Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιμένουν επίθεση της Αλ Κάιντα οι Γερμανοί
  • [02] Καταδικάστηκαν οι ''χρυσαυγίτες'' για τον ξυλοδαρμό
  • [03] Ενοχοι οι 12 αλλοδαποί στην Καλαμάτα
  • [04] Δεν θέλει τον ΟΗΕ στη Τζενίν ο Σαρόν
  • [05] Θα μποϋκοτάρουν το δημοψήφισμα Μουσάραφ
  • [06] Κατέπληξαν τα ''χρυσα αγόρια'' της Γυμναστικής
  • [07] Ισοφάρισε σε 1-1 το Περιστέρι στα play off

    [01] Περιμένουν επίθεση της Αλ Κάιντα οι Γερμανοί

    26/4/2002 11:35:00 μμ

    Προειδοποίηση για επίθεση της Αλ Κάιντα, μέσα στις επόμενες 20 ημέρες εναντίον ξένων εγκαταστάσεων σε γερμανικό έδαφος, έχει στείλει σε Γερμανούς αξιωματούχους η γερμανική εγκληματολογική υπηρεσία BKA. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της δεν γνωρίζουν αν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος ή σχέδιο δράσης.

    Η εφημερίδα "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε" αναφέρει στην αυριανή της έκδοση ότι μέλος της Αλ Κάιντα από το Πακιστάν έχει επεξεργαστεί σχέδιο για σύλληψη 300-400 ομήρων στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, στην προσπάθεια για την απελευθέρωση των κρατουμένων μελών της Αλ Κάιντα.

    "Αν και δεν γνωρίζουμε για συγκεκριμένο στόχο, τόπο, χρόνο και διαδικαστική μέθοδο μιας πιθανής επίθεσης, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι πρόκειται για μεγάλη απειλή, λόγω της ύπαρξης μελών του δικτύου του μπιν Λάντεν, ιδιαίτερα σε αμερικανικές, ισραηλινές, εβραϊκές και βρετανικές θέσεις στη Γερμανία", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η BKA.

    Τις τελευταίες ημέρες οι γερμανικές αρχές έχουν απευθύνει επανειλημμένα προειδοποίηση για την πιθανότητα επιθέσεων εναντίον τέτοιων θέσεων στη Γερμανία, αλλά έχουν επίσης δηλώσει ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για συγκεκριμένα σχέδια επίθεσης.

    Την Πέμπτη, οι αρχές διέταξαν την κράτηση εννέα υπόπτων που είναι μέλη μιας εξτρεμιστικής παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης.

    [02] Καταδικάστηκαν οι ''χρυσαυγίτες'' για τον ξυλοδαρμό

    26/4/2002 10:48:00 μμ

    Ενόχους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τρία από τα πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής, που κατηγορούνταν για τον άγριο ξυλοδαρμό μελών του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος τον Απρίλιο του '96 στη Φωκίωνος Νέγρη .

    Με φυλάκιση δύο ετών και τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο Ιωάννης Παναγιωτίδης και με ένα χρόνο φυλάκιση και τριετή αναστολή ο Δημήτριος Ζαφειρόπουλος και ο Χαράλαμπος Κουσουμβρής.

    [03] Ενοχοι οι 12 αλλοδαποί στην Καλαμάτα

    26/4/2002 7:47:00 μμ

    Ενοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας οι δώδεκα Βρετανοί και οι δύο Ολλανδοί, που κατηγορούνταν για συγκέντρωση και κατοχή απόρρητων κρατικών στοιχείων. Οι αλλοδαποί είχαν συλληφθεί στις 8 Νοεμβρίου του 2001, ενώ φωτογράφιζαν τις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου στην Kαλαμάτα. Στους οκτώ κατηγορουμένους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων, ενώ οι άλλοι 6, που κατηγορούνταν για συνέργια, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή. Ολοι υποστήριξαν ότι ήταν απλώς παρατηρητές αεροπλάνων και έκαναν λόγο για ένα αθώο, αν και εκκεντρικό, χόμπι.

    [04] Δεν θέλει τον ΟΗΕ στη Τζενίν ο Σαρόν

    26/4/2002 11:17:00 μμ

    Μακριά από τον κατεστραμμένο προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν θέλει τον ΟΗΕ η ισραηλινή κυβέρνηση, αλλά ο Ανάν παραμένει ανένδοτος. Η αποστολή έχει σκοπό να διερευνήσει τις καταγγελίες για μαζικές σφαγές αμάχων. Σήμερα το Ισραήλ ζήτησε και επίσημα να αναβληθεί η μετάβαση των απεσταλμένων του Οργανισμού, που είναι προγραμματισμένη για αύριο, προκειμένου, όπως αναφέρει στο αίτημα της, "να συζητηθούν και να διευθετηθούν πρώτα οι αντιρρήσεις της". Στο μεταξύ απόψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους προέτρεψε τους Ισραηλινούς να αποχωρήσουν από τα κατεχόμενα, μετά τις τέσσερις εβδομάδες στρατωτικών επιχειρήσεων. Οι Ισραηλινοί έσπευσαν μερικώς να συμμορφωθούν, αποχωρώντας από την Καιλκίλια, στην οποία είχαν εισβάλει ξημερώματα Παρασκευής. Την επόμενη Πέμπτη η τετραμερής Σύνοδο για το Μεσανατολικό.

    Κωλυσιεργεί το Ισραήλ. Προτρέπει για αποχώρηση ο Μπους

    Το Ισραήλ ανησυχεί για τη σύνθεση και την εντολή της αποστολής που συγκροτήθηκε από τον γ.γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, κατά την διάρκεια των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Τζενίν, που κράτησαν τρεις ολόκληρες εβδομάδες.

    Το Ισραήλ εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες για σφαγή, που απευθύνουν προς τη διεθνή κοινότητα τόσο οι Παλαιστίνιοι όσο και διεθνής οργανισμοί.

    Αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας βρίσκονται στην Νέα Υόρκη, στην έδρα του ΟΗΕ, όπου άρχισαν χθες συνομιλίες.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε σήμερα ότι ήρθε ο καιρός το Ισραήλ να ολοκληρώσει την αποχώρησή του από τις παλαιστινιακές περιοχές που κατελήφθησαν για να σταματήσουν οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, όπως ισχυρίζεται το Ισραήλ.

    "Υπήρξε κάποια πρόοδος αλλά τώρα είναι καιρός πιά να τερματιστεί αυτό. Είδαμε τι συνέβη", τόνισε ο Μπους μιλώντας στους δημοσιογράφους από το ράντσο του στο Τέξας.

    Τα σχόλια του αμερικανού Προέδρου έγιναν μια ημέρα μετά τη συνάντηση του με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Αμπντάλα, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι αμερικανικές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο κινδυνεύουν λόγω της βίας στη Μέση Ανατολή.

    Συνεχίζει τις επιχειρήσεις ο ισραηλινός στρατός

    Στο μεταξύ, αξιωματούχος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σκοτώθηκε σήμερα απο τον ισραηλινό στρατό στην Καλκίλια, στη βόρεια Δυτική Οχθη, ανακοινώθηκε απο παλαιστινιακές και ισραηλινές πηγές.

    Στη Βηθλεέμ, ισραηλινοί στρατιώτες που πολιορκούν το Ναό της Γέννησης πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σήμερα δύο Παλαιστίνιους μετά την παράδοση τεσσάρων άλλων Παλαιστίνιων που βρίσκονταν μέσα στο ναό.

    Νοσοκομειακές πηγές στη Βηθλεέμ ανέφεραν ότι ο ένας απο τους τραυματίες είναι άμαχος και ο άλλος μέλος της παλαιστινιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών ενώ ο ισραηλινός στρατός εμμένει ότι και οι δύο τραυματίες ήταν ένοπλοι.

    Η εισβολή από τις ισραηλινές δυνάμεις στην παλαιστινιακή πόλη Καλκίλια και σε τρία χωριά της Δυτικής Οχθης, τα ξημερώματα, έγινε στο πλαίσιο επιχείρησης, την οποία το Ισραήλ χαρακτηρίζει "αντιτρομοκρατική".

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι περίπου 15 τανκς και θωρακισμένα οχήματα εισέβαλαν στην Καλκίλια, όπου οι στρατιώτες επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας και άρχισαν έρευνες από σπίτι σε σπίτι.

    Ο στρατός ανακοίνωσε ότι στην Καλκίλια και στα χωριά Μπέιτα, Σιλτ α-Νταρ και Τζάμπαα, συνελήφθησαν τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι "με την υποψία ότι ενεπλάκησαν σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον ισραηλινών πολιτών".

    Καμία ελπίδα προς το παρόν για τους 200 του Ναού

    Χωρίς αποτελέσματα έληξαν στο μεταξύ οι συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων για την επίλυση του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί στο Ναό της Γεννήσεως, στην Βηθλεέμ, όπου οι Ισραηλινοί στρατιώτες πολιορκούν δεκάδες Παλαιστίνιους που έχουν καταφύγει στην εκκλησία.

    Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαλάχ Τααμάρι δήλωσε ότι οι συνομιλίες δεν απέφεραν καρπούς.

    Το Ισραήλ ζητά την παράδοση τουλάχιστον 30 Παλαιστινίων που έχουν καταφύγει στο Ναό της Γεννήσεως, τους οποίους θέλει να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

    Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι τα άτομα αυτά μπορούν να μεταφερθούν στη Γάζα, όπου θα αντιμετωπίσουν την παλαιστινιακή Δικαιοσύνη.

    Την Πέμπτη πάντως εννέα νεαροί Παλαιστίνιοι, ηλικίας 13 έως 19 ετών, βγήκαν από το Ναό. Επιτράπηκε επίσης να μεταφερθούν και τα πτώματα δύο Παλαιστινίων αστυνομικών που είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών με τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

    Την ομάδα των νεαρών συνόδευαν δύο μοναχοί, ενώ φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε πως η ομάδα βγήκε από τον περίβολο της εκκλησίας με την κάλυψη καπνογόνων.

    Οι Ισραηλινοί τους συνέλαβαν και τους ανακρίνουν, για να διαπιστώσουν αν σχετίζονται με επιθέσεις, αλλά και να μάθουν όσα συμβαίνουν μέσα στο ναό.

    Οι Παλαιστίνιοι, όμως, απείλησαν με αποχώρηση από τις συνομιλίες, αν οι κρατούμενοι δεν αφεθούν ελεύθεροι.

    Ορίστηκε νέα Σύνοδος για το Μεσανατολικό

    Στις ΗΠΑ θα φιλοξενηθεί την προσεχή Πέμπτη η τετραμερή σύνοδο για την κρίση στη Μέση Ανατολή, στην οποία θα συμμετάσχουν η ΕΕ, ο ΟΗΕ, η ΗΠΑ και η Ρωσία, ανακοινώθηκε σήμερα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Η προηγούμενη σύνοδος της ομάδας είχε έγινε στις 10 Απριλίου στη Μαδρίτη, στο περιθώριο της περιοδείας στη Μέση Ανατολή του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

    Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, πρόσθεσε ότι η νέα σύνοδος θα γίνει "πολύ πιθανόν" στη έδρα του υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον.

    Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, ο Πάουελ μπορεί να επιστρέψει στη Μέση Ανατολή αρχές Μαίου, μετα από αυτή την τετραμερή σύνοδο και πριν απο την υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ που προβλέπεται για τα μέσα Μαίου στην Ισλανδία.

    [05] Θα μποϋκοτάρουν το δημοψήφισμα Μουσάραφ

    26/4/2002 11:28:00 μμ

    Σε μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος που ο στρατιωτικός πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ θα διεξαγάγει την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουν τα μεγαλύτερα κόμματα του Πακιστάν, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να παρατείνει την εξουσία του για πέντε ακόμη χρόνια. Στη Διακήρυξη που εκδόθηκε από την επονομαζόμενη "Διάσκεψη όλων των κομμάτων" στη Λαχόρη κάλεσαν το λαό του Πακιστάν να μην ψηφίσει στο δημοψήφισμα της 30ής Απριλίου και τη διεθνή κοινότητα να τους υποστηρίξει στην προσπάθειά τους για αποκατάσταση της δημοκρατίας. Σύμφωνα με τους οργανωτές, στη μονοήμερη διάσκεψη συμμετείχαν 25 πολιτικές και θρησκευτικές οργανώσεις και ομάδες διαμόρφωσης γνώμης, περιλαμβανομένων και των κυριότερων κομμάτων των εξόριστων πρώην πρωθυπουργών, της Μπεναζίρ Μπούτο και του Ναουάζ Σαρίφ, τους οποίους ο Μουσάραφ θέλει να κρατήσει έξω από την πολιτική σκηνή.

    [06] Κατέπληξαν τα ''χρυσα αγόρια'' της Γυμναστικής

    26/4/2002 10:00:00 μμ

    Βλάσσης Μάρας

    Με εντυπωσιακές εμφανίσεις από τους Ελληνες αθλητές συνεχίζεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής στην Πάτρα. Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Σίδνεϋ Δημοσθένης Ταμπάκος προκρίθηκε στον τελικό στους κρίκους, ο Βασίλης Τσολακίδης στον τελικό στο δίζυγο ενώ ο πρωταθλητής μας ο Βλάσσης Μάρας, πραγματοποίησε την καλύτερη ελληνική εμφάνιση εξασφαλίζοντας μία θέση σε τρεις τελικούς, στο σύνθετο ατομικό, το μονόζυγο και τον πλάγιο ίππο. Με 53,536 βαθμούς κατέκτησε την 9η θέση, την καλύτερη, που έχει πετύχει ποτέ αθλητής μας στο σύνθετο ατομικό.

    Και οι επιτυχίες δεν σταματούν εδώ. Την δέκατη θέση, που είναι και η καλύτερη της ιστορίας της, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα των ανδρών στο σύνθετο ομαδικό, συγκεντρώνοντας συνολικά 161,571 βαθμούς αφήνοντας εκτός δεκάδας παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Βουλγαρία, η Ουγγαρία και η Βρετανία.

    [07] Ισοφάρισε σε 1-1 το Περιστέρι στα play off

    26/4/2002 11:09:00 μμ

    Για την πρώτη φάση των play off της Α1 κατηγορίας του μπάσκετ, το Περιστέρι επικράτησε του Ολυμπιακού με 81-78 και ισοφάρισε σε 1-1 στις νίκες. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν έτσι το ραντεβού τους για τη Μ.Δευτέρα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 26 April 2002 - 21:00:26 UTC