Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 00-02-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert@ntua.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (πηγή: ΕΡΑ 1)

2000-02-15 09:43 UTC

Εντονη ανησυχια προκαλεί στις διεθνείς αγορές, αλλά και στο οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης, η ραγδαία άνοδος της τιμής του αργού πετρελαίου. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του μαύρου χρυσού έφθασε, χθες, τα 29,75 δολαρια το βαρέλι. Την κατάσταση επιτείνουν οι επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις του Ιράκ για μείωση των εξαγωγών του, σε συνδυασμό με τη μείωση των αποθεμάτων στην αμερικανική αγορά.

"Η άνοδος στην τιμή του πετρελαίου δεν θα επηρεάσει την ομαλή πορεία ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ", διαβεβαίωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. Το φλέγον αυτό θέμα είναι αυτή την ώρα στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Ανάπτυξης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Προεκλογικός πυρετός στη χώρα μας, καθώς λιγότερες από οκτώ εβδομάδες απομένουν ως τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών. Στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει εκ νέου η Διακομματική Επιτροπή, η οποία αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις για το επίμαχο θέμα των εκλογικών δαπανών.

Η προεκλογική ετοιμασία του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Παρασκευά Αυγερινό και τον Αλέκο Παπαδόπουλο, στις 3 το μεσημέρι. Λίγο νωρίτερα, ο κύριος Σημίτης θα δει τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Τον τελικό λόγο για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, θα έχει η Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει στις 25 Φεβρουαρίου.

Το κέντρο νεοσύλλεκτων στο Χαϊδάρι επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.

Ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο Αλίκη, σε εκδήλωση για τον Ριζοσπάστη.

Τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ θα επισκεφθεί στις 2 το μεσημέρι ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα άρει, το μεσημέρι, τη βουλευτική ασυλία της πρώην επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Εντίτ Κρεσόν, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος της Κομισιόν. Την άρση της ασυλίας της πρώην επιτρόπου είχε ζητήσει η βελγική δικαιοσύνη από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, για την υπόθεση οδοντογιατρού, στενού φίλου της Κρεσόν, ο οποίος είχε προσληφθεί και αμειβόταν ως επιστημονικός σύμβουλος στην Κομισιόν για περισσότερο από έναν χρόνο. Σύμφωνα με τον γαλλικό και βρετανικό Τύπο, τα έγγραφα που είχε παρουσιάσει η Κρεσόν για να δικαιολογήσει την υπόθεση είχαν χαλκευθεί το 1998 και παρουσιάσθηκαν με προγενέστερη ημερομηνία.

Λήγει το μεσημέρι η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων. Ελλειψη των ειδικών σημάτων παρατηρείται σε ορισμένες εφορίες.

Μετ΄ εμποδίων σήμερα η κυκλοφορία με τα τρόλλεϋ, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Για αύριο και την Πέμπτη έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα, αντιδρώντας στην εφαρμογή του διακεκομμένου ωραρίου.

Αναρτήθηκαν σήμερα στις νομαρχίες και τα επαρχεία οι πίνακες με τα εξεταστικά κέντρα για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 1.149 εργαζόμενων σε τράπεζες, ο οποίος θα γίνει το σαββατοκύριακο.

Μιά νέα τραγωδία με θύματα και πάλι μικρούς μαθητές χτύπησε την πόλη του Λίτλετον ,στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών. Δύο μαθητές του τοπικού γυμνασίου βρέθηκαν δολοφονημένοι σε κυλικείο, κοντά στο σχολικό συγκρότημα. Στο ίδιο γυμνάσιο είχε σημειωθεί τον περασμένο Απρίλιο η αιματηρή επίθεση από δύο μαθητές που είχαν σκοτώσει 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή, προτού βάλουν κι αυτοί τέλος στη ζωή τους.


The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Tuesday, 15 February 2000 - 10:03:09 UTC