Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοβουλίες Σημίτη στα Τίρανα
  • [02] ΕΣΡ: Σε κανέναν σταθμό άδεια
  • [03] Ακαιρη η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο
  • [04] Επαφές Βάιρα Φραιμπέργκα στην Αθήνα
  • [05] Απανθρακώθηκε άνδρας σε ξενοδοχείο
  • [06] Νεκρός σε δασος στο Καπανδρίτι
  • [07] Προσομοίωση συνεδρίασης ΟΗΕ από μαθητές
  • [08] Νεκρός από έκρηξη νάρκης
  • [09] Συνεχίζεται η επίσκεψη του Κινέζου αξιωματούχου
  • [10] Έκρηξη στο Αιγάλεω
  • [11] Νεκρός ο δολοφόνος της Ναντέρ
  • [12] Διαδηλώσεις στους δρόμους της Ιταλίας
  • [13] Email από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν;
  • [14] Νέες προτάσεις της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό
  • [15] Σήμερα ο αγώνας μπάσκετ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ

    [01] Πρωτοβουλίες Σημίτη στα Τίρανα

    28/3/2002 6:01:00 μμ

    Υπέρ της ένταξης των χωρών της Βαλκανικής στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ τάχθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά τη διάρκεια της 5ης Διαβαλκανικής Διάσκεψης στα Τίρανα, με τη συμμετοχή επτά βαλκανικών χωρών και της Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει επίσης την ελληνική πρόταση για μετεξέλιξη της Διάσκεψης σε περιφερειακό οργανισμό, με δομή ανάλογη του συμφώνου σταθερότητας.

    Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου στη ΝΕΤ 105.8

    " Σκοπός της δημιουργίας αυτού του οργανισμού είναι να δημιουργηθεί η ελπίδα στους λαούς της περιοχής μας ότι σύντομα θα ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια ", τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

    Όπως ανέφερε, είναι φυσικό κάποιες βαλκανικές χώρες να αντιμετωπίζουν με φόβο την συμμετοχή τους σε έναν τέτοιο οργανισμό λόγω των παλαιότερων εμπειριών τους. Παρόλα αυτά, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα οι φοβίες τους θα ξεπεραστούν.

    " Πιστεύω ότι σύντομα οι βαλκανικές χώρες θα έχουν μία ενιαία φωνή στον κόσμο, με τη δημιουργίας της άτυπης τρόικας και την κοινή εκπροσώπησή τους σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς ", είπε χαρακτηριστικά.

    Στην Αθήνα αύριο ο Αλβάρο ντε Σότο

    Χτες ο Αλβανός Πρόεδρος Ρετζέπ Μειντανι, μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου υπέγραψε την ελληνική πρόταση για εκεχειρία κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Στο μεταξύ, στην Αθήνα αναμένεται αύριο για συνομιλίες ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο Ντε Σότο.

    Αύριο εξάλλου,θα πραγματοποιηθεί στη Βουλιαγμένη η τετραμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Τουρκίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, με θέμα την προώθηση των διαδικασιών ένταξης στο ΝΑΤΟ της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

    [02] ΕΣΡ: Σε κανέναν σταθμό άδεια

    28/3/2002 4:17:00 μμ

    Χωρίς άδεια θα παραμείνουν οι δέκα υποψήφιοι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας, όπως αποφάσισε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αφού μετά τον έλεγχο του πόθεν έσχες και της οικονομικής αυτοτέλειας τους, αποφασίστηκε ότι δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Η συζήτηση για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο Mega και τον Antenna για τα τηλεπαιχνίδια "BB" και "Bar" αναβλήθηκε για τη συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης.

    Νωρίτερα, έξω από το κτίριο του ΕΣΡ συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό " Tempo" και διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του σταθμού να καταργήσει τις ειδήσεις.

    [03] Ακαιρη η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο

    28/3/2002 4:51:00 μμ

    Μετά τις δημοτικές εκλογές θα ανοίξει η συζήτηση για το εκλογικό σύστημα σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Λάμπρο Παπαδήμα και τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Τζαννή. Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή την απόρριψη από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ της πρότασης νόμου ΚΚΕ και ΣΥΝ για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος της χώρας.

    [04] Επαφές Βάιρα Φραιμπέργκα στην Αθήνα

    28/3/2002 12:22:00 μμ

    Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η επίσκεψη της προέδρου της Λετονίας Βάιρα Φραιμπέργκα στην Αθήνα. Η Λετονή πρόεδρος τιμήθηκε το πρωί στο δημαρχείο της πρωτεύουσας με το χρυσό μετάλλιο της πόλης. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου στρατιώτη και επισκέφθηκε το ελληνικό κοινοβούλιο όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της βουλής Απόστολο Κακλαμάνη.

    [05] Απανθρακώθηκε άνδρας σε ξενοδοχείο

    28/3/2002 7:04:00 μμ

    Φρικτό θάνατο μέσα στις φλόγες βρήκε το απόγευμα ένας ηλικιωμένος στην Πεύκη. Το δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου έμενε μόνος του, λαμπάδιασε, με αποτέλεσμα ο 75χρονος Κώστας Παπαβασιλείου να απανθρακωθεί. Η φωτιά, που δεν επεκτάθηκε σε άλλους χώρους του ξενοδοχείου, πιθανότατα προκλήθηκε από αναμένο τσιγάρο.

    [06] Νεκρός σε δασος στο Καπανδρίτι

    28/3/2002 5:42:00 μμ

    Πτώμα νεαρού άνδρα, ηλικίας περίπου 25 ετών, βρέθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στο Καπανδρίτι. Το θύμα, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα, έφερε τέσσερις μαχαιριές στη θωρακική και κοιλιακή χώρα. Ο θάνατος του σύμφωνα με τον ιατροδικαστή οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

    [07] Προσομοίωση συνεδρίασης ΟΗΕ από μαθητές

    Πηγή: NET 105,8 fm 28/3/2002 2:56:00 μμ

    Με συμμετοχή 250 μαθητών Λυκείου άρχισε το πρωί στο Ινστιτούτο Γκαίτε η 5η συνάντηση-προσομοίωση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Συμμετέχουν 50 Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά από το Λεκανοπέδιο Αττικής, τη Θεσσαλονίκη, τον Αγιο Ευστράτιο και τον Πόρο. Οι μαθητές-εργαζόμενοι κατά επιτροπές θα ασχοληθούν με την τρομοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον και άλλα σύγχρονα θέματα και θα εκδώσουν τα συμπεράσματά τους το Σάββατο με τη λήξη της συνόδου.

    [08] Νεκρός από έκρηξη νάρκης

    Πηγή: ΕΤ-1 28/3/2002 2:20:00 μμ

    Ένας λαθρομετανάστης βρήκε το θάνατο και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά στην περιοχή Γεμιστή Φερρών Έβρου, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στη χώρα μας. Μαζί με άλλους τρεις μπήκαν τη νύχτα σε περιφραγμένο στρατιωτικό ναρκοπέδιο. Μία νάρκη που εξερράγη είχε ως αποτέλεσμα το τραγικό τέλος του ενός λαθρομετανάστη, το σοβαρό τραυματισμό των δύο και τον ελαφρύτερο άλλων δύο.

    Ο νεκρός και οι τραυματίες διακομίστηκαν από την αρμόδια στρατιωτική αρχή στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

    [09] Συνεχίζεται η επίσκεψη του Κινέζου αξιωματούχου

    Πηγή: NET 105,8 fm 28/3/2002 2:03:00 μμ

    Εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητες των ανδρών των ειδικών δυνάμεων της χώρας μας, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Αμυνας στρατηγός Τσι Χαουτιάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας και το μεσημέρι παρακολούθησε επίδειξη καταδρομών στο Μεγάλο Πεύκο, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αμυνας Λάζαρο Λωτίδη.

    "Είμαι βέβαιος ότι η Κίνα και η Ελλάδα θα κάνουν τους πλέον ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες, αντίστοιχους στους αιώνιους πολιτισμούς τους", δήλωσε ο Τσι Χουατιάν.

    [10] Έκρηξη στο Αιγάλεω

    Πηγή: NET 105,8 fm 28/3/2002 2:44:00 μμ

    Σημαντικές υλικές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα προκάλεσε έκρηξη θερμοσίφωνα, το μεσημέρι στο Αιγάλεω.

    [11] Νεκρός ο δολοφόνος της Ναντέρ

    28/3/2002 3:46:00 μμ

    Αυτοκτόνησε πηδώντας από το παράθυρο του κτιρίου της γαλλικής ασφάλειας, ο 33χρονος Ρίτσαρντ Ντερν, ο οποίος σκότωσε χθες 8 άτομα και τραυμάτισε άλλα 20, όταν άρχισε να πυροβολεί εναντίον των μελών του δημοτικού συμβουλίου του παρισινού προαστίου Ναντέρ, την ώρα που συνεδρίαζαν.

    Οπως έγινε γνωστό ο δράστης και αυτόχειρας ήταν άνεργος και έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, και όπως αποκάλυψαν αστυνομικές πηγές ήθελε να πεθάνει αλλά όχι άσημος και ανώνυμος.

    [12] Διαδηλώσεις στους δρόμους της Ιταλίας

    28/3/2002 1:40:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Εκατό χιλιάδες πολίτες στη Ρώμη και δεκάδες χιλιάδες σε πολλές άλλες ιταλικές πόλεις κατέβηκαν χθες στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της τρομοκρατίας αλλά και των επιθέσεων της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι κατά των συνδικάτων. Οι διαδηλώσεις που έγιναν υπό το φως πυρσών, είχαν οργανωθεί από τις 3 ιταλικές εργατικές συνομοσπονδίες που έχουν συνολικά πάνω από 10.000.000 μέλη.

    Σε νεκρό σημείο βρίσκονται πια οι σχέσεις της κεντροδεξιάς ιταλικής κυβέρνησης με τα συνδικάτα, μετά από τις οξύτατες φραστικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν κατά του συνδικαλιστικού κινήματος οι υπουργοί της ξενόφοβης Λέγκας του Βορρά. Οι 3 συνομοσπονδίες που καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι αποσταθεροποιεί το δημοκρατικό πολίτευμα, ανακοίνωσαν χθες ότι καλούν όλους τους Ιταλούς εργαζομένους να κατέβουν σε γενική απεργία στις 16 Απριλίου.

    Στο μεταξύ, θα οργανωθούν νέες ογκώδεις διαδηλώσεις που προβλέπεται να ξεπεράσουν σε λαϊκή συμμετοχή ακόμα και την πρόσφατη ιστορική διαδήλωση του περασμένου Σαββάτου στην οποία μετείχαν 2 έως 3 εκατομμύρια διαδηλωτές.

    [13] Email από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν;

    Πηγή: NET 105,8 fm 28/3/2002 12:22:00 μμ

    Αραβική εφημερίδα του Λονδίνου υποστηρίζει ότι έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος εναντιώνεται στο σαουδαραβικό ειρηνευτικό σχέδιο και καλεί τους Μουσουλμάνους σε συνέχιση του αγώνα για τα δίκαιά τους. Ο διευθυντής της εφημερίδας, που έχει συναντήσει τον Μπιν Λάντεν, υποστηρίζει ότι το μήνυμα είναι γνήσιο, καθώς το στυλ και η γλώσσα είναι αυτά του αρχηγού της Αλ Κάιντα.

    [14] Νέες προτάσεις της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό

    28/3/2002 5:16:00 μμ

    Νέο γύρο διαλόγου για το θέμα της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού αρχίζει αύριο ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης. Στην πρόσκληση θα ανταποκριθούν οι εργοδοτικοί φορείς και η Διοίκηση του ΙΚΑ, ενώ η ΓΣΕΕ θα αποφασίσει για την περαιτέρω στάση της στην συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 4 Απριλίου. Οπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος η ΓΣΕΕ θα προτείνει χρηματοδοτικό σχέδιο που θα δημιουργεί πλεόνασμα.

    Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στα τέλη Απριλίου θα είναι έτοιμο το νέο πλαίσιο χρηματοδότησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    [15] Σήμερα ο αγώνας μπάσκετ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ

    28/3/2002 6:56:00 μμ

    Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μετά και τα επεισόδια που σημάδεψαν το ποδοσφαιρικό ντέρμπυ της Κυριακής, αναμένεται να διεξαχθεί ο αγώνας μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα, στο Ολυμπιακό στάδιο στις 9.00 το βράδυ. Παρ' όλο που στο γήπεδο θα βρίσκονται μόνο οπαδοί του Παναθηναϊκού, παίκτες και παράγοντες κάνουν έκκληση στους φιλάθλους τους για ψυχραιμία και ηρεμία. Ειδικά μετά τη χθεσινοβραδυνή επίθεση με πέτρες και λοστούς αγνώστων δραστών σε κλαμπ φιλάθλων του Παναθηναϊκού στον Κορυδαλλό, δεν έμειναν και πολλά περιθώρια για εφησυχασμό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 28 March 2002 - 18:00:14 UTC