Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθώος ο Μπιν Λάντεν δηλώνει η μητέρα του
  • [02] Σε ύφεση η κακοκαιρία στην Ελλάδα
  • [03] Εκρήξεις σε Αγ. Παρασκευή και Αιγάλεω
  • [04] Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε αεροπλάνο
  • [05] Εκλογή νέου προέδρου στην Αργεντινή
  • [06] Εκρηξη οβίδας στο Βιετνάμ
  • [07] Ο Εγκέλαδος χτύπησε και πάλι την Ταϊβάν
  • [08] Υπολογισμός ενοικίων με ευρώ

    [01] Αθώος ο Μπιν Λάντεν δηλώνει η μητέρα του

    Πηγή: ΑΠΕ 23/12/2001 11:21:00 πμ

    Την αθωότητα του Οσάμα Μπιν Λάντεν υποστηρίζει η μητέρα του σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα "Μail on Sunday".

    "Δεν πιστεύω ότι διέπραξε τις τρομερές πράξεις που του προσάπτουν. Νομίζω πως οι αποδείξεις σε βάρος του δεν είναι ακλόνητες", δήλωσε η Αλία Γκάνεμ, η τέταρτη σύζυγος του Μοχάμεντ Μπιν Λάντεν.

    Στην αποκλειστική συνέντευξη που πήρε ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος και στενός φίλος της οικογένειας του Μπιν Λάντεν, Χαλίντ Μπατάρφι, η Αλία Γκάνεμ ισχυρίζεται πως το βίντεο που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα από τις αμερικανικές αρχές ήταν πλαστό.

    "Ο Οσάμα είναι πολύ καλός μουσουλμάνος και πολύ καλός άνθρωπος για να πει ή να κάνει όσα η βιντεοταινία λέει ότι είπε και έκανε. Προσεύχομαι στον Αλλάχ να ζήσει μέχρι να αποδειχθεί η αλήθεια και να βρεθούν οι πραγματικοί εγκληματίες", πρόσθεσε.

    Δεν έχει επικοινωνία μαζί του

    Οπως διευκρινίζει η μητέρα του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο γιος της δεν της έχει τηλεφωνήσει εδώ και έξι χρόνια, από την εποχή που ανακάλυψε πως τα τηλεφωνήματα του παρακολουθούνταν από τους Αμερικανούς.

    Μολονότι δεν συμφωνεί πάντοτε με αυτά που λέει ο γιος της, η Αλία Γκάνεμ αρνείται να τον αποκηρύξει τονίζοντας ότι "ήταν ανέκαθεν καλός γιος".

    Μάλιστα, διευκρίνισε πως η πολιτική στάση του Οσάμα Μπιν Λάντεν διαμορφώθηκε από την εποχή της εφηβείας του. "Ηταν απογοητευμένος ιδιαίτερα από την κατάσταση στην Παλαιστίνη και στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο γενικότερα. Ηθελε να ενωθούν οι μουσουλμάνοι και να πολεμήσουν για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης", κατέληξε η Αλία Γκάνεμ.

    [02] Σε ύφεση η κακοκαιρία στην Ελλάδα

    Πηγή: ΕΡΑ 23/12/2001 10:36:00 πμ

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό οδικό δίκτυο, καθώς ο καιρός παρουσιάζει βελτίωση. Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται μόνο στα ορεινά επαρχιακά δίκτυα, της Αχαΐας και ορισμένων νομών της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών ώθησε πολλούς κατοίκους της πρωτεύουσας, σε χριστουγεννιάτικη έξοδο προς την περιφέρεια. Για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ έκτακτα μέτρα, τα οποία θα εφαρμόζονται σε όλη τη διάρκεια των εορτών.

    Ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των τρένων σε όλο τον κεντρικό άξονα, ενώ κανονικά εκτελούνται και τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

    [03] Εκρήξεις σε Αγ. Παρασκευή και Αιγάλεω

    Πηγή: ΕΡΑ 23/12/2001 10:34:00 πμ

    Εκρηξη σημειώθηκε στις έξι παρά τέταρτο το πρωί στο κατάστημα Μακ Ντόναλτς, στη λεωφόρο Μεσογείων 440, δίπλα στο κτίριο της ΕΡΤ. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές.

    Την ίδια ώρα έγινε επίθεση με χειροβομβίδα, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί, σε καφετέρια στο Αιγάλεω, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 16-18. Και σε αυτή την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα, αλλά μόνο υλικές ζημιές.

    [04] Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε αεροπλάνο

    Πηγή: ΑΠΕ 23/12/2001 11:17:00 πμ

    Τέλος καλό είχε η περιπέτεια των 197 ατόμων που επέβαιναν στο Μπόινγκ 767 της American Airlines, το οποίο εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Μαϊάμι, όταν ένας 28χρονος μεταξύ των επιβατών, πιθανόν Αραβικής καταγωγής, προσπάθησε να πυροδοτήσει ποσότητα εκρηκτικών, που είχε κρύψει στο παπούτσι του. Ο δράστης που ονομάζεται Ρίτσαρντ Ράιντ και είχε στην κατοχή του πλαστό βρετανικό διαβατήριο, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε μετά από συμπλοκή με μέλη του πληρώματος και επιβάτες.

    Αμεση κινητοποίηση πληρώματος και επιβατών

    Γιατροί που βρίσκονταν στο αεροπλάνο νάρκωσαν και έδεσαν τον 28χρονο σε μια θέση, ενώ δύο μαχητικά αμερικανικά αεροσκάφη F-15, συνόδευσαν το Μπόινγκ μέχρι τη Βοστόνη, όπου ο δράστης συνελήφθη τελικά από πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

    Ο -βρετανικής υπηκοότητας- Ρίτσαρντ Ράιντ θα οδηγηθεί ενώπιον της ομοσπονδιακής δικαιοσύνης το νωρίτερο την Τετάρτη, ανακοίνωσε επίσημη αμερικανική πηγή.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 28χρονος που είχε κρύψει στο παπούτσι του ποσότητα πλαστικού εκρηκτικού C4, που χρησιμοποιείται κυρίως από το στρατό και από εταιρείες για κατεδαφίσεις κτιρίων, εντοπίσθηκε από μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους που αισθάνθηκε οσμή από θειάφι, ενώ πρόσεξε και ένα καλώδιο το οποίο εξείχε από το παπούτσι του.

    Ειδικοί ανέφεραν ότι αν ένα κομμάτι αυτού του εκρηκτικού, διαμέτρου ενός τσιγάρου και μήκους 12 εκατοστών, τοποθετηθεί σε μεταλλική δοκό, μπορεί να τη σπάσει. Το C4 δεν εντοπίζεται από τα μηχανήματα αεροδρομίων και μόνο ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν την παρουσία του.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ενημερώθηκε αμέσως για την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε το Μπόινγκ της American Airlines.

    [05] Εκλογή νέου προέδρου στην Αργεντινή

    Πηγή: ΑΠΕ 23/12/2001 11:08:00 πμ

    Στην Αργεντινή, ξεκίνησε τα ξημερώματα η συνεδρίαση της Βουλής που πρόκειται να εκλέξει νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την παραίτηση του Φερνάντο ντε λα Ρούα.

    Η συνεδρίαση για την εκλογή του Ροντρίγκες Σάα στη θέση του προέδρου, καθυστέρησε επειδή οι περονιστές αδυνατούσαν να βρουν την απαραίτητη πλειοψηφία, προκειμένου να επιβάλλουν αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

    [06] Εκρηξη οβίδας στο Βιετνάμ

    Πηγή: ΑΠΕ 23/12/2001 10:55:00 πμ

    Τρεις άνδρες σκοτώθηκαν από έκρηξη οβίδας που χρονολογείται από τον πόλεμο του Βιετνάμ στην επαρχία Τιεν Γκιανγκ του νότιου Βιετνάμ, όπως αναφέρει η επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας "Ναν Νταν". Τα θύματα, ηλικίας από 26 έως 46 ετών, άγγιξαν τον πυροκροτητή της οβίδας ενώ εργάζονταν στο φράγμα ενός ποταμού στην περιοχή Κάι Μπε. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλοι έξι άνδρες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Την περασμένη Τετάρτη από έκρηξη βόμβας στην επαρχία Που Γεν σκοτώθηκαν επίσης έξι παιδιά, ηλικίας από 4 έως 13 ετών, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι πέντε άνθρωποι.

    [07] Ο Εγκέλαδος χτύπησε και πάλι την Ταϊβάν

    Πηγή: ΑΠΕ 23/12/2001 10:51:00 πμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 της κλίμακας Ρίχτερ έγινε σήμερα αισθητή στην ανατολική ακτή της βόρειας Ταϊβάν, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό αν προκλήθηκαν ζημιές. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν περίπου 115 χιλιόμετρα ανοιχτά της επαρχίας Ιλάν, ανακοίνωσε το Κεντρικό Μετεωρολογικό Γραφείο της Ταϊβάν.

    Σημειώνεται ότι το νησί αντιμετωπίζει συχνά σεισμικές δονήσεις, μάλιστα την Τρίτη συγκλονίστηκε από ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρο του οποίου βρισκόταν επίσης ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Ταϊβάν.

    Το Σεπτέμβριο του 1999, σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε το θάνατο 2.400 ανθρώπων και την κατάρρευση χιλιάδων κτιρίων.

    [08] Υπολογισμός ενοικίων με ευρώ

    Πηγή: ΝΕΤ 23/12/2001 10:28:00 πμ

    Χωρίς τα δεκαδικά, που προκύπτουν από τη μετατροπή της δραχμής σε ευρώ, θα υπολογίζονται τα ενοίκια από την 1η Ιανουαρίου του 2002. Στη συμφωνία αυτή έχει καταλήξει το υπουργείο Ανάπτυξης με την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, προκειμένου να υπογραφούν τα νέα συμβόλαια με την αξία του ενοικίου σε ευρώ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 23 December 2001 - 9:54:39 UTC