Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μυστήριο καλύπτει οικογενειακή τραγωδία
  • [02] Τελευταία ημέρα της επίσκεψης Δημητρίου
  • [03] Πολύνεκρο δυστύχημα στη Λάρισα
  • [04] Συνεχίζονται οι Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο
  • [05] Koπή βασιλόπιτας για την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών
  • [06] Απολογία Κονίδη για υιοθεσίες παιδιών από Ουκρανία
  • [07] Eπίσκεψη Αναν στο Αφγανιστάν στις 25/1
  • [08] Υποπτα μεταλλικά κουτιά στο Αφγανιστάν
  • [09] ΗΠΑ: πέντε τραυματίες σε νομική σχολή
  • [10] ΗΠΑ:κατηγορείται ο Ρ. Ρέιντ για 9 εγκληματικές πράξεις
  • [11] Στο μικροσκόπιο άγνωστοι μικροοργανισμοί
  • [12] Απεργία πανεπιστημιακών γιατρών Θεσσαλονίκης
  • [13] Νεκροί κύκνοι και κορμοράνοι στον Αλιάκμονα

    [01] Μυστήριο καλύπτει οικογενειακή τραγωδία

    Τζένη Χαραλαμπίδου 16/1/2002 9:40:00 μμ

    Στις 6 και μισή το απόγευμά, βρέθηκε νεκρός ο 64χρονος Δημήτρης Ασλανίδης σε διαμέρισμα στη θέση Φουφάγια στο Κορωπί. Σε κώμα βρέθηκαν η ανιψιά του Μαρία Παπαδοπούλου, 35 χρόνων, από το Καζακστάν. Τα τρία παιδιά της Παπαδοπούλου, η μικρή Φωτεινή 16 ετών και ο Αντώνης 14, μεταφέρθηκαν επίσης σε κώμα στον Ευαγγελισμό και η 9χρονη Μαρία στο Παίδων.

    Οι αστυνομικές Αρχές διενεργούν έρευνες για το τί συνέβη. Η γυναίκα πάντως λίγο πριν πέσει σε κώμα είχε τηλεφωνήσει στον εργοδότη της λέγοντάς του ότι έχουν σοβαρό πρόβλημα και εκείνος έσπευσε στο σπίτι, τους βρήκε και κάλεσε ασθενοφόρο και αστυνομία.

    [02] Τελευταία ημέρα της επίσκεψης Δημητρίου

    Πηγή: ΑΠΕ 16/1/2002 9:38:00 μμ

    Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Μαγκριώτη είχε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, συνεχίζοντας τις επαφές του στην Αθήνα. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Δημήτριος έκανε μια εκτίμηση των επισκέψεων και συζητήσεων που έχει όλες αυτές τις μέρες στην Αθήνα, ενώ από τις δύο πλευρές τονίστηκε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία και σύντομα θα υπάρξει και συγκεκριμένο πλαίσιο δραστηριοτήτων. Το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, παρέστη μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, σε γεύμα που παρέθεσε στο σπίτι του ο Αμερικανός επιτετραμμένος Μάικλ Κλέβερλι.

    Επίσκεψη στον ξενώνα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο

    Ακολούθως, ο ιεράρχης και η συνοδεία του επισκέφθηκαν τον ξενώνα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "Η Ελπίδα".

    Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαριάννα Βαρδινογιάννη τον υποδέχτηκε στην είσοδο του κτιρίου και επισήμανε ότι παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του ο αρχιεπίσκοπος βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Σύλλογο. Μάλιστα, του προσέφερε ένα αναμνηστικό με το σήμα του Συλλόγου, ενώ ο κ. Δημήτριος προσέφερε μια επιταγή με ένα συμβολικό ποσόν για το έργο που επιτελείται από το Σύλλογο.

    Ο κ. Δημήτριος συναντήθηκε με τα παιδιά και τους γονείς τους, συνομίλησε μαζί τους και χαρακτήρισε ιερό το έργο που επιτελείται. Οι γονείς του προσέφεραν μια εικόνα που είχαν φιλοτεχνήσει οι ίδιοι και τα παιδιά μια ζωγραφιά με την οποία του ευχήθηκαν "καλή χρονιά".

    Aπόψε ο Αρχιεπίσκοπος θα δειπνήσει με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Στέλιο Παπαδημητρίου, ενώ αύριο αναχωρεί για τη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη, όπου θα βραβευθεί από το Δήμο. Αύριο το βράδυ θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου θα μείνει ιδιωτικώς για μία ημέρα και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αμερική.

    [03] Πολύνεκρο δυστύχημα στη Λάρισα

    Πηγή: ΑΠΕ 16/1/2002 9:35:00 μμ

    Πολύνεκρο δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς και τρεις βαριά τραυματίες συνέβη σήμερα το απόγευμα στον επαρχιακό δρόμο Συκουρίου-Ευαγγελισμού του νομού Λάρισας. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκαν μετωπικά δύο ΙΧ αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι: Παπακώστας Στυλιανός, 37 χρόνων, κάτοικος Συκουρίου και οδηγός του ενός αυτοκινήτου, το τρίχρονο αγοράκι του Βασίλειος Παπακώστας και η 60χρονη πεθερά του Φάκα Βασιλική που κατοικούσε στο Μακροχώρι καθώς και ο οδηγός του άλλου οχήματος ο 49χρονος Νικ. Κόμπος κάτοικος εν ζωή της Λάρισας.

    Διενεργείται έρευνα

    Εξάλλου βαριά τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση η 6χρονη Παπακώστα Μαρία καθώς και η μητέρα της Φάκα Γεωργία, 35 χρόνων σύζυγος του Στυλιανού Παπακώστα, και η σύζυγος του άλλου οδηγού η 43χρονη Κόμπου Μαρία.

    Τα αίτια του πολύνεκρου ατυχήματος διερευνώνται.

    [04] Συνεχίζονται οι Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

    Πηγή: ΑΠΕ 16/1/2002 7:56:00 μμ

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, 16 σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών προέβησαν σήμερα σε ισάριθμες παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών οι οποίες εξελίχθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στην περιοχή του βορείου και νοτιοανατολικού Αιγαίου. Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας χαρακτήρισαν συνήθη τη δραστηριότητα της γείτονος, χωρίς να παρατηρείται έξαρση του φαινομένου.

    [05] Koπή βασιλόπιτας για την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών

    Πηγή: ΑΠΕ 16/1/2002 9:47:00 μμ

    Την βασιλόπιτά της έκοψε σήμερα η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τύπου, του υπουργού Χ. Πρωτόπαπας, του υφυπουργού Τηλ. Χυτήρη, της γ.γ. Τύπου Δήμητρας Σπηλιωπούλου και του γ. γ. ενημέρωσης Δημήτρης Γέρου. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Μαγκριώτης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσσόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Προκόπης Παυλόπουλος, ο γενικός διευθυντής του ΑΠΕ Ανδρέας Χριστοδουλίδης, ο πρόεδρος της Γενικής Τράπεζας Γιάννης Μάης, ο γενικός πρόξενος της Αυστραλίας και πολλοί άλλοι.

    [06] Απολογία Κονίδη για υιοθεσίες παιδιών από Ουκρανία

    Πηγή: ΑΠΕ 16/1/2002 9:04:00 μμ

    Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή ο Βασίλης Κονίδης δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Γλυφάδας, η σύζυγός του Σοφία Αθανασάκη, η κόρη του Αννα Αθανασάκη, καθώς και η Ουκρανή συνεργάτης του Ειρήνη Κράβτσιουκ που κατηγορούνται για διαμεσολάβηση σε παράνομες υιοθεσίες παιδιών από την Ουκρανία. Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι στον Βασίλη Κονίδη και στην αλλοδαπή συνεργάτιδά του πρέπει να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

    Επίσης, στον Κονίδη επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50 εκατομμυρίων δραχμών, ενώ στην Κραβτσιούκ τριών εκατομμυρίων. Ολοι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν έχουν σχέση με την κατηγορία που τους αποδίδεται, ενώ οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι το μόνο που έκαναν ήταν να διευκολύνουν με συμβουλές κάποια ζευγάρια σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες για υιοθεσία παιδιών από την Ουκρανία.

    [07] Eπίσκεψη Αναν στο Αφγανιστάν στις 25/1

    Πηγή: ΑΠΕ 16/1/2002 9:02:00 μμ

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κ. Κόφι Αναν θα μεταβεί στις 25 Ιανουαρίου στο Αφγανιστάν για επίσκεψη μίας ημέρας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του. Ο γενικός γραμματέας, θα παρευρεθεί και στη διάσκεψη των δωρητών για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν στις 21 και 22 Ιανουαρίου. "θα βρίσκεται στο Ισλαμαμπάντ στις 23 Ιανουαρίου" απ' όπου θα μεταβεί στην Καμπούλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Μετά την επίσκεψη του στην Καμπούλ ο κ. Αναν θα κάνει επίσημη επίσκεψη στην Τεχεράνη στις 26 του μηνός. Ο γ.γ. θα επισκεφθεί επίσης και την Αυστρία στις 27 Ιανουαρίου.

    [08] Υποπτα μεταλλικά κουτιά στο Αφγανιστάν

    Πηγή: ΑΠΕ 16/1/2002 9:00:00 μμ

    Οι Αμερικανικές δυνάμεις ανακάλυψαν ύποπτα μεταλλικά κουτιά σε μια περιοχή στο Αφγανιστάν, η εξωτερική εμφάνιση των οποίων ταιριάζει απόλυτα με τα κουτιά στα οποία μεταφέροντα χημικά όπλα, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ. "Βρέθηκαν κουτιά που εξωτερικά μοιάζουν με αυτά που περιέχουν όπλα μαζικής καταστροφής. Αλλά έως ότου εξεταστούν και αναλυθούν διεξοδικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται" πρόσθεσε ο κ. Ράμσφελντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    [09] ΗΠΑ: πέντε τραυματίες σε νομική σχολή

    Πηγή: ΑΠΕ 16/1/2002 10:30:00 μμ

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα από πυρά αγνώστων στη νομική σχολή "Appalachian", στην κωμόπολη Γκρούντι της νοτιοδυτικής Βιρτζίνια, όπως ανακοινώθηκε από την τοπική αστυνομία. "Υπάρχουν πέντε, ίσως έξι άνθρωποι που δέχθηκαν πυροβολισμούς. Νομίζω ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο", δήλωσε εργαζόμενη στο γραφείο του σερίφη στο Γκρούντι, απαντώντας σε τηλεφώνημα ρεπόρτερ του Ρόϊτερ. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο, απ` όπου πάντως δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιά κατάσταση νοσηλεύονται.

    [10] ΗΠΑ:κατηγορείται ο Ρ. Ρέιντ για 9 εγκληματικές πράξεις

    Πηγή: ΑΠΕ 16/1/2002 10:17:00 μμ

    Ο Ρίτσαρντ Ρέιντ, ο Βρετανός υπήκοος που προσπάθησε να πυροδοτήσει εκρηκτικά που είχε κρύψει στα παπούτσια του στη διάρκεια πτήσης αεροσκάφους της "American Airlines", που εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στο Μαιάμι, στις 22 Δεκεμβρίου, αντιμετωπίζει σήμερα και νέες κατηγορίες, εννέα συνολικά, μεταξύ των οποίων και απόπειρα φόνου, κατηγορίες που επισύρουν την ισόβια κάθειρξη, όπως ανακοινώθηκε από Αμερικανούς αξιωματούχους που μετέχουν στις σχετικές έρευνες. Οι κατηγορίες ανακοινώθηκαν αναλυτικά σήμερα από τον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης Τζον Ασκροφτ και άλλα ανώτερα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI.

    Ο 28χρονος Βρετανός αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 20 χρόνων

    Συγκεκριμένα οι κατηγορίες είναι απόπειρα φόνου, απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα χρήσης όπλου μαζικής καταστροφής, τοποθέτηση εκρηκτικής συσκευής σε αεροσκάφος, δύο κατηγορίες για παρεμπόδιση του έργου του πληρώματος του αεροσκάφους, προσπάθεια καταστροφής του αεροσκάφους, χρήση εκρηκτικής συσκευής σε συσχετισμό με βίαιο έγκλημα και προσπάθεια καταστροφής μέσου μαζικής μεταφοράς.

    Σημειώνεται πάντως ότι ο 28χρονος Βρετανός και μόνο με την κατηγορία ότι επιχείρησε να ανατινάξει αεροσκάφος, θα αντιμετωπίσει ποινή 20 χρόνων κάθειρξης.

    Το FBI ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες ότι προκαταρκτικές έρευνες στα παπούτσια του Ρεντ έδειξαν ότι αυτά περιείχαν τόση ποσότητα εκρηκτικών που θα μπορούσε να προκάλεσε μια τρύπα σε μια από τις πλευρές του αεροσκάφους.

    [11] Στο μικροσκόπιο άγνωστοι μικροοργανισμοί

    Πηγή: ΑΠΕ 16/1/2002 9:58:00 μμ

    Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια αποικία μικροοργανισμών, τελείως άγνωστων στη Γη και των οποίων η λειτουργία μπορεί να δώσει στους επιστήμονες ενδείξεις για πιθανά ανάλογα οικοσυστήματα σε άλλους πλανήτες, αναφέρεται στη βρετανική επιστημονική επιθεώρηση "Nature". Τα μικρόβια αυτά, που παρόμοια δεν υπάρχουν στον πλανήτη μας, ανακαλύφθηκαν στην πολιτεία του Αϊνταχο στις ΗΠΑ, σε θερμές πηγές που βρίσκονται σε βάθος διακοσίων μέτρων.

    Σημαντικότατη ανακάλυψη

    Η ενέργειά τους προέρχεται από το υδρογόνο που βρίσκεται στους πυριγενείς βράχους και τα μικρόβια αυτά παράγουν μεθάνιο. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ανάλογες συνθήκες περιβάλλοντος, όπου τα μικρόβια αυτά αποτελούν τη βάση του οικοσυστήματος, είναι πιθανόν να υπάρχουν στην επιφάνεια του Αρη ή στην Ευρώπη, τον δορυφόρο του Δία.

    Η ομάδα των ερευνητών με επικεφαλής τον Φράνσις Τσάπελ, από το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Νότιας Καρολίνας επέλεξαν ως τόπο των ερευνών τους τις Θερμές Πηγές Λίντι, διότι προσέφεραν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να υπάρχουν συνθήκες παρόμοιες με αυτές που φαντάζονται ότι υπάρχουν στον Αρη ή στην Ευρώπη: έδαφος χωρίς καμία οργανική ουσία, με βραχώδες υπέδαφος που παράγει υδρογόνο.

    Οι επιστήμονες κατάφεραν να προσδιορίσουν τα μικρόβια αυτά από την γενετική τους ακολουθία. Είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες καταφέρνουν να απομονώσουν και να αναλύσουν ένα τέτοιο περιβάλλον μικροβίων που δεν έχουν ποτέ εμφανιστεί στην επιφάνεια της γης.

    [12] Απεργία πανεπιστημιακών γιατρών Θεσσαλονίκης

    Πηγή: ΑΠΕ 16/1/2002 9:57:00 μμ

    Απεργούν έως τις 24 Ιανουαρίου, οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης με αίτημα να μην ισχύσουν οι διατάξεις του νέου νόμου για το Ε.Σ.Υ σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις τους.

    Αύριο, καθορίζουν τη στάση τους οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας.

    [13] Νεκροί κύκνοι και κορμοράνοι στον Αλιάκμονα

    Πηγή: ΑΠΕ 16/1/2002 9:35:00 μμ

    Περισσότερα από 30 νεκρά πουλιά-κύκνοι και κορμοράνοι-, που βρήκαν φρικτό θάνατο, από τα σκάγια ασυνείδητων κυνηγών, ανέσυραν από τα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα, μέλη της οικολογικής ομάδας Βέροιας. Οι οικολόγοι έφτασαν στην περιοχή, στο χωριό Μελίκη Ημαθίας, ύστερα από τηλεφωνικές καταγγελίες που δέχτηκαν από κατοίκους της περιοχής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 January 2002 - 21:55:25 UTC