Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης του Κ. Σημίτη
  • [02] Στο Σίδνεϊ ο υπουργός Αιγαίου
  • [03] Στους δρόμους και σήμερα οι αγρότες
  • [04] Στο Μόναχο ο Κώστας Καραμανλής
  • [05] Συνεδρίαση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές
  • [06] Συνέντευξη Παπανδρέου για Μεσανατολικό
  • [07] Περιοδεία Σημίτη σε Ζάκυνθο - Κεφαλονιά
  • [08] Επίσκεψη Στεφανόπουλου στις Σέρρες
  • [09] Μνημόσυνο στη μνήμη του Α. Τρίτση
  • [10] Καμπούλ: Επίθεση σε ειρηνευτική δύναμη
  • [11] Τρίτος σεισμός στην Ταιβάν
  • [12] Φοίβος και Αθηνά στο κατάστημα του αεροδρομίου
  • [13] Η γυμναστική είναι ζωή!
  • [14] Προφυλακτικά για .... ποδοσφαιρόφιλους

    [01] Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης του Κ. Σημίτη

    7/4/2002 5:21:00 μμ

    Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη θα παραχωρήσει αύριο το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με αφορμή τα δύο χρόνια από τις εκλογές της 9ης Απριλίου του 2000. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί σε στούντιο της ΕΡΤ, στις 10.30 το βράδυ και θα μεταδοθεί σε εθνικό δίκτυο από την κρατική τηλεόραση και τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Antenna, Alpha και Star, και μέσω Internet από το site της ΕΡΤ ΑΕ. Ερωτήσεις στον πρωθυπουργό θα απευθύνουν οι δημοσιογράφοι Τέρενς Κουίκ, Παύλος Τσίμας, Μανώλης Καψής και Σταύρος Θεοδωράκης, και θα συντονίζει ο Νίκος Χατζηνικολάου.

    [02] Στο Σίδνεϊ ο υπουργός Αιγαίου

    Πηγή: NET 105,8 fm 7/4/2002 7:16:00 μμ

    Υπέρ της παρουσίας της Ελληνικής Κοινότητας Σίδνεϊ στο Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, απ' όπου είναι αποκλεισμένη λόγω του γνωστού ''εκκλησιαστικού προβλήματος'' τάχθηκε ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε ομογενειακά μέσα ενημέρωσης.

    Τον Ελληνα υπουργό και τους συνεργάτες του δεξιώθηκε το Σάββατο στην κατοικία του ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Δημήτρης Αννινος.

    Ο κ. Σηφουνάκης μιλώντας προς τους προσκεκλημένους εξήγησε τους λόγους της επίσκεψής του στο Σίδνεϊ, μίλησε για το ρόλο του υπουργείου Αιγαίου και υπερασπίστηκε το ρόλο του ΣΑΕ λέγοντας ότι είναι ακόμα στα πρώτα του βήματα.

    Αύριο ο κ. Σηφουνάκης θα δώσει διάλεξη με θέμα το Αιγαίο και στη συνέχεια θα παρουσιάσει το βιβλίο με τίτλο: Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα που επιμελήθηκαν και ετοίμασαν από κοινού το Υπουργείο Αιγαίου και το Εθνικό Κέντρο Μελετών και Ερευνών (ΕΚΕΜΕ) του πανεπιστημίου Μελβούρνης. Επίσης θα επισκεφθεί το πολιτειακό κοινοβούλιο και την Τρίτη θα γίνει δεκτός από τον πολιτειακό πρωθυπουργό Στιβ Μπρακς

    [03] Στους δρόμους και σήμερα οι αγρότες

    7/4/2002 6:49:00 μμ

    Μετ' εμποδίων γίνεται και σήμερα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτυο λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα. Αγρότες έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Κεφάλωσης Αλμυρού, το Αερινό, το Μεγάλο Μοναστήρι και τον Πλατύκαμπο. Επίσης μπλόκα έχουν στήσει αγρότες και σε αρκετά κομβικά σημεία των νομών της Θεσσαλίας. Εξάλλου, αγρότες με τρακτέρ έχουν αποκλείσει την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Λουδία και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Εδεσσας στο ύψος της Γουμένισσας.

    Οι συνδικαλιστές των αγροτών ζητούν συνάντηση με τον Κώστα Λαλιώτη. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ τους παρέπεμψε στον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ, που χθες απηύθυνε πρόσκληση διαλόγου.

    Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας αναφερόμενος στο κλείσιμο των δρόμων από τους αγρότες είπε πως πρόκειται για κινήσεις που τιμωρούν την ελληνική κοινωνία και επεσήμανε πως με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έχει ήδη ικανοποιήσει τη συντριπτική πλειοψηφία από τους 80.000 βαμβακοπαραγωγούς. Ωστόσο, ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε ότι υπάρχει το θέμα με τις καλλιέργειες που δεν αναγνωρίζει ο κοινοτικός κανονισμός. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε και τη ΝΔ να απαντήσει εάν "καλύπτει την προσπάθεια καταστρατήγησης του κοινοτικού κανονισμού, και εάν καλύπτει τους λίγους που κλείνουν τους δρόμους τιμωρώντας έτσι την προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας".

    Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε ότι "η κυβέρνηση Σημίτη, συνεπής στην πολιτική που διακήρυξε ο υπουργός Γεωργίας, έχει εγκαταλείψει τους Ελληνες αγρότες, αφήνοντάς τους "να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους". Χαρακτήρισε μάλιστα ως υποκριτικά τα ερωτήματα του κ. Πρωτόπαπα σημειώνοντας ότι η η ΝΔ "έχει πάρει ξεκάθαρες θέσεις απέναντι σε όλες τις παραμέτρους των αγροτικών προβλημάτων".

    [04] Στο Μόναχο ο Κώστας Καραμανλής

    7/4/2002 6:04:00 μμ

    Ο κ. Καραμανλής στο Νταχάου

    Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Μόναχο. Σε δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι η βία και ο φανατισμός οδηγούν στις ακρότητες και στο αίμα. Η βία είναι έγκλημα απ' όπου κι αν προέρχεται είπε χαρακτηριστικά. Σε συνέντευξή του στη Ντόιτσε Βέλλε επανέλαβε την προτασή του για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το ενδεχόμενο κομματικοποίησης των επερχόμενων εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

    Ομιλία σε εκδήλωση ομογενών

    Μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση ομογενών έκανε λόγο για άνεμο αλλαγής που πνέει σε ολόκληρη την Ευρώπη και επέκρινε τον πρωθυπουργό, ότι υψώνει χαρακώματα ανάμεσα στους Έλληνες για κομματικούς λόγους.

    Τον κ. Καραμανλή συνοδεύουν η συντονίστρια της ΟΔΕ Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Ντ. Μπακογιάννη, ο γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Π. Σκανδαλάκης, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθηγητής Γ. Βαληνάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θ. Ρουσόπουλος.

    [05] Συνεδρίαση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές

    7/4/2002 5:30:00 μμ

    "Oλοι έχουμε τη δυνατότητα για μία πραγματική νίκη στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και κυρίως στις νομαρχιακές....δεν υπάρχει μικρόβιο ηττοπάθειας", υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, σε ομιλία του στην 3η Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ,που άρχισε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα. Θέμα της συνεδρίασης ήταν ο προγραμματισμός δράσεων για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Ομιλία Κώστα Σκανδαλίδη

    Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι "ο δρόμος για τη νίκη είναι αυτός της πολιτικής, των θέσεων, των προτάσεων, της επανασύνδεσης με την κοινωνία, και αυτό το δρόμο δεν τον εξυπηρετούν μίζερες αναλύσεις, ούτε η λογική ότι, επειδή είμαστε πολλά χρόνια στην εξουσία, έχουμε κουραστεί και θα έρθει ο κ. Καραμανλής με την τακτική του ώριμου φρούτου". Επίσης, υπογράμμισε οτι ''η πιο έγκυρη δημοσκόπηση είναι αυτή των εθνικών εκλογών και καμία άλλη και το ΠΑΣΟΚ θα ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση και όσοι από τώρα προβάρουν τα κοστούμια των επόμενων υπουργικών θώκων, να τα κρεμάσουν στα ράφια και να δουν πως θα αντιμετωπίσουν τη δύναμη που έχει το ΠΑΣΟΚ και η οποία θα οδηγήσει σε αντεπίθεση και σε νίκη''.

    Ο υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι η ΝΔ δεν είχε ποτέ θέση και άποψη για την πορεία της Δημοκρατίας, εξηγώντας ότι ήθελε να καταγγέλει μόνο τη σκανδαλολογία και να οδηγείται ''μια στο καρφί και μια στο πέταλο'' στη βάση των δημοσκοπήσεων και όχι στη βάση της πραγματικής ανάγκης που έχει ο τόπος.

    Το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, έχει επεξεργαστεί μία πολιτική που δεν είναι αποσπασματική, η οποία οδηγεί βήμα με βήμα στην σφαιρική αντιμετώπιση όλων των θεμάτων της μετεξέλιξης του πολιτικού συστήματος.

    Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε και στο έργο που έχει προσφέρει η κυβέρνηση, αλλά και σε αυτό που προτίθεται να προχωρήσει σε θέματα, όπως η διαφάνεια και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, η αποκέντρωση και η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη, τόνισε, συνδέεται με τη Δημοκρατία, αλλά για την ανάπτυξη χρειάζεται διαδημοτική συνεργασία και διεύρυνση του γεωγραφικού πεδίου σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, σαν συνέχεια και σύνδεση με το πολιτικό σύστημα. Γι' αυτό, είπε, κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ είναι να διαμορφώσει μία κάρτα τοπικής αυτονομίας και αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της αποκέντρωσης της κεντρικής εξουσίας.

    Τη σπουδαιότητα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών για την ανάπτυξη της χώρας μας τόνισε και ο γραμματέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Γιάννης Σαλαγιάννης, επισημαίνοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο θεμελιακός και ο προνομιακός χώρος όπου μπορεί να οριοθετηθεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, μία αναπτυξιακή πολιτική με προγραμματισμό και προτεραιότητες.

    Στο πλαίσιο της διήμερης συνεδρίασης, το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε τη διοργάνωση συναυλιών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά την Ελλάδα, που θα είναι αφιερωμένες στον Παλαιστινιακό λαό, στον οποίο θα διατεθούν και τα έσοδα.

    [06] Συνέντευξη Παπανδρέου για Μεσανατολικό

    7/4/2002 1:17:00 μμ

    Ο υπουργός Eξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία , επιρρίπτει ευθύνες στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και αποκαλύπτει ότι ζήτησε από τον Κόλιν Πάουελ να παρέμβουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ, για να τερματιστεί η στρατιωτική σύγκρουση. Ο κ. Παπανδρέου εκτιμά ότι η πολιτική Σαρόν οδηγείται σε αδιέξοδο και ότι το Παλαιστινιακό δεν μπορεί να λυθεί με την εξόντωση του Αραφάτ, ούτε όμως και με την τυφλή βία των ακραίων παλαιστινιακών οργανώσεων.

    [07] Περιοδεία Σημίτη σε Ζάκυνθο - Κεφαλονιά

    7/4/2002 12:05:00 μμ

    Τους στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα περιέγραψε χθες, από το Αργοστόλι, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο μέσον της τετραετίας και θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς την προσπάθεια, για την πραγματική σύγκλιση με τις άλλες χώρες της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός άσκησε δριμύτατη κριτική στη ΝΔ και στον Πρόεδρό της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «άνθρωποι που πιστεύουν μόνο στην εξουσία και τον εαυτό τους» δεν είναι κατάλληλοι να κυβερνήσουν τον τόπο.

    Ανοιγμα στον προοδευτικό χώρο

    Η προοδευτική πλειοψηφία συγκροτεί ένα κοινωνικό μέτωπο ευρύτερο από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο κ. Σημίτης, κάνοντας ουσιαστικά άνοιγμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς και κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι κουβαλά βαρύ παρελθόν.

    Στόχος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι η προοδευτική πλειοψηφία της χώρας να εκφραστεί σε ένα ψηφοδέλτιο νίκης της ευρύτερης Κεντροαριστεράς σε κάθε δήμο, σε κάθε κοινότητα, σε κάθε νομό - είτε από τον πρώτο, είτε στο δεύτερο γύρο.

    Παρέμβαση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

    Από την Κεφαλονιά, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης παρενέβη χθες στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, καλώντας τους αγρότες να αναλογισθούν τις συνέπειες, και υπογράμμισε, ότι η επιδότηση προϋποθέτει την τήρηση των νόμων και πρόσθεσε πως η παρανομία δεν πρόκειται να περάσει.

    [08] Επίσκεψη Στεφανόπουλου στις Σέρρες

    Πηγή: NET 105,8 fm 7/4/2002 11:59:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Στο Ρούπελ και στο Μπέλλες στη θέση Οχυρό, βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 61η επέτειο της μάχης. Στο ύψωμα Οχυρό, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία του διοικητή του 567 Τ.Π., για το ιστορικό της ημέρας και κατάθεση στεφάνου από τον κ. Στεφανόπουλο.

    Εν συνεχεία, ο κ. Στεφανόπουλος θα ξεναγηθεί στα οχυρά και έπειτα θα παρακαθίσει σε δεξίωση, ενώ το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα αναχωρήσει για το ιερό ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, όπου η δήμαρχος Πετριτσίου ΄Αννα Μαυρίδου, θα του επιδώσει το χρυσό κλειδί του δήμου και θα του απονείμει τιμητική πλακέτα.

    Η επίσκεψη του κ. Στεφανόπουλου, θα ολοκληρωθεί το βράδυ με γεύμα που θα δώσει προς τιμή του, η δημοτική αρχή Πετριτσίου.

    [09] Μνημόσυνο στη μνήμη του Α. Τρίτση

    7/4/2002 1:24:00 μμ

    Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του πρώην δημάρχου Αθηναίων Αντώνη Τρίτση. Οι συγγενείς του, αλλά και το Ίδρυμα ''Αντώνης Τρίτσης'' για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των λαών τέλεσαν το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών μνημόσυνο στη μνήμη του οραματιστή πολιτικού. Από αύριο ξεκινά ένα δίμηνο εκδηλώσεων αφιερωμένο στη μνήμη του Αντώνη Τρίτση.

    [10] Καμπούλ: Επίθεση σε ειρηνευτική δύναμη

    7/4/2002 11:34:00 πμ

    Τουλάχιστον δυο ρουκέτες έπληξαν το πρωί το αρχηγείο των ξένων ειρηνευτικών δυνάμεων στην Καμπούλ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Προστασίας. Οι ρουκέτες έπληξαν τις εγκαταστάσεις, που στεγάζουν τα αρχηγεία της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας. Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι στο κεντρικό Αφγανιστάν ανακαλύφθηκαν τρεις ομαδικοί τάφοι με πτώματα μελών της κοινότητας των Χαζάρα που εκτελέστηκαν ένα μήνα πριν την πτώση των Ταλιμπάν.

    [11] Τρίτος σεισμός στην Ταιβάν

    7/4/2002 11:01:00 πμ

    Τρίτη σεισμική δόνηση, μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας σημειώθηκε στην Ταϊβάν. Το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της παραθαλάσσιας πόλης Σουάο στην περιοχή και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές. Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 31 Μαρτίου και ήταν μεγέθους 6,8 Ρίχτερ ενώ ο δεύτερος την περασμένη Πέμπτη και ήταν μεγέθους 5,4 Ρίχτερ.

    [12] Φοίβος και Αθηνά στο κατάστημα του αεροδρομίου

    7/4/2002 5:17:00 μμ

    Oι μασκότ των Oλυμπιακών Aγώνων της Αθήνας, ο Φοίβος και η Αθηνά, έφτασαν το μεσημέρι στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και θα παραμείνουν εκεί μέχρι και το 2004. Από σήμερα, λοιπόν, τα πρώτα προϊόντα με τις μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας βρίσκονται στις προθήκες του Ολυμπιακού Καταστήματος του αεροδρομίου.

    Πρόκειται για καπέλα, καρφίτσες πέτου και μπλούζες. Ηδη, η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγάλη και τα προϊόντα γίνονται ανάρπαστα. Τους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσουν και τα κουκλάκια με τις μασκότ των Αγώνων του 2004.

    [13] Η γυμναστική είναι ζωή!

    7/4/2002 10:07:00 πμ

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) κάνει έκκληση για άθληση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου. Μάλιστα, η γενική διευθύντρια του WHO, Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ καλεί όσους κάνουν καθιστική ζωή σε όλο τον κόσμο να σηκωθούν από τον καναπέ του σπιτιού τους και να γυμναστούν. Το μήνυμα της Μπρούντλαντ δόθηκε με την ευκαιρία των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν στη Βραζιλία για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

    Οχι στην αδράνεια

    Η υπηρεσία Υγείας των Ηνωμένων Εθνών έχει κηρύξει τον πόλεμο στην αποκαλούμενη ''επιδημία αδράνειας'' που όπως τονίζει προκαλεί καρδιαγγειακά προβλήματα, παχυσαρκία και διαβήτη.

    ''Εχουμε τη θεραπεία. Πρόκειται για τη σωματική άσκηση, 30 λεπτά ημερησίως'', είπε η Μπρούντλαντ. ''Μπορείτε να το κάνετε αν πάτε τα παιδιά στο σχολείο τους με τα πόδια ή αν κάνετε μια βόλτα στο πάρκο. Αν χρησιμοποιείτε τις σκάλες αντί για τους ανελκυστήρες. Αν σηκωθείτε από τον καναπέ και κινηθείτε'', υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Σάο Πάολο.

    Η εκστρατεία ''Κίνηση για Υγεία'' του WHO βασίζεται στο μοντέλο που προώθησε η κυβέρνηση της Πολιτείας του Σάο Πάολο το 1997 για να πείσει όσους ακολουθούσαν καθιστική ζωή στην πλουσιότερη και πολυπληθέστερη πόλη της Βραζιλίας να ασκούνται επί 30 λεπτά την ημέρα.

    [14] Προφυλακτικά για .... ποδοσφαιρόφιλους

    Αννίτα Πασχαλινού 7/4/2002 1:09:00 μμ

    Μια πρωτότυπη διαφημιστική καμπάνια για την πώληση προφυλακτικών γεννήθηκε στην πατρίδα του μάμπο και του καρναβαλιού. Με δεδομένη την αγάπη των Βραζιλιάνων για το ποδόσφαιρο, μια εταιρία αποφάσισε να παράγει προφυλακτικά σε συσκευασίες που φέρουν τα εμβλήματα ποδοσφαιρικών ομάδων.

    Sex και ποδόσφαιρο : Στρατηγική που αποδίδει

    Μέχρι στιγμής, η ιδέα φαίνεται να ενθουσιάζει τους ποδοσφαιρόφιλους που σπεύδουν να αγοράσουν το προφυλακτικό που εικονίζει την αγαπημένη τους ομάδα.

    Μόνο το Φεβρουάριο, το μήνα του καρναβαλιού, η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει 3.000.000 συσκευασίες του ενός προφυλακτικού. Στόχος της είναι η πώληση 35 εκατομμυρίων συσκευασιών σε ένα χρόνο.

    Να σημειώσουμε ότι στη Βραζιλία πουλιούνται 300.000.000 το χρόνο.

    Πρώτα ..... στις πωλήσεις (750.000) έρχονται τα προφυλακτικά με τη συσκευασία της Flamengo Club, της ομάδας με τους περισσότερους οπαδούς στη Βραζιλία.

    Ακολουθεί η Sao Paulo Corinthians με πωλήσεις 650.000 προφυλακτικών

    Αλήθεια, η ιδέα θα μπορούσε να βρει σύντομα και μιμητές στην Ελλάδα;


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 April 2002 - 16:56:58 UTC