Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ
  • [02] Δυσφορία Πρωθυπουργού για την δίωξη Βάγια
  • [03] Αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας
  • [04] Νέος νόμος για την δικαιοσύνη
  • [05] Στο εδώλιο της Χάγης ο Μιλόσεβιτς
  • [06] Χωρίς τους διεθνείς η προπόνηση της ΑΕΚ
  • [07] Προς Μίντλεσμπρο ο Ντέρεκ Μπόατενγκ;
  • [08] Κοντά στην όμαδα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού
  • [09] ΠΑΟΚ: Επέσρεψε ο Αμπονσά
  • [10] Ένας Αρχοντας οδηγεί την κούρσα των Όσκαρ

    [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ

    12/2/2002 8:53:00 μμ

    Με τον Τούρκο ομολογό του Ισμαήλ Τζεμ συναντήθηκε σήμερα ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Γώργος Παπανδρέου στο περιθώριο του φόρουμ των Ευρωπαϊκών και Ισλαμικών χωρών στην Κωνσταντινούπολη. Οι κ.κ. Παπανδρέου και Τζεμ, επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει πλαίσιο για έναν ευρύτερο διάλογο, ενώ συζήτησαν και για τις συνομιλίες που γίνονται μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο.

    Συνάντηση με τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

    Ο κ. Παπανδρέου νωρίτερα είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, τον υπουργό Ανάπτυξης της Αλγερίας, και τον Υπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χαβιέ Σολάνα, που τον ενημέρωσε για την επίσκεψή του στο Μαυροβούνιο και για το Μεσανατολικό.

    Το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Φανάρι και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. "Εμπνεόμαστε" από τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, "πρωτοβουλίες που δείχνουν τον πρωτοποριακό ρόλο της Ορθοδοξίας σε στιγμές κρίσης" τόνισε αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Παπανδρέου, ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για την διαθρησκειακή διάσκεψη των Βρυξελλών.

    "Η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Τουρκία , για τη συνάντηση των χωρών της Ισλαμικής Διάσκεψη με τις χώρες της ΕΕ, αποτελεί κατά κάποιο τρόπο συνέχεια των πρωτοβουλιών που είχαμε αναλάβει νωρίτερα", είπε ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, τονίζοντας ότι οι θρησκείες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δικαιολογήσουν την τρομοκρατία.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης και στα θέματα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης καθώς και της ομογένειας τονίζοντας ότι θα τεθούν στις διμερείς συζητήσεις με την Τουρκία.

    Για το ίδιο θέμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Ελληνα υπουργό και την ελληνική κυβέρνηση για τη συνεχή στήριξη που παρέχουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και εξέφρασε και αυτός την ελπίδα ότι ο προωθούμενος ελληνοτουρκικός διάλογος θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης.

    [02] Δυσφορία Πρωθυπουργού για την δίωξη Βάγια

    12/2/2002 10:05:00 μμ

    Την έντονη δυσφορία του για το γεγονός της έκδοσης εντάλματος σύλληψης από την στρατιωτική εισαγγελία της Λάρισας σε βάρος του 76χρονου Δημήτρη Βάγια για προσχώρησή του στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας το 1949, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στον οποίο έδωσε εντολή για πλήρη διερεύνηση της θλιβερής αυτής υπόθεσης, την οποία χαρακτήρισε κατάλοιπο της μετεμφυλιακής περιόδου.

    Ακόμη εξέφρασε επίσης "τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως ορισμένοι που,ενώ υποτίθεται ότι είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος και της εξυπηρέτησης του πολίτη, επιμένουν να μην κατανοούν την αλλαγή εποχής που ζούμε και τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί".

    Στην ίδια πρωθυπουργική ανακοίνωση προστίθεται ότι "η χώρα έχει γυρίσει την πλάτη της στην εποχή της μισαλλοδοξίας, του μίσους και της αυθαιρεσίας. Η εθνική συμφιλίωση είναι αδιάψευστη πραγματικότητα, την οποία βιώνουμε από το 1974 και ιδιαίτερα μετά το 1981 και την οποία ουδείς νοσηρός εγκέφαλος μπορεί να αμφισβητήσει. Αυτή η εποχή της εθνικής συμφιλίωσης έχει πλέον εδραιωθεί στη χώρα μας με την άψογη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και πλήρως εμπεδωθεί στη συνείδηση των πολιτών".

    Τέλος,ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα,προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον και στο όνομα της όποιας γραφειοκρατικής ακαμψίας παρόμοια φαινόμενα, τα οποία δικαίως προκαλούν οργή και αγανάκτηση και εκθέτουν τη χώρα.

    [03] Αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας

    12/2/2002 9:07:00 μμ

    Μνημόνιο αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας ,υπέγραψαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και ο Βούλγαρος ομόλογός του Νικολάϊ Σβινάροφ στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Ελληνα υπουργού στη Βουλγαρία.

    Ο κ. Παπαντωνίου, ο οποίος έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές από το Βούλγαρο υπουργό Αμυνας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Σβινάροφ ανακοίνωσε μερικά από τα βήματα για την περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα της εθνικής άμυνας όπως παροχή υποτροφειων, ανταλλαγή αξιωματικών κλπ..

    Ο έλληνας υπουργός, θα έχει συναντήσεις με το βούλγαρο πατριάρχη Μάξιμο, τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ το πρόγραμμα του για αύριο προβλέπει επίσκεψη στο Επιτελείο της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Φιλιππούπολη.

    [04] Νέος νόμος για την δικαιοσύνη

    12/2/2002 8:17:00 μμ

    Σχέδιο νόμου που διευκολύνει το έργο των δικαστικών λειτουργών και προσαρμόζει την νομοθεσία στα νέα άρθρα 89, 90 και 92 του Συντάγματος προκειμένου να ενισχυθεί το κύρος και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και των δικαστικών λειτουργών, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Φ. Πετσάλνικο.

    Τι αλλάζει με το καινούργιο νομοσχέδιο

    Εως σήμερα επιτρεπόταν, η συμμετοχή δικαστικών λειτουργών σε συμβούλια και επιτροπές, καθώς και η ανάθεση σε αυτούς διοικητικών καθηκόντων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υπέρμετρη απασχόληση των δικαστικών σε δραστηριότητες, που συχνά δεν συμβιβάζονταν με την ιδιότητα και το λειτούργημά τους, καθώς και στην καθυστέρηση κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου.

    Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις:

    1) Καταργούνται κατ΄επιταγή του άρθρου 89 του Συντάγματος οι διατάξεις που επέτρεπαν τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών σε συμβούλια και επιτροπές, καθώς και η ανάθεση σε αυτούς διοικητικών καθηκόντων.

    2) Επιτρέπεται πλέον η συμμετοχή τους μόνο σε συμβούλια πειθαρχικού, ελεγκτικού, δικαιοδοτικού χαρακτήρα.

    3) Επιτρέπεται, ακόμη, να ασκούν νομοπαρασκευαστικά έργα και να εκλέγονται μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ και μέλη της Ακαδημίας Αθηνών και να εκπροσωπούν τη χώρα σε διεθνείς οργανισμούς.

    4) Οι δικαστές αντικαθίστανται στα καθήκοντα, στα συμβούλια και στις επιτροπές, από μέλη ΔΕΠ που διδάσκουν νομικά μαθήματα, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, συνταξιούχους δικαστές και σε εξαιρετικές περιπτώσεις από δικηγόρους (με πενταετή υπηρεσία).

    5) Διευρύνεται η σύνθεση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, κατ΄επιταγή του άρθρου 90 του Συντάγματος με τη συμμετοχή και εισαγγελικών λειτουργών.

    6) Εισάγεται σαφής διάκριση μεταξύ δικαστικών και υπηρεσιακών συμβουλίων για τους δικαστικούς υπαλλήλους κατ΄επιταγή του άρθρου 92 του Συντάγματος και ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα που αφορούν τη σύνθεσή τους.

    7) Στα υπηρεσιακά συμβούλια των δικαστικών υπαλλήλων συμμετέχουν με ψήφο και δικαστικοί υπάλληλοι.

    Επίσης, με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο αλλάζει η διαδικασία πλήρωσης κενών θέσεων συμβολαιογράφων με την κατάργηση των προφορικών εξετάσεων και την καθιέρωση νέου τρόπου βαθμολόγησης των υποψηφίων.

    Ακόμη, καταργείται η κατ΄επιλογή διαδικασία πλήρωσης των κενών θέσεων των υποθηκοφυλακείων με τη διενέργεια γραπτού διαγωνισμού.

    Σκοπός των προτεινόμενων αυτών διατάξεων είναι η εξασφάλιση ενός πλέον αξιοκρατικού και αδιάβλητου τρόπου κάλυψης των θέσεων αυτών

    [05] Στο εδώλιο της Χάγης ο Μιλόσεβιτς

    12/2/2002 9:48:00 μμ

    Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης άρχισε να γράφεται από σήμερα ο επίλογος του δράματος με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Πρόκειται για μια δικη-σταθμό: ο Σλομπονταν Μιλόσεβιτς είναι ο πρώτος πρώην αρχηγός κράτους που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη διεθνή δικαιοσύνη. Η διαδικασία αναμένεται να είναι χρονοβόρα και επίπονη. Η εισαγγελέας Καρλα Ντελ Πόντε υποστηρίζει ότι διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην καταδίκη του. Ο Μιλόσεβιτς, ωστόσο, δηλώνει βέβαιος ότι θα απαλλαγεί από όλες τις κατηγορίες.

    Βαρύ το κατηγορητήριο από την κ. Κάρλα ντελ Πόντε

    Ο πρώην πρόεδρος πρόκειται να απολογηθεί για τις κατηγορίες: εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και εγκλήματα πολέμου συγκεκριμένα για τους πολέμους του Κόσοβου (1998-1999) της Κροατίας (1991-1995) και της Βοσνίας (1992-1995). Για την τελευταία περίπτωση ο Μιλόσεβιτς κατηγορείται και για γενοκτονία.

    Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η εισαγγελεύς Κάρλα ντελ Πόντε δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ευθύνεται για "τα χειρότερα γνωστά στην ανθρωπότητα εγκλήματα" και κατηγόρησε τον πρώην ισχυρό άντρα της Γιουγκοσλαβίας, για προσωπική κατάχρηση και οικειοποίηση της εξουσίας.

    "Τα ίδια τα γεγονότα υπήρξαν αποτρόπαια και ένας νέος όρος η εθνοκάθαρση εισήχθη στο καθημερινό μας λεξιλόγιο", τόνισε η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης υπογραμμίζοντας ότι ορισμένα από τα περιστατικά χαρακτηρίσθηκαν από μία σχεδόν μεσαιωνική αγριότητα και υπολογισμένη ωμότητα που ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της νόμιμης διεξαγωγής του πολέμου.

    Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο αντιεισαγγελέας, ο Βρετανός Τζέφρι Νάις, για να αναπτύξει τα κοινά σημεία των τριών κατηγορητηρίων αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την αγορευσή του μέχρι το πέρας της διαδικασίας.

    Αύριο αναμένεται να λάβει τον λόγο και ο κατηγορούμενος ο οποίος θα απαντήσει στο κατηγορητήριο και στη συνέχεια θα αρχίσει η εξέταση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου για τον πόλεμο του Κοσόβου.

    Ο κ. Μιλόσεβιτς είναι αισιόδοξος για την έκβαση της δίκης και προτίθεται να καταγγείλει στη δίκη τα "εγκλήματα του ΝΑΤΟ", ενώ δεν πρόκειται να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών του δικαστηρίου.

    Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπερασπίσεως του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο πρώην Γιουγκοσλάβος πρόεδρος σκοπεύει όχι απλώς να υπερασπισθεί τον εαυτό του αλλά να υπεραμυνθεί της εικόνας της Σερβίας και της πολιτικής που ακολούθησε στην τελευταία δεκαετία.

    Ετοιμος να καταθέσει ο κ. Χόλμπρουκ

    Ο άλλοτε κορυφαίος διαπραγματευτής των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου της Βοσνίας Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ δήλωσε σήμερα ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει στη δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς που άρχισε σήμερα ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης.

    Οι νομικοί σύμβουλοι του Μιλόσεβιτς έχουν δηλώσει ότι ο πελάτης τους σκοπεύει να κλητεύσει ως μάρτυρες δυτικές προσωπικότητες, προκειμένου να αποδείξει ότι τα όσα έπραξε στη διάρκεια των βαλκανικών πολέμων την τελευταία δεκαετία είχαν τις ευλογίες τους.

    Θέσεις και αντιθέσεις για την Δίκη του Αιώνα

    Ο Σέρβος Πρωθυπουργός Ζόραν Τζίντζιτς δήλωσε από το Βελιγράδι στο πρακτορείο "ΒΕΤΑ" ότι δεν παρακολούθησε τίποτε σχετικό με την έναρξη της δίκης του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, περιοριζόμενος απλώς να πει ότι "πρόκειται για υπόθεση που αφορά τον ίδιο τον Μιλόσεβιτς, την Εισαγγελέα και το ΔΠΔ" και προσθέτοντας ότι "είναι σημαντικό ο Μιλόσεβιτς να μην αποτελεί ένα πρόβλημα που θα βαραίνει τη Γιουγκοσλαβία".

    Στο Κίεβο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας Γκόραν Σβιλάνοβιτς δήλωσε ότι η δίκη του Μιλόσεβιτς είναι πολύ σημαντικό γεγονός για το Βελιγράδι και τις σχέσεις του με τις γειτονικές χώρες και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να έχει πλήρη τηλεοπτική κάλυψη, ώστε οι γιουγκοσλάβοι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν με τα μάτια τους ότι η διαδικασία είναι αδιάβλητη.

    Πολύ σημαντική για το μέλλον της διεθνούς δικαιοσύνης χαρακτήρισε την δίκη Μιλόγεβιτς από το Στρασβούργο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πέτερ Σίντερ .

    Στο Παρίσι, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Φρανσουά Ριβασό με δηλώσεις του επισήμανε ότι η γαλλική κυβέρνηση από την δικαστική διαδικασία στη Χάγη αναμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη κάτω από συνθήκες απόλυτης ανεξαρτησίας.

    Στο Λονδίνο, ο υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο δήλωσε οτι "η δίκη Μιλόσεβιτς αποτελεί προειδοποίηση προς όλους τους δικτάτορες" κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξή της.

    Στο Σεράγεβο, ο ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στην Βοσνία, Βόλφγκανγκ Πέτριτς τόνισε οτι "η δίκη είναι μία ιστορικής σημασίας ευκαιρία να αναγνωριστούν ποινικώς οι υπέυθυνοι της τραγωδίας που βιώθηκε απο τον βοσνιακό λαό κατά τη δεκαετία του 1990".

    Στη Μόσχα, 200 κομμουνιστές διαδήλωσαν ανεμίζοντας σοβιετικές σημαίες μπροστά απο την αμερικανική πρεσβεία υποστηρίζοντας με συνθήματα όπως, "ΗΠΑ ο υπαριθμόν 1 διεθνής τρομοκράτης" και "Ελευθερώστε τον Μιλόσεβιτς".

    Το στέλεχος του ρωσικού ΚΚ, Αλεξάντερ Κουβάγιεφ, μιλώντας στους διαδηλωτές κατήγγειλε οτι το ΔΠΔ δεν είναι δικαστήριο το οποίο συστάθηκε και λειτουργεί με νομιμότητα.

    Η πρώτη ημέρα της δίκης του Μιλόσεβιτς μεταδόθηκε απευθείας από πέντε τηλεοπτικά δίκτυα της Γιουγκοσλαβίας, ενώ οι εφημερίδες του Βελιγραδίου αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ και πηχυαίους τίτλους στη δίκη αυτή, που έχει χαρακτηρισθεί η σημαντικότερη πολιτική δίκη μετά τη Νυρεμβέργη.

    [06] Χωρίς τους διεθνείς η προπόνηση της ΑΕΚ

    Πηγή: ΑΠΕ 12/2/2002 10:50:00 μμ

    Χωρίς τους Θοδωρή Ζαγοράκη, Βασίλη Τσάρτα, Μιχάλη Κασάπη και Ντέμη Νικολαϊδη, οι οποίοι βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη με την εθνική ομάδα για το φιλικό με την Σουηδία, έγινε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ. Επίσης απουσίασαν και οι ξένοι διεθνείς, αφού αύριο θα παίξουν ο Κάρλος Γκαμάρα στο φιλικό της Παραγουάης με την Βολιβία και ο Μιλέν Πετκόφ στον αγώνα της Βουλγαρίας με την Κροατία.

    Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Μιελκάρσκι

    Ο Βούλγαρος μέσος αναμένεται στην Αθήνα την Πέμπτη, οπότε και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και οι διεθνείς μας, ενώ ο Γκαμάρα θα έρθει την Παρασκευή, γεγονός που καθιστά την συμμετοχή του στο παιχνίδι με την Ξάνθη, αμφίβολη.

    Ο Φερνάντο Σάντος, προβληματίζεται και για τον Μιχάλη Κασάπη, που είναι ελαφρά τραυματίας και ενδέχεται να μην αγωνισθεί και στο φιλικό με την Σουηδία.

    Αντίθετα, ο Πορτογάλος τεχνικός είδε στην σημερινή προπόνηση τον Γκρέγκορζ Μιελκάρσκι να γυμνάζεται σε κανονικούς ρυθμούς. Ο Πολωνός επιθετικός δείχνει να ξεπερνά τον τραυματισμό του στο γόνατο και σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ, θα είναι έτοιμος να αγωνισθεί σε περίπου δύο εβδομάδες.

    [07] Προς Μίντλεσμπρο ο Ντέρεκ Μπόατενγκ;

    Πηγή: ΑΠΕ 12/2/2002 10:46:00 μμ

    Οσο και αν κάποιοι προσπαθούν να "υποβαθμίσουν" το ενδιαφέρον αγγλικών ομάδων για την απόκτηση του Ντέρεκ Μπόατενγκ, το θέμα υφίσταται και μάλιστα βρίσκεται σε αρκετά "καλό σημείο" για τον παίκτη. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, που προέρχονται από την Αγγλία, για τον Γκανέζο μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού, δεν ενδιαφέρεται μόνο η Μίντλεσμπρο, αλλά και άλλοι σύλλογοι της Πρεμιερ Λιγκ. Το αν θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμφωνήσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και φυσικά να υπάρξει επίσημο ενδιαφέρον.

    Με απουσίες των διεθνών η προπόνηση

    Στην παρούσα φάση, το θέμα βρίσκεται σε επίπεδο "διερευνητικών επαφών" με εκπροσώπους του Σουηδού μάνατζερ του παίκτη. Από τον επίσημο Παναθηναϊκό, διαψεύδεται οτιδήποτε σχετικό, όμως αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν και σε δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ, Αγγελου Φιλιππίδη για μία ανάλογη περίπτωση (σ.σ. του Εμάνουελ Ολισαντέμπε), δεν αποκλείεται να υπάρξει εξέλιξη.

    Κι΄αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με τον κ Φιλιππίδη, αν έρθει μία πολύ καλή πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, ο Παναθηναϊκός δεν θα σταθεί εμπόδιο. Και αν βέβεια αληθεύουν ή μάλλον επαληθευθούν οι φήμες, που ανεβάζουν την "ποδοσφαιρική αξία" του Μπόατενγκ στα 3,3 δισεκατομμύρια δραχμές, τότε μάλλον ο Γκανέζος θα συνεχίσει στην πρέμιερ λιγκ.

    Στο μεταξύ, με 11 παρόντες πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση των "πρασίνων", καθώς απουσίαζαν οι 14 διεθνείς. Οσοι έχουν μείνει στην Παιανία, θα αντιμετωπίσουν αύριο (11.00) στην Παιανία την Ακαντέμισκ Κοπεγχάγης, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

    [08] Κοντά στην όμαδα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού

    12/2/2002 10:34:00 μμ

    Μπορεί να υπάρχει πίκρα στις τάξεις των φιλάθλων, λόγω του "στραπάτσου" στη Νέα Σμύρνη, αλλά οι οργανωμένοι οπαδοί ξεκίνησαν αγώνα για να γεμίσουν το Ολυμπιακό στάδιο στο καθοριστικό παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μια νίκη θα βελτιώσει την κατάσταση, ενώ με κάθε άλλο αποτέλεσμα οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες. Ο Ολυμπιακός θα διαθέσει 41.000 εισιτήρια στους φίλους του για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ζήτησε και πήρε 8.800 εισιτήρια.

    Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία

    Στον αγωνιστικό τομέα, σήμερα οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ρεπό και μια ευκαιρία να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους μετά το άτυχο αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο. Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ωστόσο, πήγαν οι Τζιοβάνι, Χούτος, Νινιάδης, Γιαννακόπουλος, Ζέτερμπεργκ, Καστίγιο, Ζε Ελίας και Ρόμπερτς, που έκαναν ειδικό πρόγραμμα προπόνησης.

    Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι τα αγωνιστικά προβλήματα λιγοστεύουν εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Ζε Ελίας, ο Πίτερ Οφορίκουε και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος θα είναι κανονικά στη διάθεση του Τάκη Λεμονή για τον Κυριακάτικο αγώνα. Οι δύο πρώτοι έχουν ήδη ενσωματωθεί στο πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ ο Γιαννακόπουλος αναμένεται από αύριο να ξεκινήσει να προπονείται κανονικά. Ετοιμοπόλεμοι θα είναι και ο Ζίζι Ρόμπερτς με τον Περ Ζέτερμπεργκ.

    Οσον αφορά στον Λάμπρο Χούτο, θα χρειαστεί τουλάχιστον 15-20 ημέρες ακόμη, πριν επιστρέψει και πάλι στην αγωνιστική δράση. Ευτυχώς, αυτή την φορά όλα κύλησαν ομαλά και δεν είχαμε Κόντρες μεταξύ παραγόντων στην ΕΠΑΕ.

    [09] ΠΑΟΚ: Επέσρεψε ο Αμπονσά

    12/2/2002 10:28:00 μμ

    Μετά από μηνιαία απουσία στην Αφρική, επέστρεψε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο αμυντικός του ΠΑΟΚ Κόφι Αμπονσά, που μετείχε με την ομάδα της Γκάνα στους αγώνες του Κόπα Αφρικα. Ο παίκτης από αύριο θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας και θα είναι στην διάθεση του Μπάγεβιτς για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Στο μεταξύ, μεθαύριο Πέμπτη αναμένεται και ο έτερος Αφρικανός του ΠΑΟΚ, Ιφεάνι Ουντέζε, που θα ξεκινήσει αύριο από την πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Ακρα.

    Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με την παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς την προετοιμασία για το μεγάλο παιχνίδι προς τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ, παιχνίδι στο οποίο θα τον συνοδεύσουν περίπου 8.500 φίλοι του.

    Στην σύνθεση της ομάδας δεν θα είναι ο τιμωρημένος Βασίλης Μπορμπόκης, ενώ επιστρέφει ο Γιώργος Κουλακιώτης. Τίποτα το ανησυχητικό δεν έχει ο Γιώργος Κούτσης του οποίο ο τραυματισμός στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ηρακλή, αποδείχτηκε ελαφρύς.

    [10] Ένας Αρχοντας οδηγεί την κούρσα των Όσκαρ

    12/2/2002 10:27:00 μμ

    Ο "Αρχοντας των Δαχτυλιδιών" θα οδηγήσει φέτος την κούρσα της 74ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ. Η ταινία, είναι υποψήφια για 13 χρυσά αγαλματίδια μεταξύ άλλων και αυτό της καλύτερης ταινίας. Με οκτώ υποψηφιότητες ακολουθούν η δραματική ταινία "Beautiful Mind" αλλά και το μιούζικαλ "Moulin Rouge", οι οποίες επίσης είναι υποψήφιες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, μαζί με το "In the Bedroom" και το "Gosford Park".

    Αναλυτικά οι υποψηφιότητες

    Υποψήφιοι για το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου είναι ο Ράσελ Κρόου για το "A Beautiful Mind", ο Σον Πεν για το "I Am Sam" ο Γουίλ Σμιθ για το "Ali", ο Ντένζελ Ουάσινγκτον για το "Training Day" και ο Τομ Ουίλκινσον για το "In the Bedroom".

    Υποψήφιες για το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου, είναι η Χέιλ Μπέρι για την ταινία "Monster's Ball", η Τζούντιθ Ντεντς για το "Iris", η Νικόλ Κίντμαν για το "Moulin Rouge", η Σίσι Σπέισεκ για το "In the Bedroom" και η Ρενέ Ζελβέγκερ για το "Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς".

    Για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας αντίπαλοι είναι ο Ρον Χάουαρντ για την ταινία "Beautiful Mind", ο Ρίντλεϊ Σκοτ για το "Black Hawk Down", ο Πίτερ Τζάκσον για τον "Aρχοντα των Δακτυλιδιών", ο Ντέιβιντ Λιντς για το "Οδός Μαλχόλαντ" και το Ρόμπερτ Αλτμαν για το "Gosford Park". O Ρον Χάουαρντ, αν και για πρώτη φορά υποψήφιος, είναι φαβορί για την κατάκτηση του Όσκαρ.

    Υποψήφιοι δεύτερου αντρικού ρόλου, είναι οι Τζιμ Μπροντμπεντ για την ταινία Iris, o Ίθαν Χοκ για την ταινία Training Day, o Ιαν Μακ Κέλεν για την ταινία Τhe Fellowship of the Ring o Τζον Βόιτ για την ταινία Αli, o Μπεν Κινγκλσλεί για το Sexy Beast.

    Υποψήφιες δεύτερου γυναικείου ρόλου είναι η Τζένιφερ Κόνελι, για το A Beautiful Mind η Ελεν Μίρεν για το Gosford Park η Μάγκι Σμιθ για το Gosford Park, η Μαρίζα Τομέι για το In the Bedroom και η Κέιτ Γουίνσλετ για το Iris.

    Στην κατηγορία ξένης ταινίας θα διαγωνιστούν η Γαλλία για την ταινία Amelie η Νορβηγία για την ταινία Elling η Ινδία για την ταινία Lagaan η Βοσνία Ερζεγοβίνη για την ταινία No Man's Land και η Αργεντινή για την Son of the Bride

    Υποψήφιες για το όσκαρ σεναρίου είναι οι ταινίες Αμελί, Gosford Park, Μεμέντο, Monster's Ball και Οικογένεια Τενενμπάουμ

    Για το οσκαρ Διασκευής σεναρίου οι ταινίες, "Ένας υπέροχος άνθρωπος" " Ghost World", "Μυστικά της κρεβατοκάμαρας" " Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού" και "Σρεκ"

    Για το Όσκαρ Κινουμένων σχεδίων οι ταινίες, "Jimmy Neutron: Boy Genius", "Μπαμπούλας Α.Ε." και "Σρεκ"

    Για το Όσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης

    Αμελί Gosford Park Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού Μουλέν Ρουζ

    Για το Όσκαρ Φωτογραφίας

    Αμελί Μαύρο Γεράκι: Η κατάρριψη Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί Μουλέν Ρουζ

    Για το Όσκαρ σχεδιασμού κοστουμιών

    The Affair of the Necklace, Gosford Park Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού Μουλέν Ρουζ

    Για το Όσκαρ ντοκιμαντέρ

    Children Underground Lalees Kin: The Legacy of Cotton Murder on A Sunday Morning Promises War Photographer

    Για το Όσκαρ μικρού μήκους ντοκιμαντερ

    Artists And Orphans: A True Drama Sing Thoth

    Για το Όσκαρ Μοντάζ

    Α beatiful Mind Μαύρο Γεράκι: Η κατάρριψη Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού Moulin Rouge Memento

    Για το Όσκαρ Μακιγιάζ

    Ένας υπέροχος άνθρωπος Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού Μουλέν Ρουζ

    Για το Όσκαρ Μουσικής

    A.I.: Τεχνητή νοημοσύνη Ένας υπέροχος άνθρωπος Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού Μπαμπούλας Α.Ε

    Για το Όσκαρ τραγουδιού

    Kate &amp; Leopold Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού Μπαμπούλας Α.Ε. Περλ Χάρμπορ Vanilla Sky

    Για το Όσκαρ Μικρού μήκους κινούμενα σχέδια

    Fifty Percent Grey For the Birds Give Up Yer Aul Sins Strange Invaders Stubble Trouble

    Για το Όσκαρ Ήχου

    Αμελί Μαύρο Γεράκι: Η κατάρριψη Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού Μουλέν Ρουζ Περλ Χάρμπορ

    Για το Όσκαρ Μοντάζ ήχου

    Μπαμπούλας Α.Ε Περλ Χάρμπορ

    Για το Όσκαρ οπτικών εφέ

    A.I.: Τεχνητή νοημοσύνη Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού Περλ Χάρμπορ

    Για το Όσκαρ μικρού μήκους

    The Accountant Copy Shopp Gregor's Greatest Invention A Man Thing (Meska Sprawa) Speed for Thespians


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 February 2002 - 21:54:27 UTC