2002 9:07:00 μμ

    Τη δυνατότητα δημιουργίας ενός πλαισίου συνεργασίας με συγκεκριμένη και ευέλικτη λειτουργία, διερευνούν οι εκπρόσωποι των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών των χωρών-μελών της Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ), κατά τη διάρκεια του 2ου συνεδρίου τους που λαμβάνει χώρα στη Χαλκιδική. Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά ιδρύματα της Ελλάδα, της Τουρκίας, της Ρουμανίας, της Γεωργίας, της Ουκρανίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Μολδαβίας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Ρωσίας, ενώ ως παρατηρητές μετέχουν εκπρόσωποι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της ΠΓΔΜ. Το πρώτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο στο Βουκουρέστι. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, που ολοκληρώνονται αύριο, κήρυξε σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ, Αγγελος Στάγκος.

    Δηλώσεις για την σπουδαιότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

    Ο κ. Αγγελος Στάγκος τόνισε τη σημασία και τη σπουδαιότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην ανάπτυξη της παρευξείνιας συνεργασίας. Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, επισήμανε ο κ. Στάγκος, στην πραγματικότητα ασκούν, καλώς ή κακώς, εξουσία. ''Εμείς'', είπε, ''χρειαζόμαστε να στρέψουμε την εξουσία αυτή προς τους δρόμους της συνεργασίας''.

    Από την πλευρά του ο γ.γ της ΕΡΤ3 κ. Δημήτρης Κατσαντώνης, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το τρίτο κρατικό κανάλι στην περιοχή, λόγω της εγγύτητας της Θεσσαλονίκης στις χώρες αυτές.

    Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Κίρκος, εκπρόσωπος της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στην ΟΣΕΠ, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της συνάντησης θα παρουσιαστούν στη συνεδρίαση της ολομέλειας της συνέλευσης των βουλευτών της ΟΣΕΠ, που θα γίνει τον Ιούνιο στην Τιφλίδα.

    Και θέματα παραγωγών και προγραμμάτων μέσω συνεργασιών

    Στη συνεδρίαση του Ιουνίου τα ''ηνία'' της κοινοβουλευτικής ομάδας της Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου, θα αναλάβει ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

    Στη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν στη συνεργασία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων για τη δημιουργία κοινών παραγωγών και προγραμμάτων. Παράλληλα θα αναλυθούν ζητήματα που σχετίζονται με την άσκηση της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 16 May 2002 - 20:54:23 UTC