Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 99-03-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert.ntua.gr/>

Τετάρτη 3 Μαρτίου 1999

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • [01] Απάντηση στην Αγκυρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • [02] Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την υπόθεση Οτσαλάν από τον υπουργό Εξωτερικών
  • [03] Σκληρή απάντηση στο Σουηδικό Πρακτορείο Ειδήσεων από Σημίτη-Πάγκαλο
  • [04] Ολοκληρώθηκε στο Μιλάνο η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος
  • [05] Τρεις συμφωνίες υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας-Ουζμπεκιστάν
  • [Β] ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  • [06] Εφικτός ο στόχος του 2% για τον πληθωρισμό σύμφωνα με το Λουκά Παπαδήμο
  • [07] Αυξάνεται το ποσοστό των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων
  • [Γ] ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

  • [08] Θεσπίζεται από φέτος το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού
  • [09] Αποστέλλονται τα μηχανογραφικά δελτία στα σχολεία για τις γενικές εξετάσεις
  • [10] Συμπληρωματικά έργα στις εθνικές οδούς
  • [11] Αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων
  • [12] Παραίτηση Μικρούτσικου
  • [Δ] "Η Φωνή της Ελλάδας" - Ειδήσεις από την ομογένεια

  • [13] Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος με την ομογένεια του Ουζμπεκιστάν.
  • [14] Δηλώσεις του Πρύτανη του πανεπιστημίου της Μαριούπολης.
  • [15] Νέα από την ομογένεια της Αυστραλίας.
  • [16] Δεκαήμερο Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρουμανία.
  • [17] Εκδήλωση για την Κρήτη και τη μουσική της στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.
  • [18] Η Κυριακή της Ορθοδοξίας γιορτάσθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
  • [19] Ηλεκτρικό ρεύμα από την Ελλάδα στην Κορυτσά.
  • [20] Επίσκεψη του Δημάρχου της Βενετίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη.
  • [21] Συνάντηση του Α. Μαλλιά με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.
  • [22] Δεύτερο Ευρωπαϊκό Σχολείο στο Βερολίνο.
  • [Ε] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ από την ΕΡΑ σπορ

  • [23] Τα εύκολα ... δύσκολα στην Ευρωλίγκα
  • [24] Χωρίς άγχος το 1-0
  • [25] Με το ένα πόδι ... στους "4"
  • [26] Αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στον Παναθηναϊκό
  • [ΣΤ] Ο καιρός της ημέρας


    [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    [01] Απάντηση στην Αγκυρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, απαντώντας στις κατασκευασμένες κατηγορίες της Αγκυρας εναντίον της χώρας μας είπε ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να καταστήσει το Κουρδικό και την υπόθεση Οτσαλάν αντικείμενο ελληνοτουρκικής διαφοράς.

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, από την Τασκένδη, πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, χαρακτήρισε ως συκοφαντικούς τους τουρκικούς ισχυρισμούς για ενίσχυση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν από την Ελλάδα.

    Εξ άλλου, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, αναφερόμενος στην κρίση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και στους φόβους διπλωματικών κύκλων για σύρραξη ανάμεσα στις δύο χώρες, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί η ένταση.

    [02] Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την υπόθεση Οτσαλάν από τον υπουργό Εξωτερικών

    Δεν υπάρχουν στοιχεία για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας Κάρολο Παπούλια και τους Προέδρους του ΔΗΚΚΙ και του Συνασπισμού, Δημήτρη Τσοβόλα και Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Οτσαλάν, αλλά και η ανάγκη διακομματικής συνεννόησης στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής.

    Ο κύριος Παπανδρέου τόνισε ότι υπάρχει θετική ανταπόκριση από τους Προέδρους του ΔΗΚΚΙ και του Συνασπισμού, όσον αφορά το θέμα της διακομματικής συνεννόησης.

    Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε ανησυχία για το κλίμα έντασης που καλλιεργεί η Τουρκία και τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να μείνει αμετακίνητη στην υπεράσπιση των εθνικών της δικαιωμάτων.

    Τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.

    Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι η υπόθεση Οτσαλάν ήταν η μεγαλύτερη πολιτική τραγωδία για τη χώρα μας μετά το 1974 και ζήτησε σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, αλλά και διακομματικό έλεγχο στον τρόπο λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

    Τον κύκλο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς συνέχισε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε με τον επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

    Τέλος, ο κύριος Παπανδρέου θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή και τον Πρόεδρο της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνη Σαμαρά, ενώ την Δευτέρα θα έχει συνάντηση με την Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Αλέκα Παπαρήγα.

    [03] Σκληρή απάντηση στο Σουηδικό Πρακτορείο Ειδήσεων από Σημίτη-Πάγκαλο

    Με αυστηρό τόνο απάντησαν ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος για τις δήθεν δηλώσεις του κυρίου Πάγκαλου για την υπόθεση Οτσαλάν, που μετέδωσε το Σουηδικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για κύκλους που επιβουλεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα, ενώ ο κύριος Πάγκαλος μίλησε για επιχείρηση πολιτικής και ηθικής εξόντωσής του και κατήγγειλε χαλκεία, που έχουν στόχο την Ελλάδα.

    Πάντως, και ο Σουηδός δημοσιογράφος διέψευσε ότι η επίμαχη φράση "δώσαμε στην Αγκυρα τον Οτσαλάν", ειπώθηκε από τον κύριο Πάγκαλο.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας κάλυψε πλήρως τον κύριο Πάγκαλο, εκφράζοντας την λύπη του γιατί κάποιοι, όπως είπε, υιοθέτησαν το περιεχόμενο της ανταπόκρισης χωρίς να διασταυρώσουν τα όσα μεταδόθηκαν.

    Τέλος, στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ Τζέημς Φόλεϋ εξέφρασε την εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    [04] Ολοκληρώθηκε στο Μιλάνο η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

    Ολοκληρώθηκε χθες στο Μιλάνο η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, με την επικύρωση κοινού ψηφίσματος, με το οποίο ζητείται μία δίκαιη δίκη για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

    Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου, δήλωσε ότι σήμερα στην Ευρώπη καθίστανται φανερές οι δύο διαφορετικές επιλογές. Η μία, πρόσθεσε, είναι η συντηρητική και η άλλη των σοσιαλιστών, που επαγγέλλονται μια διακυβέρνηση που δίνει έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην ταχύτερη ενοποίηση της Ευρώπης.

    Το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ενέκρινε ψηφίσματα για τη διαφάνεια στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την αύξηση της προσπάθειας για την απασχόληση, την ισότητα των γυναικών και κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

    Εν τω μεταξύ, στη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος επανεξελέγη χθες ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε ότι το μήνυμα των σοσιαλιστών αναφέρεται σε ένα νέο δρόμο για την Ευρώπη και ότι πρέπει να αλλάξουν αυτά, από τα οποία η Ευρώπη υπέφερε στο παρελθόν.

    [05] Τρεις συμφωνίες υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας-Ουζμπεκιστάν

    Τρεις νέες συμφωνίες Ελλάδας-Ουζμπεκιστάν υπογράφηκαν χθες στην Τασκένδη, μετά τις διαβουλεύσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου και του Ουζμπέκου Προέδρου Ισλάμ Καρίμωφ, με τις οποίες διευρύνονται περαιτέρω οι σχέσεις των δύο χωρών.

    Πρόκειται για μια προξενική συμφωνία, μια οδικών μεταφορών, καθώς και μια συνεργασίας των εθνικών τραπεζών Ελλάδος-Ουζμπεκιστάν.

    Οι δύο Πρόεδροι, συζήτησαν όλο το φάσμα των διεθνών ζητημάτων, καθώς και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ εξέφρασαν την βούληση για την περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων Ελλάδος-Ουζμπεκιστάν σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον οικονομικό, τον πολιτιστικό και τον εμπορικό τομέα.

    [Β] ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    [06] Εφικτός ο στόχος του 2% για τον πληθωρισμό σύμφωνα με το Λουκά Παπαδήμο

    "Εφικτός είναι ο στόχος για πληθωρισμό κάτω από 2% και γι' αυτό δεν είναι σκόπιμη αλλά και δεν έχει λογική η χαλάρωση του κριτηρίου σύγκλισης για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ", δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας τής Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος.

    Ο κύριος Παπαδήμος πρόσθεσε ότι η φημολογία για τροποποίηση του κριτηρίου για τον πληθωρισμό δεν πρέπει να δημιουργήσει προσδοκίες για ενδεχόμενη χαλάρωση της πολιτικής και πρόσθεσε ότι ο στόχος για πληθωρισμό κάτω από 2% το τρέχον έτος πρέπει να επιτευχθεί οπωσδήποτε, προκειμένου η μετάβαση στην ενιαία νομισματική μονάδα να είναι ομαλή.

    [07] Αυξάνεται το ποσοστό των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων

    Αυξάνεται σε 23%, από 20% που είναι σήμερα, το ποσοστό των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που μπορούν να επενδύσουν σε ακίνητα σε και μετοχές.

    Το νέο ποσοστό θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2001 σύμφωνα με

    εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου του 2000 καταργείται η σχέση δύο προς τρία για τις επενδύσεις σε ακίνητα και μετοχές και θα μπορούν στο εξής το σύνολο των αποθεματικών να τοποθετούνται σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια.

    Η ρύθμιση αυτή ήταν πάγιο αίτημα των Ταμείων και της ΓΣΕΕ, προκειμένου να βελτιωθούν τα οικονομικά των Ασφαλιστικών Ταμείων.

    [Γ] ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

    [08] Θεσπίζεται από φέτος το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού

    Θεσπίζεται από φέτος Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού όπως, ανήγγειλε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Στο Συμβούλιο θα μετέχουν εκ μέρους του κράτους 10 γραμματείς υπουργείων και από την άλλη πλευρά όλοι οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας.

    "Στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού θα συζητούνται και θα επιλύονται επί τόπου τα προβλήματα που θα προκύπτουν στον τομέα του τουρισμού", τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το περιφερειακό συνεδριακό κέντρο θα στεγαστεί ή στον ιππόδρομο ή στο ανατολικό αεροδρόμιο.

    [09] Αποστέλλονται τα μηχανογραφικά δελτία στα σχολεία για τις γενικές εξετάσεις

    Σήμερα ή αύριο αναμένεται να αποσταλούν στα σχολεία όλης της χώρας τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής στις φετινές γενικές εξετάσεις.

    Εν τω μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ έθεσε για μία ακόμη φορά το θέμα της περικοπής της εξεταστέας ύλης των μαθητών, ενδεχόμενο ωστόσο, το οποίο αποκλείει το υπουργείο Παιδείας.

    [10] Συμπληρωματικά έργα στις εθνικές οδούς

    Συμπληρωματικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού δέκα δισεκατομμυρίων δραχμών, θα υλοποιηθούν στις εθνικές οδούς και συγκεκριμένα στα τμήματα Αθήνας- Υλίκης, Αθήνας-Κορίνθου, Θεσσαλονίκης-Ευζώνων και στον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Αθηνών, σύμφωνα με αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης.

    Οι συμπληρωματικές εργασίες στα τμήματα αυτά ανατέθηκαν ήδη σε εργοληπτικές εταιρίες και σύντομα θα υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις, ώστε ν' αρχίσει η κατασκευή των έργων, προκειμένου με την ολοκλήρωση να λειτουργήσει με ασφάλεια ο αυτοκινητόδρομος.

    [11] Αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων

    Αυξήσεις μεταξύ 2 και 2,2 τοις εκατό στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων για το 1999 ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης στη διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

    Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει το ύψος των αυξήσεων κατώτερο των αιτημάτων της, με ποσοστό το οποίο δεν καλύπτει το ύψος του προβλεπόμενου πληθωρισμού και εκτιμά ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

    [12] Παραίτηση Μικρούτσικου

    Παραιτήθηκε χθες ο Θάνος Μικρούτσικος από τη θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.

    Η αιφνίδια απόφασή του ήταν απόρροια της προχθεσινής γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να παραχωρήσει το Ηρώδειο στη Λυρική Σκηνή κατά την περίοδο που θα διεξάγεται το ελληνικό φεστιβάλ. Να σημειωθεί ότι ο κύριος Μικρούτσικος δεν είχε συμπεριλάβει στο φετινό του πρόγραμμα των εκδηλώσεων τη Λυρική Σκηνή.

    Μετά την απόφαση παραίτησής του ο κύριος Μικρούτσικος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει πολιτικώς ύποπτη την ενέργεια της Υπουργού Πολιτισμού να εισάγει προς συζήτηση εσπευσμένως ένα θέμα εκτός ημερησίας διάταξης του αρχαιολογικού συμβουλίου. Από την πλευρά της η κυρία Παπαζώη δηλώνει

    πολιτικώς ανύποπτη και αναφέρει ότι ένας εποπτευόμενος από το κράτος οργανισμός, όπως είναι η Λυρική, δεν μπορεί να εξοστρακιστεί από το Ηρώδειο.

    [Δ] "Η Φωνή της Ελλάδας" - Ειδήσεις από την ομογένεια

    Αθήνα, 3/03/1999

    [13] Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος με την ομογένεια του Ουζμπεκιστάν.

    Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου με Έλληνες ομογενείς της Τασκένδης, οι οποίοι του ανέπτυξαν (όπως και στον παριστάμενο υφυπουργό Εξωτερικών Γρηγόρη Νιώτη) τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (ιθαγένεια, συνταξιοδοτικό, εκπαίδευση κ.α.).

    Ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε ότι γνωρίζει τα προβλήματα αυτά, αλλά και τις περιπέτειες των Ελλήνων ομογενών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι συγκινητικό το γεγονός πως διατηρούν την ελληνική τους συνείδηση και βοηθούν την πατρίδα.

    Ακόμη, σημείωσε το θετικό ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι ομογενείς του Ουζμπεκιστάν στις σχέσεις της χώρας αυτής με την Ελλάδα και στάθηκε ιδιαίτερα στην προσφορά των Ποντίων που βρίσκονται στη χώρα μας και οι οποίοι, όπως είπε, αποτελούν πολύτιμο κομμάτι του ελληνικού λαού. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στους πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν στο Ουζμπεκιστάν, τονίζοντας ότι πλήρωσαν και αυτοί τα λάθη όλων μας και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας, λέγοντας ότι παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον εξωτερικό και εσωτερικό τομέα, η οικονομική μας προκοπή φαίνεται παντού. Βεβαίως, είπε, υπάρχει ανεργία και μικρές συντάξεις, αλλά, πρόσθεσε, είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε. Ελπίζω, είπε ο Κωστής Στεφανόπουλος, ότι με σύνεση, φρόνηση και προετοιμασία - για μιαν ώρα που εύχομαι να μην έρθει ποτέ, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί - θα λύσουμε τα προβλήματά μας.

    Οι Έλληνες ομογενείς δώρισαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα πορτρέτο που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Γιάννης Σαλπιγγίδης. Ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα παρέδωσε 10.000 δολάρια για την αντιμετώπιση προβλημάτων των αναξιοπαθούντων υπερηλίκων προσφύγων. Επίσης, ο κ. Νιώτης παρέδωσε βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό.

    Στο ρόλο των Ελλήνων του Ουζμπεκιστάν ως γέφυρας συνεννόησης μεταξύ των δυο λαών και συνδετικού κρίκου μεταξύ των πολιτισμών Ελλάδας και Ουζμπεκιστάν, αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος οι πρόεδροι των δύο χωρών.

    Ο Κωστής Στεφανόπουλος μιλώντας στο επίσημο γεύμα υπογράμμισε ότι οι σχέσεις Αθηνών - Τασκένδης στον οικονομικό τομέα δεν βρίσκονται στο ίδιο υψηλό επίπεδο όπως η πολιτική σχέση των δυο χωρών, αλλά επανέλαβε την πολιτική βούληση να προωθηθούν ακόμη περισσότερο. Ο κ. Στεφανόπουλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα τήρησης και εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου για την επίλυση των διεθνών προβλημάτων και εξέφρασε την εκτίμηση της Ελλάδας για τη στάση την οποία τηρεί το Ουζμπεκιστάν στο Κυπριακό πρόβλημα.

    Αναφερόμενος στην πολιτική της Τουρκίας, ο κ. Στεφανόπουλος κατηγόρησε την ¶γκυρα ότι αρνείται να δεχθεί το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην περιοχή του και αυτό ``μας προκαλεί εύλογη ανησυχία ως προς τη διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου``.

    Σχετικά με τα Βαλκάνια, ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε την πολιτική ειρήνης και συνεργασίας που ακολουθεί η Ελλάδα με όλους τους Βαλκάνιους γείτονές της και πρόσθεσε ότι υπό το πνεύμα αυτό προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεών μας με την ΠΓΔΜ ``ευελπιστούντες ότι θα λυθεί ικανοποιητικώς και η μόνη εκκρεμότης που απομένει μεταξύ των δυο χωρών, δηλαδή το ζήτημα της ονομασίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ενδιάμεση συμφωνία, ώστε να μην παραποιείται η ιστορία και η πολιτιστική μας κληρονομιά``.

    Ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν υπογράμμισε ότι στις συζητήσεις που είχε με τον κ. Στεφανόπουλο για τα θέματα της διεθνούς πολιτικής οι θέσεις των δυο πλευρών συμπίπτουν και αυτό, όπως είπε, ``αφορά ιδιαίτερα τα πλέον επίκαιρα προβλήματα περιφερειακής ασφάλειας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των ναρκωτικών, του θρησκευτικού εξτρεμισμού και φανατισμού``.

    Επίσης, ο πρόεδρος Καρίμοφ τόνισε ότι η χώρα του υποστηρίζει την ενεργό δραστηριότητα της ηγεσίας της Ελλάδας που στοχεύει στην εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας και στην ανάπτυξη και την ολοκλήρωση του συστήματος διεθνούς ασφαλείας.

    Σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τις ιστορικές πόλεις του Ουζμπεκιστάν, Μπουχάρα και Σαμαρκάνδη και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα τα μεσάνυχτα.

    [14] Δηλώσεις του Πρύτανη του πανεπιστημίου της Μαριούπολης.

    Κωνσταντίνος Μπαλαμπάνοφ, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Μαριούπολης έκανε δηλώσεις στην ΕΡΑ 5 για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Μαριούπολη τον Μάϊο. Ο κ.Μπαλαμπάνοφ, που θα παραστεί και στο συνέδριο που θα γίνει για τους πρυτάνεις Ουκρανικών και Ελληνικών πανεπιστημίων στην Αθήνα τον Μάρτιο, δήλωσε ότι πιστεύει στην προοπτική αναγέννησης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στα πέρατα τοπυ κόσμου.

    «Στις δυτικές ακτές της Αζοφικής Θάλασσας βρίσκεται η Μαριούπολη που ιδρύθηκε πριν από 220 χρόνια από Έλληνες της Κριμαίας. Σήμερα στην Μαριούπολη και στα γύρω ελληνικά χωριά, κατοικούν περίπου 200.000 Έλληνες.

    Το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Σπουδών της Μαριούπολης ιδρύθηκε το 1991 για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και της ανθρωπιστικής παιδείας. Τώρα πάνω από 1.000 φοιτητές του Ινστιτούτου, Ουκρανοί και Έλληνες με μεγάλο ενδιαφέρον μαθαίνουν ελληνικά ως πρώτη ή δεύτερη γλώσσα. Νομίζω πως κάνουμε καλά την διδασκαλία ελληνικών, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας, όταν επισκέφθηκε το ινστιτούτο, τόνισε ότι το έργο που συντελείτε εδώ είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνισμό της Ουκρανίας και για την Ελλάδα. Είναι μια σχέση φιλίας μεταξ΄των λαών μας και των νέων μας. Τον Μάϊο, 27-29, το Ινστιτούτο θα γίνει το συνέδριο με θέμα : «Ουκρανία-Ελλάδα, ιστορική κληρονομιά και προοτπικές συνεργασίες». Το συνέδριο έχει σαν στόχο να δώσει ώθηση στην οικοδόμηση των σχέσεων σε διαφόρους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

    Από την ελληνική πλευρά το συνέδριο οργανώνεται από το Εθνικό Ίδρυμα Υποστήριξης και Αποκατάστασης Παλλινοστούντων Ομογενών (ΕΙΥΑΠΟΕ), πρόεδρος του οποίου είναι ο κ.Γλάρος. Επίσης, η ΓΓΑΕ με τον κ.Σταύρο Λαμπρινίδη, ο υπουργός παιδείας, ο υπουργός πολιτισμού, ο πρύτανης του πανεπιστημίου, και το Προξενείο Ελλάδος στην Ουκρανία. Και στην Ουκρανία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το συνέδριο που θα είχε όχι μόνο επιστημονική αλλά και πολιτική έννοια. Στις 5 Μαρτίου με την ευκαιρία του συνεδρίου των πρυτάνεων που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΙΥΑΠΟΕ, και στο οποίο θα λάβουν μέρος πρυτάνεις των καλύτερων πανεπιστημίων Ουκρανίας και Ελλάδας, μεταξύτων οποίων θα είμαι και εγώ.

    Θα συζητήσουμε το συνέδριο και προοπτικές εκπαιδευτικής και επιστημονικής συνεργασίας. Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα πετύχουμε στο έργο αναγέννησης του ελληνικού πνεύματος στον κόσμο».

    [15] Νέα από την ομογένεια της Αυστραλίας.

    ΕΡΑ 5 - Σίδνεϊ

    Νέους κλυδωνισμούς γνωρίζει το ΣΑΕ Ωκεανίας ύστερα από την τελευταία συνεδρίασή του στην Μελβούρνη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

    Αντιπρόσωποι του περιφερειακού ΣΑΕ καταφέρθηκαν με δριμείες εκφράσεις εναντίον του προέδρου κ. Κώστα Βερτζάγια ο οποίος απάντησε σε αυστηρούς τόνους, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν ορισμένοι σύνεδροι, κυρίως αυτοί που ανήκουν στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας.

    Προς της ενάρξεως της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γιώργος Φουντάς ζήτησε από το προεδρείο να πληροφορηθεί εάν υπάρχει ημερήσια διάταξη θεμάτων προς συζήτηση.

    Ο κ. Βερτζάγιας απάντησε ότι η συνεδρίαση θα εξαντλείτο σε θέματα που παρέμεναν ακόμη εκκρεμή από την τελευταία συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου του περασμένου έτους.

    Κατόπιν, ο πρόεδρος στιγμάτισε την ενέργεια ορισμένων συνέδρων της Μελβούρνης να συνεδριάσουν εν απουσία του (βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για την σύσκεψη του κεντρικού ΣΑΕ) και να του στείλουν επιστολές διαμαρτυρίας, με κοινοποίηση σε όλες τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

    Ο κ. Βερτζάγιας φέρεται να χαρακτήρισε σαν άνανδρη εκείνη την ενέργεια, και ο χαρακτηρισμός οδήγησε τους εκπροσώπους της Κοινότητας Μελβούρνης να αποχωρήσουν από την τελευταία συνεδρίαση.

    Ο κ. Βερτζάγιας τους κάλεσε να μην αποχωρήσουν, αλλά είπε με έμφαση, πως "είτε με εσάς είτε χωρίς εσάς η συνεδρίαση θα διεξαχθεί".

    Πράγματι, οι εναπομείναντες σύνεδροι, που αποτελούσαν την απαρτία, συνέχισαν τις συζητήσεις τους, καταπιανόμενοι με θέματα όπως το καταστατικό του περιφερειακού ΣΑΕ, το επικείμενο Συνέδριο Νεολαίας στα τέλη Μαρτίου, η ένταξη των κεντρικών Κοινοτήτων και άλλων φορέων στο ΣΑΕ, και άλλα..

    Για την συνέλευση της ελληνικής νεολαίας της Ωκεανίας ο κ. Βερτζάγιας είπε ότι πρόκειται για "συνέδριο ελπίδας" και πως οι αιτήσεις για συμμετοχή, από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, έχουν ξεπεράσει τις διακόσιες, μέχρι στιγμής.

    Για την πιθανολογούμενη ένταξη των κεντρικών Κοινοτήτων του Σίδνεϊ και της Αδελαίδας, ο πρόεδρος του ΣΑΕ ανέφερε ότι αίτημα του ΣΑΕ είναι να γίνουν δεκτοί αυτοί οι δύο οργανισμοί.

    Εάν το αίτημα απορριφθεί, τότε θα κληθεί η ολομέλεια του ΣΑΕ Ωκεανίας για να αποφανθεί επί αυτού του θέματος, εξήγησε ο κ. Βερτζάγιας.

    Η μερίδα των διαφωνούντων κατηγορεί τον κ. Βερτζάγια ότι δεν ενημερώνει επαρκώς την ολομέλεια του ΣΑΕ, λαμβάνει αποφάσεις εν αγνοία των μελών, και όταν διόρισε την Εκτελεστική Επιτροπή δεν ρώτησε κανέναν. Επίσης τον κατηγορούν για την κατάρτιση του καταστατικού, λέγοντας "πως δι' αλληλογραφίας δεν εγκρίνονται ούτε υιθετούνται καταστατικά".

    Η Κοινότητα Μελβούρνης διαθέτει έξι αντιπροσώπους στο ΣΑΕ Ωκεανίας, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός θα μειωθεί στους δύο ή ακόμη και σε έναν, εάν ενταχθούν στο ΣΑΕ οι Κοινότητες του Σίδνεϊ και της Αδελαίδας.

    Έκθεση με εικόνες και εκκλησιαστικά αντικείμενα από τις πρώτες Ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Αυστραλίας και του νοτίου ημισφαιρίου, εγκαινιάζεται σήμερα στο Σίδνεϊ.

    Η έκθεση φέρει τον τίτλο "Κειμήλια Λατρείας" και διοργανώνεται από το Ελληνικό Ιστορικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Σίδνεϊ. Εντάσσεται Δε, στο πλαίσιο εκδηλώσεων του 17ου Φεστιβάλ της ίδιας Κοινότητας.

    Η πρώτη εκκλησία του Σίδνεϊ, η Αγία Τριάδα, αποπερατώθηκε το 1898 και η δεύτερη της Αγίας Σοφίας στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '20.

    Στο αρχειακό υλικό των δύο εκκλησιών, από το οποίο και αντλούνται τα περισσότερα εκθέματα, συναντά κανείς τις πρώτες εικόνες που αγιογραφήθηκαν στην Αυστραλία, κυρίως από τους πρώτους ιερείς. Βρίσκει επίσης αντικείμενα τα οποία οι δωρητές έφεραν μαζί τους ή τα παράγγειλαν από την Ελλάδα.

    Επίσης πάμπολλα είναι τα πιστοποιητικά γάμων και βαπτίσεων των πρωτοπόρων Ελλήνων μεταναστών στην ήπειρο της Ωκεανίας.

    Το υλικό αυτό κρίνεται ως σπουδαίο για την ιστορία της παροικίας. Μέχρι πρότινος παρέμενε αναξιοποίητο και παραδομένο στην φθορά του χρόνου. Η ίδρυση του Ιστορικού και Πολιτιστικού Κέντρου εκ μέρους της Κοινότητας προσέφερε στο υλικό μια στέγη, ενώ παράλληλα λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα ώστε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

    [16] Δεκαήμερο Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρουμανία.

    Εκδηλώσεις με τίτλο "Το δεκαήμερο του Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρουμανία" θα πραγματοποιήσει το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου η Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας και οι Κοινότητες που την αποτελούν.

    Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων θα ενταχθεί φέτος και ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου. Για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου θα πραγματοποιηθεί ένα συμπόσιο με θέμα : "Η ιστορική σημασία της Εθνικής Επετείου του ελληνικού λαού" και θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των Ελλήνων και Ρουμάνων αγωνιστών στη Μονή Σέκου (στο Ιάσιο) και στο Δραγατσάνι, ενώ θα γίνουν δοξολογίες στις ελληνικές εκκλησίες της χώρας. Τις παραμονές της 25ης Μαρτίου, θα γίνουν, στο Βουκουρέστι, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ρήγα Βελεστινλή.

    Στο "Δεκαήμερο Ελληνικού Πολιτισμού" περιλαμβάνονται μουσικές, χορευτικές και λογοτεχνικές εκδηλώσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τον ελληνισμό της Ρουμανίας,

    Εξάλλου, την ίδια περίοδο, στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και των περιφερειακών Κοινοτήτων θα οργανωθούν διαγωνισμοί για τα παιδιά σχολικής ηλικίας με θέματα : "Οι παραδοσιακές σχέσεις φιλίας ανάμεσα στον ελληνικό και το ρουμανικό λαό" και "Η καρδιά του Ελληνισμού χτυπά και πάλι εδώ στη Ρουμανία".

    Το "Δεκαήμερο του Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρουμανία" θα κλείσει με μια εορταστική παράσταση στο Βουκουρέστι με τη συμμετοχή των καλύτερων καλλιτεχνικών συγκροτημάτων των ελληνικών κοινοτήτων, καθώς και με καλλιτεχνικά συγκροτήματα του ελληνικού και ρουμανικού στρατού.

    Στόχος των εκδηλώσεων είναι, οι αξίες του ελληνικού πολιτισμού, με ισχυρές προσβάσεις και στη συνείδηση του ρουμανικού λαού, να εξακολουθήσουν να αποτελούν τις καλύτερες γέφυρες επαφής μεταξύ Ρουμανίας και Ελλάδας.

    [17] Εκδήλωση για την Κρήτη και τη μουσική της στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.

    Σχετικά με την παρουσία του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Λονδίνο διευκρινίστηκε επίσημα ότι έκλεισαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του και διακόπηκε η συνεργασία με τα δύο άτομα τα οποία το διηύθυναν και με απόφαση του ΔΣ του Ιδρύματος η εκπροσώπησή του στη Βρετανία πέρασε στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο.

    Το ενοίκιο του κτιρίου και οι μισθοί για τις θέσεις διευθυντού και γραμματέως στοίχιζαν 80 εκατ. συνολικά, το χρόνο, αναφέρεται σε σχετικές διευκρινήσεις.

    Η πρώτη εκδήλωση που διοργανώνεται από το παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Λονδίνο υπό το νέο καθεστώς θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου και είναι αφιερωμένη στην Κρήτη και τη μουσική της.

    [18] Η Κυριακή της Ορθοδοξίας γιορτάσθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

    Με βυζαντινή λαμπρότητα γιορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

    Στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού τελέσθηκε Πατριαρχική θεία Λειτουργία πρωτοστατούντος του Πατριάρχη Αφρικής κ. Πέτρου, ο οποίος κήρυξε και τον πανηγυρικό της ημέρας. Ο Πατριάρχης στην ομιλία του τόνισε τη σημασία που έχει η Κυριακή της Ορθοδοξίας για την προσωπική ζωή κάθε πιστού μέσα στη σύγχρονη κοινωνία.

    Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τελέσθηκε σύμφωνα με το τυπικό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας η λιτάνευση των ιερών εικόνων μέσα στο ναό του Ευαγγελισμού.

    [19] Ηλεκτρικό ρεύμα από την Ελλάδα στην Κορυτσά.

    Ο νομάρχης Κορυτσάς κ. Φ. Μίκο δήλωσε στην αλβανική εφημερίδα "Κόχα Γιον" ότι η ελληνική πλευρά είναι πρόθυμη να συμβάλλει στο πρόγραμμα ηλεκτροδότησης της Κορυτσάς, μέσω δεύτερης γραμμής από την Κρυσταλλοπηγή. Το σχέδιο -σύμφωνα με τον νομάρχη Κορυτσάς- θα πρέπει να εγκριθεί από την Εθνική Επιχείρηση Ηλεκτρικού.

    [20] Επίσκεψη του Δημάρχου της Βενετίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

    Ο Δήμαρχος της Βενετίας κ. Μάσιμο Κασιάρι, επισκέφθηκε επισήμως το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αναφέρει ανακοίνωση που εξεδόθη από την Πατριαρχική Αυλή.

    Το δήμαρχο συνόδευσε στην επίσκεψή του ο Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος.

    Ο κ. Κασιάρι, έχει υποδεχθεί δύο φορές τα τελευταία χρόνια τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Βενετία.

    [21] Συνάντηση του Α. Μαλλιά με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

    Ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Αλέξανδρος Μαλλιάς είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιο.

    Ο Ελληνας πρέσβης επισκέφθηκε επίσης το στρατόπεδο του Ιζμπερις, όπου επιθεώρησε την ΕΛΔΑΛ-2 και τις εγκαταστάσεις της.

    [22] Δεύτερο Ευρωπαϊκό Σχολείο στο Βερολίνο.

    Το παράρτημα του Ελληνικού Ίδρύματος Πολιτισμού στο Βερολίνο συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του, μετά την κατάληψή του από Κούρδους.

    Στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, το ΕΙΠ διοργανώνει στις 5 Μαρτίου συνάντηση-συζήτηση με θέμα την δημιουργία ενός δεύτερου ευρωπαϊκού σχολείου στην πόλη, ενώ στις 7 Μαρτίου, θα δοθεί ρεσιτάλ του Δημήτρη Σγούρου στο Κόνσερτ Χάουζ.

    Εξάλλου, το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου το ΕΙΠ, διοργανώνει στο Παρίσι έκθεση και συμπόσιο με΄θέμα τη σχέση των πόλεων και του νερού –Liquid City.

    Επίσης, το ΕΙΠ θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση της Λειψίας από τις 23-28 Μαρτίου. Στο περίπτερό του θα παρουσιάσει έκθεση ελληνικής λογοτεχνίας σε γερμανική μετάφραση, τις εκδόσεις του ΕΙΠ, καθώς και ελληνικών μουσείων.

    Υπεύθυνη Ύλης : Δ. Ριμπά Επιμέλεια Δελτίου : Α. Ηλιάδης - Κ. Θανασούλα

    [Ε] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ από την ΕΡΑ σπορ

    [23] Τα εύκολα ... δύσκολα στην Ευρωλίγκα

    Μία χρονιά ολόκληρη καλείται πλέον να παίξει ο Παναθηναϊκός στη Μπολόνια. Οι πράσινοι δεν εκμεταλλεύθηκαν το πλεονέκτημα έδρας που εξασφάλισαν στη φάση των ομίλων και ηττήθηκαν στο κατάμεστο από οπαδούς τους κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με 58-63 από την Τιμσίστεμ. Από τον κυριολεκτικά απαράδεκτο Παναθηναϊκό διασώθηκαν μόνο ο Ντίνο Ράτζα και ο Νάντο Τζεντίλε, ο οποίος ωστόσο αστόχησε στο κρισιμότερο τρίποντο του αγώνα, τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

    [24] Χωρίς άγχος το 1-0

    Χωρίς να παίξει σπουδαίο μπάσκετ, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει την πρωτοπόρο του ιταλικού πρωταθλήματος Βαρέζε με 78-66 και να κάνει το 1- 0. Οι ερυθρόλευκοι πάνε πια χωρίς άγχος στην Ιταλία, καθώς σε περίπτωση ήττας τους, το τρίτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Ειρήνης και Φιλίας.

    [25] Με το ένα πόδι ... στους "4"

    Στους "4" του Κυπέλλου Σαπόρτα βρίσκεται από χθες με το ένα πόδι η ομάδα μπάσκετ του Αρη, η οποία νίκησε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο την Πιβοβάρνα με 95- 72. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Σλοβενία την ερχόμενη Τρίτη.

    [26] Αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στον Παναθηναϊκό

    Το σήριαλ της παραίτησης του Βασίλη Δανιήλ από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού έλαβε τέλος. Στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ Γιώργος Βαρδινογιάννης με τον Καβαλιώτη τεχνικό αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο Βασίλης Δανιήλ προπόνησε κανονικά χθες την ομάδα στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και το απόγευμα αποχαιρέτησε τους παίκτες, φανερά πικραμένος από τη στάση του κόσμου.

    Πιθανός αντικαταστάτης του είναι, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ωστόσο, από την ΠΑΕ δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επισήμως.

    [ΣΤ] Ο καιρός της ημέρας

    Αίθριο καιρό σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Στην Αθήνα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 2 έως 18 βαθμούς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 March 1999 - 11:57:08 UTC