Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ.Τζανακόπουλος: Στόχοςη ανοικοδόμηση των κοινωνικών συμμαχιών μας
  • [02] Π. Κουρουμπλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Όσοι ζητούν εκλογές τους ενδιαφέρει πώς θα πάρουν καρέκλες
  • [03] «Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει γρήγορα»
  • [04] Στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κονγκό τέλεσε την Πατριαρχική Λειτουργία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
  • [05] Ξεψύχησε ο 6χρονος που έπεσε το Σάββατο από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην Κηφισιά
  • [06] Δέσμευση Ραχόι να σταματήσει το δημοψήφισμα στην Καταλονία

  • [01] Δ.Τζανακόπουλος: Στόχοςη ανοικοδόμηση των κοινωνικών συμμαχιών μας

    Τη θέση ότι η κυβέρνηση δεν θα κριθεί τόσο από τη συμφωνία όσο -και κυρίως- από το τι θα μπορέσει να κάνει πέραν αυτής, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της τοποθέτησης που έκανε στην ΚΕ. Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ανέδειξε 5 κεντρικά σημεία επί των οποίων θα πρέπει, όπως είπε, να "ανοικοδομήσουμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες", χαρακτηρίζοντας "άστοχο" και "άκαιρο" να στρέφεται διαρκώς η συζήτηση στο πολιτικό επίπεδο και να ζητούνται πολιτικά ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ.

    Αυτά τα σημεία είναι τα εξής: α) για την κυβέρνηση ο σημαντικότερος δείκτης είναι ο δείκτης του μεριδίου μισθών προς το ΑΕΠ και αν καταφέρει να αντιστρέψει την πτωτική του τάση, αυτό είναι σημάδι μείωση των ανισοτήτων και, άρα, ο βασικός δείκτης των επιδόσεων της κυβέρνησης β) τα ζητήματα και οι πρωτοβουλίες για το κοινωνικό κράτος γ) το προσφυγικό δ) Δημοκρατικές ελευθερίες ε) Η στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

    "Στη βάση αυτών των κρίσιμων πυλώνων", υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, "πρέπει να ανοικοδομήσουμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες και γι' αυτό είναι άστοχο και άκαιρο να στρέφουμε διαρκώς τη συζητηση στο πολιτικό επίπεδο και να ζητούνται πολιτικά ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ".

    Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή παρατηρούνται έστω δειλά βήματα αμφισβήτησης του κυρίαρχου ευρωπαϊκού μοντέλου και των κυρίαρχων πολιτικών από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, αλλά τέτοιες τάσεις δεν βλέπουμε στην Ελλάδα. "Είναι γι' αυτόν τον λόγο" τόνισε "που βεβαίως μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά ανοίγματα, όμως αυτά πρέπει να έχουν και έρεισμα στην πραγματικότητα". "Και αυτή τη στιγμή" πρόσθεσε "το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένο να ακολουθήσει την τάση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας".

    Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι εξάλλου υπάρχει ένα αντισυστημικό ρεύμα και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να το εκφράσει. Σημείωσε πως το μεγάλο ερώτημα της εποχής είναι τι είδους πρόσημο θα λάβει αυτή η αμφισβήτηση, αν το ρεύμα αυτό θα πάρει προοδευτικό ή ακροδεξιό πρόσημο. "Και τα ανοίγματα στο ΠΑΣΟΚ δεν ευνοούν αυτή τη στρατηγική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την αμφισβήτηση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".

    [02] Π. Κουρουμπλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Όσοι ζητούν εκλογές τους ενδιαφέρει πώς θα πάρουν καρέκλες

    «Όσοι ζητούν εκλογές τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους και πώς θα πάρουν καρέκλες και θα ικανοποιήσουν το προσωπικό τους πάθος», αναφέρει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ακόμα και αν συμφωνηθούν κάποια μέτρα κάτω από την πίεση των δανειστών για να κλείσει η β΄ αξιολόγηση αυτά δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν.

    «Είμαι βέβαιος ότι όπως και το ΄16 δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί ο κόφτης έτσι και το ΄19 η οικονομία θα είναι σε εξαιρετικά καλό επίπεδο και ως εκ τούτου τα μέτρα αυτά δεν θα παρθούν», τονίζει ο κ. Κουρουμπλής και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Από εκεί και πέρα όλοι θα κριθούμε το 2019».

    Στέλνει μήνυμα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επικαλούμενος τη ιστορία σημειώνει ότι «δυο φορές που η Γερμανία βρέθηκε με πολύ μεγάλη δύναμη απέδειξε ότι δεν μπόρεσε να την διαχειριστεί» και με τον τρόπο που πολιτεύεται και τώρα «βάζει όλους τους άλλους Ευρωπαίους απέναντι της και εμβάλει στις σκέψεις τους αρκετές υποψίες».

    Επίσης, μιλά και για την δημοσκοπική άνοδο του Μάρτιν Σουλτς και του SPD στη Γερμανία και τονίζει άτι «πρέπει οι Σοσιαλιστές να επιλέξουν πολιτικές που να αισθανθεί ο κόσμος ότι τον αγγίζουν, τον αφορούν στην καθημερινότητά του».

    Τέλος, χαρακτηρίζει τον Ντόναλντ Τράμπ «απρόβλεπτο άνθρωπο», που κανείς δεν ξέρει πώς θα κινηθεί και προσθέτει ότι «χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και παρακολούθηση, εγρήγορση και μελέτη, για να δούμε, πώς θα σταθεροποιηθεί η παγκόσμια κατάσταση».

    Ολόκληρη η συνέντευξη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή στον Γιώργο Ψύλλια και το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής:

    [03] «Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει γρήγορα»

    Έντονη κριτική στη στάση του Δ.Ν.Τ. άσκησε, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στη συνέχεια, συνομιλώντας με δημοσιογράφους για την τοποθέτηση του στην ΚΕ, είπε ότι "το ΔΝΤ στην ουσία δεν ενδιαφέρεται για το μέγεθος του πλεονάσματος το 2019, αλλά το χρησιμοποιεί για να σπρώξει την Ελλάδα σε μεταρρυθμίσεις για το αφορολόγητο και το συνταξιοδοτικό. Κι αυτό όταν το περασμένο καλοκαίρι η Ελλάδα ολοκλήρωσε δυο σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στο φορολογικό" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο υπουργός Οικονομικών είπε, επίσης, ότι το Δ.Ν.Τ. χρησιμοποιεί πολύ αμφισβητήσιμες μελέτες για να ισχυροποιήσει τη θέση του. Ειδικά αναφέρθηκε στον αστήρικτο, όπως είπε, ισχυρισμό του Ταμείου ότι στην Ελλάδα το 40% έως το 50% του πληθυσμού δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος και πρόσθεσε ότι εάν το Δ.Ν.Τ. χρησιμοποιούσε την ίδια μεθοδολογία για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, θα ήξερε ότι το ποσοστό αυτό είναι γύρω στο 12%. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η ιδέα που επαναλαμβάνει ο Πωλ Τόμσεν ότι οι Γερμανοί συνταξιούχοι είναι το ίδιο εύποροι με τους Έλληνες. "Είναι να γελάει κανείς και τον έχω καλέσει να έρθει στην Ελλάδα κα μετά να πάμε στη Γερμανία και να κάνουμε την σύγκριση", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    "Το Δ.Ν.Τ. θα πρέπει να πάρει γρήγορα μία απόφαση για το τι θέλει να κάνει" υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος και τόνισε ότι "αν θέλει να συμμετέχει στο πρόγραμμα θα πρέπει να σέβεται τις προσπάθειες ολόκληρου του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, και το θεσμικό πλαίσιο της Ευρώπης για τα εργασιακά.

    Αν θέλει να πιέσει, ας πιέσει τις χώρες εκείνες, που δεν δέχονται να έχει η Ελλάδα πιο λογικά πρωτογενή πλεονάσματα" πρόσθεσε.Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης είπε ότι "καλώς κρατάμε κάποια πράγματα στο τέλος της διαπραγμάτευσης, γιατί έτσι κάνουν όλοι οι διαπραγματευτές, σε όλες τις εποχές, για όλα τα πλαίσια διαπραγμάτευσης και φθάνει ένα σημείο που τίποτε δεν κλείνει έως ότου κλείσουν όλα".

    Επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι την κατηγορία που απευθύνει στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση, "δεν την συμμερίζεται κανείς, ούτε από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε οι θεσμοί". Ο κ. Τσακαλώτος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, καθώς, όπως είπε, όλοι κατανοούν ότι είναι πολλά τα ζητήματα και οι περιορισμοί, λόγω των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες και προβλημάτων όπως το μεταναστευτικό.

    "Οι καιροί είναι δύσκολοι για ένα Grexit" είπε και υπογράμμισε ότι "όλοι προσπαθούν για να βρεθεί μια λύση. Με λίγη καλή θέληση και βούληση από όλες τις πλευρές μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία πολύ γρήγορα"."Διαπραγματευόμαστε σκληρά" υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε πως "η διαπραγματευτική ομάδα δεν έχει λάβει λευκή επιταγή και πάντοτε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης απορρέει από συλλογικές αποφάσεις".

    [04] Στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κονγκό τέλεσε την Πατριαρχική Λειτουργία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

    Την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τέλεσε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Λουμπουμπάσι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β?, συλλειτουργούντων των Σεβασμ. Μητροπολιτών Κινσάσας κ.Νικηφόρου, του εορτάζοντος Κατάνγκας κ. Μελετίου και του Θεοφιλ. Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Ιννοκεντίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε χειροτονία κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσα, στον οποίον δόθηκε το όνομα Μελέτιος, προς τιμήν του Μητροπολίτου κ.Μελετίου.

    Ο Μακαριότατος, στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στην Ευαγγελική παραβολή «του Ασώτου υιού», τονίζοντας την ανάγκη κάθε χριστιανού για συνεχή μετάνοια, την επιστροφή όλων στο πάντοτε ανοικτό Πατρικό σπίτι, την Εκκλησία του Χριστού, όπου αναμένει διαρκώς ο φιλάνθρωπος Θεός τον κουρασμένο και πληγωμένο από την αμαρτία άνθρωπο, να τον αναπαύσει στην αγκαλιά της απέραντης αγάπης Του. Τέλος, ευχαρίστησε, τους χριστιανούς για την υποδοχή τους και την προσήλωσή τους στην Αγία και Αμώμητο Ορθοδοξία.

    Προ της απολύσεως της Ευχαριστιακής Σύναξης, ο Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος, με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κατάνγκας κ. Μελετίου και την δεκαετή επέτειο της εις Επίσκοπον χειροτονίας, του απένειμε τον Ανώτερο Ταξιάρχη Αξίας Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του και την Πατριαρχική του ευαρέσκεια, για την άρτια οργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία καταδεικνύει την επίπονη προσπάθεια και την διαρκή παρακολούθηση κάθε τομέα ποιμαντικής δράσης ξεχωριστά.

    [05] Ξεψύχησε ο 6χρονος που έπεσε το Σάββατο από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην Κηφισιά

    Τη μάχη για τη ζωή έχασε ο 6χρονος, που έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην Κηφισιά, το πρωί του Σαββάτου και νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐας Κυριακού».

    Το παιδί έφερε σοβαρότατα εσωτερικά τραύματα και εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου χειρουργήθηκε. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του ΚΑΤ, «ο ασθενής Σ.Κ., 6 ετών προσεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου σε βαρύτατη γενική κατάσταση ύστερα από αναφερόμενη πτώση από ύψος περίπου 10 μέτρων.

    Διασωληνώθηκε άμεσα λόγω αιμοδυναμικής αστάθειας και επαπειλούμενου αεραγωγού. Ήταν κάτωχρος με αιμοδυναμική αστάθεια και κόρες οφθαλμών σε μέση θέση χωρίς φωτοκινητική αντίδραση. Διαπιστώθηκε σοβαρή πνευμονική θλάση και πνευμοθώρακας δεξιά. Κλινικώς κατάγματα των μηρών άμφω. Έγινε έλεγχος περιτοναϊκής κοιλότητας με καθετήρα και διαπιστώθηκε ότι το αίμα αναδύετο με την μορφή πίδακος. Οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο με αδιασταύρωτο αίμα. Κατά την χειρουργική επέμβαση, διαπιστώθηκε κατακερματισμένος σπλήνας, ρήξη του ήπατος μονήρης, εκτεταμένο οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα. Εκτελέστηκε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος.

    Ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα και τοποθετήθηκαν σωλήνες μπιλάου άμφω.Ύστερα από επικοινωνία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», μεταφέρθηκε συνοδεία Αναισθησιολόγου με Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ».

    [06] Δέσμευση Ραχόι να σταματήσει το δημοψήφισμα στην Καταλονία

    Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δεσμεύτηκε να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας που έχει σχεδιάσει η τοπική κυβέρνηση και ταυτόχρονα να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους πολίτες της μεγαλύτερης οικονομικής περιφέρειας της χώρας.

    "Δεν θα επιτρέψουμε τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος που απαγορεύει το Σύνταγμά μας, το οποίο επιδιώκει την ανεξαρτησία της Καταλονίας και τη διάλυση της Ισπανίας", δήλωσε ο Ραχόι από τη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετά την επανεκλογή του στην προεδρία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος έχοντας λάβει την υποστήριξη του 95% των συνέδρων.

    Η θητεία του Ραχόι στην πρωθυπουργία της χώρας από το 2011 έχει σημαδευτεί από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις με τους Καταλανούς αυτονομιστές που υποστηρίζουν ότι η περιοχή τους υφίσταται άδικη μεταχείριση από το ισπανικό φορολογικό σύστημα. Κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας κέρδισαν μια πλειοψηφία στην περιφερειακή συνέλευση το 2015 και ο καταλανός πρόεδρος Κάρλες Πουτζδεμόν έχει ορκιστεί να διενεργήσει δημοψήφισμα για την απόσχιση μέχρι τον Σεπτέμβριο, αψηφώντας τα ισπανικά δικαστήρια.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία συντονίζει μια προσπάθεια ενίσχυσης της προβολής της κεντρικής κυβέρνησης στην Καταλονία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των αμαξοστοιχιών στη Βαρκελώνη και της επέκτασης των υποδομών, όπως το αεροδρόμιο της πόλης. Ο Ραχόι αρχίζει επίσης συνομιλίες για ένα νέο σύστημα χρηματοδότησης για τις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να βελτιώσει τα οικονομικά μέσα της Καταλονίας.

    "Θέλουμε να είμαστε παρόντες στην καθημερινή τους ζωή, κάνουμε περισσότερα", δήλωσε ο Ραχόι, αναφερόμενος στους Καταλανούς, οι οποίοι επίσης αυτοπροσδιορίζονται ως Ισπανοί. "Δεν θα τους εγκαταλείψουμε ποτέ", δήλωσε.

    Πηγή: Bloomberg


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 February 2017 - 19:31:43 UTC