Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη επίσκεψη Πάουελ στη Μ. Ανατολή
  • [02] Εκλογές στην Ουγγαρία
  • [03] Επίθεση σε συναγωγή της Μασσαλίας

    [01] Κρίσιμη επίσκεψη Πάουελ στη Μ. Ανατολή

    7/4/2002 11:03:00 πμ

    Στο ταξίδι του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στη Μέση Ανατολή εναποτίθενται οι ελπίδες της διεθνούς κοινότητας, για την εκτόνωση της κρίσης στην περιοχή. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, αναχωρεί σήμερα από τις ΗΠΑ και αναμένεται να φθάσει στο Ισραήλ, την ερχόμενη Παρασκευή καθώς θα επισκεφθεί πρώτα το Μαρόκο και στη συνέχεια διάφορες πρωτεύουσες της Μέσης Ανατολής και τη Μαδρίτη.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αριέλ Σαρόν, ζήτησε να ''αποσυρθούν χωρίς καθυστέρηση'' οι δυνάμεις του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η καθυστέρηση θα υπονομεύσει την ειρηνευτική αποστολή, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. "Το Ισραήλ θα κάνει ότι μπορεί για την γρήγορη ολοκλήρωση των στρατιωτικών επιχειρήσεών του ", απάντησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός .

    Επικαλούμενο εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, το κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ, μετέδωσε ότι οι σφοδρές μάχες που διεξάγονται στην πόλη Τζενίν, ενδέχεται να τερματισθούν εντός της ημέρας.

    Ημέρα σφαγής χαρακτηρίστηκε η χθεσινή για την πόλη Τζενίν και τη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης. Από τα ισραηλινά πυρά σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι.

    Το αρχηγείο του παλαιστίνιου ηγέτη στη Ραμάλα έπληξαν και πάλι χθες οι ισραηλινές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 4 από τους σωματοφύλακές του.

    Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ο Γιάσερ Αραφάτ είναι «σώος και αβλαβής»

    Εκδίκηση ζητά η Χαμάς

    Προβληματισμό και έντονη ανησυχία προκάλεσε στη διεθνή κοινότητα η χθεσινή ανακοίνωση - της Χαμάς που έκανε λόγο για μια ασυνήθιστη ένοπλη απάντηση, που θα συνταράξει την κρατική οντότητα του Ισραήλ.

    Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των αντιποίνων για το θάνατο έξι μελών της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια επίθεσης ελικοπτέρου, στην πόλη Νάμπλους, της Δυτικής Οχθης.

    [02] Εκλογές στην Ουγγαρία

    7/4/2002 11:10:00 πμ

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ούγγροι πολίτες. Φαβορί για τη νίκη, είναι ο νυν συντηρητικός πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπαν, ο οποίος ηγείται του συνασπισμού ''Φίντεζ'' και ο οποίος φέρεται να προηγείται από τους Σοσιαλιστές κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. Παρόλα αυτά, τίποτα δε φαίνεται να είναι σίγουρο για μια χώρα όπου οι εκπλήξεις σε πολιτικό επίπεδο, δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο.

    Προβληματίζει μια πιθανή συνεργασία με την ακροδεξιά

    Οι εκλογές στην Ουγγαρία, συγκεντρώνουν τα βλέμματα των πολιτικών αναλυτών της χώρας αλλά και της ΕΕ, καθώς υπάρχουν φόβοι για ενδεχόμενη συνεργασία του πρωθυπουργού Ορμπαν με το ξενόφοβο, ακροδεξιό κόμμα Δικαιοσύνη και Ζωή (MIEP).

    Το ΜΙΕΡ, μπήκε για πρώτη φορά στη βουλή πριν από 4 χρόνια, συγκεντρώντας ποσοστό 5,5%.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καθοριστικός για το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι ο δεύτερος γύρος των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου.

    [03] Επίθεση σε συναγωγή της Μασσαλίας

    7/4/2002 10:42:00 πμ

    Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε τα ξημερώματα εβραϊκή συναγωγή στη Μασσαλία. Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανείς, ακόμα και οι αστυνομικοί που εκτελούσαν περιπολία μπροστά από τον εβραϊκό χώρο λατρείας. Η ίδια συναγωγή είχε δεχτεί επίθεση με μολότοφ και πριν από τέσσερις ημέρες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 April 2002 - 8:54:08 UTC