Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οξεία αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ
  • [02] Απάντηση ΣΥΝ στην πρόταση Λαλιώτη
  • [03] Αναστέλλουν την απεργία οι γιατροί του ΙΚΑ
  • [04] Εκλογές Δικηγορικών Συλλόγων
  • [05] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Πάτρα

    [01] Οξεία αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ

    Πηγή: NET 105,8 fm 24/2/2002 11:24:00 πμ

    Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ ύστερα από τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο πρωθυπουργός κατά της ΝΔ. Ο Κώστας Σημίτης, κατήγγειλε από την Πέλλα, μεθοδευμένη εκστρατεία σπίλωσης της κυβέρνησης, της πολιτικής και των πολιτικών και έκανε λόγο για συμμαχίες αναχρονιστικών συμφερόντων που επιχειρούν να αλλοιώσουν την εικόνα της χώρας.

    Κ. Σημίτης: '' Στρατηγικές που θυμίζουν εποχές πολιτικής εκτροπής ''

    « Το ΠΑΣΟΚ λέει όχι σε τέτοιες προσπάθειες » τόνισε ο κ. Σημίτης και κάλεσε όλους τους πολίτες, όλων των παρατάξεων σε κοινό μέτωπο απέναντι στην ενορχηστρωμένη υπονόμευση, η οποία αποβλέπει στην πολιτική εκτροπή.

    Όπως ανέφερε, υπάρχει συγκεκριμένη ενημέρωση από κάποια συμφέροντα, η οποία δεν ενημερώνει για την Ελλάδα αλλά επιχειρεί να ανατρέψει τη συνοχή και το νόημα του εκσυγχρονισμού της χώρας

    Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

    Αναφερόμενος σε ζητήματα αγροτικής πολιτικής, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει, στο μέγιστο βαθμό, κοινοτική στήριξη για την αγροτική παραγωγή και τα αγροτικά εισοδήματα, τουλάχιστον έως το 2006.

    Πρόσκληση Καραμανλή στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την Πρέβεζα, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Κώστα Σημίτη χαρακτηρίζοντάς τον "επικίνδυνο πρωθυπουργό, που προσπαθεί να διχάσει τον ελληνικό λαό με αναφορές στο παρελθόν".

    Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για επερχόμενη ήττα του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ο τόπος δεν κυβερνάται και η κυβέρνηση παραπαίει.

    Επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει μία γενναία παρέμβαση για να ανακοπεί η πορεία παρακμής στην οποία έχει μπει η χώρα και απηύθυνε πρόσκληση στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.

    Αναφερόμενος στην αναπτυξιακή πολιτική, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη σταθερού φορολογικού συστήματος και εθνικής στρατηγικής περιφερειακής ανάπτυξης.

    [02] Απάντηση ΣΥΝ στην πρόταση Λαλιώτη

    24/2/2002 11:35:00 πμ

    Απάντηση στην πρόταση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη για συνεργασία του κυβερνώντος κόμματος με την αριστερά, δίνει μέσω συνέντευξης του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος." Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την ειλικρίνεια του κ. Λαλιώτη αλλά οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε " τονίζει ο κ. Κωνσταντόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο Συνασπισμός δεν πρόκειται να υποχωρήσει στα ουσιώδη σημεία του προγράμματός του για να βρεθεί σε κυβερνητικές θέσεις.

    Συνέντευξη Νίκου Κωνσταντόπουλου

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος, τονίζει στη συνέντευξη του, ότι το ΠΑΣΟΚ, καλείται να αποδείξει ότι θέλει αλλαγή σκηνικού με ουσιαστική στροφή προς τα Αριστερά.

    Αναφερόμενος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο πρόεδρος του Συνασπισμού τονίζει ότι " δεν είναι η μόνη προϋπόθεση, ωστόσο όμως ανοίγει τον δρόμο και σε κυβερνήσεις συνεργασίας ".

    [03] Αναστέλλουν την απεργία οι γιατροί του ΙΚΑ

    24/2/2002 10:31:00 πμ

    Κανονικά θα λειτουργήσουν απο αύριο τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς η Ομοσπονδία των συμβασιούχων γιατρών αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων. Οι γιατροί του Ιδρύματος δέχθηκαν την πρόταση του υπουργείου Εργασίας για έναρξη διαλόγου, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαρτίου, με αντικείμενο το σχέδιο μονιμοποίησης των περίπου 5.500 χιλιάδων συμβασιούχων γιατρών του Ιδρύματος.

    [04] Εκλογές Δικηγορικών Συλλόγων

    24/2/2002 10:25:00 πμ

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 31.606 δικηγόροι προκειμένου να αναδείξουν νέους προέδρους και διοικητικά συμβούλια στους συλλόγους τους. Στους πολυπληθείς δικηγορικούς συλλόγους, όπως είναι των Αθηνών, και της Θεσσαλονίκης, οι εκλογές θα διεξαχθούν επί διήμερο, δηλαδή σήμερα και αύριο. Στους 62 από τους 63 δικηγορικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα, οι υποψήφιοι πρόεδροι ανέρχονται στους 141 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι στους 1.288.

    [05] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Πάτρα

    24/2/2002 10:21:00 πμ

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις δυο τα ξημερώματα. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στον Πατραϊκό Κόλπο, 180 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας και δυτικά της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στις παράλιες περιοχές των νομών Αχαϊας και Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της Πάτρας, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 February 2002 - 9:54:51 UTC