Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμο διάστημα για μετρό Θεσσαλονίκης
  • [02] Συνεδριάζει το ΕΣΡ για BAR και ΒΒ2
  • [03] Διάσκεψη υπό τη σκιά επίθεσης αυτοκτονίας
  • [04] Απεργίες σχεδιάζουν οι τραπεζοϋπάλληλοι
  • [05] Αύριο οι ποινές για τα έκτροπα
  • [06] Σπάνια εκθέματα στο Βυζαντινό μουσείο

    [01] Κρίσιμο διάστημα για μετρό Θεσσαλονίκης

    28/3/2002 11:42:00 πμ

    Κρίσιμο είναι το επόμενο διάστημα για την τύχη του μετρό της Θεσ/νίκης καθώς μέχρι το Πάσχα αναμένεται να ληφθεί η οριστική απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συνέχιση του έργου. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διαβεβαιώνει ότι μπορεί να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, κάτω από προϋποθέσεις.

    [02] Συνεδριάζει το ΕΣΡ για BAR και ΒΒ2

    28/3/2002 11:03:00 πμ

    Συνεδριάζει από τις 11.00 το πρωί το EΣP, προκειμένου να αποφασίσει τις κυρώσεις που θα επιβάλει στους τηλεοπτικούς σταθμούς Antenna και Mega για τις εκπομπές Big Brother και Bar της 11ης και 12ης Mαρτίου. Στο μεταξύ με αιχμές εναντίον μελών του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου επανήλθε ο Πρόεδρός του Βασίλης Λαμπρίδης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Βουλής.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε οτι δεν χρειάζεται " να δημιουργούμε κρίσεις " και υπογράμμισε οτι έχει προειδοποιήσει τους δύο σταθμούς για τις κυρώσεις που θα τους επιβληθούν εάν δεν προχωρήσουν σε αλλαγή της ώρας προβολής και της σήμανσης.

    Ηδη το Μέγκα από χτες προχώρησε σε αυτορύθμιση.

    Στο μεταξύ το σίριαλ με τα τηλεπαιχνίδια συνεχίστηκε και χτες, στο Γαλάτσι, όπου μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σφράγισαν το κατάστημα όπου γίνονται τα γυρίσματα της εκπομπής "Μπαρ". Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της απόφασης του δήμου Γαλατσίου και το κατάστημα ξανα άνοιξε το απόγευμα.

    [03] Διάσκεψη υπό τη σκιά επίθεσης αυτοκτονίας

    28/3/2002 8:31:00 πμ

    Μεγαλώνει ο κύκλος αίματος στη Μ. Ανατολή. Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες σε ξενοδοχείο της πόλης Νετάνια συνεχίζονται οι εργασίες της διάσκεψης των αραβικών χωρών στη Βηρυτό. Ο ισραηλινός στρατός προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν αντίποινα, ενώ η κυβέρνηση Σαρόν επέρριψε ευθύνες στο Γιάσερ Αραφάτ.

    Το επεισόδιο

    Η νέα επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του εβραϊκού Πάσχα, στο ξενοδοχείο " Παρκ " στο κέντρο της πόλης.

    Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ περισσότεροι από 120 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων 30 σοβαρά.

    Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η Χαμάς ενώ ο βομβιστής καμικάζι έχει αναγνωριστεί.

    Πρόκειται για τον 25χρονο Αμπντελμπασέτ Οντέχ, κάτοικος της πόλης Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης.

    Σύμφωνα με την ισραηλινή κρατική τηλεόραση, ο δράστης κατάφερε απαρατήρητος να φθάσει μέχρι την τραπεζαρία του ξενοδοχείου.

    Υπονομεύθηκε το σχέδιο ειρήνευσης των ΗΠΑ

    Για εν ψυχρώ δολοφονία έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους και κάλεσε τον Παλαιστίνιο ηγέτη να σταματήσει τη βία.

    Η παλαιστινιακή ηγεσία καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι είχε ως στόχο να υπονομεύσει την αμερικανική πρωτοβουλία για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή αλλά και τη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου.

    Ήδη ο Παλαιστίνιος ηγέτης έχει διατάξει τη σύλληψη τεσσάρων στρατιωτικών στελεχών της Χαμάς και της Τζιχάντ.

    « Η επίθεση στη Νετάνια δυσχεραίνει την κατάσταση και μειώνει τις ελπίδες για εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους» δήλωσε ο Αντονι Ζινι, απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, ενώ ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Κόλιν Πάουελ, ανέφερε ότι προς το παρόν ο απεσταλμένος των ΗΠΑ θα συνεχίσει την αποστολή του στην περιοχή

    Το ειρηνευτικό σχέδιο της Σ. Αραβίας

    Στο μεταξύ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς πρωταγωνιστές συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της συνόδου κορυφής του αραβικού συνδέσμου.

    Από τη διάσκεψη απουσιάζουν ο πρόεδρος Μουμπάρακ της Αιγύπτου, ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας και ο ηγέτης των Παλαιστινίων, Γιάσερ Αραφάτ, ενώ αποχώρησε η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία επειδή δεν επετράπη στον Αραφάτ να παραστεί.

    Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας, Αλί Αμπντούλ-Ραγκχέμπ, ανοίγοντας τις εργασίες της συνόδου, άσκησε κριτική στο Ισραήλ και εξέφρασε την υποστήριξή του στο ειρηνευτικό σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας. Το σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας προτείνει την επαναπροσέγγιση των αραβικών χωρών με το Ισραήλ, ζητώντας σε αντάλλαγμα να αποσυρθεί το Ισραήλ από όλες τις περιοχές που κατέλαβε το 1967.

    Οι ανταποκριτές πιστεύουν ότι ακόμη και εάν η διάσκεψη εγκρίνει το σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας, κάτι τέτοιο δεν θα αποκτήσει ιδιαίτερη βαρύτητα, λόγω της απουσίας τριών ηγετών.

    Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ, δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στη σύνοδο καθώς δεν προτίθεται, να υποκύψει στον εκβιασμό του Ισραήλ.

    Οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις προς το Ισραήλ ώστε να επιτραπεί η μετάβαση του Γιάσερ Αραφάτ στη Βηρυτό από τη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, όπου βρίσκεται υπό κατ οίκον περιορισμό.

    Πηγή: ΒΒConline

    [04] Απεργίες σχεδιάζουν οι τραπεζοϋπάλληλοι

    28/3/2002 9:03:00 πμ

    Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΟΤΟΕ μετά και τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

    [05] Αύριο οι ποινές για τα έκτροπα

    28/3/2002 8:57:00 πμ

    Σε απολογία καλούνται οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, παράγοντες των δύο ομάδων, η τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, σύμφωνα με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ, για τα επεισόδια που στιγμάτισαν το ντέρμπυ των "αιωνίων" στη Λεωφόρο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μεγάλες ευθύνες καταλογίζονται στους γηπεδούχους, ενώ οι υπόλογοι απειλούνται με βαριές ποινές.

    Αναβλήθηκε η δίκη του φίλαθλου

    Η συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΑΕ ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθούν τελικές αποφάσεις για τις ποινές που πρόκειται να επιβληθούν στους υπαίτιους.

    Στο μεταξύ, αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων, για τις 10 Απριλίου, η δίκη του 28χρονου Νικόλαου Σπανού, ο οποίος κατηγορείται για απρόκλητη σωματική βλάβη και βιαιοπραγία εναντίον του διαιτητή Μάκη Ευθυμιάδη.

    [06] Σπάνια εκθέματα στο Βυζαντινό μουσείο

    28/3/2002 9:21:00 πμ

    Η μεγαλύτερη περιοδική έκθεση που έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια φιλοξενείται από τις 28 Μαρτίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2002 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Θέμα της έκθεσης είναι: "1884-1930, Από τη Χριστιανική Συλλογή στο Βυζαντινό Μουσείο" και αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ ΑΕ.

    Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 700 αντικείμενα.

    Τα περισσότερα παρουσιάζονται για πρώτη φορά και περιλαμβάνουν εικόνες, γλυπτά, έργα μικροτεχνίας, τοιχογραφίες, χειρόγραφα, υφάσματα και κεραμική.

    Μοναδικό είναι το ανέκδοτο και αυθεντικό φωτογραφικό και αρχειακό υλικο που συνοδεύει τα εκθέματα.

    Στόχος της έκθεσης είναι να γνωρίσει το κοινό πως γεννιέται ένα Μουσείο και συγκεκριμένα το Βυζαντινό και Χριστιανικό.

    Πρόκειται για ένα μεγάλο εκθεσιακό γεγονός με εκατοντάδες πρωτότυπα εκθέματα που καλύπτουν 15 αιώνες.

    Η έκθεση θα λειτουργεί Τρίτη, Πέμπτη - Κυριακή από τις 8.30-15.00, την Τετάρτη από τις 12.00-19.00.

    Τη Δευτέρα θα είναι κλειστά.

    Η είσοδος κοστίζει 1,47 ευρώ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 28 March 2002 - 10:13:34 UTC