Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 'Εκτακτα μέτρα για την μεγάλη έξοδο
  • [02] Γλέντι την Κυριακή του Πάσχα στην Θεσσαλονίκη
  • [03] Επίθεση Παλαιστινίων στη Χεβρώνα
  • [04] Πέθανε ο βαρόνος φον Τίσεν
  • [05] Μουσικό ντεμπούτο της Σαρλότ Ράμπλινγκ

    [01] 'Εκτακτα μέτρα για την μεγάλη έξοδο

    27/4/2002 10:16:00 πμ

    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Tροχαίας, καθώς άρχισε ήδη η έξοδος από τα αστικά κέντρα, του πρώτου κύματος των εκδρομέων του Πάσχα. Στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και στα υπόλοιπα εθνικά οδικά δίκτυα. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια για τα νησιά, ενώ αντίστοιχα μέτρα για την αντιμετώπιση της αυξημένης επιβατικής κίνησης, έχουν προγραμματίσει η Ολυμπιακή, ο ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ.

    Εορταστικό ωράριο

    Σε ισχύ είναι και το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που θα διαρκέσει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

    Τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ, ενώ σήμερα θα κλείσουν στις 4 το μεσημέρι. Ανοιχτές θα είναι την 1η Μαΐου οι Τράπεζες.

    Παράλληλα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά τροφίμων, τόσο για τις τιμές των προϊόντων όσο και για την ποιότητά τους.

    [02] Γλέντι την Κυριακή του Πάσχα στην Θεσσαλονίκη

    27/4/2002 11:40:00 πμ

    Όλη η πόλη μια παρέα και το Πάσχα, θα είναι το σύνθημα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Κυριακή του Πάσχα στο χώρο της νέας παραλίας, κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στον χώρο θα διατίθεται πασχαλινά εδέσματα, κρασί, ούζο, αναψυκτικά ενώ νέοι και νέες με παραδοσιακές ενδυμασίες θα προσφέρουν στον κόσμο κόκκινα αυγά και τσουρέκια. Επίσης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης φρόντισε για την προμήθεια περίπου 200 αρνιών που θα διατεθούν στα άτομα που θα βρίσκονται στην εκδήλωση. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν η ρεμπέτισα Μαριώ και ο Νίκος Αβαγιανός με συγκρότημα 16 μουσικών καθώς και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα της πόλης.

    [03] Επίθεση Παλαιστινίων στη Χεβρώνα

    27/4/2002 11:06:00 πμ

    Τρεις Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους σήμερα στον οικισμό επόικων της Αντόρα, έξω από τη Χεβρώνα, στη Δυτική Οχθη, σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε από έναν ή περισσότερους Παλαιστίνιους οπλοφόρους, μεταδίδει η κρατική ραδιοφωνία του Ισραήλ. ''Προφανώς ένα, ή δύο άτομα διείσδυσαν στην Αντόρα'', τόνισε η ίδια πηγή. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων, δήλωσε ότι από την επίθεση στην Αντόρα, υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

    [04] Πέθανε ο βαρόνος φον Τίσεν

    27/4/2002 11:34:00 πμ

    Ο Ελβετός βαρόνος Χανς Χάινριχ φον Τίσεν, ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης σε ολόκληρο τον κόσμο, πέθανε χθες την νύχτα στο Σαντ Φελιού δε Γκουισόλς της Ισπανίας, σε ηλικία 81 ετών, όπως ανακοίνωσε το μουσείο που φέρει το όνομα του. Ο βαρόνος, που ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, άφησε την τελευταία του πνοή λόγω καρδιαοαναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπισε αφού υπέστη πνευμονική εμβολή.

    Η σορός του θα μεταφερθεί στη Γερμανία για να ταφεί στον πύργο Λάντσμπεργκ της οικογένειας του.

    Η συλλογή Τίσεν, ανυπολόγιστης αξίας, περιλαμβάνει όλες τις περιόδους της δυτικής τέχνης από το Μεσαίων μέχρι τις ημέρες μας και από το 1992 εκτίθεται στο Μουσείο Τίσεν της Μαδρίτης.

    [05] Μουσικό ντεμπούτο της Σαρλότ Ράμπλινγκ

    27/4/2002 10:38:00 πμ

    Με ένα άλμπουμ αποτελούμενο από 13 τραγούδια με στίχους του Μισέλ Ριβγκός, ενός εκ των στιχουργών της αξέχαστης Εντίθ Πιάφ, ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της στη γαλλική δισκογραφία στις 30 του μηνός, η βρετανή ηθοποιός Σαρλότ Ράμπλινγκ. Τη μουσική των τραγουδιών υπογράφει ο Ζαν-Πιέρ Στορά και όπως ο ίδιος δήλωσε τα 13 κομμάτια γράφηκαν ειδικά για την 58χρονη ηθοποιό που αποκαλύπτει κρυφό ταλέντο ως ερμηνεύτρια, γεμάτο αισθησιασμό και φινέτσα. ''Δεν είχα τραγουδήσει ποτέ στο παρελθόν.

    Ο Μισέλ Ριβγκός και ο Ζαν-Πιέρ Στορά με είχαν συναντήσει το 1997 και μου ανακοίνωσαν ότι θέλουν να ερμηνεύσω τραγούδια τους. Χρειάστηκε πολύς καιρός για να πειστώ ότι μπορούσα να το κάνω. Σιγά-σιγά όμως δέχτηκα την πρόκληση, πήρα μαθήματα τραγουδιού και μια ωραία μέρα μπήκα στούντιο.

    Ηχογραφήσαμε ένα μουσικό απόσπασμα χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο της δεκαετίας του 1960 που συλλαμβάνει όλους τους ήχους, τα πάντα. Είναι αυτό που ήθελα, είπε η διάσημη ηθοποιός που πέρυσι τιμήθηκε με το βραβείο Σεζάρ για την πετυχημένη καριέρα της.

    Η Ράμπλινγκ ανέφερε ακόμη ότι ονειρεύεται μια μέρα να παίξει στη σκηνή ''δημιουργώντας την ατμόσφαιρα που υπήρχε προπολεμικά στα καμπαρέ. ''Θα παρακολουθεί λίγος κόσμος και θα είναι καλά για αρχή'', είπε χαμογελώντας. Ο Στορά έχει γράψει τη μουσική ταινιών και τραγουδιών για τη Ζαν Μορό, τη Δαλιδά, τη Σιλβί Βαρτάν.

    Ο μουσικοσυνθέτης Μισέλ Ριβγκός που δηλώνει ''μαγεμένος καλλιτεχνικά από την Σαρλότ, η οποία ήταν και το επίκεντρο της συνεργασίας του με τον Στορά.

    Η Σαρλότ είναι κάτι παραπάνω από μια ερμηνεύτρια, είναι ένα υπέροχο μουσικό όργανο που αναπαράγει ακόμη και τις πιο ελάχιστες διαβαθμίσεις των συναισθημάτων'', είπε ο γάλλος στιχουργός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 27 April 2002 - 8:56:09 UTC