Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 00-02-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert@ntua.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (πηγή: ΕΡΑ 1)

2000-02-16 12:41 UTC

Τα σκουπίδια απειλούν την ΑΘήνα. 48ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο και μεθαύριο οι υπάλληλοι των δήμων και των κοινοτήτων, με οικονομικά αιτήματα. Κλειστή από το πρωί η χωματερή Ανω Λιοσίων από ομάδα συμβασιούχων που κάνουν στάση εργασίας ως τις δυόμιση, ζητώντας την ψήφιση της τροπολογίας για τη μονιμοποίησή τους πριν τις εκλογές. Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία ζήτησε ο Δήμαρχος της Αθήνας. Είπε ότι πρέπει να ανοίξει άμεσα η χωματερή και χαρακτήρισε απαράδεκτο οι κάτοικοι της ΑΘήνας και του Λεκανοπεδίου να γίνονται όμηροι μιας ομάδας συμβασιούχων. Ο κ. Αβραμόπουλος κατέστησε σαφές ότι ο Δήμος δεν θα μείνει απαθής.

Προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από την νέα πετρελαϊκή κρίση που πυροδοτεί αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Περίπου 4 δραχμές το λίτρο ακριβαίνει η βενζίνη, κατά 30 λεπτά το πετρέλαιο θέρμανσης, φθηνότερο κατά 50 λεπτά το λίτρο το πετρέλαιο κίνησης. Οι νέες τιμές ανακοινώνονται σε λίγη ώρα και θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα. Ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης θα δώσει συνέντευξη τύπου για τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό.

Στη δίνη των διεθνών οικονομικών εξελίξεων και η Σοφοκλέους, με το Γενικό Δείκτη να χάνει πάνω από μισή ποσοστιαία μονάδα.

Χωρίς αφίσες και πάνω και τηλεοπτικές διαφημίσεις πολιτικών προσώπων θα διεξαχθεί αυτός ο προεκλογικός αγώνας, αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή. Την Τρίτη σε κοινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής με το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον τηλεοπτικό χρόνο.

Κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η εξύψωση της δικαιοσύνης και η δημιουργία θεσμών για μία Ελλάδα περήφανη, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο νέο Εφετείο της Αθήνας. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ βάζει τα θεμέλια για την πορεία της χώρας στον 21ο αιώνα με μεγάλα έργα. Στη μιάμιση ο Κώστας Σημίτης θα προσδιορίσει τους γενικούς εκλογικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα.

"Είναι μεγάλη η υποχρέωση και η ευθύνη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, ώστε να τηρηθούν ίσοι όροι και να υπάρξει αμεροληψία στα ραδιο-τηλεοπτικά μέσα", δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής μετά τη συνάντηση του με το προεδρείο. Επανέλαβε τις κατηγορίες του για τη Δημόσια Τηλεόραση, λέγοντας ότι παρουσιάζει "εικόνα φεουδαρχικής καθεστωτικής αντίληψης, ενώ παραβιάζει τους όρους του Συντάγματος". Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε στη Βουλή με τον πρόεδρο του Σώματος Απόστολο Κακλαμάνη. Ο κ. Καραμανλής ζήτησε την παρέμβαση του κ. Κακλαμάνη προς τον πρωθυπουργό να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα.

Επίσκεψη στο Ιπποκράτειο θα πραγματοποιήσει σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας θα πάρει μέρος στο 4ο συνέδριο του σοσιαλιστικού κόμματος της Σερβίας.

Συνέντευξη τύπου για τους όρους διεξαγωγής των εκλογών δίνει αυτή την ώρα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Χωρίς τρόλεϊ 12 με 4 σήμερα και αύριο η πρωτεύουσα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.

Τρεις οι ληστείες της ημέρες. Ληστεία σε βάρος υπαλλήλου φαρμακευτικής εταιρείας στην εθνική ΑΘηνών-Λαμίας πριν από λίγο. Αγνωστοι του επιτέθηκαν και του άρπαξαν χαρτοφύλακα με άγνωστο χρηματικό ποσό. Το πρωί ένοπλος άρπαξε τεσσεράμισι εκατομμύρια από την Αγροτική στην Αγίου Μελετίου. Σε άλλη ληστεία δύο ένοπλοι άρπαξαν ένα εκατομμύριο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Μοναστηράκι.

Χωρίς νερό λόγω έργων της ΕΥΔΑΠ θα μείνουν ως τις 7 το βράδυ οι περιοχές Ασυρμάτου, Αγίας Βαρβάρας-Πικροδάφνης-Αγίου Αλεξάνδρου, Καλαμακίου, Αμπελακίων, των Δήμων Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου.

Παρατείνεται ως τις 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Ο αντιπρόεδρος του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Φόλκερ Ρίε δήλωσε ότι αναμένει την παραίτηση του Βόλφνγκαγκ Σόιμπλε τόσο από την ηγεσία του κόμματος όσο και από την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας. , λόγω της ανάμιξής του στο σκάνδαλο της παράνομης χρηματοδότησης των Χριστιανοδημοκρατών επί ηγεσίας Χέλμουτ Κολ.


The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Wednesday, 16 February 2000 - 13:03:07 UTC