Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κακλαμάνη με ομογενείς της Αλβανίας
  • [02] Συνεδρίαση ECOFIN με Ελληνικό ενδιαφέρον
  • [03] Εκτός οκτάδας του Σαπόρτα ο Ηρακλής
  • [04] ΑΕΚ:Κανονικά στις προπονήσεις ο Ατματζίδης
  • [05] ΟΣΦΠ:Επιπόλαιος ο τραυματισμός Αλεξανδρή
  • [06] ΠΑΟΚ:Επιστρέφει ο Λουτσιάνο
  • [07] Στους ''8'' του Σαπόρτα ο Πανιώνιος
  • [08] Αρης: Οι απουσίες δένουν τα χέρια του Κράους
  • [09] Θετικός ο απολογισμός των Ολυμπιακών Αγώνων

    [01] Συνάντηση Κακλαμάνη με ομογενείς της Αλβανίας

    Πηγή: ΑΠΕ 5/3/2002 8:10:00 μμ

    Διακόπτοντας για λίγο τη συμμετοχή του στην τρίτη διάσκεψη προέδρων κοινοβουλίων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιείται στα Τίρανα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης επισκέφθηκε τη Δερβίτσανη για να μεταφέρει, όπως είπε, μήνυμα συμπαράστασης προς τους Ελληνες της Αλβανίας για να παραμείνουν και να προκόψουν στις εστίες τους.

    Σε συνάντηση με μέλη της ελληνικής μειονότητας ο κ. Κακλαμάνης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες της Αλβανίας. Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης υποσχέθηκε ότι ''το ελληνικό κοινοβούλιο θα κάνει το χρέος του έναντι της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία''.

    Ο κ. Κακλαμάνης μετέβη στη συνέχεια στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού και άναψε ένα κερί. Ακολούθως χόρεψε μαζί με το κοινό στην πλατεία του χωριού και αμέσως μετά αναχώρησε για τα Τίρανα.

    [02] Συνεδρίαση ECOFIN με Ελληνικό ενδιαφέρον

    Πηγή: ΑΠΕ 5/3/2002 9:41:00 μμ

    Oι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας και το ζήτημα του διορισμού νέου αντιπροέδρου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τους υπουργούς Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του Νίκου Χριστοδουλάκη. "Πέρσι τέτοια εποχή πολλοί εκτιμούσαν ότι η ευρωπαϊκή οικονομία μπορούσε να αποτελέσει την ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομίας, χωρίς όμως οι εν λόγω εκτιμήσεις-με βάση τα φετινά δεδομένα-να δικαιωθούν"δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ελληνας υπουργός, υπογραμμίζοντας όμως στη συνέχεια ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο υπό τον όρο της προώθησης των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, σε σχεδόν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

    Στόχος η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης στην ΕΕ

    "Κοινοί στόχοι των "15" είναι η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης στην ΕΕ και η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών σε τομείς όπως το ασφαλιστικό και η αγορά της εργασίας, χωρίς όμως να διακυβευτεί το ευρωπαϊκό μοντέλο της κοινωνίας" ανέφερε ακόμη ο κ. Χριστοδουλάκης, σημειώνοντας ότι "επί αυτών των βασικών αρχών υπάρχει ευρεία συναίνεση στους κόλπους της ΕΕ".

    Ο κ.Χριστοδουλάκης δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα συμμετέχει στις προσπάθειες για την τόνωση των ρυθμών ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας προωθώντας τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, αρχής γενομένης από το ασφαλιστικό για το οποίο ήδη ξεκίνησε ο διάλογος στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και το φορολογικό ζήτημα για το οποίο σύντομα θα ανακοινωθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις.

    Ισχυρή η υποψηφιότητα Παπαδήμου για την ΕΚΤ

    Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του διορισμού από το Συμβούλιο ΕCOFIN του νέου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι σήμερα η Ελλάδα πρότεινε επισήμως για τη θέση αυτή τον διοικητή της Ττ Ε Λουκά Παπαδήμο, ενώ από βελγικής πλευράς προβλήθηκε η υποψηφιότητα του γερουσιαστή Πολ ντε Χράουε.

    Ανοιχτό άφησαν το ζήτημα της υποβολής και άλλων υποψηφιοτήτων το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία.

    Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο Λ. Παπαδήμος αποτελεί παράγοντα υψηλής στάθμης στο διεθνή τραπεζικό χώρο και ότι έχει συμμετάσχει καθοριστικά και με επιτυχία τόσο στις διαδικασίες που οδήγησαν στην ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, όσο και στην οικοδόμηση των θεσμών του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

    [03] Εκτός οκτάδας του Σαπόρτα ο Ηρακλής

    Πηγή: ΑΠΕ 5/3/2002 10:34:00 μμ

    Ο Ηρακλής δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλο Σαπόρτα. Η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη νίκησε σε ένα δραματικό παιχνίδι στο Ιβανώφειο 84-76 την Ουνίξ Καζάν στην παράταση (κανονικός αγώνας 76-64), δεν μπόρεσε όμως να καλύψει την ήττα του με 91-79 στο πρώτο παιχνίδι στη Ρωσία και έμεινε εκτός οκτάδας.

    [04] ΑΕΚ:Κανονικά στις προπονήσεις ο Ατματζίδης

    Πηγή: ΑΠΕ 5/3/2002 10:15:00 μμ

    Σε ελαφρούς ρυθμούς γυμνάστηκαν σήμερα το πρωί οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ξεκινώντας την προετοιμασία τους για το Κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο Ηλίας Ατματσίδης μετά από αρκετό καιρό γυμνάστηκε με τους συμπαίκτες του, όπως και ο Ιλια Ιβιτς που φαίνεται ότι ξεπέρασε οριστικά τον τραυματισμό του στον οπίσθιο μηριαίο. Αλλωστε, ο Σέρβος άσος αγωνίσθηκε για μία ώρα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και δεν αισθάνθηκε καμία ενόχληση. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος αποθεραπεύτηκε πλήρως από το πρόβλημα, που αντιμετώπιζε στην κλείδα.

    Σάντος:Αισιόδοξος για την ''μάχη του τίτλου''

    Αντίθετα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και σήμερα ο Μιχάλης Κασάπης και ο Ακης Ζήκος. Μάλιστα, ο δεύτερος αναμένεται αύριο να δοκιμάσει να μπει σε κανονικούς ρυθμούς και αν όλα πάνε καλά, ενδεχομένως θα τεθεί στην διάθεση του Φερνάντο Σάντος.

    Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στον Τύπο της πατρίδας του και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε η αμυντική γραμμή της ομάδας, τόσο στο παιχνίδι με την Ιντερ, όσο και στο ντέρμπι με τους "πράσινους", επισημαίνοντας πως "σε τέτοιες διοργανώσεις, δεν επιτρέπονται παρόμοια λάθη".

    Οσον αφορά στην "μάχη του τίτλου", ο Σάντος φάνηκε αισιόδοξος για την ΑΕΚ, καθώς υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει τις δυνατότητες να κόψει πρώτη το νήμα, αρκεί οι παίκτες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στα παιχνίδια που απομένουν.

    [05] ΟΣΦΠ:Επιπόλαιος ο τραυματισμός Αλεξανδρή

    Πηγή: ΑΠΕ 5/3/2002 10:11:00 μμ

    Στη θέση της πήγε η... καρδιά των ανθρώπων των Ολυμπιακού, μόλις άκουσαν τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας στην οποία υποβλήθηκε σήμερα ο Αλέξης Αλεξανδρής. Σύμφωνα με αυτά, ο επιθετικός του Ολυμπιακού έχει υποστεί οίδημα στον δεξιό ημιτενοντώδη και σύμφωνα με το ιατρικό τιμ των "ερυθρολεύκων" θα βρίσκεται στη διάθεση του Λεμονή σε δυο ημέρες αφού μέχρι τότε θα ακολουθεί συντηρητική αγωγή. Ο Αλεξανδρής μαζί με τους Ζε Ελίας, Χούτο, Αντζα, Νινιάδη, Γιάννου αλλά και Κωστούλα βρέθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για θεραπεία, με τον τελευταίο να ακολουθεί ατομική προπόνηση. Οι υπόλοιποι παίκτες είχαν ρεπό, ενώ αύριο οι ''ερυθρόλευκοι'' θα προπονηθούν στις 11:30.

    [06] ΠΑΟΚ:Επιστρέφει ο Λουτσιάνο

    Πηγή: ΑΠΕ 5/3/2002 10:10:00 μμ

    Μετά από μακρόχρονη απουσία επιστρέφει αύριο στην Θεσσαλονίκη από την Βραζιλία ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και μπαίνει στις προπονήσεις ταυτόχρονα με τον ιατρικό έλεγχο. Ο ξένος παίκτης όπως είναι γνωστό είχε εγχειρισθεί τον Ιανουάριο σε διπλή επέμβαση αποκατάστασης δισκοκήλης και λίγο καιρό αργότερα με άδεια του Ντούσαν Μπάγεβιτς μετέβη στην πατρίδα του για να περάσει εκεί το μετεγχειρητικό στάδιο και τις πρώτες εβδομάδες αποθεραπείας. Σήμερα ξεκίνησε από το Ριο και αφού πέρασε από το Παρίσι αναμένεται το βράδυ στην Αθήνα και αύριο το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

    Στην αποψινή προπόνηση των παικτών του ΠΑΟΚ εξακριβώθηκε πως η κατάσταση των τραυματιών, Ζέμαν, Καραδήμου, Χασιώτη και Σπάσιτς είναι καλή και σταθερή και κατά πάσα πιθανότητα και οι τέσσερις παίκτες θα είναι στην διάθεση του προπονητή τους για το Κυριακάτικο παιχνίδι με το Αιγάλεω στον Κορυδαλλό.

    Για τον αγώνα αυτόν ο ΠΑΟΚ θα πάρει αύριο χίλια εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων του.

    [07] Στους ''8'' του Σαπόρτα ο Πανιώνιος

    Πηγή: ΑΠΕ 5/3/2002 9:48:00 μμ

    Ο Πανιώνιος έχοντας σε εκπληκτική ημέρα τον αρχηγό τόυ, Γιώργο Διαμαντόπουλο με 22 πόντους, επικράτησε 71-63 της ΡΤΤ Αγκυρας και αφού κάλυψε τους 6 πόντους, με τους οποιους είχε ηττηθεί στην Τουρκία, ετοιμάζει ''βαλίτσες'' για τους ''8'' του κυπέλλου Σαπόρτα. Τώρα περιμένει το νικητή του ζευγαριού Σλοβακοφάρμα-Βλότσλαβεκ. Τα δεκάλεπτα: 17-19, 38-35, 55-46, 71-63.

    [08] Αρης: Οι απουσίες δένουν τα χέρια του Κράους

    Πηγή: ΑΠΕ 5/3/2002 10:11:00 μμ

    Οι πολλές και σημαντικές απουσίες δένουν τα χέρια του Μπερντ Κράους για το σαββατιάτικο ντέρμπι του Χαριλάου με τον Παναθηναϊκό. Ο Αυστριακός Γκίλμπερντ Πρίλασνικ είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Μπερντ Κράους για το ντέρμπι με τους "πράσινους", αλλά δεν είναι μόνον αυτός. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο ξένος προπονητής-ούτε λίγο ούτε πολύ- δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες έξι ποδοσφαιριστών του.

    Συνολικά οι απόντες θα είναι οι: Χαριστέας, Κυζερίδης, Πρίλασνικ, Ζμπαρί, Δέλλιος και Πασσαλής. Ο πρώτος-όπως είναι γνωστό-επέστρεψε με θλάση από τον αγώνα της Καισαριανής, οι επόμενοι δύο είναι τιμωρημένοι (συμπλήρωσαν τρεις κίτρινες κάρτες), ο επίσης τραυματίας Ζμπαρί από καιρό έχει βγει νοκ άουτ, ενώ οι δύο τελευταίοι είναι ακόμη ανέτοιμοι από αγωνιστικής άποψης αφού προέρχονται από εγχειρίσεις.

    Επιθεώρηση για τα μέτρα ασφαλείας του σαββατιάτικου αγώνα διενήργησε το πρωί στο γήπεδο Χαριλάου κλιμάκιο της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Πρόδρομο Καρρά.

    Μετά την αυτοψία στους χώρους του γηπέδου, αποφασίστηκε η θύρα 8 να παραμείνει κλειστή και στη θύρα 1 να φιλοξενηθούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Ακόμη, στη θύρα 5 θα φιλοξενηθούν αποκλειστικά οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ολυμπιακής Παιδείας μαζί με τους συνοδούς τους.

    [09] Θετικός ο απολογισμός των Ολυμπιακών Αγώνων

    Πηγή: NET 105,8 fm 5/3/2002 9:01:00 μμ

    Μόνο θετικές επιπτώσεις θα έχει για την Ελλάδα η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση απόψε στη Βουλή επερώτησης βουλευτών της Ν.Δ. Ο υπουργός ανέφερε ότι μόνο στον κατασκευαστικό τομέα δημιουργούνται κάθε χρόνο 30.000 θέσεις εργασίας, ενώ στον τομέα του τουρισμού η εκτίμηση είναι ότι το 2010 οι τουρίστες θα φθάσουν τα 20 εκατ.

    Ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι ο προϋπολογισμός δεν θα ξεπεράσει το 1,5 τρισ. δρχ. και επανέλαβε ότι το 2004 όχι μόνο θα είμαστε έτοιμοι αλλά θα διοργανώσουμε και τους λαμπρότερους σύγχρονους αγώνες.

    Οι επερωτώντες βουλευτές της Ν.Δ. υποστήριξαν ότι στην πορεία της Ολυμπιάδας αυτό που επικρατεί είναι οι καθυστερήσεις στα έργα, οι υπερβάσεις προϋπολογισμών και η αφαίρεση έργων από τον αρχικό σχεδιασμό, ενώ απαισιόδοξος δήλωσε και ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 5 March 2002 - 21:55:46 UTC