Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή δήλωση Μαζιώτη Ρούπα:«Κρατάνε το παιδί μας στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Παίδων με στόχο να το συνθλίψουν»
  • [02] Μυτιλήνη: Πολικό ψύχος στον καταυλισμό της Μόριας
  • [03] Άνοιξε η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
  • [04] Θεατρική έξοδος του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη με το "Τρίτο Στεφάνι" του Κ.Ταχτσή
  • [05] Έκλεισε η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

  • [01] Κοινή δήλωση Μαζιώτη Ρούπα:«Κρατάνε το παιδί μας στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Παίδων με στόχο να το συνθλίψουν»

    «Πόλεμο» σε βάρος του παιδιού τους με στόχο τη «βίαιη διάρρηξη των δεσμών του με τη μητέρα του και τη βίαιη παρέμβαση στην προσωπικότητα και την ψυχολογία του» καταγγέλλουν με κοινή δήλωσή τους ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα.

    Οι δύο κρατούμενοι γονείς τουπαιδιού καταγγέλλουν ότι ο εξάχρονος γιος τους κρατείται στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων με εντολή της εισαγγελέως Ανηλίκων και τονίζουν ότι η επιλογή αυτή έχει στόχο τη «σύνθλιψη» του αγοριού.

    Στη δήλωση μεταξύ άλλων τονίζουν: «Η εντολή της εισαγγελέως ανηλίκων, Νικολού, με την οποία επιβάλλεται η κράτηση του παιδιού μας στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων, είναι η πιο σαφής απόδειξη ότι διεξάγεται ένας πόλεμος εναντίον του. Ένας πόλεμος που είναι προέκταση του πολέμου εναντίον μας, εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα, εναντίον των αμετανόητων ενόπλων αγωνιστών που μάχονται για την κοινωνική απελευθέρωση.

    Είναι όμηρος στα χέρια του κράτους, είναι αιχμάλωτος του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Δεν είναι μόνο η εκδίκηση εναντίον μας επειδή είμαστε αμετανόητοι εχθροί του κράτους και του κεφαλαίου, δεν είναι μόνο η εκδίκηση εναντίον μας επειδή παρά τα χτυπήματα που δεχόμαστε, δεν λυγίζουμε. Ο πόλεμος αυτός εναντίον του παιδιού μας είναι κυρίως ένας αυτοτελής πόλεμος. Και στόχος αυτού του πολέμου όσον αφορά το ίδιο το παιδί, είναι η βίαιη διάρρηξη των δεσμών του με την μητέρα του, η βίαιη παρέμβαση στην προσωπικότητα και την ψυχολογία του. Με δυο λόγια είναι μια βίαιη επίθεση σύνθλιψης του παιδιού».

    [02] Μυτιλήνη: Πολικό ψύχος στον καταυλισμό της Μόριας

    Συνθήκες πολικού ψύχους επικρατούν στον καταυλισμό της Μόριας όπου ζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως Αφρικανοί που κάθε άλλο παρά συνηθισμένοι είναι σε συνθήκες παγετού. Και ενώ τα χιόνια άρχισαν να λιώνουν, προβληματισμός επικρατεί για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί το βράδυ, καθώς και τις επόμενες μέρες και κυρίως νύχτες που προβλέπεται να επικρατήσουν στην περιοχή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

    Κυριολεκτικά θαμμένες στο χιόνι ήταν σήμερα το πρωί οι καλοκαιρινές σκηνές στις οποίες ζουν πολλές εκατοντάδες μετανάστες στον καταυλισμό της Μόριας. Οι τέντες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που απλώθηκαν πάνω από τις σκηνές προφύλαξαν όσο γινόταν από τη χιονόπτωση, αλλά δεν μπορούσαν να ζεστάνουν τους ανθρώπους, που απεγνωσμένα προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να ζεσταθούν.

    Σωτήριες αποδείχθηκαν οι καντίνες γύρω από τον καταυλισμό που με τις πλαστικές ημιυπαίθριες κατασκευές συγκέντρωσαν γύρω από ξυλόσομπες κόσμο που στην πλειονότητά του έβλεπε για πρώτη φορά στη ζωή του χιόνι. Η όλη κατάσταση προκάλεσε και διαμαρτυρίες με κόσμο που έλεγε πως «πεθαίνει από το κρύο» ενώ δεν έλειψαν και κινήσεις πανικού. Κάποιοι άρχισαν αν τρέχουν προς τη Μυτιλήνη (απόσταση πέντε χιλιομέτρων) για να βρουν μέρος να ζεσταθούν! Μέσα στα χιόνια πάλι κάποιοι άλλοι έσφαζαν ένα πρόβατο που είχαν αγοράσει προκειμένου να το μαγειρέψουν σε υπαίθριες φωτιές και να φάνε. Οι σχετικές φωτογραφίες που μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

    Δεν έλειψαν πάντως και οι καταγγελίες από ΜΚΟ και ανεξάρτητους εθελοντές για το ότι παρά το αναμενόμενο της κακοκαιρίας δεν υπήρξε από τους υπεύθυνους καμία προετοιμασία για την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

    Αντίθετα με την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό της Μόριας στον Καρά Τεπέ όλα δείχνουν διαφορετικά. Οι πρόσφυγες κυρίως οικογένειες και ευάλωτες ομάδες διαμένουν σε θερμαινόμενα κοντέινερ και σε θερμαινόμενους πλαστικούς οικίσκους. Φαγητό διανέμεται κανονικά, ενώ τα παιδιά που μένουν στον καταυλισμό επιδίδονταν όλη μέρα σε έναν αλλιώτικο πόλεμο μεταξύ τους. Τον χιονοπόλεμο. Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ δημιουργήθηκε και διαχειρίζεται από τον Δήμο Λέσβου.

    [03] Άνοιξε η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

    Λίγο πριν από τις 5:00 το απόγευμα δόθηκαν πάλι στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, που είχαν κλείσει νωρίτερα το μεσημέρι, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

    Πάντως, σύμφωνα με τους υπευθύνους της γέφυρας, παρακολουθείται στενά η εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, ώστε αν χρειαστεί να ληφθούν εκ νέου προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών.

    [04] Θεατρική έξοδος του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη με το "Τρίτο Στεφάνι" του Κ.Ταχτσή

    Την σχεδόν τετράωρης διάρκειας παράσταση του ΚΘΒΕ "Το τρίτο Στεφάνι" (το εμβληματικό μυθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή σκηνοθετημένο απο τον Θανάση Παπαγεωργίου) επέλεξε ο πρωθυπουργός για την θεατρική του ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη χθες τη νύχτα.

    Συνοδευόμενος μόνο από τη σύντροφο του κ. Μπέτυ Μπαζιάνα, ο κ. Τσίπρας ειδοποίησε μόλις μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης πως πρόκειται να την παρακολουθήσει, και έφτασε έγκαιρα στη σκηνή "Σωκράτης Καραντινός" της Μονής Λαζαριστών όπου "ανεβαίνει" εδώ και περίπου δυο μήνες με ιδιαίτερη επιτυχία "Το τρίτο Στεφάνι"- έργο που χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο το συγγραφέα του ως «μια σύγχρονη ελληνική (ιλαρο)τραγωδία», προσθέτοντας ότι «εκφράζει και θα εκφράζει για πολύ καιρό ακόμα τον ψυχισμό του Έλληνα».

    «"Το τρίτο στεφάνι" δεν καταδεικνύει την Ελλάδα που πέρασε μέσα από ιστορικά γεγονότα ή ντοκουμέντα. Είναι οι άνθρωποι που έχτισαν την ιστορία, εκείνοι που με τον τρόπο της σκέψης και της ζωής διαμόρφωσαν τις συνθήκες της πνευματικής της ανάπτυξης. Επειδή μία χώρα οργανώνει τη ζωή της και πορεύεται έτσι όπως θέλει ο λαός της, γιατί αυτός είναι η χώρα. Κι αν αυτός ο λαός άγεται και φέρεται από τις πολιτικές συνθήκες, δεν παύει να την διαμορφώνει» σημειώνει στο πρόγραμμα της παράστασης ο σκηνοθέτης της Θανάσης Παπαγεωργίου.

    Ο πρωθυπουργός και η κ. Μπαζιάνα μετα το τέλος της παράστασης πήγαν στα καμαρίνια, χαιρέτισαν έναν-έναν τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς, συζήτησαν για λίγο μαζί τους ενώ δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την παράσταση - "άθλο" της δεύτερης κρατικής σκηνής.

    Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στο θέατρο της Μονής Λααριστών ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης και ο πρόεδρος του Δ.Σ του θεάτρου Αρης Στυλιανού οι οποίοι και εξέθεσαν τα προβλήματα και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το θέατρο.

    [05] Έκλεισε η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

    Έκλεισε, για λόγους ασφαλείας λόγω της χιονόπτωσης, αλλά και του παγετού, η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της γέφυρας, κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, κρίθηκε αναγκαίο να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα.

    Και τούτο διότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουν στο οδόστρωμα κομμάτια από παγωμένο χιόνι, που υπάρχει στα ψηλά σημεία της γέφυρας. Όσον αφορά στο πότε θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία αυτό εξαρτάται, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της γέφυρας, από τις καιρικές συνθήκες.

    Στο μεταξύ, όσοι θέλουν να κινηθούν από την Αχαΐα προς την Αιτωλοακαρνανία και το αντίθετο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα φέρι μποτ του πορθμείου Ρίου Αντιρρίου, όπου τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 January 2017 - 15:31:21 UTC