Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Τζανακόπουλος στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Στόχοςη ανοικοδόμηση των κοινωνικών συμμαχιών μας
  • [02] Σ. Φάμελλος: Δεν θα επιτρέψουμε τη λογική της ασφυξίας στη χώρα μας, επειδή το ΔΝΤ επιμένει σε λάθος δείκτες και πολιτικές
  • [03] «Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει γρήγορα τι θέλει να κάνει»
  • [04] Ρ. Σβίγκου: Δεν θα αποδεχθούμε τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ
  • [05] Το ΣτΕ έκρινε ότι τα αναδρομικά της έκτακτης παροχής των δικαστών δεν υπόκεινται σε εισφορά αλληλεγγύης
  • [06] Δεν ανησυχεί η μετασεισμική δραστηριότητα στη Μυτιλήνη, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Ν.Ζούρος
  • [07] Η Αθήνα στους τέσσερις κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς

  • [01] Δ. Τζανακόπουλος στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Στόχοςη ανοικοδόμηση των κοινωνικών συμμαχιών μας

    Τη θέση ότι η κυβέρνηση δεν θα κριθεί τόσο από τη συμφωνία όσο -και κυρίως- από το τι θα μπορέσει να κάνει πέραν αυτής, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της τοποθέτησης που έκανε στην ΚΕ. Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ανέδειξε 5 κεντρικά σημεία επί των οποίων θα πρέπει, όπως είπε, να "ανοικοδομήσουμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες", χαρακτηρίζοντας "άστοχο" και "άκαιρο" να στρέφεται διαρκώς η συζήτηση στο πολιτικό επίπεδο και να ζητούνται πολιτικά ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ.

    Αυτά τα σημεία είναι τα εξής: α) για την κυβέρνηση ο σημαντικότερος δείκτης είναι ο δείκτης του μεριδίου μισθών προς το ΑΕΠ και αν καταφέρει να αντιστρέψει την πτωτική του τάση, αυτό είναι σημάδι μείωση των ανισοτήτων και, άρα, ο βασικός δείκτης των επιδόσεων της κυβέρνησης β) τα ζητήματα και οι πρωτοβουλίες για το κοινωνικό κράτος γ) το προσφυγικό δ) Δημοκρατικές ελευθερίες ε) Η στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

    "Στη βάση αυτών των κρίσιμων πυλώνων", υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, "πρέπει να ανοικοδομήσουμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες και γι' αυτό είναι άστοχο και άκαιρο να στρέφουμε διαρκώς τη συζητηση στο πολιτικό επίπεδο και να ζητούνται πολιτικά ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ".

    Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή παρατηρούνται έστω δειλά βήματα αμφισβήτησης του κυρίαρχου ευρωπαϊκού μοντέλου και των κυρίαρχων πολιτικών από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, αλλά τέτοιες τάσεις δεν βλέπουμε στην Ελλάδα. "Είναι γι' αυτόν τον λόγο" τόνισε "που βεβαίως μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά ανοίγματα, όμως αυτά πρέπει να έχουν και έρεισμα στην πραγματικότητα". "Και αυτή τη στιγμή" πρόσθεσε "το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένο να ακολουθήσει την τάση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας".

    Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι εξάλλου υπάρχει ένα αντισυστημικό ρεύμα και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να το εκφράσει. Σημείωσε πως το μεγάλο ερώτημα της εποχής είναι τι είδους πρόσημο θα λάβει αυτή η αμφισβήτηση, αν το ρεύμα αυτό θα πάρει προοδευτικό ή ακροδεξιό πρόσημο. "Και τα ανοίγματα στο ΠΑΣΟΚ δεν ευνοούν αυτή τη στρατηγική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την αμφισβήτηση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".

    [02] Σ. Φάμελλος: Δεν θα επιτρέψουμε τη λογική της ασφυξίας στη χώρα μας, επειδή το ΔΝΤ επιμένει σε λάθος δείκτες και πολιτικές

    «Η σιγουριά για το κλείσιμο της β? αξιολόγησης στηρίζεται στο γεγονός ότι η χώρα έχει ικανοποιήσει τις προβλέψεις, σε δημοσιονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο» είπε μιλώντας στον Ρ/Σ Βήμα FM 99.5 o Aν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος και συμπλήρωσε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, εντόπισε τις διαφωνίες για την ολοκλήρωση, μόνο όσον αφορά στις νέες απαιτήσεις που προκύπτουν από το ΔΝΤ και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

    «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε από την Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Μέρκελ και τους Ευρωπαίους ηγέτες να συμβάλλουν στην ουσία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, που είναι οι προωθητικές συμφωνίες και οι συναινέσεις. Κατέστη σαφές, εκ μέρους της Ελλάδας, ότι η χώρα διαπραγματεύεται μόνο προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών της. Και, βέβαια, ζήτησε να μην παίζουν κάποιοι με σπίρτα στην πυριτιδαποθήκη, υπονοώντας ότι θέλουμε μία Ευρώπη των συναινέσεων, που θα προχωρά μπροστά και όχι μια Ευρώπη των αντιθέσεων, που ανοίγει την πόρτα στην Ακροδεξιά» τόνισε ο ΑΝ. ΥΠΕΝ.

    Σχολίασε πως «είναι περίεργο ότι το ΔΝΤ εξακολουθεί και έρχεται στις διαπραγματεύσεις με χρηματοοικονομικούς δείκτες, που επιμένουν ότι η χώρα το 2016 είχε ύφεση και μηδενική απόδοση στα δημοσιονομικά. Είναι εντυπωσιακή η επιμονή του σε λάθος συνταγές και λάθος δείκτες», την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, συνομιλούν μαζί μας με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. «Νομίζω, ότι και η γερμανική κυβέρνηση θα επιλέξει αυτήν την διαδρομή της πολιτικής συμφωνίας. Από την πλευρά μας, ακούμε προσεκτικά όλες τις τοποθετήσεις στην Ευρώπη, αλλά μας ενδιαφέρει και διεκδικούμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα» πρόσθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

    [03] «Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει γρήγορα τι θέλει να κάνει»

    Έντονη κριτική στη στάση του Δ.Ν.Τ. άσκησε, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στη συνέχεια, συνομιλώντας με δημοσιογράφους για την τοποθέτηση του στην ΚΕ, είπε ότι "το ΔΝΤ στην ουσία δεν ενδιαφέρεται για το μέγεθος του πλεονάσματος το 2019, αλλά το χρησιμοποιεί για να σπρώξει την Ελλάδα σε μεταρρυθμίσεις για το αφορολόγητο και το συνταξιοδοτικό. Κι αυτό όταν το περασμένο καλοκαίρι η Ελλάδα ολοκλήρωσε δυο σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στο φορολογικό" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο υπουργός Οικονομικών είπε, επίσης, ότι το Δ.Ν.Τ. χρησιμοποιεί πολύ αμφισβητήσιμες μελέτες για να ισχυροποιήσει τη θέση του. Ειδικά αναφέρθηκε στον αστήρικτο, όπως είπε, ισχυρισμό του Ταμείου ότι στην Ελλάδα το 40% έως το 50% του πληθυσμού δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος και πρόσθεσε ότι εάν το Δ.Ν.Τ. χρησιμοποιούσε την ίδια μεθοδολογία για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, θα ήξερε ότι το ποσοστό αυτό είναι γύρω στο 12%. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η ιδέα που επαναλαμβάνει ο Πωλ Τόμσεν ότι οι Γερμανοί συνταξιούχοι είναι το ίδιο εύποροι με τους Έλληνες. "Είναι να γελάει κανείς και τον έχω καλέσει να έρθει στην Ελλάδα κα μετά να πάμε στη Γερμανία και να κάνουμε την σύγκριση", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    "Το Δ.Ν.Τ. θα πρέπει να πάρει γρήγορα μία απόφαση για το τι θέλει να κάνει" υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος και τόνισε ότι "αν θέλει να συμμετέχει στο πρόγραμμα θα πρέπει να σέβεται τις προσπάθειες ολόκληρου του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, και το θεσμικό πλαίσιο της Ευρώπης για τα εργασιακά.

    Αν θέλει να πιέσει, ας πιέσει τις χώρες εκείνες, που δεν δέχονται να έχει η Ελλάδα πιο λογικά πρωτογενή πλεονάσματα" πρόσθεσε.Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης είπε ότι "καλώς κρατάμε κάποια πράγματα στο τέλος της διαπραγμάτευσης, γιατί έτσι κάνουν όλοι οι διαπραγματευτές, σε όλες τις εποχές, για όλα τα πλαίσια διαπραγμάτευσης και φθάνει ένα σημείο που τίποτε δεν κλείνει έως ότου κλείσουν όλα".

    Επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι την κατηγορία που απευθύνει στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση, "δεν την συμμερίζεται κανείς, ούτε από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε οι θεσμοί". Ο κ. Τσακαλώτος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, καθώς, όπως είπε, όλοι κατανοούν ότι είναι πολλά τα ζητήματα και οι περιορισμοί, λόγω των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες και προβλημάτων όπως το μεταναστευτικό.

    "Οι καιροί είναι δύσκολοι για ένα Grexit" είπε και υπογράμμισε ότι "όλοι προσπαθούν για να βρεθεί μια λύση. Με λίγη καλή θέληση και βούληση από όλες τις πλευρές μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία πολύ γρήγορα"."Διαπραγματευόμαστε σκληρά" υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε πως "η διαπραγματευτική ομάδα δεν έχει λάβει λευκή επιταγή και πάντοτε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης απορρέει από συλλογικές αποφάσεις".

    [04] Ρ. Σβίγκου: Δεν θα αποδεχθούμε τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ

    «Όσο μας αφορά, τίποτα δεν έχει αλλάξει από τη συγκεκριμένη και δημόσια εκπεφρασμένη θέση μας, σύμφωνα με την οποία δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε παράλογες και αντικοινωνικές απαιτήσεις» τονίζει η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη KONTRANEWS, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση.

    Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι από τη στιγμή που η διαπραγμάτευση είναι ακόμα ανοικτή, είναι «μέχρι ενός σημείου λογικό να ακούγονται πολλά, από διάφορες πλευρές, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, για προφανείς λόγους». Σημειώνει ότι «στόχος της ελληνικής πλευράς είναι μια κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία, που θα επιτρέψει την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, έτσι ώστε να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά αλλά και να μειωθούν τα επιτόκια των ομολόγων» και πως «άμεση επιδίωξη είναι η διαμόρφωση των βασικών σημείων αυτής της συνολικής πολιτικής συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών». Προσθέτει ότι «υπάρχει η διάθεση για να ληφθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων μερών το συντομότερο δυνατό».

    Η κ. Σβίγκου τονίζει ότι η βελτίωση των οικονομικών δεικτών είναι δεδομένο που αναγνωρίζονται πλέον από την ΕΚΤ, το Eurogroup, την Κομισιόν και πως «ο μόνος που δεν θέλει να δεχτεί την πραγματικότητα είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συντάσσεται, για άλλη μια φορά, με την πιο σκληρή πλευρά των δανειστών».

    Στο ερώτημα τι θα γίνει, «μέτρα λιτότητας ή εκλογές εδώ και τώρα;», αν δεν υπάρξει συμφωνία και συνεχιστούν να ασκούνται πιέσεις, η κ. Σβίγκου είπε: «Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Κανέναν δεν συμφέρει στην Ευρώπη η παράταση της αβεβαιότητας ως προς το ελληνικό πρόγραμμα. Η δε συμφωνία του Αυγούστου πρέπει να γίνει σεβαστή από όλες τις πλευρές. Σε αυτό το πλαίσιο εργαζόμαστε για την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας που θα λειτουργήσει θετικά για όλη την Ευρώπη». Σχετικά με τις εκλογές, σχολίασε ότι «ο μόνος που ξυπνάει και κοιμάται με τη σκέψη του σε αυτές είναι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, διότι ονειρεύονται την παλινόρθωση του κομματικού τους κράτους, την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων και την ολοκληρωτική ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους».

    [05] Το ΣτΕ έκρινε ότι τα αναδρομικά της έκτακτης παροχής των δικαστών δεν υπόκεινται σε εισφορά αλληλεγγύης

    Το Β΄Τμήμα του Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 295/2017 απόφαση υπέρ του νόμου της 7μελούς σύνθεσης του έκρινε ότι δεν υπόκειται σε εισφορά αλληλεγγύης (νόμος 3986/2011) η 4η δόση των αναδρομικών της έκτακτης παροχής των δικαστών.

    Αναλυτικότερα, το ΣτΕ δικαίωσε δικαστή στον οποίο η Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου είχε επιβάλλει ειδική εισφορά αλληλεγγύης στο ποσό των 46.022 ευρώ που είχε λάβει και αντιπροσώπευε την 4η δόση των αναδρομικών της έκτατης παροχής που είχαν λάβει (σύμφωνα με το νόμο 3620/2007) όλοι οι δικαστές, οι εισαγγελείς και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

    Να σημειωθεί ότι η απόφαση του ΣτΕ που εκδόθηκε είναι υπέρ του νόμου, δηλαδή δεν έχει έννομο αποτέλεσμα, αλλά έχει νομολογιακό χαρακτήρα και καταλαμβάνει την επόμενη 5η δόση. Έτσι, ο δικαστής δικαιώθηκε από το ΣτΕ, αλλά δεν θα του επιστραφεί το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης.

    Συγκεκριμένα το ΣτΕ έκρινε ότι η έκτακτη παροχή, η οποία προβλέφθηκε να εξοφληθεί σε πέντε δόσεις, έχει τον χαρακτήρα αναδρομικών αποδοχών των δικαστικών λειτουργών από την άσκηση του λειτουργήματός τους και αυτό ανεξάρτητα από το πότε εισπράττεται η κάθε δόση, ανάγεται πάντως στο χρονικό διάστημα από 1.1.2003-31.12.2007.

    Κατόπιν αυτών, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επισημαίνει ότι «ανεξαρτήτως του χρόνου κατά τον οποίο εισπράχθηκε, δεν πρόκειται για εισόδημα που προέκυψε, κατά την έννοια της διάταξης του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, κατά το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) και δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο και βάση επιβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που προβλέπεται από αυτήν».

    [06] Δεν ανησυχεί η μετασεισμική δραστηριότητα στη Μυτιλήνη, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Ν.Ζούρος

    Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης πέντε βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ΙνστιτούτοΑθηνών, σημειώθηκε στις 3.48 το μεσημέρι και έγινε ιδιαίτερα αισθητήστη Λέσβο. Ο σεισμός με μικρό, όπως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, εστιακό βάθος είχε επίκεντρο την περιοχή της Μικρασιατικής Τρωάδας απέναντι από τη βόρεια Λέσβο. Πρόκειται για τον τέταρτο σεισμό με ένταση πάνω από πέντε ρίχτερ την τελευταία εβδομάδα και πάντα το ίδιο επικεντρο.

    Δήλωση του διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμου Χουλιάρα

    "Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι γεγονός ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι σε εγρήγορση και η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί το φαινόμενο με μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι σπάνιο να έχουμε σμήνος από σεισμούς 5 ρίχτερ στην Ελλάδα και προσωπικά δίνω ιδιαίτερο ενδιαφέρον" δήλωσε ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας

    Δεν είναι ανησυχητικοί οι 31 μετασεισμοί , λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Ν. Ζούρος

    Τον ισχυρό σεισμό των 5 Ρίχτερ στις 4 παρά 10 νωρίς σήμερα το απόγευμα ακολούθησαν 31 μετασεισμοί με εννέα από αυτούς με μέγεθος από 3.0 έως 3.5 Ρίχτερ. «Όμως υπάρχουν και καλά καλά νέα» λέει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωδυναμικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκος Ζούρος, ο οποίος και παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα από το σεισμολογικό σταθμό του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας απολιθωμένου δάσους Σιγρίου Λέσβου.

    Όπως υποστηρίζει, «ο μηχανισμός γένεσης της σεισμικής δόνησης των 5 Ρίχτερ σήμερα στις 15:48:15 δείχνει ότι η διάρρηξη έγινε σε ένα εφελκυστικό ρήγμα με ΒΔ διεύθυνση. Όλες οι σεισμικές δονήσεις της ακολουθίας της 6ης Φεβρουαρίου η δραστηριότητα της οποίας συνεχίζεται προκλήθηκαν από την διάρρηξη εφελκυστικών ρηγμάτων τα οποία όμως δεν φαίνεται να έχουν την δυνατότητα γένεσης μεγαλύτερων μεγεθών σεισμών από 5.3 έως 5.5 Ρίχτερ. Σε αντιδιαστολή με την μεγάλη ρηξιγενή δομή του Αδραμυτίου η οποία έχει διεύθυνση ΔΝΔ-ΑΒΑ».

    Ας σημειωθεί ότι οι ειδικοί φοβούνται μήπως και η σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών με επίκεντρο πάντα στην ακτή της Μικρασιατικής Τρωάδας απέναντι από τη Λέσβο ενεργοποιήσει το μεγάλο σεισμικό ρήγμα του Αδραμμύτιου που έχει δώσει στο παρελθόν καταστροφικούς σεισμούς έντασης μέχρι και 6,8 Ρίχτερ.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου είχαμε δυο ισχυρούς σεισμούς έντασης 5 και 5,2 Ρίχτερ ενώ την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου είχαμε άλλον έναν έντασης 5,2 Ρίχτερ. Τα μεγέθη, διαφοροποιημένα απ? ό,τι αρχικά είχαν ανακοινωθεί, προέκυψαν μετά από νεώτερες μετρήσεις.

    Μέσα στη εβδομάδα είχαμε επίσης εκατοντάδες σεισμούς μικρότερης έντασης και συγκεκριμένα 2 έως 3,9 Ρίχτερ, εκ των οπίων και έξη με ένταση 4 έως 4,6 Ρίχτερ, όλοι με επίκεντρο τη ίδια πάντα περιοχή.

    [07] Η Αθήνα στους τέσσερις κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς

    Για τρίτη συνεχή χρονιά η Αθήνα κατάφερε να βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Στην ψηφοφορία για το European Best Destination 2017, η Αθήνα κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση. Πέρυσι είχε αναδειχθεί δεύτερη και το 2015 τρίτη. Ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις ήταν η Ρώμη, το Λονδίνο, το Ρότερνταμ, το Βερολίνο, η Πράγα, οι Βρυξέλλες, το Μιλάνο, το 'Αμστερνταμ και η Μαδρίτη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 February 2017 - 17:31:35 UTC